Darmowa dostawa od 199 zł
Błyskawiczna wysyłka
365 dni na zwrot

LaCava – kawy z palarni

Palarnia kawy LaCava powstała w 2009 r. z misją, aby dostarczać najlepszej jakości ziarna. W kawowym portfolio LaCavy znajdują się kawy jakości specialty, które uzyskały w testach minimum 80 punktów na 100 możliwych.

Piece LaCavy wypalają ziarna pod wszystkie metody parzenia: alternatywy oraz espresso. Zespół tej palarni dba, aby każdy miał możliwość wybrać się w kawową podróż po świecie specialty w towarzystwie najciekawszych nut smakowych: od truskawek, guawy, różanej herbaty po rum, koniak i kakao. Całość zamknięta w charakterystycznych opakowaniach z autorskimi ilustracjami zwieńczonych złotą klamrą tworzy najlepszy dodatek na kawową półkę.  

Filtrowanie i sortowanie
1 - 36 produktów z 99 dostępnych
LaCava - Spirit of Origin Espresso 350g

Producent: LaCava

Data palenia: 26.06.2024

Mieszanka kaw ziarnistych jakości specialty pochodząca z Rwandy, Kolumbii i Gwatemali, wypalona w palarni LaCava. Palona w średnim stopniu, przeznaczona do espresso - doskonale sprawdzi się w ekspresach ciśnieniowych i kawiarkach. W smaku wyczuwalne są nuty truskawek, ciemnej czekolady i brązowego cukru. Kraj pochodzenia ziarna: Rwanda / Kolumbia / Gwatemala Region: Gicumbi / Las Guzmanias / La Pastora Odmiana: Red Bourbon / Castillo / Bourbon, Caturra, Catuai, Pache Obróbka:  Washed / Natural Położenie upraw: 1450 - 1500 / 1500 / 1200 - 1300 m n.p.m. Punkty w cuppingu: 84 / 100 punktów Sezonowy blend pod espresso W przypadku każdej edycji espresso dążymy z pasją do palenia wyłącznie ziaren pochodzących ze świeżych zbiorów. Choć każda edycja może różnić się originem, to zawsze zachowujemy unikalny charakter każdego produktu oraz ducha naszej marki. Nasz Head Coffee Roaster Aleksander Smęt pozyskuje tylko wyraziste, czyste i słodkie ziarna przepełnione owocowym potencjałem gwarantując złożoność i perfekcję sezonowego wyboru kaw. Duchowa przygoda Spirit of Origin to symbol niezwykłych doznań. Zaczyna się od subtelnie owocowej kwasowości, następnie rytmicznie pulsuje nutami czerwonych i leśnych owoców, dając wspaniały, czekoladowy finish otulony słodyczą syropu klonowego. To opowieść o żyznych glebach i ciepłym słońcu oblewającym zjawiskowe wzgórza, gdzie każde drzewko kawowca jest pielęgnowane z oddaniem. To nasze arcydzieło, misja i nasza pasja, zebrane dla tych, którzy doceniają fascynującą drogę od krzewu do wspaniałej filiżanki. Odzwierciedlając dziką istotę natury, ta finezyjna kompozycja jest stworzona, aby pieścić Twoje zmysły i malować jaskrawy krajobraz sensory- czny. Delektuj się bogactwem originu z naszym flagowym blendem.
LaCava - Spirit of Origin Espresso 1kg

Producent: LaCava

Data palenia: 04.07.2024

Mieszanka kaw ziarnistych jakości specialty pochodząca z Rwandy, Kolumbii i Gwatemali, wypalona w palarni LaCava. Palona w średnim stopniu, przeznaczona do espresso - doskonale sprawdzi się w ekspresach ciśnieniowych i kawiarkach. W smaku wyczuwalne są nuty truskawek, ciemnej czekolady i brązowego cukru. Kraj pochodzenia ziarna: Rwanda / Kolumbia / Gwatemala Region: Gicumbi / Las Guzmanias / La Pastora Odmiana: Red Bourbon / Castillo / Bourbon, Caturra, Catuai, Pache Obróbka:  Washed / Natural Położenie upraw: 1450 - 1500 / 1500 / 1200 - 1300 m n.p.m. Punkty w cuppingu: 84 / 100 punktów Sezonowy blend pod espresso W przypadku każdej edycji espresso dążymy z pasją do palenia wyłącznie ziaren pochodzących ze świeżych zbiorów. Choć każda edycja może różnić się originem, to zawsze zachowujemy unikalny charakter każdego produktu oraz ducha naszej marki. Nasz Head Coffee Roaster Aleksander Smęt pozyskuje tylko wyraziste, czyste i słodkie ziarna przepełnione owocowym potencjałem gwarantując złożoność i perfekcję sezonowego wyboru kaw. Duchowa przygoda Spirit of Origin to symbol niezwykłych doznań. Zaczyna się od subtelnie owocowej kwasowości, następnie rytmicznie pulsuje nutami czerwonych i leśnych owoców, dając wspaniały, czekoladowy finish otulony słodyczą syropu klonowego. To opowieść o żyznych glebach i ciepłym słońcu oblewającym zjawiskowe wzgórza, gdzie każde drzewko kawowca jest pielęgnowane z oddaniem. To nasze arcydzieło, misja i nasza pasja, zebrane dla tych, którzy doceniają fascynującą drogę od krzewu do wspaniałej filiżanki. Odzwierciedlając dziką istotę natury, ta finezyjna kompozycja jest stworzona, aby pieścić Twoje zmysły i malować jaskrawy krajobraz sensory- czny. Delektuj się bogactwem originu z naszym flagowym blendem.
LaCava - Juicy BRU Filter 350g

