Althaus to seria herbat i ziół stworzona w Niemczech. Każda z nich jest inną kompozycją starannie dobranych składników o bogatym smaku i aromacie. Herbaty Althaus są dostępne w różnych formach opakowań. Grand Pack to opakowanie zawierające 15 oddzielnych saszetek, w których kryją się duże torebki z herbatą na dzbanek naparu. Torebka zawiera 4 gramy suszu i jest odpowiednia do przygotowania 400ml herbaty.Lung Bai Cha to czysta zielona herbata z Chin. Aromatyczna, o łagodnej słodyczy, przyjemnej orzechowości i nutach dymnych. Liście mają piękny, ciemnozielony i srebrny kolor.Składniki: Zielona herbata.
Eureka Pura R to kolbowy ekspres do kawy do użytku domowego. Pura R to połączenie estetyki i funkcjonalności. Minimalistyczna, metalowa konstrukcja zaprojektowana przez Studio Paoli Milano i dopracowane wykończenia doskonale wpasują się w każdą kuchnię. Dzięki nowoczesnej pompie rotacyjnej, Pura R sprawia, że przygotowanie kawy jest ciche. Dzięki minimalnym wahaniom ciśnienia systemu pompy rotacyjnej, ekstrakcja kawy pozostaje niezwykle stabilna. Ciesz się doskonałymi espresso w swoim domu.Zalety:- Bez potrzeby skomplikowanego ustawiania: rozpakuj, włącz i parz kawę!- Całkowita ręczna kontrola pary, wody i ekstrakcji kawy, aby poczuć się jak profesjonalny barista.- Technologia Total Cool Touch zapewniająca bezpieczniejsze i bardziej komfortowe użytkowanie obu dysz.- Wyjmowany zbiornik na wodę (pojemność 2 litrów) - łatwy do wyjęcia dzięki wygodnym klapkom.- Szybkie nagrzewanie: maszyna jest gotowa do parzenia w zaledwie 12-15 minut.- Pojemna tacka ociekowa (1 litr) zapewnia komfortową pracę. Poziome wyjmowanie, bez przechylania, zapobiegające wylewaniu wody na zewnątrz. ŁJest także łatwa do czyszczenia.- Profesjonalna grupa E61, zapewniająca najlepszą jakość kawy.- Starannie wykonana obudowa ze stali nierdzewnej z metalową podstawą zapewnia stabilność i wytrzymałość.- Bojler najwyższej jakości ze stali nierdzewnej.- Czujnik pustego zbiornika, który informuje o konieczności napełnienia zbiornika na wodę.Specyfikacja technicznaGrupa zaparzająca:- Średnica filtra: 58 mm- Wstępne parzenie: Tak- Typ: E61Bojler:- Pojemność bojlera: 1,5 l- Materiał bojlera: Stal nierdzewna- Izolacja termiczna: TakZbiornik na wodę:- Pojemność zbiornika: 2 l- Materiał zbiornika: PlastikRóżne:- System profilowania ciśnienia: Rotacyjny- PID: Nie- Podawanie wody: Zbiornik- Pobór mocy: 1250 W- Manometr: Tak- Pojemność tacki ociekowej: 1 l- Tryb rezerwowy: Tak- OPV (zawór ciśnienia wyjściowego): 9 barówWyświetlacz:- Wbudowany: Nie- Program tygodniowy: Nie- Timer: Nie- Przełącznik temperatury: Nie- Wskaźnik wstępnego parzenia: Nie- Tryb eco: NieNagrzewanie:- Szybkie nagrzewanie (12-15 min)Wymiary:- Wysokość: 337 mm- Szerokość: 300,5 mm- Głębokość: 444,5 mm- Waga: 20 kg
Zestaw PLA2201 w czarnym kolorze do ekspresu LELIT Bianca. Elementy wykonane są z drewna czarnego orzecha, co nadaje im wyrafinowanego wyglądu i niezwykle przyjemnej tekstury.Zestaw składa się z dwóch pokręteł do dysz pary i gorącej wody, pokrętła do dźwigni, łopatki i czterech nóżek. W komplecie znajdują się również dwa portafiltry z rączkami z drewna czarnego orzecha w dwóch wersjach: bottomless (bez dna) i z podwójną wylewką LELIT58 Coffee Slide. Filtry nie są dołączone.
Filtry do zaparzacza do kawy MiiR New Standard Carafe. Konstrukcja filtra zapewnia równomierny przepływ wody przez wszystkie zmielone ziarna kawy, co pozwala na lepszą ekstrakcję i bogatszy smak naparu, usuwając przy tym niepożądane olejki i osad. Czyszczenie jest niezwykle proste – wystarczy wyjąć filtr i wyrzucić go bezpośrednio do kosza lub kompostownika.
