Produkty online
Ameryka Południowa
-
Nowości
-
Nasze marki
-
1Zpresso
(5)
-
3fe
(10)
-
Able Brewing
(6)
-
Acaia
(22)
-
AeroPress
(15)
-
Alpro
(14)
-
Althaus
(31)
-
AOOMI
(97)
-
Arcaffe
(24)
-
Asobu
(37)
-
Audun Coffee
(15)
-
Autumn Coffee Roasters
(12)
-
Bagdrip
(13)
-
Baratza
(51)
-
Barista & Co
(37)
-
Barista Space
(57)
-
Bean Bros
(6)
-
Bialetti
(179)
-
Blend Tea
(1)
-
Bonanza Coffee
(6)
-
Bras
(1)
-
Brewista
(11)
-
Brita
(6)
-
Brown House & Tea
(31)
-
Bunn
(38)
-
BWT
(15)
-
Caffe Cannizzaro
(5)
-
Caffenation
(15)
-
Cafflano
(11)
-
Casino Mocca
(5)
-
Chemex
(36)
-
Cilia
(7)
-
Clever
(1)
-
COFFEE PLANT
(28)
-
Coffeedesk
(55)
-
Coffeelab
(33)
-
Colonna Coffee
(6)
-
Comandante
(58)
-
Contigo
(24)
-
Craft Coffee Roasters
(9)
-
Dafi
(45)
-
Deseo
(4)
-
Diemme Caffe
(17)
-
Dobra Palarnia Kawy
(7)
-
DomoBar
(1)
-
Doubleshot
(8)
-
Dr. Coffee
(6)
-
Drink Me Chai
(6)
-
Dutch Barista
(6)
-
Dworzysk
(7)
-
Ecostrawz
(2)
-
Espazzola
(3)
-
Espresso Gear
(23)
-
Etno Cafe
(24)
-
Eureka
(56)
-
Father's Coffee
(8)
-
Fellow
(109)
-
Fentimans
(16)
-
Fetco
-
Figa Coffee
(8)
-
Five Elephant
(7)
-
Full Circle
(3)
-
Gaggia
(22)
-
Gardelli Specialty Coffees
(12)
-
GAT
(3)
-
GBG
(3)
-
Glowbeans
(7)
-
Good Coffee
(1)
-
Graef
-
Hard Beans
(28)
-
Hario
(280)
-
HAYB
(71)
-
Heresy
(18)
-
Hi! Coffeedesk
(6)
-
Illy
(15)
-
IMS
(22)
-
Izzo
(7)
-
Java Coffee
(7)
-
Jean Lenoir
(2)
-
Johan & Nystrom
(35)
-
Jura
(53)
-
Just T
(39)
-
Kafar
(10)
-
Kalve
(7)
-
Kambukka
(35)
-
KeepCup
(205)
-
Kimbo
(23)
-
Kofi Brand
(5)
-
Krups
(2)
-
Kruve
(37)
-
Kusmi Tea
-
KYOTO Coffee Roasters
(11)
-
La Brasiliana
(3)
-
La Cabra
(8)
-
La Marzocco
(17)
-
LaCava
(49)
-
Lavazza
(40)
-
Le Piantagioni del Caffe
(44)
-
Lelit
(20)
-
Long Man Tea
(25)
-
Loveramics
(308)
-
Lucaffe
(11)
-
Lune Tea
-
Lykke
(10)
-
Mahlkonig
(5)
-
Manufaktura Czekolady
(31)
-
Many Mornings
(6)
-
Melitta
(58)
-
MiiR
(45)
-
Moccamaster
(99)
-
Monbana
(41)
-
Monin
(29)
-
Motta
(119)
-
Mount Caramel
(38)
-
Mount Everest Tea
(24)
-
Natumi
(16)
-
New York
(10)
-
Nivona
(15)
-
Nomad Coffee
(6)
-
Notes Crafters
(5)
-
Nucleus
(2)
-
Nuova Simonelli
(1)
-
Oatly
(8)
-
Odija
(2)
-
Or Tea?
