Kawowe smaczki

Kawowe smaczki

Odkryj z nami smaki i aromaty Brazylii z okazji przypadającego w tym miesiącu Dnia Odkrycia Brazylii (22.04). W Kawowych smaczkach zabieramy was w podróż po najciekawszych ziarnach pochodzących z Brazylii. Ten sam region, ale zupełnie inne interpretacje i wrażenia smakowe: od pralinek, herbatników, toffi, chlebka bananowego po wiśnie, suszone owoce, ananas i marakuję.

Zamawiaj, przelewaj i odkrywaj różne oblicza Brazylii w ziarnach!
Filtry
1 - 14 produktów z 14 dostępnych
Sortuj według:
COFFEE PLANT - Chocolate Bomb Espresso 250g

Data palenia: 21.08.2023

Producent: COFFEE PLANT

Kawa ziarnista jakości specialty pochodząca z Brazylii, wypalona w polskiej palarni COFFEE PLANT. Palona w średnim stopniu, sprawdzi się w ekspresach ciśnieniowych i kawiarkach. W smaku wyczuwalne są nuty wiśni, mlecznej czekolady i czekoladowych pralin. Kraj pochodzenia ziarna: Brazylia Region: Sul de Minas Metoda obróbki: Natural Odmiana: Yellow Bourbon Położenie upraw: 1230 m n.p.m. Ocena w cuppingu: 84,5 / 100 pkt.
HAYB - Brasil+ Espresso 250g

Data palenia: 11.07.2023

Producent: HAYB

Kawa ziarnista jakości specialty z Brazylii wypalona w palarni HAYB. Palona w średnim stopniu, świetnie sprawdzi się do ekspresu ciśnieniowego i kawiarki. W jej smaku można wyczuć wielowarstwową słodycz przypominającą mleczną czekoladę, nugat oraz żółte owoce. Mieszanka składa się z kaw: - 100% Brazylia Opinia roastera: BRAZYLIJSKIE ESPRESSO, ALE BARDZIEJ „+” oznacza coś więcej – a to jest pyszna brazylka, tylko jeszcze bardziej, więcej, mocniej. Nasza Brazylia na poważnym dopingu! Sprowadziliśmy to ziarno bezpośrednio od farmera Marcio Borges Castro Alvesa, który prowadzi farmę Fazenda Barinas. Taka forma importu kawy przekłada się na pełną kontrolę nad jakością surowca, komplet informacji o pochodzeniu oraz pewność, że Ci, którzy ją uprawiają, są uczciwie wynagradzani. Czego konkretnie możesz spodziewać się po tym ziarnie? Tego, czego po najlepszej Brazylii, tylko więcej, bardziej – po prostu z plusem! Brazylia+ Fazenda Barinas to kawa bardzo kompleksowa, ale bez zbędnych udziwnień, doskonała zarówno jako espresso oraz jako baza do kaw mlecznych. Metody parzenia: O palarni: HAYB to warszawska palarnia kawy speciality, która robi swoją robotę porządnie i z uśmiechem - lubią kawę, coś o niej wiedzą, robią ją - wyobrażacie sobie lepszy układ? Chodzi o to, żeby smakowało bez czarów, dlatego ich motto to Effortless Speciality. Wśród kaw HAYB znajdziesz jedynie ziarno jakości speciality, zarówno pod przelewowe metody parzenia, jak i pod espresso, single oraz blendy.
Bestseller
Hard Beans - Brazylia Samambaia Filter - Kawa ziarnista 250g

Data palenia: 18.09.2023

Producent: Hard Beans

Kawa ziarnista jakości specialty pochodząca z Brazylii, wypalana przez polską palarnię Hard Beans. Palona jasno, idealna do ekspresu przelewowego, dripa, Chemexa, AeroPressa, French Pressa, oraz innych alternatywnych metod parzenia. W smaku kawy pojawiają się naturalne nuty zbliżone do herbatników, toffi, mlecznej czekolady i czerwonych jabłek. Kraj pochodzenia ziarna: Brazylia Region: Sul de Minas Metoda obróbki: Pulped natural Odmiana: Yellow Bourbon Położenie upraw: 1200 m n.p.m.
Najniższa cena: 41,00 zł
Hard Beans - Brazylia Samambaia Espresso - Kawa ziarnista 250g

Data palenia: 21.06.2023

Producent: Hard Beans

Kawa ziarnista jakości speciality z Brazylii, wypalona przez Hard Beans. Palona w jasnym stopniu w standardzie espresso, sprawdzi się w ekspresach ciśnieniowych i kawiarkach. W filiżance można oczekiwać nut nugatu, orzechów oraz czerwonych jabłek. Doskonała jako kawa czarna, jednak sprawdzi się również w połączeniu z mlekiem. Kraj pochodzenia ziarna: Brazylia Region: Sul de Minas Metoda obróbki: Pulped natural Odmiana: Yellow Bourbon Położenie upraw: 1200 m n.p.m.
Bagdrip - Brazylia Box - 8 saszetek