Dla wszystkich miłośników drewnianych detali: czarny zestaw przeznaczony do personalizacji MaraX PL62X. Niezwykle przyjemny w dotyku i o bardzo eleganckim wyglądzie. Składa się z dwóch pokręteł z drewna klonowego do dysz pary i gorącej wody oraz pokrętła do dźwigni ekstrakcji. Zawiera instrukcje montażu i wszystkie niezbędne elementy.
Melitta LatteSelect to nowoczesny ekspres ciśnieniowy do użytku domowego. Wśród jego największych zalet można wymienić możliwość przygotowania 12 specjałów kawowych - w tym kaw mlecznych, programowanie własnych przepisów, wygodny panel z kolorowym wyświetlaczem i proste sterowanie pokrętłem i dotykowym panelem.W zestawie z plastikowym pojemnikiem na mleko.Łatwa obsługaPanel dotykowy sprawia, że ekspres jest łatwy w użyciu. Instrukcje, na kolorowymwyświetlaczu TFT o wysokiej rozdzielczości, poprowadzą Cię przez menu w intyuicyjny sposób, krok po kroku.12 przepisów kawowychCenisz sobie różnorodność? Twój w pełni automatyczny ekspres do kawy spełni wiele Twoich życzeń. Wybierz cztery klasyki - espresso, café crème, cappuccino i latte macchiato – za pomocą lekkiego dotknięcia. Użyj menu, aby przygotować 8 innychkawowych specjałów, takich jak lungo, americano lub espresso macchiato.Podwójny pojemnik na ziarnoLatteSelect ma dwukomorowy pojemnik na ziarna kawy o nazwie "Bean Select" (wybór ręczny), który w zależności od receptury i osobistego smaku pozwala na przykład wybrać łagodne ziarna kawy lub mocno aromatyczne. Pokrywa Aromasafe® i czarny pojemnik pomagają zachować intensywny smak kawy. Funkcja Moja KawaNie chcesz za każdym razem ustawiać parametrów swojej kawy? Nie ma problemu! Dzięki funkcji "Moja Kawa" możesz indywidualnie zaprogramować swoje ulubione przepisy kawowe. Melitta® LatteSelect® zapisuje ustawienia preferencji nawet dla 6 osób.Włoski sposób przygotowania kawWłoski proces przygotowywania kaw zapewnia autentyczny smak, gwarantując, że składniki są dodawane we właściwej kolejności zgodnie z oryginalną włoską recepturą. W przypadku latte macchiato, espresso dodaje się po mleku i spienionym mleku, a w przypadku cappuccino jest odwrotnie.Cichy młynekChcesz zrobić swoją kawę po cichu? To nie jest problem, młynek jest wyjątkowo szybki a przy tym bardzo cichy.Wkładka Anti ScratchNowo zaprojektowana tacka ociekowa ze stali nierdzewnej posiada wkładkę wykonaną z wysokiej jakości plastiku, odpornego na zarysowania.Funkcja dwóch kaw jednocześnieZ funkcją Dwóch Kaw Jednocześnie możesz przygotować dwie kawy z mlekiem lub bez mleka w jednym czasie.Dozownik All-in-onePodstaw filiżankę, wybierz kawę... i idź po ciasteczka? Pomimo, że ekspres posiadaoddzielne dysze do kawy, mleka i gorącej wody, nie ma potrzeby przesuwania filiżankipodczas przygotowania kawy. Abyś mógł używać oryginalnych, wysokich szklanek dolatte macchiato, dozownik regulowany jest na wysokość do 140 mm, bez użycia specjalnych narzędzi.Technologia Filtra PRO AQUAJeśli korzystasz z filtra do wody Melitta® Pro Aqua, ekspres musi być tylko raz w roku odkamieniany. Filtrowana woda nie tylko poprawia jakość i smak kawy, ale także zapobiega osadzaniu się kamienia w układzie wodnym. (Jest to potwierdzone podczas zaparzania sześciu 120 ml filiżanek kawy dziennie i sześciokrotnej zmianie filtra zgodnie ze specyfikacją urządzenia).Wyjmowana jednostka zaparzaniaJednostka zamarzania jest łatwa w czyszczeniu, jest ją bardzo łatwo wyjąc i wyczyścić, dzięki temu jeszcze łatwiej wyczyścisz całe urządzenie.Wbudowany system spieniania mlekaWyjmowany system spieniania mleka z zewnętrznym pojemnikiem na mleko nadającym się do mycia w zmywarce, który zmieści się w każdej lodówce.Łatwe czyszczenie parąSzybkie i higieniczne czyszczenie części mających kontakt z mlekiem przy użyciu gorącej wody i pary.
