- Promocje
-
- 3fe (9)
- 1883 Maison Routin (17)
- Able Brewing (6)
- Acaia (24)
- AeroPress (30)
- Alpro (5)
- Althaus (35)
- AOOMI (97)
- April (8)
- Arcaffe (20)
- Asobu (45)
- Audun Coffee (25)
- Bagdrip (11)
- Baratza (44)
- Barista & Co (1)
- Barista Space (95)
- Bergstrands Kafferosteri (6)
- Bialetti (229)
- Bialetti Dolce&Gabbana
- Blend Tea (2)
- Bonanza Coffee (10)
- Bracia Ziółkowscy (24)
- Brewista (9)
- Brita (3)
- Brown House & Tea (61)
- Bunn (35)
- BWT (22)
- By.herbs (12)
- Caffenation (18)
- Casino Mocca (10)
- Ceado (4)
- Ceramics 36 (22)
- Cerapotta (1)
- Chemex (29)
- Cilia (7)
- Clever (21)
- Clipper (13)
- Coffeedesk (37)
- COFFEE PLANT (51)
- Colonna Coffee (6)
- Comandante (81)
- Contigo (28)
- Craft Coffee Roasters (6)
- Dafi (36)
- Dear Tea Society (10)
- Diemme Caffe (16)
- Dobra Palarnia Kawy (10)
- DomoBar (1)
- Doubleshot (12)
- Dr. Coffee (12)
- Drink Me Chai (6)
- DRYK (2)
- Dutch Barista (12)
- Dworzysk (23)
- Espresso Gear (24)
- Etno Cafe (27)
- Eureka (90)
- Father's Coffee (11)
- Fellow (198)
- Fentimans (17)
- Figa Coffee (15)
- Five Elephant (8)
- FLAMQA (1)
- Full Circle (3)
- Gaggia (16)
- Gardelli Specialty Coffees (21)
- GAT (1)
- GBG (3)
- Giovannacci Caffe (8)
- Glowbeans (4)
- Good Coffee (7)
- Graef (30)
- Happa to Mame (3)
- Hard Beans (70)
- Hario (279)
- HAYB (98)
- Heresy (25)
- Hi! Coffeedesk (25)
- HKliving (46)
- illy (15)
- IMS (24)
- Instytut Kawy (16)
- Izzo (7)
- Java Coffee
- Jean Lenoir (2)
- Johan & Nystrom (28)
- Jura (51)
- Kafar (21)
- Kalve (7)
- KawePale (12)
- KeepCup (212)
- Kimbo (23)
- KINTO (93)
- Knock (1)
- Kofi Brand (6)
- Kruve (43)
- KYOTO Coffee Roasters (21)
- La Cabra (11)
- LaCava (99)
- La Marzocco (29)
- Lavazza (32)
- Lazy Legs (6)
- Leaf Liturgy (6)
- Lelit (33)
- Le Piantagioni del Caffe (42)
- Long Man Tea (61)
- Loveramics (349)
- Lucaffe (15)
- Lune Tea (18)
- Lykke (24)
- Mahlkonig (27)
- MAMAM (10)
- Matcha Bros (6)
- Melitta (97)
- MiiR (72)
- Minor Figures (2)
- Moccamaster (74)
- Monbana (47)
- Morning (3)
- Motta (114)
- Mount Caramel (41)
- Mount Everest Tea (25)
- Napar (8)
- Natumi (15)
- New York (9)
- Nivona (17)
- Nomad Coffee (11)
- Oatly (18)
- ORIGAMI (55)
- Or Tea? (2)
- Outin (6)
- Paper & Tea (84)
- Passalacqua (13)
- Pellini (14)
- PIXEL (9)
- Pizca del Mundo (26)
- Planetary Design (1)
- Porlex (2)
- Promac (5)
- Pukka (40)
- Puqpress (16)
- Rancilio (2)
- Rekrow (1)
- Rhinowares (48)
- Rocket Bean (21)
- Saeco (2)
- Savage Coffees
- Sencotel (2)
- SIMPLo (4)
- Sloane (8)
- Smeg (9)
- Solberg & Hansen (44)
- So Natural
- Spojka (7)
- Sproud (4)
- Story Coffee Roasters (42)
- Tastea Heaven (3)
- Teabag (3)
- teapigs (92)
- Teasome (27)
- Teministeriet (104)
- The Barn (7)
- The Coffee Collective (4)
- The Rinser (6)
- Timemore (51)
- Tim Wendelboe (5)
- Toddy (22)
- Trigger (15)
- Urnex (28)
- Varia (1)
- Vintage Teas (60)
- VST inc. (10)
- WildPower (18)
- Wilfa (34)
- Willie's Cacao (44)
- Wunda (1)
- YOCO (11)
- YOGI TEA (36)
-
-
Odkryj
-
Rodzaj
-
Metoda parzenia
-
Pochodzenie
-
Palarnia
-
Marka
-
-
-
Odkryj
-
Rodzaj
-
Typ
-
-
-
Akcesoria
-
Pozostałe
-
- Zestawy
Wyniki wyszukiwania frazy '20cock'
Filtrowanie i sortowanie
1
- 1 produktów z 1 dostępnych
Nowość
YOCO - Cocktail Mix - 5 saszetek
Producent: YOCO
Data palenia: 05.03.2024
Drip-bagi z palarni YOCO to świetna opcja wyjątkowej kawy specialty w kieszeni! Już nie potrzebujesz żadnych akcesoriów do tego, aby przygotować smaczną kawę! Opakowanie zawiera pięć saszetek, a każda z nich pozwala na przygotowanie 180 ml naparu. Wygodna opcja na wyjazd rowerowy, wycieczkę albo mini-prezent!
