Darmowa dostawa od 199 zł
Błyskawiczna wysyłka
365 dni na zwrot
Filtrowanie i sortowanie
1 - 36 produktów z 40 dostępnych
COFFEE PLANT x Coffeedesk - FLOW Fruits Flowers Filter 250g

Producent: COFFEE PLANT

Data palenia: 04.12.2023

Poczuj flow ze specjalną edycją FLOW stworzonego dla Coffeedesk. FLOW Fruits • Flowers doskonale sprawdzi się w ekspresie przelewowym w domu czy w biurze, ale pozostawia także miejsce na własną recepturę w użyciem dripa, chemexa lub aeropressa.  FLOW Coffeedesk Edition to podróż w afrykańskie originy! W smaku spodziewaj się owoców typowych dla Kenii, zbalansowanych cytrusami i nutami kwiatowymi pochodzącymi z Tanzanii. Całość ma wysokie body, wysoką słodycz i wysoki balans. Kenijskie owoce długo pozostają w posmaku. FLOW Fruits • Flowers to szampańskie połączenie i wyjątkowa współpraca. FLOW Fruits • Flowers najprościej zaparzysz w ekspresie przelewowym – nieważne, czy to Moccamaster czy Melitta – kawa z nich będzie równie smaczna! Stosuj proporcję 7 g kawy na 100 ml niskozmineralizowanej wody i daj się ponieść flow. Jest tu również miejsce na pełny profesjonalizm, własną recepturę i drobne niuanse! Efekt będzie równie smaczny z aeropressu, chemexu czy dripa – go with the FLOW!
Promocja
COFFEE PLANT - FLOW Very Berry Filter 250g

Producent: COFFEE PLANT

Data palenia: 03.03.2024

Mieszanka kaw ziarnistych jakości specialty z Rwandy i Etiopii, wypalona w polskiej palarni COFFEE PLANT. Jasno palona, idealna do ekspresu przelewowego, dripa, Chemexa, AeroPressa, French Pressa, oraz innych alternatywnych metod parzenia. FLOW Very Berry jest bardzo słodka i jednocześnie bardzo owocowa. Łączy w sobie nuty pestkowych i czerwonych owoców. Kawa o wysokiej słodyczy z nutą czerwonych owoców takich jak wiśnie, porzeczki i śliwki. Kraj pochodzenia ziarna: Rwanda / Etiopia Metoda obróbki: Natural Ocena w cuppingu: 84,5 / 87 pkt.
Najniższa cena: 31,90 zł
44,00 zł
COFFEE PLANT - Flow Brownie Filter 250g

Producent: COFFEE PLANT

Data palenia: 03.03.2024

Mieszanka kaw ziarnistych jakości specialty pochodzących z Brazylii i Kenii, wypalona w polskiej palarni COFFEE PLANT. Jasno palona, idealna do ekspresu przelewowego, dripa, Chemexa, AeroPressa, French Pressa, oraz innych alternatywnych metod parzenia. Flow Brownie to klasyczna kawa pozbawiona kwasowości, która łączy w sobie nuty czekolady, orzechów, rodzynek i śliwki. Kraj pochodzenia ziarna: Brazylia / Kenia Metoda obróbki: Natural / Anaerobic Ocena w cuppingu: 84 / 86,5 pkt.
COFFEE PLANT - FLOW Mellow Kawa Bezkofeinowa Filter 250g

Producent: COFFEE PLANT

Data palenia: 03.03.2024

Bezkofeinowa kawa ziarnista jakości specialty pochodząca z Meksyku, wypalona w polskiej palarni COFFEE PLANT. Jasno palona, idealna do ekspresu przelewowego, dripa, Chemexa, AeroPressa, French Pressa, oraz innych alternatywnych metod parzenia. Doskonale sprawdzi się również na zimno do cold brew. FLOW Mellow to organiczne ziarna, które zostały pozbawione kofeiny w naturalnym procesie Mountain Water Process, wykorzystującym górską wodę. Łączy w sobie nuty pestkowych i czerwonych owoców. Można w niej wyróżnić nuty kakao, orzecha i żółtej śliwki. Kraj pochodzenia ziarna: Meksyk Metoda obróbki: Mountain Water Process Ocena w cuppingu: 83,5 pkt.
LaCava - Limy BRU Etiopia Filter 550g

Producent: LaCava

Data palenia: 14.01.2024

Kawa ziarnista jakości specialty wypalona w palarni LaCava, pochodząca z Etiopii. Palona jasno, idealna jako kawa śniadaniowa - sprawdzi się do ekspresu przelewowego, dripa, Chemexa, AeroPressa, French Pressa, oraz innych alternatywnych metod parzenia. W smaku wyczuwalne są nuty skórki cytryny, cukru trzcinowego oraz czarnej herbaty. Kraj pochodzenia kawy: Etiopia Region: Sidamo Metoda obróbki: Washed Odmiana: Heirloom Położenie upraw: 1900 - 2200 m n.p.m. Punkty w cuppingu: 86 pkt.
COFFEE PLANT - FLOW Mellow Kawa Bezkofeinowa Filter 800g

Producent: COFFEE PLANT

Data palenia: 03.03.2024

Bezkofeinowa kawa ziarnista jakości specialty pochodząca z Meksyku, wypalona w polskiej palarni COFFEE PLANT. Jasno palona, idealna do ekspresu przelewowego, dripa, Chemexa, AeroPressa, French Pressa, oraz innych alternatywnych metod parzenia. Doskonale sprawdzi się również na zimno do cold brew. FLOW Mellow to organiczne ziarna, które zostały pozbawione kofeiny w naturalnym procesie Mountain Water Process, wykorzystującym górską wodę. Łączy w sobie nuty pestkowych i czerwonych owoców. Można w niej wyróżnić nuty kakao, orzecha i żółtej śliwki. Kraj pochodzenia ziarna: Meksyk Metoda obróbki: Mountain Water Process Ocena w cuppingu: 83,5 pkt.
HAYB - Się Przelewa Tropik Filter 250g