Każdy amator kawy z pewnością zna włoską markę Bialetti. Poza pięknymi kawiarkami i innymi akcesoriami do kawy Bialetti oferuje również kawy, które idealnie nadają się do kawiarek, ale mogą być też parzone innymi metodami.Bialetti Perfetto Moka Nocciola to niezwykła, włoska mieszanka kawy Arabiki z Kolumbii (80%) oraz kawy Robusty (20%). Tę aromatyczną kawę wzbogacono naturalnym ekstraktem i aromatem orzechów laskowych, czemu zawdzięcza swój smak i zapach. Ziarna kawy zostały wypalone w tradycyjny sposób aż do uzyskania ciemnego profilu wypalenia. Kawa ma orzechowo-słodki smak oraz gęstą teksturę, która pozwala na wspomnienie Włoch, czyli miejsca pochodzenia tej kawy.Ziarna mieszanki Bialetti Perfetto Moka Nocciola zostały zmielone na grubość idealną do zaparzania w kawiarce, jednak może być też przygotowywana innymi metodami. Podczas procesu parzenia woda we właściwym tempie przedostanie się przez kawę, co pozwoli na wydobycie najlepszych smaków i aromatów z mieszanki. Uzyskany napar pozwoli cieszyć się prawdziwym, włoskim espresso w domowym zaciszu.Bialetti Perfetto Moka Nocciola z pewnością trafi w gusta większości kawoszy. Idealnie nada się jako miłe rozpoczęcie poranka, kawę do popołudniowego deseru czy na spotkanie ze znajomymi. Niezwykły smak i aromat kawy oczaruje każde podniebienie i zostanie zapamiętany przez długi czas.Odmiana: 80% Arabika, 20% RobustaStopień palenia: CiemnyProfil smakowy: Orzech laskowy; łagodnaBody: GęsteSkładniki: kawa mielona, aromat, naturalny ekstrakt z orzechów laskowych (0,2%).
Bialetti Perfetto Moka Delicato to kawa mielona o średnim profilu palenia. To 100% Arabika z Brazylii o delikatnym smaku, o wyczuwalnych nutach orzecha laskowego oraz suszonych owoców.Ze względu na grubość mielenia, kawa jest polecana szczególnie do kawiarki. Odpowiedni stopień mielenia pozwala łatwiej zaparzyć kawę w poprawny sposób. Woda przepływa przez zmieloną kawę w odpowiednim tempie, co przekłada się na poprawną ekstrakcję i napar o oczekiwanym smaku.Odmiana: 100% ArabikaStopień palenia: ŚredniProfil smakowy: Orzech laskowy, suszone owoceSkładniki: kawa mielona.
Model Bialetti Venus 4tz służy do jednoczesnego zaparzenia 4 filiżanek espresso (ok. 170 ml). Pojemność całkowita to 210 ml. Bialetti Perfetto Moka Nocciola to niezwykła, włoska mieszanka kawy Arabiki z Kolumbii (80%) oraz kawy Robusty (20%). Tę aromatyczną kawę wzbogacono naturalnym ekstraktem i aromatem orzechów laskowych, czemu zawdzięcza swój smak i zapach. Ziarna kawy zostały wypalone w tradycyjny sposób aż do uzyskania ciemnego profilu wypalenia. Kawa ma orzechowo-słodki smak oraz gęstą teksturę, która pozwala na wspomnienie Włoch, czyli miejsca pochodzenia tej kawy.
Wyśmienita mieszanka najlepszych odmian Arabiki i Robusty. Jej intensywny smak na długo pozostaje w ustach, a trwała pianka podkreśla jej wykwintność.Szczególnie polecana amatorom lekkiego espresso, popularna w wielu kawiarniach i restauracjach. Ze względu na niewielkie wymagania sprzętowe serwowana jest również w domach i biurach.Kawa ziarnista, o normalnym poziomie zawartości kofeiny.
Bialetti Esperto Grani Classico to kawa ziarnista o ciemnym profilu palenia. To mieszanka Arabiki oraz Robusty o intensywnym smaku, oraz o wyczuwalnych nutach suszonych owoców oraz orzechów laskowych.Ze względu na stopień palenia, kawa jest polecana szczególnie do espresso - sprawdzi się do ekspresów ciśnieniowych i kawiarek.Odmiana: 50/50 Arabika i RobustaStopień palenia: CiemnyProfil smakowy: Suszone owoce, orzech laskowy