Producent: LaCava

Data palenia: 13.06.2024

Kawa ziarnista jakości specialty wypalona w palarni LaCava, pochodząca z Rwandy. Palona jasno, idealna jako kawa śniadaniowa - sprawdzi się do ekspresu przelewowego, dripa, Chemexa, AeroPressa, French Pressa, oraz innych alternatywnych metod parzenia. W smaku wyczuwalne są nuty śliwki, jagody i karmelu.  Kraj pochodzenia kawy: Rwanda Region: Gicumbi / Simbi Metoda obróbki: Natural Odmiana: Red Bourbon Położenie upraw: 1450 - 1500 / 1700 - 2200 m n.p.m. Punkty w cuppingu: 86 pkt. Sezonowy blend pod filtr W przypadku naszych blendów pod metody przelewowe, starannie palimy wyjątkowe ziarna, które pochodzą ze świeżych zbiorów i osiągają pełnię  swojego potencjału. Wraz ze zmianą pór roku i sezonu na dany origin, modyfikujemy nasze kompozycje, zapewniając powtarzalny oraz jednocześnie unikalny charakter. Wierząc w jakość i zrównoważony rozwój staramy się pozyskiwać ziarna o wyrazistym smaku od certyfikowanych i uznanych farmerów. Kawa to owoc Doświadcz eksplozji smaku przy filiżance naszej urzekającej Juicy Bru! Ta tętniąca życiem mieszanka kawy zawiera odmiany afrykańskiej arabiki, znanej ze swojego ożywczego, wyraziście owocowego charakteru. Każdy łyk jest źródłem intensywnego oraz wyjątkowego smaku, który zachwyca miłośników kawy poszukujących soczystych nut jagód i owoców leśnych. Bez względu na to, czy cieszysz się nią o poranku, czy też wybierasz chłodny przelew na gorące popołudnie, Juicy Bru obiecuje zachwycające doznania dla tych, którzy pragną czegoś niezwykłego. Odmień swoją codzienną rutynę dzięki niezapomnianej, owocowej rozkoszy, jaką jest Juicy Bru.
LaCava - Juicy BRU Filter 1kg

Producent: LaCava

Data palenia: 03.07.2024

Kawa ziarnista jakości specialty wypalona w palarni LaCava, pochodząca z Rwandy. Palona jasno, idealna jako kawa śniadaniowa - sprawdzi się do ekspresu przelewowego, dripa, Chemexa, AeroPressa, French Pressa, oraz innych alternatywnych metod parzenia. W smaku wyczuwalne są nuty śliwki, jagody i karmelu.  Kraj pochodzenia kawy: Rwanda Region: Gicumbi / Simbi Metoda obróbki: Natural Odmiana: Red Bourbon Położenie upraw: 1450 - 1500 / 1700 - 2200 m n.p.m. Punkty w cuppingu: 86 pkt. Sezonowy blend pod filtr W przypadku naszych blendów pod metody przelewowe, starannie palimy wyjątkowe ziarna, które pochodzą ze świeżych zbiorów i osiągają pełnię  swojego potencjału. Wraz ze zmianą pór roku i sezonu na dany origin, modyfikujemy nasze kompozycje, zapewniając powtarzalny oraz jednocześnie unikalny charakter. Wierząc w jakość i zrównoważony rozwój staramy się pozyskiwać ziarna o wyrazistym smaku od certyfikowanych i uznanych farmerów. Kawa to owoc Doświadcz eksplozji smaku przy filiżance naszej urzekającej Juicy Bru! Ta tętniąca życiem mieszanka kawy zawiera odmiany afrykańskiej arabiki, znanej ze swojego ożywczego, wyraziście owocowego charakteru. Każdy łyk jest źródłem intensywnego oraz wyjątkowego smaku, który zachwyca miłośników kawy poszukujących soczystych nut jagód i owoców leśnych. Bez względu na to, czy cieszysz się nią o poranku, czy też wybierasz chłodny przelew na gorące popołudnie, Juicy Bru obiecuje zachwycające doznania dla tych, którzy pragną czegoś niezwykłego. Odmień swoją codzienną rutynę dzięki niezapomnianej, owocowej rozkoszy, jaką jest Juicy Bru.
LaCava - Limy BRU Filter 350g

Producent: LaCava

Data palenia: 13.06.2024

Mieszanka kaw ziarnistych jakości specialty wypalona w palarni LaCava, pochodząca z Rwandy i Etiopii. Palona jasno, idealna jako kawa śniadaniowa - sprawdzi się do ekspresu przelewowego, dripa, Chemexa, AeroPressa, French Pressa, oraz innych alternatywnych metod parzenia. W smaku wyczuwalne są nuty cytrusów, czarnej herbaty i śliwki.  Kraj pochodzenia kawy: Rwanda / Etiopia Region: Gicumbi / Sidamo Metoda obróbki: Washed Odmiana: Red Bourbon / Heirloom Położenie upraw: 1450 - 1500 / 1750 - 2050 m n.p.m. Punkty w cuppingu: 85 pkt. Sezonowy blend pod filtr W przypadku naszych blendów pod metody przelewowe, starannie palimy wyjątkowe ziarna, które pochodzą ze świeżych zbiorów i osiągają pełnię  swojego potencjału. Wraz ze zmianą pór roku i sezonu na dany origin, modyfikujemy nasze kompozycje, zapewniając powtarzalny oraz jednocześnie unikalny charakter. Wierząc w jakość i zrównoważony rozwój staramy się pozyskiwać ziarna o wyrazistym smaku od certyfikowanych i uznanych farmerów. Powrót do raju Odkryj czarującą i zjawiskową Limy Bru – słodką kompozycję stworzoną na bazie etiopskich mytych ziaren arabiki. Z dominującymi nutami cytrusów, każdy łyk uwalnia powiew świeżych kwiatów, oferując prawdziwym miłośnikom kawy klarowny i doskonale zbalansowany napar. Jej uroczy, etiopski charakter i staranny, jaśniejszy profil palenia sprawiają, że jest idealna jako codzienna, niewinna przyjemność. Harmonijny taniec limonki, kwiatów i czarnej herbaty przeistacza się na Twoim podniebieniu w niezwykłe i zniewalające doświadczenia kawowe. Rozpłyń się w tętniącym życiem ogrodzie naszej Limy Bru.
LaCava - Daily BRU Filter 1kg

