Przejdź do strony głównej
Twoja lista życzeń
Rozwiń
Brak produktów.
Porozmawiaj z nami
Jesteśmy do dyspozycji od poniedziałku do piątku od 8 do 16.
Zadzwoń! Uzyskasz odpowiedź od razu!+48 730 88 25 25Zadzwoń! Uzyskasz odpowiedź od razu!
+48 730 88 25 25
Wolisz pisać? Czekamy na maila!sklep@coffeedesk.plWolisz pisać? Czekamy na maila!
[email protected]
Odwiedź nasze kawiarnie:Kołobrzeg, ul. Mazowiecka 24Warszawa, ul. Wilcza 42Odwiedź nasze kawiarnie:
Kołobrzeg, ul. Mazowiecka 24
Warszawa, ul. Wilcza 42
Nowości
Nasze marki
Kawa
Herbata
Ekspresy
Młynki
Zaparzacze
Akcesoria
Dodatki
Outlet %
Blog
Najświeższe kawy Ziarna z polskich palarni Love brand czerwca do -33% Palarnia miesiąca: FIGA Kawowe smaczki
Najświeższe kawy
Najświeższe kawy
Ziarna z polskich palarni
Ziarna z polskich palarni
Nowość: Kinto
Nowość: Kinto
Love brand czerwca do -33%
Love brand czerwca do -33%
Palarnia miesiąca: FIGA
Palarnia miesiąca: FIGA
3fe Able Brewing Acaia AeroPress Alpro Althaus AOOMI Arcaffe Asobu Audun Coffee Bagdrip Baratza Barista & Co Bean Bros
Bialetti Blend Tea Barista Space Bonanza Coffee Bracia Ziółkowscy Brewista Brita Brown House & Tea Bunn BWT By.herbs Caffenation Cafflano Casino Mocca Chemex Cilia Clever
COFFEE PLANT Coffeedesk Coffeelab Colonna Coffee Comandante Contigo Craft Coffee Roasters Dafi Diemme Caffe Dobra Palarnia Kawy DomoBar Doubleshot Dr. Coffee Drink Me Chai Dutch Barista
Dworzysk Ecostrawz Espresso Gear Etno Cafe Eureka Father's Coffee Fellow Fentimans Figa Coffee Five Elephant Full Circle Gaggia Gardelli Specialty Coffees GAT GBG
Glowbeans Good Coffee Graef Hard Beans Hario HAYB Heresy Hi! Coffeedesk Illy IMS Izzo Java Coffee Jean Lenoir Johan & Nystrom Jura Kafar
Kalve KawePale KeepCup Kimbo Kofi Brand Kruve Kusmi Tea KYOTO Coffee Roasters La Cabra La Marzocco LaCava Lavazza Le Piantagioni del Caffe Lelit Long Man Tea
Loveramics Lucaffe Lune Tea Lykke Mahlkonig MAMAM Melitta MiiR Moccamaster Monbana Morning Motta Mount Caramel Mount Everest Tea Napar Natumi New York Nivona
Nomad Coffee Oatly Or Tea? Paper & Tea Passalacqua Pellini Pizca del Mundo Planetary Design Porlex Promac Pukka Puqpress Rancilio Rebel Kitchen
Rekrow Rhinowares Rocket Bean Saeco Sage Savage Coffees Sencotel SIMPLo Sloane Smeg Solberg & Hansen Sproud Story Coffee Roasters
T-TE Tastea Heaven Teabag teapigs Teasome Teministeriet The Barn The Coffee Collective The Rinser Tim Wendelboe Timemore Toddy Urnex Vintage Teas VST inc.
WildPower Wilfa Willie's Cacao Wunda YOGI TEA KINTO
Odkryj
Kawa Miesiąca Świeżo palona Hi! Coffeedesk Outlet
Rodzaj
