Zostaw nam swojego maila, damy Ci znać jak tylko wybrany produkt pojawi się w ofercie!

Zostaw nam swojego maila, damy Ci znać jak tylko wybrany produkt pojawi się w ofercie!

Zostaw nam swojego maila, damy Ci znać jak tylko wybrany produkt pojawi się w ofercie!

Zostaw nam swojego maila, damy Ci znać jak tylko wybrany produkt pojawi się w ofercie!

Zostaw nam swojego maila, damy Ci znać jak tylko wybrany produkt pojawi się w ofercie!

HAYB Yellow DARK Espresso Blend 250g, kawa ziarnista (outlet)

Data palenia: 27.01.2022

Producent: HAYB

Jedna ze sztandarowych mieszanek kaw specialty wypalanych przez warszawską HAYB, palona w ciemnym stopniu, idealna do ekspresów ciśnieniowych i kawiarek. W paczce odnajdziesz ziarna z Brazylii i Gwatemali. W jej smaku dominuje słodycz o nutach czekolady, migdałów i suszonych owoców. Świetnie sprawdzi się zarówno jako czarna kawa, jak i z dodatkiem mleka.
HAYB Yellow DARK Espresso Blend 250g, kawa ziarnista (outlet)

Data palenia: 27.01.2022

Producent: HAYB

Jedna ze sztandarowych mieszanek kaw specialty wypalanych przez warszawską HAYB, palona w ciemnym stopniu, idealna do ekspresów ciśnieniowych i kawiarek. W paczce odnajdziesz ziarna z Brazylii i Gwatemali. W jej smaku dominuje słodycz o nutach czekolady, migdałów i suszonych owoców. Świetnie sprawdzi się zarówno jako czarna kawa, jak i z dodatkiem mleka.
COFFEE PLANT - Salwador Finca El Cerro Natural 250g (outlet)

Data palenia: 20.12.2022

Producent: COFFEE PLANT

Kawa ziarnista jakości specialty pochodząca z Salwadoru, wypalona w palarni COFFEE PLANT. Palona w średnim stopniu, idealna do ekspresów ciśnieniowych i kawiarek. Kawa jest bardzo słodka, z delikatną winną kwasowością, pełnym body i intensywnym aromatem. W profilu smakowym produktu znajdziemy nuty czekolady, karmelu, czarnej porzeczki, jeżyny i syropu klonowego. ZIARNO Ziarno w paczce to szczep Anacafe (połączenie Catimora z Pacamara) z klasycznej obróbki natural, a więc suszenie wiśni na słońcu.  Microlot z farmy El Cerro, na której kawę uprawia już 5 pokolenie rolników, z ponad 150 letnią historią. Obecnie farmą zarządza Fernando Escobar. Wyjątkowy mikroklimat panujący na plantacji to zasługa otaczającego ją naturalnego lasu. Cały proces dokładnej selekcji i obróbki owoców odbywa się na miejscu, we własnym ekologicznym młynie, co pozwala na pełną kontrolę nad jakością produkowanej kawy.   Kraj pochodzenia kawy: Salwador Region: Apaneca, Ilamatepec Metoda obróbki: Natural Odmiana: Anacafe Położenie upraw: 1400 - 1500 m n.p.m. Ocena w cuppingu: 85,5 / 100 punktów PARZENIE 18g kawy (18,5g w przypadku Comandante) mielenie: 60 mikronów / 7. klik Comandante parzenie: 28 sekund / 36g uzysku Bardzo znane połączenie: kakao z pomarańczą. Gładkie, dosyć intensywne jeśli chodzi o body, które z kolei jest jedwabiste. W smaku: praliny czekoladowe, pomarańcza, delikatny orzech laskowy. Szczególnie polecam flat white’a z tego espresso. Po dodaniu mleka kawa zamienia się w jedną wielką pralinę z dodatkiem orzecha i mlecznej czekolady.  
COFFEE PLANT - Flow Juicy Fruit Filter 250g (outlet)

Data palenia: 24.11.2022

Producent: COFFEE PLANT

Mieszanka kaw ziarnistych jakości specialty pochodzących z Tanzanii i Etiopii, wypalona w polskiej palarni COFFEE PLANT. Jasno palona, idealna do ekspresu przelewowego, dripa, Chemexa, AeroPressa, French Pressa, oraz innych alternatywnych metod parzenia. FLOW Juicy Fruit łączy w sobie orzeźwiające smaki soczystych owoców z kwiatową nutą. Można w niej wyróżnić nuty akacji, brzoskwini, jaśminu, moreli i cytrusów. Kraj pochodzenia ziarna: Tanzana / Etiopia Metoda obróbki: Washed Ocena w cuppingu: 84,5 / 81 pkt.
COFFEE PLANT - Salwador Finca El Cerro Natural 1kg (outlet)

