Coffeelab - kawa z palarni

Coffeelab - kawa z palarni

Warszawska palarnia CoffeeLab to nasza wrześniowa palarnia miesiąca. Wszystkie paczki kawek pod dowolne metody parzenia zgarniesz z darmową dostawą. Ekipa CoffeeLab w swoim laboratorium poszukuje wyłącznie najlepszych nut smakowych. Przekonaj się na własnej filiżance!

Filtry
1 - 29 produktów z 29 dostępnych
Sortuj według:
Nowość
Coffeelab - Peru Cubas & Rioja Washed Filter 250g

Data palenia: 17.09.2023

Producent: Coffeelab

Kawa ziarnista jakości specialty pochodząca z Peru, wypalona w warszawskiej palarni Coffeelab. Palona jasno, idealna do ekspresu przelewowego, dripa, Chemexa, AeroPressa, French Pressa oraz innych alternatywnych metod parzenia. W smaku wyczuwalne są nuty gruszek, trawy cytrynowej i rooibosa. Kraj pochodzenia kawy: Peru Region: Huabal, Cajamarca Metoda obróbki: Washed Odmiana: Yellow / Red Caturra, Pache
Nowość
Coffeelab - Brazylia Igarape Rainforest Espresso 250g

Data palenia: 10.07.2023

Producent: Coffeelab

Kawa ziarnista jakości specialty pochodząca z Brazylii, wypalana w warszawskiej palarni Coffeelab. Palona w średnim stopniu, sprawdzi się do ekspresów ciśnieniowych i kawiarek. W smaku wyczuwalne są nuty mlecznej czekolady, orzechów oraz brązowego cukru. Kraj pochodzenia kawy: Brazylia Region: Alto Paranaiba, Minas Geiras Odmiana: Mundo Novo. Red Catuai
Nowość
Coffeelab - Flower Bomb Filter 500g

Data palenia: 17.09.2023

Producent: Coffeelab

Mieszanka kaw ziarnistych jakości specialty z Etiopii (80%) i Gwatemali (20%), wypalona w warszawskiej palarni Coffeelab. Palona jasno, idealna do ekspresu przelewowego, dripa, Chemexa, AeroPressa, French Pressa oraz innych alternatywnych metod parzenia. W smaku wyczuwalne są nuty miodu i rodzynek, wraz z aromatem kwiatów. Kraj pochodzenia kawy: Etiopia / Gwatemala Metoda obróbki: Washed / Natural
Coffeelab - Brazylia Yellow Bourbon Fazenda Rainha Espresso 250g

Data palenia: 22.08.2023

Producent: Coffeelab

Kawa ziarnista jakości specialty pochodząca z Brazylii, wypalona w z warszawskiej palarni Coffeelab. Palona w średnim stopniu, przeznaczona do espresso - sprawdzi się w ekspresach ciśnieniowych i kawiarkach. Kawa o pełnym body, o nutach brązowego cukru, gorzkiej czekolady i czerwonej pomarańczy. Kraj pochodzenia ziarna: Brazylia Region: Alto Moggiana, Sao Paulo Farma: La Rainha Farmer: Luis Marin Położenie: 1150 – 1350 m n.p.m. Odmiana: Yellow Bourbon Obróbka: Pulped Natural
Coffeelab - Brazylia Juarez Pereira Neto Natural Filter 250g

Data palenia: 11.06.2023

Producent: Coffeelab

Kawa ziarnista jakości specialty pochodząca z Brazylii, wypalona w warszawskiej palarni Coffeelab. Palona jasno, idealna do ekspresu przelewowego, dripa, Chemexa, AeroPressa, French Pressa oraz innych alternatywnych metod parzenia. W smaku wyczuwalne są nuty melasy, kandyzowanych owoców i gruszki. Kraj pochodzenia kawy: Brazylia Region: Sao Sebastiao Do Anta- Matas de Minas Metoda obróbki: Natural Odmiana: Red Catuai
Nowość
Coffeelab - Indie Ratnagiri Anaerobic Magic Beans Filter 250g

