Darmowa dostawa od 199 zł Darmowa dostawa od 199 zł
Błyskawiczna wysyłka Błyskawiczna wysyłka
365 dni na zwrot 365 dni na zwrot
Kawa do ekspresu
Filtrowanie i sortowanie
1 - 23 produktów z 23 dostępnych
CoffeeLab - kawa ziarnista Brazylia Cemorrado Sweet Edition Espresso 250 g

Producent: COFFEELAB

Data palenia: 09.06.2025

Kawa ziarnista jakości specialty pochodząca z Brazylii, wypalona w z warszawskiej palarni CoffeeLab. Palona w ciemnym stopniu, przeznaczona do espresso - sprawdzi się w ekspresach ciśnieniowych i kawiarkach. W filiżance można oczekiwać nut malin, migdałów i mlecznej czekolady.Kraj pochodzenia: BrazyliaRegion: Cerrado / MogianaWysokość Farmy: 1150 - 1350 m n.p.m.Obróbka: NaturalOdmiana: Yellow Catuai, Yellow Bourbon
CoffeeLab - kawa ziarnista Gwatemala Huehuetenango Espresso 250 g

Producent: COFFEELAB

Data palenia: 09.06.2025

Kawa ziarnista jakości speciality pochodząca z Gwatemali, wypalana w warszawskiej palarni CoffeeLab. Palona w ciemnym stopniu, sprawdzi się w ekspresach ciśnieniowych i kawiarkach. Kremowa i słodka, o dominujących nutach migdałów, malin i mlecznej czekolady.Kraj pochodzenia kawy: GwatemalaRegion: San Pedro Necta, HuehuetenangoMetoda obróbki: MytaOdmiana: Bourbon, Typica, CaturraWysokość uprawy: 1500 m n.p.m.
CoffeeLab - kawa ziarnista Brazylia Santos Espresso 1 kg

Producent: COFFEELAB

Data palenia: 02.06.2025

Kawa ziarnista jakości specialty pochodząca z Brazylii, wypalona w z warszawskiej palarni Coffeelab. Palona w ciemnym stopniu, przeznaczona do espresso - sprawdzi się w ekspresach ciśnieniowych i kawiarkach. W filiżance można oczekiwać nut kakao i mlecznej czekolady.Kraj pochodzenia: BrazyliaRegion: Minas GeriasObróbka: NaturalOdmiana: Yellow Bourbon, Caturra, Catuai
CoffeeLab - kawa ziarnista Brazylia Yellow Bourbon Fazenda Rainha Espresso 250 g

Producent: COFFEELAB

Data palenia: 02.06.2025

Kawa ziarnista jakości specialty pochodząca z Brazylii, wypalona w z warszawskiej palarni CoffeeLab. Palona w ciemnym stopniu, przeznaczona do espresso - sprawdzi się w ekspresach ciśnieniowych i kawiarkach. Kawa o pełnym body, o nutach brązowego cukru, gorzkiej czekolady i czerwonej pomarańczy.Kraj pochodzenia ziarna: BrazyliaRegion: Alto Moggiana, Sao PauloFarma: La RainhaFarmer: Luis MarinPołożenie: 1150 – 1350 m n.p.m.Odmiana: Yellow BourbonObróbka: Pulped Natural
CoffeeLab - kawa ziarnista Brazylia Igarape Rainforest Espresso 250 g

Producent: COFFEELAB

Data palenia: 02.06.2025

Kawa ziarnista jakości specialty pochodząca z Brazylii, wypalana w warszawskiej palarni Coffeelab. Palona w średnim stopniu, sprawdzi się do ekspresów ciśnieniowych i kawiarek. W smaku wyczuwalne są nuty mlecznej czekolady, orzechów oraz brązowego cukru.Kraj pochodzenia kawy: BrazyliaRegion: Alto Paranaiba, Minas GeirasOdmiana: Mundo Novo. Red Catuai
CoffeeLab - kawa ziarnista Brazylia Yellow Bourbon Fazenda Rainha Espresso 1 kg

Producent: COFFEELAB

Data palenia: 02.06.2025

Kawa ziarnista jakości speciality pochodząca z Brazylii, wypalona w z warszawskiej palarni CoffeeLab. Palona w ciemnym stopniu, przeznaczona do espresso - sprawdzi się w ekspresach ciśnieniowych i kawiarkach. Kawa o pełnym body, o nutach brązowego cukru, gorzkiej czekolady i czerwonej pomarańczy. Słodka i soczysta.Kraj pochodzenia ziarna: BrazyliaRegion: Alto Moggiana, Sao PauloFarma: La RainhaFarmer: Luis MarinPołożenie: 1150 – 1350 m n.p.m.Odmiana: Yellow BourbonObróbka: Pulped Natural
CoffeeLab - kawa ziarnista Meksyk Esmeralda Washed Espresso 250 g

