Nowy rok zawsze przynosi zmiany. Od kilku ostatnich lat dostrzegamy coraz większy wpływ weganizmu na nasze wybory – mleko owsiane staje się naszym ulubionym, przychylniej podchodzimy do “bezmięsnego mięsa” i z przyjemnością podjadamy znajomym wegański deser w kawiarni. Dla tych, którzy chcieliby zacząć swoją roślinną przygodę, ale potrzebują motywacji, powstała idea wegańskiego stycznia, czyli “Veganuary”. W pierwszy miesiąc roku unikamy produktów pochodzenia zwierzęcego i odkrywamy jak wiele smaku można wydobyć z roślin – małe wyzwanie, które może zmienić nasze dotychczasowe upodobania kulinarne o 180 stopni.
My również postanowiliśmy wziąć udział w styczniowym wyzwaniu! Z tej okazji przepis na klasyczne chocolate chip cookie zamieniliśmy na wersję wegańską, wykorzystując do tego czekoladę od Las Vegan’s. Poranną porcję Brazylii od włoskiej palarni La Piantagioni del Caffe wzbogaciliśmy o kapkę migdałowego mleka i wcale nie żałujemy tej decyzji. Co więcej –
jesteśmy pewni, że tak rozkoszny zestaw zostanie z nami na dłużej.
Ustalmy raz na zawsze - zimna kawa to nie tylko mleko z lodem i kawą…
Ekspres sam mieli, tampuje, parzy i spienia mleko. Roboty robią latte art, a domowe maszyny…
Wkraczamy w ten cudowny, ale też momentami bezlitosny gorący czas, kiedy jedyną rozsądną opcją kawową…
Niech się przelewa! Dla wielu entuzjastów wysokiej jakości, kawa specialty to przede wszystkim filtrowana rewolucja…
Witaj wiosno! Długo wyczekiwana pora roku w końcu zawitała, przynosząc ze sobą nowe pokłady energii…
Kryzys na rynku kawy nie mija, a ceny arabiki i robusty nadal rosną, a rynek…
Ta strona używa cookies.
Więcej