Royal Beans
Co kryje się za nazwą Royal Beans? Jeśli ziarno Speciality to kawowe wyżyny, nasze Royal Beans sięgają Himalajów! W tej serii przedstawiamy Wam sam wierzchołek kawowej piramidy, top topów, istne crème de la crème, cenne niczym klejnoty koronne. Anaerobic, Gesha, Nanolot, Lychee - co to znaczy nie po kawowemu? - Royal Beans to asortyment kaw wybranych przez nas z różnych palarni - łączy je wyjątkowy smak, limitowana produkcja, unikalne metody obróbki i najwyższa jakość. Gratka dla kawowych koneserów (również tych aspirujących)!
- Promocje
-
- 3fe (9)
- 1883 Maison Routin (17)
- Able Brewing (6)
- Acaia (24)
- AeroPress (30)
- Alpro (5)
- Althaus (35)
- AOOMI (97)
- April (10)
- Arcaffe (20)
- Asobu (45)
- Audun Coffee (25)
- Bagdrip (11)
- Baratza (44)
- Barista & Co (1)
- Barista Space (95)
- Bergstrands Kafferosteri (6)
- Bialetti (233)
- Bialetti Dolce&Gabbana
- Blend Tea (2)
- Bonanza Coffee (10)
- Bracia Ziółkowscy (24)
- Brewista (9)
- Brita (3)
- Brown House & Tea (61)
- Bunn (34)
- BWT (22)
- By.herbs (12)
- Caffenation (18)
- Casino Mocca (10)
- Ceado (4)
- Ceramics 36 (22)
- Cerapotta (1)
- Chemex (28)
- Cilia (7)
- Clever (20)
- Clipper (13)
- Coffeedesk (36)
- COFFEE PLANT (49)
- Colonna Coffee (6)
- Comandante (81)
- Contigo (28)
- Craft Coffee Roasters (6)
- Dafi (36)
- Dear Tea Society (10)
- Diemme Caffe (16)
- Dobra Palarnia Kawy (10)
- DomoBar (1)
- Doubleshot (12)
- Dr. Coffee (12)
- Drink Me Chai (6)
- DRYK (2)
- Dutch Barista (12)
- Dworzysk (23)
- Espresso Gear (24)
- Etno Cafe (26)
- Eureka (89)
- Father's Coffee (11)
- Fellow (197)
- Fentimans (17)
- Figa Coffee (11)
- Five Elephant (8)
- FLAMQA (1)
- Full Circle (3)
- Gaggia (16)
- Gardelli Specialty Coffees (20)
- GAT (1)
- GBG (3)
- Giovannacci Caffe (8)
- Glowbeans (4)
- Good Coffee (7)
- Graef (30)
- Happa to Mame (3)
- Hard Beans (69)
- Hario (276)
- HAYB (93)
- Heresy (27)
- Hi! Coffeedesk (25)
- HKliving (46)
- illy (15)
- IMS (24)
- Instytut Kawy (16)
- Izzo (7)
- Java Coffee
- Jean Lenoir (2)
- Johan & Nystrom (29)
- Jura (51)
- Kafar (21)
- Kalve (7)
- KawePale (12)
- KeepCup (212)
- Kimbo (23)
- KINTO (93)
- Knock (1)
- Kofi Brand (5)
- Kruve (43)
- KYOTO Coffee Roasters (22)
- La Cabra (11)
- LaCava (94)
- La Marzocco (29)
- Lavazza (32)
- Lazy Legs (7)
- Leaf Liturgy (6)
- Lelit (33)
- Le Piantagioni del Caffe (42)
- Long Man Tea (61)
- Loveramics (350)
- Lucaffe (15)
- Lune Tea (18)
- Lykke (23)
- Mahlkonig (27)
- MAMAM (10)
- Matcha Bros (6)
- Melitta (97)
- MiiR (72)
- Minor Figures (2)
- Moccamaster (73)
- Monbana (47)
- Morning (3)
- Motta (113)
- Mount Caramel (41)
- Mount Everest Tea (25)
- Napar (8)
- Natumi (15)
- New York (9)
- Nivona (17)
- Nomad Coffee (11)
- Oatly (18)
- ORIGAMI (55)
- Or Tea? (2)
- Outin (6)
- Paper & Tea (84)
- Passalacqua (13)
- Pellini (14)
- PIXEL (13)
- Pizca del Mundo (26)
- Planetary Design (1)
- Porlex (2)
- Promac (5)
- Pukka (40)
- Puqpress (16)
- Rancilio (2)
- Rekrow (1)
- Rhinowares (48)
- Rocket Bean (21)
- Saeco (2)
- Savage Coffees
- Sencotel (2)
- SIMPLo (4)
- Sloane (8)
- Smeg (9)
- Solberg & Hansen (44)
- So Natural (1)
- Spojka (7)
- Sproud (4)
- Story Coffee Roasters (42)
- Tastea Heaven (3)
- Teabag (3)
- teapigs (92)
- Teasome (27)
- Teministeriet (104)
- The Barn (6)
- The Coffee Collective (4)
- The Rinser (6)
- Timemore (51)
- Tim Wendelboe (5)
- Toddy (22)
- Trigger (15)
- Urnex (28)
- Varia (1)
- Vintage Teas (60)
- VST inc. (10)
- WildPower (18)
- Wilfa (34)
- Willie's Cacao (44)
- Wunda (1)
- YOCO (11)
- YOGI TEA (36)
-
-
Odkryj
-
Rodzaj
-
Metoda parzenia
-
Pochodzenie
-
Palarnia
-
Marka
-
-
-
Odkryj
-
Rodzaj
-
Typ
-
-
-
Akcesoria
-
Pozostałe
-
- Zestawy
Filtrowanie i sortowanie
–
1
- 5 produktów z 5 dostępnych
Nowość
LaCava - Kostaryka Palmichal Cinnamon Anaerobic Filter 200g
Producent: LaCava
Data palenia: 26.01.2024
Kawa ziarnista jakości specialty pochodząca z Kostaryki, wypalona przez palarnię LaCava. Palona jasno, idealna do ekspresu przelewowego, dripa, Chemexa, AeroPressa, French Pressa, oraz innych alternatywnych metod parzenia. W smaku wyczuwalne są nuty cynamonu, jabłecznika i czerwonych owoców.
