Filtry
1 - 18 produktów z 18 dostępnych
Sortuj według:
Nowość
Coffeelab - Peru Amazon Natural Filter 250g

Data palenia: 09.03.2023

Producent: Coffeelab

Kawa ziarnista jakości specialty pochodząca z Peru, wypalona w warszawskiej palarni Coffeelab. Palona jasno, idealna do ekspresu przelewowego, dripa, Chemexa, AeroPressa, French Pressa oraz innych alternatywnych metod parzenia. W smaku są wyczuwalne nuty poziomki, śliwki i syropu klonowego. Kraj pochodzenia kawy: Peru Region: Cajamarca Metoda obróbki: Natural Odmiana: Bourbon Amarillo, Bourbon Rojo, Caturra, Typica
Rocket Bean - Brazylia Sao Silvestre Anaerobic Filter 200g

Data palenia: 12.03.2023

Producent: Rocket Bean

Kawa ziarnista jakości specialty z Brazylii, wypalona w łotewskiej palarni Rocket Bean. Palona jasno, sprawdzi się pod wszelkie przelewowe metody parzenia - od dripa, przez Chemex, AeroPress, French Press, inne alternatywne metody parzenia, aż po ekspresy przelewowe! W jej smaku pojawiają się nuty przypominające marakuję, chlebek bananowy, kakao i suszonego ananasa. Kraj pochodzenia ziarna: Brazylia Region: Minas Gerais Producent: Rodzina Andrade Metoda obróbki: Natural Anaerobic Fermentation Odmiana: Yellow Catuai Położenie upraw: 1200 m n.p.m. Punktacja w cuppingu: 88 / 100 pkt.
Hard Beans - Panama Savage Coffees Caturra Natural Filter 250g

Data palenia: 02.11.2022

Producent: Hard Beans

Kawa ziarnista jakości specialty pochodząca z Panamy, wypalana przez polską palarnię Hard Beans. Palona jasno, sprawdzi się do ekspresu przelewowego, dripa, Chemexa, AeroPressa, French Pressa, oraz innych alternatywnych metod parzenia. W filiżance pojawia się sporo slodyczy i przyjemna kwasowość. Kraj pochodzenia ziarna: Panama Region: Boquete / Volcan Metoda obróbki: Natural Odmiana: Caturra Położenie upraw: 1700 - 1800 m n.p.m.
Nowość
La Cabra - Kostaryka Geisha Tarrazu La Lia Honey Omniroast 100g

Data palenia: 08.01.2023

Producent: La Cabra

Kawa ziarnista jakości specialty pochodząca z Kostaryki, wypalona w duńskiej palarni La Cabra. Palona w średnim stopniu, odpowiednia do wszystkich metod parzenia. Kawa odmiany Geisha o wyjątkowo złożonym smaku - pojawia się sporo kwiatowości oraz nuty kandyzowanych jagód. Kraj pochodzenia kawy: Kostaryka Region: Tarrazu Producent: Luis i Oscar Monge Metoda obróbki: Honey Odmiana: Geisha Położenie upraw: 1900 m n.p.m.
Nowość
The Coffee Collective - Jemen Ghalib Natural Filter 250g

Data palenia: 23.01.2023

Producent: The Coffee Collective

Kawa ziarnista jakości specialty pochodząca z Jemenu, wypalana przez duńską palarnię The Coffee Collective. Palona jasno, idealna do ekspresu przelewowego, dripa, Chemexa, AeroPressa, French Pressa, oraz innych alternatywnych metod parzenia. Dobrze zbalansowana kawa o pełnym body, wysokiej słodyczy i średniej kwasowości. Pojawia się aromat cynamonu, kakao, jagód i suszonych owoców, wraz z posmakiem mlecznej czekolady. Kraj pochodzenia ziarna: Jemen Region: Western Haraz Producent: Warfair & Yemen Journey Metoda obróbki: Natural Odmiana: Ja'adi Położenie upraw: 1800 - 2000 m n.p.m.
Nowość
Gardelli Specialty Coffees - Kolumbia El Placer Anaerobic Omniroast 250g

