Produkty online
Le Piantagioni del Caffe
- Nowości
-
Nasze marki
-
3fe
(18)
-
Able Brewing
(6)
-
Acaia
(19)
-
AeroPress
(12)
-
Alpro
(16)
-
Althaus
(33)
-
AOOMI
(97)
-
Arcaffe
(21)
-
Asobu
(31)
-
Audun Coffee
(28)
-
Bagdrip
(11)
-
Baratza
(45)
-
Barista & Co
(37)
-
Bean Bros
(4)
-
Bialetti
(174)
-
Blend Tea
(60)
-
Barista Space
(58)
-
Bonanza Coffee
(15)
-
Bracia Ziółkowscy
(12)
-
Brewista
(8)
-
Brita
(3)
-
Brown House & Tea
(49)
-
Bunn
(35)
-
BWT
(15)
-
By.herbs
(10)
-
Caffenation
(14)
-
Cafflano
(4)
-
Casino Mocca
(12)
-
Chemex
(29)
-
Cilia
(7)
-
Clever
(15)
-
COFFEE PLANT
(60)
-
Coffeedesk
(64)
-
Coffeelab
(39)
-
Colonna Coffee
(6)
-
Comandante
(68)
-
Contigo
(24)
-
Craft Coffee Roasters
(14)
-
Dafi
(45)
-
Diemme Caffe
(16)
-
Dobra Palarnia Kawy
(13)
-
DomoBar
(1)
-
Doubleshot
(12)
-
Dr. Coffee
(6)
-
Drink Me Chai
(6)
-
Dutch Barista
(9)
-
Dworzysk
(12)
-
Ecostrawz
(1)
-
Espresso Gear
(25)
-
Etno Cafe
(32)
-
Eureka
(62)
-
Father's Coffee
(15)
-
Fellow
(137)
-
Fentimans
(15)
-
Figa Coffee
(19)
-
Five Elephant
(10)
-
Full Circle
(3)
-
Gaggia
(13)
-
Gardelli Specialty Coffees
(21)
-
GAT
(1)
-
GBG
(3)
-
Glowbeans
(4)
-
Good Coffee
(8)
-
Graef
(30)
-
Hard Beans
(66)
-
Hario
(257)
-
HAYB
(78)
-
Heresy
(20)
-
Hi! Coffeedesk
(19)
-
Illy
(13)
-
IMS
(22)
-
Izzo
(7)
-
Java Coffee
(8)
-
Jean Lenoir
(2)
-
Johan & Nystrom
(19)
-
Jura
(48)
-
Kafar
(12)
-
Kalve
(13)
-
KawePale
(9)
-
KeepCup
(174)
-
Kimbo
(23)
-
Kofi Brand
(6)
-
Kruve
(39)
-
Kusmi Tea
(49)
-
KYOTO Coffee Roasters
(17)
-
La Cabra
(22)
-
La Marzocco
(17)
-
LaCava
(102)
-
Lavazza
(33)
-
Le Piantagioni del Caffe
(36)
-
Lelit
(19)
-
Long Man Tea
(33)
-
Loveramics
(303)
-
Lucaffe
(10)
-
Lune Tea
(17)
-
Lykke
(22)
-
Mahlkonig
(5)
-
MAMAM
(12)
-
Melitta
(57)
-
MiiR
(60)
-
Moccamaster
(66)
-
Monbana
(39)
-
Morning
(1)
-
Motta
(113)
-
Mount Caramel
(38)
-
Mount Everest Tea
(19)
-
Napar
(7)
-
Natumi
(15)
-
New York
(9)
-
Nivona
(14)
-
Nomad Coffee
(8)
-
Oatly
(7)
-
Or Tea?