Kraj pochodzenia kawy: Kostaryka
Region: Los Santos
Farma: Finca Tonita
Metoda obróbki: Cinnamon Anaerobic
Odmiana: Caturra, Catuai
Położenie upraw: 1450 m n.p.m.
Punkty w cuppingu: 87 / 100 pkt
Nowość
Spojka - Kolumbia Gesha Spirits Washed Anaerobic Omniroast 200g
Producent: Spojka
Data palenia: 06.04.2024
Kawa ziarnista jakości specialty pochodząca z Kolumbii, wypalona przez palarnię Spojka. Palona w średnim stopniu, odpowiednia do wszystkich metod parzenia. W jej smaku pojawiają się nuty zbliżone do lawendy, czarnej herbaty i owoców.
Ziarno cenionej odmiany Gesha poddane podwójnej fermentacji. Ziarno przechodzi 140 godzin fermentacji beztlenowej jest suszone wraz ze skórką mandarynki przez 18 dni, a proces kończy się 25-dniową stabilizacją na farmie. Wyjątkowe, o złożonym smaku i aromacie.
Kraj pochodzenia ziaren: Kolumbia
Region: Huila
Producent: Wilder Lazo
Odmiana: Gesha
Metoda obróbki: Semi washed anaerobic
Położenie upraw: 1890 m n.p.m.
Ocena w cuppingu: 89,75 / 100 pkt.
Gardelli Specialty Coffees - Kostaryka Los Duran Black Honey Omniroast 250g
Producent: Gardelli Specialty Coffees
Data palenia: 27.03.2024
Kawa ziarnista jakości specialty pochodząca z Kostaryki, wypalana przez Rubensa Gardelliego, Mistrza Świata w wypalaniu kawy z 2017 roku. Palona w średnim stopniu, sprawdzi się zarówno do przelewowych metod parzenia, jak i espresso. W smaku wyczuwalne są nuty śliwek, winogrona, cukru trzcinowego i ciemnej czekolady.
Kraj pochodzenia ziarna: Kostaryka
Region: West Valley
Producent: Eduardo Duran
Metoda obróbki: Black Honey
Odmiana: Centroamericano H3
Położenie upraw: 1300 - 1650 m n.p.m.
Ocena w cuppingu: 90 / 100 pkt.
Nowość
YOCO - Kolumbia Strawberry Filter 250g
Producent: YOCO
Data palenia: 01.04.2024
Kawa ziarnista jakości specialty pochodząca z Kolumbii, wypalona przez YOCO. Palona jasno, idealna do ekspresu przelewowego, dripa, Chemexa, AeroPressa, French Pressa, oraz innych alternatywnych metod parzenia. W jej smaku pojawiają się nuty zbliżone do truskawki, passiflora, mlecznej czekolady, czarnej herbaty z bergamotką i słodkiej wanilii.
Kraj pochodzenia ziarna: Kolumbia
Region: Armenia
Odmiana: Castillo
Metoda obróbki: Fermentacja z truskawkami
Położenie upraw: 1450 - 1500 m n.p.m.
Ocena w cuppingu: 88,5 / 100 pkt.
Kolumbijka Luz Helena Salazar wymyśliła coś doskonałego. Fermentowała i suszyła zieloną kawę wraz z wakacyjnymi truskawkami - w ten sposób powstał jeden z najciekawszych przelewów w ofercie YOCO.
Bracia Ziółkowscy - Kolumbia Santa Monica Lychee Honey Filter 150g
Producent: Bracia Ziółkowscy
Data palenia: 26.03.2024
Kawa ziarnista jakości specialty pochodząca z Kolumbii, wypalona przez palarnię Bracia Ziółkowscy. Palona jasno, idealna do ekspresu przelewowego, dripa, Chemexa, AeroPressa, French Pressa, oraz innych alternatywnych metod parzenia. W jej smaku pojawiają się nuty zbliżone do truskawki, landrynki i kakao.
Kraj pochodzenia ziaren: Kolumbia
Region: Quindio
Odmiana: Castillo
Metoda obróbki: Honey
Odbierz 20 zł na pierwsze zakupy*
Zapisz się do newslettera, a otrzymasz kod rabatowy na swoje pierwsze kawowe zakupy w Coffeedesk. Nie przegap też wszystkich naszych nowości i najaktualniejszych artykułów na blogu!
Więcej informacji na temat przetwarzania danych znajdziesz w naszej Polityce Prywatności. Rabat przy zakupach za minimum 199 zł, zniżka jest jednorazowa.