Arcaffe Mokacrema to mieszanka kaw ziarnistych, pochodzących z Brazylii, Etiopii, Salwadoru i Gwatemali. Produkt stanowi blend najlepszej jakości ziaren, o czym świadczy przyznany mu włoski certyfikat CSC. Starannie wyselekcjonowane ziarna palone w ciemnym stopniu we włoskiej palarni Arcaffe. Po zaparzeniu mają łagodny smak i wystarczającą zawartość kofeiny, która delikatnie pobudza. Kawą Arcaffe Mokacrema można rozkoszować się więc zarówno przy śniadaniu w formie pobudzającego espresso, jak i podczas popołudniowego wypoczynku, popijając delikatną i słodką mleczną kawę.Napar z kawy Arcaffe Mokacrema sprawdza się idealnie jako czyste espresso, ale także jest świetną bazą dla kaw mlecznych - cappuccino, cafe latte. Ziarna nadają się zarówno do zaparzenia w ekspresie ciśnieniowym, jak i w tradycyjnej kawiarce. Po przyrządzeniu, kawa Arcaffe Mokacrema zachwyca silnie wyczuwalnymi aromatami orzechów, czekoladowego budyniu i ukrytą, ledwie wyczuwalną cytrusową nutą.Suchy aromat ziaren kawy Arcaffe Mokacrema charakteryzuje się słodyczą karmelizowanych orzechów i dominującą wyrazistością gorzkiej czekolady oraz dodatkiem zapachu prażonego słodu. Ma intensywny, głęboki, charakterny zapach, który zmienia się tuż po zaparzeniu. Kawa ze zmielonych i zaparzonych ziaren Arcaffe Mokacrema odkrywa aromat marcepanu, zachowuje słodką woń orzechów, a wytrawność gorzkiej czekolady zamienia na łagodność czekoladowego budyniu. W smaku kawy Arcaffe Mokacrema zdecydowanie dominuje przyjemna słodycz owego czekoladowego budyniu z wanilią i karmelem. Jednocześnie napar wyróżnia się nieco wyższym poziomem goryczy niż jasno palone ziarna Arabiki i ma przy tym bardzo niską kwasowość w postaci delikatnej nuty cytrusowej. Kawa Arcaffe Mokacrema połączona z mlekiem zatrzymuje słodycz budyniu, której charakteru dodaje korzenny posmak, przypominający piernik. Co ważne - w przypadku podania kawy Arcaffe Mokacrema z mlekiem - gorycz znika niemal całkowicie.RecepturaCel: wysokie body, zaznaczona kwasowość, wyraźna słodycz i ograniczona goryczka. Finalna receptura ułatwiająca osiągnięcie celów wyglądała następująco:doza: 18 gramówuzysk: 32 gramyczas: 30 sekund
illy Decaf to kawa bezkofeinowa z gęstą cremą. W jej smaku jest wyczuwalne wiele smaków takich jak orzechy, owoce i przyjemne nuty drzewne. Według palarni illy zawartość kofeiny w tej mieszance jest mniejsza niż 0.05%, co czyni ją bardzo łagodną dla Twojego żołądka i pozwala pić ją bez obaw w razie przeciwwskazań zdrowotnych do picia tradycyjnej kawy.
Według palarni illy zawartość kofeiny w tej mieszance jest mniejsza niż 0.05%, co czyni ją bardzo łagodną dla Twojego żołądka i pozwala pić ją bez obaw w razie przeciwwskazań zdrowotnych do picia tradycyjnej kawy.illy espresso to kawa z gęstą kasztanową cremą. W jej smaku jest wyczuwalne wiele smaków takich jak orzechy, owoce i przyjemne nuty drzewne.Kawa ziarnista100% Arabica250 g
Mieszanka ziaren Arabik i Robusty (85/15%), z Gwatemali, Etiopii, Salwadoru, Brazylii oraz Indii, wypalanych przez cenioną włoską palarnię Le Piantagioni del Caffè. Kawa o delikatnym aromacie przypraw. W jej smaku pojawiają się nuty orzechów włoskich i lukrecji oraz przyjemna kwasowość.Ziarna, z których składa się mieszanka to:- Gwatemala - Finca El Hato Blue- Etiopia - Selezione Yrgalem- Salwador - Finca San Luis- Brazylia - Fazenda Lagoa do Morro- Indie - Fairland Estate- Brazylia - Fazenda Samambaia- Indie - Balehonnur Estate
Bezkofeinowa kawa ziarnista wypalana przez cenioną włoską palarnię Le Piantagioni del Caffè. Palona w ciemnym stopniu, sprawdzi się w ekspresach ciśnieniowych i kawiarkach. Ziarno to 100% arabika pochodząca z Brazylii. W filiżance można spodziewać się przede wszystkim słodyczy o nutach czekoladowo-orzechowych.Brak kofeiny wcale nie musi równać się brakowi smaku! Ziarno z brazylijskiego regionu Cerrado oferuje przyjemną słodycz i minimalną zawartość kofeiny. Proces dekofeinizacji jest przeprowadzany bez użycia sztucznych substancji chemicznych - ziano jest poddawane działaniu pary wodnej i płukaniu w wodzie.
Kawa ziarnista jakości specialty z Peru wypalona we włoskiej palarni Le Piantagioni del Caffe. Palona w ciemnym stopniu, świetnie sprawdzi się do ekspresu ciśnieniowego i kawiarki. Kawa jest słodka a w jej smaku można wyczuć nuty migdałów, czekolady i kwiatów.Kraj pochodzenia ziarna: PeruRegion: ChanchamayoProducent: Kooperatywa CoopchebiOdmiana: Catimor, Catuai, Caturra, BourbonMetoda obróbki: Fully WashedPołożenie upraw: 1500 - 1850 m n.p.m.