Ziarnista Mielona Kapsułki W puszce Typ Speciality Single origin Bezkofeinowa Cascara
Metoda parzenia
Espresso Przelewowe metody parzenia
Pochodzenie
Afryka Ameryka Południowa Ameryka Środkowa Azja
Palarnia
Włochy Szwecja Niemcy Polska
Marka
Johan & Nystrom HAYB Coffeelab COFFEE PLANT Audun Coffee Hard Beans Heresy Arcaffe Illy Lavazza Le Piantagioni del Caffe
Kawa miesiąca
Kawa miesiąca
HI! Coffeedesk
HI! Coffeedesk
Kawy specialty
Kawy specialty
Kawa pod espresso
Kawa pod espresso
Odkryj
Zestawy herbat Herbata Miesiąca Herbata specialty Outlet
Rodzaj
W saszetkach Sypana
Typ
Biała Chai tea Czarna Earl Grey English Breakfast Jaśminowa Matcha Miętowa Oolong Owocowa Rooibos Yerba Mate Zielona Ziołowa
Herbata miesiąca
Herbata miesiąca
Herbata specialty
Herbata specialty
Herbata ziołowa
Herbata ziołowa
Herbata w saszetkach
Herbata w saszetkach
Dworzysk
Dworzysk
Rodzaj
Automatyczne Ciśnieniowe Kolbowe Przelewowe Kapsułkowe
Przeznaczenie
Do domu Do biura Do gastronomii
Marka
Moccamaster Gaggia Melitta Jura La Marzocco Outlet
Moccamaster
Moccamaster
Gaggia
Gaggia
Melitta
Melitta
Jura
Jura
La Marzocco
La Marzocco
Rodzaj
Młynki ręczne Młynki automatyczne
Przeznaczenie
Do domu Do biura Do gastronomii
Marka
Comandante Fellow Eureka Baratza Hario Wilfa
Bestsellery Comandante Nitro Blade Black Fellow Ode Hario Mini Mill Slim Plus Baratza Sette 270 Wilfa Svart Outlet
Młynki ręczne
Młynki ręczne
Młynki automatyczne
Młynki automatyczne
Comandante
Comandante
Fellow
Fellow
Zaparzacze
Drippery Chemex Kawiarki French Pressy AeroPress Zaparzacze do herbaty Cold Brew Inne Outlet
Drippery
Drippery
Chemex
Chemex
Kawiarki
Kawiarki
French Pressy
French Pressy
Aeropress
Aeropress
Akcesoria
Czajniki Wagi do kawy Filtry do kawy Tampery Dzbanki do mleka Spieniacze do mleka Filtracja wody Higiena i konserwacja
Naczynia Serwery Kubki Filiżanki Talerze Szklanki Kubki termiczne Butelki termiczne Kubki na wynos
Pozostałe
Książki Gadżety Koszulki Outlet
Czajniki
Czajniki
Serwery
Serwery
Wagi
Wagi
Kubki na wynos
Kubki na wynos
Filiżanki
Filiżanki
Dodatki
Napoje roślinne Napoje orzeźwiające Syropy Pomysły na prezent Warsztaty kawowe
Napoje roślinne
Napoje roślinne
Napoje orzeźwiające
Napoje orzeźwiające
Syropy
Syropy
Pomysły na prezent
Pomysły na prezent
Warsztaty kawowe
Warsztaty kawowe
Akademia Coffeedesk: porady na start Świat specialty Porady herbaciane Zaparzacze i akcesoria pod lupą Testy i recenzje Wydarzenia Kawowy słownik pojęć
Porady na start
Porady na start
Kawowe sprzęty
Kawowe sprzęty
Świat specialty
Świat specialty
Kawowy słownik pojęć
Kawowy słownik pojęć
Porady herbaciane
Porady herbaciane
Coffeedesk