Producent: Coffeelab

Kawa ziarnista jakości specialty pochodząca z Indii, wypalona w warszawskiej palarni Coffeelab. Palona jasno, idealna do ekspresu przelewowego, dripa, Chemexa, AeroPressa, French Pressa oraz innych alternatywnych metod parzenia. W smaku wyczuwalne są nuty toffi, chilli i białego grejpfruta. Kraj pochodzenia kawy: Indie Region: Maharasztra Metoda obróbki: Anaerobic Odmiana: Catuai
Coffeelab - Brazylia Yellow Bourbon Fazenda Rainha Espresso 1kg

Data palenia: 18.06.2023

Producent: Coffeelab

Kawa ziarnista jakości speciality pochodząca z Brazylii, wypalona w z warszawskiej palarni Coffeelab. Palona w średnim stopniu, przeznaczona do espresso - sprawdzi się w ekspresach ciśnieniowych i kawiarkach. Kawa o pełnym body, o nutach brązowego cukru, gorzkiej czekolady i czerwonej pomarańczy. Słodka i soczysta. Kraj pochodzenia ziarna: Brazylia Region: Alto Moggiana, Sao Paulo Farma: La Rainha Farmer: Luis Marin Położenie: 1150 – 1350 m n.p.m. Odmiana: Yellow Bourbon Obróbka: Pulped Natural
Coffeelab - Brazylia Cemorrado Sweet Edition Espresso 250g

Data palenia: 11.09.2023

Producent: Coffeelab

Kawa ziarnista jakości specialty pochodząca z Brazylii, wypalona w z warszawskiej palarni Coffeelab. Palona w średnim stopniu, przeznaczona do espresso - sprawdzi się w ekspresach ciśnieniowych i kawiarkach. W filiżance można oczekiwać nut malin, migdałów i mlecznej czekolady. Kraj pochodzenia: Brazylia Region: Cerrado / Mogiana Wysokość Farmy: 1150 - 1350 m n.p.m. Obróbka: Natural Odmiana: Yellow Catuai, Yellow Bourbon
Coffeelab - Brazylia Igarape Rainforest Espresso 1kg

Data palenia: 07.09.2023

Producent: Coffeelab

Kawa ziarnista jakości speciality pochodząca z Brazylii, wypalana w warszawskiej palarni Coffeelab. Palona w średnim stopniu, sprawdzi się w ekspresach ciśnieniowych i kawiarkach. W smaku przede wszystkim złożona słodycz - wyczuwalne są nuty mlecznej czekolady, orzechów oraz brązowego cukru. Kraj pochodzenia kawy: Brazylia Region: Alto Paranaiba, Minas Geiras Odmiana: Mundo Novo. Red Catuai
Coffeelab - Decaf But Tasty Kawa bezkofeinowa Espresso 250g

Data palenia: 22.08.2023

Producent: Coffeelab

Decaf But Tasty to bezkofeinowa kawa ziarnista pochodząca z Nikaragui oraz Indii, wypalana w warszawskiej palarni Coffeelab. Palona w średnim stopniu, sprawdzi się w ekspresach ciśnieniowych i kawiarkach. W smaku wyczuwalne są nuty brązowego cukru, prażonych migdałów i kardamonu. Kraj pochodzenia kawy: Nikaragua / Indie Region: San Ramon, Matagalpa / Karnataka Odmiana: Java, Red Borbon / Robusta Metoda obróbki: Washed
Coffeelab - Brazylia Cemorrado Sweet Edition Espresso 1kg

Data palenia: 11.09.2023

Producent: Coffeelab

Kawa ziarnista jakości speciality pochodząca z Brazylii, wypalona w z warszawskiej palarni Coffeelab. Palona w średnim stopniu, przeznaczona do espresso - sprawdzi się w ekspresach ciśnieniowych i kawiarkach. W filiżance można oczekiwać gęstego body, długiej czekoladowej słodyczy, lekkich nut migdałów i malin. Kraj pochodzenia: Brazylia Region: Cerrado / Mogiana Wysokość Farmy: 1150 - 1350 m n.p.m. Obróbka: Natural Odmiana: Yellow Catuai, Yellow Bourbon
Coffeelab - Coffee Dealer Brazylia Natural Omniroast 250g

