Darmowa dostawa od 199 zł
Błyskawiczna wysyłka
365 dni na zwrot

Przelew

Przelew

Filtrowanie i sortowanie
1 - 11 produktów z 11 dostępnych
Nowość
Figa - Tutti Frutti 5 Blend Filter 250g

Producent: Figa Coffee

Data palenia: 24.10.2023

Mieszanka kaw ziarnistych jakości specialty z Brazylii i Etiopii, wypalona we wrocławskiej palarni Figa Coffee. Palona jasno, przeznaczona do ekspresu przelewowego, dripa, Chemexa, AeroPressa, French Pressa, oraz innych alternatywnych metod parzenia. W smaku wyczuwalne są nuty czekolady i owoców. Kawa o średniej kwasowości.  Kraj pochodzenia kawy: Brazylia (65%) / Etiopia (35%) Region: Mato Grosso / dystrykt Atnago / Limmu Seka, strefa Jimma Metoda obróbki: Natural  Ocena w cuppingu: 86.25 / 100 punktów, 84.5 / 100 punktów
Figa Coffee - Etiopia Mustefa Abakeno Beshasha Lot 7 Washed Filter 250g

Producent: Figa Coffee

Data palenia: 28.08.2023

Kawa ziarnista jakości specialty pochodząca z Etiopii, wypalona we wrocławskiej palarni Figa Coffee. Palona jasno, idealna do ekspresu przelewowego, dripa, Chemexa, AeroPressa, French Pressa, oraz innych alternatywnych metod parzenia. W smaku wyczuwalne są nuty czereśni, różowego grejpfruta i ciastek maślanych. Kraj pochodzenia ziarna: Etiopia Region: Agaro, strefa Jimma, zachodnia Etiopia Producent: Mustefa Abakeno Metoda obróbki: Washed Odmiana: Mixed Heirloom Położenie upraw: 2000 - 2100 m n.p.m.
Nowość
Figa Coffee - Indonezja Argopuro Mountain Coffee Farm Anaerobic Natural Filter 250g

Producent: Figa Coffee

Data palenia: 18.09.2023

Kawa ziarnista jakości specialty pochodząca z Indonezji, wypalona w wrocławskiej palarni Figa Coffee. Palona jasno, idealna do ekspresu przelewowego, dripa, Chemexa, AeroPressa, French Pressa, oraz innych alternatywnych metod parzenia. W smaku wyczuwalne są nuty owoców tropikalnych, malin, toffi i ciemnej czekolady. Kraj pochodzenia kawy: Indonezja Region: Situbondo, Tlogosari Village Producent: Argopuro Mountain Coffee Farm Metoda obróbki: Anaerobic Natural Odmiana: Lini S795, Kartika Położenie upraw: 1200 - 1400 m n.p.m. Ocena w cuppingu: 86,5 / 100 pkt
Nowość
Figa Coffee - Peru Andres Burga Washed Filter 250g

Producent: Figa Coffee

Data palenia: 18.09.2023

Kawa ziarnista jakości specialty pochodząca z Peru, wypalona w wrocławskiej palarni Figa Coffee. Palona jasno, idealna do ekspresu przelewowego, dripa, Chemexa, AeroPressa, French Pressa, oraz innych alternatywnych metod parzenia. W smaku wyczuwalne są nuty jagód, gałki muszkatołowej, limonki i kiwi. Kraj pochodzenia kawy: Peru Region: Colabozo Producent: Andres Vasquez Burga Metoda obróbki: Washed Odmiana: Caturra, Bourbon, Pache Położenie upraw: 1750 - 1950 m n.p.m. Ocena w cuppingu: 86,5 / 100 pkt
Nowość
Figa Coffee - Peru Fidel Huancas Natural Filter 250g

