Produkty online
Coffeelab
- Nowości
-
Nasze marki
-
3fe
(18)
-
Able Brewing
(6)
-
Acaia
(19)
-
AeroPress
(12)
-
Alpro
(16)
-
Althaus
(33)
-
AOOMI
(97)
-
Arcaffe
(21)
-
Asobu
(31)
-
Audun Coffee
(27)
-
Bagdrip
(11)
-
Baratza
(45)
-
Barista & Co
(37)
-
Bean Bros
(4)
-
Bialetti
(173)
-
Blend Tea
(60)
-
Barista Space
(58)
-
Bonanza Coffee
(15)
-
Bracia Ziółkowscy
(12)
-
Brewista
(8)
-
Brita
(3)
-
Brown House & Tea
(49)
-
Bunn
(35)
-
BWT
(15)
-
By.herbs
(10)
-
Caffenation
(14)
-
Cafflano
(4)
-
Casino Mocca
(12)
-
Chemex
(29)
-
Cilia
(7)
-
Clever
(15)
-
COFFEE PLANT
(60)
-
Coffeedesk
(64)
-
Coffeelab
(39)
-
Colonna Coffee
(6)
-
Comandante
(68)
-
Contigo
(24)
-
Craft Coffee Roasters
(14)
-
Dafi
(45)
-
Diemme Caffe
(16)
-
Dobra Palarnia Kawy
(11)
-
DomoBar
(1)
-
Doubleshot
(12)
-
Dr. Coffee
(6)
-
Drink Me Chai
(6)
-
Dutch Barista
(9)
-
Dworzysk
(12)
-
Ecostrawz
(1)
-
Espresso Gear
(25)
-
Etno Cafe
(30)
-
Eureka
(62)
-
Father's Coffee
(15)
-
Fellow
(137)
-
Fentimans
(15)
-
Figa Coffee
(16)
-
Five Elephant
(10)
-
Full Circle
(3)
-
Gaggia
(13)
-
Gardelli Specialty Coffees
(21)
-
GAT
(1)
-
GBG
(3)
-
Glowbeans
(4)
-
Good Coffee
(8)
-
Graef
(30)
-
Hard Beans
(60)
-
Hario
(257)
-
HAYB
(81)
-
Heresy
(21)
-
Hi! Coffeedesk
(19)
-
Illy
(13)
-
IMS
(22)
-
Izzo
(7)
-
Java Coffee
(8)
-
Jean Lenoir
(2)
-
Johan & Nystrom
(19)
-
Jura
(48)
-
Kafar
(11)
-
Kalve
(13)
-
KawePale
(8)
-
KeepCup
(174)
-
Kimbo
(23)
-
Kofi Brand
(6)
-
Kruve
(39)
-
Kusmi Tea
(49)
-
KYOTO Coffee Roasters
(17)
-
La Cabra
(22)
-
La Marzocco
(17)
-
LaCava
(102)
-
Lavazza
(33)
-
Le Piantagioni del Caffe
(37)
-
Lelit
(19)
-
Long Man Tea
(33)
-
Loveramics
(303)
-
Lucaffe
(10)
-
Lune Tea
(17)
-
Lykke
(20)
-
Mahlkonig
(5)
-
MAMAM
(12)
-
Melitta
(57)
-
MiiR
(60)
-
Moccamaster
(66)
-
Monbana
(39)
-
Morning
(1)
-
Motta
(113)
-
Mount Caramel
(38)
-
Mount Everest Tea
(19)
-
Napar
(7)
-
Natumi
(15)
-
New York
(9)
-
Nivona
(14)
-
Nomad Coffee
(6)
-
Oatly
(7)
-
Or Tea?
(39)
-
Paper & Tea
(86)
-
Passalacqua
(13)
-
Pellini
(13)
-
Pizca del Mundo
(26)
-
Planetary Design
(4)
-
Porlex
(2)
-
Promac
(6)
-
Pukka
(39)
-
Puqpress
(11)
-
Rancilio
(2)
-
Rebel Kitchen
(1)
-
Rekrow
(1)
-
Rhinowares
(41)
-
Rocket Bean
(27)
-
Saeco
(3)
-
Sage
(36)
-
Savage Coffees
(6)
-
Sencotel
(2)
-
SIMPLo
(4)
-
Sloane
(11)
-
Smeg
(9)
-
Solberg & Hansen
(58)
-
Sproud
(4)
-
Story Coffee Roasters
(39)
-
T-TE
(17)
-
Tastea Heaven
(3)
-
Teabag
(3)
-
teapigs
(92)
-
Teasome
(22)
-
Teministeriet
(82)
-
The Barn
(8)
-
The Coffee Collective
(4)
-
The Rinser
(6)
-
Tim Wendelboe
(2)
-
Timemore
(37)
-
Toddy
(18)
-
Urnex
(28)
-
Vintage Teas
(59)
-
VST inc.