(30)
-
Paper & Tea
(80)
-
Passalacqua
(13)
-
Pellini
(12)
-
Pizca del Mundo
(26)
-
Planetary Design
(5)
-
Porlex
(2)
-
Promac
(6)
-
Pukka
(34)
-
Puqpress
(9)
-
Rancilio
(2)
-
Rebel Kitchen
(1)
-
Rekrow
(1)
-
Rhinowares
(40)
-
Right Side Coffee
-
Rocket Bean
(21)
-
RS5
(2)
-
Rude Health
(7)
-
Saeco
(8)
-
Sage
(22)
-
Savage Coffees
(17)
-
Sencotel
-
SIMPLo
(5)
-
Sloane
(5)
-
Smeg
-
Solberg & Hansen
(52)
-
Sproud
(4)
-
Story Coffee Roasters
(16)
-
T-TE
(17)
-
Taragui
-
Tastea Heaven
(4)
-
Teabag
-
teapigs
(98)
-
Teministeriet
(81)
-
The Barn
(9)
-
The Coffee Collective
(3)
-
The Rinser
(6)
-
Tim Wendelboe
(2)
-
Timemore
(26)
-
Toddy
(17)
-
Tregothnan
(3)
-
Urnex
(34)
-
Vintage Teas
(60)
-
VSSL
(1)
-
VST inc.
(10)
-
WildPower
(17)
-
Wilfa
(25)
-
Willie's Cacao
(36)
-
Wroasters
-
Wunda
-
YOGI TEA
(29)
-
1Zpresso
(5)
-
Kawa
-
Odkryj
-
Rodzaj
- Metoda parzenia
-
Pochodzenie
-
Palarnia
- Marka
-
-
Herbata
-
Odkryj
-
Rodzaj
- Typ
-
- Zaparzacze
- Ekspresy
- Młynki
- Akcesoria
- Dodatki
-
Outlet
Kawa Ameryka Południowa
Ameryka Południowa
Kawa z Ameryki Południowej to absolutna klasyka gatunku. W tym regionie powstały pierwsze duże plantacje, które zaopatrują w ziarna ogromną część świata. Niewątpliwie najbardziej popularna w tym regionie jest kawa brazylijska.
Czytaj dalej
Kawa Brazylia
Kawa z Brazylii charakteryzuje się klasycznym profilem smakowym – orzechowa, czekoladowa, delikatna w smaku, o lekkiej kwasowości. Kawa brazylijska gatunki – wyróżnić możemy arabikę i robustę. Arabika rośnie wyżej i zawiera więcej smaków i aromatów w stosunku do rosnącej niżej robusty, która za to ma w sobie większą zawartość kofeiny. Kawa brazylijska rodzaje – brazylijska kawa ma wiele odsłon, a różnice między nimi wynikają z proporcji Arabiki i Robusty w mieszance.
Kawa Peru
Kawa z Peru również charakteryzuje się klasycznymi nutami smakowymi, jednak w kawach z tego regionu możemy odnaleźć owocowe klimaty.
Kawa Kolumbia
Kawa z Kolumbii oferuje klasyczne smaki przeplatające się z orzeźwiającymi owocowymi elementami. Najlepiej sprawdzi się dla tych, którzy cenią tradycyjne smaki, ale chcą spróbować czegoś bardziej ekscytującego.
Filtry
–
1 - 30 produktów z 197 dostępnych
Sortuj według:
Nowość
Bestseller
Johan & Nyström - Brazil Fortaleza
Data palenia: 05.04.2022
Producent: Johan & Nyström
Kawa ziarnista jakości speciality pochodząca z Brazylii, wypalana przez szwedzką palarnie Johan & Nystrom. Palona jasno, sprawdzi się przede wszystkim w przelewowych metodach parzenia. Fortaleza jest doskonale zbalansowana, o naturalnych nutach czekolady, orzechów laskowych i wiśni - propozycja skierowana do tych, którzy w kawie poszukują naturalnej słodyczy.
