Filtry
1 - 30 produktów z 102 dostępnych
Sortuj według:
Nowość
LaCava - Kolumbia La Isleta Natural Filter 250g

Data palenia: 08.05.2023

Producent: LaCava

Kawa ziarnista jakości specialty pochodząca z Kolumbii, wypalona z okazji urodzin palarni LaCava. Palona jasno, idealna do ekspresu przelewowego, dripa, Chemexa, AeroPressa, French Pressa, oraz innych alternatywnych metod parzenia. W smaku wyczuwalne są nuty truskawki, maliny, guawy, kakao i rumu. Kraj pochodzenia kawy: Kolumbia Region: Los Monos, Antioquia Metoda obróbki: Natural Odmiana: Caturra, Castillo, Colombia Położenie upraw: 1350 - 1800 m n.p.m. Punkty w cuppingu: 86 / 100 pkt.
Nowość
LaCava - Kolumbia La Isleta Natural Espresso 250g

Data palenia: 18.05.2023

Producent: LaCava

Kawa ziarnista jakości specialty pochodząca z Kolumbii, wypalona z okazji urodzin palarni LaCava. Palona w średnim stopniu, przeznaczona do espresso - doskonale sprawdzi się w ekspresach ciśnieniowych i kawiarkach. W smaku wyczuwalne są nuty truskawki, maliny, guawy, kakao i rumu. Kraj pochodzenia kawy: Kolumbia Region: Los Monos, Antioquia Metoda obróbki: Natural Odmiana: Caturra, Castillo, Colombia Położenie upraw: 1350 - 1800 m n.p.m. Punkty w cuppingu: 86 / 100 pkt.
LaCava - Brazylia Santa Rita Espresso 250g

Data palenia: 24.04.2023

Producent: LaCava

Kawa ziarnista jakości speciality pochodząca z Brazylii, wypalona w palarni LaCava. Palona w średnim stopniu, przeznaczona do espresso - doskonale sprawdzi się w ekspresach ciśnieniowych i kawiarkach. W smaku wyczuwalne są nuty koniaku, suszonych owoców oraz nutelli. Kraj pochodzenia ziarna: Brazylia Region: Alta Mogiana, Jerquara Metoda obróbki: Natural Położenie upraw: 890 m n. p. m. Odmiana: Mundo Novo, Red Catuai Ocena w cuppingu: 82 / 100 punktów
Najniższa cena: 39,00 zł
LaCava - Coffeedesk BRU Filter 250g

Data palenia: 18.05.2023

Producent: LaCava

Kooperatywa LaCavy z Coffeedesk zaowocowała wyjątkowym exclusivem! Do genialnej serii Bru dołącza prawdziwa wisienka na torcie - pierwsza, jedyna i ekstremalnie owocowa Kenia! Piękne i pełne ziarna AA koncentrują w sobie esencję tego, co kochamy w Keniach. Soczysta czarna porzeczka przeplata się ze słodką czereśnią w towarzystwie ciemnej czekolady. Przyjemna kwasowość i herbaciane body osiągają equilibrium. Idealna kawa do codziennego przelewania, must brew dla fanów gatunku. Dostępna wyłącznie u nas! Kraj pochodzenia kawy: Kenia Region: Nyeri, Murang'a, Kiambu Metoda obróbki: Washed Odmiana: SL28, SL34, Ruiru 11 Położenie upraw: 1600 - 2300 m n.p.m. Punkty w cuppingu: 87 pkt.
Najniższa cena: 49,00 zł
LaCava x Coffeedesk - Roaster's Choice Honduras Finca La Vistada Filter 250g

