Kawy Gardelli Specialty Coffees
Palarnia Gardelli Specialty Coffees wypala kawę od 2010 roku. Firma ma w swojej ofercie szeroki wachlarz wysokiej jakości kaw specialty i dba, by każdy nowy wypał zachwycał bogactwem smaków i aromatów. Każda produkowana przez Gardelli kawa jest dokładnie testowana i sprawdzana, dzięki czemu w paczce zamknięte są wysokiej jakości ziarna. Kawa Gardelli wypalana jest przez prawdziwego pasjonata i mistrza roasterów - Rubensa Gardelli.
- Promocje
-
- 3fe (6)
- 1883 Maison Routin (17)
- Able Brewing (6)
- Acaia (24)
- AeroPress (36)
- Alpro (10)
- Althaus (35)
- AOOMI (97)
- April (15)
- Arcaffe (19)
- Asobu (57)
- Audun Coffee (22)
- Bagdrip (11)
- Baratza (45)
- Barista & Co (1)
- Barista Space (92)
- Bergstrands Kafferosteri (8)
- Bialetti (243)
- Bialetti Dolce&Gabbana
- Blend Tea (2)
- Bonanza Coffee (9)
- Bracia Ziółkowscy (28)
- Brewista (13)
- Brita (4)
- Brown House & Tea (60)
- Bunn (36)
- Buntea (1)
- BWT (25)
- By.herbs (10)
- Caffenation (14)
- Casino Mocca (10)
- Ceado (4)
- Ceramics 36 (32)
- Cerapotta (2)
- Chemex (29)
- Cilia
- Clever (24)
- Clipper (15)
- Coffeedesk (36)
- Coffeelab (39)
- COFFEE PLANT (56)
- Colonna Coffee (6)
- Comandante (88)
- Contigo (28)
- Corsini (5)
- Craft Coffee Roasters
- Dafi (37)
- Dear Tea Society (10)
- Diemme Caffe (15)
- Dig (8)
- Dobra Palarnia Kawy (7)
- DomoBar
- Doubleshot (12)
- Dr. Coffee (18)
- Drink Me Chai (6)
- DRYK (2)
- Dutch Barista (6)
- Dworzysk (23)
- Espresso Gear (23)
- Etno Cafe (22)
- Eureka (110)
- Father's Coffee (12)
- Fellow (192)
- Fentimans (18)
- Ferucci (6)
- Figa Coffee (23)
- Five Elephant (10)
- FLAMQA (1)
- Full Circle
- Gaggia (16)
- Gardelli Specialty Coffees (11)
- GAT (1)
- GBG (2)
- Giovannacci Caffe (16)
- Glowbeans (4)
- Good Coffee (11)
- Good Spirits Co. (2)
- Graef (30)
- Happa to Mame (4)
- Hard Beans (49)
- Hario (327)
- HAYB (101)
- Heresy (34)
- Hi! Coffeedesk (25)
- HKliving (48)
- illy (17)
- IMS (24)
- Instytut Kawy (20)
- ISH Spirits (5)
- Izzo (7)
- Java Coffee
- Jean Lenoir (2)
- Johan & Nystrom (30)
- Jura (58)
- Kafar (22)
- Kalve (10)
- Kavoholik (10)
- KawePale (11)
- KeepCup (213)
- Kimbo (23)
- KINTO (97)
- Knock (1)
- Kofi Brand (6)
- Kruve (42)
- KYOTO Coffee Roasters (21)
- La Cabra (4)
- LaCava (75)
- La Marzocco (29)
- Lavazza (33)
- Lazy Legs (8)
- Leaf Liturgy (6)
- Lelit (52)
- Le Piantagioni del Caffe (41)
- Long Man Tea (61)
- Loveramics (369)
- Lucaffe (15)
- Lune Tea (18)
- Lykke (27)
- Mahlkonig (27)
- MAMAM (10)
- Matcha Bros (6)
- Melitta (103)
- Miga Coffee (11)
- MiiR (93)
- Minor Figures (2)
- Moccamaster (80)
- Monbana (36)
- Morning (3)
- Motta (116)
- Mount Caramel (47)
- Mount Everest Tea (31)
- Napar (5)
- Natumi (15)
- New York (9)
- Nivona (17)
- Nomad Coffee (10)
- Oatly (19)
- On Lemon (12)
- Onyx Coffee Lab (9)
- ORIGAMI (97)
- Or Tea? (2)
- Outin (6)
- Paper & Tea (86)
- Passalacqua (13)
- Pellini (15)
- PIXEL (13)
- Pizca del Mundo
- Porlex (2)
- Promac (5)
- Pukka (39)
- Puqpress (20)
- Rancilio (4)
- Rekrow (1)
- Rhinowares (51)