Producent: Bagdrip

Opakowanie 8 saszetek (8 x 11 g) Czym jest Bagdrip? Bagdrip to kawa i specjalny filtr, który możesz zawiesić na swój kubek. W środku najwyższej jakości, świeżo palone, zmielone ziarna z różnych zakątków świata. Pozwala to przygotować pojedynczą porcję około 185 ml naparu - wystarczy gorąca woda i kubek. Pyszna kawa w każdych warunkach, w podróży i w domu - szybko, łatwo i bez specjalnego sprzętu.   Smak i pochodzenie W tym opakowaniu znajdziesz kawę z Brazylii, a dokładnie z Vale da Grama, wulkanicznej doliny pomiędzy stanami São Paulo i Minas Gerais. To właśnie tam znajduje się plantacja Fazenda Rainha, gdzie uprawiana jest kawa odmiany Yellow Bourbon. Idealna, jeśli masz ochotę na coś słodkiego. W kubku możesz poczuć aromat czekolady mlecznej, orzeszków ziemnych i marcepanu. Sposób parzenia 1. Otwórz opakowanie zewnętrze i wyciągnij filtr ze środka. 2. Rozerwij filtr wzdłuż zaznaczenia. Rozłóż kartonowe skrzydełka i zawieś filtr na kubku. 3. Zalej filtr do połowy wysokości. Odczekaj 30 sekund. To była preinfuzja. Następnie trzykrotnie zalej filtr do pełna. Po każdym zalaniu poczekaj aż woda przesączy się przez filtr. 4. Wyciągnij Bagdripa z kubka. Gotowe! Każda z kaw Bagdrip jest dostępna w opakowaniach po 8 sztuk oraz w pojedynczych saszetkach. Wszystkie znajdziesz TUTAJ.
Audun Coffee - Brazylia Fazenda Rainha Miaki Espresso 250g

Data palenia: 11.09.2023

Producent: Audun Coffee

Kawa ziarnista jakości speciality pochodząca z Brazylii, wypalona przez Mistrza Świata Roasterów 2015, Auduna Sorbottena. Kawa palona w średnim stopniu, przeznaczona do espresso i kawiarek. Charakteryzuje się intensywną czekoladowo-orzechową słodyczą oraz niską kwasowością. Rodzina Miaki zajmuje się uprawą kawy już od ponad 40 lat. Pokolenie, które obecnie zajmuje się uprawami, czerpało wiedzę od swoich rodziców oraz posiłkowało się studiami w kierunku upraw. Plantacje są prowadzone z dbałością o środowisko naturalne, dzięki czemu część farm zdobyła certyfikację UTZ oraz Rainforest Alliance. Kraj: Brazylia Region: Minas Gerais Wysokość: 1050 - 1250 m n.p.m. Odmiana: Yellow Bourbon Proces: Pulped natural
Bestseller
SIMPLo - Brazylia Aguas de Marco Filter

Data palenia: 29.08.2023

Producent: SIMPLo

Kawa ziarnista jakości speciality pochodząca z Brazylii, wypalona w warszawskiej palarni SIMPLo. Palona w średnio-jasnym stopniu, idealna do ekspresu przelewowego, dripa, Chemexa, AeroPressa, French Pressa oraz innych alternatywnych metod parzenia, jednak kawa jest również warta spróbowania z kawiarki i ekspresu ciśnieniowego. W smaku pojawia się sporo słodyczy, szczególnie nuty przypominające czekoladę, karmel, orzechy i owoce pestkowe, szczególnie śliwka i nektarynka. Spróbuj także z odrobiną mleka dla podbicia nut orzechowych. Kraj pochodzenia kawy: Brazylia Region: Minas Położenie upraw: 1150 - 1350 m n.p.m. Odmiana: Yellow Bourbon Metoda obróbki: Pulped natural
LaCava - Brazil Fazenda Rainha Espresso 250g

Data palenia: 16.07.2023

Producent: LaCava

Kawa ziarnista jakości specialty pochodząca z Brazylii, wypalona w palarni LaCava. Palona w średnim stopniu, przeznaczona do espresso - doskonale sprawdzi się w ekspresach ciśnieniowych i kawiarkach. Słodka, z delikatnymi nutami owocowymi - w jej smaku można wyczuć naturalne akcenty wiśni, orzecha i ciemnej czekolady. Kraj pochodzenia kawy: Brazylia Region: Alto Mogiana, Sao Paulo Metoda obróbki: Natural Odmiana: Yellow Bourbon Położenie upraw: 1150 - 1350 m n.p.m.
Father's Coffee - Brazil Cafeina Espresso 300g

Data palenia: 05.03.2023

Producent: Father's Coffee Roastery

Kawa ziarnista jakości speciality pochodząca z Brazylii, wypalona w czeskiej palarni Father's Coffee. Średnio palona, idealna do ekspresu ciśnieniowego oraz kawiarki. W smaku wyczuwalne są nuty słodkiego tytoniu oraz orzechów laskowych. Kraj pochodzenia ziarna: Brazylia Region: Minas Gerais Metoda obróbki: Natural Odmiana: Yellow Catuai, Mundo Novo

Zostaw nam swojego maila, damy Ci znać jak tylko wybrany produkt pojawi się w ofercie!

