Produkty online
Kawa
-
Nowości
-
Nasze marki
-
1Zpresso
(5)
-
3fe
(11)
-
Able Brewing
(6)
-
Acaia
(23)
-
AeroPress
(18)
-
Alpro
(16)
-
Althaus
(30)
-
AOOMI
(98)
-
Arcaffe
(28)
-
Asobu
(51)
-
Audun Coffee
(15)
-
Autumn Coffee Roasters
(14)
-
Bagdrip
(11)
-
Baratza
(49)
-
Barista & Co
(37)
-
Barista Space
(56)
-
Bean Bros
(6)
-
Bialetti
(174)
-
Blend Tea
-
Bonanza Coffee
(5)
-
Bras
(1)
-
Brewista
(11)
-
Brita
(7)
-
Brown House & Tea
(30)
-
Bunn
(39)
-
BWT
(15)
-
Caffe Cannizzaro
(5)
-
Caffenation
(14)
-
Cafflano
(14)
-
Casino Mocca
(5)
-
ChariTea
(4)
-
Chemex
(37)
-
Cilia
(7)
-
Clever
(1)
-
COFFEE PLANT
(24)
-
Coffeedesk
(55)
-
Coffeelab
(35)
-
Colonna Coffee
(6)
-
Comandante
(67)
-
Contigo
(24)
-
Craft Coffee Roasters
(13)
-
Dafi
(45)
-
DeLonghi
(2)
-
Deseo
(4)
-
Diemme Caffe
(16)
-
Dobra Palarnia Kawy
(7)
-
DomoBar
(6)
-
Doubleshot
(8)
-
Dr. Coffee
(6)
-
Drink Me Chai
(6)
-
Dutch Barista
(9)
-
Dworzysk
(7)
-
Ecostrawz
(2)
-
Espazzola
(3)
-
Espresso Gear
(23)
-
Etno Cafe
(25)
-
Eureka
(55)
-
Father's Coffee
(10)
-
Fellow
(112)
-
Fentimans
(15)
-
Fetco
-
Figa Coffee
(7)
-
Five Elephant
(7)
-
Full Circle
(3)
-
Gaggia
(20)
-
Gardelli Specialty Coffees
(13)
-
GAT
(3)
-
GBG
(3)
-
Glowbeans
(6)
-
Good Coffee
(1)
-
Graef
-
Hard Beans
(31)
-
Hario
(305)
-
HAYB
(74)
-
Heresy
(16)
-
Hi! Coffeedesk
(6)
-
Illy
(14)
-
IMS
(23)
-
Izzo
(7)
-
Java Coffee
(10)
-
Jean Lenoir
(2)
-
Johan & Nystrom
(33)
-
Jura
(53)
-
Just T
(39)
-
Kafar
(14)
-
Kalve
(8)
-
Kambukka
(34)
-
KeepCup
(206)
-
Kimbo
(23)
-
Kofi Brand
(6)
-
Krups
(2)
-
Kruve
(37)
-
Kusmi Tea
-
KYOTO Coffee Roasters
(10)
-
La Brasiliana
(3)
-
La Cabra
(15)
-
La Marzocco
(17)
-
LaCava
(52)
-
Lavazza
(41)
-
Le Piantagioni del Caffe
(41)
-
Lelit
(20)
-
Long Man Tea
(25)
-
Loveramics
(307)
-
Lucaffe
(11)
-
Lune Tea
-
Mahlkonig
(5)
-
Manufaktura Czekolady
(32)
-
Many Mornings
(6)
-
Melitta
(57)
-
MiiR
(45)
-
Moccamaster
(75)
-
Monbana
(41)
-
Monin
(29)
-
Motta
(117)
-
Mount Caramel
(39)
-
Mount Everest Tea
(24)
-
Natumi
(17)
-
New York
(10)
-
Nivona
(15)
-
Nomad Coffee
(5)
-
Notes Crafters
(12)
-
Nucleus
(2)
-
Nuova Simonelli
(1)
-
Oatly
(8)
-
Odija
-
Or Tea?