Ziarna pochodzą z brazylijskiej farmy Fazenda Ambiental Fortaleza, która od ponad stu lat jest własnością rodziny Croce.
Kawa jest wynikiem lokalnej współpracy Marcusa Croce z sąsiednimi farmami. Dzięki temu produkcja przebiega w przyjacielskiej atmosferze, zachowując etyczny wymiar pracy przy najwyższej dbałości o jakość. Farma rozciąga się na wysokości pomiędzy 900 a 1400 metrami i uprawia się tam arabikę typu Bourbon, Mundo Novo oraz Catuai.
Kraj pochodzenia ziarna: Brazylia
Region: Mococa
Producent: Croce Family
Odmiana: Bourbon, Mundo Novo, Catuai
Obróbka: Natural
Polecany
Wybór Coffeedesk
PRZELEW MIESIĄCA: Coffeelab - Kolumbia Finca La Floresta 250g
Data palenia: 18.05.2022
Producent: Coffeelab
Poznajcie nowy przelew miesiąca! Kawa ziarnista jakości specialty pochodząca z Kolumbii, wypalona w palarni Coffeelab. Palona jasno, idealna do ekspresu przelewowego, dripa, Chemexa, AeroPressa, French Pressa, oraz innych alternatywnych metod parzenia. W jej smaku można wyczuć nuty rumu, gujawy i ziaren kakaowych.
Czerwcowy filtr miesiąca to incepcja premiery, jest to premiera w premierze! Warszawski CoffeeLab, niezmiennie od kilku lat, co miesiąc wypuszcza premierowo kawę, której etykietę projektują zaproszeni przez palarnię artyści. Czerwcowy filtr miesiąca to również premiera w CoffeeLabie, za etykietę odpowiada Krzysztof Drabina. Kolumbia Finca La Floresta z jednego z moich ulubionych regionów Kolumbii - Huila, obrabiana metodą naturalną kawa odmiany Castillo, to ziarna o bardzo ciężkim, owocowym zapachu.
V60
18g/300ml wody
temp. 92 stopnie
26 klików na Comandante
zalania:
preinfuzja 60g 35 sek, następnie dolać do 140g, około 1:30 dolać do 210g, po około 2 min dolać do 300g. całość powinna trwać około 2:50.
Kawa bardzo złożona, szczerze jakiej receptury nie użyjecie, efekt będzie rewelacyjny. Wyczuwalne przyjemne owoce, głównie wiśnia, oraz papaya, z delikatną rumową słodyczą. Body dość ciężkie, raczej niska kwasowość, pomimo wyczuwalnych owoców. Rumowa nuta dobrze teperuje kwasowość. Ogromne polecanko do coldbrew!
COLD BREW
Mielenie na grubość 25/26 klików Comandante
60g kawy na litr wody
maceracja 10/12 godzin
Super słodko, owocowo, i wiśniowo - cold brew które zapamięta się na długo!
Kraj pochodzenia kawy: Kolumbia
Region: Algeciras, Huila
Farma: Finca La Floresta
Metoda obróbki: Natural
Odmiana: Castillo
Kawa miesiąca
Na każdy miesiąc wybieramy dla Was specjalne ziarna i oznaczamy je kawą miesiąca, w wersji dedykowanej do espresso lub do metod przelewowych. Wybierając kawę miesiąca bezpośrednio współpracujemy z palarniami, by dostarczyć Wam ziarna o najwyższej jakości, ciekawym smaku, świeżym wypale, no i w wyjątkowej cenie. Każdą kawę dokładnie testujemy w różnych metodach parzenia i we współpracy opisujemy jak najbardziej szczegółowo, dostarczając Wam polecane przepisy i dogłębną historię ziaren.
Pragniemy w ten sposób przybliżyć Wam ziarna jakości speciality i sprawić, że poznacie różne naturalne smaki kawy. A tym samym kawa wysokiej jakości zagości w Waszych domach na stałe. Przekonajcie się sami co przygotowaliśmy dla Was w tym miesiącu!