Data palenia: 20.03.2023

Producent: LaCava

Honduras Finca La Vistada to Roaster's Choice – kawa wybrana i wypalona przez Aleksandra Smęta, Mistrza Cup Tasters 2022 i Roasting 2022 oraz roastera palarni LaCava,  specjalnie dla Coffeedesk. Są to ziarna z wielokrotnie nagradzanej plantacji prowadzonej przez braci Benitez.  Kawa palona jasno, idealna do ekspresu przelewowego, dripa, Chemexa, AeroPressa, French Pressa, oraz innych alternatywnych metod parzenia. Ziarna pielęgnowane z oddaniem i pasją, a następnie obrabiane metodą mytą, która nadaje im figlarnej kwasowości. Rześkie maliny, a razem z nimi przyjemnie słodki karmel i lekko kwaskowe jagody. Dopełnieniem smaku kawy jest orzeźwiająca obecność różanej herbaty.  Kraj pochodzenia kawy: Honduras Region: El Ocotillo, Santa Barbara Metoda obróbki: Washed Odmiana: Pacas Położenie upraw: 1750 m n.p.m. Punkty w cuppingu: 88 / 100 pkt. Kilka słów o kawie od samego Aleksandra Smęta:  "Od zawsze uważam, że większość naturali - kaw po suchej obróbce - lub kaw przechodzących długie procesy fermentacji, smakuje bardzo podobnie. Przez proces jaki przechodzą zanika charakter samego ziarna - można powiedzieć, że chowa się za smakiem pochodzącym z obróbki. Kawy myte mogą wydawać się nudne, bo to przecież najbardziej popularny i niekiedy nawet komercyjny proces w którym liczy się przede wszystkim wydajność. Jednak dzięki temu procesowi minimalizujemy długość fermentacji kawy, co pozwala na zachowanie pełni jej smaku. Jeśli kawa ma coś do zaoferowania to zdecydowanie ten proces podkreśli jej wyjątkowość. Tak dzieje się w przypadku Hondurasu La Vistada. Wspaniałe ziarna odmiany Pacas - charakterystycznej dla tego kraju pokazują, że myta kawa nie jest nudna! Gdy szukałem kawy do wspólnego projektu z Coffeedesk, chciałem pokazać to co ja osobiście lubię w kawie. Może Honduras nie jest moim pierwszym wyborem na codzień, ale tym razem na ślepo pośród wielu innych kaw, które cuppowałem ta jedna błyszczała i puszczała do mnie oko. Od razu wiedziałem, że to ta! Dodatkowym atutem jest kraj jej pochodzenia ponieważ to właśnie kawa z Hondurasu była tą, którą paliliśmy na Mistrzostwach Polski Roasting 2022. Każdy, kto obserwuje mnie na Instagramie może zauważyć, że lubię prostotę w paleniu. Dzięki zmniejszeniu ilości zmiennych możemy lepiej przewidzieć co dzieje się z kawą. Paląc tę kawę chciałem podkreślić jej owocowy charakter dlatego celowałem w pierwszy crack między 8 a 9 minutą a całkowity czas palenia wyniósł niecałe 10 minut. Duża moc palnika na początku nadała kawie dobrego tempa a powolne regularne redukcje mocy pozwoliły kawie się rozwinąć."
Najniższa cena: 69,00 zł
LaCava - Brazylia Santa Rita Espresso 1kg

Data palenia: 26.03.2023

Producent: LaCava

Kawa ziarnista jakości speciality pochodząca z Brazylii, wypalona w palarni LaCava. Palona w średnim stopniu, przeznaczona do espresso - doskonale sprawdzi się w ekspresach ciśnieniowych i kawiarkach. W smaku wyczuwalne są nuty koniaku, suszonych owoców oraz nutelli. Kraj pochodzenia ziarna: Brazylia Region: Alta Mogiana, Jerquara Metoda obróbki: Natural Położenie upraw: 890 m n. p. m. Odmiana: Mundo Novo, Red Catuai Ocena w cuppingu: 82 / 100 punktów
Najniższa cena: 139,00 zł
LaCava - Gran Lattina Espresso 250g

