- Promocje
-
- 3fe (9)
- 1883 Maison Routin (17)
- Able Brewing (6)
- Acaia (24)
- AeroPress (30)
- Alpro (5)
- Althaus (35)
- AOOMI (97)
- April (2)
- Arcaffe (20)
- Asobu (45)
- Audun Coffee (25)
- Bagdrip (11)
- Baratza (44)
- Barista & Co (1)
- Barista Space (95)
- Bergstrands Kafferosteri (6)
- Bialetti (229)
- Bialetti Dolce&Gabbana
- Blend Tea (2)
- Bonanza Coffee (10)
- Bracia Ziółkowscy (24)
- Brewista (9)
- Brita (3)
- Brown House & Tea (61)
- Bunn (35)
- BWT (22)
- By.herbs (12)
- Caffenation (18)
- Casino Mocca (10)
- Ceado (4)
- Ceramics 36 (22)
- Cerapotta (1)
- Chemex (29)
- Cilia (7)
- Clever (21)
- Clipper (13)
- Coffeedesk (37)
- COFFEE PLANT (51)
- Colonna Coffee (6)
- Comandante (81)
- Contigo (28)
- Craft Coffee Roasters (6)
- Dafi (36)
- Dear Tea Society (10)
- Diemme Caffe (16)
- Dobra Palarnia Kawy (10)
- DomoBar (1)
- Doubleshot (12)
- Dr. Coffee (12)
- Drink Me Chai (6)
- DRYK (2)
- Dutch Barista (12)
- Dworzysk (23)
- Espresso Gear (24)
- Etno Cafe (27)
- Eureka (90)
- Father's Coffee (10)
- Fellow (198)
- Fentimans (17)
- Figa Coffee (15)
- Five Elephant (8)
- FLAMQA (1)
- Full Circle (3)
- Gaggia (16)
- Gardelli Specialty Coffees (21)
- GAT (1)
- GBG (3)
- Giovannacci Caffe (8)
- Glowbeans (4)
- Good Coffee (7)
- Graef (30)
- Happa to Mame (3)
- Hard Beans (70)
- Hario (279)
- HAYB (98)
- Heresy (31)
- Hi! Coffeedesk (25)
- HKliving (46)
- illy (15)
- IMS (24)
- Instytut Kawy (16)
- Izzo (7)
- Java Coffee
- Jean Lenoir (2)
- Johan & Nystrom (28)
- Jura (51)
- Kafar (21)
- Kalve (7)
- KawePale (12)
- KeepCup (212)
- Kimbo (23)
- KINTO (93)
- Knock (1)
- Kofi Brand (6)
- Kruve (43)
- KYOTO Coffee Roasters (27)
- La Cabra (11)
- LaCava (99)
- La Marzocco (29)
- Lavazza (32)
- Lazy Legs (6)
- Leaf Liturgy (6)
- Lelit (33)
- Le Piantagioni del Caffe (42)
- Long Man Tea (61)
- Loveramics (349)
- Lucaffe (15)
- Lune Tea (18)
- Lykke (24)
- Mahlkonig (27)
- MAMAM (10)
- Matcha Bros (6)
- Melitta (97)
- MiiR (72)
- Minor Figures (2)
- Moccamaster (74)
- Monbana (47)
- Morning (3)
- Motta (114)
- Mount Caramel (41)
- Mount Everest Tea (25)
- Napar (8)
- Natumi (15)
- New York (9)
- Nivona (17)
- Nomad Coffee (11)
- Oatly (18)
- ORIGAMI (55)
- Or Tea? (2)
- Outin (6)
- Paper & Tea (84)
- Passalacqua (13)
- Pellini (14)
- PIXEL (9)
- Pizca del Mundo (26)
- Planetary Design (1)
- Porlex (2)
- Promac (5)
- Pukka (40)
- Puqpress (16)
- Rancilio (2)
- Rekrow (1)
- Rhinowares (48)
- Rocket Bean (21)
- Saeco (2)
- Savage Coffees
- Sencotel (2)
- SIMPLo (4)
- Sloane (8)
- Smeg (9)
- Solberg & Hansen (44)
- Spojka (7)
- Sproud (4)
- Story Coffee Roasters (42)
- Tastea Heaven (3)
- Teabag (3)
- teapigs (92)
- Teasome (27)
- Teministeriet (104)
- The Barn (7)
- The Coffee Collective (4)
- The Rinser (6)
- Timemore (51)
- Tim Wendelboe (5)
- Toddy (22)
- Trigger (15)
- Urnex (28)
- Varia (1)
- Vintage Teas (60)
- VST inc. (10)
- WildPower (18)
- Wilfa (34)
- Willie's Cacao (44)
- Wunda (1)
- YOCO (11)
- YOGI TEA (36)
-
-
Odkryj
-
Rodzaj
-
Metoda parzenia
-
Pochodzenie
-
Palarnia
-
Marka
-
-
-
Odkryj
-
Rodzaj
-
Typ
-
-
-
Akcesoria
-
Pozostałe
-
- Zestawy
Wyniki wyszukiwania frazy '20simply'
Filtrowanie i sortowanie
1
- 6 produktów z 6 dostępnych
Darmowa dostawa
Hario - Simply Cold Brew Coffee Pitcher - Zaparzacz do Cold Brew
Producent: Hario
Jeśli lubisz kawę parzoną na zimno, jesteśmy pewni że pokochasz dzbanek do cold brew od Hario. Ten prosty sposób parzenia wydobywa głęboki smak oraz bogaty aromat kawy i doskonale orzeźwia. Duża pojemność pozwala na przygotownie kilku porcji kawy.