Kawa ziarnista jakości specialty pochodząca z Brazylii i Etiopii, wypalona w polskiej palarni COFFEE PLANT. Palona w ciemnym stopniu, sprawdzi się w ekspresach ciśnieniowych i kawiarkach. W smaku wyczuwalne są nuty migdałów, czekolady i suszonych owoców.Kraj pochodzenia ziarna: Brazylia / EtiopiaMetoda obróbki: NaturalOdmiana: MixZiarno blendu Simple to połączenie brazylijskich ziaren o obróbce typu Natural oraz ziaren z Etiopii, obrabianych również w ten sposób. Razem tworzą wyjątkowy profil smakowy. Metoda produkcji naturalnej, stosowana zarówno w Brazylii, jak i w Etiopii, polega na suszeniu ziaren w pełnym kontakcie z owocem, co pozwala na głębsze wchłanianie naturalnych cukrów i aromatów. Dzięki tej technice, kawa gwarantuje doskonałą równowagę pomiędzy słodyczą i kwasowością, tworząc filiżankę pełną wyrazistych smaków i bogactwa aromatów. To wybór dla osób szukających harmonii w filiżance, z delikatnym, jasnym posmakiem.OPINIA ROASTERABlend Simple Espresso to mieszanka, która łączy prostotę smaku z wyraźnym, ale spójnym charakterem. Dominującym profilem jest gęsta, bogata czekolada, która przechodzi w delikatny aromat migdałów. Smak przypomina marcepan oraz gorącą czekoladę, wprowadzając poczucie dużej słodyczy. Dodatkowo, pojawia się subtelna kwasowość suszonych owoców, takich jak śliwki czy morele, co nadaje kawie świeżości i lekkiego orzeźwienia. Ta równowaga pomiędzy czekoladową słodyczą, migdałowym akcentem i owocową kwasowością sprawia, że blend jest przyjemnie złożony, ale bez nadmiernie intensywnych akcentów. Idealny dla tych, którzy cenią pełny i prosty smak. Po prostu Simple!
Łagodniej palony blend najwyższej klasy ziaren Arabiki pochodzących z plantacji w Ameryce Łacińskiej.Kimbo Top Flavour jest mieszanką pozwalającą na uzyskanie wyśmienitego espresso o pięknym aromacie i pełnej, orzechowej cremie. To kawa delikatna w smaku, a zarazem intensywna w zapachu, jest jedną z najbardziej rozpoznawalnych i popularnych kaw na południu Italii.Opakowanie: 1kg.Opis: Kawa ziarnista, o normalnym poziomie zawartości kofeiny.
Onda to mieszanka kawy mielonej 100% arabiki, stworzona w 2014 roku, mająca na celu zadowolenie wszystkich tych, którzy chcą cieszyć się filiżanką miłej, słodkiej kawy. Już przy pierwszym łyku łatwo wyczuć nuty orzecha laskowego i słodu.Pasja Arcaffè trwa od wieków i reprezentuje jej siłę. Ich misją jest niesienie światu autentycznego smaku włoskiego espresso. Włoskie espresso stworzone z myślą o odzwierciedleniu cech zielonych ziaren kawy i zapewnieniu, że każdy, kto je wypije, będzie mógł doświadczyć tych samych emocji, przez które przechodzą oni tworząc mieszanki.
Ziarna z Brazylii, wypalane przez wrocławską palarnię Etno. Palone w średnim stopniu, sprawdzą się w espresso i ekspresach przelewowych.Yellow Bourbon to klasyk - espresso po zaparzeniu ma wysoką kwasowość, średnią słodycz i mało goryczy. Pełne, ciężkie body przypadnie do gustu każdemu, kto lubi gęste napary. W smaku można wyczuć nut orzechów i czekolady. Dobrze komponuje się z mlekiem dając bardzo słodkie napoje, jednak równie doskonale smakuje jako pierwsze poranne espresso.Kraj: BrazyliaRegion: MinasWysokość upraw: 1150 - 1350 m n.p.m.Odmiana botaniczna: Yellow BouronObróbka ziarna: Natural
Kawa ziarnista jakości specialty pochodząca z Brazylii, wypalona w szwedzkiej palarni Lykke. Palona w ciemnym stopniu, idealna do wszystkich metod parzenia. W smaku wyczuwalne są intensywne nuty kakao, orzechów pekan i masy ciasteczkowej.Kraj pochodzenia ziarna: BrazyliaRegion: CaparaoMetoda obróbki: Cherry driedWysokość upraw: 900 - 1500 m n.p.m.