Data palenia: 20.12.2022

Producent: COFFEE PLANT

Kawa ziarnista jakości specialty pochodząca z Salwadoru, wypalona w palarni COFFEE PLANT. Palona w średnim stopniu, idealna do ekspresów ciśnieniowych i kawiarek. Kawa jest bardzo słodka, z delikatną winną kwasowością, pełnym body i intensywnym aromatem. W profilu smakowym produktu znajdziemy nuty czekolady, karmelu, czarnej porzeczki, jeżyny i syropu klonowego. ZIARNO Ziarno w paczce to szczep Anacafe (połączenie Catimora z Pacamara) z klasycznej obróbki natural, a więc suszenie wiśni na słońcu.  Microlot z farmy El Cerro, na której kawę uprawia już 5 pokolenie rolników, z ponad 150 letnią historią. Obecnie farmą zarządza Fernando Escobar. Wyjątkowy mikroklimat panujący na plantacji to zasługa otaczającego ją naturalnego lasu. Cały proces dokładnej selekcji i obróbki owoców odbywa się na miejscu, we własnym ekologicznym młynie, co pozwala na pełną kontrolę nad jakością produkowanej kawy.   Kraj pochodzenia kawy: Salwador Region: Apaneca, Ilamatepec Metoda obróbki: Natural Odmiana: Anacafe Położenie upraw: 1400 - 1500 m n.p.m. Ocena w cuppingu: 85,5 / 100 punktów PARZENIE 18g kawy (18,5g w przypadku Comandante) mielenie: 60 mikronów / 7. klik Comandante parzenie: 28 sekund / 36g uzysku Bardzo znane połączenie: kakao z pomarańczą. Gładkie, dosyć intensywne jeśli chodzi o body, które z kolei jest jedwabiste. W smaku: praliny czekoladowe, pomarańcza, delikatny orzech laskowy. Szczególnie polecam flat white’a z tego espresso. Po dodaniu mleka kawa zamienia się w jedną wielką pralinę z dodatkiem orzecha i mlecznej czekolady.    
Książka Kawa: Instrukcja obsługi najpopularniejszego napoju na świecie - Ika Graboń - nowe wydanie (
Podobno w żyłach lekarzy płynie kawa, programiści zamieniają kofeinę w kod, a technicy laboratoryjni rodzą się z kubkiem kawy w dłoni. Kawa to najpopularniejszy napój na świecie. Wielu z nas nie może bez niej żyć: niektórzy zadowalają się rozpuszczalną zalewaną wrzątkiem, inni nie mogą się obyć bez ekspresu do kawy, są też i tacy, którzy weszli na wyższy poziom wtajemniczenia i przepadają za arabicą z chemexa. Z tej książki dowiesz się, co naprawdę przyciąga nas do kawy, co wpływa na jej smak, czym jest sensoryka i cupping. Podpowiemy, jak znaleźć tę odpowiednią, ulubioną, jedyną oraz wyjaśnimy, na czym polegają alternatywne sposoby parzenia i jakie są ich supermoce. Jeśli nudzi Cię już Twoja mała czarna lub chcesz poznać lepiej swój obiekt pożądania, zapraszamy w podróż do świata specialty coffee, papierowych filtrów i Trzeciej Fali Kawy. Oto obowiązkowa pozycja na półce każdego kawosza. O autorce: Ika Graboń: "Jestem jak kawa z dripa: na luzie, a zapadam w pamięć. Cały świat odbieram zmysłem węchu i dlatego tak uwielbiam kawę. Jestem sensorykiem, baristą i trenerem oraz certyfikowanym sędzią Mistrzostw Polski Barista, Mistrzostw Polski Brewers Cup i Mistrzostw Polski Latte Art. Należę do Specialty Coffee Association. Doradzam i szkolę w branży HoReCa i specialty coffee." Oprawa: twarda Wydanie drugie.
Eureka Mignon Specialita Matt Black 15BL Młynek automatyczny Czarny Mat (outlet)

Producent: Eureka

Eureka Mignon to młynek automatyczny do użytku domowego. Specialita to wersja rekomendowana szczególnie do espresso, jednak pozwala także na mielenie w grubszym stopniu. Zadowoli wymagających domowych baristów. Młynek charakteryzuje wyciszona praca silnika, ma kompaktowe wymiary, jest prosty w obsłudze dzięki panelowi dotykowemu i jest wyposażony w żarna zapewniające równe mielenie.   Kolor: Czarny, z czarnym panelem. Obsługa Młynek obsługuje się poprzez panel dotykowy. Możemy szybko dostosować dozę kawy, zaprogramować przyciski pojedynczej i podwójnej dozy oraz mielić w trybie ciągłym. Na ekranie jest także wyświetlany stan licznika dozy. Wygodę zapewnia także uchwyt widelcowy, na którym kładziemy kolbę. Tuż nad widelcem znajduje się przycisk - po dociśnięciu go kolbą aktywuje się mielenie. Mielenie Młynek jest szczególnie rekomendowany pod espresso. Regulacja stopnia mielenia odbywa się za pomocą wygodnego bezstopniowego pokrętła z oznaczeniami numerycznymi. Przemiał jest równy i powtarzalny. Za mielenie jest odpowiedzialne płaskie żarno z utwardzanej stali, o średnicy 55mm. Wydajność to około 1,4 - 1,8g/s w przypadku mielenia pod espresso i 1,9 - 2,5g przy grubszym mieleniu. Konstrukcja Mignon to także doskonałe, cieszące oko, industrialne wzornictwo. Młynek jest dostępny w wielu wersjach kolorystycznych. Obudowa jest solidna, dobrze spasowana, wykonana z metalu. Zbiornik na ziarno jest przezroczysty, wykonany z tworzywa sztucznego i mieści 300g kawy.  Dodatkowe cechy: - Silnik 310 Watt / 1350 RPM. - ACE - System ograniczający tworzenie się grudek i zapobiegający elektrostatyczności. - Silent Technology - Wyciszona praca silnika w porównaniu do poprzedniej wersji. - Wyprodukowano we Włoszech.
Eureka Mignon Brew Pro 55 White młynek automatyczny (outlet)