Wszystko co musisz zrobić, aby zaparzyć pyszną, bogatą w smaku kawę to:
- zmiel swoją ulubioną kawę i wsyp ją do sitka (ok. 5g kawy na każde 100 ml wody)
- umieść sitko w karafce
- zalej kawę zimną wodą, a następnie delikatnie zamieszaj
- całość wsadź do lodówki na 12 - 36 godzin, w zależności od preferencji
- następnie usuń sitko i ciesz się smakiem pysznej kawy.
Zaparzanie kawy zimną wodą zachowuje delikatne związki smakowe, eliminując jednocześnie kwasowość i olejki, które są wynikiem parzenia w wyższych temperaturach. Wysokiej klasy filtr siatkowy zapewnia klarowność przygotowywanego napoju.
Dzbanek jest wykonany z wysokiej jakości szkła, a jego pozostałe elementy z tworzywa sztucznego bezpiecznego w kontakcie z żywnością oraz stali nierdzewnej. Dodatkową zaletą jest łatwe czyszczenie - naczynie może być myte w zmywarce.
Pojemność użytkowa: 800ml.
Pojemność całkowita: 900ml.
Promocja
Hario - Simply Ceramic Coffee Grinder - Młynek do kawy
Producent: Hario
Ręczny młynek do kawy firmy Hario, wykonany z ceramiki, tworzywa sztucznego, drewna i stali. Do jego zalet należą regulacja grubości mielenia, równy przemiał dzięki ceramicznemu żarnu oraz piękna forma.
Dzięki prostej regulacji grubości mielenia, przygotujesz kawę odpowiednio pod wybraną metodę parzenia. Młynek jest polecany szczególnie do przelewowych metod parzenia. Dzięki temu, że żarna są ceramiczne, nie wpływają na smak kawy i nigdy nie rdzewieją. Dodatkowo, są trwałe i nie doprowadzają do wytwarzania ciepła podczas tarcia pomiędzy żarnem a kawą.
Korpus i dolny zbiornik młynka są wykonane z ceramiki, a uchwyt rączki z drewna, co nadaje eleganckiego wyglądu. Górny zbiornik jest wyposażony w pokrywkę, dzięki czemu ziarna nie wyskakują podczas mielenia. Zmielona kawa trafia bezpośrednio do odkręcanego, dolnego zbiornika, z którego w wygodny sposób przesypiesz ją do zaparzacza. Zbiornik na ziarno jednorazowo mieści około 30g, co wystarcza na kilka porcji kawy.
Najniższa cena: 292,90 zł
SIMPLo - Bang Bang Espresso
Producent: SIMPLo
Data palenia: 29.01.2024
Mieszanka kaw ziarnistych pochodzących z Brazylii, Peru i Wietnamu, wypalona w warszawskiej palarni SIMPLo. Palona w średnim stopniu, przeznaczona do espresso - doskonale sprawdzi się w ekspresach ciśnieniowych i kawiarkach.
W smaku pojawia się sporo słodyczy, szczególnie nuty przypominające kakao, orzechy włoskie, suszone śliwki i goździki. Kawa ma średnie body i posmakuje miłośnikom włoskiego espresso z nowoczesnym sznytem. Po dodaniu mleka, smak zbliża się do orzechów makadamia.
Kraj pochodzenia kawy: Brazylia, Peru, Wietnam
Region: Minas Gerais, Cajamarca, Central Highlands
Położenie upraw: 1300 - 1600 m n.p.m.
Odmiana: Typica, Caturra, Robusta
Metoda obróbki: Natural, Washed, Wet polished
SIMPLo - Etiopia Ora Filter
Producent: SIMPLo
Data palenia: 11.03.2024
Kawa ziarnista jakości speciality pochodząca z Etiopii, wypalona w warszawskiej palarni SIMPLo. Palona jasno, idealna do ekspresu przelewowego, dripa, Chemexa, AeroPressa, French Pressa oraz innych alternatywnych metod parzenia.