Producent: Figa Coffee

Data palenia: 18.09.2023

Kawa ziarnista jakości specialty pochodząca z Peru, wypalona w wrocławskiej palarni Figa Coffee. Palona jasno, idealna do ekspresu przelewowego, dripa, Chemexa, AeroPressa, French Pressa, oraz innych alternatywnych metod parzenia. W smaku wyczuwalne są nuty wanilii, owoców tropikalnych i rodzynek. Kraj pochodzenia kawy: Peru Region: San Ignacio, Cajamarca Producent: Fidel Huancas Metoda obróbki: Natural Odmiana: Yellow Caturra Położenie upraw: 1750 - 1950 m n.p.m. Ocena w cuppingu: 86,5 / 100 pkt
Nowość
Figa - Rwanda Gishyta 108 Washed Filter 250g (outlet)

Producent: Figa Coffee

Data palenia: 18.07.2023

Kawa ziarnista jakości specialty pochodząca z Rwandy, wypalona w palarni Figa Coffee. Jasno palona, idealna do ekspresu przelewowego, dripa, Chemexa, AeroPressa, oraz innych alternatywnych metod parzenia. W smaku wyczuwalne są owocowe nuty jabłka, słodycz karmelu i przyjemna kwasowość czarnej porzeczki. ZIARNO We Wrocławiu już kilka dobrych lat działa Figa, za sterami której stoi król aeropressu – Filip Kucharczyk. Wszystkich turystów, poszukujących jednej z najsmaczniejszych kaw, zapraszam do wrocławskiej Hali Targowej, gdzie Figa sobie śmiga w swoim punkcie kawiarnianym. Rwanda Gishyta to projekt bardzo świeży, bo działający od 2010 roku jako stacja obróbki w regionie Kigarama. Następnie w 2018 roku rozwinął się na tyle, że zaczął obrabiać kawy pochodzące od 995 rolników (głównie bourbony). Kawa rośnie na wysokości 1640m i obrabiana jest metodą mytą.   Kraj pochodzenia: Rwanda Region: Kigarama, dystrykt Karongi Stacja obróbki: Gishyta Odmiana: Red Bourbon Położenie upraw: 1640 m n.p.m. Metoda obróbki: washed PARZENIE - V60: 19g (24 klik) 300ml wody / temp. 96 stopni Klasyczna metoda na 5 zalań: po 60 g z dolewaniem co 25-30 sekund z tym, że dorzucamy gram więcej dla zwiększenia minimalnie tdsu naparu. Efekt: bardzo gęsty, soczysty napój, pełen czarnej porzeczki, fig oraz jabłka, które nadaje całości dość wysoką i przyjazną kwasowość. Kawa jest rześka, tekstura bardzo jedwabna, a finisz krótki. - Aeropress: 19g (27 klik) 250g wody / temp. 97 stopni Na 60g wody wsypujemy kawę i mieszamy przez około 10 sekund. Następnie czekamy 40 sekund, po czym dolewamy do 250 i czekamy do 2 minut. Ich upływie zakręcamy i obracamy aeropress, przeciskamy około 20 sekund i dolewamy osobno 8g bypassu. W rezultacie otrzymamy bardzo tęgi napar, mocno porzeczkowy (przede wszystkim dżemowo-porzeczkowy) z fajnym, świeżym jabłkiem i pomarańczą w tle.
Najniższa cena: 65,00 zł
65,00 zł

Zostaw nam swojego maila, damy Ci znać jak tylko wybrany produkt pojawi się w ofercie!

Figa Coffee - Brazylia Monte Carmelo Filter 250g

Producent: Figa Coffee

Data palenia: 16.11.2023

Kawa ziarnista jakości specialty pochodząca z Brazylii, wypalona w wrocławskiej palarni Figa Coffee. Palona jasno, idealna do ekspresu przelewowego, dripa, Chemexa, AeroPressa, French Pressa, oraz innych alternatywnych metod parzenia. W smaku wyczuwalne są nuty czekolady, orzechów oraz karmelu. Kraj pochodzenia kawy: Brazylia Region: Cerrado, Monte Carmelo, Chapadao de Ferro Producent: Acacio Jose Dianin, Cesara Jordao, Helio Tutida Metoda obróbki: Natural Odmiana: Paraiso MG, Mundo Novo Położenie upraw: 800 - 1300 m n.p.m.

