Darmowa dostawa od 199 zł
Błyskawiczna wysyłka
365 dni na zwrot
Filtrowanie i sortowanie
1 - 15 produktów z 15 dostępnych
Figa Coffee - Brazylia Monte Carmelo Filter 250g

Producent: Figa Coffee

Data palenia: 03.09.2024

Kawa ziarnista jakości specialty pochodząca z Brazylii, wypalona w wrocławskiej palarni Figa Coffee. Palona jasno, idealna do ekspresu przelewowego, dripa, Chemexa, AeroPressa, French Pressa, oraz innych alternatywnych metod parzenia. W smaku wyczuwalne są nuty czekolady, orzechów oraz karmelu. Kraj pochodzenia kawy: Brazylia Region: Cerrado, Monte Carmelo, Chapadao de Ferro Producent: Acacio Jose Dianin, Cesara Jordao, Helio Tutida Metoda obróbki: Natural Odmiana: Paraiso MG, Mundo Novo Położenie upraw: 800 - 1300 m n.p.m.
Nowość
Figa Coffee - Kenia Gathaithi AA washed Filter 250g

Producent: Figa Coffee

Data palenia: 20.08.2024

Kawa ziarnista jakości specialty pochodząca z Kenii, wypalona w wrocławskiej palarni Figa Coffee. Palona jasno, idealna do ekspresu przelewowego, dripa, Chemexa, AeroPressa, French Pressa, oraz innych alternatywnych metod parzenia. W smaku wyczuwalne są nuty jeżyn, brzoskwini, pomidorów i karmelu. Kraj pochodzenia kawy: Kenia Region: Nyeri Metoda obróbki: Washed Odmiana: Batian, SL28, SL34, Ruiru 11 Położenie upraw: 1120 - 2300  m n.p.m. Punkty w cuppingu: 88 / 100 punktów
Nowość
Figa Coffee - Birma Pha Yar Gyi Kone Natural Filter 250g

Producent: Figa Coffee

Data palenia: 25.07.2024

Kawa ziarnista jakości specialty pochodząca z Birmy, wypalona w wrocławskiej palarni Figa Coffee. Palona jasno, idealna do ekspresu przelewowego, dripa, Chemexa, AeroPressa, French Pressa, oraz innych alternatywnych metod parzenia. W smaku wyczuwalne są nuty nektarynek, wanilii i kompotu owocowego. Kraj pochodzenia kawy: Birma Region: Ywangan Metoda obróbki: Natural Odmiana: Red Catuai Położenie upraw: 1323 m n.p.m. Punkty w cuppingu: 85,75 / 100 punktów
Figa Coffee - Peru Elmer Tineo Washed Filter 250g

Producent: Figa Coffee

Data palenia: 20.06.2024

Kawa ziarnista jakości specialty pochodząca z Peru, wypalona w wrocławskiej palarni Figa Coffee. Palona jasno, idealna do ekspresu przelewowego, dripa, Chemexa, AeroPressa, French Pressa, oraz innych alternatywnych metod parzenia. W smaku wyczuwalne są nuty trzciny cukrowej, śliwki, mandarynki i kwiatów. Kraj pochodzenia kawy: Peru Region: El Diamante, Jaen Producent: Elmer Tineo Mendoza Metoda obróbki: Washed Odmiana: Catuai Położenie upraw: 1750 - 1950 m n.p.m. Punkty w cuppingu: 86 / 100 punktów
Figa Coffee - Tutti Frutti 8 Blend Filter 250g

Producent: Figa Coffee

Data palenia: 25.06.2024

Mieszanka kaw ziarnistych jakości specialty z Brazylii i Peru, wypalona we wrocławskiej palarni Figa Coffee. Palona jasno, przeznaczona do ekspresu przelewowego, dripa, Chemexa, AeroPressa, French Pressa, oraz innych alternatywnych metod parzenia. W smaku wyczuwalne są nuty czekolady i owoców. Kawa o średniej kwasowości.  Kraj pochodzenia kawy: Brazylia (65%) / Peru(35%) Region: Cerrado, Monte Carmelo, Chapadao de Ferro / El Diamente, Jaen Metoda obróbki: Natural / Washed Punktu w cuppingu: 82 i 86 / 100 punktów
Nowość
Figa Coffee - Kolumbia Derly Yurani Burbano Washed Filter 250g