Producent: LaCava

Data palenia: 03.07.2024

Mieszanka kaw ziarnistych jakości specialty wypalona w palarni LaCava, pochodząca z Brazylii i Gwatemali. Palona jasno, idealna jako kawa śniadaniowa - sprawdzi się do ekspresu przelewowego, dripa, Chemexa, AeroPressa, French Pressa, oraz innych alternatywnych metod parzenia. W smaku wyczuwalne są nuty orzechów, mlecznej czekolady i suszonych owoców.  Kraj pochodzenia kawy: Brazylia / Gwatemala Region: Monte Belo / La Pastora Metoda obróbki: Natural / Washed Odmiana: Yellow Bourbon, Yellow Catuai, Mundo novo, Red Catuai / Bourbon, Caturra, Catuai, Pache Położenie upraw: 900 - 1200 / 1200 - 1300 m n.p.m. Punkty w cuppingu: 83 / 100 punktów Sezonowy blend pod filtr W przypadku naszych blendów pod metody przelewowe, starannie palimy wyjątkowe ziarna, które pochodzą ze świeżych zbiorów i osiągają pełnię  swojego potencjału. Wraz ze zmianą pór roku i sezonu na dany origin, modyfikujemy nasze kompozycje, zapewniając powtarzalny oraz jednocześnie unikalny charakter. Wierząc w jakość i zrównoważony rozwój staramy się pozyskiwać ziarna o wyrazistym smaku od certyfikowanych i uznanych farmerów. Niezrównany standard Daily Bru to codzienna dawka rozkoszy w postaci aksamitnej kawy, która rozkwita intensywnymi nutami orzechów i czekolady. Skomponowana z ziaren pochodzących z pogodnych okolic Ameryki Środkowej i Południowej. Dzięki ich jasnemu paleniu, sprofilowanemu pod przelew, w każdym łyku wyczuwalne są rozkosznie owocowe akcenty. To kawa stworzona z ogromną pasją, idealna do picia na co dzień, będąc doskonałym towarzyszem Twojego porannego rytuału. Niech każdy Twój dzień będzie natchniony smakiem naszego wyjątkowego Daily Bru, inspirując Ciebie niezrównanym doświadczeniem kawowym.
LaCava - Etiopia Koke Anaerobic Natural Filter 250g

Producent: LaCava

Data palenia: 03.07.2024

Kawa ziarnista jakości specialty pochodząca z Etiopii, wypalona w palarni LaCava. Palona jasno, idealna do ekspresu przelewowego, dripa, Chemexa, AeroPressa, French Pressa, oraz innych alternatywnych metod parzenia. W smaku wyczuwalne są nuty kompotu truskawkowego, suszonej śliwki, wina i kakao. Kraj pochodzenia kawy: Etiopia Region: Gedeo, Yirgacheffe Metoda obróbki: Anaerobic natural Odmiana: Heirloom Położenie upraw: 1870 - 1900 m n.p.m. Punkty w cuppingu: 88 / 100 pkt Ethiopia Koke, czyli doskonała równowaga słodyczy kakao i kompotu truskawkowego z głęboką, wytrawną śliwkowo-winną owocowością. Kawa pochodzi ze strefy Gedeo w regionie Yirgacheffe, który znany jest z pierwszej w historii stacji mycia w Etiopii. Ziarna obrabiane są metodą anaerobic natural, dzięki czemu kawa zyskuje bardzo wyraźny, wyrafinowany smak. Taki smak, obok którego trudno przejść obojętnie, zwłaszcza dla miłośników kaw o intensywnym, złożonym i dobrze zbalansowanym profilu sensorycznym. Panie i Panowie – Ethiopia Koke. OPINIA ROASTERA Jaśmin? Borówki? Nie tym razem. Tu mamy do czynienia z naturalnem na sterydach! Dżem, suszone owoce, i inne przetworzone rzeczy. 72 godziny fermentacji wyciągają z kawy wiele nowych smaków i ogrom słodyczy!
LaCava - Kenia Kabare Washed Filter 250g

Producent: LaCava

Data palenia: 13.05.2024

Kawa ziarnista jakości specialty pochodząca z Kenii, wypalona w palarni LaCava. Palona jasno, idealna do ekspresu przelewowego, dripa, Chemexa, AeroPressa, French Pressa, oraz innych alternatywnych metod parzenia. W smaku wyczuwalne są nuty maliny, grejpfruta i czarnej herbaty. Kraj pochodzenia kawy: Kenia Region: Kirinyaga District Metoda obróbki: Washed Odmiana: SL-28, SL-34 Położenie upraw: 1800 m n.p.m. Punkty w cuppingu: 88 / 100 pkt Kenya Kabare, czyli afrykańskie ziarna rosnące w okolicy najwyższego szczytu kraju, Mount Kenya. Góra jest stratowulkanem i ważnym źródłem wody dla znacznej części Kenii. Po zebraniu, ziarna obrabiane są metodą mytą, przy użyciu wody rzecznej. Dla nas, Kenya Kabare jest jak życie – nieprzewidywalna i pełna kontrastów. Jej smak to połączenie beztroskiej malinowej słodyczy i sprowadzającej na ziemię goryczy grapefruita. A to wszystko w towarzystwie subtelnego posmaku czarnej herbaty i mnóstwa zachwytu tych, którzy zechcieli jej posmakować. OPINIA ROASTERA Kenijskie SL-ele w świetnym wydaniu. Maliny, porzeczki, cytrusy niby klasyk ale kto nie tęskni za takimi Keniami?  
LaCava - Paradox Espresso - Kawa Bezkofeinowa 350g

Producent: LaCava

Data palenia: 13.06.2024

Bezkofeinowa kawa ziarnista jakości specialty pochodząca z Kolumbii, wypalona w palarni LaCava. Palona w średnim stopniu, przeznaczona do espresso - doskonale sprawdzi się w ekspresach ciśnieniowych i kawiarkach. W smaku wyczuwalne są nuty brązowego cukru, śliwki i wanilii. Kraj pochodzenia ziarna: Kolumbia Region: La Serrania Odmiana: Caturra, Colombia, Castillo / mixed Obróbka:  Washed Sugar Cane Process / Washed Położenie upraw: 1500 - 1750 m n.p.m. Punkty w cuppingu: 83 / 100 punktów Sezonowy blend po espresso W przypadku każdej edycji espresso dążymy z pasją do palenia wyłącznie ziaren pochodzących ze świeżych zbiorów. Choć każda edycja może różnić się originem, to zawsze zachowujemy unikalny charakter każdego produktu oraz ducha naszej marki. Nasz Head Coffee Roaster Aleksander Smęt pozyskuje tylko wyraziste, czyste i słodkie ziarna przepełnione owocowym potencjałem gwarantując złożoność i perfekcję sezonowego wyboru kaw. Redefiniując decaf W procesie tworzenia Decaf Paradox i wyborze unikalnych ziaren dla tej kompozycji, celem naszego Head Roastera, Aleksandra Smęta, była redukcja charakterystycznego smaku kawy bezkofeinowej oraz uwolnienie pełni potencjału ziaren wybranych originów. Umiejętny proces dekofeinizacji w połączeniu z finezyjnymi technikami palenia naszego Mistrza, skutkują fantastycznym połączeniem nut karmelu, dojrzałego słodu, syropu klonowego i słodkich przypraw. W efekcie otrzymujemy nie tyle kawę bezkofeinową, ale prawdziwego rywala dla najlepszych kofeinowych blendów. Dzięki temu mistrzowskiemu kunsztowi możesz delektować się Paradoxem tak często, jak tylko zapragniesz.
LaCava - Gwatemala La Maravilla Washed Filter 250g