Data palenia: 11.09.2023

Producent: Coffeelab

Kawa ziarnista jakości specialty pochodząca z Brazylii, wypalona w warszawskiej palarni Coffeelab. Palona w średnim stopniu, idealna do wszystkich metod parzenia. W smaku są wyczuwalne nuty toffi, dojrzałych cytryn i orzechów. Kraj pochodzenia kawy: Brazylia Region: Cerrado, Monte Carmelo, Chapado do Ferro Metoda obróbki: Natural Odmiana: Mundo Novo, Topazio
Coffeelab - Brazylia Cemorrado Chocolate Edition Espresso 250g

Data palenia: 22.08.2023

Producent: Coffeelab

Kawa ziarnista jakości speciality pochodząca z Brazylii, wypalona w warszawskiej palarni Coffeelab. Palona w średnim stopniu, sprawdzi się do ekspresów ciśnieniowych i kawiarek. W smaku pojawiają się nuty czekolady oraz nugatu. Kraj pochodzenia kawy: Brazylia Region: Cerrado, Mogiana Metoda obróbki: Natural Odmiana: Mundo Nuovo, Catuai
Coffeelab - Gwatemala Huehuetenango Espresso 1kg

Data palenia: 07.09.2023

Producent: Coffeelab

Kawa ziarnista jakości specialty pochodząca z Gwatemali, wypalana w warszawskiej palarni Coffeelab. Palona w średnim stopniu, sprawdzi się w ekspresach ciśnieniowych i kawiarkach. Kremowa i słodka, o dominujących nutach migdałów, malin i mlecznej czekolady. Kraj pochodzenia kawy: Gwatemala Region: San Pedro Necta, Huehuetenango Metoda obróbki: Myta Odmiana: Bourbon, Typica, Caturra Wysokość uprawy: 1500 m n.p.m.
Coffeelab - Brazylia Cemorrado Chocolate Edition Espresso 1kg

Data palenia: 11.09.2023

Producent: Coffeelab

Kawa ziarnista jakości speciality pochodząca z Brazylii, wypalona w warszawskiej palarni Coffeelab. Palona w średnim stopniu, sprawdzi się w ekspresach ciśnieniowych i kawiarkach. W smaku pojawiają się nuty czekolady oraz nugatu. Słodka, o pełnym body. Kraj pochodzenia kawy: Brazylia Region: Cerrado Metoda obróbki: Natural Odmiana: Mundo Nuovo, Catuai
Coffeelab - Kostaryka Milenio Red Honey Espresso 250g

Data palenia: 04.07.2023

Producent: Coffeelab

Kawa ziarnista jakości specialty pochodząca z Kostaryki, wypalona w warszawskiej palarni Coffeelab. Palona w średnim stopniu, idealna do ekspresu ciśnieniowego i kawiarki. W smaku są wyczuwalne nuty mandarynek, jeżyn i karmelu. Kraj pochodzenia kawy: Kostaryka Region: Llano Bonito, Naranjo Metoda obróbki: Red Honey Odmiana: F-1

Zostaw nam swojego maila, damy Ci znać jak tylko wybrany produkt pojawi się w ofercie!

Nowość
Coffeelab - Brewlab Candy Filter 500g

Data palenia: 11.09.2023

Producent: Coffeelab

Kawa ziarnista jakości specialty wypalona w warszawskiej palarni Coffeelab. Palona jasno, idealna do ekspresu przelewowego, dripa, Chemexa, AeroPressa, French Pressa oraz innych alternatywnych metod parzenia. W smaku dominuje słodycz, pojawia się także delikatna owocowość. Kilka słów o kawie od Coffeelab: "Po ziarenka najczęściej sięgamy do Ameryki Centralnej i Południowej. Bazujemy na obróbce naturalnej - choć epizodycznie - dla lepszego balansu i urozmaicenia smaku, możemy dodać trochę mytej. Niewymagająca, łatwa w parzeniu i w przystępnej cenie – idealna na co dzień. Zostaje tylko zmielić, zaparzyć i cieszyć się smakiem!"