(31)
-
Paper & Tea
(80)
-
Passalacqua
(13)
-
Pellini
(13)
-
Pizca del Mundo
(26)
-
Planetary Design
(4)
-
Porlex
(2)
-
Promac
(7)
-
Pukka
(34)
-
Puqpress
(8)
-
Rancilio
(2)
-
Rekrow
(1)
-
Rhinowares
(42)
-
Right Side Coffee
-
Rocket Bean
(17)
-
RS5
(2)
-
Rude Health
(8)
-
Saeco
(8)
-
Sage
(23)
-
Savage Coffees
(17)
-
Sencotel
-
SIMPLo
(6)
-
Sloane
(6)
-
Smeg
-
Solberg & Hansen
(55)
-
Songbird
(7)
-
Sproud
(4)
-
Story Coffee Roasters
(19)
-
T-TE
(17)
-
Taragui
-
Tastea Heaven
(6)
-
Teabag
-
teapigs
(118)
-
Teministeriet
(81)
-
The Barn
(13)
-
The Coffee Collective
(6)
-
The Rinser
(7)
-
Tim Wendelboe
(4)
-
Timemore
(26)
-
Toddy
(17)
-
Tregothnan
(3)
-
Urnex
(34)
-
Vintage Teas
(60)
-
VSSL
(1)
-
VST inc.
(10)
-
WildPower
(17)
-
Wilfa
(25)
-
Willie's Cacao
(36)
-
Wroasters
-
Wunda
-
YOGI TEA
(29)
-
1Zpresso
(5)
-
Kawa
-
Odkryj
-
Rodzaj
- Metoda parzenia
-
Pochodzenie
-
Palarnia
- Marka
-
-
Herbata
-
Odkryj
-
Rodzaj
- Typ
-
- Zaparzacze
- Ekspresy
- Młynki
- Akcesoria
- Dodatki
-
Outlet
Najlepsza kawa ziarnista i mielona
Kawa
W naszej ofercie znajdują się zarówno tradycyjne włoskie kawy dla miłośników klasycznych smaków, jak i te z segmentu Speciality, z najlepszych europejskich palarni.
Czytaj dalej
W Coffeedesk znajdziesz kawy przeznaczone do wszystkich sposobów zaparzania, od espresso po metody alternatywne. Oferujemy je w formie ziarnistej i mielonej; ziarna 100% Arabiki oraz mieszanki palone w różnym stopniu w zależności od preferencji. Dla miłośników włoskich smaków znajdą się czołowe marki kaw takie jak Lavazza, Arcaffe, Illy, Kimbo i wiele innych.
Polecamy kawy do domów, biur, lokali gastronomicznych, a także te z zakresu specialty dla najbardziej wymagających kawoszy. Są to kawy najwyższej jakości, które w profesjonalnej ocenie otrzymały powyżej 80 na 100 punktów, wypalane jasno, o krótkiej dacie ważności. Pochodzą z różnych części świata i mogą być parzone na wiele sposobów, dzięki czemu oferują one szeroki wachlarz doznań smakowych, sprawiając, że picie kawy zamienia się w wciągającą podróż po nowych smakach i aromatach. Bogactwo smaków ukryte w ziarnach z całego świata teraz jest na wyciągnięcie ręki!
Oferowana przez nasz sklep kawa sprawi, że picie tego naparu będzie prawdziwą przyjemnością. Chcesz się przekonać, jak smakuje dobra kawa? Zajrzyj do nas!
Polecamy kawy do domów, biur, lokali gastronomicznych, a także te z zakresu specialty dla najbardziej wymagających kawoszy. Są to kawy najwyższej jakości, które w profesjonalnej ocenie otrzymały powyżej 80 na 100 punktów, wypalane jasno, o krótkiej dacie ważności. Pochodzą z różnych części świata i mogą być parzone na wiele sposobów, dzięki czemu oferują one szeroki wachlarz doznań smakowych, sprawiając, że picie kawy zamienia się w wciągającą podróż po nowych smakach i aromatach. Bogactwo smaków ukryte w ziarnach z całego świata teraz jest na wyciągnięcie ręki!