Data palenia: 26.03.2023

Producent: LaCava

Kawa ziarnista jakości specialty pochodząca z Brazylii oraz Wietnamu, wypalona w palarni LaCava. Mieszanka Arabiki (75%) i Robusty (25%). Palona w średnim stopniu, przeznaczona do espresso - doskonale sprawdzi się w ekspresach ciśnieniowych i kawiarkach. W smaku wyczuwalne są nuty ciemnej czekolady, karmelu, masła orzechowego oraz migdałów. Kraj pochodzenia ziarna: Brazylia Guaxupe, Wietnam Odmiana: Mundo Novo, Catuai, Robusta Obróbka: Natural, Wet Polished Położenie upraw: 500 - 1350 m n.p.m.
Najniższa cena: 34,00 zł
LaCava - Brazylia Santa Rita Espresso 550g

Data palenia: 26.03.2023

Producent: LaCava

Kawa ziarnista jakości speciality pochodząca z Brazylii, wypalona w palarni LaCava. Palona w średnim stopniu, przeznaczona do espresso - doskonale sprawdzi się w ekspresach ciśnieniowych i kawiarkach. W smaku wyczuwalne są nuty nutelli, suszonych owoców oraz rodzynek. Kraj pochodzenia ziarna: Brazylia Region: Alta Mogiana, Jerquara Metoda obróbki: Natural Położenie upraw: 890 m n. p. m. Odmiana: Mundo Novo, Red Catuai Ocena w cuppingu: 82 / 100 punktów
Najniższa cena: 79,00 zł
Nowość
LaCava - Kolumbia La Isleta Natural Espresso 1kg

Data palenia: 18.05.2023

Producent: LaCava

Kawa ziarnista jakości specialty pochodząca z Kolumbii, wypalona z okazji urodzin palarni LaCava. Palona w średnim stopniu, przeznaczona do espresso - doskonale sprawdzi się w ekspresach ciśnieniowych i kawiarkach. W smaku wyczuwalne są nuty truskawki, maliny, guawy, kakao i rumu. Kraj pochodzenia kawy: Kolumbia Region: Los Monos, Antioquia Metoda obróbki: Natural Odmiana: Caturra, Castillo, Colombia Położenie upraw: 1350 - 1800 m n.p.m. Punkty w cuppingu: 86 / 100 pkt
Nowość
LaCava - Rwanda Bukonya Washed Filter 250g

Data palenia: 18.05.2023

Producent: LaCava

Kawa ziarnista jakości specialty pochodząca z Rwandy, wypalona z okazji urodzin palarni LaCava. Palona jasno, idealna do ekspresu przelewowego, dripa, Chemexa, AeroPressa, French Pressa, oraz innych alternatywnych metod parzenia. W smaku wyczuwalne są nuty śliwki, miodu, herbaty i maliny. Kraj pochodzenia kawy: Rwanda Region: Northern Providence, Gakenke District Metoda obróbki: Washed Odmiana: Bourbon, Typica Położenie upraw: 1750 - 2100 m n.p.m. Punkty w cuppingu: 86+ / 100 pkt
LaCava - San Lorenzo Espresso 250g

Data palenia: 26.03.2023

Producent: LaCava

Kawa ziarnista jakości specialty pochodząca z Brazylii oraz Peru, wypalona w palarni LaCava. Palona w średnim stopniu, przeznaczona do espresso - doskonale sprawdzi się w ekspresach ciśnieniowych i kawiarkach. W smaku wyczuwalne są nuty śliwki, figi, czekolady oraz agrestu. Kraj pochodzenia ziarna: Brazylia Guaxupe, Peru Położenie upraw: 800 - 1350 m. n.p.m. Odmiana: Mundo Novo, Catuai, Caturra Obróbka: Natural, Washed
Najniższa cena: 39,00 zł
LaCava - Bella Crema Espresso 550g