Producent: LaCava

Data palenia: 03.07.2024

Kawa ziarnista jakości specialty pochodząca z Gwatemali, wypalona w palarni LaCava. Palona jasno, idealna do ekspresu przelewowego, dripa, Chemexa, AeroPressa, French Pressa, oraz innych alternatywnych metod parzenia. W smaku wyczuwalne są nuty śliwki, jezyny i syropu cukrowego. Kraj pochodzenia kawy: Gwatemala Region: Huehuetenango Metoda obróbki: Washed Odmiana: Caturra Położenie upraw: 1500 - 1850 m n.p.m. Punkty w cuppingu: 86 / 100 pkt Wpadła śliwka w… filiżankę! Guatemala La Maravilla, jak już sama nazwa wskazuje, to cudowna podróż po górskich plantacjach regionu Huehuetenango, gdzie ziarna są starannie selekcjonowane, a następnie obrabiane metodą mytą. Wszystko po to, by podarować Ci całe bogactwo smakowe słonecznej Gwatemali. Przewodniczkami w tej fascynującej wyprawie są delikatna (choć charakterna) śliwka oraz nieco bardziej stonowana jeżyna w parze z syropem cukrowym. Guatemala La Maravilla to kawa, którą albo się kocha o każdym poranku. OPINIA ROASTERA Ciemna czekolada, migdały, trochę owoców, odrobina kwasowości i doza słodyczy - tak powstała Guatemala La Maravilla  
LaCava - Limy BRU Filter 1kg

Producent: LaCava

Data palenia: 13.06.2024

Mieszanka kaw ziarnistych jakości specialty wypalona w palarni LaCava, pochodząca z Rwandy i Etiopii. Palona jasno, idealna jako kawa śniadaniowa - sprawdzi się do ekspresu przelewowego, dripa, Chemexa, AeroPressa, French Pressa, oraz innych alternatywnych metod parzenia. W smaku wyczuwalne są nuty cytrusów, czarnej herbaty i śliwki.  Kraj pochodzenia kawy: Rwanda / Etiopia Region: Gicumbi / Sidamo Metoda obróbki: Washed Odmiana: Red Bourbon / Heirloom Położenie upraw: 1450 - 1500 / 1750 - 2050 m n.p.m. Punkty w cuppingu: 85 pkt. Sezonowy blend pod filtr W przypadku naszych blendów pod metody przelewowe, starannie palimy wyjątkowe ziarna, które pochodzą ze świeżych zbiorów i osiągają pełnię  swojego potencjału. Wraz ze zmianą pór roku i sezonu na dany origin, modyfikujemy nasze kompozycje, zapewniając powtarzalny oraz jednocześnie unikalny charakter. Wierząc w jakość i zrównoważony rozwój staramy się pozyskiwać ziarna o wyrazistym smaku od certyfikowanych i uznanych farmerów. Powrót do raju Odkryj czarującą i zjawiskową Limy Bru – słodką kompozycję stworzoną na bazie etiopskich mytych ziaren arabiki. Z dominującymi nutami cytrusów, każdy łyk uwalnia powiew świeżych kwiatów, oferując prawdziwym miłośnikom kawy klarowny i doskonale zbalansowany napar. Jej uroczy, etiopski charakter i staranny, jaśniejszy profil palenia sprawiają, że jest idealna jako codzienna, niewinna przyjemność. Harmonijny taniec limonki, kwiatów i czarnej herbaty przeistacza się na Twoim podniebieniu w niezwykłe i zniewalające doświadczenia kawowe. Rozpłyń się w tętniącym życiem ogrodzie naszej Limy Bru.
LaCava - Kolumbia El Rubi Experimental Filter 250g

Producent: LaCava

Data palenia: 13.05.2024

Kawa ziarnista jakości specialty pochodząca z Kolumbii, wypalona w palarni LaCava. Palona jasno, idealna do ekspresu przelewowego, dripa, Chemexa, AeroPressa, French Pressa, oraz innych alternatywnych metod parzenia. W smaku wyczuwalne są nuty jaśminu, krwistej pomarańczy, maliny i liczi. Kraj pochodzenia kawy: Kolumbia Region: Acevedo, Huila Metoda obróbki: Yeast-inoculated, dry Fermented washed Odmiana: Pink Bourbon Położenie upraw: 1650 - 1800 m n.p.m. Punkty w cuppingu: 88 / 100 pkt Kolumbia w najlepszej odsłonie. Po zebraniu i starannej selekcji, ziarna zostają poddane procesowi obróbki, w której udziale biorą aktywne drożdże. Wynikiem jest pełny i złożony profil smakowy, który przeniesie Cię w świat wyjątkowych doznań. El Rubi równoważy klasyczne cechy kolumbijskiej kawy z owocowo-kwiatowym twistem. W filiżance – istny taniec zmysłów. Prowadzi jaśmin, czerwona pomarańcza dodaje intensywności, malina dba o niuanse, a liczi poszerza wachlarz doznań. Dasz się zaprosić do tańca? OPINIA ROASTERA El Rubi wraca do nas po raz trzeci tym razem w dwóch odsłonach! Generalnie ta kawa to cios w twarz pełen pomarańczy, białych kwiatów o kwasowości liczi i nie da się sparować tego ciosu.
LaCava - Boliwia Arcangel Experimental Filter 250g

Producent: LaCava

Data palenia: 13.05.2024

Kawa ziarnista jakości specialty pochodząca z Boliwii, wypalona w palarni LaCava. Palona jasno, idealna do ekspresu przelewowego, dripa, Chemexa, AeroPressa, French Pressa, oraz innych alternatywnych metod parzenia. W smaku wyczuwalne są nuty grejpfruta, brzoskwini i truskawki. Kraj pochodzenia kawy: Boliwia Region: Caranavi Metoda obróbki: Lactic natural Odmiana: Red Caturra Położenie upraw: 1550 m n.p.m. Punkty w cuppingu: 87 / 100 pkt Bolivia Arcangel to ziarna, które wyróżniają się na tle boliwijskich kaw swoją złożonością. Miejsce, z którego pochodzą – region Caranavi – znany jako stolica kawy, to prawdziwy raj dla plantatorów, głównie ze względu na żyzną glebę. Nazwa kawy nawiązuje do majestatycznego drzewa, które dumnie góruje nad farmą, przypominając opiekuńczego archanioła. W filiżance odkryjesz nutę truskawki, brzoskwini i grejpfruta. To radosne trio tworzy słodki profil smakowy, który z pewnością powinien znaleźć się na Twojej liście "must-try". OPINIA ROASTERA Jeśli lubisz czerwone wino to jest to kawa dla Ciebie! Czerwone owoce, skórka grapefruita, trochę przypraw i przypominający taniny posmak. 
LaCava - Super Tuscan Espresso 350g

