Tłusty czwartek już za nami, ale dzisiejszy deser byłby godnym rywalem dla najlepszego pączka. Przed Wami kawowe brownie a’la Dubai chocolate – intensywnie czekoladowe, z nutą kawy i chrupiącą pistacjową warstwą. Kto jeszcze nie próbował dubajskiej czekolady?
Brownie a’la Dubai Chocolate
Składniki:
Brownie:
Wierzch:
Sposób przygotowania
*Zamiast ciasta Kataifi, które może nie być łatwo dostępne, możesz użyć takiej samej ilości ciasta filo, które należy pokroić w drobne paseczki przed prażeniem lub (mój ulubiony sposób) płatków kukurydzianych. Te ostatnie wystarczy zmielić w malakserze na drobne kawałki aby uzyskać efekt a la dubajska czekolada.
Lato to czas, kiedy kawa musi być szybka, zimna i prosta. Nie każdy ma ochotę…
Nie zatrzymujemy się - właśnie otworzyliśmy szóstą kawiarnię w rodzinie Coffeedesk i piątą działającą na…
Ile ludzi - tyle historii. Jedną z najbardziej fascynujących rzeczy związanych z kawą, która urzekła…
Ustalmy raz na zawsze - zimna kawa to nie tylko mleko z lodem i kawą…
Ekspres sam mieli, tampuje, parzy i spienia mleko. Roboty robią latte art, a domowe maszyny…
Wkraczamy w ten cudowny, ale też momentami bezlitosny gorący czas, kiedy jedyną rozsądną opcją kawową…
Ta strona używa cookies.
Więcej