Le Piantagioni del Caffe - Water Decaf - Kawa bezkofeinowa 250g
Producent: Le Piantagioni del Caffè
Kawa bezkofeinowa wypalana przez cenioną włoską palarnię Le Piantagioni del Caffè. Ziarno to 100% arabika pochodząca z Brazylii. W filiżance można spodziewać się przede wszystkim słodyczy o nutach czekoladowo-orzechowych.
Brak kofeiny wcale nie musi równać się brakowi smaku! Ziarno z brazylijskiego regionu Cerrado oferuje przyjemną słodycz i minimalną zawartość kofeiny. Proces dekofeinizacji jest przeprowadzany bez użycia sztucznych substancji chemicznych - ziano jest poddawane działaniu pary wodnej i płukaniu w wodzie.
HAYB - Peru Cajamarca Espresso 250g
Data palenia: 24.04.2022
Producent: HAYB
Kawa ziarnista jakości specialty pochodząca z Peru, wypalona w Warszawie przez HAYB. Palona w średnim stopniu - sprawdzi się przede wszystkim w ekspresach ciśnieniowych i kawiarkach. W profilu sensorycznym palarni są nuty kandyzowanych owoców, migdałów i białej czekolady.
Balans, balans, i jeszcze więcej balansu – właśnie takie, wyważone, jest nasze kwietniowe espresso. Cajamarca to bardzo żyzny region górzysty w peruwiańskiej prowincji Jaen, uważanej za kawowe epicentrum Peru. Uprawiane są tu głównie odmiany Cattura, Bourbon oraz Mundo Novo. Ziarna w całym Cajamarca obrabia się metodą mytą.
Przepis:
18,3 g kawy
6. klik Comandante
26 sek /36 g uzysku
To sensoryczny majstersztyk! Kawa niesamowicie przyjemnie czekoladowa. Z każdym łykiem odkrywa się kolejne owocowe nuty: wiśnię, pieczone jabłko, a wraz ze spadkiem temperatury wyłania się przyprawowa słodycz cynamonu.
Kawa mleczna w wypadku espresso to bardzo mocna słodycz czekoladowo-karmelowa (owoce praktycznie tutaj znikają). Fajną alternatywę na wykorzystanie Peru od Hayba stanowi zimny flat white. Espresso zaparzamy wprost do zimnej filiżanki, która wcześniej hibernowała sobie w zamrażarce. Chłodne mleko spieniamy we french pressie i zalewamy nim espresso.
Kraj pochodzenia kawy: Peru
Region: Cajamarca
Metoda obróbki: Washed
Nowość
Hard Beans - Polska Parzucha - Kawa ziarnista 250g
Data palenia: 09.05.2022
Producent: Hard Beans
Kawa ziarnista, klasyk gatunku, powrót do narodowych korzeni - wyrafinowana kawa dedykowana zagorzałym entuzjastom konwencjonalnych smaków.
Starannie wyselekcjonowana mieszanka arabik pochodzących z Ameryki Środkowej i Południowej zadowoli nawet najbardziej wymagające podniebienia. Palona w średnim stopniu, sprawdzi się jako klasyczna parzucha, uda się ją zaparzyć w dripie, wszelkich akcesoriach przelewowych, french pressie, a także da radę w kawiarce.
Połączenie niebanalnej słodyczy czekolady i orzechów włoskich oraz nadzwyczajnej cielistości, dopełnione subtelnym muśnięciem kwasowości to cechy, które wyróżniają ją na tle kawowej przeciętności. Znakomity wybór dla kawowych tradycjonalistów.
Hard Beans - Polska Parzucha - Kawa mielona
Data palenia: 09.05.2022
Producent: Hard Beans
Kawa mielona, klasyk gatunku, powrót do narodowych korzeni - wyrafinowana kawa dedykowana zagorzałym entuzjastom konwencjonalnych smaków.