Producent: LaCava

Data palenia: 13.06.2024

Mieszanka kaw ziarnistych jakości specialty pochodząca z Hondurasu, Kolumbii i Brazylii, wypalona w palarni LaCava. Palona w ciemnym stopniu, przeznaczona do espresso - doskonale sprawdzi się w ekspresach ciśnieniowych i kawiarkach. W smaku wyczuwalne są nuty prażonych orzechów, mlecznej czekolady i karmelu. Kraj pochodzenia ziarna: Honduras / Kolumbia / Brazylia Region: Los Lirios / Las Guzmanias / Monte Belo Odmiana:  Caturra, Typica, Ihcafe90, Pacas / Castillo / Mundo Novo, Red Catuai, Yellow Catuai, Yellow Bourbon Obróbka:  Washed / Natural Położenie upraw: 1100 / 1500 / 900 - 1200 m n.p.m. Punkty w cuppingu: 83 / 100 punktów Sezonowy blend po espresso W przypadku każdej edycji espresso dążymy z pasją do palenia wyłącznie ziaren pochodzących ze świeżych zbiorów. Choć każda edycja może różnić się originem, to zawsze zachowujemy unikalny charakter każdego produktu oraz ducha naszej marki. Nasz Head Coffee Roaster Aleksander Smęt pozyskuje tylko wyraziste, czyste i słodkie ziarna przepełnione owocowym potencjałem gwarantując złożoność i perfekcję sezonowego wyboru kaw. Włochy na nowo Zakochaj się w naszej interpretacji klasycznego, włoskiego espresso. Rzemieślniczo palona, zgodnie z najwyższymi standardami świata specialty, ta kompozycja jest dowodem naszego oddania idei doskonałości. Na pierwszym planie wyraziście czekoladowa z nutami prażonych orzechów. Dłuższy czas palenia ziaren owocuje pełnym niuansów espresso, oddając urok i klimat toskańskich wzgórz. Niska kwasowość zapewnia gładką, kremową i aksamitną teksturę tańczącego na podniebieniu naparu. Do stworzenia tej kompozycji wybraliśmy wyłącznie ziarna arabiki oraz paliliśmy je jaśniej, aby uwydatnić ich bogaty i pełny potencjał. Oddaj się celebracji mariażu tradycyjnego dziedzictwa oraz innowacji, uchwyconego w  bogactwie naszego espresso.
LaCava - Etiopia Sede Washed Filter 250g

Producent: LaCava

Data palenia: 13.05.2024

Kawa ziarnista jakości specialty pochodząca z Etiopii, wypalona w palarni LaCava. Palona jasno, idealna do ekspresu przelewowego, dripa, Chemexa, AeroPressa, French Pressa, oraz innych alternatywnych metod parzenia. W smaku wyczuwalne są nuty pomelo, czarnej herbaty i wanilii. Kraj pochodzenia kawy: Etiopia Region: Konga, Yirgacheffe Metoda obróbki: Washed Odmiana: Heirloom Położenie upraw: 1780 - 1870 m n.p.m. Punkty w cuppingu: 87 / 100 pkt Ethiopia Sede ma wszystko, co kochamy w etiopskich ziarnach. Po zaparzeniu, w filiżance wyczujesz smak tradycyjnej czarnej herbaty przeplatany nutą słodkiego pomelo. U podstaw kryje się nuta wanilii, która delikatnie otula kubki smakowe, dodając kawie wyjątkowej głębi i subtelności. Starannie wyselekcjonowane ziarna pochodzą z regionu malowniczego Konga w Yirgacheffe. Już samo wspomnienie o tych terenach przywołuje na myśl najlepsze kawy świata, a Ethiopia Sede jest bez wątpienia jedną z nich. Ekskluzywna i aromatyczna. OPINIA ROASTERA Tu wystarczy jedno słowo - Klasyk.  
Promocja
LaCava - Salwador Josue Recinos Honey Filter 250g (outlet)

Producent: LaCava

Data palenia: 18.04.2024

Kawa ziarnista jakości specialty pochodząca z Salwadoru, wypalona przez palarnię LaCava. Palona jasno, idealna do ekspresu przelewowego, dripa, Chemexa, AeroPressa, French Pressa, oraz innych alternatywnych metod parzenia. W smaku wyczuwalne są nuty moreli, wanilii i owoców leśnych. Kraj pochodzenia kawy: Salwadoru Region: Chalatenango Farma: La Palma Metoda obróbki: Honey Odmiana: Bourbon, Pacas Położenie upraw: 1610 m n.p.m. Punkty w cuppingu: 86 / 100 pkt
75,00 zł
LaCava - Honduras Finca Don Andres Anaerobic Washed Filter 250g

Producent: LaCava

Data palenia: 13.05.2024

Kawa ziarnista jakości specialty pochodząca z Hondurasu, wypalona w palarni LaCava. Palona jasno, idealna do ekspresu przelewowego, dripa, Chemexa, AeroPressa, French Pressa, oraz innych alternatywnych metod parzenia. W smaku wyczuwalne są nuty brzoskwini, białych kwiatów i jagód. Kraj pochodzenia kawy: Honduras Region: Santa Barbara Metoda obróbki: Anaerobic washed Odmiana: Bourbon Położenie upraw: 1500 - 1600 m n.p.m. Punkty w cuppingu: 87 / 100 pkt Słodko-kwiatowa uczta dla zmysłów. Starannie wyselekcjonowane ziarna z Hondurasu noszą w sobie wspomnienia bajkowych wschodów i zachodów słońca w regionie Santa Barbara. Kawa obrabiana jest metodą anaerobic, co pozwala na uzyskanie głębi smaku. Jej charakterystyczne cechy to przyjemna słodycz brzoskwini, delikatne nuty kwiatowe i intensywność jagód. Finca Don Anders to opowieść o honduraskim słońcu zaklętym w każdym ziarnie, daje niezapomniane doznania dla najbardziej wymagających. OPINIA ROASTERA Myślałeś, że Hondurasy to czekoladowo-orzechowe kawy? No i to jest błąd! Kwiaty, brzoskwinie i inne - to tutaj!  
LaCava - Salwador El Cocal Anaerobic Natural Espresso 250g