Producent: COFFEELAB

Data palenia: 02.06.2025

Kawa ziarnista jakości specialty pochodząca z Meksyku, wypalona w z warszawskiej palarni CoffeeLab. Palona w ciemnym stopniu, przeznaczona do espresso - sprawdzi się w ekspresach ciśnieniowych i kawiarkach. W filiżance można oczekiwać nut marcepanu, orzecha włoskiego i ciasteczek czekoladowych.Kraj pochodzenia: MeksykRegion: Pluma, OaxacaObróbka: WashedOdmiana: Typica, Bourbon
CoffeeLab - kawa ziarnista Estate Blend Espresso 250 g

Producent: COFFEELAB

Data palenia: 09.06.2025

Mieszanka kaw ziarnistych jakości specialty pochodząca z Kolumbii i Gwatemali, wypalona w z warszawskiej palarni CoffeeLab. Palona w ciemnym stopniu, przeznaczona do espresso - sprawdzi się w ekspresach ciśnieniowych i kawiarkach. W filiżance można oczekiwać nut ciemnej czekolady, toffi i wiśni.Kraj pochodzenia: Kolumbia / GwatemalaRegion: Huila / HuehuetenagoObróbka: Washed / NaturalOdmiana: Typica, Caturra, Catuai, Bourbon
CoffeeLab - kawa ziarnista Brazylia Cemorrado Chocolate Edition Espresso 250 g

Producent: COFFEELAB

Data palenia: 09.06.2025

Kawa ziarnista jakości speciality pochodząca z Brazylii, wypalona w warszawskiej palarni Coffeelab. Palona w ciemnym stopniu, sprawdzi się do ekspresów ciśnieniowych i kawiarek. W smaku pojawiają się nuty czekolady oraz nugatu.Kraj pochodzenia kawy: BrazyliaRegion: Cerrado, MogianaMetoda obróbki: NaturalOdmiana: Mundo Nuovo, Catuai
CoffeeLab - kawa ziarnista Premium Blend Espresso 250 g

Producent: COFFEELAB

Data palenia: 09.06.2025

Mieszanka kaw ziarnistych jakości specialty pochodząca z Brazylii, Hondurasu i Kolumbii, wypalona w z warszawskiej palarni CoffeeLab. Palona w ciemnym stopniu, przeznaczona do espresso - sprawdzi się w ekspresach ciśnieniowych i kawiarkach. W filiżance można oczekiwać nut gorzkiej czekolady, karmelu i orzechów laskowych.Kraj pochodzenia: Brazylia / Honduras / KolumbiaRegion: Minas Gerais / San Andres / HuliaObróbka: Washed / NaturalOdmiana: Typica, Caturra, Catuai, Bourbon
CoffeeLab - kawa ziarnista Brazylia Cemorrado Chocolate Edition Espresso 1 kg

Producent: COFFEELAB

Data palenia: 09.06.2025

Kawa ziarnista jakości speciality pochodząca z Brazylii, wypalona w warszawskiej palarni CoffeeLab. Palona w ciemnym stopniu, sprawdzi się w ekspresach ciśnieniowych i kawiarkach. W smaku pojawiają się nuty czekolady oraz nugatu. Słodka, o pełnym body.Kraj pochodzenia kawy: BrazyliaRegion: CerradoMetoda obróbki: NaturalOdmiana: Mundo Nuovo, Catuai
CoffeeLab - kawa ziarnista Meksyk Esmeralda Washed Espresso 1 kg

Producent: COFFEELAB

Data palenia: 02.06.2025

Kawa ziarnista jakości specialty pochodząca z Meksyku, wypalona w z warszawskiej palarni CoffeeLab. Palona w ciemnym stopniu, przeznaczona do espresso - sprawdzi się w ekspresach ciśnieniowych i kawiarkach. W filiżance można oczekiwać nut marcepanu, orzecha włoskiego i ciasteczek czekoladowych.Kraj pochodzenia: MeksykRegion: Pluma, OaxacaObróbka: WashedOdmiana: Typica, Bourbon
CoffeeLab - kawa ziarnista House Blend Espresso 250 g

Producent: COFFEELAB

Data palenia: 09.06.2025

Kawa ziarnista jakości specialty pochodząca z Brazylii, wypalona w z warszawskiej palarni CoffeeLab. Palona w ciemnym stopniu, przeznaczona do espresso - sprawdzi się w ekspresach ciśnieniowych i kawiarkach. W filiżance można oczekiwać nut orzechów laskowych i mlecznej czekolady.Kraj pochodzenia: BrazyliaRegion: Minas GeraisObróbka: Natural / WashedOdmiana: Yellow Bourbon
CoffeeLab - kawa ziarnista Uganda Mount Elgon Espresso 1 kg