Producent: Eureka

Eureka Mignon to młynek automatyczny do użytku domowego. Brew Pro to najbardziej zaawansowana wersja przeznaczona do mielenia kawy pod przelewowe metody parzenia. Sprawdzi się u użytkowników ekspresów przelewowych, dripperów, Chemexow, AeroPressów i wszelkich akcesoriów do alternatywnych metod parzenia. Zadowoli najbardziej wymagających domowych baristów. Młynek  ma kompaktowe wymiary, jest prosty w obsłudze dzięki panelowi dotykowemu i jest wyposażony w żarna zapewniające równe mielenie.   Obsługa Młynek obsługuje się poprzez panel dotykowy. Możemy szybko dostosować dozę kawy, zaprogramować dwie dozy oraz mielić w trybie ciągłym.  Mielenie Młynek pozwala na mielenie kawy pod przelewowe metody parzenia - regulacja stopnia mielenia odbywa się za pomocą wygodnego bezstopniowego pokrętła z oznaczeniami numerycznymi. Przemiał jest równy i powtarzalny. Za mielenie jest odpowiedzialne płaskie żarno z utwardzanej stali, o średnicy 55mm. Wydajność to około 1,9 - 2,5g/s. Konstrukcja Mignon to także doskonałe, cieszące oko, industrialne wzornictwo. Młynek jest dostępny w wielu wersjach kolorystycznych. Obudowa jest solidna, dobrze spasowana, wykonana z metalu. Zbiornik na ziarno jest przezroczysty, wykonany z tworzywa sztucznego i mieści 300g kawy.  Dodatkowe cechy: - Silnik 260 Watt / 1350 RPM. - ACE - System ograniczający tworzenie się grudek i zapobiegający elektrostatyczności. - Silent Technology - Wyciszona praca silnika. - Wyprodukowano we Włoszech.
Barista Space - Dzbanek do mleka 2.0 czarny 450ml (outlet)

Producent: Barista Space

Dzbanek Barista Space 2.0 do spieniania mleka. Niezbędne narzędzie pracy każdego baristy zajmującego się Latte Artem. Wśród zalet dzbanka można wyróżnić nową, precyzyjnie wyprofilowaną wylewkę, odpowiednie wyważenie oraz wygodny uchwyt. Najważniejsze cechy:   - Pojemność 450 ml. - Wykonany z wysokiej jakości stali nierdzewnej typu 304. - Precyzyjna wylewka pozwala na wykonywanie szczegółowych wzorów. - Lekki, dzięki wykonaniu z cienkiej warstwy stali waży jedynie 208 gramów. - Odpowiednio wyprofilowana rączka pozwala na wygodne trzymanie dzbanka pod różnymi kątami. - Wysokość: 10,1 cm; średnica dna: 8,2 cm.
Barista Space - Dosing funnel 51-54 mm - Lejek dozujący z magnesem - Szary (outlet)

Producent: Barista Space

Lejek dozujący od Barista Space pozwala na skierowanie kawy prosto do kolby, co zapobiega rozsypywaniu kawy podczas dozowania. Dzięki lejkowi nie stracisz nawet grama kawy! Lejek jest montowany na kolbie na magnes. Odpowedni do średnicy sitka 51-54mm.
HAYB Yellow DARK Espresso Blend 250g, kawa ziarnista (outlet)

Data palenia: 27.01.2022

Producent: HAYB

Jedna ze sztandarowych mieszanek kaw specialty wypalanych przez warszawską HAYB, palona w ciemnym stopniu, idealna do ekspresów ciśnieniowych i kawiarek. W paczce odnajdziesz ziarna z Brazylii i Gwatemali. W jej smaku dominuje słodycz o nutach czekolady, migdałów i suszonych owoców. Świetnie sprawdzi się zarówno jako czarna kawa, jak i z dodatkiem mleka.
HAYB Yellow DARK Espresso Blend 250g, kawa ziarnista (outlet)

Data palenia: 27.01.2022

Producent: HAYB

Jedna ze sztandarowych mieszanek kaw specialty wypalanych przez warszawską HAYB, palona w ciemnym stopniu, idealna do ekspresów ciśnieniowych i kawiarek. W paczce odnajdziesz ziarna z Brazylii i Gwatemali. W jej smaku dominuje słodycz o nutach czekolady, migdałów i suszonych owoców. Świetnie sprawdzi się zarówno jako czarna kawa, jak i z dodatkiem mleka.
COFFEE PLANT - Salwador Finca El Cerro Natural 250g (outlet)