(10)
-
WildPower
(17)
-
Wilfa
(17)
-
Willie's Cacao
(35)
-
Wunda
(1)
-
YOGI TEA
(31)
-
KINTO
(42)
-
3fe
(18)
-
Kawa
-
Odkryj
-
Rodzaj
- Typ
-
Metoda parzenia
-
Pochodzenie
-
Palarnia
-
Marka
-
-
Herbata
-
Odkryj
-
Rodzaj
-
Typ
-
- Ekspresy
-
Młynki
-
Rodzaj
-
Przeznaczenie
-
Marka
- Bestsellery
-
Outlet
-
- Zaparzacze
- Akcesoria
- Dodatki
-
Outlet %
- Blog
Kawy z palarni Coffeelab
Coffeelab

Staranny wybór zielonego ziarna od dostawców takich jak Cafe Imports, Falcon, Belco, List and Beisler czy The Coffee Quest pozwala na tworzenie szerokiej oferty kaw jakości specialty, dedykowanych zarówno pod metody przelewowe, jak i pod espresso. W ofercie zawsze można znaleźć również kawę bezkofeinową.
Palarnię wyróżnia organizacja pracy w duchu less waste oraz to, że co miesiąc tworzy etykiety do kawy we współpracy z czołowymi polskimi artystami reprezentującymi dziedziny takie jak ilustracja, graffiti czy tatuaż. Ponadto chętnie dzieli się swoją wiedzą i doświadczeniem świadcząc różne szkolenia. Dbałość o pochodzenie kaw, dobrej jakości piece, duża wiedza i doświadczenie sprawiają, że wypalana przez CoffeeLab kawa jest pełna smaku i godna polecenia.
Filtry
–
1 - 30 produktów z 39 dostępnych
Sortuj według:
Nowość
Polecany
Wybór Coffeedesk
ESPRESSO MIESIĄCA: Coffeelab - Indie Karadykan Estate Anaerobic Natural 250g
Data palenia: 18.05.2023
Producent: Coffeelab
Oto nowe Espresso Miesiąca! Kawa ziarnista jakości specialty pochodząca z Indii, wypalona w warszawskiej palarni Coffeelab. Palona w średnim stopniu, idealna do ekspresu ciśnieniowego i kawiarki. W smaku są wyczuwalne nuty żurawiny, suszonych śliwek i pralin.
ZIARNO
Kraj pochodzenia kawy: Indie
Region: Baba Budan Giri Hills, Karnataka
Metoda obróbki: Anaerobic Natural
Odmiana: Catimor
Indie Karadykan to dość znane miejsce na rynku kawowym. Uprawiany catimor na wzgórzach Baba Budan Giri obrobiony został metodą beztlenową, co jest bardzo wyjątkowe dla tego regionu jak i całych Indii.
PARZENIE
Espresso:
18,4g / 7 klik Comandante
38g uzysku/ 28 sekund
Bardzo wysokie body, również wysoki balans. Czujemy dużo słodyczy, a także idącej z nią w parze kwasowości. Teksturowane espresso, przypominające jogurt. W profilu: dużo żurawiny, suszonych fig i wiśni, a jednocześnie nuty marcepanu, czekolady rubi i pralin. Finisz wydaje się głównie owocowy.
Ta kawa doskonale sprawdzi się w formie tonic espresso, zwłaszcza z tonikiem o wiśniowych nutach. Co ciekawe, nadaje się (i chyba najbardziej zaskoczy) w postaci zimnego flat white’a. Zmiel 20g kawy na 7. kliku, wrzuć kostkę lodu do filiżanki i zrób 20-gramowe ristretto. Pokręć trochę kostką lodu, a następnie wyciągnij ją po około 15 sekundach po zaparzeniu. Spień zimne mleko we french-pressie i gotowe!
Kawa miesiąca
Na każdy miesiąc wybieramy dla Was specjalne ziarna i oznaczamy je kawą miesiąca, w wersji dedykowanej do espresso lub do metod przelewowych. Wybierając kawę miesiąca bezpośrednio współpracujemy z palarniami, by dostarczyć Wam ziarna o najwyższej jakości, ciekawym smaku, świeżym wypale, no i w wyjątkowej cenie. Każdą kawę dokładnie testujemy w różnych metodach parzenia i we współpracy opisujemy jak najbardziej szczegółowo, dostarczając Wam polecane przepisy i dogłębną historię ziaren.