Oferowana przez nasz sklep kawa sprawi, że picie tego naparu będzie prawdziwą przyjemnością. Chcesz się przekonać, jak smakuje dobra kawa? Zajrzyj do nas!
Filtry
–
1 - 30 produktów z 883 dostępnych
Sortuj według:
Nowość
Bestseller
Johan & Nyström - Brazil Fortaleza
Kawa ziarnista jakości speciality pochodząca z Brazylii, wypalana przez szwedzką palarnie Johan & Nystrom. Palona jasno, sprawdzi się przede wszystkim w przelewowych metodach parzenia. Fortaleza jest doskonale zbalansowana, o naturalnych nutach czekolady, orzechów laskowych i wiśni - propozycja skierowana do tych, którzy w kawie poszukują naturalnej słodyczy.
Ziarna pochodzą z brazylijskiej farmy Fazenda Ambiental Fortaleza, która od ponad stu lat jest własnością rodziny Croce.
Kawa jest wynikiem lokalnej współpracy Marcusa Croce z sąsiednimi farmami. Dzięki temu produkcja przebiega w przyjacielskiej atmosferze, zachowując etyczny wymiar pracy przy najwyższej dbałości o jakość. Farma rozciąga się na wysokości pomiędzy 900 a 1400 metrami i uprawia się tam arabikę typu Bourbon, Mundo Novo oraz Catuai.
Kraj pochodzenia ziarna: Brazylia
Region: Mococa
Producent: Croce Family
Odmiana: Bourbon, Mundo Novo, Catuai
Obróbka: Natural
Nowość
Polecany
Bestseller
Johan & Nyström - Ethiopia Welena
Kawa ziarnista jakości speciality pochodząca z Etiopii, wypalona w szwedzkiej palarni Johan & Nystrom. Palona w jasnym stopniu, sprawdzi się zarówno do ekspresu ciśnieniowego oraz kawiarki, jak i do ekspresu przelewowego, dripa, Chemexa, AeroPressa, French Pressa i innych alternatywnych metod parzenia.
Welena to etiopska kawa, w której odnajdziesz esencję smaków i aromatów charakterystycznych dla regionu, z którego pochodzi. Złożona, o czystych nutach przypominających brzoskwinie, różowego grejpfruta i bergamotkę, wraz z kwiatowym aromatem.
Kraj pochodzenia: Etiopia
Region: Oromia, Guji, Shakiso
Farmer: Tesfaye Bekele
Farmy: Suke Quto oraz Welena
Wysokość uprawy: 1800 - 1930 m n.p.m.
Odmiana: 100% Arabika, lokalne odmiany
Obróbka: Myta
Kawa jest obrabiana przy użyciu metody mycia. Owoce są maszynowo pozbawiane miąższu i fermentują w wodzie przez 35 – 48 godzin, w zależności od panującej temperatury. Następnie są płukane i pozostawiane w wodzie, co w znacznym stopniu wypłukuje cukier oraz uwypukla przyjemną, owocową kwasowość.
Plantacje Welena oraz Suke Quto mieszczą się w regionie Oromia, na obszarze zwanym Shakiso. Kawy z tej okolicy są zdecydowanie bardziej owocowe niż te z sąsiednich Yirgacheffe i Sidamo. Jest to spowodowane uprawą na żyznych, wulkanicznych glebach oraz metodą obróbki uwzględniającą długą fermentację. Farma rozciąga się na blisko 90 hektarach pełnych gór i dolin. Co ważne, hodowla jest w pełni organiczna – nie ma mowy o użyciu pestycydów, gleby są dodatkowo użyźniane odpadami pochodzącymi z krzewów kawowca, a uprawę kawy łączy się z hodowlą innych owoców.
Założycielem plantacji i stacji obróbki jest Tesfaye Bekele, specjalista w dziedzinie agronomii, ekonomii i oczywiście kawy. Jego kawowa przygoda rozpoczęła się w 2001 roku – od tego czasu farma stale się rozwija, a w efekcie zwiększa się produkcja i jakość ziarna. Bezpośrednia współpraca z palarnią Johan & Nyström trwa od 2012 roku, z rewelacyjnymi skutkami – po każdym zbiorze skupowane jest 300 worków ziarna, a rolnicy są premiowani za jakość produktu i otrzymują wynagrodzenie o 30% wyższe od stawki Fair Trade.