Data palenia: 20.12.2022

Producent: COFFEE PLANT

Kawa ziarnista jakości specialty pochodząca z Salwadoru, wypalona w palarni COFFEE PLANT. Palona w średnim stopniu, idealna do ekspresów ciśnieniowych i kawiarek. Kawa jest bardzo słodka, z delikatną winną kwasowością, pełnym body i intensywnym aromatem. W profilu smakowym produktu znajdziemy nuty czekolady, karmelu, czarnej porzeczki, jeżyny i syropu klonowego. ZIARNO Ziarno w paczce to szczep Anacafe (połączenie Catimora z Pacamara) z klasycznej obróbki natural, a więc suszenie wiśni na słońcu.  Microlot z farmy El Cerro, na której kawę uprawia już 5 pokolenie rolników, z ponad 150 letnią historią. Obecnie farmą zarządza Fernando Escobar. Wyjątkowy mikroklimat panujący na plantacji to zasługa otaczającego ją naturalnego lasu. Cały proces dokładnej selekcji i obróbki owoców odbywa się na miejscu, we własnym ekologicznym młynie, co pozwala na pełną kontrolę nad jakością produkowanej kawy.   Kraj pochodzenia kawy: Salwador Region: Apaneca, Ilamatepec Metoda obróbki: Natural Odmiana: Anacafe Położenie upraw: 1400 - 1500 m n.p.m. Ocena w cuppingu: 85,5 / 100 punktów PARZENIE 18g kawy (18,5g w przypadku Comandante) mielenie: 60 mikronów / 7. klik Comandante parzenie: 28 sekund / 36g uzysku Bardzo znane połączenie: kakao z pomarańczą. Gładkie, dosyć intensywne jeśli chodzi o body, które z kolei jest jedwabiste. W smaku: praliny czekoladowe, pomarańcza, delikatny orzech laskowy. Szczególnie polecam flat white’a z tego espresso. Po dodaniu mleka kawa zamienia się w jedną wielką pralinę z dodatkiem orzecha i mlecznej czekolady.  
COFFEE PLANT - Flow Juicy Fruit Filter 250g (outlet)

Data palenia: 24.11.2022

Producent: COFFEE PLANT

Mieszanka kaw ziarnistych jakości specialty pochodzących z Tanzanii i Etiopii, wypalona w polskiej palarni COFFEE PLANT. Jasno palona, idealna do ekspresu przelewowego, dripa, Chemexa, AeroPressa, French Pressa, oraz innych alternatywnych metod parzenia. FLOW Juicy Fruit łączy w sobie orzeźwiające smaki soczystych owoców z kwiatową nutą. Można w niej wyróżnić nuty akacji, brzoskwini, jaśminu, moreli i cytrusów. Kraj pochodzenia ziarna: Tanzana / Etiopia Metoda obróbki: Washed Ocena w cuppingu: 84,5 / 81 pkt.
COFFEE PLANT - Salwador Finca El Cerro Natural 1kg (outlet)

Data palenia: 20.12.2022

Producent: COFFEE PLANT

Kawa ziarnista jakości specialty pochodząca z Salwadoru, wypalona w palarni COFFEE PLANT. Palona w średnim stopniu, idealna do ekspresów ciśnieniowych i kawiarek. Kawa jest bardzo słodka, z delikatną winną kwasowością, pełnym body i intensywnym aromatem. W profilu smakowym produktu znajdziemy nuty czekolady, karmelu, czarnej porzeczki, jeżyny i syropu klonowego. ZIARNO Ziarno w paczce to szczep Anacafe (połączenie Catimora z Pacamara) z klasycznej obróbki natural, a więc suszenie wiśni na słońcu.  Microlot z farmy El Cerro, na której kawę uprawia już 5 pokolenie rolników, z ponad 150 letnią historią. Obecnie farmą zarządza Fernando Escobar. Wyjątkowy mikroklimat panujący na plantacji to zasługa otaczającego ją naturalnego lasu. Cały proces dokładnej selekcji i obróbki owoców odbywa się na miejscu, we własnym ekologicznym młynie, co pozwala na pełną kontrolę nad jakością produkowanej kawy.   Kraj pochodzenia kawy: Salwador Region: Apaneca, Ilamatepec Metoda obróbki: Natural Odmiana: Anacafe Położenie upraw: 1400 - 1500 m n.p.m. Ocena w cuppingu: 85,5 / 100 punktów PARZENIE 18g kawy (18,5g w przypadku Comandante) mielenie: 60 mikronów / 7. klik Comandante parzenie: 28 sekund / 36g uzysku Bardzo znane połączenie: kakao z pomarańczą. Gładkie, dosyć intensywne jeśli chodzi o body, które z kolei jest jedwabiste. W smaku: praliny czekoladowe, pomarańcza, delikatny orzech laskowy. Szczególnie polecam flat white’a z tego espresso. Po dodaniu mleka kawa zamienia się w jedną wielką pralinę z dodatkiem orzecha i mlecznej czekolady.    
Książka Kawa: Instrukcja obsługi najpopularniejszego napoju na świecie - Ika Graboń - nowe wydanie (
Podobno w żyłach lekarzy płynie kawa, programiści zamieniają kofeinę w kod, a technicy laboratoryjni rodzą się z kubkiem kawy w dłoni. Kawa to najpopularniejszy napój na świecie. Wielu z nas nie może bez niej żyć: niektórzy zadowalają się rozpuszczalną zalewaną wrzątkiem, inni nie mogą się obyć bez ekspresu do kawy, są też i tacy, którzy weszli na wyższy poziom wtajemniczenia i przepadają za arabicą z chemexa. Z tej książki dowiesz się, co naprawdę przyciąga nas do kawy, co wpływa na jej smak, czym jest sensoryka i cupping. Podpowiemy, jak znaleźć tę odpowiednią, ulubioną, jedyną oraz wyjaśnimy, na czym polegają alternatywne sposoby parzenia i jakie są ich supermoce. Jeśli nudzi Cię już Twoja mała czarna lub chcesz poznać lepiej swój obiekt pożądania, zapraszamy w podróż do świata specialty coffee, papierowych filtrów i Trzeciej Fali Kawy. Oto obowiązkowa pozycja na półce każdego kawosza. O autorce: Ika Graboń: "Jestem jak kawa z dripa: na luzie, a zapadam w pamięć. Cały świat odbieram zmysłem węchu i dlatego tak uwielbiam kawę. Jestem sensorykiem, baristą i trenerem oraz certyfikowanym sędzią Mistrzostw Polski Barista, Mistrzostw Polski Brewers Cup i Mistrzostw Polski Latte Art. Należę do Specialty Coffee Association. Doradzam i szkolę w branży HoReCa i specialty coffee." Oprawa: twarda Wydanie drugie.
Eureka Mignon Specialita Matt Black 15BL Młynek automatyczny Czarny Mat (outlet)