- Rocket Bean (14)
- Saeco (3)
- Savage Coffees
- Sencotel (2)
- Shroom (2)
- SIMPLo (6)
- Sloane (4)
- Smeg (8)
- Solberg & Hansen (42)
- So Natural (1)
- Spojka (12)
- Sproud (4)
- Story Coffee Roasters (35)
- Subminimal (8)
- Tastea Heaven (2)
- Teabag (3)
- teapigs (86)
- Teasome (29)
- Teministeriet (103)
- The Barn (14)
- The Coffee Collective
- The Rinser (7)
- Timemore (56)
- Tim Wendelboe (10)
- Toddy (22)
- Trigger (23)
- Urnex (29)
- Varia (4)
- Vintage Teas (64)
- VST inc. (10)
- WildPower (18)
- Wilfa (21)
- Willie's Cacao (45)
- Wunda (1)
- YOCO (15)
- YOGI TEA (29)
-
-
Odkryj
-
Rodzaj
-
Metoda parzenia
-
Pochodzenie
-
Palarnia
-
Marka
-
-
-
Odkryj
-
Rodzaj
-
Typ
-
-
-
Akcesoria
-
Pozostałe
-
- Zestawy
Filtrowanie i sortowanie
1
- 11 produktów z 11 dostępnych
Gardelli Specialty Coffees - Indonezja Blue Batak Giling Basah Omniroast 250g
Producent: Gardelli Specialty Coffees
Data palenia: 29.05.2024
Kawa ziarnista jakości specialty pochodząca z Indonezji, wypalana przez Rubensa Gardelliego, Mistrza Świata w wypalaniu kawy z 2017 roku. Palona w średnim stopniu, sprawdzi się zarówno do przelewowych metod parzenia, jak i espresso. W smaku wyczuwalne są nuty ziół, słodu, syropu klonowego, grejpfruta i żurawiny.
Kraj pochodzenia ziarna: Indonezja
Region: Sumatra (Lintong)
Metoda obróbki: Wet hulled (Giling Basah)
Odmiana: Typica, Catimor
Wysokość upraw: 1300 - 1650 m n.p.m.
Ocena w cuppingu: 88,25 / 100 pkt.
Gardelli Specialty Coffees - Rwanda Bwenda Omniroast 250g
Producent: Gardelli Specialty Coffees
Data palenia: 08.07.2024
Kawa ziarnista jakości specialty pochodząca z Rwandy, wypalana przez Rubensa Gardelliego, Mistrza Świata w wypalaniu kawy w 2017 roku. Palona w średnim stopniu, sprawdzi się zarówno do przelewowych metod parzenia, jak i espresso. W smaku wyczuwalne są nuty słodkich pomidorków cherry, migdałów i karmelu.
Kraj: Rwanda
Region: Nyamagabe
Metoda obróbki: Washed
Odmiana: Red Bourbon
Wysokość upraw: 1700 m n.p.m.
Ocena w cuppingu: 87,5 / 100 pkt.
Gardelli Speciality Coffees - Kolumbia Las Garzas Natural Omniroast 250g
Producent: Gardelli Specialty Coffees
Data palenia: 29.05.2024
Kawa ziarnista jakości specialty pochodząca z Kolumbii, wypalana przez Rubensa Gardelliego, Mistrza Świata w wypalaniu kawy w 2017 roku. Palona w średnim stopniu, sprawdzi się zarówno do przelewowych metod parzenia, jak i espresso. W smaku wyczuwalne są nuty suszonej śliwki, ciemnej czekolady, ananasa, truskawek i orzechów laskowych.
Kraj: Kolumbia
Region: Tolima
Metoda obróbki: Natural
Odmiana: Caturra, Castillo, Colombia
Wysokość upraw: 1700 - 2000 m n.p.m.
Ocena w cuppingu: 88 / 100 pkt.
Nowość
Gardelli Specialty Coffees - Etiopia Duwancho Omniroast 250g
Producent: Gardelli Specialty Coffees
Data palenia: 08.07.2024
Kawa ziarnista jakości specialty pochodząca z Etiopii, wypalana przez Rubensa Gardelliego, Mistrza Świata w wypalaniu kawy w 2017 roku. Palona w średnim stopniu, sprawdzi się zarówno do przelewowych metod parzenia, jak i espresso. W smaku wyczuwalne są nuty ananasa, wiśni, karmelu i mango.