Producent: HAYB

Data palenia: 29.02.2024

Kawa ziarnista jakości speciality z Kolumbii, wypalona w warszawskiej palarni HAYB. Palona jasno, polecana szczególnie do kawiarni  jako ziarno do gastronomicznych ekspresów przelewowych. Sprawdzi się również do dripa, Chemexa, AeroPressa, French Pressa, oraz innych alternatywnych metod parzenia. W filiżance można odnaleźć nuty dojrzałych owoców, karmelu oraz rumu. Mieszanka składa się z kaw: - 100% Kolumbia Opinia roastera: ŻAR TROPIKÓW! To nie przelewki – Się Przelewa Tropik to czwarty (i najnowszy) przelewik z serii, taki owocowy, ale inaczej niż Owoc. Tej kawy potrzebowaliśmy wszyscy – i w końcu ją mamy. Domknęliśmy kwartet tropikalnie owocową Kolumbią w wydaniu daily – a jej atrakcyjna cena zachęca do wypicia jeszcze jednej kawki i kolejnej! Seria SIĘ PRZELEWA to w ogóle proste sytuacje. Kawka nie wymaga od Ciebie skrupulatnego liczenia klików, będzie dobra, możesz wsypać ją do ekspresu przelewowego bez wyrzutów sumienia – po prostu Effortless Speciality. Jej supermoce (poza przystępnością i niską ceną) to łagodny smak i niska kwasowość, możesz stosować ją we wszystkich metodach przelewowych: wrzuć ją do swojego ekspresu – nieważne czy to Melitta, czy Moccamasster – strzel sobie Chemex, Aeropress, V60, french press czy co tam sobie zażyczysz. Będzie pysznie! Metody parzenia: O palarni: HAYB to warszawska palarnia kawy speciality, która robi swoją robotę porządnie i z uśmiechem - lubią kawę, coś o niej wiedzą, robią ją - wyobrażacie sobie lepszy układ? Chodzi o to, żeby smakowało bez czarów, dlatego ich motto to Effortless Speciality. Wśród kaw HAYB znajdziesz jedynie ziarno jakości speciality, zarówno pod przelewowe metody parzenia, jak i pod espresso, single oraz blendy.
COFFEE PLANT x Coffeedesk - FLOW Fruits Flowers Filter 800g

Producent: COFFEE PLANT

Data palenia: 28.11.2023

Poczuj flow ze specjalną edycją FLOW stworzonego dla Coffeedesk. FLOW Fruits • Flowers doskonale sprawdzi się w ekspresie przelewowym w domu czy w biurze, ale pozostawia także miejsce na własną recepturę w użyciem dripa, chemexa lub aeropressa.  FLOW Coffeedesk Edition to podróż w afrykańskie originy! W smaku spodziewaj się owoców typowych dla Kenii, zbalansowanych cytrusami i nutami kwiatowymi pochodzącymi z Tanzanii. Całość ma wysokie body, wysoką słodycz i wysoki balans. Kenijskie owoce długo pozostają w posmaku. FLOW Fruits • Flowers to szampańskie połączenie i wyjątkowa współpraca. FLOW Fruits • Flowers najprościej zaparzysz w ekspresie przelewowym – nieważne, czy to Moccamaster czy Melitta – kawa z nich będzie równie smaczna! Stosuj proporcję 7 g kawy na 100 ml niskozmineralizowanej wody i daj się ponieść flow. Jest tu również miejsce na pełny profesjonalizm, własną recepturę i drobne niuanse! Efekt będzie równie smaczny z aeropressu, chemexu czy dripa – go with the FLOW!
Nowość
COFFEE PLANT - FLOW Birthday Edition Filter 250g

Producent: COFFEE PLANT

Data palenia: 18.02.2024

Poczuj flow z wyjątkową edycją stworzoną z myślą o urodzinach COFFEE PLANT!  Kawa ziarnista jakości specialty wypalana w polskiej palarni COFFEE PLANT, powstała w ramach świętowania swoich 5-tych urodzin. FLOW to seria kaw, która idealnie sprawdzi się do szybkiego parzenia w ekspresie przelewowym, ale zostawia również miejsce na własną recepturę w metodach przelewowych takich jak drip, Chemex, AeroPress. Tym razem w paczce FLOW odkryjesz smaki rześkich owoców, aromatycznych kwiatów i czerwonego wina, pochodzących z ziaren z Tanzanii oraz Brazylii infuzowanej winem szczepu Zinfandel. Kraj pochodzenia ziarna: Tanzania / Brazylia Metoda obróbki: Natural / Washed Odmiana: Blue Mountain, Kent, Bourbon/Bourbon, Mundo Novo Położenie upraw: 1600-1780 / 980-1300 m n.p.m. Ocena w cuppingu: 85.5 / 82 pkt. PROSTO Z PLANTACJI W RĘCE ROASTERA Poczuj flow ze specjalną, urodzinową edycją FLOW. W środku jak zawsze nietuzinkowe połączenie, bo i okazja wyjątkowa! Z okazji 5-tych urodzin COFFEE PLANT, w paczce FLOW znajdziesz ziarna z Tanzanii oraz winną Brazylię. W smaku nietuzinkowe połączenie kontynentów, o świeżej, lekko winnej kwasowości. Szampański smak FLOW Birthday Edition to idealna propozycja na urodzinowy toast. Ta kawa oferuje całe dobro, które wyciągnęła z gleby, powietrza i wina. Daj się ponieść flow i ciesz się winno-kwiatową  kawą, przygotowaną w dowolnej metodzie przelewowej. Go with the FLOW! ŚWIĘTUJ Z NAMI 5. URODZINY COFFEE PLANT Palarnia przygotowała z tej okazji pięć wyśmienitych kaw z ekscytującą loterią zdrapkową. Główną nagrodą jest ROCZNY ZAPAS KAW od COFFEE PLANT. Paczki biorące udział w zabawie są oznaczone naklejką urodzinową z numerem 5. Znajdź zdrapkę na opakowaniu i zobacz, jakie kawowe cuda kryją się pod nią. Dodatkowo, Coffeedesk wzbogacił pulę nagród o młynki Barista Space! Dlatego też, gra staje się jeszcze bardziej interesująca. Trzymamy kciuki za wygrane!
HAYB - Się Przelewa Kwiat 250g

Producent: HAYB

Data palenia: 12.03.2024

Kawa ziarnista jakości speciality z Etiopii, wypalona w warszawskiej palarni HAYB. Palona jasno, polecana szczególnie do kawiarni  jako ziarno do gastronomicznych ekspresów przelewowych. Sprawdzi się również do dripa, Chemexa, AeroPressa, French Pressa, oraz innych alternatywnych metod parzenia. W filiżance można odnaleźć kwiatowy aromat oraz nuty owocowo-herbaciane. Pochodzenie: Etiopia Guji Opinia roastera: Jej supermoce (poza przystępnością i niską ceną) to łagodny smak i niska kwasowość, możesz stosować ją we wszystkich metodach przelewowych: wrzuć ją do swojego ekspresu – nieważne czy to Melitta, czy Moccamasster – strzel sobie Chemex, Aeropress, V60, french press czy co tam sobie zażyczysz. Będzie pysznie. Metody parzenia: O palarni: HAYB to warszawska palarnia kawy speciality, która robi swoją robotę porządnie i z uśmiechem - lubią kawę, coś o niej wiedzą, robią ją - wyobrażacie sobie lepszy układ? Chodzi o to, żeby smakowało bez czarów, dlatego ich motto to Effortless Speciality. Wśród kaw HAYB znajdziesz jedynie ziarno jakości speciality, zarówno pod przelewowe metody parzenia, jak i pod espresso, single oraz blendy.
LaCava - Coffeedesk BRU Filter 250g