Producent: Eureka

Eureka Mignon to młynek automatyczny do użytku domowego. Specialita to wersja rekomendowana szczególnie do espresso, jednak pozwala także na mielenie w grubszym stopniu. Zadowoli wymagających domowych baristów. Młynek charakteryzuje wyciszona praca silnika, ma kompaktowe wymiary, jest prosty w obsłudze dzięki panelowi dotykowemu i jest wyposażony w żarna zapewniające równe mielenie.   Kolor: Czarny, z czarnym panelem. Obsługa Młynek obsługuje się poprzez panel dotykowy. Możemy szybko dostosować dozę kawy, zaprogramować przyciski pojedynczej i podwójnej dozy oraz mielić w trybie ciągłym. Na ekranie jest także wyświetlany stan licznika dozy. Wygodę zapewnia także uchwyt widelcowy, na którym kładziemy kolbę. Tuż nad widelcem znajduje się przycisk - po dociśnięciu go kolbą aktywuje się mielenie. Mielenie Młynek jest szczególnie rekomendowany pod espresso. Regulacja stopnia mielenia odbywa się za pomocą wygodnego bezstopniowego pokrętła z oznaczeniami numerycznymi. Przemiał jest równy i powtarzalny. Za mielenie jest odpowiedzialne płaskie żarno z utwardzanej stali, o średnicy 55mm. Wydajność to około 1,4 - 1,8g/s w przypadku mielenia pod espresso i 1,9 - 2,5g przy grubszym mieleniu. Konstrukcja Mignon to także doskonałe, cieszące oko, industrialne wzornictwo. Młynek jest dostępny w wielu wersjach kolorystycznych. Obudowa jest solidna, dobrze spasowana, wykonana z metalu. Zbiornik na ziarno jest przezroczysty, wykonany z tworzywa sztucznego i mieści 300g kawy.  Dodatkowe cechy: - Silnik 310 Watt / 1350 RPM. - ACE - System ograniczający tworzenie się grudek i zapobiegający elektrostatyczności. - Silent Technology - Wyciszona praca silnika w porównaniu do poprzedniej wersji. - Wyprodukowano we Włoszech.
Eureka Mignon Brew Pro 55 White młynek automatyczny (outlet)

Producent: Eureka

Eureka Mignon to młynek automatyczny do użytku domowego. Brew Pro to najbardziej zaawansowana wersja przeznaczona do mielenia kawy pod przelewowe metody parzenia. Sprawdzi się u użytkowników ekspresów przelewowych, dripperów, Chemexow, AeroPressów i wszelkich akcesoriów do alternatywnych metod parzenia. Zadowoli najbardziej wymagających domowych baristów. Młynek  ma kompaktowe wymiary, jest prosty w obsłudze dzięki panelowi dotykowemu i jest wyposażony w żarna zapewniające równe mielenie.   Obsługa Młynek obsługuje się poprzez panel dotykowy. Możemy szybko dostosować dozę kawy, zaprogramować dwie dozy oraz mielić w trybie ciągłym.  Mielenie Młynek pozwala na mielenie kawy pod przelewowe metody parzenia - regulacja stopnia mielenia odbywa się za pomocą wygodnego bezstopniowego pokrętła z oznaczeniami numerycznymi. Przemiał jest równy i powtarzalny. Za mielenie jest odpowiedzialne płaskie żarno z utwardzanej stali, o średnicy 55mm. Wydajność to około 1,9 - 2,5g/s. Konstrukcja Mignon to także doskonałe, cieszące oko, industrialne wzornictwo. Młynek jest dostępny w wielu wersjach kolorystycznych. Obudowa jest solidna, dobrze spasowana, wykonana z metalu. Zbiornik na ziarno jest przezroczysty, wykonany z tworzywa sztucznego i mieści 300g kawy.  Dodatkowe cechy: - Silnik 260 Watt / 1350 RPM. - ACE - System ograniczający tworzenie się grudek i zapobiegający elektrostatyczności. - Silent Technology - Wyciszona praca silnika. - Wyprodukowano we Włoszech.
Barista Space - Dzbanek do mleka 2.0 czarny 450ml (outlet)

