Zbliżamy się do tej magicznej pory roku, kiedy zostawiamy w spokoju kostki lodu i witamy coraz dłuższe, jesienne wieczory. To czas, kiedy z szafek wyłaniają się ulubione kubki, a w naszych kuchniach na nowo zaczyna dominować cynamon, goździki i inne rozgrzewające przyprawy, od których nie oderwiemy się przez kolejne miesiące. Kto tęsknił?
Na dobry początek tej korzennej przygody mam dla was coś naprawdę wyjątkowego – latte z pianką chai. To napój, który łączy klasyczną, mleczną kawę z aromatycznym i przyjemnym smakiem przypominającym wszystkie ciepłe, spokojne wieczory.
Składniki:
Przygotowanie:
* Najbardziej poręczny spieniacz, który spieni zimne i ciepłe mleko? Spieniacz Bialetti Montalatte!
Wilfa Uniform Evo to ewolucja młynka, którego poprzednik – Wilfa Uniform+ – od swojej premiery…
Coraz częściej obok japońskiej matchy stoi chińska. Czy naprawdę to, skąd pochodzi, ma aż takie…
A gdyby tak kuchnia tej jesieni pachniała hojichą? Pisaliśmy już trochę o hojicha latte, ale…
Maliny i biała czekolada to wyjątkowo udane połączenie, które sprawdzi się zarówno w deserach, jak…
Drip it, baby! Dripper to prawdopodobnie najpopularniejsze urządzenie do parzenia kawy filtrowanej, definiujący niejako całą…
Kot w worku? Nie u nas! Przygotowaliśmy selekcję ziaren, które sprawdzają się zawsze - niezależnie…
Ta strona używa cookies.
Więcej