

1 - 4 produktów z 4 dostępnych
Sortuj według:
Polecany
Arcaffe Margo 1kg
Producent: Arcaffe
Arcaffe Margo to mieszanka kawowa o dużej mocy i delikatnym smaku z nutami czekoladowymi. Składa się z wysokiej jakości ziaren Arabiki oraz Robusty w proporcjach 50/50. Odmiany kawy Robusta gwarantuje wyraźną i ciemną cremę, natomiast Arabika nadaje wyjątkowego smaku. Ziarna kawowca zostały wypalone w średnim stopniu, dzięki czemu przygotowany napar jest wyjątkowo ciemny i kremowy.
Mieszanka Margo pochodzi z Arcaffe, doskonałej włoskiej palarni kawy, która działa już od 1893 roku. Do dnia dzisiejszego firmę wyróżnia wysoka jakość, która jest w stanie zadowolić największych smakoszy kawy.
Mieszanka Margo idealnie nadaje się do ekspresów automatycznych, kolbowych i kawiarek. Konieczne jest jedynie odpowiednie zmielenie ziaren kawy. Arcaffe Margo będąca połączeniem dwóch nut kawowych jest dość mocna i kremowa, dlatego idealnie sprawdza się jako espresso, jednak jest również idealna do przygotowania kaw na bazie mleka, takich jak: caffé late, flat white czy cappuccino.
Margo ze względu na zmieszanie dwóch rodzajów kawy, takich jak: Robusta i Arabica, jest niezwykle wyrazistym bukietem z odczuwalną czekoladową nutą i ciemnej cremie oraz jedwabistej miękkości. To kawa o wyjątkowym charakterze, dużej mocy i o wysokiej zawartości kofeiny z dużą dozą delikatności. Dzięki temu idealnie pobudzi o poranku i z pewnością zachwyci niejednego smakosza kawy, dodając mnóstwo energii. Margo to idealna kawa nie tylko do domu, ale także do biura, kawiarni czy restauracji.
Arcaffe Gorgona 250g
Producent: Arcaffe
Gorgona to nazwa jednej z wysp archipelagu Tuscan, który znajduje się w pobliżu Livorno. Jest to także nazwa nowej mieszanki palarni Arcaffe, która zawiera wysokiej jakości ziarna Arabiki 85% i Robusty 15%. Została stworzona dla tych, którzy preferują bardziej intensywny smak.
Kawa z tych ziaren jest bardzo dobrze zbalansowana, o pełnym body, delikatnej kwasowości i silnym aromacie. Pozostawia łagodny posmak lukrecji.
Jest to mieszanka najwyższej jakości ziaren arabiki (85%) i robusty (15%):
- Brazylia - washed, Fazenda Lagoa do Morro
- Indie, Vellakadai estate
- Brazylia - natural, Fazenda Samambaia
- Indie - robusta, Manamboli estate
Są to kawy certyfikowane przez "CSC ® - Certified Speciality Coffee Association of Italy" - wszystkie opakowania są opatrzone etykietą z numerem i hologramem świadczącym o wysokiej jakości i zapobiegającym fałszerstwom.
Polecany
Arcaffe Meloria 1kg
Producent: Arcaffe
Meloria to mieszanka ziaren arabiki (75%) i robusty (25%) stworzona dla tych, którzy preferują intensywny smak.
Kawa przygotowana z tych ziaren będzie posiadać trwałą cremę, pełne body, aromat wanilii i czekoladowy posmak.
Jej nazwa wywodzi się od mielizny w pobliżu Livorno, gdzie produkowane są kawy Arcaffe.
Jest to połączenie ziaren:
- Indie, Vellakadai estate
- Brazylia - natural, Fazenda Samambaia
- Indie - robusta, Manamboli estate.
Polecany
Bestseller
Arcaffe Roma 1kg
Producent: Arcaffe
Roma to najbardziej klasyczna mieszanka z Arcaffe. Produkowana niezmiennie od 1926 (wyłączając czas wojny). Jej nazwa to hołd dla baru Roma, który był pierwszym espresso barem w Livorno skąd pochodzi palarnia.
Roma to kawa o kompleksowym, i jednocześnie delikatnym profilu smakowym z wyraźnym tytoniowym finiszem, który zawdzięcza kawie z Indii wchodzącej w jej skład. Aromat to karmel, delikatne wypieki oraz leśne owoce - te ostatnie to zasługa ziaren z Etiopii. Delikatne body, średnia kwasowość oraz wyraźna słodycz obecne są dzięki kawom z Ameryki Pd. - głównie Brazylii.
Kawa ta świetnie sprawdzi się jako espresso - bez żadnych dodatków najlepiej pokazuje swoje oblicze i pozwala docenić obecność poszczególnych arabik wchodzących w jej skład. Każde ziarno ma tutaj swoje '5 minut', a efekt końcowy jest dowodem na kunszt twórców te mieszanki. Warto również wspomnieć, że wszystkie składniki są wypalane osobno i mieszane dopiero po zakończeniu tego procesu. Pozwala to na indywidualne dopasowanie profilów palenia dla poszczególnych ziaren i wydobycie ich charakteru w najwyższym stopniu.
Roma połączona z mlekiem da nam niezwykle delikatne, kremowe i słodkie cappuccino - orzechy brazylijskie, mleczna czekolada, owsianka - idealna kombinacja na rozpoczęcie nowego dnia.
Receptura:
Doza: 16 g
Uzysk: 32-36g
Czas ekstrakcji: 27-32 sek.
Temp: 94 C
Ziarna, które znajdują się w mieszance to:
- Gwatemala, Finca El Hato Blue
- Etiopia, Sidamo special selection
- Salwador, Finca San Luis
- Brazylia - washed, Fazenda Lagoa do Morro
- Indie, Vellakadai estate
- Brazylia - natural, Fazenda Samambaia
Są to kawy certyfikowane przez "CSC ® - Certified Speciality Coffee Association of Italy" - wszystkie opakowania są opatrzone etykietą z numerem i hologramem świadczącym o wysokiej jakości i zapobiegającym fałszerstwom.
Więcej o tej kawie przeczytasz na naszym Blogu: https://www.coffeedesk.pl/blog/espresso-miesiaca-luty-arcaffe-roma/
Zostaw nam swojego maila, damy Ci znać jak tylko wybrany produkt pojawi się w ofercie!