Producent: Barista Space

Dzbanek Barista Space 2.0 do spieniania mleka. Niezbędne narzędzie pracy każdego baristy zajmującego się Latte Artem. Wśród zalet dzbanka można wyróżnić nową, precyzyjnie wyprofilowaną wylewkę, odpowiednie wyważenie oraz wygodny uchwyt. Najważniejsze cechy:   - Pojemność 450 ml. - Wykonany z wysokiej jakości stali nierdzewnej typu 304. - Precyzyjna wylewka pozwala na wykonywanie szczegółowych wzorów. - Lekki, dzięki wykonaniu z cienkiej warstwy stali waży jedynie 208 gramów. - Odpowiednio wyprofilowana rączka pozwala na wygodne trzymanie dzbanka pod różnymi kątami. - Wysokość: 10,1 cm; średnica dna: 8,2 cm.
Barista Space - Dosing funnel 51-54 mm - Lejek dozujący z magnesem - Szary (outlet)

Producent: Barista Space

Lejek dozujący od Barista Space pozwala na skierowanie kawy prosto do kolby, co zapobiega rozsypywaniu kawy podczas dozowania. Dzięki lejkowi nie stracisz nawet grama kawy! Lejek jest montowany na kolbie na magnes. Odpowedni do średnicy sitka 51-54mm.
Nowość
Arcaffe Roma - Puszka

Data palenia: 16.07.2021

Producent: Arcaffe

Roma to wysokiej jakości słodka mieszanka kaw Arabica, produkowanych ciągle bez zmian (z wyjątkiem czasu wojny) od 1926 roku. Opakowanie: 250g Kawa mielona. Została tak nazwana na cześć słynnej kawiarni w Livorno, dla której została stworzona. Kawa zaparzona z tych ziaren będzie posiadać delikatną i przyjemną cremę z aromatem kakao i karmelu. Charakteryzuje się ona bogatym, aksamitnym body i bardzo delikatnym posmakiem tytoniu. To idealne połączenie 6 różnych kaw arabika, co tworzy jej unikalną osobowość. Składa się ona z ziaren: - Gwatemala, Finca El Hato Blue - Etiopia, Sidamo special selection - Salwador, Finca San Luis - Brazylia - washed, Fazenda Lagoa do Morro - Indie, Vellakadai estate - Brazylia - natural, Fazenda Samambaia Są to kawy certyfikowane przez "CSC ® - Certified Speciality Coffee Association of Italy" - wszystkie opakowania są opatrzone etykietą z numerem i hologramem świadczącym o wysokiej jakości i zapobiegającym fałszerstwom.
Nowość
Polecany
Bestseller
Johan & Nyström - Espresso Fairtrade FTO

Data palenia: 28.11.2022

Producent: Johan & Nyström

Flagowa mieszanka ziaren jakości speciality ze szwedzkiej palarni Johan & Nyström. Palona w średnim stopniu, przeznaczona do espresso - doskonale sprawdzi się w ekspresach ciśnieniowych i kawiarkach.  Na blend składają się organiczne ziarna z Etiopii, Sumatry i Nikaragui. Wspólnie tworzą pełne brzmienia espresso, o delikatnym czekoladowym zabarwieniu i z nutą słodkich owoców. Ziarno z Etiopii zapewnia lekkość i owocowość, natomiast kawa z Sumatry i Niaragui nadaje cięższego, słodkiego charakteru. To niezwykłe espresso, które jest zarówno smaczne, jak i przygotowane w etyczny sposób od samego ziarna kawy. Ziarna kawy pochodzą od spółdzielni, które są certyfikowane przez organizację Fair Trade Organic. Sadzonki są całkowicie ekologiczne, a organizacja upewnia się, że plantatorzy kawy uzyskują uczciwą zapłatę, a tym samym wsparcie dla tworzenia długoterminowych, zrównoważonych plantacji. Oto 4 kawy, które znajdują się w tej mieszance: Etiopia Sidamo Coop Gr3 Natural Etiopia Gr2 Washed Sumatra Gayo Nikaragua SHG FTO
Nowość
Johan & Nyström - Espresso La Bomba

Data palenia: 07.12.2022

Producent: Johan & Nyström

Jeśli kiedykolwiek doświadczyliście espresso w jednym z małych barów kawowych w południowych Włoszech, w szczególności w Neapolu, to wiecie co znaczy smak espresso. Obecność robusty w naszej mieszance nadaje kawie mocny charakter oraz ziemisty smak, połączony z delikatną nutką kakao i długo utrzymującą się kwaskowatością.  Mieszanka zawiera: - Uganda Robusta Kaweri Plantation - Brasilien Mogiana Coop - El Salvador Las Delicias Estate - Nicaragua Royal Propozycja właściwego zaparzania: Dawka: 19 gramów Temp: 90 stopni Celsjusza Czas: 22 - 27 sekund Ilość: 55 ml
Nowość
Johan & Nyström - Fundamental Espresso 500g

Data palenia: 06.12.2022

Producent: Johan & Nyström

Fundamental to nowa mieszanka kaw ziarnistych jakości specialty, wypalona przez szwedzką palarnię Johan & Nyström. W blendzie znajdziesz ziarno z Brazylii, Burundi i Peru. Kawa jest palona w średnim stopniu, przeznaczona do espresso - doskonale sprawdzi się w ekspresach ciśnieniowych i kawiarkach. W jej smaku można wyczuć sporo słodyczy, z delikatną nutą nektarynki i kremowym nugatem. Wszystkie ziarna w mieszance pochodzą z upraw rolników, z którymi palarnia współpracuje bezpośrednio od wielu lat. Mieszanka zawiera ziarna arabik: Brazylia FAF Bobolink Direct Trade Etiopia Guji Gr.2 Etiopia Sidamo Natural Guji Kayon Organic Gr. 1 Etiopia Suke Guto Washed Organic
Nowość
Bestseller
Johan & Nyström - Bourbon Jungle