Producent: LaCava

Data palenia: 13.05.2024

Kawa ziarnista jakości specialty pochodząca z Salwadoru, wypalona w palarni LaCava. Palona w średnim stopniu, sprawdzi się w ekspresach ciśnieniowych i kawiarkach. W smaku wyczuwalne są nuty wiśni, kakao, melona i ananasa. Kraj pochodzenia ziarna: Salwador Region: Planadas, Tolima Położenie upraw: 1250 - 1300 m n.p.m. Odmiana: Bourbon, Pacas Metoda obróbki: Anaerobic natural Punkty w cuppingu: 87 / 100 punktów Magia, zachwyt, delikatny owocowy twist – i to wszystko w jednej filiżance! El Cocal to salwadorski klasyk z malowniczego regionu Planadas, gdzie rodzina Castaneda już od czterech pokoleń z oddaniem pielęgnuje tradycję uprawy kawy. El Cocal kryje w sobie bogate nuty kakao, którym na finiszu towarzyszy orzeźwiające, nieco szalone trio: melon, ananas i wiśnia. Kawa obrabiana jest metodą anaerobic natural, która jeszcze bardziej podkreśla wyjątkowość ziaren. Efekt? Zachwyt i magia – już od pierwszego poznania. OPINIA ROASTERA Jak lato i wakacje to tropiki i słodycze. Tropikalne owoce wsparte goryczką kakao to idealny przepis na soczyste espresso.
LaCava - Certified Espresso 350g

Producent: LaCava

Data palenia: 13.05.2024

Mieszanka kaw ziarnistych jakości specialty pochodząca z Meksyku i Peru, wypalona w palarni LaCava. Palona w średnim stopniu, przeznaczona do espresso - doskonale sprawdzi się w ekspresach ciśnieniowych i kawiarkach. W smaku wyczuwalne są nuty ciemnej czekolady, wanilii i śliwek. Kraj pochodzenia ziarna: Meksyk / Peru Region: Las Hortensias / Cemcavir  Odmiana: Bourbon, Caturra, Catimor, Typica / Caturra Rojo, Amarillo, Tipica, Pache, Catimor, Limani, Bourbon Obróbka:  Washed  Położenie upraw: 1300 - 1700 / 1600 m n.p.m. Punkty w cuppingu: 83 / 100 punktów Sezonowy blend po espresso W przypadku każdej edycji espresso dążymy z pasją do palenia wyłącznie ziaren pochodzących ze świeżych zbiorów. Choć każda edycja może różnić się originem, to zawsze zachowujemy unikalny charakter każdego produktu oraz ducha naszej marki. Nasz Head Coffee Roaster Aleksander Smęt pozyskuje tylko wyraziste, czyste i słodkie ziarna przepełnione owocowym potencjałem gwarantując złożoność i perfekcję sezonowego wyboru kaw. Organiczna harmonia Certified to hołd dla farmerów praktykujących zrównoważone oraz organiczne metody uprawy i handlu, które korzystnie wpływają na ich dobrobyt i otaczający mikroklimat. Każde ziarno kawy w tej mieszance jest uprawiane bez użycia pestycydów, nawozów ani innych chemikaliów. Pielęgnowane wyłącznie przez naturę i przetwarzane ręcznie przy wykorzystaniu naturalnych metod – tak, aby zachować organiczny charakter. Naszym celem jest stopniowe zwiększanie udziału kaw certyfikowanych, które spełniają kryteria sprawiedliwego handlu oraz zasad zrównoważonego rozwoju. Ekstrawagancka w smaku, wiruje wśród słodkich owoców podszytych delikatnym karmelem.
LaCava - Black Art Espresso 350g

Producent: LaCava

Data palenia: 13.05.2024

Mieszanka kaw ziarnistych jakości specialty pochodząca z Indonezji, Hondurasu i Brazylii, wypalona w palarni LaCava. Palona w ciemnym stopniu, przeznaczona do espresso - doskonale sprawdzi się w ekspresach ciśnieniowych i kawiarkach. W smaku wyczuwalne są nuty przypraw korzennych, melasy i czekolady. Kraj pochodzenia ziarna: Indonezja / Honduras / Brazylia Region: Lintong / Los Lirios / Monte Belo Odmiana: Ateng, Bergendal / Caturra, Typica, Ihcafe90, Pacas / Mundo Novo, Red Catuai, Yellow Catuai, Yellow Bourbon Obróbka: Wet Hulled / Washed / Natural Położenie upraw: 1500 - 1800 / 1100 / 900 - 1200 m n.p.m. Punkty w cuppingu: 83 / 100 punktów Sezonowy blend po espresso W przypadku każdej edycji espresso dążymy z pasją do palenia wyłącznie ziaren pochodzących ze świeżych zbiorów. Choć każda edycja może różnić się originem, to zawsze zachowujemy unikalny charakter każdego produktu oraz ducha naszej marki. Nasz Head Coffee Roaster Aleksander Smęt pozyskuje tylko wyraziste, czyste i słodkie ziarna przepełnione owocowym potencjałem gwarantując złożoność i perfekcję sezonowego wyboru kaw. Zaklinając mrok Wierzymy, że sztuka palenia kawy jest magiczna. Jest to tajemnicza alchemia uprawiana przez wirtuozów fachu przez mroczne dekady. Dzięki korzennym i drzewnym akcentom wschodnioazjatyckiej arabiki, kompozycja Black Art kusi, czaruje i przekracza granice mistrzostwa w paleniu kawy. Osiągając prawie drugi crack, mieszanka ta scala głębokie oraz intensywne nuty w śmiałym tańcu z ciemnością. Opracowanie profilu jej palenia było wymagające, jako że ziarna kaw specialty są zazwyczaj jasno i delika- tnie palone. Udało się nam jednak odnaleźć idealny balans oraz harmonię, by zaspokoić podniebienia tych, którzy poszukują potężnego i głębokiego doświadczenia kawy.
LaCava - Certified Espresso 1kg