Producent: Figa Coffee

Data palenia: 11.07.2024

Kawa ziarnista jakości specialty pochodząca z Kolumbii, wypalona w wrocławskiej palarni Figa Coffee. Palona jasno, idealna do ekspresu przelewowego, dripa, Chemexa, AeroPressa, French Pressa, oraz innych alternatywnych metod parzenia. W smaku wyczuwalne są nuty winogrona i wanilii. Kraj pochodzenia kawy: Kolumbia Region: San Agustin, Huila Producent: Derly Yurani Burbano Metoda obróbki: Washed Odmiana: Pink Bourbon Położenie upraw: 1850 m n.p.m. Punkty w cuppingu: 85.44 / 100 punktów
Figa Coffee - Rwanda Karambi 289 Washed Filter 250g

Producent: Figa Coffee

Data palenia: 11.07.2024

Kawa ziarnista jakości specialty pochodząca z Rwandy, wypalona w wrocławskiej palarni Figa Coffee. Palona jasno, idealna do ekspresu przelewowego, dripa, Chemexa, AeroPressa, French Pressa, oraz innych alternatywnych metod parzenia. W smaku wyczuwalne są nuty malin, imbiru, winogrona, porzeczki i ciemnej czekolady. Kraj pochodzenia kawy: Rwanda Region: Nyamasheke, Western Province Stacja obróbki: Karambi Mountain Coffee Metoda obróbki: Washed Odmiana: Red Borubon Położenie upraw: 1600 m n.p.m. Punkty w cuppingu: 86 / 100 punktów
Nowość
Figa Coffee - Kolumbia Huila Decaf Filter - Kawa bezkofeinowa 250g

Producent: Figa Coffee

Data palenia: 25.06.2024

Bezkofeinowa kawa ziarnista jakości specialty pochodząca z Kolumbii, wypalona w wrocławskiej palarni Figa Coffee. Palona w jasnym stopniu, idealna zarówno do espresso, jak i ekspresu przelewowego, dripa, Chemexa, AeroPressa, French Pressa, oraz innych alternatywnych metod parzenia. W smaku wyczuwalne są nuty wanilii, karmelu i orzechów.  Kraj pochodzenia kawy: Kolumbia Region: Huiila Metoda obróbki: Sugar Cane Decaf Odmiana: Castillo, Colombia Ocena w cuppingu: 84,5 / 100 pkt.
Nowość
Figa Coffee - Kenia Gachatha AB Washed Filter 250g

Producent: Figa Coffee

Data palenia: 03.07.2024

Kawa ziarnista jakości specialty pochodząca z Kenii, wypalona w wrocławskiej palarni Figa Coffee. Palona jasno, idealna do ekspresu przelewowego, dripa, Chemexa, AeroPressa, French Pressa, oraz innych alternatywnych metod parzenia. W smaku wyczuwalne są nuty wiśni, karmelu, cukru trzcinowego i jabłka. Kraj pochodzenia kawy: Kenia Region: Nyeri Stacja obróbki: Gachatha Metoda obróbki: Washed Odmiana: Batian, SL28, SL34, Ruiru 11 Położenie upraw: 1800 m n.p.m. Punkty w cuppingu: 88 / 100 punktów
Nowość
Figa Coffee - Tutti Frutti 9 Blend Filter 250g

Producent: Figa Coffee

Data palenia: 20.08.2024

Mieszanka kaw ziarnistych jakości specialty z Brazylii i Kolumbii, wypalona we wrocławskiej palarni Figa Coffee. Palona jasno, przeznaczona do ekspresu przelewowego, dripa, Chemexa, AeroPressa, French Pressa, oraz innych alternatywnych metod parzenia. W smaku wyczuwalne są nuty czekolady i owoców. Kraj pochodzenia kawy: Brazylia (65%) / Kolumbia (35%) Region: Cerrado, Monte Carmelo, Chapadao de Ferro / Cauca Metoda obróbki: Natural  Punktu w cuppingu: 82 i 86,25 / 100 punktów
Nowość
Figa Coffee - Etiopia Kayon Mountain Natural Filter 250g

Producent: Figa Coffee

Data palenia: 20.08.2024

Kawa ziarnista jakości specialty pochodząca z Etiopii, wypalona w wrocławskiej palarni Figa Coffee. Palona jasno, idealna do ekspresu przelewowego, dripa, Chemexa, AeroPressa, French Pressa, oraz innych alternatywnych metod parzenia. W smaku wyczuwalne są nuty wanilii, karmelu, dżemu brzoskwiniowego i truskawek. Kraj pochodzenia kawy: Etiopia Region: dystrykt Shakiso, strefa Guji Producent: Kayon Mountain Coffee Farm Metoda obróbki: Natural Odmiana: Ethiopian Heirloom Położenie upraw: 1900 - 2200 m n.p.m. Punkty w cuppingu: 88,4 / 100 punktów

Zostaw nam swojego maila, damy Ci znać jak tylko wybrany produkt pojawi się w ofercie!