Producent: COFFEELAB

Data palenia: 09.06.2025

Kawa ziarnista jakości speciality pochodząca z Ugandy, wypalana w warszawskiej palarni CoffeeLab. Palona w średnim stopniu, sprawdzi się w ekspresach ciśnieniowych i kawiarkach. Kremowa i słodka, o dominujących nutach gorzkiej czekolady, cynamonu i orzechów włoskich.Kraj pochodzenia kawy: UgandaRegion: Mbale DistrictMetoda obróbki: WashedOdmiana: Nyasaland, SL14, SL28
CoffeeLab - kawa ziarnista Brazylia Cemorrado Sweet Edition Espresso 1 kg

Producent: COFFEELAB

Data palenia: 09.06.2025

Kawa ziarnista jakości speciality pochodząca z Brazylii, wypalona w z warszawskiej palarni Coffeelab. Palona w ciemnym stopniu, przeznaczona do espresso - sprawdzi się w ekspresach ciśnieniowych i kawiarkach. W filiżance można oczekiwać gęstego body, długiej czekoladowej słodyczy, lekkich nut migdałów i malin.Kraj pochodzenia: BrazyliaRegion: Cerrado / MogianaWysokość Farmy: 1150 - 1350 m n.p.m.Obróbka: NaturalOdmiana: Yellow Catuai, Yellow Bourbon
CoffeeLab - kawa ziarnista Brazylia Santos Espresso 250 g

Producent: COFFEELAB

Data palenia: 02.06.2025

Kawa ziarnista jakości specialty pochodząca z Brazylii, wypalona w z warszawskiej palarni Coffeelab. Palona w ciemnym stopniu, przeznaczona do espresso - sprawdzi się w ekspresach ciśnieniowych i kawiarkach. W filiżance można oczekiwać nut kakao i mlecznej czekolady.Kraj pochodzenia: BrazyliaRegion: Minas GeriasObróbka: NaturalOdmiana: Yellow Bourbon, Caturra, Catuai
CoffeeLab - kawa ziarnista Peru Aromas del Valle Washed Espresso 250 g

Producent: COFFEELAB

Data palenia: 09.06.2025

Kawa ziarnista jakości specialty pochodząca z Peru, wypalona w z warszawskiej palarni CoffeeLab. Palona w ciemnym stopniu, przeznaczona do espresso - sprawdzi się w ekspresach ciśnieniowych i kawiarkach. W filiżance można oczekiwać nut suszonych fig, karmelu i migdałów.Kraj pochodzenia: PeruRegion: CajamarcaObróbka: WashedOdmiana: Catimor
CoffeeLab - kawa ziarnista Kolumbia Medellin Washed Espresso 250 g

Producent: COFFEELAB

Data palenia: 09.06.2025

Kawa ziarnista jakości specialty pochodząca z Kolumbii, wypalona w z warszawskiej palarni CoffeeLab. Palona w ciemnym stopniu, przeznaczona do espresso - sprawdzi się w ekspresach ciśnieniowych i kawiarkach. W filiżance można oczekiwać nut ciemnej czekolady, orzechów włoskich i karmelu.Kraj pochodzenia: KolumbiaRegion: HuliaObróbka: Washed Odmiana: Typica
CoffeeLab - kawa ziarnista Uganda Mount Elgon Espresso 250 g

Producent: COFFEELAB

Data palenia: 09.06.2025

Kawa ziarnista jakości speciality pochodząca z Ugandy, wypalana w warszawskiej palarni CoffeeLab. Palona w ciemnym stopniu, sprawdzi się w ekspresach ciśnieniowych i kawiarkach. Kremowa i słodka, o dominujących nutach gorzkiej czekolady, cynamonu i orzechów włoskich.Kraj pochodzenia kawy: UgandaRegion: Mbale DistrictMetoda obróbki: WashedOdmiana: Nyasaland, SL14, SL28
CoffeeLab - kawa ziarnista Salwador Las Brisas Carlos Pola Natural Anaerobic Espresso 250 g