Producent: LaCava

Data palenia: 13.06.2024

Mieszanka kaw ziarnistych jakości specialty pochodząca z Meksyku i Peru, wypalona w palarni LaCava. Palona w średnim stopniu, przeznaczona do espresso - doskonale sprawdzi się w ekspresach ciśnieniowych i kawiarkach. W smaku wyczuwalne są nuty ciemnej czekolady, wanilii i śliwek. Kraj pochodzenia ziarna: Meksyk / Peru Region: Las Hortensias / Cemcavir  Odmiana: Bourbon, Caturra, Catimor, Typica / Caturra Rojo, Amarillo, Tipica, Pache, Catimor, Limani, Bourbon Obróbka:  Washed  Położenie upraw: 1300 - 1700 / 1600 m n.p.m. Punkty w cuppingu: 83 / 100 punktów Sezonowy blend po espresso W przypadku każdej edycji espresso dążymy z pasją do palenia wyłącznie ziaren pochodzących ze świeżych zbiorów. Choć każda edycja może różnić się originem, to zawsze zachowujemy unikalny charakter każdego produktu oraz ducha naszej marki. Nasz Head Coffee Roaster Aleksander Smęt pozyskuje tylko wyraziste, czyste i słodkie ziarna przepełnione owocowym potencjałem gwarantując złożoność i perfekcję sezonowego wyboru kaw. Organiczna harmonia Certified to hołd dla farmerów praktykujących zrównoważone oraz organiczne metody uprawy i handlu, które korzystnie wpływają na ich dobrobyt i otaczający mikroklimat. Każde ziarno kawy w tej mieszance jest uprawiane bez użycia pestycydów, nawozów ani innych chemikaliów. Pielęgnowane wyłącznie przez naturę i przetwarzane ręcznie przy wykorzystaniu naturalnych metod – tak, aby zachować organiczny charakter. Naszym celem jest stopniowe zwiększanie udziału kaw certyfikowanych, które spełniają kryteria sprawiedliwego handlu oraz zasad zrównoważonego rozwoju. Ekstrawagancka w smaku, wiruje wśród słodkich owoców podszytych delikatnym karmelem.
LaCava - Shady BRU Filter 350g

Producent: LaCava

Data palenia: 13.05.2024

Mieszanka kaw ziarnistych jakości specialty wypalona w palarni LaCava, pochodząca z Indonezji, Gwatemali i Brazylii. Palona jasno, idealna jako kawa śniadaniowa - sprawdzi się do ekspresu przelewowego, dripa, Chemexa, AeroPressa, French Pressa, oraz innych alternatywnych metod parzenia. W smaku wyczuwalne są nuty przypraw korzennych, drzewa sandałowego, orzechów i czekolady.  Kraj pochodzenia kawy: Indonezja / Brazylia / Gwatemala Region: Lintong / Monte Belo / La Pastora Metoda obróbki: Wet Hulled / Natural / Washed Odmiana: Ateng, Bergendal / Mundo novo, Red Catuai, Yellow Catuai, Yellow Bourbon / Bourbon, Caturra, Catuai, Pache Położenie upraw: 1500 - 1800 / 900 - 1200 / 1200 - 1300 m n.p.m. Punkty w cuppingu: 83 / 100 punktów Sezonowy blend pod filtr W przypadku naszych blendów pod metody przelewowe, starannie palimy wyjątkowe ziarna, które pochodzą ze świeżych zbiorów i osiągają pełnię  swojego potencjału. Wraz ze zmianą pór roku i sezonu na dany origin, modyfikujemy nasze kompozycje, zapewniając powtarzalny oraz jednocześnie unikalny charakter. Wierząc w jakość i zrównoważony rozwój staramy się pozyskiwać ziarna o wyrazistym smaku od certyfikowanych i uznanych farmerów. Prawdziwie egzotyczna Zanurz się w wyjątkowej Shady Bru - kompozycji kaw uwalniającej miraż wyrazistych odcieni smakowych. Kluczowy udział indonezyjskiej arabiki nadaje jej słodkie i korzenne nuty. Pomimo jasnego palenia pod przelew, mieszanka wyróżnia się głębokim, cedrowym i dymnym charakterem. Zdominowana przez akcenty orzechowe i kakaowe, Shady Bru stworzona jest dla miłośników kakaowej kawy. Ta kompozycja harmonijnie łączy azjatycką arabikę z ziarnami południowej i środkowej Ameryki. Intryguje oraz niesie obietnicę rozkosznych doznań wszystkim tym, którzy poszukują sensorycznej przygody w filiżance kawy. Daj się ponieść egzotycznej chwili przy naszej Shady Bru.
LaCava - Kolumbia El Rubi Washed Espresso 250g

Producent: LaCava

Data palenia: 13.05.2024

Kawa ziarnista jakości specialty pochodząca z Kolumbii, wypalona w palarni LaCava. Palona w średnim stopniu, przeznaczona do espresso - doskonale sprawdzi się w ekspresach ciśnieniowych i kawiarkach. W jej smaku można wyczuć naturalne akcenty grejpfruta, wanilii, karmelu i czarnej herbaty. Kraj pochodzenia kawy: Kolumbia Region: Acevedo, Huila Metoda obróbki: Washed Odmiana: Pink Bourbon Położenie upraw: 1650 - 1800 m n.p.m. Punkty w cuppingu: 87 / 100 punktów Colombia El Rubi washed to kawa, która już po raz trzeci gości w naszej ofercie. Ziarna pochodzą z okolic miasta San Adolfo w regionie Huila, gdzie połączenie sprzyjającego klimatu, żyznej gleby i troski plantatorów stworzyło niepowtarzalne warunki dla osiągnięcia kawy doskonałej. W filiżance, El Rubi rozkwita wraz z zamkniętą w ziarnach energią grejpfruta i otula aksamitną słodyczą wanilii przeplatanej nutą karmelu. Całość uzupełniona jest subtelnym akcentem czarnej herbaty, który dodaje głębi i wyjątkowego charakteru każdemu łykowi. OPINIA ROASTERA Jedna z dwóch odsłon mojej ulubionej kawy. Tutaj klasyczny washed wypalony pod „esko”. Dzieje się. Spróbuj. Podziękujesz później.
LaCava - Paradox Espresso - Kawa Bezkofeinowa 1kg

