Produkty online
CO-CHANGERS
-
Nowości
-
Nasze marki
-
1Zpresso
(5)
-
3fe
(10)
-
Able Brewing
(6)
-
Acaia
(22)
-
AeroPress
(15)
-
Alpro
(14)
-
Althaus
(31)
-
AOOMI
(97)
-
Arcaffe
(24)
-
Asobu
(37)
-
Audun Coffee
(15)
-
Autumn Coffee Roasters
(12)
-
Bagdrip
(13)
-
Baratza
(51)
-
Barista & Co
(37)
-
Barista Space
(57)
-
Bean Bros
(6)
-
Bialetti
(179)
-
Blend Tea
(1)
-
Bonanza Coffee
(6)
-
Bras
(1)
-
Brewista
(11)
-
Brita
(6)
-
Brown House & Tea
(31)
-
Bunn
(38)
-
BWT
(15)
-
Caffe Cannizzaro
(5)
-
Caffenation
(15)
-
Cafflano
(11)
-
Casino Mocca
(5)
-
Chemex
(36)
-
Cilia
(7)
-
Clever
(1)
-
COFFEE PLANT
(28)
-
Coffeedesk
(55)
-
Coffeelab
(33)
-
Colonna Coffee
(6)
-
Comandante
(58)
-
Contigo
(24)
-
Craft Coffee Roasters
(9)
-
Dafi
(45)
-
Deseo
(4)
-
Diemme Caffe
(17)
-
Dobra Palarnia Kawy
(7)
-
DomoBar
(1)
-
Doubleshot
(8)
-
Dr. Coffee
(6)
-
Drink Me Chai
(6)
-
Dutch Barista
(6)
-
Dworzysk
(7)
-
Ecostrawz
(2)
-
Espazzola
(3)
-
Espresso Gear
(23)
-
Etno Cafe
(24)
-
Eureka
(56)
-
Father's Coffee
(8)
-
Fellow
(109)
-
Fentimans
(16)
-
Fetco
-
Figa Coffee
(8)
-
Five Elephant
(7)
-
Full Circle
(3)
-
Gaggia
(22)
-
Gardelli Specialty Coffees
(12)
-
GAT
(3)
-
GBG
(3)
-
Glowbeans
(7)
-
Good Coffee
(1)
-
Graef
-
Hard Beans
(28)
-
Hario
(280)
-
HAYB
(71)
-
Heresy
(18)
-
Hi! Coffeedesk
(6)
-
Illy
(15)
-
IMS
(22)
-
Izzo
(7)
-
Java Coffee
(7)
-
Jean Lenoir
(2)
-
Johan & Nystrom
(35)
-
Jura
(53)
-
Just T
(39)
-
Kafar
(10)
-
Kalve
(7)
-
Kambukka
(35)
-
KeepCup
(205)
-
Kimbo
(23)
-
Kofi Brand
(5)
-
Krups
(2)
-
Kruve
(37)
-
Kusmi Tea
-
KYOTO Coffee Roasters
(11)
-
La Brasiliana
(3)
-
La Cabra
(8)
-
La Marzocco
(17)
-
LaCava
(49)
-
Lavazza
(40)
-
Le Piantagioni del Caffe
(44)
-
Lelit
(20)
-
Long Man Tea
(25)
-
Loveramics
(308)
-
Lucaffe
(11)
-
Lune Tea
-
Lykke
(10)
-
Mahlkonig
(5)
-
Manufaktura Czekolady
(31)
-
Many Mornings
(6)
-
Melitta
(58)
-
MiiR
(45)
-
Moccamaster
(99)
-
Monbana
(41)
-
Monin
(29)
-
Motta
(119)
-
Mount Caramel
(38)
-
Mount Everest Tea
(24)
-
Natumi
(16)
-
New York
(10)
-
Nivona
(15)
-
Nomad Coffee
(6)
-
Notes Crafters
(5)
-
Nucleus
(2)
-
Nuova Simonelli
(1)
-
Oatly
(8)
-
Odija
(2)
-
Or Tea?