Data palenia: 22.01.2023

Producent: Gardelli Specialty Coffees

Kawa ziarnista jakości specialty pochodząca z Kolumbii, wypalana przez Rubensa Gardelliego, Mistrza Świata w wypalaniu kawy z 2017 roku. Palona w średnim stopniu, sprawdzi się zarówno do przelewowych metod parzenia, jak i espresso. W smaku wyczuwalne są nuty rozmarynu, truskawki, goździków, hibiskusa, limonki i granata. Kraj pochodzenia ziarna: Kolumbia Region: Quindio Producent: Sebastian Ramirez Metoda obróbki: Anaerobic Special Odmiana: Pink Bourbon Wysokość upraw: 1750 m n.p.m. Ocena w cuppingu: 90,25 / 100 pkt.
Nowość
Father's Coffee - Peru Luz Marina Washed Filter 300g

Data palenia: 05.03.2023

Producent: Father's Coffee Roastery

Kawa ziarnista jakości specialty pochodząca z Peru, wypalona w czeskiej palarni Father's Coffee.  Palona jasno, idealna do ekspresu przelewowego, dripa, Chemexa, AeroPressa oraz innych alternatywnych metod parzenia. W smaku wyczuwalne są nuty przypominające krem z orzechów laskowych, zielone jabłko i hibiskusa. Kraj pochodzenia ziarna: Peru Region: Chirinos, San Ignacio, Cajarmarca Miejsce obróbki: Luz Marina Rojas Metoda obróbki: Washed Odmiana: Catuai, Pache, Catimor Położenie upraw: 1700 m n.p.m.
Sloane - Kostaryka Honey Thermic Fermentation Omniroast 200g

Data palenia: 23.01.2023

Producent: Sloane

Kawa ziarnista jakości specialty pochodząca z Kostaryki, wypalona w rumuńskiej palarni Sloane. Palona w średnim stopniu, idealna zarówno do ekspresu i kawiarki, jak i do ekspresu przelewowego, dripa, Chemexa, AeroPressa, French Pressa oraz innych alternatywnych metod parzenia. W smaku wyczuwalne są nuty cynamonu, pomarańczy, moreli, truskawki i brązowego cukru, wraz z kremową teksturą. Kraj pochodzenia kawy: Kostaryka Region: Tarrazu Młyn: Cordillera de Fuego Farma: Finca la Ortega Producent: Luis Eduardo Campos Metoda obróbki: Honey Thermic Fermentation Odmiana: Caturra i Catuai Położenie upraw: 1750 m n.p.m.
Nowość
La Cabra - Honduras Sagastume Honey Omniroast 250g

Data palenia: 22.01.2023

Producent: La Cabra

Kawa ziarnista jakości specialty pochodząca z Hondurasu, wypalona w duńskiej palarni La Cabra. Palona w średnim stopniu, idealna do ekspresu przelewowego, dripa, Chemexa, AeroPressa, oraz innych alternatywych metod parzenia, jak i pod espresso. Owocowa i zbalansowana kawa o nutach ciemnych winogron, czarnej porzeczki i toffi. Kraj pochodzenia kawy: Honduras Region: Santa Barbara Producent: Yeltsin Sagastume Metoda obróbki: Honey Odmiana: Parainema
Father's Coffee - Indonezja Pegasing Carbonic Filter 300g

Data palenia: 21.11.2022

Producent: Father's Coffee Roastery

Kawa ziarnista jakości specialty pochodząca z Indonezji, wypalona w czeskiej palarni Father's Coffee.  Palona jasno, idealna do ekspresu przelewowego, dripa, Chemexa, AeroPressa oraz innych alternatywnych metod parzenia. W smaku wyczuwalne są nuty przypominające likier wiśniowy i wino musujące.  Kraj pochodzenia ziarna: Indonezja Region: Pegasing Metoda obróbki: Carbonic maceration Odmiana: Tim Tim, Gayo 1
Nowość
Kalve - Salwador Los Pirineos Carbonic Filter 250g