Mieszanka mielonych ziaren Arabik i Robusty (85/15%), z Gwatemali, Etiopii, Salwadoru, Brazylii oraz Indii, wypalanych przez cenioną włoską palarnię Le Piantagioni del Caffè. Kawa o delikatnym aromacie przypraw. W jej smaku pojawiają się nuty orzechów włoskich i lukrecji oraz przyjemna kwasowość.Ze względu na grubość mielenia, kawa jest polecana szczególnie do kawiarki. Odpowiedni stopień mielenia pozwala łatwiej zaparzyć kawę w poprawny sposób. Woda przepływa przez zmieloną kawę w odpowiednim tempie, co przekłada się na poprawną ekstrakcję i napar o oczekiwanym smaku.Ziarna, z których składa się mieszanka to:- Gwatemala - Finca El Hato Blue- Etiopia - Selezione Yrgalem- Salwador - Finca San Luis- Brazylia - Fazenda Lagoa do Morro- Indie - Fairland Estate- Brazylia - Fazenda Samambaia- Indie - Balehonnur Estate
Mieszanka kaw z Afryki i Ameryki Południowej. Owocowość etiopskich ziaren łączy się ze słodyczą brazylijskiego Santosa. Dominują nuty migdałów i czarnej porzeczki. Ziarna wypalane są w średnim stopniu, idealne do ekspresów kolbowych, automatycznych oraz kawiarek.Kraj: Etiopia / BrazyliaRegion: Yirgacheffe / SantosObróbka ziarna: Natural
Kawa ziarnista jakości specialty pochodząca z Rwandy, wypalona w palarni LaCava. Palona w ciemnym stopniu, sprawdzi się w ekspresach ciśnieniowych i kawiarkach. Dzięki niezwykłej obróbce metodą anaerobic honey można wyczuć słodycz brzoskwini, egzotyczne nuty owoców tropikalnych, delikatność migdałów oraz słodycz pomarańczy. Kraj pochodzenia: RwandaRegion: Gakenke DistrictPołożenie upraw: 1750 - 2200 m. n.p.m.Odmiana: BourbonObróbka: Anaerobic HoneyOcena w cuppingu: 87 / 100 punktów
Kawa ziarnista jakości specialty pochodząca z Brazylii, wypalona w polskiej palarni COFFEE PLANT. Palona w ciemnym stopniu, sprawdzi się w ekspresach ciśnieniowych i kawiarkach. W smaku wyczuwalne są nuty kakao, mlecznej czekolady i orzechów laskowych.Kraj pochodzenia kawy: BrazyliaRegion: Mogiana, Sao PauloOdmiana: Mudo NuovoMetoda obróbki: NaturalPołożenie upraw: 800 - 1200 m n.p.m.Ocena w cuppingu: 82 / 100 pkt
Kawa ziarnista jakości specialty z Kuby, wypalona we wrocławskiej palarni KYOTO Coffee Roasters. Palona w średnim stopniu, idealna do ekspresu ciśnieniowego oraz kawiarki. W smaku wyczuwalne są nuty kakao, orzecha laskowego, przypraw i cytrusów.Kraj pochodzenia: KubaRegion: Sierra MaestraObróbka: WashedPołożenie upraw: 800 - 1200 m n.p.m.
Mieszanka kaw z Afryki i Ameryki Południowej. Owocowość etiopskich ziaren łączy się ze słodyczą brazylijskiego Santosa i ziaren z Kolumbii. Dominują nuty orzechowe i czekoladowe. Ziarna wypalane są w ciemnym stopniu, idealne do ekspresów kolbowych, automatycznych oraz kawiarek.Kraj: Etiopia / Brazylia / KolumbiaWysokość upraw: 1300 - 2000 m n.p.m.Odmiana botaniczna: Heirloom, BourbonObróbka ziarna: Natural
Kawa ziarnista, klasyk gatunku, powrót do narodowych korzeni - wyrafinowana kawa dedykowana zagorzałym entuzjastom konwencjonalnych smaków.Starannie wyselekcjonowana mieszanka arabik pochodzących z Ameryki Środkowej i Południowej zadowoli nawet najbardziej wymagające podniebienia. Palona w średnim stopniu, sprawdzi się jako klasyczna parzucha, uda się ją zaparzyć w dripie, wszelkich akcesoriach przelewowych, french pressie, a także da radę w kawiarce.Połączenie niebanalnej słodyczy czekolady i orzechów włoskich oraz nadzwyczajnej cielistości, dopełnione subtelnym muśnięciem kwasowości to cechy, które wyróżniają ją na tle kawowej przeciętności. Znakomity wybór dla kawowych tradycjonalistów.
Mieszanka kaw z Afryki i Ameryki Południowej. Owocowość etiopskich ziaren łączy się ze słodyczą brazylijskiego Santosa. Dominują nuty migdałów i czarnej porzeczki. Ziarna wypalane są w średnim stopniu, idealne do ekspresów kolbowych, automatycznych oraz kawiarek.Kraj: Etiopia / BrazyliaRegion: Yirgacheffe / SantosObróbka ziarna: Natural
Kawa ziarnista jakości specialty pochodząca z Gwatemali, wypalana przez polską palarnię Hard Beans. Kawa palona w ciemnym stopniu, przeznaczona do espresso - doskonale sprawdzi się w ekspresach ciśnieniowych i kawiarkach. W jej smaku wyczujesz nuty przypominające syrop klonowy, pistacje i jabłkaKraj pochodzenia ziarna: GwatemalaRegion: San Martin, JilotepequeMetoda obróbki: WashedOdmiana: Bourbon, Typica, Caturra, CatuaiPołożenie upraw: 1600 - 1800 m n.p.m.