Producent: LaCava

Data palenia: 25.01.2024

Kooperatywa LaCavy z Coffeedesk zaowocowała wyjątkowym exclusivem! Do genialnej serii Bru dołącza prawdziwa wisienka na torcie - pierwsza, jedyna i ekstremalnie owocowa Kenia! Piękne i pełne ziarna AA koncentrują w sobie esencję tego, co kochamy w Keniach. Soczysta czarna porzeczka przeplata się ze słodką czereśnią w towarzystwie ciemnej czekolady. Przyjemna kwasowość i herbaciane body osiągają equilibrium. Idealna kawa do codziennego przelewania, must brew dla fanów gatunku. Dostępna wyłącznie u nas! Kraj pochodzenia kawy: Kenia Region: Nyeri, Murang'a, Kiambu Metoda obróbki: Washed Odmiana: SL28, SL34, Ruiru 11 Położenie upraw: 1600 - 2300 m n.p.m. Punkty w cuppingu: 87 pkt.
HAYB - Się Przelewa Klasyk Filter Blend 250g

Producent: HAYB

Data palenia: 29.02.2024

Mieszanka kaw ziarnistych jakości speciality wypalona w warszawskiej palarni HAYB. W opakowaniu znajdziesz minimum 85% ziaren z Brazylii i około 15% arabiki różnego pochodzenia. Kawa jest palona jasno, polecana szczególnie do kawiarni  jako ziarno do gastronomicznych ekspresów przelewowych. Sprawdzi się również do dripa, Chemexa, AeroPressa, French Pressa oraz innych alternatywnych metod parzenia. Mieszanka składa się z kaw: - 85% Brazylia - 15% Arabica Opinia roastera: NA POCZĄTKU BYŁ KLASYK! To nie przelewki – Się Przelewa Klasyk to nasz pierwszy taki przelewik, blend, który sprawił, że zaczęło Się Przelewać. I przelewa do dziś. Tak zdaniem wielu smakuje wzorcowy przelew – niezobowiązująca kawa, oparta o Brazylię z niewielkimi domieszkami bardziej owocowej Afryki. To propozycja, która wręcz mówi „zapraszam do świata speciality” – i tak sobie grzecznie za nią wchodzisz, a potem zostajesz na dłużej! Seria SIĘ PRZELEWA to w ogóle proste sytuacje. Kawka nie wymaga od Ciebie skrupulatnego liczenia klików, będzie dobra, możesz wsypać ją do ekspresu przelewowego bez wyrzutów sumienia – po prostu Effortless Speciality. Jej supermoce (poza przystępnością i niską ceną) to łagodny smak i niska kwasowość, możesz stosować ją we wszystkich metodach przelewowych: wrzuć ją do swojego ekspresu – nieważne czy to Melitta, czy Moccamasster – strzel sobie Chemex, Aeropress, V60, french press czy co tam sobie zażyczysz. Będzie pysznie! Metody parzenia: O palarni: HAYB to warszawska palarnia kawy speciality, która robi swoją robotę porządnie i z uśmiechem - lubią kawę, coś o niej wiedzą, robią ją - wyobrażacie sobie lepszy układ? Chodzi o to, żeby smakowało bez czarów, dlatego ich motto to Effortless Speciality. Wśród kaw HAYB znajdziesz jedynie ziarno jakości speciality, zarówno pod przelewowe metody parzenia, jak i pod espresso, single oraz blendy.
LaCava - Shady BRU Nikaragua + Rwanda 250g

Producent: LaCava

Data palenia: 15.02.2024

Kawa ziarnista jakości speciality wypalona w palarni LaCava. Blend składa się w 70% z arabiki z Nikaragui oraz w 30% z robusty z Rwandy. Palona jasno, idealna jako kawa śniadaniowa - sprawdzi się do ekspresu przelewowego, dripa, Chemexa, AeroPressa, French Pressa, oraz innych alternatywnych metod parzenia. W smaku wyczuwalne są słodkie nuty kakao oraz aromat drzewa cedrowego i świeżego tytoniu.  Takich ziaren kawowy świat jeszcze nie cuppował! Nikaragua Las Mimosas z dodatkiem wysoko punktowanej, mytej robusty Twongere z Rwandy. Robusty przeżywają obecnie renesans. Oceniane rygorystycznie jak najlepsze arabiki, określane są jako „Fine Robusta” i często są od nich droższe w zakupie. Do projektu została wybrana organiczna robusta Fair Trade, certyfikowana przez Rain Forest Alliance.   Kraj pochodzenia kawy: Nikaragua 70% + Rwanda 30% Region: Las Mimosas, Coko Sector Metoda obróbki: Washed Odmiana: Caturra, Robusta Położenie upraw: 1000 - 1800 m n.p.m. Punkty w cuppingu: 84 pkt.
HAYB - Się Przelewa Tropik Filter 500g

Producent: HAYB

Data palenia: 10.03.2024

Kawa ziarnista jakości speciality z Kolumbii, wypalona w warszawskiej palarni HAYB. Palona jasno, polecana szczególnie do kawiarni  jako ziarno do gastronomicznych ekspresów przelewowych. Sprawdzi się również do dripa, Chemexa, AeroPressa, French Pressa, oraz innych alternatywnych metod parzenia. W filiżance można odnaleźć nuty dojrzałych owoców, karmelu oraz rumu. Mieszanka składa się z kaw: - 100% Kolumbia Opinia roastera: ŻAR TROPIKÓW! To nie przelewki – Się Przelewa Tropik to czwarty (i najnowszy) przelewik z serii, taki owocowy, ale inaczej niż Owoc. Tej kawy potrzebowaliśmy wszyscy – i w końcu ją mamy. Domknęliśmy kwartet tropikalnie owocową Kolumbią w wydaniu daily – a jej atrakcyjna cena zachęca do wypicia jeszcze jednej kawki i kolejnej! Seria SIĘ PRZELEWA to w ogóle proste sytuacje. Kawka nie wymaga od Ciebie skrupulatnego liczenia klików, będzie dobra, możesz wsypać ją do ekspresu przelewowego bez wyrzutów sumienia – po prostu Effortless Speciality. Jej supermoce (poza przystępnością i niską ceną) to łagodny smak i niska kwasowość, możesz stosować ją we wszystkich metodach przelewowych: wrzuć ją do swojego ekspresu – nieważne czy to Melitta, czy Moccamasster – strzel sobie Chemex, Aeropress, V60, french press czy co tam sobie zażyczysz. Będzie pysznie! Metody parzenia: O palarni: HAYB to warszawska palarnia kawy speciality, która robi swoją robotę porządnie i z uśmiechem - lubią kawę, coś o niej wiedzą, robią ją - wyobrażacie sobie lepszy układ? Chodzi o to, żeby smakowało bez czarów, dlatego ich motto to Effortless Speciality. Wśród kaw HAYB znajdziesz jedynie ziarno jakości speciality, zarówno pod przelewowe metody parzenia, jak i pod espresso, single oraz blendy.
LaCava - Limy BRU Etiopia Filter 1kg