Producent: LaCava

Data palenia: 13.06.2024

Bezkofeinowa kawa ziarnista jakości specialty pochodząca z Kolumbii, wypalona w palarni LaCava. Palona w średnim stopniu, przeznaczona do espresso - doskonale sprawdzi się w ekspresach ciśnieniowych i kawiarkach. W smaku wyczuwalne są nuty brązowego cukru, śliwki i wanilii. Kraj pochodzenia ziarna: Kolumbia Region: La Serrania Odmiana: Caturra, Colombia, Castillo / mixed Obróbka:  Washed Sugar Cane Process / Washed Położenie upraw: 1500 - 1750 m n.p.m. Punkty w cuppingu: 83 / 100 punktów Sezonowy blend po espresso W przypadku każdej edycji espresso dążymy z pasją do palenia wyłącznie ziaren pochodzących ze świeżych zbiorów. Choć każda edycja może różnić się originem, to zawsze zachowujemy unikalny charakter każdego produktu oraz ducha naszej marki. Nasz Head Coffee Roaster Aleksander Smęt pozyskuje tylko wyraziste, czyste i słodkie ziarna przepełnione owocowym potencjałem gwarantując złożoność i perfekcję sezonowego wyboru kaw. Redefiniując decaf W procesie tworzenia Decaf Paradox i wyborze unikalnych ziaren dla tej kompozycji, celem naszego Head Roastera, Aleksandra Smęta, była redukcja charakterystycznego smaku kawy bezkofeinowej oraz uwolnienie pełni potencjału ziaren wybranych originów. Umiejętny proces dekofeinizacji w połączeniu z finezyjnymi technikami palenia naszego Mistrza, skutkują fantastycznym połączeniem nut karmelu, dojrzałego słodu, syropu klonowego i słodkich przypraw. W efekcie otrzymujemy nie tyle kawę bezkofeinową, ale prawdziwego rywala dla najlepszych kofeinowych blendów. Dzięki temu mistrzowskiemu kunsztowi możesz delektować się Paradoxem tak często, jak tylko zapragniesz.
LaCava - Ecstasy Espresso 350g

Producent: LaCava

Data palenia: 13.05.2024

Mieszanka kaw ziarnistych jakości specialty pochodząca z Rwandy i Etiopii, wypalona w palarni LaCava. Palona w średnim stopniu, przeznaczona do espresso - doskonale sprawdzi się w ekspresach ciśnieniowych i kawiarkach. W smaku wyczuwalne są nuty truskawek, cytrusów, czarnej herbaty i śliwek. Kraj pochodzenia ziarna: Rwanda / Etiopia Region: Gicumbi / Nensebo Odmiana: Red Bourbon / Heirloom Obróbka:  Natural / Washed Położenie upraw: 1450 - 1500 / 1900 m n.p.m. Punkty w cuppingu: 86 / 100 punktów Sezonowy blend po espresso W przypadku każdej edycji espresso dążymy z pasją do palenia wyłącznie ziaren pochodzących ze świeżych zbiorów. Choć każda edycja może różnić się originem, to zawsze zachowujemy unikalny charakter każdego produktu oraz ducha naszej marki. Nasz Head Coffee Roaster Aleksander Smęt pozyskuje tylko wyraziste, czyste i słodkie ziarna przepełnione owocowym potencjałem gwarantując złożoność i perfekcję sezonowego wyboru kaw. Z innego wymiaru Ecstasy skupia w sobie najważniejsze wartości specialty, w które wierzymy: świeże i sezonowe zbiory ziaren, bardzo wysoka punktacja SCA oraz doskonały balans między owocowością a kwasowością. Ecstasy to nie jest zwykła kompozycja. To manifest naszej kawowej filozofii oraz ukłon w stronę afrykańskich tradycji i historii uprawy kawy. Idealna dla fanów specialty oraz kawiarni trzeciej fali, Ecstasy uwodzi tych, którzy doceniają jaskrawy i barwny smak. Jako że jest to najbardziej szokująca kompozycja naszego Mistrza, Ecstasy to fantastyczne i energetyczne doświadczenie, które na długo pozostawi na Twoim podniebieniu dzikie wrażenia.
Darmowa dostawa
LaCava - Salwador El Cocal Anaerobic Natural Espresso 1kg

Producent: LaCava

Data palenia: 13.05.2024

Kawa ziarnista jakości specialty pochodząca z Salwadoru, wypalona w palarni LaCava. Palona w średnim stopniu, sprawdzi się w ekspresach ciśnieniowych i kawiarkach. W smaku wyczuwalne są nuty wiśni, kakao, melona i ananasa. Kraj pochodzenia ziarna: Salwador Region: Planadas, Tolima Położenie upraw: 1250 - 1300 m n.p.m. Odmiana: Bourbon, Pacas Metoda obróbki: Anaerobic natural Punkty w cuppingu: 87 / 100 punktów Magia, zachwyt, delikatny owocowy twist – i to wszystko w jednej filiżance! El Cocal to salwadorski klasyk z malowniczego regionu Planadas, gdzie rodzina Castaneda już od czterech pokoleń z oddaniem pielęgnuje tradycję uprawy kawy. El Cocal kryje w sobie bogate nuty kakao, którym na finiszu towarzyszy orzeźwiające, nieco szalone trio: melon, ananas i wiśnia. Kawa obrabiana jest metodą anaerobic natural, która jeszcze bardziej podkreśla wyjątkowość ziaren. Efekt? Zachwyt i magia – już od pierwszego poznania. OPINIA ROASTERA Jak lato i wakacje to tropiki i słodycze. Tropikalne owoce wsparte goryczką kakao to idealny przepis na soczyste espresso.
Promocja
LaCava - Kolumbia Monteblanco Washed Filter 200g (outlet)

Producent: LaCava

Data palenia: 18.04.2024

Kawa ziarnista jakości specialty pochodząca z Kolumbii, wypalona w palarni LaCava. Palona jasno, idealna do ekspresu przelewowego, dripa, Chemexa, AeroPressa, French Pressa, oraz innych alternatywnych metod parzenia. W smaku wyczuwalne są nuty brzoskwini, owoców tropikalnych, kwiatów kawowca, jaśminu i wanilii. Kawa została poddana dość wyjątkowej obróbce: jej ziarna zyskują delikatną słodycz podczas 190 godzin delikatnej fermentacji z owocami cytrusowymi. Kraj pochodzenia kawy: Kolumbia Region: Huila Metoda obróbki: Washed Odmiana: Caturra, bourbon Położenie upraw: 1650 m n.p.m. Punkty w cuppingu: 88 / 100 pkt.
89,00 zł
Darmowa dostawa
LaCava - Kolumbia El Rubi Washed Espresso 1kg

Producent: LaCava

Data palenia: 13.05.2024