(39)
-
Paper & Tea
(86)
-
Passalacqua
(13)
-
Pellini
(13)
-
Pizca del Mundo
(26)
-
Planetary Design
(4)
-
Porlex
(2)
-
Promac
(6)
-
Pukka
(39)
-
Puqpress
(11)
-
Rancilio
(2)
-
Rebel Kitchen
(1)
-
Rekrow
(1)
-
Rhinowares
(41)
-
Rocket Bean
(27)
-
Saeco
(3)
-
Sage
(36)
-
Savage Coffees
(6)
-
Sencotel
(2)
-
SIMPLo
(4)
-
Sloane
(11)
-
Smeg
(9)
-
Solberg & Hansen
(59)
-
Sproud
(4)
-
Story Coffee Roasters
(40)
-
T-TE
(17)
-
Tastea Heaven
(3)
-
Teabag
(3)
-
teapigs
(93)
-
Teasome
(22)
-
Teministeriet
(82)
-
The Barn
(8)
-
The Coffee Collective
(4)
-
The Rinser
(6)
-
Tim Wendelboe
(2)
-
Timemore
(37)
-
Toddy
(18)
-
Urnex
(28)
-
Vintage Teas
(59)
-
VST inc.
(10)
-
WildPower
(17)
-
Wilfa
(17)
-
Willie's Cacao
(35)
-
Wunda
(1)
-
YOGI TEA
(31)
-
KINTO
(42)
-
3fe
(18)
-
Kawa
-
Odkryj
-
Rodzaj
- Typ
-
Metoda parzenia
-
Pochodzenie
-
Palarnia
-
Marka
-
-
Herbata
-
Odkryj
-
Rodzaj
-
Typ
-
- Ekspresy
-
Młynki
-
Rodzaj
-
Przeznaczenie
-
Marka
- Bestsellery
-
Outlet
-
- Zaparzacze
- Akcesoria
- Dodatki
-
Outlet %
- Blog
Le Piantagioni del Caffe
Le Piantagioni del Caffe
Włoska palarnia Le Piantagioni del Caffe specjalizująca się w wysokiej jakości kawie do espresso pojawiła się na rynku w roku 1994. W ich ofercie znajdziesz ziarna z różnych zakątków świata, zarówno stuprocentowe arabiki, jak i mieszanki. Le Piantagioni to dbałość o kawę od początku do końca - staranny wybór plantacji, przyglądanie się uprawie, staranne wypalanie kawy, dobór odpowiednich mieszanek oraz troska o finalny produkt i zadowolenie klienta. Wiele z kaw Le Piantagioni posiada certyfikat CSC - włoskiego stowarzyszenia Associazione Caffè Speciali Certificati, które nadzoruje cały proces produkcji kawy - zarówno na plantacji, jaki w palarni.
Filtry
–
1 - 30 produktów z 36 dostępnych
Sortuj według:
Nowość
Le Piantagioni del Caffe - Peru Alto Palomar FTO Espresso 1kg
Data palenia: 02.10.2022
Producent: Le Piantagioni del Caffè
Peru Fair Trade Organic to ziarna z odległych rejonów Peru, oznaczone certyfikatami CSC oraz Fairtrade, wypalane przez cenioną włoską palarnię Le Piantagioni del Caffè.
Kawa o pełnym body, delikatnej kwasowości i niezwykłych nutach miodu, prażonych migdałów i słodkiego tytoniu. W posmaku zwieńczona łagodnym smakiem kakao.
ZIARNO
Ziarna są inwestycją w lokalne społeczeństwo. Kawa jest uprawiana przez 120 małych producentów, których łączy jedna spółdzielnia. Krzewy są chronione w cieniu drzew rodzimych lasów - używa się runa leśnego, bioodpadów czy liści do produkcji kawy, dzięki czemu produkcja jest w pełni ekologiczna. Cały cykl przetwarzania kawy odbywa się w miejscu zbiorów, na wysokości 1200 - 1800 m n.p.m. Ziarna 100% arabica są myte, a następnie suszone w piecu.
Pochodzenie: Perù, Dept. Junin, Chanchamayo, Dystrykt San Luis de Shuaro.
Proces: washed
Zbiory: kwiecień - lipiec
Jest to kawa certyfikowana przez "CSC ® - Certified Speciality Coffee Association of Italy" - wszystkie opakowania są opatrzone etykietą z numerem i hologramem świadczącym o wysokiej jakości i zapobiegającym fałszerstwom.
PRZEPIS
18g kawy/ 65micronow, 7 klik comandante (przy mniejszych ekspresach można dorzucić 0,5g)
36g uzysku/28 sekund.
