Lato to czas, gdy szukamy orzeźwienia. Przyznacie, że ciężko je znaleźć w gorącej herbacie, a wypicie 2 litrów wody dziennie to czasem wyzwanie. Dlatego warto odkryć świat cold brew tea, czyli herbaty parzonej na zimno. Ta metoda przygotowania nie tylko pozwala uzyskać napój o wyjątkowym smaku, ale także oferuje szereg korzyści zdrowotnych.
Dlaczego cold brew?
Tradycyjne parzenie herbaty gorącą wodą szybko uwalnia taniny, które mogą nadawać napojowi gorzki posmak. W przypadku cold brew, powolne uwalnianie składników w niskiej temperaturze minimalizuje ekstrakcję tych związków. Efekt? Herbata jest znacznie słodsza, łagodniejsza i bardziej aksamitna w smaku, bez śladu goryczy. Dzięki temu często nie wymaga dosładzania, co czyni ją zdrowszą alternatywą dla wielu napojów.
Zalety cold brew:
Ziołowe cold brew z malinami i melisą
Połączenie słodkich malin, kwaśnej limonki, kojącej melisy i aromatycznej lawendy -połączenie, które robi dobry dzień.
Składniki:
Przygotowanie:
A gdyby tak zjeść swoją ulubioną kawę zamiast ją pić? W upalne dni cold brew…
Jeszcze do niedawna kawa była sprawą osobistą - szybka, samotna, na wynos. Bieganie? Tylko dla…
Historia popularności Jest wrzesień 2016. Trwają Mistrzostwa Polski Aeropress organizowane przez Forum — wtedy jeszcze…
O świeżości słów kilka Chyba każdy entuzjasta kawy, szczególnie tej wysokiej jakości - specialty, zdaje…
Kupując kawę, zwracamy uwagę na kraj pochodzenia, bo wiemy, że wpływa ono na smak kawy.…
Czy to możliwe, by pogodzić miłość do klarownej kawy przelewowej z nieodpartą chęcią delektowania się…
Ta strona używa cookies.
Więcej