Producent: LaCava

Data palenia: 25.01.2024

Kawa ziarnista jakości specialty wypalona w palarni LaCava, pochodząca z Etiopii. Palona jasno, idealna jako kawa śniadaniowa - sprawdzi się do ekspresu przelewowego, dripa, Chemexa, AeroPressa, French Pressa, oraz innych alternatywnych metod parzenia. W smaku wyczuwalne są nuty skórki cytryny, cukru trzcinowego oraz czarnej herbaty. Kraj pochodzenia kawy: Etiopia Region: Sidamo Metoda obróbki: Washed Odmiana: Heirloom Położenie upraw: 1900 - 2200 m n.p.m. Punkty w cuppingu: 86 pkt.
Nowość
COFFEE PLANT - FLOW Birthday Edition Filter 800g

Producent: COFFEE PLANT

Data palenia: 31.01.2024

Poczuj flow z wyjątkową edycją stworzoną z myślą o urodzinach COFFEE PLANT!  Kawa ziarnista jakości specialty wypalana w polskiej palarni COFFEE PLANT, powstała w ramach świętowania swoich 5-tych urodzin. FLOW to seria kaw, która idealnie sprawdzi się do szybkiego parzenia w ekspresie przelewowym, ale zostawia również miejsce na własną recepturę w metodach przelewowych takich jak drip, Chemex, AeroPress. Tym razem w paczce FLOW odkryjesz smaki rześkich owoców, aromatycznych kwiatów i czerwonego wina, pochodzących z ziaren z Tanzanii oraz Brazylii infuzowanej winem szczepu Zinfandel. Kraj pochodzenia ziarna: Tanzania / Brazylia Metoda obróbki: Natural / Washed Odmiana: Blue Mountain, Kent, Bourbon/Bourbon, Mundo Novo Położenie upraw: 1600-1780 / 980-1300 m n.p.m. Ocena w cuppingu: 85.5 / 82 pkt. PROSTO Z PLANTACJI W RĘCE ROASTERA Poczuj flow ze specjalną, urodzinową edycją FLOW. W środku jak zawsze nietuzinkowe połączenie, bo i okazja wyjątkowa! Z okazji 5-tych urodzin COFFEE PLANT, w paczce FLOW znajdziesz ziarna z Tanzanii oraz winną Brazylię. W smaku nietuzinkowe połączenie kontynentów, o świeżej, lekko winnej kwasowości. Szampański smak FLOW Birthday Edition to idealna propozycja na urodzinowy toast. Ta kawa oferuje całe dobro, które wyciągnęła z gleby, powietrza i wina. Daj się ponieść flow i ciesz się winno-kwiatową  kawą, przygotowaną w dowolnej metodzie przelewowej. Go with the FLOW! ŚWIĘTUJ Z NAMI 5. URODZINY COFFEE PLANT Palarnia przygotowała z tej okazji pięć wyśmienitych kaw z ekscytującą loterią zdrapkową. Główną nagrodą jest ROCZNY ZAPAS KAW od COFFEE PLANT. Paczki biorące udział w zabawie są oznaczone naklejką urodzinową z numerem 5. Znajdź zdrapkę na opakowaniu i zobacz, jakie kawowe cuda kryją się pod nią. Dodatkowo, Coffeedesk wzbogacił pulę nagród o młynki Barista Space! Dlatego też, gra staje się jeszcze bardziej interesująca. Trzymamy kciuki za wygrane!
COFFEE PLANT - Flow Brownie Filter 800g

Producent: COFFEE PLANT

Data palenia: 03.03.2024

Mieszanka kaw ziarnistych jakości specialty pochodzących z Brazylii i Kenii, wypalona w polskiej palarni COFFEE PLANT. Jasno palona, idealna do ekspresu przelewowego, dripa, Chemexa, AeroPressa, French Pressa, oraz innych alternatywnych metod parzenia. Flow Brownie to klasyczna kawa pozbawiona kwasowości, która łączy w sobie nuty czekolady, orzechów, rodzynek i śliwki. Kraj pochodzenia ziarna: Brazylia / Kenia Metoda obróbki: Natural / Anaerobic Ocena w cuppingu: 84 / 86,5 pkt.
Nowość
Promocja
HAYB - Się Przelewa Kwiat 500g

Producent: HAYB

Data palenia: 12.03.2024

Kawa ziarnista jakości speciality z Etiopii, wypalona w warszawskiej palarni HAYB. Palona jasno, polecana szczególnie do kawiarni  jako ziarno do gastronomicznych ekspresów przelewowych. Sprawdzi się również do dripa, Chemexa, AeroPressa, French Pressa, oraz innych alternatywnych metod parzenia. W filiżance można odnaleźć kwiatowy aromat oraz nuty owocowo-herbaciane. Pochodzenie: Etiopia Guji Opinia roastera: Jej supermoce (poza przystępnością i niską ceną) to łagodny smak i niska kwasowość, możesz stosować ją we wszystkich metodach przelewowych: wrzuć ją do swojego ekspresu – nieważne czy to Melitta, czy Moccamasster – strzel sobie Chemex, Aeropress, V60, french press czy co tam sobie zażyczysz. Będzie pysznie. Metody parzenia: O palarni: HAYB to warszawska palarnia kawy speciality, która robi swoją robotę porządnie i z uśmiechem - lubią kawę, coś o niej wiedzą, robią ją - wyobrażacie sobie lepszy układ? Chodzi o to, żeby smakowało bez czarów, dlatego ich motto to Effortless Speciality. Wśród kaw HAYB znajdziesz jedynie ziarno jakości speciality, zarówno pod przelewowe metody parzenia, jak i pod espresso, single oraz blendy.
Najniższa cena: 69,90 zł
87,00 zł
LaCava - Juicy BRU Filter 550g

Producent: LaCava

Data palenia: 25.01.2024

Kawa ziarnista jakości specialty wypalona w palarni LaCava, pochodząca z Rwandy. Palona jasno, idealna jako kawa śniadaniowa - sprawdzi się do ekspresu przelewowego, dripa, Chemexa, AeroPressa, French Pressa, oraz innych alternatywnych metod parzenia. W smaku wyczuwalne są nuty śliwki, żurawiny, czerwonego jabłka i miodu. Prawdziwa owocowa bomba do codziennego picia. Świetna kawa zarówno do rozpoczęcia przygody z przelewem, jak i do każdego pysznego śniadania.   Kraj pochodzenia kawy: Rwanda Region: Huye Hills Metoda obróbki: Natural Odmiana: Red Bourbon Położenie upraw: 1700 - 2200 m n.p.m. Punkty w cuppingu: 85,5 pkt.
LaCava - Daily BRU Filter 250g