Kawa ziarnista jakości speciality z Brazylii, wypalona w opolskiej palarni Hard Beans jako projekt przygotowany we współpracy z Coffeedesk.Kawa palona w ciemnym stopniu, przeznaczona do espresso - doskonale sprawdzi się w ekspresach ciśnieniowych i kawiarkach. W kawie dominuje słodycz, szczególnie zbliżona do suszonych fig, nugatu i czekolady.Kraj pochodzenia ziarna: BrazyliaRegion: Campo das VertentesOdmiana: Catuai, Mundo Novo, Acaia, Yellow CatuaiWysokość uprawy: 900 - 1300 m n.p.m.Metoda obróbki: Natural
Kawa ziarnista jakości specialty pochodząca z Hondurasu, wypalona w węgierskiej palarni Casino Mocca. Ciemno palona, idealna do ekspresu ciśnieniowego i kawiarki. W smaku można wyczuć nuty wiśniowych pralin, orzechów laskowych i karmelu.Kraj pochodzenia kawy: HondurasRegion: Corquín, CopánMetoda obróbki: NaturalOdmiana: ParainemaPołożenie upraw: 1450 m n.p.m.
Kawa ziarnista pochodząca z Kolumbii oraz Brazylii, wypalana w polskiej palarni Etno Cafe. Jasno palona, idealna do ekspresu przelewowego, dripa, Chemexa, AeroPressa, French Pressa oraz innych alternatywnych metod parzenia. W kawie można wyczuć nuty orzechów, cytrusów oraz deserowej czekolady.Kraj pochodzenia ziarna: Kolumbia / BrazyliaMetoda obróbki: Washed / Natural
Hario V60-02 pozwala na jednorazowe zaparzenie 300 – 500 ml kawy, co daje nam nawet kilka porcji. Wersja szklana to niezwykle stylowa konstrukcja dostępna z podstawką i uchwytem z tworzywa sztucznego w różnych kolorach, która z pewnością będzie ozdobą każdej kuchni. Ten model posiada podstawkę w okrągłym kształcie. Ponadto dripper charakteryzuje się bardzo dobrym poziomem utrzymywania ciepła. Stożkowa forma oraz specjalne żłobienia po wewnętrznej stronie drippera zapewniają doskonały przepływ wody.
Hi! Coffeedesk - Good Chief Filter 100g - W tej paczce czeka szef wszystkich szefów: czekoladowo–orzechowe dobro, które sprawdzi się w każdej metodzie parzenia. Nigdy Cię nie zawiedzie! Nigdy nie opuści! Możemy śmiało i bezceremonialnie powiedzieć, że to najlepszy start w sztuce parzenia kawy.
Profil smakowy: czekoladowo-orzechowy.
Kawy Hi! Coffeedesk są doskonałą propozycją dla tych, którzy szukają doskonałego i powtarzalnego smaku. Zawsze dostępne świeże ziarna są łatwe w przygotowaniu i nie wymagają aptecznej precyzji. Idealne do zaparzaczy takich jak: Clever, Hario V60, Chemex czy klasyczny Frenchpress.
Kawa pochodzące z Etiopii, rosnąca wysoko i trudna w uprawie. Wyczujesz w niej intensywne nuty czarnych porzeczek i migdałów. Ziarna wypalane w średnim stopniu, idealne do ekspresów kolbowych, automatycznych oraz kawiarek.Kraj: EtiopiaRegion: YirgacheffeWysokość upraw: 1750 - 2200 m n.p.m.Odmiana botaniczna: Arabika, HeirloomObróbka ziarna: Fully washed
Alpaca Blend to mieszanka kaw jakości specialty stworzona przez polską palarnię Hard Beans. Ziarno jest palone w ciemnym stopniu pod espresso - doskonała do ekspresów ciśnieniowych i kawiarek. Blend skłąda się z ziarna z Brazylii, Gwatemali i Etiopii. Owocowa i słodka, o wyróżniających się nutach czarnej herbaty, migdałów i grejpfruta.Kraj pochodzenia ziarna: Brazylia, Gwatemala, EtiopiaRegion: Campo das Vertentes, Santa Barbara Mario Recinos, Sidama Daye BensaObróbka: Natural, WashedOdmiana: Caturra, Catuai, Heirloom, Acaia, Mundo Novo, Yellow Catucai
Kawa ziarnista jakości specialty pochodząca z Rwandy, wypalona w palarni LaCava. Palona w ciemnym stopniu, sprawdzi się w ekspresach ciśnieniowych i kawiarkach. Dzięki niezwykłej obróbce metodą anaerobic honey można wyczuć słodycz brzoskwini, egzotyczne nuty owoców tropikalnych, delikatność migdałów oraz słodycz pomarańczy. Kraj pochodzenia: RwandaRegion: Gakenke DistrictPołożenie upraw: 1750 - 2200 m. n.p.m.Odmiana: BourbonObróbka: Anaerobic HoneyOcena w cuppingu: 87 / 100 punktów