Figa Coffee - Indonezja Asman Gayo Mill Natural Filter 250g

Producent: Figa Coffee

Data palenia: 02.05.2024

Kawa ziarnista jakości specialty pochodząca z Indonezji, wypalona w wrocławskiej palarni Figa Coffee. Palona jasno, idealna do ekspresu przelewowego, dripa, Chemexa, AeroPressa, French Pressa, oraz innych alternatywnych metod parzenia. W smaku wyczuwalne są nuty toffi, suszonego mango i ciemnej czekolady. Kraj pochodzenia kawy: Indonezja Region: Aceh Producent: Asman Gayo Mill Metoda obróbki: Natural Odmiana: Ateng, Bor Bor, Catimor, Timor Położenie upraw: 1300 - 1650 m n.p.m. Punkty w cuppingu: 85 / 100 punktów

Zostaw nam swojego maila, damy Ci znać jak tylko wybrany produkt pojawi się w ofercie!

Promocja
Figa Coffee - Indonezja Mount Argopuro Natural Filter 250g

Producent: Figa Coffee

Data palenia: 09.05.2024

Kawa ziarnista jakości specialty pochodząca z Indonezji, wypalona w wrocławskiej palarni Figa Coffee. Palona jasno, idealna do ekspresu przelewowego, dripa, Chemexa, AeroPressa, French Pressa, oraz innych alternatywnych metod parzenia. W smaku wyczuwalne są nuty owoców leśnych, papai, gorzkiej czekolady i cynamonu. Kraj pochodzenia kawy: Indonezja Region: góra Argopuro, wschodnia Jawa Producent: Mount Argopuro Metoda obróbki: Natural Odmiana: Lini S795, Kartika Położenie upraw: 1100 - 1500 m n.p.m. Ocena w cuppingu: 85.25 / 100 punktów
Najniższa cena: 75,00 zł
75,00 zł

Zostaw nam swojego maila, damy Ci znać jak tylko wybrany produkt pojawi się w ofercie!

Nowość
Figa Coffee - Kolumbia Misael Guarnizo Cruz Washed Filter 250g

Producent: Figa Coffee

Data palenia: 29.08.2024

Kawa ziarnista jakości specialty pochodząca z Kolumbii, wypalona w wrocławskiej palarni Figa Coffee. Palona jasno, idealna do ekspresu przelewowego, dripa, Chemexa, AeroPressa, French Pressa, oraz innych alternatywnych metod parzenia. W smaku wyczuwalne są nuty zielonego winogrona, wanilii i jagód. Kraj pochodzenia kawy: Kolumbia Region: Tarqui, Huila Metoda obróbki: Washed Odmiana: Pink Bourbon Producent: Misael Guarnizo Cruz Położenie upraw: 1900 m n.p.m. Punkty w cuppingu: 86.52 / 100 punktów

Zostaw nam swojego maila, damy Ci znać jak tylko wybrany produkt pojawi się w ofercie!

Nowość
Figa Coffee - Rwanda Nyungwe 566 Anaerobic Natural Filter 250g

Producent: Figa Coffee

Data palenia: 30.07.2024

Kawa ziarnista jakości specialty pochodząca z Rwandy, wypalona w wrocławskiej palarni Figa Coffee. Palona jasno, idealna do ekspresu przelewowego, dripa, Chemexa, AeroPressa, French Pressa, oraz innych alternatywnych metod parzenia. W smaku wyczuwalne są nuty malin, marakui, rodzynków, rumu i rabarbaru. Kraj pochodzenia kawy: Rwanda Region: Nyungwe, Western Province, Nyamasheke Stacja obróbki: Nyungwe Metoda obróbki: Anaerobic Natural Odmiana: Red Bourbon Położenie upraw: 1776  m n.p.m. Punkty w cuppingu: 87.25 / 100 punktów

Zostaw nam swojego maila, damy Ci znać jak tylko wybrany produkt pojawi się w ofercie!