Pragniemy w ten sposób przybliżyć Wam ziarna jakości speciality i sprawić, że poznacie różne naturalne smaki kawy. A tym samym kawa wysokiej jakości zagości w Waszych domach na stałe. Przekonajcie się sami co przygotowaliśmy dla Was w tym miesiącu!
Najniższa cena: 40,00 zł
Nowość
Polecany
Wybór Coffeedesk
ESPRESSO MIESIĄCA: Coffeelab - Indie Karadykan Estate Anaerobic Natural 1kg
Data palenia: 18.05.2023
Producent: Coffeelab
Oto nowe Espresso Miesiąca! Kawa ziarnista jakości specialty pochodząca z Indii, wypalona w warszawskiej palarni Coffeelab. Palona w średnim stopniu, idealna do ekspresu ciśnieniowego i kawiarki. W smaku są wyczuwalne nuty żurawiny, suszonych śliwek i pralin.
ZIARNO
Kraj pochodzenia kawy: Indie
Region: Baba Budan Giri Hills, Karnataka
Metoda obróbki: Anaerobic Natural
Odmiana: Catimor
Indie Karadykan to dość znane miejsce na rynku kawowym. Uprawiany catimor na wzgórzach Baba Budan Giri obrobiony został metodą beztlenową, co jest bardzo wyjątkowe dla tego regionu jak i całych Indii.
PARZENIE
Espresso:
18,4g / 7 klik Comandante
38g uzysku/ 28 sekund
Bardzo wysokie body, również wysoki balans. Czujemy dużo słodyczy, a także idącej z nią w parze kwasowości. Teksturowane espresso, przypominające jogurt. W profilu: dużo żurawiny, suszonych fig i wiśni, a jednocześnie nuty marcepanu, czekolady rubi i pralin. Finisz wydaje się głównie owocowy.
Ta kawa doskonale sprawdzi się w formie tonic espresso, zwłaszcza z tonikiem o wiśniowych nutach. Co ciekawe, nadaje się (i chyba najbardziej zaskoczy) w postaci zimnego flat white’a. Zmiel 20g kawy na 7. kliku, wrzuć kostkę lodu do filiżanki i zrób 20-gramowe ristretto. Pokręć trochę kostką lodu, a następnie wyciągnij ją po około 15 sekundach po zaparzeniu. Spień zimne mleko we french-pressie i gotowe!
Kawa miesiąca
Na każdy miesiąc wybieramy dla Was specjalne ziarna i oznaczamy je kawą miesiąca, w wersji dedykowanej do espresso lub do metod przelewowych. Wybierając kawę miesiąca bezpośrednio współpracujemy z palarniami, by dostarczyć Wam ziarna o najwyższej jakości, ciekawym smaku, świeżym wypale, no i w wyjątkowej cenie. Każdą kawę dokładnie testujemy w różnych metodach parzenia i we współpracy opisujemy jak najbardziej szczegółowo, dostarczając Wam polecane przepisy i dogłębną historię ziaren.
Pragniemy w ten sposób przybliżyć Wam ziarna jakości speciality i sprawić, że poznacie różne naturalne smaki kawy. A tym samym kawa wysokiej jakości zagości w Waszych domach na stałe. Przekonajcie się sami co przygotowaliśmy dla Was w tym miesiącu!
Najniższa cena: 139,00 zł
Coffeelab - Brazylia Cemorrado Chocolate Edition Espresso 250g
Data palenia: 20.04.2023
Producent: Coffeelab
Kawa ziarnista jakości speciality pochodząca z Brazylii, wypalona w warszawskiej palarni Coffeelab. Palona w średnim stopniu, sprawdzi się do ekspresów ciśnieniowych i kawiarek. W smaku pojawiają się nuty czekolady oraz nugatu.
Kraj pochodzenia kawy: Brazylia
Region: Cerrado, Mogiana
Metoda obróbki: Natural
Odmiana: Mundo Nuovo, Catuai
Nowość
Coffeelab - Kenia Mung'ala Washed Filter 250g
Data palenia: 20.04.2023
Producent: Coffeelab
Kawa ziarnista jakości specialty pochodząca z Kenii, wypalona w warszawskiej palarni Coffeelab. Palona jasno, idealna do ekspresu przelewowego, dripa, Chemexa, AeroPressa, French Pressa oraz innych alternatywnych metod parzenia. W smaku wyczuwalne są nuty rabarbaru, dzikiej róży i jagody.