Producent: LaCava

Data palenia: 07.03.2024

Kawa ziarnista jakości specialty wypalona w palarni LaCava, pochodząca w 90% z Gwatemali - pozostałe 10% to arabiki różnego rodzaju. Palona jasno, idealna jako kawa śniadaniowa - sprawdzi się do ekspresu przelewowego, dripa, Chemexa, AeroPressa, French Pressa, oraz innych alternatywnych metod parzenia. W smaku wyczuwalne są nuty mlecznej czekolady, karmelu oraz czerwonego jabłka. Daily Bru to kawa, którą możesz pić codziennie, a każda kolejna paczką zaskoczy Cię czymś nowym. W obecnej edycji jest to w 90% soczysta Gwatemala El Morito. Szukasz kawy, która będzie Twoim pewniakiem do śniadania? Masz ochotę na zaskakujący, owocowy twist, który wciągnie Cię w świat kaw przelewowych? Oto ona! Kraj pochodzenia kawy: Gwatemala 90% + różne odmiany arabiki 10% Region: El Morito Metoda obróbki: Washed Odmiana: Bourbon, Caturra, Pache Położenie upraw: 1800 - 2000 m n.p.m. Punkty w cuppingu: 84 pkt.
LaCava - Daily BRU Filter 550g

Producent: LaCava

Data palenia: 25.01.2024

Kawa ziarnista jakości specialty wypalona w palarni LaCava, pochodząca w 90% z Gwatemali - pozostałe 10% to arabiki różnego rodzaju. Palona jasno, idealna jako kawa śniadaniowa - sprawdzi się do ekspresu przelewowego, dripa, Chemexa, AeroPressa, French Pressa, oraz innych alternatywnych metod parzenia. W smaku wyczuwalne są nuty mlecznej czekolady, karmelu oraz czerwonego jabłka. Daily Bru to kawa, którą możesz pić codziennie, a każda kolejna paczką zaskoczy Cię czymś nowym. W obecnej edycji jest to w 90% soczysta Gwatemala El Morito. Szukasz kawy, która będzie Twoim pewniakiem do śniadania? Masz ochotę na zaskakujący, owocowy twist, który wciągnie Cię w świat kaw przelewowych? Oto ona! Kraj pochodzenia kawy: Gwatemala 90% + różne odmiany arabiki 10% Region: El Morito Metoda obróbki: Washed Odmiana: Bourbon, Caturra, Pache Położenie upraw: 1800 - 2000 m n.p.m. Punkty w cuppingu: 84 pkt.
LaCava - Shady BRU Nikaragua + Rwanda 550g

Producent: LaCava

Data palenia: 25.01.2024

Kawa ziarnista jakości speciality wypalona w palarni LaCava. Blend składa się w 70% z arabiki z Nikaragui oraz w 30% z robusty z Rwandy. Palona jasno, idealna jako kawa śniadaniowa - sprawdzi się do ekspresu przelewowego, dripa, Chemexa, AeroPressa, French Pressa, oraz innych alternatywnych metod parzenia. W smaku wyczuwalne są słodkie nuty kakao oraz aromat drzewa cedrowego i świeżego tytoniu.  Takich ziaren kawowy świat jeszcze nie cuppował! Nikaragua Las Mimosas z dodatkiem wysoko punktowanej, mytej robusty Twongere z Rwandy. Robusty przeżywają obecnie renesans. Oceniane rygorystycznie jak najlepsze arabiki, określane są jako „Fine Robusta” i często są od nich droższe w zakupie. Do projektu została wybrana organiczna robusta Fair Trade, certyfikowana przez Rain Forest Alliance.   Kraj pochodzenia kawy: Nikaragua 70% + Rwanda 30% Region: Las Mimosas, Coko Sector Metoda obróbki: Washed Odmiana: Caturra, Robusta Położenie upraw: 1000 - 1800 m n.p.m. Punkty w cuppingu: 84 pkt.
LaCava - Coffeedesk BRU Filter 550g

Producent: LaCava

Data palenia: 25.01.2024

Kooperatywa LaCavy z Coffeedesk zaowocowała wyjątkowym exclusivem! Do genialnej serii Bru dołącza prawdziwa wisienka na torcie - pierwsza, jedyna i ekstremalnie owocowa Kenia! Piękne i pełne ziarna AA koncentrują w sobie esencję tego, co kochamy w Keniach. Soczysta czarna porzeczka przeplata się ze słodką czereśnią w towarzystwie ciemnej czekolady. Przyjemna kwasowość i herbaciane body osiągają equilibrium. Idealna kawa do codziennego przelewania, must brew dla fanów gatunku. Dostępna wyłącznie u nas! Kraj pochodzenia kawy: Kenia Region: Nyeri, Murang'a, Kiambu Metoda obróbki: Washed Odmiana: SL28, SL34, Ruiru 11 Położenie upraw: 1600 - 2300 m n.p.m. Punkty w cuppingu: 87 pkt.
COFFEE PLANT - FLOW Very Berry Filter 800g

Producent: COFFEE PLANT

Data palenia: 06.03.2024

Mieszanka kaw ziarnistych jakości specialty z Rwandy i Etiopii, wypalona w polskiej palarni COFFEE PLANT. Jasno palona, idealna do ekspresu przelewowego, dripa, Chemexa, AeroPressa, French Pressa, oraz innych alternatywnych metod parzenia. FLOW Very Berry jest bardzo słodka i jednocześnie bardzo owocowa. Łączy w sobie nuty pestkowych i czerwonych owoców. Kawa o wysokiej słodyczy z nutą czerwonych owoców takich jak wiśnie, porzeczki i śliwki. Kraj pochodzenia ziarna: Rwanda / Etiopia Metoda obróbki: Natural Ocena w cuppingu: 84,5 / 87 pkt.
LaCava - Shady BRU Nikaragua + Rwanda 1kg