Zostaw nam swojego maila, damy Ci znać jak tylko wybrany produkt pojawi się w ofercie!

Nowość
Coffeelab - Brewlab Fruity Filter 500g

Data palenia: 11.09.2023

Producent: Coffeelab

Kawa ziarnista jakości specialty wypalona w warszawskiej palarni Coffeelab. Palona jasno, idealna do ekspresu przelewowego, dripa, Chemexa, AeroPressa, French Pressa oraz innych alternatywnych metod parzenia. W smaku dominują nuty owocowe. Kilka słów o kawie od Coffeelab: "Brewlab Fruity to wyraźnie owocowa, rześka i delikatna kawa. Ziarenka sprowadzamy głównie z krajów afrykańskich. Najczęściej stawiamy na obróbkę mytą, jednak czasami - dla dosłodzenia - użyjemy również naturalnej Niewymagająca, łatwa w parzeniu i w przystępnej cenie - idealna na co dzień. Zostaje tylko zmielić, zaparzyć i cieszyć się smakiem!"

Zostaw nam swojego maila, damy Ci znać jak tylko wybrany produkt pojawi się w ofercie!

Coffeelab - Chiny Simao Washed Espresso 250g

Data palenia: 22.08.2023

Producent: Coffeelab

Kawa ziarnista jakości specialty pochodząca z Chin, wypalona w z warszawskiej palarni Coffeelab. Palona w średnim stopniu, przeznaczona do espresso - sprawdzi się w ekspresach ciśnieniowych i kawiarkach. Kawa o nutach orzechów laskowych, goździków i kakao. Kraj pochodzenia ziarna: Chiny Region: Yunnan Odmiana: Catimor Obróbka: Washed

Zostaw nam swojego maila, damy Ci znać jak tylko wybrany produkt pojawi się w ofercie!

Coffeelab - Dobry Przelew 6.0 Filter 500g

Data palenia: 22.08.2023

Producent: Coffeelab

Mieszanka kaw ziarnistych jakości specialty z Nikaragui i Kenii wypalona w warszawskiej palarni Coffeelab. Palona jasno, idealna do ekspresu przelewowego, dripa, Chemexa, AeroPressa, French Pressa oraz innych alternatywnych metod parzenia. W smaku są wyczuwalne nuty czerwonej pomarańczy, miodu i pigwy. Kraj pochodzenia kawy: Nikaragua 70% / Kenia 30% Region: Corquin, Copan / Embu Metoda obróbki: Naturalna / Myta Odmiana: Catuai / SL24, SL34

Zostaw nam swojego maila, damy Ci znać jak tylko wybrany produkt pojawi się w ofercie!

Coffeelab - Etiopia Thor's Helmet Natural Filter 250g

Data palenia: 07.09.2023

Producent: Coffeelab

Kawa ziarnista jakości specialty pochodząca z Etiopii, wypalona w warszawskiej palarni Coffeelab. Palona jasno, idealna do ekspresu przelewowego, dripa, Chemexa, AeroPressa, French Pressa oraz innych alternatywnych metod parzenia. W smaku są wyczuwalne nuty truskawki, białej czekolady i pomarańczy. Kraj pochodzenia kawy: Etiopia Region: Sidama, Bensa Metoda obróbki: Natural Odmiana: 74158

Zostaw nam swojego maila, damy Ci znać jak tylko wybrany produkt pojawi się w ofercie!

Coffeelab - Gwatemala Huehuetenango Espresso 250g

Data palenia: 11.09.2023

Producent: Coffeelab

Kawa ziarnista jakości speciality pochodząca z Gwatemali, wypalana w warszawskiej palarni Coffeelab. Palona w średnim stopniu, sprawdzi się w ekspresach ciśnieniowych i kawiarkach. Kremowa i słodka, o dominujących nutach migdałów, malin i mlecznej czekolady. Kraj pochodzenia kawy: Gwatemala Region: San Pedro Necta, Huehuetenango Metoda obróbki: Myta Odmiana: Bourbon, Typica, Caturra Wysokość uprawy: 1500 m n.p.m.