Kawa ziarnista jakości specialty z Brazylii, wypalona we wrocławskiej palarni KYOTO Coffee Roasters. Palona w ciemnym stopniu, idealna do ekspresu ciśnieniowego oraz kawiarki. W smaku wyczuwalne są nuty czekolady, karmelu i orzechów.Kraj pochodzenia: BrazyliaRegion: CerradoObróbka: NaturalOdmiana: Acaiá, Red and Yellow Catuaí, IAC125, CatucaíPołożenie upraw: 900 - 1300 m n.p.m.Punkty w cuppingu: 82 / 100 punktów
Alpaca Blend to mieszanka kaw jakości specialty stworzona przez polską palarnię Hard Beans. Ziarno jest palone w ciemnym stopniu pod espresso - doskonała do ekspresów ciśnieniowych i kawiarek. Blend skłąda się z ziarna z Brazylii,Gwatemali i Etiopii. Owocowa i słodka, o wyróżniających się nutach czarnej herbaty, migdałów i grejpfruta.Kraj pochodzenia ziarna: Brazylia, Gwatemala, EtiopiaRegion: Campo das Vertentes, Santa Barbara Mario Recinos, Sidama Daye BensaObróbka: Natural, WashedOdmiana: Caturra, Catuai, Heirloom, Acaia, Mundo Novo, Yellow Catucai
Najniższa cena: 51,00 zł
Kawa promocja
Zapach świeżo mielonej kawy roznosi się po całym domu, swoim
intensywnym aromatem, pobudza zmysły i dodaje energii na cały dzień. Nic nie budzi
nas tak skutecznie jak ten gorący napój, zwłaszcza gdy wykorzystamy promocje na kawę. W zakładce Promocje znajdziecie aktualne kawy i zaparzacze w atrakcyjnych cenach.
Kawa na promocji to nie tylko okazja do delektowania się ulubionym napojem w korzystnej
cenie, ale także możliwość odkrycia nowych smaków i aromatów. Polecamy testować ziarna z niecodziennych regionów, poddawane ciekawym obróbkom, których nie mieliście jeszcze okazji próbować. Kawa ziarnista w promocji jest dobrym wyborem dla osób posiadających młynek, które cenią sobie świeżość ziaren i pełnię smaku.
Kawa w dobrej cenie to jednak nie wszystko! Dla amatorów innych naparów i poszukiwaczy nowych smaków, proponujemy herbatę w dobrej cenie. Promocja na herbatę
pomoże cieszyć się ulubionymi herbatami, bez nadmiernego obciążania portfela.
Ekspres do kawy w dobrej cenie
Promocja na kawę to nie tylko wybór najlepszych ziaren speciality, ale
także szansa na zakup wysokiej jakości ekspresu do kawy w dobrej cenie. Dzięki obniżkom możesz wyposażyć swoją kuchnię w profesjonalny ekspres, który
zapewni Ci doskonałe espresso czy kawę mleczną w zaledwie kilka chwil.
Zaparzacze do kawy w promocji
Jeżeli szukasz nowych kawowych akcesoriów do uzupełnienia kawowej półki, zakładka promocji może być idealnym miejscem. Kawiarka w promocji to świetna okazja dla miłośników Włoch, espresso i kaw mlecznych. Jeżeli chcecie nabyć swój pierwszy dripper również polecamy regularnie tu zaglądać.
Młynek do kawy promocja
Do przyrządzenia pysznej kawy nie wystarczy ekspres i zaparzacz, przydatny może być także młynek do kawy. Świeżo zmielona kawa ma dużo więcej smaku i aromatu, niż mielona fabrycznie. Dlatego polecamy zakup młynka w promocji, który pozwoli cieszyć się pyszną kawą, bez nadmiernego obciążania portfela.
Zapraszamy do kupowania kawy w promocji, a także korzystania z obniżek na herbatę i akcesoria, które pozwolą Ci cieszyć się ulubionymi napojami. Kawa w promocji, ekspres do kawy czy zaparzacze w dobrej cenie to okazje, z których warto korzystać!
WięcejMniej
Zgarnij letniego e-booka i 20 zł rabatu!
Zapisz się do newslettera Coffeedesk i odbierz darmowego e-booka w letniej edycji – pełnego inspirujących przepisów na kawę i herbatę. Dodatkowo otrzymasz kod rabatowy o wartości 20 zł na Twoje zakupy! Bądź również za bieżąco z naszymi nowościami, promkami i akcjami specjalnymi.
Więcej informacji na temat przetwarzania danych znajdziesz w naszej Polityce Prywatności.
Ta strona korzysta z plików cookie, aby zapewnić najlepszą możliwą obsługę. Więcej informacji...