Data palenia: 26.03.2023

Producent: LaCava

Kawa ziarnista jakości specialty pochodząca z Brazylii oraz Wietnamu, wypalona w palarni LaCava. Mieszanka Arabiki (50%) i Robusty (50%). Palona w średnim stopniu, przeznaczona do espresso - doskonale sprawdzi się w ekspresach ciśnieniowych i kawiarkach. W smaku wyczuwalne są nuty musu czekoladowego, kremu kakaowego i prażonych orzechów. Kraj pochodzenia ziarna: Brazylia Guaxupe, Wietnam Odmiana: Mundo Novo, Catuai, Robusta Obróbka: Natural, Wet polished Położenie upraw: 500 - 1350 m n.p.m.
Najniższa cena: 59,00 zł
LaCava - Braziliana Espresso 250g

Data palenia: 26.03.2023

Producent: LaCava

Kawa ziarnista jakości specialty pochodząca z Brazylii, wypalona w palarni LaCava. Mieszanka dwóch arabik z tego kraju. Palona w średnim stopniu, przeznaczona do espresso - doskonale sprawdzi się w ekspresach ciśnieniowych i kawiarkach. W smaku wyczuwalne są nuty czekolady, włoskich orzechów, migdałów oraz karmelu. Kraj pochodzenia ziarna: Brazylia Region: Guaxupe, Cerrado Położenie upraw: 800 - 1350 m n.p.m. Varietal: Mundo Novo, Catuai Obróbka: na sucho (natural)
Najniższa cena: 34,00 zł
LaCava - Shady BRU Nikaragua + Rwanda 250g

Data palenia: 24.04.2023

Producent: LaCava

Kawa ziarnista jakości speciality wypalona w palarni LaCava. Blend składa się w 70% z arabiki z Nikaragui oraz w 30% z robusty z Rwandy. Palona jasno, idealna jako kawa śniadaniowa - sprawdzi się do ekspresu przelewowego, dripa, Chemexa, AeroPressa, French Pressa, oraz innych alternatywnych metod parzenia. W smaku wyczuwalne są słodkie nuty kakao oraz aromat drzewa cedrowego i świeżego tytoniu.  Takich ziaren kawowy świat jeszcze nie cuppował! Nikaragua Las Mimosas z dodatkiem wysoko punktowanej, mytej robusty Twongere z Rwandy. Robusty przeżywają obecnie renesans. Oceniane rygorystycznie jak najlepsze arabiki, określane są jako „Fine Robusta” i często są od nich droższe w zakupie. Do projektu została wybrana organiczna robusta Fair Trade, certyfikowana przez Rain Forest Alliance.   Kraj pochodzenia kawy: Nikaragua 70% + Rwanda 30% Region: Las Mimosas, Coko Sector Metoda obróbki: Washed Odmiana: Caturra, Robusta Położenie upraw: 1000 - 1800 m n.p.m. Punkty w cuppingu: 84 pkt.
Najniższa cena: 39,00 zł
LaCava - Coffeedesk BRU Filter 1kg

Data palenia: 18.05.2023

Producent: LaCava

Kooperatywa LaCavy z Coffeedesk zaowocowała wyjątkowym exclusivem! Do genialnej serii Bru dołącza prawdziwa wisienka na torcie - pierwsza, jedyna i ekstremalnie owocowa Kenia! Piękne i pełne ziarna AA koncentrują w sobie esencję tego, co kochamy w Keniach. Soczysta czarna porzeczka przeplata się ze słodką czereśnią w towarzystwie ciemnej czekolady. Przyjemna kwasowość i herbaciane body osiągają equilibrium. Idealna kawa do codziennego przelewania, must brew dla fanów gatunku. Dostępna wyłącznie u nas! Kraj pochodzenia kawy: Kenia Region: Nyeri, Murang'a, Kiambu Metoda obróbki: Washed Odmiana: SL28, SL34, Ruiru 11 Położenie upraw: 1600 - 2300 m n.p.m. Punkty w cuppingu: 87 pkt.
Najniższa cena: 169,00 zł
LaCava - Specialty Italia Blend Espresso 250g