Bardzo lepkie espresso, mocno deserowe, ale w pozytywnym tego słowa znaczeniu. Średnia kwasowość, która ma bardzo dobry balans ze słodyczą, a do tego przyjemny i ciekawy finisz. W aromacie mnóstwo mlecznej czekolady i migdała. W profilu podobnie: na pierwszym planie czuć migdał, mleczną czekoladę (rodem z Milki), a ze spadkiem temperatury pojawia się nuta wiśni, jabłka, miodu oraz bardziej intensywnej czekolady.
Mleko? 3x tak! Ta kawa jest wręcz stworzona do mleka. Zrobicie z niej naprawdę smacznego flata, ale i super cappuccino. Idealna kawa dla fanów deserowych kaw przez duże D.
Nowość
Le Piantagioni del Caffe - Peru Alto Palomar FTO Espresso 250g
Data palenia: 28.09.2022
Producent: Le Piantagioni del Caffè
Peru Fair Trade Organic to ziarna z odległych rejonów Peru, oznaczone certyfikatami CSC oraz Fairtrade, wypalane przez cenioną włoską palarnię Le Piantagioni del Caffè.
Kawa o pełnym body, delikatnej kwasowości i niezwykłych nutach miodu, prażonych migdałów i słodkiego tytoniu. W posmaku zwieńczona łagodnym smakiem kakao.
ZIARNO
Ziarna są inwestycją w lokalne społeczeństwo. Kawa jest uprawiana przez 120 małych producentów, których łączy jedna spółdzielnia. Krzewy są chronione w cieniu drzew rodzimych lasów - używa się runa leśnego, bioodpadów czy liści do produkcji kawy, dzięki czemu produkcja jest w pełni ekologiczna. Cały cykl przetwarzania kawy odbywa się w miejscu zbiorów, na wysokości 1200 - 1800 m n.p.m. Ziarna 100% arabica są myte, a następnie suszone w piecu.
Pochodzenie: Perù, Dept. Junin, Chanchamayo, Dystrykt San Luis de Shuaro.
Proces: washed
Zbiory: kwiecień - lipiec
Jest to kawa certyfikowana przez "CSC ® - Certified Speciality Coffee Association of Italy" - wszystkie opakowania są opatrzone etykietą z numerem i hologramem świadczącym o wysokiej jakości i zapobiegającym fałszerstwom.
PRZEPIS
18g kawy/ 65micronow, 7 klik comandante (przy mniejszych ekspresach można dorzucić 0,5g)
36g uzysku/28 sekund.
Bardzo lepkie espresso, mocno deserowe, ale w pozytywnym tego słowa znaczeniu. Średnia kwasowość, która ma bardzo dobry balans ze słodyczą, a do tego przyjemny i ciekawy finisz. W aromacie mnóstwo mlecznej czekolady i migdała. W profilu podobnie: na pierwszym planie czuć migdał, mleczną czekoladę (rodem z Milki), a ze spadkiem temperatury pojawia się nuta wiśni, jabłka, miodu oraz bardziej intensywnej czekolady.
Mleko? 3x tak! Ta kawa jest wręcz stworzona do mleka. Zrobicie z niej naprawdę smacznego flata, ale i super cappuccino. Idealna kawa dla fanów deserowych kaw przez duże D.
Le Piantagioni del Caffe - Brazil Cachoeira Da Grama 250g
Producent: Le Piantagioni del Caffè
Ta jednorodna arabika, wypalona przez włoską palarnię Le Piantagioni del Caffe, pochodzi z plantacji Cachoeira da Gama w Brazylii. Odmiany botaniczne Yellow Bourbon i Red Catuai zostały poddane dość nietypowej jak na tego typu kawy obróbce mytej, co daje nadzieję na ciekawą filiżankę!
Aromaty
Po otworzeniu paczki do nosa dociera bardzo intensywny i dość ciemny aromat. Zmielenie kawy otwiera aromat i uwalnia dużo migdałowych i orzechowych nut oraz mnóstwo czekolady. Pierwsze espresso o parametrach 18 gramów dozy, 40 gramów uzysku i 27 sekund ekstrakcji pachnie dość podobnie – słodycz, prażone orzechy i ciemna czekolada.