Data palenia: 13.12.2022

Producent: Johan & Nyström

Tło dla tej mieszanki, pochodzi z tęsknoty za prawdziwym, ciemnym paleniem kawy o wysokiej jakości ziarnach. Mimo, że ziarna są ciemno palone, utrzymuje się ich wyraźny i intensywny aromat. Kawa ta posiada przyjemnie dymny posmak, z lekką nutą słodyczy, oraz ze sporą owocowością. Dzięki doświadczeniu w ciemnym  paleniu kawy,  ziarno nadal zachowuje większość swoich aromatów. Posmak jest wyraźny i pozostaje na długo. Kawa idealne pasuje do ekspresów przelewowych, ekspresów ciśnieniowych, kawiarek i french pressów. W obecnej mieszance znajdują się ziarna: - Brazylia Primavera - Salwador Menendez 84+ - Burundi Aahore Blend - Burundi Long Miles Gaharo EX
Nowość
Bestseller
Johan & Nyström - Brazil Fortaleza Filter 250g

Data palenia: 14.12.2022

Producent: Johan & Nyström

Kawa ziarnista jakości specialty pochodząca z Brazylii, wypalana przez szwedzką palarnie Johan & Nystrom. Palona jasno, sprawdzi się przede wszystkim w przelewowych metodach parzenia. Fortaleza jest doskonale zbalansowana, o naturalnych nutach czekolady, orzechów laskowych i wiśni - propozycja skierowana do tych, którzy w kawie poszukują naturalnej słodyczy. Ziarna pochodzą z brazylijskiej farmy Fazenda Ambiental Fortaleza, która od ponad stu lat jest własnością rodziny Croce. Kawa jest wynikiem lokalnej współpracy Marcusa Croce z sąsiednimi farmami. Dzięki temu produkcja przebiega w przyjacielskiej atmosferze, zachowując etyczny wymiar pracy przy najwyższej dbałości o jakość. Farma rozciąga się na wysokości pomiędzy 900 a 1400 metrami i uprawia się tam arabikę typu Bourbon, Mundo Novo oraz Catuai. Kraj pochodzenia ziarna: Brazylia Region: Mococa Producent: Croce Family Odmiana: Bourbon, Mundo Novo, Catuai Obróbka: Natural  
Nowość
Etno Cafe - Intercontinental 250g

Data palenia: 13.09.2022

Producent: Etno Cafe

Mieszanka kaw z  Afryki i Ameryki Południowej. Owocowość etiopskich ziaren łączy się ze słodyczą brazylijskiego Santosa i ziaren z Kolumbii. Dominują nuty orzechowe i czekoladowe. Ziarna wypalane są w średnim stopniu, idealne do ekspresów kolbowych, automatycznych oraz kawiarek. Kraj: Etiopia / Brazylia / Kolumbia Wysokość upraw: 1300 - 2000 m n.p.m. Odmiana botaniczna: Heirloom, Bourbon Obróbka ziarna: Natural
Nowość
Bestseller
Etno Cafe - Brazil Yellow Bourbon 1kg

Data palenia: 28.11.2022

Producent: Etno Cafe

Etno Cafe - Brazil Yellow Bourbon to 100% Arabica pochodzenia brazylijskiego, wypalana przez wrocławską palarnię Etno. Kawa idealnie sprawdzi się zarówno w roli espresso - zwłaszcza tego zaparzonego z pomocą ekspresu ciśnieniowego lub w tradycyjnej kawiarce - a także zaparzona w ekspresie przelewowym. Produkt ma postać ziaren, które uwalniają swój smak i aromat dopiero w trakcie samodzielnego mielenia. Kawa Brazil Yellow Bourbon pochodzi z upraw brazylijskich, znajdujących się na wysokościach 1150 - 1350 m n.p.m. Ziarno było poddane obróbce natural i wypalone jest w stopniu średnim.   Kawa Etno Cafe Brazil Yellow Bourbon gwarantuje doznania, które przenoszą smakoszy czarnego naparu bezpośrednio do kraju, z którego pochodzą jej ziarna. Napój ma przyjemny aromat i smak, w którym wyczuwalne są nuty orzechów i czekolady. Jednocześnie Brazil Yellow Bourbon to kawa daleka od płaskiego smaku. Wyrazistości nadaje jej delikatna cytrynowa kwasowość, która orzeźwia i odświeża. Zmielone i zaparzone ziarna dają napój gęsty i intensywny. Napój idealnie sprawdza się nie tylko jako skoncentrowana czarna kawa, ale również jako baza do kaw mlecznych. Espresso po zaparzeniu ma wysoką kwasowość, średnią słodycz i mało goryczy. Pełne, ciężkie body przypadnie do gustu każdemu, kto lubi gęste napary. Natomiast słodkie aromaty orzechów i czekolady idealnie komponują się z mlekiem w cappuccino lub flat white. Etno Cafe - Brazil Yellow Bourbon stanowi więc dobry wybór zarówno na pobudzające poranne espresso, jak i wyraźnie słodką popołudniową kawę mleczną. Kraj: Brazylia Region: Minas Wysokość upraw: 1150 - 1350 m n.p.m. Odmiana botaniczna: Yellow Bouron Obróbka ziarna: Natural
Nowość
Bestseller
Etno Cafe - Colombia Medellin 1kg