Producent: LaCava

Mieszanka kaw ziarnistych z Brazylii oraz Indii, wypalona w palarni LaCava. Blend Arabiki specialty (25%) i fine Robusty (75%). Palona w ciemnym stopniu, przeznaczona do espresso - doskonale sprawdzi się w ekspresach ciśnieniowych i kawiarkach. W smaku wyczuwalne są nuty słodkiej czekolady, marcepanu i bogaty aromat waniii.  Kraj pochodzenia ziarna: Brazylia Alta Mogiana Jerquara, Indie Coorg Odmiana: Mundo Novo, Red Catuai, Robusta Peredinia Obróbka: Natural, Washed Położenie upraw: 900 - 1100 m n.p.m. Ocena w cuppingu: 82 / 100 pkt.
Najniższa cena: 39,00 zł
Nowość
LaCava - Rwanda Muhondo Espresso 250g

Data palenia: 22.05.2023

Producent: LaCava

Kawa ziarnista jakości specialty pochodząca z Rwandy, wypalona w palarni LaCava. Palona w średnim stopniu, sprawdzi się w ekspresach ciśnieniowych i kawiarkach. W smaku wyczuwalne są nuty moreli liofilizowanej maliny, soku pomarańczowego i marcepanu. Kraj pochodzenia: Rwanda Region: Gakenke District Położenie upraw: 1750 - 2200 m. n.p.m. Odmiana: Bourbon Obróbka: Honey Ocena w cuppingu: 87 / 100 punktów
LaCava - Juicy BRU Filter 250g

Data palenia: 24.04.2023

Producent: LaCava

Kawa ziarnista jakości specialty wypalona w palarni LaCava, pochodząca z Rwandy. Palona jasno, idealna jako kawa śniadaniowa - sprawdzi się do ekspresu przelewowego, dripa, Chemexa, AeroPressa, French Pressa, oraz innych alternatywnych metod parzenia. W smaku wyczuwalne są nuty śliwki, żurawiny, czerwonego jabłka i miodu. Prawdziwa owocowa bomba do codziennego picia. Świetna kawa zarówno do rozpoczęcia przygody z przelewem, jak i do każdego pysznego śniadania.   Kraj pochodzenia kawy: Rwanda Region: Huye Hills Metoda obróbki: Natural Odmiana: Red Bourbon Położenie upraw: 1700 - 2200 m n.p.m. Punkty w cuppingu: 85,5 pkt.
Najniższa cena: 45,00 zł
Nowość
LaCava - Brazylia Espirito Santo Washed Filter 250g

Data palenia: 18.05.2023

Producent: LaCava

Kawa ziarnista jakości specialty pochodząca z Brazylii, wypalona z okazji urodzin palarni LaCava. Palona jasno, idealna do ekspresu przelewowego, dripa, Chemexa, AeroPressa, French Pressa, oraz innych alternatywnych metod parzenia. W smaku wyczuwalne są nuty pomarańczy, czerwonej porzeczki i kwiatów. Kraj pochodzenia kawy: Brazylia Region: Espirito Santo Metoda obróbki: Washed Odmiana: Red Catuai Położenie upraw: 800 - 1200 m n.p.m. Punkty w cuppingu: 87 / 100 pkt
Nowość
LaCava - Kolumbia Blend Decaf - Kawa bezkofeinowa Filter 250g

Data palenia: 18.05.2023

Producent: LaCava

Bezkofeinowa kawa ziarnista jakości specialty pochodząca z Kolumbii, wypalona z okazji urodzin palarni LaCava. Palona jasno, idealna do ekspresu przelewowego, dripa, Chemexa, AeroPressa, French Pressa, oraz innych alternatywnych metod parzenia. W smaku wyczuwalne są nuty karmelu, śliwki i przypraw korzennych. Kraj pochodzenia kawy: Kolumbia Metoda obróbki: CO2 Odmiana: Bourbon, Typica, Bourbon, Caturra Położenie upraw: 1100 - 1500 m n.p.m. Punkty w cuppingu: 83 / 100 pkt
LaCava - La Fragola Blend Espresso 250g