Smaki
W smaku jest bardzo słodkie, długo pozostaje na języku i mimo bardzo ciemnego profilu wypalenia, nie ma dużej ilości goryczy w posmaku. Kolejnym krokiem w kierunku optymalnego smaku jest zmielenie kawy nieznacznie grubiej, dzięki czemu czas ekstrakcji przyspiesza do 23 sekund. Dzięki temu nadal wyraźna orzechowo-czekoladowa słodycz zaczya lepiej współgrać z kwasowością typową dla żółtych śliwek. Jeszcze grubsze mielenie powoduje wypłaszczenie smaku i podbicie kwasowości do zbyt wysokiego poziomu.
We flat white Brazylia z La Piantagioni del Caffe pokazuje swoje najlepsze oblicze. Bardzo wysoka słodycz i czekoladowo-orzechowy posmak kojarzący się z cukierkami Toffifee sprawiają, że szybko oglądamy dno filiżanki. Jeżeli jednak wolimy mniej intensywne smaki, to z odsieczą przychodzi cappuccino. Zrobione na pojedynczym espresso będzie miało posmak Nutelli i aksamitną konsystencję.
Kawiarka
W kawiarce mamy do czynienia z klasyką w świetnym wydaniu. Zero kwasowości, dużo orzechów i goryczki – tej dobrej! Idealna do śniadania i jako pierwsza kawa, kiedy nie oczekujemy subtelnych owocowych niuansów i wykwintnej kwasowości.
Włoski wypał nie musi być straszny
Brazylia Cachoeira da Grama od Le Piantagioni del Caffe to kawa przynosząca na myśl typowe włoskie espresso, przedstawiona w dużo korzystniejszej formie. Wyobraźcie sobie klasyczną włoską kawę pozbawioną przepalonej goryczy, a zamiast niej pojawiające się nuty świeżego orzecha włoskiego oraz prażonych migdałów. To właśnie te smaki i aromaty są obok czekolady najbardziej wyczuwalne w każdej filiżance kawy miesiąca zrobionej czy to w ekspresie kolbowym, czy w kawiarce.
Kraj pochodzenia ziarna: Brazylia
Regon: Vale da Grama, Minas Gerais
Farma: Cachoeira da Gama
Metoda obróbki: Myta (Washed)
Odmiana: Yellow Bourbon, Red Catuai
Wysokość upraw: 1100 - 1250 m n.p.m.
Jest to kawa certyfikowana przez "CSC ® - Certified Speciality Coffee Association of Italy" - wszystkie opakowania są opatrzone etykietą z numerem i hologramem świadczącym o wysokiej jakości.
Bestseller
Le Piantagioni del Caffe - 78/22 - 1kg
Producent: Le Piantagioni del Caffè
Mieszanka ziaren Arabik i Robusty (78/22%) z Brazylii oraz Indii, wypalanych przez cenioną włoską palarnię Le Piantagioni del Caffè. Kawa o słodkich nutach czekolady oraz aromatycznej wanilii. Przygotujesz z niej napar o pełnym, kremowym body.
Ziarna, z których składa się mieszanka to:
- Brazylia - Fazenda Samambaia (Arabika)
- Indie - Vellakadai Estate (Arabika)
- Indie - Balehonnur Estate (Robusta)
Le Piantagioni del Caffe - Brazil Fazenda Cachoeira Da Grama 250g - mielona
Producent: Le Piantagioni del Caffè
Ta mielona jednorodna arabika, wypalona przez włoską palarnię Le Piantagioni del Caffe, pochodzi z plantacji Cachoeira da Gama w Brazylii. Odmiany botaniczne Yellow Bourbon i Red Catuai zostały poddane dość nietypowej jak na tego typu kawy obróbce mytej, co daje nadzieję na ciekawą filiżankę!
Ze względu na grubość mielenia, kawa jest polecana szczególnie do kawiarki. Odpowiedni stopień mielenia pozwala łatwiej zaparzyć kawę w poprawny sposób. Woda przepływa przez zmieloną kawę w odpowiednim tempie, co przekłada się na poprawną ekstrakcję i napar o oczekiwanym smaku.