Data palenia: 02.02.2023

Producent: Kalve

Kawa ziarnista jakości specialty z Salwadoru, wypalona w  łotewskiej palarni Kalve. Palona jasno, sprawdzi się pod wszelkie przelewowe metody parzenia - od dripa, przez Chemex, AeroPress, French Press, inne alternatywne metody parzenia, aż po ekspresy przelewowe! W jej smaku pojawiają się nuty truskawki, przypraw, brzoskwini, waty cukrowej, limonki i kwiatów. Kraj pochodzenia ziarna: Salwador Region: Usulutan Obróbka: Carbonic Maceration Producent: Diego Baraona Odmiana: Rume Sudan Położenie upraw: 1400 m n.p.m. Punktacja w cuppingu: 90 / 100 pkt. Nie tylko doskonały smak, lecz także opakowanie w formie metalowej puszki czynią ją świetnym pomysłem na prezent!
Nowość
KYOTO - Kolumbia Finca Santa Teresa Geisha Filter 200g

Data palenia: 20.01.2023

Producent: KYOTO

Kawa ziarnista jakości specialty pochodząca z Kolumbii, wypalona we wrocławskiej palarni KYOTO Coffee Roasters. Palona jasno, idealna do ekspresu przelewowego, dripa, Chemexa, AeroPressa, French Pressa, oraz innych alternatywnych metod parzenia. W smaku wyczuwalne są nuty bananów, ziół prowansalskich i pomarańczy. Lekkie body z kwaśnymi nutami i rumowym finiszem. Kraj pochodzenia kawy: Kolumbia Region: Huila Farma: Villa Teresa Metoda obróbki: Anaerobic Natural Odmiana: Geisha Położenie upraw: 1800 m n.p.m.
Rocket Bean - Kolumbia Armenia Quindio Honey Filter 200g

Data palenia: 18.12.2022

Producent: Rocket Bean

Kawa ziarnista jakości specialty pochodząca z Kolumbia, wypalona w łotewskiej palarni Rocket Bean. Palona jasno, idealna do ekspresu przelewowego, dripa, Chemexa, AeroPressa, French Pressa, oraz innych alternatywnych metod parzenia. Profil smakowy charakteryzuje się złożoną słodyczą, o dominującej nucie truskawek. Kraj pochodzenia ziarna: Kolumbia Region: Armenia, Quindio Producent: Jairo Arcila Metoda obróbki: Honey: drożdże winiarskie / truskawka Odmiana: Castillo Położenie upraw: 1450 - 1500 m n.p.m. Punktacja w cuppingu: 88 / 100 pkt.
HAYB - Zestaw Competition Geisha Washed i Natural Filter 2 x 200g

Data palenia: 11.12.2022

Producent: HAYB

Zestaw kaw ziarnistych jakości specialty z Gwatemali, wypalonych w warszawskiej palarni HAYB. Kawa palona jasno, idealna do ekspresu przelewowego, dripa, Chemexa, AeroPressa, French Pressa, oraz innych alternatywnych metod parzenia.  W zestawie znajdziesz dwie kawy: - HAYB - Competition Coffee #008/2022: Gwatemala Finca Agua Tibia Washed - 200g - HAYB - Competition Coffee #009/2022: Gwatemala Finca Agua Tibia Natural - 200g Kilka słów o kawie od Dawida Zadara, Head Roastera HAYB: "Geisha to jest! Moooże trochę za duży hype swego czasu był na te gejszunie. Wystarczyło zamówić dowolną gejszę od importera, dodać do ceny 25 zeta i serwery w kawowych sklepach płonęły. Jeszcze mocniej płonęły, jak taką kawkę pewna zagraniczna palarnia puściła 5 dych taniej, z darmową wysyłką. Ale to inny temat, nie wchodźmy w niego za głęboko… Niestety nie samą odmianą botaniczną kawa stoi, bo jest jeszcze wiedza farmerów, odpowiednio dobrana metoda obróbki, terroir i w ogóle. Dlatego zróbmy sobie taką edukacyjną zabawę – spróbujmy tej odmiany w dwóch różnych, choć klasycznych obróbkach i lekko różniących się od siebie profilach palenia. Jeżeli zapytasz mnie, którą wersję w tym przypadku wolę, to odpowiem klasycznie – to zależy. W wersji washed jest bardziej rześko, kwiatowo i soczyście, w naturalu znajdziesz więcej słodyczy i dżemu. Co Ty wybierzesz? Kawki ściągnęliśmy dzięki uprzejmości importera 88 Graines, z którym pracujemy od lat. To oni selekcjonują dla nas najlepsze loty i to im ufamy najbardziej zwłaszcza jeżeli chodzi o kawy z Gwatemali. Tu naprawdę mamy grę zespołową – jest klawo!"