Producent: LaCava

Data palenia: 07.03.2024

Kawa ziarnista jakości speciality wypalona w palarni LaCava. Blend składa się w 70% z arabiki z Nikaragui oraz w 30% z robusty z Rwandy. Palona jasno, idealna jako kawa śniadaniowa - sprawdzi się do ekspresu przelewowego, dripa, Chemexa, AeroPressa, French Pressa, oraz innych alternatywnych metod parzenia. W smaku wyczuwalne są słodkie nuty kakao oraz aromat drzewa cedrowego i świeżego tytoniu.  Takich ziaren kawowy świat jeszcze nie cuppował! Nikaragua Las Mimosas z dodatkiem wysoko punktowanej, mytej robusty Twongere z Rwandy. Robusty przeżywają obecnie renesans. Oceniane rygorystycznie jak najlepsze arabiki, określane są jako „Fine Robusta” i często są od nich droższe w zakupie. Do projektu została wybrana organiczna robusta Fair Trade, certyfikowana przez Rain Forest Alliance.   Kraj pochodzenia kawy: Nikaragua 70% + Rwanda 30% Region: Las Mimosas, Coko Sector Metoda obróbki: Washed Odmiana: Caturra, Robusta Położenie upraw: 1000 - 1800 m n.p.m. Punkty w cuppingu: 84 pkt.
Nowość
Promocja
HAYB - Się Przelewa Tropik Filter 1kg

Producent: HAYB

Data palenia: 10.03.2024

Kawa ziarnista jakości speciality z Kolumbii, wypalona w warszawskiej palarni HAYB. Palona jasno, polecana szczególnie do kawiarni  jako ziarno do gastronomicznych ekspresów przelewowych. Sprawdzi się również do dripa, Chemexa, AeroPressa, French Pressa, oraz innych alternatywnych metod parzenia. W filiżance można odnaleźć nuty dojrzałych owoców, karmelu oraz rumu. Mieszanka składa się z kaw: - 100% Kolumbia Opinia roastera: ŻAR TROPIKÓW! To nie przelewki – Się Przelewa Tropik to czwarty (i najnowszy) przelewik z serii, taki owocowy, ale inaczej niż Owoc. Tej kawy potrzebowaliśmy wszyscy – i w końcu ją mamy. Domknęliśmy kwartet tropikalnie owocową Kolumbią w wydaniu daily – a jej atrakcyjna cena zachęca do wypicia jeszcze jednej kawki i kolejnej! Seria SIĘ PRZELEWA to w ogóle proste sytuacje. Kawka nie wymaga od Ciebie skrupulatnego liczenia klików, będzie dobra, możesz wsypać ją do ekspresu przelewowego bez wyrzutów sumienia – po prostu Effortless Speciality. Jej supermoce (poza przystępnością i niską ceną) to łagodny smak i niska kwasowość, możesz stosować ją we wszystkich metodach przelewowych: wrzuć ją do swojego ekspresu – nieważne czy to Melitta, czy Moccamasster – strzel sobie Chemex, Aeropress, V60, french press czy co tam sobie zażyczysz. Będzie pysznie! Metody parzenia: O palarni: HAYB to warszawska palarnia kawy speciality, która robi swoją robotę porządnie i z uśmiechem - lubią kawę, coś o niej wiedzą, robią ją - wyobrażacie sobie lepszy układ? Chodzi o to, żeby smakowało bez czarów, dlatego ich motto to Effortless Speciality. Wśród kaw HAYB znajdziesz jedynie ziarno jakości speciality, zarówno pod przelewowe metody parzenia, jak i pod espresso, single oraz blendy.
Najniższa cena: 142,90 zł
179,00 zł
LaCava - THE BRU Filter Blend 550g

Producent: LaCava

Data palenia: 07.03.2024

Mieszanka kaw ziarnistych jakości specialty z palarni LaCava. W opakowaniu znajdziesz ziarno z Brazylii z dodatkiem arabiki różnego pochodzenia. Kawa jest palona jasno, sprawdzi się do ekspresów przelewowych, dripa, Chemexa, AeroPressa, French Pressa oraz innych alternatywnych metod parzenia. The Bru to przede wszystkim przeprawa przez klasykę klasyki, czyli charakterystyczne dla Brazylii nuty czekolady, orzechów laskowych, prażonych migdałów oraz precli. Idealna kawa do słodkiego śniadania, dobra dla początkujących i poszukujących. Kraj pochodzenia ziarna: Brazylia / Inne Region: Alta Mogiana / Inne Położenie upraw: 890 m. n.p.m. / Inne Odmiana: Mundo Novo, Red Catuai / Inne Metoda obróbki: Natural
LaCava - Juicy BRU Filter 1kg

Producent: LaCava

Data palenia: 07.03.2024

Kawa ziarnista jakości specialty wypalona w palarni LaCava, pochodząca z Rwandy. Palona jasno, idealna jako kawa śniadaniowa - sprawdzi się do ekspresu przelewowego, dripa, Chemexa, AeroPressa, French Pressa, oraz innych alternatywnych metod parzenia. W smaku wyczuwalne są nuty śliwki, żurawiny, czerwonego jabłka i miodu. Prawdziwa owocowa bomba do codziennego picia. Świetna kawa zarówno do rozpoczęcia przygody z przelewem, jak i do każdego pysznego śniadania.   Kraj pochodzenia kawy: Rwanda Region: Huye Hills Metoda obróbki: Natural Odmiana: Red Bourbon Położenie upraw: 1700 - 2200 m n.p.m. Punkty w cuppingu: 85,5 pkt.
HAYB - Się Przelewa Klasyk Filter Blend 1kg

Producent: HAYB

Data palenia: 29.02.2024

Mieszanka kaw ziarnistych jakości speciality wypalona w warszawskiej palarni HAYB. W opakowaniu znajdziesz minimum 85% ziaren z Brazylii i około 15% arabiki różnego pochodzenia. Kawa jest palona jasno, polecana szczególnie do kawiarni  jako ziarno do gastronomicznych ekspresów przelewowych. Sprawdzi się również do dripa, Chemexa, AeroPressa, French Pressa, oraz innych alternatywnych metod parzenia. Mieszanka składa się z kaw: - 85% Brazylia - 15% Arabica Opinia roastera: NA POCZĄTKU BYŁ KLASYK! To nie przelewki – Się Przelewa Klasyk to nasz pierwszy taki przelewik, blend, który sprawił, że zaczęło Się Przelewać. I przelewa do dziś. Tak zdaniem wielu smakuje wzorcowy przelew – niezobowiązująca kawa, oparta o Brazylię z niewielkimi domieszkami bardziej owocowej Afryki. To propozycja, która wręcz mówi „zapraszam do świata speciality” – i tak sobie grzecznie za nią wchodzisz, a potem zostajesz na dłużej! Seria SIĘ PRZELEWA to w ogóle proste sytuacje. Kawka nie wymaga od Ciebie skrupulatnego liczenia klików, będzie dobra, możesz wsypać ją do ekspresu przelewowego bez wyrzutów sumienia – po prostu Effortless Speciality. Jej supermoce (poza przystępnością i niską ceną) to łagodny smak i niska kwasowość, możesz stosować ją we wszystkich metodach przelewowych: wrzuć ją do swojego ekspresu – nieważne czy to Melitta, czy Moccamasster – strzel sobie Chemex, Aeropress, V60, french press czy co tam sobie zażyczysz. Będzie pysznie! Metody parzenia: O palarni: HAYB to warszawska palarnia kawy speciality, która robi swoją robotę porządnie i z uśmiechem - lubią kawę, coś o niej wiedzą, robią ją - wyobrażacie sobie lepszy układ? Chodzi o to, żeby smakowało bez czarów, dlatego ich motto to Effortless Speciality. Wśród kaw HAYB znajdziesz jedynie ziarno jakości speciality, zarówno pod przelewowe metody parzenia, jak i pod espresso, single oraz blendy.
LaCava - Limy BRU Etiopia Filter 250g