Kraj: Etiopia
Region: Sidamo
Metoda obróbki: Natural
Odmiana: Heirloom
Wysokość upraw: 2100 - 2200 m n.p.m.
Ocena w cuppingu: 88,75 / 100 pkt.
Gardelli Specialty Coffees - Etiopia Wubanchi Aricha Washed Omniroast 250g
Producent: Gardelli Specialty Coffees
Data palenia: 29.05.2024
Kawa ziarnista jakości specialty pochodząca z Etiopii, wypalana przez Rubensa Gardelliego, Mistrza Świata w wypalaniu kawy z 2017 roku. Palona w średnim stopniu, sprawdzi się zarówno do przelewowych metod parzenia, jak i espresso. W smaku wyczuwalne są nuty jaśminu, herbaty Earl Grey, cytryny i brzoskwini.
Kraj pochodzenia ziarna: Etiopia
Region: Yirgacheffe
Metoda obróbki: Washed
Położenie upraw: 2000 - 2200 m n.p.m.
Ocena w cuppingu: 88,25 / 100 pkt.
Nowość
Gardelli Speciality Coffees - Kolumbia La Claudina Natural Omniroast 250g
Producent: Gardelli Specialty Coffees
Data palenia: 08.07.2024
Kawa ziarnista jakości specialty pochodząca z Kolumbii, wypalana przez Rubensa Gardelliego, Mistrza Świata w wypalaniu kawy w 2017 roku. Palona w średnim stopniu, sprawdzi się zarówno do przelewowych metod parzenia, jak i espresso. W smaku wyczuwalne są nuty nektarynek, ciemnej czekolady, zielonej śliwki i porzeczki.
Kraj: Kolumbia
Region: Antioquia
Metoda obróbki: Natural
Odmiana: Colombia, Tabi
Wysokość upraw: 1400 - 1800 m n.p.m.
Ocena w cuppingu: 86,5 / 100 pkt.
Darmowa dostawa
Gardelli Specialty Coffees - Cignobianco Espresso Blend 1kg
Producent: Gardelli Specialty Coffees
Data palenia: 03.07.2024
Cignobianco to interpretacja idealnego espresso według Rubensa Gardelliego, Mistrza Świata w wypalaniu kawy z 2017 roku. Palona w ciemnym stopniu, sprawdzi się idealnie w ekspresach ciśnieniowych i kawiarkach.
Kawa jest kremowa, słodka, o długim finiszu i z przyjemną kwaskowatością. Można to osiągnąć dzięki ziarnom z arabiki z zakresu specialty. Świeże ziarna wypalane są oddzielnie i mieszane na koniec.
Kawa świetnie sprawdzi się w ekspresie lub w kawiarce. Odnajdziesz w niej nuty mlecznej czekolady, migdałów, żółtych śliwek i karmelu.
Mieszanka składa się z dwóch rodzajów ziaren arabiki:
Kraj: Brazylia / Etiopia
Region: Mantiqueira de Minas / Sidama
Odmiana: Red Catuaì / Heirloom
Metoda obróbki: Natural / Washed
Wysokość: 1000 - 1900 m n.p.m.
Zostaw nam swojego maila, damy Ci znać jak tylko wybrany produkt pojawi się w ofercie!
Gardelli Specialty Coffees - Cignobianco Espresso Blend 250g
Producent: Gardelli Specialty Coffees
Data palenia: 29.05.2024
Cignobianco to interpretacja idealnego espresso według Rubensa Gardelliego, Mistrza Świata w wypalaniu kawy z 2017 roku. Palona w ciemnym stopniu, sprawdzi się idealnie w ekspresach ciśnieniowych i kawiarkach.
Kawa jest kremowa, słodka, o długim finiszu i z przyjemną kwaskowatością. Można to osiągnąć dzięki ziarnom z arabiki z zakresu specialty. Świeże ziarna wypalane są oddzielnie i mieszane na koniec.
Kawa świetnie sprawdzi się w ekspresie lub w kawiarce. Odnajdziesz w niej nuty mlecznej czekolady, migdałów, żółtych śliwek i karmelu.
Mieszanka składa się z dwóch rodzajów ziaren arabiki:
Kraj: Brazylia / Etiopia
Region: Mantiqueira de Minas / Sidama
Odmiana: Red Catuaì / Heirloom
Metoda obróbki: Natural / Washed
Wysokość: 1000 - 1900 m n.p.m.