Producent: LaCava

Mieszanka kaw ziarnistych jakości specialty pochodzących z Etiopii i Brazylii, wypalona w palarni LaCava. Blend zawiera 100% Arabik. Palona w średnim stopniu, przeznaczona do espresso - doskonale sprawdzi się w ekspresach ciśnieniowych i kawiarkach. Pojawiają się tu nuty słodkiej truskawki zatopionej w gęstej czekoladzie, migdały, orzechy laskowe i łagodny aromat jaśminu. Doskonała propozycja dla miłośników kaw czekoladowych z minimalną kwasowością. Kraj pochodzenia ziarna: Etiopia, Brazylia Region: Guji, Alta Mogiana Jerquara Położenie upraw: 890 - 2100 m n.p.m. Odmiana: Heirloom, Mundo Novo, Red Catuai Obróbka: Natural
Najniższa cena: 39,00 zł
LaCava - Blue Espresso 1kg

Data palenia: 26.03.2023

Producent: LaCava

Kawa ziarnista jakości specialty pochodząca z Brazylii oraz Indii, wypalona w palarni LaCava. Mieszanka 100% arabik. Palona w średnim stopniu, przeznaczona do espresso - doskonale sprawdzi się w ekspresach ciśnieniowych i kawiarkach. W smaku wyczuwalne są nuty konfitur, karmelu, miodu oraz czekolady. Kraj pochodzenia ziarna: Brazylia Guaxupe, Indie Odmiana: Mundo Novo, Catuai, Kents, Catimor Obróbka: Natural, Monsooned Położenie upraw: 500 - 1350 m n.p.m.
Najniższa cena: 119,00 zł
Nowość
LaCava - Rwanda Muhondo Filter 250g

Data palenia: 18.05.2023

Producent: LaCava

Kawa ziarnista jakości specialty pochodząca z Rwandy, wypalona w palarni LaCava. Palona jasno, idealna do ekspresu przelewowego, dripa, Chemexa, AeroPressa, French Pressa, oraz innych alternatywnych metod parzenia. W smaku wyczuwalne są nuty moreli, miodu, maliny i karmelu. Kraj pochodzenia kawy: Rwanda Region: Gakene District Metoda obróbki: Honey Odmiana: Bourbon Położenie upraw: 1750 - 2200 m n.p.m. Punkty w cuppingu: 87 / 100 pkt.
Nowość
LaCava - Brazylia Blend Decaf - Kawa bezkofeinowa Espresso 250g

Data palenia: 18.05.2023

Producent: LaCava

Bezkofeinowa kawa ziarnista jakości specialty pochodząca z Brazylii, wypalona z okazji urodzin palarni LaCava. Palona w średnim stopniu, idealna do ekspresu ciśnieniowego i kawiarki. W smaku wyczuwalne są nuty orzecha laskowego, czekolady i suszonej śliwki. Kraj pochodzenia kawy: Brazylia Metoda obróbki: CO2 Odmiana: Mundo Novo, Catuai Położenie upraw: 800 - 1300 m n.p.m. Wynik w cuppingu: 82 / 100 pkt
LaCava - La Fragola Blend Espresso 550g

Data palenia: 26.02.2023

Producent: LaCava

Mieszanka kaw ziarnistych jakości specialty pochodzących z Etiopii i Brazylii, wypalona w palarni LaCava. Blend zawiera 100% Arabik. Palona w średnim stopniu, przeznaczona do espresso - doskonale sprawdzi się w ekspresach ciśnieniowych i kawiarkach. Pojawiają się tu nuty słodkiej truskawki zatopionej w gęstej czekoladzie, migdały, orzechy laskowe i łagodny aromat jaśminu. Doskonała propozycja dla miłośników kaw czekoladowych z minimalną kwasowością. Kraj pochodzenia ziarna: Etiopia, Brazylia Region: Guji, Alta Mogiana Jerquara Położenie upraw: 890 - 2100 m n.p.m. Odmiana: Heirloom, Mundo Novo, Red Catuai Obróbka: Natural
Najniższa cena: 79,00 zł
LaCava - Peru Tunki Espresso 250g