Producent: LaCava

Data palenia: 07.03.2024

Kawa ziarnista jakości specialty wypalona w palarni LaCava, pochodząca z Etiopii. Palona jasno, idealna jako kawa śniadaniowa - sprawdzi się do ekspresu przelewowego, dripa, Chemexa, AeroPressa, French Pressa, oraz innych alternatywnych metod parzenia. W smaku wyczuwalne są nuty skórki cytryny, cukru trzcinowego oraz czarnej herbaty. Kraj pochodzenia kawy: Etiopia Region: Sidamo Metoda obróbki: Washed Odmiana: Heirloom Położenie upraw: 1900 - 2200 m n.p.m. Punkty w cuppingu: 86 pkt.

Zostaw nam swojego maila, damy Ci znać jak tylko wybrany produkt pojawi się w ofercie!

Coffeelab - Dobry Przelew 6.0 Filter 500g

Producent: Coffeelab

Data palenia: 22.08.2023

Mieszanka kaw ziarnistych jakości specialty z Nikaragui i Kenii wypalona w warszawskiej palarni Coffeelab. Palona jasno, idealna do ekspresu przelewowego, dripa, Chemexa, AeroPressa, French Pressa oraz innych alternatywnych metod parzenia. W smaku są wyczuwalne nuty czerwonej pomarańczy, miodu i pigwy. Kraj pochodzenia kawy: Nikaragua 70% / Kenia 30% Region: Corquin, Copan / Embu Metoda obróbki: Naturalna / Myta Odmiana: Catuai / SL24, SL34

Zostaw nam swojego maila, damy Ci znać jak tylko wybrany produkt pojawi się w ofercie!

HAYB - Się Przelewa Klasyk Filter Blend 500g

Producent: HAYB

Data palenia: 10.03.2024

Mieszanka kaw ziarnistych jakości speciality wypalona w warszawskiej palarni HAYB. W opakowaniu znajdziesz minimum 85% ziaren z Brazylii i około 15% arabiki różnego pochodzenia. Kawa jest palona jasno, polecana szczególnie do kawiarni  jako ziarno do gastronomicznych ekspresów przelewowych. Sprawdzi się również do dripa, Chemexa, AeroPressa, French Pressa, oraz innych alternatywnych metod parzenia. Mieszanka składa się z kaw: - 85% Brazylia - 15% Arabica Opinia roastera: NA POCZĄTKU BYŁ KLASYK! To nie przelewki – Się Przelewa Klasyk to nasz pierwszy taki przelewik, blend, który sprawił, że zaczęło Się Przelewać. I przelewa do dziś. Tak zdaniem wielu smakuje wzorcowy przelew – niezobowiązująca kawa, oparta o Brazylię z niewielkimi domieszkami bardziej owocowej Afryki. To propozycja, która wręcz mówi „zapraszam do świata speciality” – i tak sobie grzecznie za nią wchodzisz, a potem zostajesz na dłużej! Seria SIĘ PRZELEWA to w ogóle proste sytuacje. Kawka nie wymaga od Ciebie skrupulatnego liczenia klików, będzie dobra, możesz wsypać ją do ekspresu przelewowego bez wyrzutów sumienia – po prostu Effortless Speciality. Jej supermoce (poza przystępnością i niską ceną) to łagodny smak i niska kwasowość, możesz stosować ją we wszystkich metodach przelewowych: wrzuć ją do swojego ekspresu – nieważne czy to Melitta, czy Moccamasster – strzel sobie Chemex, Aeropress, V60, french press czy co tam sobie zażyczysz. Będzie pysznie! Metody parzenia: O palarni: HAYB to warszawska palarnia kawy speciality, która robi swoją robotę porządnie i z uśmiechem - lubią kawę, coś o niej wiedzą, robią ją - wyobrażacie sobie lepszy układ? Chodzi o to, żeby smakowało bez czarów, dlatego ich motto to Effortless Speciality. Wśród kaw HAYB znajdziesz jedynie ziarno jakości speciality, zarówno pod przelewowe metody parzenia, jak i pod espresso, single oraz blendy.

Zostaw nam swojego maila, damy Ci znać jak tylko wybrany produkt pojawi się w ofercie!

Promocja
HAYB - Się Przelewa Kwiat 1kg

Producent: HAYB

Data palenia: 12.03.2024

Kawa ziarnista jakości speciality z Etiopii, wypalona w warszawskiej palarni HAYB. Palona jasno, polecana szczególnie do kawiarni  jako ziarno do gastronomicznych ekspresów przelewowych. Sprawdzi się również do dripa, Chemexa, AeroPressa, French Pressa, oraz innych alternatywnych metod parzenia. W filiżance można odnaleźć kwiatowy aromat oraz nuty owocowo-herbaciane. Pochodzenie: Etiopia Guji Opinia roastera: Jej supermoce (poza przystępnością i niską ceną) to łagodny smak i niska kwasowość, możesz stosować ją we wszystkich metodach przelewowych: wrzuć ją do swojego ekspresu – nieważne czy to Melitta, czy Moccamasster – strzel sobie Chemex, Aeropress, V60, french press czy co tam sobie zażyczysz. Będzie pysznie. Metody parzenia: O palarni: HAYB to warszawska palarnia kawy speciality, która robi swoją robotę porządnie i z uśmiechem - lubią kawę, coś o niej wiedzą, robią ją - wyobrażacie sobie lepszy układ? Chodzi o to, żeby smakowało bez czarów, dlatego ich motto to Effortless Speciality. Wśród kaw HAYB znajdziesz jedynie ziarno jakości speciality, zarówno pod przelewowe metody parzenia, jak i pod espresso, single oraz blendy.
Najniższa cena: 131,90 zł
165,00 zł

Zostaw nam swojego maila, damy Ci znać jak tylko wybrany produkt pojawi się w ofercie!