Kraj pochodzenia kawy: Kenia
Region: Nyeri
Metoda obróbki: Washed
Odmiana: SL28, SL34, Kent
Coffeelab - Brazylia Yellow Bourbon Fazenda Rainha Espresso 250g
Data palenia: 20.04.2023
Producent: Coffeelab
Kawa ziarnista jakości specialty pochodząca z Brazylii, wypalona w z warszawskiej palarni Coffeelab. Palona w średnim stopniu, przeznaczona do espresso - sprawdzi się w ekspresach ciśnieniowych i kawiarkach. Kawa o pełnym body, o nutach brązowego cukru, gorzkiej czekolady i czerwonej pomarańczy.
Kraj pochodzenia ziarna: Brazylia
Region: Alto Moggiana, Sao Paulo
Farma: La Rainha
Farmer: Luis Marin
Położenie: 1150 – 1350 m n.p.m.
Odmiana: Yellow Bourbon
Obróbka: Pulped Natural
Coffeelab - Brazylia Cemorrado Sweet Edition Espresso 1kg
Data palenia: 11.05.2023
Producent: Coffeelab
Kawa ziarnista jakości speciality pochodząca z Brazylii, wypalona w z warszawskiej palarni Coffeelab. Palona w średnim stopniu, przeznaczona do espresso - sprawdzi się w ekspresach ciśnieniowych i kawiarkach. W filiżance można oczekiwać gęstego body, długiej czekoladowej słodyczy, lekkich nut migdałów i malin.
Kraj pochodzenia: Brazylia
Region: Cerrado / Mogiana
Wysokość Farmy: 1150 - 1350 m n.p.m.
Obróbka: Natural
Odmiana: Yellow Catuai, Yellow Bourbon
Coffeelab - Brazylia Cemorrado Sweet Edition Espresso 250g
Data palenia: 11.05.2023
Producent: Coffeelab
Kawa ziarnista jakości specialty pochodząca z Brazylii, wypalona w z warszawskiej palarni Coffeelab. Palona w średnim stopniu, przeznaczona do espresso - sprawdzi się w ekspresach ciśnieniowych i kawiarkach. W filiżance można oczekiwać nut malin, migdałów i mlecznej czekolady.
Kraj pochodzenia: Brazylia
Region: Cerrado / Mogiana
Wysokość Farmy: 1150 - 1350 m n.p.m.
Obróbka: Natural
Odmiana: Yellow Catuai, Yellow Bourbon
Coffeelab - Brazylia Yellow Bourbon Fazenda Rainha Espresso 1kg
Data palenia: 20.04.2023
Producent: Coffeelab
Kawa ziarnista jakości speciality pochodząca z Brazylii, wypalona w z warszawskiej palarni Coffeelab. Palona w średnim stopniu, przeznaczona do espresso - sprawdzi się w ekspresach ciśnieniowych i kawiarkach. Kawa o pełnym body, o nutach brązowego cukru, gorzkiej czekolady i czerwonej pomarańczy. Słodka i soczysta.
Kraj pochodzenia ziarna: Brazylia
Region: Alto Moggiana, Sao Paulo
Farma: La Rainha
Farmer: Luis Marin
Położenie: 1150 – 1350 m n.p.m.
Odmiana: Yellow Bourbon
Obróbka: Pulped Natural
Nowość
Coffeelab - Brazylia Juarez Pereira Neto Natural Filter 250g
Data palenia: 20.04.2023
Producent: Coffeelab
Kawa ziarnista jakości specialty pochodząca z Brazylii, wypalona w warszawskiej palarni Coffeelab. Palona jasno, idealna do ekspresu przelewowego, dripa, Chemexa, AeroPressa, French Pressa oraz innych alternatywnych metod parzenia. W smaku wyczuwalne są nuty melasy, kandyzowanych owoców i gruszki.
Kraj pochodzenia kawy: Brazylia
Region: Sao Sebastiao Do Anta- Matas de Minas
Metoda obróbki: Natural
Odmiana: Red Catuai
Coffeelab - Brazylia Cemorrado Chocolate Edition Espresso 1kg
Data palenia: 20.04.2023
Producent: Coffeelab
Kawa ziarnista jakości speciality pochodząca z Brazylii, wypalona w warszawskiej palarni Coffeelab. Palona w średnim stopniu, sprawdzi się w ekspresach ciśnieniowych i kawiarkach. W smaku pojawiają się nuty czekolady oraz nugatu. Słodka, o pełnym body.