W kawiarce mamy do czynienia z klasyką w świetnym wydaniu. Zero kwasowości, dużo orzechów i goryczki – tej dobrej! Idealna do śniadania i jako pierwsza kawa, kiedy nie oczekujemy subtelnych owocowych niuansów i wykwintnej kwasowości.
Brazylia Cachoeira da Grama od Le Piantagioni del Caffe to kawa przynosząca na myśl typowe włoskie espresso, przedstawiona w dużo korzystniejszej formie. Wyobraźcie sobie klasyczną włoską kawę pozbawioną przepalonej goryczy, a zamiast niej pojawiające się nuty świeżego orzecha włoskiego oraz prażonych migdałów. To właśnie te smaki i aromaty są obok czekolady najbardziej wyczuwalne w każdej filiżance kawy miesiąca zrobionej czy to w ekspresie kolbowym, czy w kawiarce.
Kraj pochodzenia ziarna: Brazylia
Regon: Vale da Grama, Minas Gerais
Farma: Cachoeira da Gama
Metoda obróbki: Myta (Washed)
Odmiana: Yellow Bourbon, Red Catuai
Wysokość upraw: 1100 - 1250 m n.p.m.
Jest to kawa certyfikowana przez "CSC ® - Certified Speciality Coffee Association of Italy" - wszystkie opakowania są opatrzone etykietą z numerem i hologramem świadczącym o wysokiej jakości.
Le Piantagioni del Caffe - Filter C 500g
Producent: Le Piantagioni del Caffè
Filter C to mieszanka ziaren z Brazylii i Etiopii, wypalanych przez cenioną włoską palarnię Le Piantagioni del Caffè. Palona w średnim stopniu, sprawdzi się szczególnie w ekspresach przelewowych. Ta 100% arabika charakteryzuje się smakiem kandyzowanych cytrusów oraz jaśminu.
Rodzaje ziaren:
- Brazylia Fazenda Samambaia
- Etiopia Yrgalem
Le Piantagioni del Caffe - Peru Alto Palomar 250g - mielona
Producent: Le Piantagioni del Caffè
Peru Fair Trade Organic to kawa mielona z odległych rejonów Peru, oznaczona certyfikatami CSC oraz Fairtrade, wypalona przez cenioną włoską palarnię Le Piantagioni del Caffè.
Kawa o pełnym body, delikatnej kwasowości i niezwykłych nutach miodu, prażonych migdałów i słodkiego tytoniu. W posmaku zwieńczona łagodnym smakiem kakao.
Ze względu na grubość mielenia, kawa jest polecana szczególnie do kawiarki. Odpowiedni stopień mielenia pozwala łatwiej zaparzyć kawę w poprawny sposób. Woda przepływa przez zmieloną kawę w odpowiednim tempie, co przekłada się na poprawną ekstrakcję i napar o oczekiwanym smaku.
Ta kawa jest inwestycją w lokalną społeczność. Jest uprawiana przez 120 małych producentów, których łączy jedna spółdzielnia. Krzewy są chronione w cieniu drzew rodzimych lasów. Cały cykl przetwarzania kawy odbywa się w miejscu zbiorów, na wysokości 1200 - 1800 m n.p.m. Ziarna 100% arabica są przemywane, a następnie suszone w piecu.
Pochodzenie: Perù, Dept. Junin, Chanchamayo, Dystrykt San Luis de Shuaro.
Obróbka: Washed
Zbiory: kwiecień - lipiec
Jest to kawa certyfikowana przez "CSC ® - Certified Speciality Coffee Association of Italy" - wszystkie opakowania są opatrzone etykietą z numerem i hologramem świadczącym o wysokiej jakości i zapobiegającym fałszerstwom.
Bestseller
Le Piantagioni del Caffe - 85/15 - 1kg
Producent: Le Piantagioni del Caffè
Mieszanka ziaren Arabik i Robusty (85/15%), z Gwatemali, Etiopii, Salwadoru, Brazylii oraz Indii, wypalanych przez cenioną włoską palarnię Le Piantagioni del Caffè. Kawa o delikatnym aromacie przypraw. W jej smaku pojawiają się nuty orzechów włoskich i lukrecji oraz przyjemna kwasowość.
