Royal Beans
Co kryje się za nazwą Royal Beans? Jeśli ziarno Speciality to kawowe wyżyny, nasze Royal Beans sięgają Himalajów! W tej serii przedstawiamy Wam sam wierzchołek kawowej piramidy, top topów, istne crème de la crème, cenne niczym klejnoty koronne. Anaerobic, Gesha, Nanolot, Lychee - co to znaczy nie po kawowemu? - Royal Beans to asortyment kaw wybranych przez nas z różnych palarni - łączy je wyjątkowy smak, limitowana produkcja, unikalne metody obróbki i najwyższa jakość. Gratka dla kawowych koneserów (również tych aspirujących)!
-
-
- 3fe (10)
- 1883 Maison Routin (17)
- Able Brewing (8)
- Acaia (24)
- AeroPress (36)
- Alpro (9)
- Althaus (36)
- Ander
- AOOMI (97)
- April (15)
- Arcaffe (19)
- Asobu (60)
- Audun Coffee (19)
- Bagdrip (11)
- Baratza (43)
- Barista & Co (10)
- Barista Space (104)
- Bergstrands Kafferosteri (8)
- Bialetti (248)
- Bialetti Dolce&Gabbana
- Bonanza Coffee (8)
- Bracia Ziółkowscy (21)
- Brewista (13)
- Brita (3)
- Brown House & Tea (60)
- Bunn (36)
- Buntea (1)
- BWT (25)
- By.herbs (10)
- Caffenation (14)
- Casino Mocca (10)
- Ceado (4)
- Ceramics 36 (32)
- Cerapotta (2)
- Chemex (29)
- Clever (24)
- Clipper (15)
- Coffeelab (42)
- COFFEE PLANT (61)
- Comandante (86)
- Contigo (28)
- Corsini (5)
- Dafi (37)
- DAK Coffee Roasters (10)
- Dear Tea Society (10)
- Diemme Caffe (15)
- Dig (8)
- Dobra Palarnia Kawy (7)
- Doubleshot (14)
- Dr. Coffee (18)
- Drink Me Chai (6)
- DRYK (2)
- Dutch Barista (10)
- Dworzysk (23)
- Edesia
- Espresso Gear (24)
- Etno Cafe (22)
- Eureka (110)
- Father's Coffee (10)
- Fellow (198)
- Fentimans (18)
- Ferucci (6)
- Figa Coffee (23)
- Five Elephant (8)
- FLAMQA (1)
- Gaggia (17)
- Gardelli Specialty Coffees (12)
- GAT (1)
- GBG (2)
- Giovannacci Caffe (17)
- Glowbeans (4)
- Good Coffee (11)
- Good Spirits Co. (2)
- Graef (30)
- Happa to Mame (4)
- Hard Beans (49)
- HAYB (101)
- Heresy (20)
- Hi! Coffeedesk (25)
- HKliving (48)
- illy (17)
- IMS (25)
- Instytut Kawy (22)
- ISH Spirits (5)
- Izzo (7)
- Jean Lenoir (2)
- Johan & Nystrom (17)
- Jura (59)
- Kafar (22)
- Kalve (9)
- Kavoholik (10)
- KawePale (11)
- KeepCup (212)
- Kimbo (23)
- KINTO (97)
- Knock (1)
- Kofi Brand (4)
- Kruve (42)
- Kusmi Tea
- KYOTO Coffee Roasters (20)
- La Cabra (4)
- LaCava (71)
- La Marzocco (30)
- Lavazza (34)
- Lazy Legs (8)
- Leaf Liturgy (6)
- Lelit (52)
- Le Piantagioni del Caffe (27)
- Long Man Tea (61)
- Loveramics (369)
- Lucaffe (15)
- Lune Tea (18)
- Lykke (27)
- Mahlkonig (28)
- MAMAM (7)
- Matcha Bros (6)
- Melitta (102)
- Miga Coffee (11)
- MiiR (111)
- Minor Figures (2)
- Moccamaster (79)
- Monbana (36)
- Moomin
- Morning (3)
- Motta (115)