(30)
-
Paper & Tea
(80)
-
Passalacqua
(13)
-
Pellini
(12)
-
Pizca del Mundo
(26)
-
Planetary Design
(5)
-
Porlex
(2)
-
Promac
(6)
-
Pukka
(34)
-
Puqpress
(9)
-
Rancilio
(2)
-
Rebel Kitchen
(1)
-
Rekrow
(1)
-
Rhinowares
(40)
-
Right Side Coffee
-
Rocket Bean
(21)
-
RS5
(2)
-
Rude Health
(7)
-
Saeco
(8)
-
Sage
(22)
-
Savage Coffees
(17)
-
Sencotel
-
SIMPLo
(5)
-
Sloane
(5)
-
Smeg
-
Solberg & Hansen
(52)
-
Sproud
(4)
-
Story Coffee Roasters
(16)
-
T-TE
(17)
-
Taragui
-
Tastea Heaven
(4)
-
Teabag
-
teapigs
(98)
-
Teministeriet
(81)
-
The Barn
(9)
-
The Coffee Collective
(3)
-
The Rinser
(6)
-
Tim Wendelboe
(2)
-
Timemore
(26)
-
Toddy
(17)
-
Tregothnan
(3)
-
Urnex
(34)
-
Vintage Teas
(60)
-
VSSL
(1)
-
VST inc.
(10)
-
WildPower
(17)
-
Wilfa
(25)
-
Willie's Cacao
(36)
-
Wroasters
-
Wunda
-
YOGI TEA
(29)
-
1Zpresso
(5)
-
Kawa
-
Odkryj
-
Rodzaj
- Metoda parzenia
-
Pochodzenie
-
Palarnia
- Marka
-
-
Herbata
-
Odkryj
-
Rodzaj
- Typ
-
- Zaparzacze
- Ekspresy
- Młynki
- Akcesoria
- Dodatki
-
Outlet


Filtry
–
1 - 3 produktów z 3 dostępnych
Sortuj według:
Nowość
Polecany
Wybór Coffeedesk
Hard Beans - CO-CHANGERS Gwatemala Finca Buenos Aires Filter 250g
Data palenia: 24.05.2022
Producent: Hard Beans
Co-changers to projekt zainicjowany przez 88 Graines, importera zielonych ziaren współpracującego bezpośrednio z farmerami, realizowany przy wsparciu Fundacji All Good, Coffeedesk i palarni kawy. Celem akcji jest zebranie środków na program oczyszczania środowiska w Gwatemali. Razem przeznaczamy nawet 8 zł z każdej paczki na walkę z problemem segregacji śmieci, nielegalnymi wysypiskami, czy spalaniem plastiku - także na farmie, z której ziarna właśnie trzymasz. Dziękujemy, że pomagasz razem z nami.
Kawa ziarnista jakości specialty pochodząca z Gwatemali, wypalana przez polską palarnię Hard Beans. Palona jasno, sprawdzi się do ekspresu przelewowego, dripa, Chemexa, AeroPressa, French Pressa, oraz innych alternatywnych metod parzenia. W filiżance pojawia się soczyste body o nutach pomarańczy, karmelu i kwiatów.
Kraj pochodzenia kawy: Gwatemala
Region: Huehuetenango
Farma: Finca Buenos Aires
Położenie upraw: 1500 - 1700 m n.p.m.
Metoda obróbki: Washed
Odmiana: Bourbon
Finca Buenos Aires położona jest w samym sercu strefy kawowej regionu Huehuetenango. Znajduje się na wysokości 1.500 m n.p.m. Prowadzona jest przez Dianę i Hektora wedle trzech podstawowych zasad - dbałości o jakość, ochronę środowiska oraz godne warunki pracy. Zebrana kawa obrabiana jest bezpośrednio na terenie plantacji, co pozwala na skrupulatną kontrolę podczas kolejnych procesów. Zrywane są jedynie dojrzałe i nienaruszone owoce z odczytem BRIX 20-23%, które niezwłocznie przenoszone są do suszarni, w celu ich dalszej selekcji.
Nowość
Polecany
Wybór Coffeedesk
LaCava - CO-CHANGERS Gwatemala Acatenango La Esperanza Filter 250g
Data palenia: 08.05.2022
Producent: LaCava
Co-changers to projekt zainicjowany przez 88 Graines, importera zielonych ziaren współpracującego bezpośrednio z farmerami, realizowany przy wsparciu Fundacji All Good, Coffeedesk i palarni kawy. Celem akcji jest zebranie środków na program oczyszczania środowiska w Gwatemali. Razem przeznaczamy nawet 8 zł z każdej paczki na walkę z problemem segregacji śmieci, nielegalnymi wysypiskami, czy spalaniem plastiku - także na farmie, z której ziarna właśnie trzymasz. Dziękujemy, że pomagasz razem z nami.
