Kawa pod espresso

Pod espresso

Pod espresso

Espresso – mała, czarna i esencjonalna podstawa wielu kawowych specjałów. Przygotowuje się je za pomocą ekspresów ciśnieniowych – automatycznych i kolbowych, kawiarek i innych akcesoriów takich jak Prismo.


Palenie ciemne, średnie i jasne

Wielu ludzi przekonanych jest o doskonałości klasycznego włoskiego espresso – zwykle bardzo ciemno palonego i z dodatkiem Robusty, do którego dodaje się mnóstwo cukru, żeby zakryć gorzki i nieprzyjemny smak. Ciemne palenie może nadać kawie przyjemnej goryczki i pozwolić jej lepiej połączyć się z mlekiem, jednak przesadnie ciemna kawa może być gorzka i cierpka.

Jednak obecnie istnieje również trend średniego palenia ziaren pod espresso – dzięki temu możemy wydobyć z niego naturalną słodycz i nuty owoców czy orzechów.

Jasno palone ziarna pod espresso są bardzo wyraziste – owocowe, przyjemnie kwasowe. Nie poleca się łączyć ich z mlekiem, które przytłumiłoby te walory.

Czytaj dalej

1 - 30 produktów z 74 dostępnych
Twój wybór:
Nowość
Father's Coffee - Brazil Cafeina Espresso
Data palenia:
18.11.2021
Data palenia:
13.10.2021
Data palenia:
26.10.2021
Data palenia:
19.11.2021
Data palenia:
19.11.2021
-15%
Producent:
Le Piantagioni del Caffè
35,00 zł
-30%
Producent:
Le Piantagioni del Caffè
36,00 zł
Data palenia:
4.10.2021
Nowość
Cloud Picker - Brazil Fazenda Passeio Espresso
Data palenia:
28.10.2021
Data palenia:
19.11.2021
Data palenia:
25.10.2021
Nowość
Fjord - Brazil Fazenda Santa Luzia Espresso
Data palenia:
18.11.2021
Data palenia:
8.11.2021
Nowość
La Cabra - Brazil Guarani Omniroast
Data palenia:
10.11.2021
Data palenia:
9.11.2021
Data palenia:
16.11.2021
Data palenia:
20.10.2021
Data palenia:
1.10.2021
Data palenia:
1.10.2021
Data palenia:
1.10.2021
Data palenia:
21.10.2021
Data palenia:
20.10.2021
Producent:
Lavazza