- Mount Caramel (47)
- Mount Everest Tea (31)
- Moya Matcha
- Natumi (15)
- New York (9)
- Nivona (15)
- Nomad Coffee (11)
- Oatly (19)
- On Lemon (12)
- Onyx Coffee Lab (9)
- ORIGAMI (97)
- Or Tea? (2)
- Outin (9)
- Paper & Tea (86)
- Paso Paso
- Passalacqua (13)
- Pellini (15)
- PIXEL (13)
- Pizca del Mundo (1)
- Porlex (2)
- Promac (5)
- Pukka (39)
- Puqpress (21)
- Rancilio (4)
- Rekrow (1)
- Rhinowares (54)
- Rocket Bean (13)
- Sencotel (2)
- Shroom (2)
- SIMPLo (8)
- Sloane (6)
- Smeg (8)
- Solberg & Hansen (45)
- Spojka (12)
- Sproud (4)
- Story Coffee Roasters (38)
- Subminimal (9)
- Teabag (3)
- teapigs (86)
- Teasome (29)
- Teministeriet (103)
- The Barn (14)
- The Rinser (7)
- Timemore (59)
- Tim Wendelboe (7)
- Toddy (22)
- Trigger (18)
- Urnex (29)
- Varia (4)
- Vialli Design (4)
- Vintage Teas (64)
- VST inc. (10)
- WildPower (18)
- Wilfa (20)
- Willie's Cacao (44)
- YOCO (14)
- YOGI TEA (29)
-
-
Odkryj
-
Metoda parzenia
-
Rodzaj
-
Pochodzenie
-
Palarnia
-
Nuty smakowe
-
-
-
Rodzaj
-
Przeznaczenie
-
Marki
-
- Zestawy
- Promocje
Filtrowanie i sortowanie
1
- 14 produktów z 14 dostępnych
Royal Beans
Nomad Coffee - Kolumbia Crazy Culturing Filter - Bezkofeinowa 250g
Producent: NOMAD COFFEE
Data palenia: 22.10.2024
Bezkofeinowa kawa ziarnista jakości specialty pochodząca z Kolumbii, wypalona przez hiszpańską palarnię Nomad Coffee. Palona jasno, idealna do ekspresu przelewowego, dripa, Chemexa, AeroPressa, French Pressa, oraz innych alternatywnych metod parzenia. Owocowa, o lekkiej teksturze. W jej smaku można wyczuć nuty liczi, marakui i brązowego cukru.
Kraj pochodzenia ziarna: Kolumbia
Region: Cauca
Położenie upraw: 1930 m n.p.m.
Metoda obróbki: Controlled Fermentation
Odmiana: Castillo
Nowość
Royal Beans
Gardelli Specialty Coffees - Kolumbia Milan Lot 07-24-36 Special Process Omniroast 250g
Producent: GARDELLI SPECIALITY COFFEES
Data palenia: 06.11.2024
Kawa ziarnista jakości specialty pochodząca z Kolumbii, wypalana przez Rubensa Gardelliego, Mistrza Świata w wypalaniu kawy z 2017 roku. Palona w średnim stopniu, sprawdzi się zarówno do przelewowych metod parzenia, jak i espresso. W smaku wyczuwalne są nuty melona, arbuza, gujawy, kiwi i ogórka.
Kraj pochodzenia ziarna: Kolumbia
Region: Risaralda
Producent: Julio Cesar Madrid
Metoda obróbki: Special Process - Raised Beds
Odmiana: Caturra
Położenie upraw: 1600 m n.p.m.
Ta niezwykła kawa jest efektem innowacyjnej obróbki, w trakcie której azot jest wprowadzany podczas fermentacji, aby wspomagać procesy metaboliczne mikroorganizmów. Efektem jest delikatna, słodka i perfekcyjnie zbalansowana kawa, w której wyczuwalne są wyraziste nuty egzotycznych owoców.