Gardelli Specialty Coffees - Brazylia Fazenda Baioka Natural Omniroast 250g

Data palenia: 09.03.2023

Producent: Gardelli Specialty Coffees

Kawa ziarnista jakości specialty pochodząca z Brazylii, wypalana przez Rubensa Gardelliego, Mistrza Świata w wypalaniu kawy z 2017 roku. Palona w średnim stopniu, sprawdzi się zarówno do przelewowych metod parzenia, jak i espresso. W smaku wyczuwalne są nuty wiśni, winogron, żółtej śliwki i czekolady. Kraj pochodzenia ziarna: Brazylia Region: Cerrado Mineiro Producent: Renato Monteiro Metoda obróbki: Natural Odmiana: Mundo Novo Wysokość upraw: 940 m n.p.m. Ocena w cuppingu: 87,00 / 100 pkt.

Zostaw nam swojego maila, damy Ci znać jak tylko wybrany produkt pojawi się w ofercie!

Rocket Bean - Brazylia Capim Branco Natural Filter 200g

Data palenia: 23.04.2023

Producent: Rocket Bean

Kawa ziarnista jakości specialty z Brazylii, wypalona w łotewskiej palarni Rocket Bean. Palona jasno, sprawdzi się pod wszelkie przelewowe metody parzenia - od dripa, przez Chemex, AeroPress, French Press, inne alternatywne metody parzenia, aż po ekspresy przelewowe! W jej smaku pojawiają się nuty przypominające mleczną czekoladę, orzechy macadamia i pomarańczową marmoladę.  Kraj pochodzenia ziarna: Brazylia Region: Minas Gerais Farma: Capim Branco Metoda obróbki: Natural Odmiana: Yellow Icatu Położenie upraw: 1100 m n.p.m. Punktacja w cuppingu: 85 / 100 pkt

Zostaw nam swojego maila, damy Ci znać jak tylko wybrany produkt pojawi się w ofercie!

Rocket Bean - Brazylia Sao Silvestre Anaerobic Filter 200g

Data palenia: 02.04.2023

Producent: Rocket Bean

Kawa ziarnista jakości specialty z Brazylii, wypalona w łotewskiej palarni Rocket Bean. Palona jasno, sprawdzi się pod wszelkie przelewowe metody parzenia - od dripa, przez Chemex, AeroPress, French Press, inne alternatywne metody parzenia, aż po ekspresy przelewowe! W jej smaku pojawiają się nuty przypominające marakuję, chlebek bananowy, kakao i suszonego ananasa. Kraj pochodzenia ziarna: Brazylia Region: Minas Gerais Producent: Rodzina Andrade Metoda obróbki: Natural Anaerobic Fermentation Odmiana: Yellow Catuai Położenie upraw: 1200 m n.p.m. Punktacja w cuppingu: 88 / 100 pkt.

Zostaw nam swojego maila, damy Ci znać jak tylko wybrany produkt pojawi się w ofercie!

Solberg & Hansen - Brazylia Fazenda Barreiro Filter 250g

Data palenia: 21.05.2023

Producent: Solberg & Hansen

Kawa ziarnista jakości specialty z Brazylii, wypalana w norweskiej palarni Solberg & Hansen. Palona jasno, idealna do ekspresu przelewowego, dripa, Chemexa, AeroPressa, French Pressa, oraz innych alternatywnych metod parzenia. Wyczuwalna czysta słodycz - pojawiają się nuty orzechów laskowych, czekolady i suszonych owoców. Farma została założona w 1820 roku, a obecnie jest własnością Francisto Otavio Lotufo. Rodzina dąży do osiągnięcia równowagi pomiędzy działalnością farmy oraz otaczających ją terenów. Podchodzą z dbałością do środowiska oraz dają zatrudnienie członkom trzydziestu lokalnych rodzin. Kraj: Brazylia Region: Pocos de Caldas, Sul de Minas Farma: Fazenda Barreiro Odmiana: Bourbon Wysokość upraw: 1400 m n.p.m. Obróbka: Natural

Zostaw nam swojego maila, damy Ci znać jak tylko wybrany produkt pojawi się w ofercie!

Story Coffee Roasters - Brazylia Mogiana DARK Espresso 250g

Data palenia: 09.07.2023

Producent: Story Coffee Roasters

Kawa ziarnista jakości specialty pochodząca z Brazylii, wypalona w warszawskiej palarni Story Coffee Roasters. Palona w ciemnym stopniu, doskonale sprawdzi się w ekspresach ciśnieniowych i kawiarkach. W filiżance odnajdziesz pełne, gładkie body o nutach karmelu i czekolady, z delikatną cytrusową kwasowością. Kraj pochodzenia ziarna: Brazylia Region: Alta Mogiana, Sao Paulo Odmiana: Icatu, Catuai Metoda obróbki: Natural Wysokość upraw: 900 - 1200 m n.p.m. Ocena w cuppingu: 82+ / 100 pkt

Zostaw nam swojego maila, damy Ci znać jak tylko wybrany produkt pojawi się w ofercie!