Ziarna, z których składa się mieszanka to:
- Gwatemala - Finca El Hato Blue
- Etiopia - Selezione Yrgalem
- Salwador - Finca San Luis
- Brazylia - Fazenda Lagoa do Morro
- Indie - Fairland Estate
- Brazylia - Fazenda Samambaia
- Indie - Balehonnur Estate
Le Piantagioni del Caffe - El Salvador La Cumbre 500g
Producent: Le Piantagioni del Caffè
Kawa ziarnista jakości speciality z Salwadoru wypalona we włoskiej palarni Le Piantagioni del Caffe. Palona w ciemnym stopniu, świetnie sprawdzi się do ekspresu ciśnieniowego i kawiarki. W jej smaku można wyczuć sporo słodyczy wraz z delikatnymi nutami wiśni i banana oraz łagodnym aromatem jabłka. Espresso jest gładkie i kremowe.
Kraj pochodzenia ziarna: Salwador
Region: Illamatepec
Producent: Emilio Lopez
Odmiana: Bourbon
Metoda obróbki: Natural
Położenie upraw: 1500 - 1600 m n.p.m.
Wybór Coffeedesk
Le Piantagioni del Caffe - Guatemala El Tambor Espresso 250g
Producent: Le Piantagioni del Caffè
Kawa ziarnista jakości speciality z Gwatemali wypalona we włoskiej palarni Le Piantagioni del Caffe. Palona w ciemnym stopniu, świetnie sprawdzi się do ekspresu ciśnieniowego i kawiarki. W jej smaku można wyczuć nuty owoców tropikalnych, kwasowość cytrusów i słodycz miodu.
Po równym roku, palarnia z Livono, Le Piantagioni del Caffe, po raz kolejny odpowiada za espresso miesiąca. Tym razem jako espresso pojawia się Gwatemala El Tambor, odmiany Bourbon obrabiana metodą myta z regionu El Durazno.
Parzymy to tak:
około 7 kliku Comandante
18 gram kawy
parzenie 26 sekund/34 gramy uzysku.
Kawa o średnim body, średniej kwasowości i dużym balansie. Wraz z spadkiem temperatury coraz mocniej wyczuwalne nuty karmelowe.
Jak najbardziej polecana kawa do wszelakich napojów mlecznych również na zimno!
Kraj pochodzenia ziarna: Gwatemala
Region: El Durazno, Palencia
Producent: Victor Calderon
Odmiana: Bourbon
Metoda obróbki: Fully Washed
Położenie upraw: 1676 - 1860 m n.p.m.
Le Piantagioni del Caffe - 100 - 250g - mielona
Data palenia: 31.10.2021
Producent: Le Piantagioni del Caffè
Kawa mielona wypalona przez cenioną włoską palarnię Le Piantagioni del Caffè. 100% Arabica, mieszanka arabik z Gwatemali, Etiopii, Salwadoru i Brazylii. Kawa o słodowym aromacie i słodkim, kakaowym smaku. Gładka i delikatna.
Ze względu na grubość mielenia, kawa jest polecana szczególnie do kawiarki. Odpowiedni stopień mielenia pozwala łatwiej zaparzyć kawę w poprawny sposób. Woda przepływa przez zmieloną kawę w odpowiednim tempie, co przekłada się na poprawną ekstrakcję i napar o oczekiwanym smaku.
Ziarna, z których składa się mieszanka to:
- Gwatemala - Finca El Hato Blue
- Etiopia - Selezione Yrgalem
- Salwador - Finca San Luis
- Brazylia - Fazenda Lagoa do Morro
- Brazylia - Fazenda Samambaia
Le Piantagioni del Caffe - 78/22 - 250g
Producent: Le Piantagioni del Caffè
Mieszanka ziaren Arabik i Robusty (78/22%) z Brazylii oraz Indii, wypalanych przez cenioną włoską palarnię Le Piantagioni del Caffè. Kawa o słodkich nutach czekolady oraz aromatycznej wanilii. Przygotujesz z niej napar o pełnym, kremowym body.