Starannie wyselekcjonowana mieszanka arabik pochodzących z Ameryki Środkowej i Południowej zadowoli nawet najbardziej wymagające podniebienia. Mielona w średnim stopniu, sprawdzi się jako klasyczna parzucha, uda się ją zaparzyć w dripie, da radę także w kawiarce.
Połączenie niebanalnej słodyczy czekolady i orzechów włoskich oraz nadzwyczajnej cielistości, dopełnione subtelnym muśnięciem kwasowości to cechy, które wyróżniają ją na tle kawowej przeciętności. Znakomity wybór dla kawowych tradycjonalistów.
Polecany
Wybór Coffeedesk
HaHaHa vol. 3 - Kolumbia Tolima La Cinta Natural Filter 250g
Data palenia: 11.05.2022
Producent: Heresy
Pierwsza w Polsce (a może i na świecie) kawa, która została stworzona przez trzy palarnie na raz! Współpraca między HAYB, Hard Beans i Heresy pod nazwą “Projekt HaHaHa” (nawiązującą do pierwszej litery w nazwie każdej palarni) ma na celu pokazanie, że branża kawowa to nie tylko konkurencja, ale i przyjacielska współpraca. Każda z palarni odpowiadała za inny kluczowy etap stworzenia kawy - wybór ziarna (Hard Beans), wypalenie (Heresy) i projekt etykiety (HAYB). Cały nakład kawy z “Projektu HaHaHa” jest dostępny wyłącznie w Coffeedesk!
HaHaHa vol. 3 to kawa ziarnista jakości specialty pochodząca z Kolumbii. Palona jasno, idealna do ekspresu przelewowego, dripa, Chemexa, AeroPressa, French Pressa, oraz innych alternatywnych metod parzenia.
Kraj pochodzenia ziarna: Kolumbia
Region: Tolima
Producent: Nolberto Olaya
Farma: La Cinta
Odmiana: Caturra
Obróbka: Natural
Położenie upraw: 1700 m n.p.m.
Zbiór: wrzesień - listopad 2021
Wynik w cuppingu: 87 / 100 punktów
FARMA I OBRÓBKA
La Cinta wnosi się na imponujących 1700 metrach nad poziomem morza i jest niewielka, licząca 8 hektarów. Męska część ekipy, Nolberto i jego syn Jefferson ogarniają wszystko, co związane z kawką. Za to żeński team, Eloina z córką Marcelą, sprawują pieczę nad kakaowcami, również hodowanymi na farmie.
Przed rozłożeniem do suszenia, lot tej naturalnej caturry przeszedł 120-godzinną fermentację w plastikowych konterach. Krejzi.
OPINIA ROASTERA
Przestraszyłem się, wąchając zielone ziarno po raz pierwszy. Mnóstwo nut fermentacyjnych sprowokowało pierwszą myśl: “oho, będzie kimchi z sosem gochujang!”. Ale nie! W filiżance wyraźnie funky, lecz tuż przed granicą octowego piekła. Potężna słodycz, żywa struktura i intensywność godna kłótni rozpadających się małżeństw!
Nowość
Kofi Brand Kofi Brasil 250g
Data palenia: 26.04.2022
Producent: Kofi Brand
Wysokiej jakości ziarna arabiki z Brazylii, wypalane przez warszawską palarnię Kofi Brand. Kawa o dominującej słodyczy, w smaku i aromacie pojawiają się nuty suszonych owoców, ciemnej czekolady, orzechów i słodkiego karmelu.
Kraj pochodzenia: Brazylia
Farma: Fazenda Rainha
Odmiana: Yellow Bourbon
Wysokość uprawy: 1100 - 1500 m n.p.m.
Nowość
Hard Beans - Brazylia Samambaia Espresso 250g - Kawa ziarnista
Data palenia: 08.05.2022
Producent: Hard Beans
Kawa ziarnista jakości speciality z Brazylii, wypalona przez Hard Beans. Palona w jasnym stopniu w standardzie espresso, sprawdzi się w ekspresach ciśnieniowych i kawiarkach.