Zostaw nam swojego maila, damy Ci znać jak tylko wybrany produkt pojawi się w ofercie!

Nowość
Nomad - Salwador Las Brisas Parainema Natural Filter 250g

Data palenia: 09.01.2023

Producent: Nomad Coffee

Kawa ziarnista jakości specialty pochodząca z Salwadoru, wypalona przez hiszpańską palarnię Nomad Coffee. Palona jasno, idealna do ekspresu przelewowego, dripa, Chemexa, AeroPressa, French Pressa, oraz innych alternatywnych metod parzenia. W smaku wyczuwalne są nuty wiśni, ciemnej czekolady i rodzynek. Kraj pochodzenia ziarna: Salwador Producent: Carlos Pola Farma: Las Brisas Metoda obróbki: Natural Odmiana: Parainema

Zostaw nam swojego maila, damy Ci znać jak tylko wybrany produkt pojawi się w ofercie!

Nowość
Nomad Coffee - Kolumbia Caturra Peach Culturing Filter 250g

Data palenia: 05.02.2023

Producent: Nomad Coffee

Kawa ziarnista jakości specialty pochodząca z Kolumbii, wypalona przez hiszpańską palarnię Nomad Coffee. Palona jasno, idealna do ekspresu przelewowego, dripa, Chemexa, AeroPressa, French Pressa, oraz innych alternatywnych metod parzenia. W smaku wyczuwalne są nuty hibiskusa, brzoskwini i jeżyn. Swój unikalny smak zawdzięcza złożonej metodzie obróbki. Kraj pochodzenia ziarna: Kolumbia Region: Cauca Producent: Wilton Benitez Metoda obróbki: Peach Culturing Odmiana: Caturra

Zostaw nam swojego maila, damy Ci znać jak tylko wybrany produkt pojawi się w ofercie!

Nowość
Nomad Coffee - Rwanda Ireme Anaerobic Filter 250g

Data palenia: 05.02.2023

Producent: Nomad Coffee

Kawa ziarnista jakości specialty pochodząca z Rwandy, wypalona przez hiszpańską palarnię Nomad Coffee. Palona jasno, idealna do ekspresu przelewowego, dripa, Chemexa, AeroPressa, French Pressa, oraz innych alternatywnych metod parzenia. W smaku wyczuwalne są nuty brownie, śliwki i arbuza. Kraj pochodzenia ziarna: Rwanda Region: Kivu Lake Stacja obróbki: Gasharu Metoda obróbki: Natural Anaerobic Odmiana: Red Bourbon Położenie upraw: 1600 - 2100 m n.p.m.

Zostaw nam swojego maila, damy Ci znać jak tylko wybrany produkt pojawi się w ofercie!

Nowość
The Barn - Kostaryka Volcan Azul Geisha Anaerobic Filter 250g

Data palenia: 24.01.2023

Producent: The Barn

Kawa ziarnista jakości specialty pochodząca z Kostaryki, wypalona w berlińskiej palarni The Barn. Palona jasno, idealna do ekspresu przelewowego, dripa, Chemexa, AeroPressa, French Pressa, oraz innych alternatywnych metod parzenia. W smaku wyczuwalne są nuty brzoskwini, jeżyny i jaśminu. Kraj pochodzenia ziarna: Kostaryka Region: West Valley Metoda obróbki: Anaerobic Natural Odmiana: Geisha

Zostaw nam swojego maila, damy Ci znać jak tylko wybrany produkt pojawi się w ofercie!