Zostaw nam swojego maila, damy Ci znać jak tylko wybrany produkt pojawi się w ofercie!

Coffeelab - Kenia Kainamui Washed Filter 250g

Data palenia: 22.08.2023

Producent: Coffeelab

Kawa ziarnista jakości specialty pochodząca z Kenii, wypalona w warszawskiej palarni Coffeelab. Palona jasno, idealna do ekspresu przelewowego, dripa, Chemexa, AeroPressa, French Pressa oraz innych alternatywnych metod parzenia. W smaku wyczuwalne są nuty limonki i białych winogron. Kraj pochodzenia kawy: Kenia Region: Nyeri Metoda obróbki: Washed Odmiana: SL28, SL34

Zostaw nam swojego maila, damy Ci znać jak tylko wybrany produkt pojawi się w ofercie!

Nowość
Coffeelab - Kolumbia Four Roses Washed Filter 200g

Data palenia: 22.08.2023

Producent: Coffeelab

Kawa ziarnista jakości specialty pochodząca z Kolumbii, wypalona w warszawskiej palarni Coffeelab. Palona jasno, idealna do ekspresu przelewowego, dripa, Chemexa, AeroPressa, French Pressa oraz innych alternatywnych metod parzenia. W smaku wyczuwalne są nuty porzeczek, wiśni i coli. Kraj pochodzenia kawy: Kolumbia Region: Libano, Tolima Metoda obróbki: Washed Odmiana: Yellow Bourbon

Zostaw nam swojego maila, damy Ci znać jak tylko wybrany produkt pojawi się w ofercie!

Nowość
Coffeelab - Kolumbia Pink Lady Natural Filter 250g

Data palenia: 22.08.2023

Producent: Coffeelab

Kawa ziarnista jakości specialty pochodząca z Kolumbii, wypalona w warszawskiej palarni Coffeelab. Palona jasno, idealna do ekspresu przelewowego, dripa, Chemexa, AeroPressa, French Pressa oraz innych alternatywnych metod parzenia. W smaku wyczuwalne są nuty wanilii, moreli i suszonych śliwek. Kraj pochodzenia kawy: Kolumbia Region: Ataco, Tolima Metoda obróbki: Natural Odmiana: Tabi, Caturra, Bourbon

Zostaw nam swojego maila, damy Ci znać jak tylko wybrany produkt pojawi się w ofercie!

Coffeelab - Kostaryka El Moral Natural Anaerobic Filter 250g

Data palenia: 17.09.2023

Producent: Coffeelab

Kawa ziarnista jakości specialty pochodząca z Kostaryki, wypalona w warszawskiej palarni Coffeelab. Palona jasno, idealna do ekspresu przelewowego, dripa, Chemexa, AeroPressa, French Pressa oraz innych alternatywnych metod parzenia. W smaku wyczuwalne są nuty ananasa, żurawiny i orzechów w czekoladzie. Kraj pochodzenia kawy: Kostaryka Region: Los Santos, Tablon del Guarco Metoda obróbki: Natural Anaerobic Odmiana: Catuai

Zostaw nam swojego maila, damy Ci znać jak tylko wybrany produkt pojawi się w ofercie!

Coffeelab - Nikaragua Drupal Washed Espresso 250g

Data palenia: 22.08.2023

Producent: Coffeelab

Kawa ziarnista jakości specialty pochodząca z Nikaragui, wypalona w z warszawskiej palarni Coffeelab. Palona w średnim stopniu, przeznaczona do espresso - sprawdzi się w ekspresach ciśnieniowych i kawiarkach. Kawa o nutach pralin, miodu i orzechów. Kraj pochodzenia ziarna: Nikaragua Region: Matagalpa Odmiana: Caturra Obróbka: Washed

Zostaw nam swojego maila, damy Ci znać jak tylko wybrany produkt pojawi się w ofercie!