W filiżance można oczekiwać nut nugatu, orzechów oraz czerwonych jabłek. Doskonała jako kawa czarna, jednak sprawdzi się również w połączeniu z mlekiem.
Kraj pochodzenia ziarna: Brazylia
Region: Sul de Minas
Metoda obróbki: Pulped natural
Odmiana: Yellow Bourbon
Położenie upraw: 1200 m n.p.m.
HAYB - Peru Cajamarca Espresso 1kg
Data palenia: 24.04.2022
Producent: HAYB
Kawa ziarnista jakości specialty pochodząca z Peru, wypalona w Warszawie przez HAYB. Palona w średnim stopniu - sprawdzi się przede wszystkim w ekspresach ciśnieniowych i kawiarkach. W profilu sensorycznym palarni są nuty kandyzowanych owoców, migdałów i białej czekolady.
Balans, balans, i jeszcze więcej balansu – właśnie takie, wyważone, jest nasze kwietniowe espresso. Cajamarca to bardzo żyzny region górzysty w peruwiańskiej prowincji Jaen, uważanej za kawowe epicentrum Peru. Uprawiane są tu głównie odmiany Cattura, Bourbon oraz Mundo Novo. Ziarna w całym Cajamarca obrabia się metodą mytą.
Przepis:
18,3 g kawy
6. klik Comandante
26 sek /36 g uzysku
To sensoryczny majstersztyk! Kawa niesamowicie przyjemnie czekoladowa. Z każdym łykiem odkrywa się kolejne owocowe nuty: wiśnię, pieczone jabłko, a wraz ze spadkiem temperatury wyłania się przyprawowa słodycz cynamonu.
Kawa mleczna w wypadku espresso to bardzo mocna słodycz czekoladowo-karmelowa (owoce praktycznie tutaj znikają). Fajną alternatywę na wykorzystanie Peru od Hayba stanowi zimny flat white. Espresso zaparzamy wprost do zimnej filiżanki, która wcześniej hibernowała sobie w zamrażarce. Chłodne mleko spieniamy we french pressie i zalewamy nim espresso.
Kraj pochodzenia kawy: Peru
Region: Cajamarca
Metoda obróbki: Washed
Nowość
Le Piantagioni del Caffe - Brazil Cachoeira Da Grama 250g
Producent: Le Piantagioni del Caffè
Ta jednorodna arabika, wypalona przez włoską palarnię Le Piantagioni del Caffe, pochodzi z plantacji Cachoeira da Gama w Brazylii. Odmiany botaniczne Yellow Bourbon i Red Catuai zostały poddane dość nietypowej jak na tego typu kawy obróbce mytej, co daje nadzieję na ciekawą filiżankę!
Aromaty
Po otworzeniu paczki do nosa dociera bardzo intensywny i dość ciemny aromat. Zmielenie kawy otwiera aromat i uwalnia dużo migdałowych i orzechowych nut oraz mnóstwo czekolady. Pierwsze espresso o parametrach 18 gramów dozy, 40 gramów uzysku i 27 sekund ekstrakcji pachnie dość podobnie – słodycz, prażone orzechy i ciemna czekolada.
Smaki
W smaku jest bardzo słodkie, długo pozostaje na języku i mimo bardzo ciemnego profilu wypalenia, nie ma dużej ilości goryczy w posmaku. Kolejnym krokiem w kierunku optymalnego smaku jest zmielenie kawy nieznacznie grubiej, dzięki czemu czas ekstrakcji przyspiesza do 23 sekund. Dzięki temu nadal wyraźna orzechowo-czekoladowa słodycz zaczya lepiej współgrać z kwasowością typową dla żółtych śliwek. Jeszcze grubsze mielenie powoduje wypłaszczenie smaku i podbicie kwasowości do zbyt wysokiego poziomu.
We flat white Brazylia z La Piantagioni del Caffe pokazuje swoje najlepsze oblicze. Bardzo wysoka słodycz i czekoladowo-orzechowy posmak kojarzący się z cukierkami Toffifee sprawiają, że szybko oglądamy dno filiżanki. Jeżeli jednak wolimy mniej intensywne smaki, to z odsieczą przychodzi cappuccino. Zrobione na pojedynczym espresso będzie miało posmak Nutelli i aksamitną konsystencję.