Kraj pochodzenia kawy: Brazylia
Region: Cerrado
Metoda obróbki: Natural
Odmiana: Mundo Nuovo, Catuai
Coffeelab - Brazylia Igarape Rainforest Espresso 250g
Data palenia: 20.04.2023
Producent: Coffeelab
Kawa ziarnista jakości speciality pochodząca z Brazylii, wypalana w warszawskiej palarni Coffeelab. Palona w średnim stopniu, sprawdzi się w ekspresach ciśnieniowych i kawiarkach. W smaku wyczuwalne są nuty mlecznej czekolady, orzechów oraz cukru.
Kraj pochodzenia kawy: Brazylia
Region: Alto Paranaiba, Minas Geiras
Odmiana: Mundo Novo. Red Catuai
Coffeelab - Brazylia Igarape Rainforest Espresso 1kg
Data palenia: 06.04.2023
Producent: Coffeelab
Kawa ziarnista jakości speciality pochodząca z Brazylii, wypalana w warszawskiej palarni Coffeelab. Palona w średnim stopniu, sprawdzi się w ekspresach ciśnieniowych i kawiarkach. W smaku przede wszystkim złożona słodycz - wyczuwalne są nuty mlecznej czekolady, orzechów oraz brązowego cukru.
Kraj pochodzenia kawy: Brazylia
Region: Alto Paranaiba, Minas Geiras
Odmiana: Mundo Novo. Red Catuai
Nowość
Coffeelab - Etiopia Aletawendo Moplaco Washed Filter 250g (outlet)
Data palenia: 21.12.2022
Producent: Coffeelab
Kawa ziarnista jakości specialty pochodząca z Etiopii, wypalona w warszawskiej palarni Coffeelab. Palona jasno, idealna do ekspresu przelewowego, dripa, Chemexa, AeroPressa, French Pressa oraz innych alternatywnych metod parzenia. W smaku są wyczuwalne nuty zielonego jabłka, limonki i ciasteczek maślanych.
Kraj pochodzenia kawy: Etiopia
Region: Sidamo, Aleta Wendo Zone
Metoda obróbki: Washed
Odmiana: Heirloom
Najniższa cena: 58,65 zł
Coffeelab - Kostaryka Victoria Natural Thermic Filter 250g
Data palenia: 06.04.2023
Producent: Coffeelab
Kawa ziarnista jakości specialty pochodząca z Kostaryki, wypalona w warszawskiej palarni Coffeelab. Palona jasno, idealna do ekspresu przelewowego, dripa, Chemexa, AeroPressa, French Pressa oraz innych alternatywnych metod parzenia. W smaku są wyczuwalne nuty borówek, śliwek i mlecznej czekolady.
Kraj pochodzenia kawy: Kostaryka
Region: Los Santos, Tablon Del Guarco
Metoda obróbki: Natural Thermic Aerobic
Odmiana: Catuai
Nowość
Coffeelab - Nikaragua Drupal Washed Espresso 250g
Data palenia: 11.05.2023
Producent: Coffeelab
Kawa ziarnista jakości specialty pochodząca z Nikaragui, wypalona w z warszawskiej palarni Coffeelab. Palona w średnim stopniu, przeznaczona do espresso - sprawdzi się w ekspresach ciśnieniowych i kawiarkach. Kawa o nutach pralin, miodu i orzechów.
Kraj pochodzenia ziarna: Nikaragua
Region: Matagalpa
Odmiana: Caturra
Obróbka: Washed
Coffeelab - Kostaryka Milenio Red Honey Espresso 250g
Data palenia: 11.05.2023
Producent: Coffeelab
Kawa ziarnista jakości specialty pochodząca z Kostaryki, wypalona w warszawskiej palarni Coffeelab. Palona w średnim stopniu, idealna do ekspresu ciśnieniowego i kawiarki. W smaku są wyczuwalne nuty mandarynek, jeżyn i karmelu.
Kraj pochodzenia kawy: Kostaryka
Region: Llano Bonito, Naranjo
Metoda obróbki: Red Honey
Odmiana: F-1
Nowość
Coffeelab - Salwador Villa Espana Washed Filter 250g (outlet)
Data palenia: 21.12.2022
Producent: Coffeelab
Kawa ziarnista jakości specialty pochodząca z Salwadoru, wypalona w warszawskiej palarni Coffeelab. Palona jasno, idealna do ekspresu przelewowego, dripa, Chemexa, AeroPressa, French Pressa oraz innych alternatywnych metod parzenia. W smaku są wyczuwalne nuty mandarynki, miodu i czarnej porzeczki.
Kraj pochodzenia kawy: Salwador
Region: Apaneca-Ilamatepec
Farmer: Hermanos Mena
Metoda obróbki: Washed
Odmiana: Bourbon, Pacas
Ocena w cuppingu: 87,5 / 100 pkt.
Najniższa cena: 69,00 zł