Design

Kawiarnia Coffeedesk w The Form na warszawskiej Woli

Nie zatrzymujemy się – właśnie otworzyliśmy szóstą kawiarnię w rodzinie Coffeedesk i piątą działającą na terenie Warszawy i nie jest to nasze ostatnie słowo na ten rok! Nowy lokal powstał na Woli, w odpowiedzi na głośne wołania o dobrą kawę od tamtejszych pracowników biurowych i mieszkańców dzielnicy. Kawy na Pańskiej można napić się już od pierwszych dni maja, a oficjalne, huczne otwarcie zaplanowane jest na 13 czerwca.

Co nowego?

Nowa kawiarnia różni się od pozostałych skalą i funkcjami. The Form oferuje najszerszy w historii Coffeedesk asortyment na największej przestrzeni: oprócz paczek z kawami specialty z polskich i zagranicznych palarni i z herbatą oraz akcesoriów do parzenia, znajdziecie na Pańskiej także unikalne dodatki, takie jak limitowane serie ceramiki autorstwa polskich projektantów, słodycze, zestawy, wiele pomysłów na prezenty (też dla siebie!). Podobnie natomiast do wszystkich pozostałych Coffeedesków, nowa kawiarnia łączy funkcję gastronomiczną z zakupową i ekspozycyjną – jest jednocześnie miejscem spotkań, showroomem i punktem, w którym można zobaczyć i przetestować najnowsze kawowe sprzęty.

Wnętrze

Wnętrze kawiarni z dbałością o najmniejsze detale i mając na uwadze nie tylko funkcjonalność, ale też charakterystyczną dla coffeedeskowych kawiarni przytulność, zaprojektowała Paulina Gardzielik, odpowiedzialna także za design pozostałych pięciu lokali. To przestrzeń jasna, przejrzysta, pełna naturalnych materiałów, takich jak kamień, drewno, skóra i miękkie tekstylia. Meble zostały dobrane w duchu modernistycznym – przeważają proste, funkcjonalne formy i ciepła kolorystyka, w której dominują beże, brązy i biel. Subtelne oświetlenie i duże przeszklenia potęgują wrażenie otwartości, dzięki czemu nowy Coffeedesk to idealne miejsce zarówno do pracy, jak i na towarzyskie spotkania.

Bar i kawa

Sercem baru jest spersonalizowany specjalnie pod wnętrze ekspres La Marzocco w pięknym, maślano-sezamowym kolorze. W ofercie klasyki z ekspresu i kawy mleczne oraz przelewy z najróżniejszych regionów w standardowych i eksperymentalnych obróbkach. Z okazji otwarcia The Form we współpracy ze szwedzką palarnią Swerl, przygotowaliśmy premierową kawę – Rwandę Vincent Rukenbuga Anaerobic Natural, dostępną do wypicia w limitowanej ilości tylko w tej lokalizacji! Do kawy, jak w pozostałych kawiarniach, można dodać kanapki i wypieki od najlepszych warszawskich pracowni, nowością na Pańskiej są natomiast dania na ciepło. 

The Form

Nowa kawiarnia jest spójna z pozostałymi, jednak jej wystrój, jak zawsze, został opracowany indywidualnie w sposób dopasowany do budynku i otoczenia. Budynek The Form, w którym mieści się nowa kawiarnia, to nowoczesny biurowiec klasy premium, zlokalizowany w sercu warszawskiej Woli. Wyróżnia się zaokrągloną, przeszkloną bryłą, ekologicznymi rozwiązaniami i wysokim standardem wykończenia, łącząc elegancję z funkcjonalnością. Kawiarnia także jest przeszklona, pełna naturalnych materiałów i kolorów oraz miękkich kształtów.

Dżungla, disco i co dalej?

Zgodnie z filozofią marki, dbamy o każdy detal – także o elementy zaskoczenia. Wiemy, że w nowej kawiarni najbardziej czekacie na łazienki i co nowego w nich wymyślimy! Po dżungli na Wilczej, disco na Tamce i scenach świetlnych dostosowanych do audiobooków polskich klasyków literackich na Próżnej, poprzeczka została postawiona wysoko, ale mamy nadzieję, że udało nam się nie tylko Was nie zawieźć, ale wręcz przekroczyć Wasze oczekiwania – jak uwielbiamy to robić w Coffeedesku!

Aga Bukowska

Dziennikarka, specjalistka od branży specialty. Autorka książek COFFEE SPOTS Polska i LESS WASTE Polska, inicjatorka projektu wydawniczego Przebłysk. Miłośniczka dobrego jedzenia i pięknych zdjęć, uzależniona od kawy i podróży.

Disqus Comments Loading...
Share
Published by
Aga Bukowska

Recent Posts

Kulisy jakości – ciekawostki o najlepszych zagranicznych palarniach kawy!

Ile ludzi - tyle historii. Jedną z najbardziej fascynujących rzeczy związanych z kawą, która urzekła…

2 dni ago

Let’s get dirty!

Ustalmy raz na zawsze - zimna kawa to nie tylko mleko z lodem i kawą…

2 tygodnie ago

Barista vs. sztuczna inteligencja

Ekspres sam mieli, tampuje, parzy i spienia mleko. Roboty robią latte art, a domowe maszyny…

4 tygodnie ago

Aerocano raz!

Wkraczamy w ten cudowny, ale też momentami bezlitosny gorący czas, kiedy jedyną rozsądną opcją kawową…

4 tygodnie ago

Filtr idealny – jak różne rodzaje filtrów wpływają na smak kawy i co warto o nich wiedzieć?

Niech się przelewa! Dla wielu entuzjastów wysokiej jakości, kawa specialty to przede wszystkim filtrowana rewolucja…

1 miesiąc ago

Wiosenne przebudzenie – czas na detoks!

Witaj wiosno! Długo wyczekiwana pora roku w końcu zawitała, przynosząc ze sobą nowe pokłady energii…

2 miesiące ago

Ta strona używa cookies.

Więcej