Data palenia: 24.04.2023

Producent: LaCava

Kawa ziarnista jakości specialty pochodząca z Peru, wypalona w palarni LaCava. Palona w średnim stopniu, sprawdzi się w ekspresach ciśnieniowych i kawiarkach. W smaku wyczuwalne są nuty ciemnej czekolady, śliwek oraz orzechów. Kraj pochodzenia ziarna: Peru Region: Dolina Tambopata Położenie upraw: 1300 - 1800 m n.p.m. Varietal: Typica, Bourbon, Caturra Obróbka: Washed
Najniższa cena: 49,00 zł
Nowość
LaCava - Rwanda Muhondo Espresso 550g

Data palenia: 18.05.2023

Producent: LaCava

Kawa ziarnista jakości specialty pochodząca z Rwandy, wypalona w palarni LaCava. Palona w średnim stopniu, sprawdzi się w ekspresach ciśnieniowych i kawiarkach. W smaku wyczuwalne są nuty moreli liofilizowanej maliny, soku pomarańczowego i marcepanu. Kraj pochodzenia: Rwanda Region: Gakenke District Położenie upraw: 1750 - 2200 m. n.p.m. Odmiana: Bourbon Obróbka: Honey Ocena w cuppingu: 87 / 100 punktów
LaCava - San Lorenzo Espresso 1kg

Data palenia: 26.03.2023

Producent: LaCava

Kawa ziarnista jakości specialty pochodząca z Brazylii oraz Peru, wypalona w palarni LaCava. Palona w średnim stopniu, przeznaczona do espresso - doskonale sprawdzi się w ekspresach ciśnieniowych i kawiarkach. W smaku wyczuwalne są nuty śliwki, figi, czekolady oraz agrestu. Kraj pochodzenia ziarna: Brazylia Guaxupe, Peru Położenie upraw: 800 - 1350 m. n.p.m. Varietal: Mundo Novo, Catuai, Caturra Obróbka: Natural, Washed
Najniższa cena: 119,00 zł
Nowość
LaCava - Kolumbia Blend Decaf - Kawa bezkofeinowa Espresso 250g

Data palenia: 29.05.2023

Producent: LaCava

Bezkofeinowa kawa ziarnista jakości specialty pochodząca z Kolumbii, wypalona z okazji urodzin palarni LaCava. Palona w średnim stopniu, idealna do ekspresu ciśnieniowego i kawiarki. W smaku wyczuwalne są nuty karmelu, śliwki i przypraw korzennych. Kraj pochodzenia kawy: Kolumbia Metoda obróbki: CO2 Odmiana: Bourbon, Typica, Bourbon, Caturra Położenie upraw: 1100 - 1500 m n.p.m. Punkty w cuppingu: 83 / 100 pkt
Nowość
LaCava - Rwanda Muhondo Espresso 1kg

Data palenia: 18.05.2023

Producent: LaCava

Kawa ziarnista jakości specialty pochodząca z Rwandy, wypalona w palarni LaCava. Palona w średnim stopniu, sprawdzi się w ekspresach ciśnieniowych i kawiarkach. W smaku wyczuwalne są nuty moreli liofilizowanej maliny, soku pomarańczowego i marcepanu. Kraj pochodzenia: Rwanda Region: Gakenke District Położenie upraw: 1750 - 2200 m. n.p.m. Odmiana: Bourbon Obróbka: Honey Ocena w cuppingu: 87 / 100 punktów