Witaj wiosno! Długo wyczekiwana pora roku w końcu zawitała, przynosząc ze sobą nowe pokłady energii i chęci do działania. To idealny moment, by zadbać o swoje ciało i umysł, a najlepiej zacząć od wiosennych porządków. I wcale nie mówię tu o porządkach w domu, choć pewnie każdy z nas już od dawna o nich rozmyśla. Mówię tu o zasłużonym wiosennym detoksie. Jednym z najprzyjemniejszych i najsmaczniejszych sposobów na oczyszczenie organizmu po długiej zimie i nawodnienie go jest regularne picie wody i herbatek ziołowych, a wiadomo, że wszystko smakuje lepiej z dodatkami.
Wiosną warto sięgnąć po napary, które nie tylko doskonale smakują, ale także wspierają naturalne procesy detoksykacji organizmu. Przepisy na te trzy wyjątkowe kompozycje umilą Ci pierwsze wiosenne dni
Wiosenny detoks = zmiana diety i dbałość o odpowiednie nawodnienie. Sięgaj po te pyszne i aromatyczne napary każdego dnia, a to pomoże Ci jeszcze bardziej docenić piękno wiosny!
Napar z zieloną herbatą z mango, z bazylią i cytryną
Orzeźwiający napar z zielonej herbaty Dear Tea Society Cool Miss Green z bazylią i cytryną – połączenie pobudzającej zielonej herbaty z owocowym mango i rokitnikiem, wzbogacone świeżością bazylii i cytryny, to doskonały sposób na poranne orzeźwienie i wsparcie koncentracji.
Składniki:
Zagrzej wodę do temperatury 80°C. Do dzbanka wsyp odmierzoną ilość herbaty. Dodaj świeże listki bazylii, sok i plasterek cytryny. Możesz lekko zgnieść listki bazylii, aby uwolnić aromat. Zalej herbatę i dodatki gorącą wodą. Parz pod przykryciem przez 3 minuty. Jeżeli chcesz pozbądź się bazylii i zaparzonej herbaty. Możesz ją zostawić na kolejne parzenie. Do naparu dodaj miód i wymieszaj. Podawaj na ciepło.
Napar z herbaty jaśminowej z miodem i limonką
Relaksujący napar z Kusmi Tea Green Jasmine Bio z miodem i limonką – delikatny smak jaśminowej zielonej herbaty w połączeniu z miodową słodyczą i orzeźwiającą nutą limonki to idealny wybór na popołudniowy relaks i chwilę ukojenia.
Składniki:
Zagrzej wodę do temperatury 80°C. Do filiżanki lub zaparzacza wsyp odmierzoną ilość herbaty. Zalej herbatę gorącą wodą. Parz pod przykryciem przez 3-4 minuty. Wyjmij herbatę. Dodaj miód i sok z limonki (lub plasterek limonki) do naparu. Dokładnie wymieszaj, aż miód się rozpuści. Podawaj na ciepło. Można również przygotować jako napój na zimno, ostudzić i dodać lodu.
Napar z Teministeriet Matcha Verbena Organic z miodem i imbirem
Pobudzający napar z Teministeriet NOTE Matcha Verbena Organic z miodem i imbirem, ta unikalna mieszanka yerba mate, werbeny i matcha z cytrusowym akcentem trawy cytrynowej, wzmocniona rozgrzewającym imbirem i słodyczą miodu, to naturalny zastrzyk energii na dobry początek dnia.
Składniki:
Zagrzej wodę do temperatury około 80°C. Umieść saszetkę herbaty w filiżance. Dodaj plasterek świeżego imbiru lub szczyptę startego imbiru. Zalej saszetkę i imbir gorącą wodą. Parz pod przykryciem przez około 3-5 minut (możesz dostosować czas do preferowanej intensywności smaku imbiru). Wyjmij saszetkę i imbir. Dodaj miód do smaku i dokładnie wymieszaj. Podawaj na ciepło.
Ekspres sam mieli, tampuje, parzy i spienia mleko. Roboty robią latte art, a domowe maszyny…
Wkraczamy w ten cudowny, ale też momentami bezlitosny gorący czas, kiedy jedyną rozsądną opcją kawową…
Niech się przelewa! Dla wielu entuzjastów wysokiej jakości, kawa specialty to przede wszystkim filtrowana rewolucja…
Kryzys na rynku kawy nie mija, a ceny arabiki i robusty nadal rosną, a rynek…
Nasza kolejna propozycja deserowa to mus czekoladowy z kawą i karmelowym popcornem. Karmel, kawa i…
Ta strona używa cookies.
Więcej