Coffeelab - Peru Amazon Natural Filter 250g

Data palenia: 22.08.2023

Producent: Coffeelab

Kawa ziarnista jakości specialty pochodząca z Peru, wypalona w warszawskiej palarni Coffeelab. Palona jasno, idealna do ekspresu przelewowego, dripa, Chemexa, AeroPressa, French Pressa oraz innych alternatywnych metod parzenia. W smaku są wyczuwalne nuty poziomki, śliwki i syropu klonowego. Kraj pochodzenia kawy: Peru Region: Cajamarca Metoda obróbki: Natural Odmiana: Bourbon Amarillo, Bourbon Rojo, Caturra, Typica

Zostaw nam swojego maila, damy Ci znać jak tylko wybrany produkt pojawi się w ofercie!

Coffeelab - Rwanda Ireme Gasharu Anaerobic Filter 250g

Data palenia: 17.09.2023

Producent: Coffeelab

Kawa ziarnista jakości specialty pochodząca z Rwandy, wypalona w warszawskiej palarni Coffeelab. Palona jasno, idealna do ekspresu przelewowego, dripa, Chemexa, AeroPressa, French Pressa oraz innych alternatywnych metod parzenia. W smaku wyczuwalne są nuty czerwonych owoców, winogron i mango. Kraj pochodzenia kawy: Rwanda Region: Macuba, Nyamasheke Metoda obróbki: Anaerobic Odmiana: Bourbon

Zostaw nam swojego maila, damy Ci znać jak tylko wybrany produkt pojawi się w ofercie!

CoffeeLab to warszawska palarnia kawy działająca od 2012 roku, najpierw jako Instytut Kawy, a później już pod obecną nazwą - CoffeeLab. Marka oferuje szeroki wybór kaw jakości speciality

Kawa CoffeeLab - wysoka jakość na każdym etapie

Od pięciu lat rolę Head Roastera pełni Wojciech Rzytki. Palarnia CoffeeLab wypala swoje kawy w piecach wysokiej jakości, które pozwalają na optymalne dostosowanie profilu palenia do potrzeb klientów. Kawa CoffeeLab wypalana jest na bieżąco. Mamy zatem pewność, że ziarna będą świeże i bogate w smaki i aromaty.

CoffeeLab dba również o staranny wybór zielonego ziarna. Pozyskiwane jest ono od dostawców takich jak: Cafe Imports, Falcon, Belco, List and Beisler czy The Coffee Quest Dbałość o jakość surowca pozwala na tworzenie szerokiej oferty i sprawia, że każda oferowana przez CoffeeLab kawa charakteryzuje się wysoką jakością.

Coffeelab wyróżnia organizacja pracy w duchu less waste. Marka chętnie współpracuje z różnymi artystami reprezentującymi dziedziny takie jak: ilustracja, graffiti czy tatuaż. Ponadto palarnia chętnie dzieli się swoim doświadczeniem i wiedzą świadcząc różne szkolenia.

Dbałość o pochodzenie kaw, dobrej jakości piece, duża wiedza, a także ciągła chęć doskonalenia sprawiają, że wypalana przez CoffeeLab kawa jest pełna smaku i godna polecenia.

CoffeeLab sklep

Palarnia CoffeeLab proponuje szeroki wybór kaw dedykowanych do metod przelewowych, takich jak: drip, AeroPress, Chemex i ekspres przelewowy. Fani espresso i kaw mlecznych również znajdą coś dla siebie. Marka oferuje różne kawy dedykowane ekspresom ciśnieniowym i kawiarkom. Dostępne są wersje bardziej czekoladowe, słodkie, a także przyprawowe. W ofercie palarni znajdzie się również CoffeeLab kawa bezkofeinowa.

Oferowane przez CoffeeLab kawy to zarówno single origin - pochodzące z jednej uprawy lub regionu w danym kraju -, a także idealnie zbalansowane mieszanki różnych ziaren. Kawy CoffeeLab do espresso dostępne są w mniejszych i większych pojemnościach. Mała paczka sprawdzi się idealnie kiedy chcemy spróbować danej kawy lub lubimy często zmieniać ziarna, których używamy. Kilogramowe paczki są świetnym wyborem, kiedy znajdziemy swój smak i chcemy cieszyć się nim dłużej.