W tym opakowaniu znajdziesz kawę:
- Kolumbia Bourbon Scotch Ale
- Rwanda Bourbon Scotch Ale
- Kolumbia Coconut Rum
- Kolumbia Red Vermouth
- Kolumbia Grapefruit Vermouth
Sposób zaparzania:
Otwórz opakowanie, zerwij górną część papierowej saszetki i nałóż drip-bag na kubek. Następnie wlej ok. 20 ml wody 92℃ i poczekaj 20 sekund, po czym wlewaj powoli kolejne 160 ml wody.
Opakowanie: 5 saszetek x 12 gramów.
Kilka słów o kawie od palarni:
"Kolumbia i Rwanda Bourbon Scotch Ale, czyli kawa poddana procesowi post fermentacji w beczce po bourbonie, która do tego roku była wykorzystywana do piwa Scottish Ale przez ukraińską firmę Rebrew.
Proces post fermentacji w pojemniku SOLODOK. W przeciwieństwie do kawy aromatyzowanej i kawy z syropami, fermentacji kawy w beczce nie ma na celu aromatyzowania kawy (naparu), lecz stworzenie nowego profilu smakowego kawy przy użyciu wilgotnego środowiska beczki i bakterii z alkoholami, które pozostają na wewnętrznych ściankach beczki.
Aby to zrobić, użyliśmy beczki z białego dębu, która była używana do napoju, lepiej znanego na całym świecie jako bourbon. Ta beczka została przez nas znaleziona w odległym miejscu w Ameryce, po czym została starannie zapakowana i wysłana do Europy, gdzie nasi przyjaciele i sąsiedzi z ReBrew (browar reformacyjny) kupili ją i przywieźli na Ukrainę do starzenia swojego mocnego szkockiego piwa.
Pierwszym eksperymentem, który postanowiliśmy przeprowadzić, była fermentacja wtórna umytej Columbii. Natychmiast po fermentacji Kolumbii, która przejęła większość pracy związanej z wilgocią i bakteriami, wsypaliśmy do beczki kawę Rwanda Rusizi o wilgoci 9,3%, a zdając sobie sprawę, że beczka była trochę sucha, wydłużyliśmy czas leżakowania w beczce do 7 dni i dodatkowe 7 dni w zamkniętym green-pro (plastikowe hermetyczne torby do pakowania zielonej kawy), w wyniku czego otrzymaliśmy kawę o wilgotności 9,6% i ciekawym profilu smakowym.
Colombia RED VERMouth, Grapefruit Vermouth, Coconut Rum, czyli kawa poddana procesowi pofermentacyjnemu z alkoholem.
Do infuzji wykorzystaliśmy środowisko alkoholowe o silnym profilu smakowym. Jako bazę surowcową wykorzystaliśmy nasze ziarno Colombia Cofinet - kawę z regionu Gaitania.
Wsypaliśmy zieloną kawę do CSZ (cylindryczno-stożkowy zbiornik - zbiornik do fermentacji piwa), zmieszaliśmy alkohol i wodę, dodaliśmy powstałą mieszaninę do zielonej kawy, szczelnie zamknęliśmy pokrywę i zastąpiliśmy tlen azotem. Co trzy dni dodawaliśmy azot (tak, aby było to środowisko beztlenowe). Po 13 dniach, gdy wilgotność się ustabilizuje, wypalamy kawę pod metodę przelewową."
Zostaw nam swojego maila, damy Ci znać jak tylko wybrany produkt pojawi się w ofercie!