Nasze przepisy:
Dripper V60
Doza: 6,5 g kawy / 100 ml wody
Całkowity czas: ok. 3:30 min
Temperatura wody: 89 stopni Celsjusza
Mielenie: Średnie
Przykładowy przepis na 300 ml kawy:
1. Po namoczeniu filtra i rozgrzaniu wszystkich naczyń, wsyp zmieloną wcześniej kawę (19,5g) do filtra.
2. Zalej kawę 60 gramami wody i odczekaj 30 sekund. Delikatnie zamieszaj dripperem.
3. Dolej wodę do poziomu 130 g.
4. Kiedy stoper wskaże czas 1:10 min, dolej kolejną porcję wody do poziomu 220 g.
5. Ostatnią porcję wody (do poziomu 300 g) dolej w momencie 2:10 min.
6. Proces powinien zakończyć się ok. 3:30 min. Gotowe!
Aeropress (Metoda odwrócona - invert):
Doza: 19 g
Czas: 2:45 min.
Temperatura: 89 stopni Celsjusza
Mielenie: grube (jak do Chemexa)
Parzenie:
1. Po rozgrzaniu Aeropressa, przelaniu filtra i potrzebnych naczyń, ustaw Aeropress odpowiednio do odwróconej metody (tłokiem do dołu). Wsyp do zaparzacza 19 g zmielonej kawy.
2. Zalej kawę 50 g gorącej wody i odczekaj 30 sekund.
3. Dolej wodę do poziomu 240 g i zamieszaj 5 razy.
4. Kiedy czas wskaże 1:45 min, załóż sitko z filtrem, obróć Aeropress i powoli przeciśnij (przez ok. 60 sekund) kawę do naczynia. Jeśli po obróceniu zaparzacza kawa jest przylepiona do tłoka, lekko zamieszaj Aeropressem.
5. Gotowe!
Nowość
Polecany
Bestseller
Johan & Nyström - Ethiopia Guji
Kawa ziarnista jakości speciality pochodząca z Etiopii, wypalona w szwedzkiej palarni Johan & Nyström. Palona w jasnym stopniu, sprawdzi się zarówno do ekspresu ciśnieniowego oraz kawiarki, jak i do ekspresu przelewowego, dripa, Chemexa, AeroPressa, French Pressa i innych alternatywnych metod parzenia. W filiżance na pierwszy plan wysuwa się słodycz, dopełniona nutami owocowymi.
Kraj pochodzenia ziarna: Etiopia
Region: Guji
Farma/Producent: Kanyon Moutain Coffee Farm
Wysokość upraw: 1900 - 2050 m n.p.m.
Odmiana: Mixed Heirloom
Obróbka: Sucha (natural)
Kawy z obróbki na sucho, czyli naturalnej, charakteryzują się intensywnym, słodkim smakiem. Nie są tak lekkie i orzeźwiające jak kawy myte. Ich smak Was otuli, oblepi język i będzie towarzyszył jeszcze przez długie chwile.
Już samo otwarcie paczki przypomina rozpakowanie deserowej czekolady z wiśniami, a do tego w tle majaczy kieliszek czerwonego, wytrawnego wina. Nieśmiało leży też garść suszonych truskawek.
Aromaty przypominające wiśnie w deserowej czekoladzie, suszone truskawki i delikatne, winne nuty (winna temu jest obróbka ziaren na sucho) towarzyszą od samego początku. Od otwarcia paczki po ostatnie krople.
Pierwsze łyki to zdecydowanie czekoladowe nuty, przyjemnie lepkie i intensywne. Zaraz pod tym kryje się słodycz kandyzowanych wiśni i minimalna, przyjemna kwaskowatość. Całość jest bardzo pełna, przytulna, pozostająca długo na języku.
Na naszym blogu możecie przeczytać, w jakich metodach ta kawa sprawdzi się najlepiej. Podpowiemy, że nie tylko w dripie, ale i w kawiarce!