Kawa kryje się pod tajemniczą nazwą Ora. Taki jest pomysł palarni SIMPLo - nie znajdziemy na opakowaniach znanych z niemal wszystkich palarni specialty szerokiego spektrum informacji. Próżno szukać na opakowaniu nazwy producenta, regionu, metody obróbki, wysokości plantacji czy innych detali. Z przodu widnieje tylko nazwa, która ma być nawiązaniem do wielkich utworów muzycznych oraz profil smakowy kawy - suszone owoce, jagody oraz landrynki. Z tyłu można wyciągnąć z opisu informację o tym, że są to ziarna z Etiopii, które po prostu pokocha się, bo obfitują w smak i są bezproblemowe.
Parzymy
Ziarna są ładne, drobne, wypalone w stopniu średnim. Z pewnością dobrze się sprawdzą także we french pressie, ekspresie przelewowym czy nawet w kawiarce i dadzą rześki, przyjemny napój. Po zmieleniu kawa pachnie słodko, z nutami cytrusowymi, niczym klasyczna, fajna Etiopia.
Dripper V60: 18g ziaren, 300ml wody o temperaturze 90 stopni. Klasyk. Do tego około 60g wody na preinfuzję. Po wlaniu jej do kawy kręcimy lekko dripperem, żeby woda równomiernie się rozprowadziła. Po 30 sekundach pierwsze zalanie do około 150ml i potem w porcjach sukcesywnie dolawamy do 300ml, co powinno nastąpić w okolicach 2:00 minuty. Pozwalamy przelać się wodzie, kończąc całe parzenie w niecałe 3:00 minuty. Efekt? Czarna herbata, delikatne, suszone, fioletowe owoce i słodki, cytrusowy finisz. W smaku, prócz czarnej herbaty i ponownie przyjemnych, suszonych owoców pojawia się silny posmak cytrynowych landrynek. Do tego niskie body, lekkość i orzeźwienie.
Chemex: Podobne efekty, ale jeszcze lżejsze, a landrynki przeszły nieco bardziej w stronę słodkiej cytryny, wyszły w chemeksie. Tutaj też, idąc za ideą prostoty, nie kombinujemy za dużo i stawiamy na klasyczne 30g kawy i 500ml wody, z 30-sekundową preinfuzją z 90g wody i czasem parzenia nieco powyżej 4:00 minut.
Aeropress może tu dać duże pole do popisu, zarówno w metodzie odwróconej i klasycznej. Ta kawa jest prosta w obsłudze i przyjemna za każdym razem, stąd śmiało można sobie ją parzyć w aeropressie tak, jak lubicie najbardziej. Co proponujemy? Mielimy kawę (18g) ciut drobniej niż do v60, stawiamy aeropress na szklance i za jednym razem wlewamy silnym strumieniem 250g. Zatykamy tubę, czekamy do 1:30 i przeciskamy. Charakterystyczny, "brudny" charakter aeropressu, do tego słodycz owoców i cytrusowy finisz.
Kraj pochodzenia kawy: Etiopia
Region: Sidamo
Położenie upraw: 1600 - 2000 m n.p.m.
Odmiana: Heirloom (lokalne odmiany arabiki)
Metoda obróbki: Washed
SIMPLo - Brazylia Aguas de Marco Filter
Producent: SIMPLo
Data palenia: 29.01.2024
Kawa ziarnista jakości speciality pochodząca z Brazylii, wypalona w warszawskiej palarni SIMPLo. Palona w średnio-jasnym stopniu, idealna do ekspresu przelewowego, dripa, Chemexa, AeroPressa, French Pressa oraz innych alternatywnych metod parzenia, jednak kawa jest również warta spróbowania z kawiarki i ekspresu ciśnieniowego.
W smaku pojawia się sporo słodyczy, szczególnie nuty przypominające czekoladę, karmel, orzechy i owoce pestkowe, szczególnie śliwka i nektarynka. Spróbuj także z odrobiną mleka dla podbicia nut orzechowych.
Kraj pochodzenia kawy: Brazylia
Region: Minas
Położenie upraw: 1150 - 1350 m n.p.m.
Odmiana: Yellow Bourbon
Metoda obróbki: Pulped natural
SIMPLo - Brazylia Pressure Drop Espresso - Kawa bezkofeinowa
Producent: SIMPLo
Data palenia: 11.03.2024
Bezkofeinowa kawa ziarnista jakości speciality pochodząca z Brazylii, wypalona w warszawskiej palarni SIMPLo. Palona w ciemnym stopniu, przeznaczona do espresso - doskonale sprawdzi się w ekspresach ciśnieniowych i kawiarkach.
Jej smak jest przepełniony słodyczą przypominającą ciastka, wanilię i kakao. Kofeina jest wypłukiwana z ziarna przy użyciu wody z dwutlenkiem węgla, bez użycia sztucznych substancji.
Kraj pochodzenia kawy: Brazylia
Region: Minas Gerais
Położenie upraw: 1300 - 1500 m n.p.m.
Odmiana: Bourbon
Metoda obróbki: Pulped natural, CO2