Zostaw nam swojego maila, damy Ci znać jak tylko wybrany produkt pojawi się w ofercie!

Figa Coffee - Kenia Kegwa AA Washed Filter 250g (outlet)

Producent: Figa Coffee

Data palenia: 24.05.2023

Kawa ziarnista jakości specialty pochodząca z Kenii, wypalona we wrocławskiej palarni Figa Coffee. Palona jasno, idealna do ekspresu przelewowego, dripa, Chemexa, AeroPressa, French Pressa, oraz innych alternatywnych metod parzenia. W smaku wyczuwalne są nuty cytrusów, czerwonej porzeczki i nektarynki. Kraj pochodzenia ziarna: Kenia Region: Gichugu, Kirinyaga Producent: Kegwa Coffee Factory Metoda obróbki: Washed Odmiana: SL28, SL34, Ruiru11, Batian Położenie upraw: 1504 m n.p.m.
Najniższa cena: 67,15 zł
79,00 zł

Zostaw nam swojego maila, damy Ci znać jak tylko wybrany produkt pojawi się w ofercie!

Figa Coffee - Kenia Kemangau Estate AB Washed Filter 250g (outlet)

Producent: Figa Coffee

Data palenia: 19.06.2023

Kawa ziarnista jakości specialty pochodząca z Kenii, wypalona we wrocławskiej palarni Figa Coffee. Palona jasno, idealna do ekspresu przelewowego, dripa, Chemexa, AeroPressa, French Pressa, oraz innych alternatywnych metod parzenia. W smaku wyczuwalne są nuty rabarbaru, karmelu i czekolady. Kraj pochodzenia ziarna: Kenia Region: Machoge Borabu, hrabstwo Kisii Producent: Kemangau Estate Metoda obróbki: Washed Odmiana: SL28, SL34 Położenie upraw: 1727 m n.p.m.
Najniższa cena: 62,05 zł
73,00 zł

Zostaw nam swojego maila, damy Ci znać jak tylko wybrany produkt pojawi się w ofercie!

Figa Coffee - Peru Luz Marina Washed Filter 250g (outlet)

Producent: Figa Coffee

Data palenia: 24.05.2023

Kawa ziarnista jakości specialty pochodząca z Peru, wypalona we wrocławskiej palarni Figa Coffee. Palona jasno, idealna do ekspresu przelewowego, dripa, Chemexa, AeroPressa, French Pressa, oraz innych alternatywnych metod parzenia. W smaku wyczuwalne są nuty herbaty, jabłka, żółtych owoców i ciemnej czekolady. Kraj pochodzenia ziarna: Peru Region: San Miguel, dystrykt Chirinos, prowincja San Ignacio, Cajarmarca Producent: farma El Guayaquil Metoda obróbki: Washed Odmiana: Catimor, Catuai, Pache Położenie upraw: 1700 - 1800 m n.p.m.
Najniższa cena: 55,25 zł
65,00 zł

Zostaw nam swojego maila, damy Ci znać jak tylko wybrany produkt pojawi się w ofercie!

Figa Coffee - Tutti Frutti 4 Blend Filter 250g

Producent: Figa Coffee

Data palenia: 28.08.2023

Mieszanka kaw ziarnistych jakości specialty z Brazylii i Ugandy, wypalona we wrocławskiej palarni Figa Coffee. Palona jasno, przeznaczona do ekspresu przelewowego, dripa, Chemexa, AeroPressa, French Pressa, oraz innych alternatywnych metod parzenia. W smaku wyczuwalne są nuty czekolady i owoców. Kawa o średniej kwasowości. Kraj pochodzenia kawy: Brazylia (65%) / Uganda (35%) Region: Cerrado, Monte Carmelo, Chapadao de Ferro / Upper Bukyabo Producent: Monte Carmelo / Zebigi Metoda obróbki: Natural / Washed

Zostaw nam swojego maila, damy Ci znać jak tylko wybrany produkt pojawi się w ofercie!