Producent: COFFEELAB

Data palenia: 09.06.2025

Kawa ziarnista jakości specialty pochodząca z Salwadoru, wypalona w z warszawskiej palarni CoffeeLab. Palona w ciemnym stopniu, przeznaczona do espresso - sprawdzi się w ekspresach ciśnieniowych i kawiarkach. W filiżance można oczekiwać nut żurawiny, miodu i kakao.Kraj pochodzenia: SalwadorRegion: JuayuaObróbka: Natural AnaerobicOdmiana: CatimorPrezentujemy jedną z tych kaw, która jest szczególnie bliska naszym sercom. Mowa o Salwadorze Finca Las Brisas od Carlosa Poli. Carlos w swoich działaniach na plantacji duży nacisk kładzie na innowacyjność, co przekłada się na wysoką jakość zbiorów. W tym Catimorze na pierwszy plan wysuwa się wyrazista żurawinowa kwasowość, po chwili dołącza do niej słodycz przypominająca kakao. Do tego kawa jest lepka i cielista.Zmiany klimatyczne oraz pandemia rdzy kawowej (choroby wywoływanej przez grzyb, która zdziesiątkowała plantacje w regionie) wymusiły na Carlosie radykalne zmiany w uprawach. Od 2012 roku farma przeszła gruntowną modernizację, stawiając na innowacyjne praktyki rolnicze. Plantacja zyskała nowy wymiar: kawowce sadzone są w podwójnych rzędach i wzdłuż linii konturowych, by optymalnie wykorzystywać przestrzeń i zasoby gleby. Dodatkowo zastosowanie drzew cieniujących wiążących azot oraz propagowanie mikoryzy (grzybów wspomagających wymianę składników odżywczych) pozwoliło zminimalizować stosowanie chemikaliów. Te zmiany nie tylko poprawiły produktywność, ale również jakość kawy, której smak teraz zachwyca jeszcze bardziej.Finca Las Brisas koncentruje się na metodach, które minimalizują zużycie wody, a jednocześnie maksymalizują jakość. W procesie mokrym woda jest odzyskiwana na każdym etapie: po oczyszczeniu enzymami i biodigestorami poddawana jest fermentacji beztlenowej, by oddzielić cukry, a następnie napowietrzana, by przywrócić jej pierwotny stan. Takie podejście mówi samo za siebie i udowadnia, że Carlos z otwartą głową podchodzi do wyzwań współczesności, łącząc troskę o środowisko z innowacyjnością.
CoffeeLab - kawa ziarnista Brazylia Igarape Rainforest Espresso 1 kg

Producent: COFFEELAB

Data palenia: 09.06.2025

Kawa ziarnista jakości speciality pochodząca z Brazylii, wypalana w warszawskiej palarni CoffeeLab. Palona w średnim stopniu, sprawdzi się w ekspresach ciśnieniowych i kawiarkach. W smaku przede wszystkim złożona słodycz - wyczuwalne są nuty mlecznej czekolady, orzechów oraz brązowego cukru.Kraj pochodzenia kawy: BrazyliaRegion: Alto Paranaiba, Minas GeirasOdmiana: Mundo Novo. Red Catuai
CoffeeLab - kawa ziarnista Gwatemala Huehuetenango Espresso 1 kg

Producent: COFFEELAB

Data palenia: 09.06.2025

Kawa ziarnista jakości specialty pochodząca z Gwatemali, wypalana w warszawskiej palarni CoffeeLab. Palona w ciemnym stopniu, sprawdzi się w ekspresach ciśnieniowych i kawiarkach. Kremowa i słodka, o dominujących nutach migdałów, malin i mlecznej czekolady.Kraj pochodzenia kawy: GwatemalaRegion: San Pedro Necta, HuehuetenangoMetoda obróbki: MytaOdmiana: Bourbon, Typica, CaturraWysokość uprawy: 1500 m n.p.m.
CoffeeLab - kawa ziarnista Peru Aromas del Valle Washed Espresso 1 kg

Producent: COFFEELAB

Data palenia: 09.06.2025

Kawa ziarnista jakości specialty pochodząca z Peru, wypalona w z warszawskiej palarni CoffeeLab. Palona w ciemnym stopniu, przeznaczona do espresso - sprawdzi się w ekspresach ciśnieniowych i kawiarkach. W filiżance można oczekiwać nut suszonych fig, karmelu i migdałów.Kraj pochodzenia: PeruRegion: CajamarcaObróbka: WashedOdmiana: Catimor

Zgarnij letniego e-booka i 20 zł rabatu!

Zapisz się do newslettera Coffeedesk i odbierz darmowego e-booka w letniej edycji – pełnego inspirujących przepisów na kawę i herbatę. Dodatkowo otrzymasz kod rabatowy o wartości 20 zł na Twoje zakupy! Bądź również za bieżąco z naszymi nowościami, promkami i akcjami specjalnymi.

Więcej informacji na temat przetwarzania danych znajdziesz w naszej Polityce Prywatności.