Kawiarka
W kawiarce mamy do czynienia z klasyką w świetnym wydaniu. Zero kwasowości, dużo orzechów i goryczki – tej dobrej! Idealna do śniadania i jako pierwsza kawa, kiedy nie oczekujemy subtelnych owocowych niuansów i wykwintnej kwasowości.
Włoski wypał nie musi być straszny
Brazylia Cachoeira da Grama od Le Piantagioni del Caffe to kawa przynosząca na myśl typowe włoskie espresso, przedstawiona w dużo korzystniejszej formie. Wyobraźcie sobie klasyczną włoską kawę pozbawioną przepalonej goryczy, a zamiast niej pojawiające się nuty świeżego orzecha włoskiego oraz prażonych migdałów. To właśnie te smaki i aromaty są obok czekolady najbardziej wyczuwalne w każdej filiżance kawy miesiąca zrobionej czy to w ekspresie kolbowym, czy w kawiarce.
Kraj pochodzenia ziarna: Brazylia
Regon: Vale da Grama, Minas Gerais
Farma: Cachoeira da Gama
Metoda obróbki: Myta (Washed)
Odmiana: Yellow Bourbon, Red Catuai
Wysokość upraw: 1100 - 1250 m n.p.m.
Jest to kawa certyfikowana przez "CSC ® - Certified Speciality Coffee Association of Italy" - wszystkie opakowania są opatrzone etykietą z numerem i hologramem świadczącym o wysokiej jakości.
Polecany
Wybór Coffeedesk
Story Coffee Roasters - Brazylia Sitio Sao Lucas Espresso 250g
Data palenia: 12.05.2022
Producent: Story Coffee Roasters
Brazylijskie ziarno wypalone przez Story Coffee Roasters. Palona w średnim stopniu, idealna do ekspresów ciśnieniowych oraz kawiarek. W jej smaku pojawia się masło orzechowe, nugat i żółte owoce.
Kraj pochodzenia ziarna: Brazylia
Region: Vertentes, Santo Antonio do Amparo
Odmiana: Yellow Bourbon
Metoda obróbki: Pulped Natural
Wysokość upraw: 1100 m n.p.m.
Zbiór: Maj - Wrzesień
Ocena w cuppingu: 84 / 100 pkt
Le Piantagioni del Caffe - Water Decaf - Kawa bezkofeinowa 500g
Producent: Le Piantagioni del Caffè
Bezkofeinowa kawa ziarnista wypalana przez cenioną włoską palarnię Le Piantagioni del Caffè. Palona w ciemnym stopniu, sprawdzi się w ekspresach ciśnieniowych i kawiarkach. Ziarno to 100% arabika pochodząca z Brazylii. W filiżance można spodziewać się przede wszystkim słodyczy o nutach czekoladowo-orzechowych.
Brak kofeiny wcale nie musi równać się brakowi smaku! Ziarno z brazylijskiego regionu Cerrado oferuje przyjemną słodycz i minimalną zawartość kofeiny. Proces dekofeinizacji jest przeprowadzany bez użycia sztucznych substancji chemicznych - ziano jest poddawane działaniu pary wodnej i płukaniu w wodzie.
Nowość
Kofi Brand Kofi Brasil 1kg
Data palenia: 26.04.2022
Producent: Kofi Brand
Wysokiej jakości ziarna arabiki z Brazylii, wypalane przez warszawską palarnię Kofi Brand. Kawa o dominującej słodyczy, w smaku i aromacie pojawiają się nuty suszonych owoców, ciemnej czekolady, orzechów i słodkiego karmelu.
Kraj pochodzenia: Brazylia
Farma: Fazenda Rainha
Odmiana: Yellow Bourbon
Wysokość uprawy: 1100 - 1500 m n.p.m.