Data palenia: 28.11.2022

Producent: Etno Cafe

Kawa ziarnista z Kolumbii, wypolana przez wrocławską palarnię Etno. Palona w średnim stopniu, sprawdzi się w espresso i ekspresach przelewowych. Kawa o dominującej słodyczy - wyczujesz w niej naturalne nuty przypominające cytrusy i czekoladę deserową. Wyczuwalna wysoka kwasowość. Kraj: Kolumbia Region: Medellin Wysokość upraw: 1400 - 1700 m n.p.m. Odmiana botaniczna: lokalne odmiany arabik Obróbka ziarna: Myta
Nowość
Etno Cafe - Italian Roast 1kg

Data palenia: 13.09.2022

Producent: Etno Cafe

Mieszanka kaw z  Afryki i Ameryki Południowej. Owocowość etiopskich ziaren łączy się ze słodyczą brazylijskiego Santosa i ziaren z Kolumbii. Dominują nuty orzechowe i czekoladowe. Ziarna wypalane są w ciemnym stopniu, idealne do ekspresów kolbowych, automatycznych oraz kawiarek. Kraj: Etiopia / Brazylia / Kolumbia Wysokość upraw: 1300 - 2000 m n.p.m. Odmiana botaniczna: Heirloom, Bourbon Obróbka ziarna: Natural
Nowość
Arcaffe Roma - Puszka

Data palenia: 16.07.2021

Producent: Arcaffe

Roma to wysokiej jakości słodka mieszanka kaw Arabica, produkowanych ciągle bez zmian (z wyjątkiem czasu wojny) od 1926 roku. Opakowanie: 250g Kawa mielona. Została tak nazwana na cześć słynnej kawiarni w Livorno, dla której została stworzona. Kawa zaparzona z tych ziaren będzie posiadać delikatną i przyjemną cremę z aromatem kakao i karmelu. Charakteryzuje się ona bogatym, aksamitnym body i bardzo delikatnym posmakiem tytoniu. To idealne połączenie 6 różnych kaw arabika, co tworzy jej unikalną osobowość. Składa się ona z ziaren: - Gwatemala, Finca El Hato Blue - Etiopia, Sidamo special selection - Salwador, Finca San Luis - Brazylia - washed, Fazenda Lagoa do Morro - Indie, Vellakadai estate - Brazylia - natural, Fazenda Samambaia Są to kawy certyfikowane przez "CSC ® - Certified Speciality Coffee Association of Italy" - wszystkie opakowania są opatrzone etykietą z numerem i hologramem świadczącym o wysokiej jakości i zapobiegającym fałszerstwom.
Nowość
Polecany
Bestseller
Johan & Nyström - Espresso Fairtrade FTO

Data palenia: 28.11.2022

Producent: Johan & Nyström

Flagowa mieszanka ziaren jakości speciality ze szwedzkiej palarni Johan & Nyström. Palona w średnim stopniu, przeznaczona do espresso - doskonale sprawdzi się w ekspresach ciśnieniowych i kawiarkach.  Na blend składają się organiczne ziarna z Etiopii, Sumatry i Nikaragui. Wspólnie tworzą pełne brzmienia espresso, o delikatnym czekoladowym zabarwieniu i z nutą słodkich owoców. Ziarno z Etiopii zapewnia lekkość i owocowość, natomiast kawa z Sumatry i Niaragui nadaje cięższego, słodkiego charakteru. To niezwykłe espresso, które jest zarówno smaczne, jak i przygotowane w etyczny sposób od samego ziarna kawy. Ziarna kawy pochodzą od spółdzielni, które są certyfikowane przez organizację Fair Trade Organic. Sadzonki są całkowicie ekologiczne, a organizacja upewnia się, że plantatorzy kawy uzyskują uczciwą zapłatę, a tym samym wsparcie dla tworzenia długoterminowych, zrównoważonych plantacji. Oto 4 kawy, które znajdują się w tej mieszance: Etiopia Sidamo Coop Gr3 Natural Etiopia Gr2 Washed Sumatra Gayo Nikaragua SHG FTO
Nowość
Johan & Nyström - Espresso La Bomba

Data palenia: 07.12.2022

Producent: Johan & Nyström

Jeśli kiedykolwiek doświadczyliście espresso w jednym z małych barów kawowych w południowych Włoszech, w szczególności w Neapolu, to wiecie co znaczy smak espresso. Obecność robusty w naszej mieszance nadaje kawie mocny charakter oraz ziemisty smak, połączony z delikatną nutką kakao i długo utrzymującą się kwaskowatością.  Mieszanka zawiera: - Uganda Robusta Kaweri Plantation - Brasilien Mogiana Coop - El Salvador Las Delicias Estate - Nicaragua Royal Propozycja właściwego zaparzania: Dawka: 19 gramów Temp: 90 stopni Celsjusza Czas: 22 - 27 sekund Ilość: 55 ml