HAYB - Się Przelewa Owoc 1kg

Producent: HAYB

Data palenia: 10.03.2024

Kawa ziarnista jakości specialty wypalona w warszawskiej palarni HAYB. W opakowaniu znajdziesz ziarna o punktacji 86+ w 100% pochodzące z Rwandy. Kawa palona jasno, polecana szczególnie do kawiarni jako ziarno do gastronomicznych ekspresów przelewowych. Sprawdzi się również do dripa, Chemexa, AeroPressa, French Pressa, oraz innych alternatywnych metod parzenia. W filiżance można odnaleźć wysoką słodycz, która idzie ręka w rękę z przyjemną kwasowością – jak dojrzały, soczysty, letni owoc. Mieszanka składa się z kaw: - 100% Rwanda Opinia roastera: TO OWOC – NIE ZAKAZANY! To nie przelewki – Się Przelewa Owoc to przelewik, taki owocowy, lekki, zbalansowany, z dużą dawką słodyczy i rześką kwaskowością. To owocowa myta Afryka – Rwanda konkretnie – w wydaniu daily. Jej atrakcyjna cena zachęca do wypicia jeszcze jednej kawki i kolejnej! Seria SIĘ PRZELEWA to w ogóle proste sytuacje. Kawka nie wymaga od Ciebie skrupulatnego liczenia klików, będzie dobra, możesz wsypać ją do ekspresu przelewowego bez wyrzutów sumienia – po prostu Effortless Speciality. Jej supermoce (poza przystępnością i niską ceną) to łagodny smak i niska kwasowość, możesz stosować ją we wszystkich metodach przelewowych: wrzuć ją do swojego ekspresu – nieważne czy to Melitta, czy Moccamasster – strzel sobie Chemex, Aeropress, V60, french press czy co tam sobie zażyczysz. Będzie pysznie! Metody parzenia: O palarni: HAYB to warszawska palarnia kawy speciality, która robi swoją robotę porządnie i z uśmiechem - lubią kawę, coś o niej wiedzą, robią ją - wyobrażacie sobie lepszy układ? Chodzi o to, żeby smakowało bez czarów, dlatego ich motto to Effortless Speciality. Wśród kaw HAYB znajdziesz jedynie ziarno jakości speciality, zarówno pod przelewowe metody parzenia, jak i pod espresso, single oraz blendy.

Zostaw nam swojego maila, damy Ci znać jak tylko wybrany produkt pojawi się w ofercie!

HAYB - Się Przelewa Owoc 250g

Producent: HAYB

Data palenia: 29.02.2024

Kawa ziarnista jakości specialty wypalona w warszawskiej palarni HAYB. W opakowaniu znajdziesz ziarna o punktacji 86+ w 100% pochodzące z Rwandy. Kawa palona jasno, polecana szczególnie do kawiarni jako ziarno do gastronomicznych ekspresów przelewowych. Sprawdzi się również do dripa, Chemexa, AeroPressa, French Pressa, oraz innych alternatywnych metod parzenia. W filiżance można odnaleźć wysoką słodycz, która idzie ręka w rękę z przyjemną kwasowością – jak dojrzały, soczysty, letni owoc. Mieszanka składa się z kaw: - 100% Rwanda Opinia roastera: TO OWOC – NIE ZAKAZANY! To nie przelewki – Się Przelewa Owoc to przelewik, taki owocowy, lekki, zbalansowany, z dużą dawką słodyczy i rześką kwaskowością. To owocowa myta Afryka – Rwanda konkretnie – w wydaniu daily. Jej atrakcyjna cena zachęca do wypicia jeszcze jednej kawki i kolejnej! Seria SIĘ PRZELEWA to w ogóle proste sytuacje. Kawka nie wymaga od Ciebie skrupulatnego liczenia klików, będzie dobra, możesz wsypać ją do ekspresu przelewowego bez wyrzutów sumienia – po prostu Effortless Speciality. Jej supermoce (poza przystępnością i niską ceną) to łagodny smak i niska kwasowość, możesz stosować ją we wszystkich metodach przelewowych: wrzuć ją do swojego ekspresu – nieważne czy to Melitta, czy Moccamasster – strzel sobie Chemex, Aeropress, V60, french press czy co tam sobie zażyczysz. Będzie pysznie! Metody parzenia: O palarni: HAYB to warszawska palarnia kawy speciality, która robi swoją robotę porządnie i z uśmiechem - lubią kawę, coś o niej wiedzą, robią ją - wyobrażacie sobie lepszy układ? Chodzi o to, żeby smakowało bez czarów, dlatego ich motto to Effortless Speciality. Wśród kaw HAYB znajdziesz jedynie ziarno jakości speciality, zarówno pod przelewowe metody parzenia, jak i pod espresso, single oraz blendy.

Zostaw nam swojego maila, damy Ci znać jak tylko wybrany produkt pojawi się w ofercie!

HAYB - Się Przelewa Owoc 500g

Producent: HAYB

Data palenia: 29.02.2024

Kawa ziarnista jakości specialty wypalona w warszawskiej palarni HAYB. W opakowaniu znajdziesz ziarna o punktacji 86+ w 100% pochodzące z Rwandy. Kawa palona jasno, polecana szczególnie do kawiarni jako ziarno do gastronomicznych ekspresów przelewowych. Sprawdzi się również do dripa, Chemexa, AeroPressa, French Pressa, oraz innych alternatywnych metod parzenia. W filiżance można odnaleźć wysoką słodycz, która idzie ręka w rękę z przyjemną kwasowością – jak dojrzały, soczysty, letni owoc. Mieszanka składa się z kaw: - 100% Rwanda Opinia roastera: TO OWOC – NIE ZAKAZANY! To nie przelewki – Się Przelewa Owoc to przelewik, taki owocowy, lekki, zbalansowany, z dużą dawką słodyczy i rześką kwaskowością. To owocowa myta Afryka – Rwanda konkretnie – w wydaniu daily. Jej atrakcyjna cena zachęca do wypicia jeszcze jednej kawki i kolejnej! Seria SIĘ PRZELEWA to w ogóle proste sytuacje. Kawka nie wymaga od Ciebie skrupulatnego liczenia klików, będzie dobra, możesz wsypać ją do ekspresu przelewowego bez wyrzutów sumienia – po prostu Effortless Speciality. Jej supermoce (poza przystępnością i niską ceną) to łagodny smak i niska kwasowość, możesz stosować ją we wszystkich metodach przelewowych: wrzuć ją do swojego ekspresu – nieważne czy to Melitta, czy Moccamasster – strzel sobie Chemex, Aeropress, V60, french press czy co tam sobie zażyczysz. Będzie pysznie! Metody parzenia: O palarni: HAYB to warszawska palarnia kawy speciality, która robi swoją robotę porządnie i z uśmiechem - lubią kawę, coś o niej wiedzą, robią ją - wyobrażacie sobie lepszy układ? Chodzi o to, żeby smakowało bez czarów, dlatego ich motto to Effortless Speciality. Wśród kaw HAYB znajdziesz jedynie ziarno jakości speciality, zarówno pod przelewowe metody parzenia, jak i pod espresso, single oraz blendy.

Zostaw nam swojego maila, damy Ci znać jak tylko wybrany produkt pojawi się w ofercie!