Nowość
Royal Beans
Gardelli Specialty Coffees - Kolumbia Monteblanco Lot 07-24-28 Special Process Omniroast 250g
Producent: GARDELLI SPECIALITY COFFEES
Data palenia: 06.11.2024
Kawa ziarnista jakości specialty pochodząca z Kolumbii, wypalana przez Rubensa Gardelliego, Mistrza Świata w wypalaniu kawy z 2017 roku. Palona w średnim stopniu, sprawdzi się zarówno do przelewowych metod parzenia, jak i espresso. W smaku wyczuwalne są nuty róży, kokosa, różowej lemoniady, karmelu i marakui.
Kraj pochodzenia ziarna: Kolumbia
Region: Huila
Producent: Rodrigo Sánchez Valencia
Metoda obróbki: Special Process - Raised Beds
Odmiana: Purple Caturra
Położenie upraw: 1730 m n.p.m.
Ta niezwykła kawa poddawana jest specjalnemu procesowi beztlenowemu z dodatkiem suszonego kokosa, co skutkuje wyjątowym profilem smakowym o wyrazistych owocowych nutach.
Nowość
Royal Beans
Onyx Coffee Lab - Kenia Eclipse Natural Omniroast 284g
Producent: ONYX COFFEE LAB
Data palenia: 14.11.2024
Kawa ziarnista jakości specialty pochodząca z Kenii, wypalona w palarni Onyx Coffee Lab. Palona w średnim stopniu, odpowiednia do wszystkich metod parzenia. W smaku pojawiają się nuty zbliżone do ciemnej czekolady, melasy, melona i kaki.
Kraj pochodzenia ziarna: Kenia
Odmiana: Mixed
Metoda obróbki: Washed
Nowość
Royal Beans
Onyx Coffee Lab - Kenia Kevote AA Dry Washed Omniroast 284g
Producent: ONYX COFFEE LAB
Data palenia: 14.11.2024
Kawa ziarnista jakości specialty pochodząca z Kenii, wypalona w palarni Onyx Coffee Lab. Palona w średnim stopniu, odpowiednia do wszystkich metod parzenia. W smaku pojawiają się nuty zbliżone do jeżyny, papai, surowego cukru i pomarańczy.
Kraj pochodzenia ziarna: Kenia
Region: Embu County
Odmiana: SL28, SL34, Ruiru 11
Metoda obróbki: Dry Washed
Producent: Kirurumwe Farmers' Society in Makengi
Nowość
Royal Beans
La Cabra - Kolumbia Huila El Bombo Washed Omniroast 200g
Producent: LA CABRA
Data palenia: 03.12.2024
Kawa ziarnista jakości specialty pochodząca z Kolumbii, wypalona w duńskiej palarni La Cabra. Palona w średnim stopniu, idealna do ekspresu przelewowego, dripa, Chemexa, AeroPressa, oraz innych alternatywych metod parzenia, jak i pod espresso. W kawie można wyczuć nuty ziół i kwiatów.
Kraj pochodzenia kawy: Kolumbia
Region: Huila
Producent: Brayan Smith
Metoda obróbki: Washed
Odmiana: Bourbon Ají
Położenie upraw: 1800 m n.p.m.
Nowość
Royal Beans
Coffeelab Kostaryka Hacienda Sonora Geisha Natural FIL 200g, kawa ziarnista
Producent: COFFEELAB
Data palenia: 18.11.2024
Kawa ziarnista jakości specialty pochodząca z Kostaryki, wypalona w warszawskiej palarni Coffeelab. Palona jasno, idealna do ekspresu przelewowego, dripa, Chemexa, AeroPressa, French Pressa, oraz innych alternatywnych metod parzenia. W smaku pojawiają się nuty zbliżone do brzoskwini, moreli i czarnej porzeczki.
Kraj pochodzenia ziarna: Kostaryka
Region: Central Valley
Producent: Hacienda Sonora
Odmiana: Geisha
Metoda obróbki: Natural
Położenie upraw: 1300 m n.p.m.