Ziarna, z których składa się mieszanka to:
- Brazylia - Fazenda Samambaia (Arabika)
- Indie - Vellakadai Estate (Arabika)
- Indie - Balehonnur Estate (Robusta)
Le Piantagioni del Caffe - Etiopia Yrgalem 250g - mielona
Producent: Le Piantagioni del Caffè
Yrgalem to kawa z Etiopii, wypalana przez cenioną włoską palarnię Le Piantagioni del Caffè. Ta 100% arabika charakteryzuje się przede wszystkim kwiatowym aromatem, nutami bergamotki i miodu oraz delikatnie cytrusowym posmakiem.
Ze względu na grubość mielenia, kawa jest polecana szczególnie do kawiarki. Odpowiedni stopień mielenia pozwala łatwiej zaparzyć kawę w poprawny sposób. Woda przepływa przez zmieloną kawę w odpowiednim tempie, co przekłada się na poprawną ekstrakcję i napar o oczekiwanym smaku.
Miasto Yrgalem znajduje się w regionie Sidamo, który uznawany jest za miejsce pochodzenia pierwszych krzewów arabiki. Uprawiana jest tam odmiana Typica, a przetwarzanie odbywa się przy użyciu procesu mycia, dzięki któremu cytrusowe i kwiatowe nuty są bardziej wyraźne.
Le Piantagioni del Caffe - 100 - 250g
Producent: Le Piantagioni del Caffè
100% Arabica to mieszanka arabik z Gwatemali, Etiopii, Salwadoru i Brazylii, wypalanych przez cenioną włoską palarnię Le Piantagioni del Caffè. Kawa o słodowym aromacie i słodkim, kakaowym smaku. Gładka i delikatna.
Ziarna, z których składa się mieszanka to:
- Gwatemala - Finca El Hato Blue
- Etiopia - Selezione Yrgalem
- Salwador - Finca San Luis
- Brazylia - Fazenda Lagoa do Morro
- Brazylia - Fazenda Samambaia
Le Piantagioni del Caffe - Kolumbia Samaria 250g
Producent: Le Piantagioni del Caffè
Samaria to kawa ziarnista z Kolumbii, wypalane przez cenioną włoską palarnię Le Piantagioni del Caffè. Palona w ciemnym stopniu, sprawdzi się w ekspresach ciśnieniowych i kawiarkach. Ta 100% arabika charakteryzuje się przede wszystkim kwiatowym aromatem oraz smakiem orzechów laskowych i ciemnej czekolady.
Kraj pochodzenia: Kolumbia
Region: Risaralda
Obróbka: Washed
Odmiana: Caturra, Tabi
Położenie upraw: 1550 m n. p. m.
Le Piantagioni del Caffe - Lab#106 - 250g
Producent: Le Piantagioni del Caffè
LAB#106 to mieszanka ziaren z Brazylii i Indii, wypalanych przez cenioną włoską palarnię Le Piantagioni del Caffè. Palona w ciemnym stopniu, sprawdzi się w ekspresach ciśnieniowych i kawiarkach. Ta 100% arabika charakteryzuje się słodkim smakiem wanilii, kruchego ciasta oraz intensywnością gorzkiej czekolady. Doskonała zarówno jako kawa czarna, jak i z dodatkiem mleka.
Rodzaje ziaren:
- Brazylia Fazenda Monte Alegre
- Brazylia Fazenda Samambaia
- Indie Vellakadai Estate
Le Piantagioni del Caffe - Water Decaf - Kawa bezkofeinowa 250g
Producent: Le Piantagioni del Caffè
Kawa bezkofeinowa wypalana przez cenioną włoską palarnię Le Piantagioni del Caffè. Ziarno to 100% arabika pochodząca z Brazylii. W filiżance można spodziewać się przede wszystkim słodyczy o nutach czekoladowo-orzechowych.
Brak kofeiny wcale nie musi równać się brakowi smaku! Ziarno z brazylijskiego regionu Cerrado oferuje przyjemną słodycz i minimalną zawartość kofeiny. Proces dekofeinizacji jest przeprowadzany bez użycia sztucznych substancji chemicznych - ziano jest poddawane działaniu pary wodnej i płukaniu w wodzie.