Kawa ziarnista jakości specialty pochodząca z Gwatemali, wypalona w palarni LaCava. Palona jasno, idealna do ekspresu przelewowego, dripa, Chemexa, AeroPressa, French Pressa oraz innych alternatywnych metod parzenia. W naparze wyczujesz owoce tropikalne, jędrny miąższ czerwonych winogron, który dostarczy Ci dzienną dawkę niespodziewanej słodyczy i nietypową, żółtą śliwkę, która zaskoczy Cię swoim aromatem.
Kraj pochodzenia kawy: Gwatemala
Region: Acatenango
Farma: Finca La Esperanza
Położenie upraw: 1650 - 1750 m n.p.m.
Metoda obróbki: Honey
Odmiana: Typica
Finca La Esperanza to mała – 12 hektarowa farma położona na zboczu wulkanu Acantenango. Samo położenie, wysokość, a także gleby wulkaniczne tworzą perfekcyjne warunki do uprawy drzewek kawowych. Farma sięga 1950 roku, gdy Don Federico Perez, ówczesny właściciel postanowił zamienić uprawę kukurydzy, na farmę kawy. Dopiero w 1990 roku farma trafiła w ręce Hectora de la Roca – ojca obecnych właścicieli, który zadecydował o posadzeniu dodatkowych odmian (Caturra oraz Pache) oraz o rozwoju farmy.
Wizją Erika i Germana było stworzenie miejsca przyjaznego środowisku oraz pracownikom, a jednocześnie nowoczesnego pod kątem technologii. Bracia, uzupełniając swoje umiejętności – ciągle rozwijali swoją działalność. German zdobył duże doświadczenie, pracując jako Q Grader w ANACAFE – co obecnie pozwala mu na prowadzenie kontroli jakości; natomiast Erik zajął się farmą od strony zarządzania procesami.
Farma La Esperanza słynie z procesu honey i takiej obróbce zostało też poddane to ziarno. Dzięki tej metodzie i położeniu – kawa jest bardzo owocowa, promienna, a zarazem słodka.
Zostaw nam swojego maila, damy Ci znać jak tylko wybrany produkt pojawi się w ofercie!
Nowość
Polecany
Wybór Coffeedesk
Coffeelab - CO-CHANGERS Gwatemala Atitlan Finca Jose del Lago Fllter 250g
Data palenia: 05.06.2022
Producent: Coffeelab
Co-changers to projekt zainicjowany przez 88 Graines, importera zielonych ziaren współpracującego bezpośrednio z farmerami, realizowany przy wsparciu Fundacji All Good, Coffeedesk i palarni kawy. Celem akcji jest zebranie środków na program oczyszczania środowiska w Gwatemali. Razem przeznaczamy nawet 8 zł z każdej paczki na walkę z problemem segregacji śmieci, nielegalnymi wysypiskami, czy spalaniem plastiku - także na farmie, z której ziarna właśnie trzymasz. Dziękujemy, że pomagasz razem z nami.
Kawa ziarnista jakości specialty pochodząca z Gwatemali, wypalona w warszawskiej palarni Coffeelab. Palona jasno, idealna do ekspresu przelewowego, dripa, Chemexa, AeroPressa, French Pressa oraz innych alternatywnych metod parzenia. W smaku jest wyczuwalna owocowość śliwki, słodycz karmelu oraz nuta gruszki.
Kraj pochodzenia kawy: Gwatemala
Region: Atitlan
Farma: Finca Jose del Lago
Metoda obróbki: Washed
Odmiana: Caturra, Bourbon, Typica
Finca San Jose del Lago to piękna farma położona przy jeziorze Atitlan oraz w pobliżu trzech wulkanów, Atitlan, San Pedro oraz Toliman. Jej historia sięga początków XX wieku, a kawę zaczęto tam uprawiać w latach 40. Dziś jej właścicielem jest Eduardo Cabrera, który znacznie poprawił infrastrukturę farmy i wybudował niewielką stację obróbki. Farma szczyci się nie tylko rewelacyjną kawą - ponad 75% jej terenu to rezerwat o bogatej florze i faunie. Poza ochroną środowiska naturalnego, Eduardo jest także zaangażowany we wsparcie lokalnych społeczności.
Etykieta opakowania została zaprojektowana przez Marysię Panas.
Zostaw nam swojego maila, damy Ci znać jak tylko wybrany produkt pojawi się w ofercie!