Zaloguj się na Coffeedesk

lub
Nie pamiętasz hasła?

Dołącz już teraz do klubu Coffeedesk

Unikalne produkty, promocje, program partnerski, obszerna baza wiedzy czekają na Ciebie!

Ochrona danych

Jeszcze chwila

I będziesz mógł cieszyć się zakupami w Coffeedesk!

Imie jest za długie może mieć maksymalnie 30 znaków
Minimalna liczba znaków w haśle to 8.
Newsletter
Format: XXXXXXXXX

Pola oznaczone gwiazdką (*) są polami obowiązkowymi.

Polska
  • Pokaż wszystkie w kategorii
  1. Coffeedesk
  2. Kawa
  3. Palarnia
  4. Polska
Produkty online

Polska

  • Nowości
    • Najświeższe kawy
    • Ziarna z polskich palarni
    • Love brand czerwca do -33% (17)
    • Palarnia miesiąca: FIGA
    • Kawowe smaczki
  • Nasze marki
    • 3fe (18)
    • Able Brewing (6)
    • Acaia (19)
    • AeroPress (12)
    • Alpro (16)
    • Althaus (33)
    • AOOMI (97)
    • Arcaffe (21)
    • Asobu (31)
    • Audun Coffee (27)
    • Bagdrip (11)
    • Baratza (45)
    • Barista & Co (37)
    • Bean Bros (4)
    • Bialetti (173)
    • Blend Tea (60)
    • Barista Space (58)
    • Bonanza Coffee (15)
    • Bracia Ziółkowscy (12)
    • Brewista (8)
    • Brita (3)
    • Brown House & Tea (49)
    • Bunn (35)
    • BWT (15)
    • By.herbs (10)
    • Caffenation (14)
    • Cafflano (4)
    • Casino Mocca (12)
    • Chemex (29)
    • Cilia (7)
    • Clever (15)
    • COFFEE PLANT (60)
    • Coffeedesk (64)
    • Coffeelab (39)
    • Colonna Coffee (6)
    • Comandante (68)
    • Contigo (24)
    • Craft Coffee Roasters (14)
    • Dafi (45)
    • Diemme Caffe (16)
    • Dobra Palarnia Kawy (11)
    • DomoBar (1)
    • Doubleshot (12)
    • Dr. Coffee (6)
    • Drink Me Chai (6)
    • Dutch Barista (9)
    • Dworzysk (12)
    • Ecostrawz (1)
    • Espresso Gear (25)
    • Etno Cafe (32)
    • Eureka (62)
    • Father's Coffee (15)
    • Fellow (137)
    • Fentimans (15)
    • Figa Coffee (19)
    • Five Elephant (10)
    • Full Circle (3)
    • Gaggia (13)
    • Gardelli Specialty Coffees (21)
    • GAT (1)
    • GBG (3)
    • Glowbeans (4)
    • Good Coffee (8)
    • Graef (30)
    • Hard Beans (60)
    • Hario (257)
    • HAYB (81)
    • Heresy (20)
    • Hi! Coffeedesk (19)
    • Illy (13)
    • IMS (22)
    • Izzo (7)
    • Java Coffee (8)
    • Jean Lenoir (2)
    • Johan & Nystrom (19)
    • Jura (48)
    • Kafar (12)
    • Kalve (13)
    • KawePale (9)
    • KeepCup (174)
    • Kimbo (23)
    • Kofi Brand (6)
    • Kruve (39)
    • Kusmi Tea (49)
    • KYOTO Coffee Roasters (17)
    • La Cabra (22)
    • La Marzocco (17)
    • LaCava (102)
    • Lavazza (33)
    • Le Piantagioni del Caffe (36)
    • Lelit (19)
    • Long Man Tea (33)
    • Loveramics (303)
    • Lucaffe (10)
    • Lune Tea (17)
    • Lykke (22)
    • Mahlkonig (5)
    • MAMAM (12)
    • Melitta (57)
    • MiiR (60)
    • Moccamaster (66)
    • Monbana (39)
    • Morning (1)
    • Motta (113)
    • Mount Caramel (38)
    • Mount Everest Tea (19)
    • Napar (7)
    • Natumi (15)
    • New York (9)
    • Nivona (14)
    • Nomad Coffee (8)
    • Oatly (7)
    • Or Tea? (39)
    • Paper & Tea (86)
    • Passalacqua (13)
    • Pellini (13)
    • Pizca del Mundo (26)
    • Planetary Design (4)
    • Porlex (2)
    • Promac (6)
    • Pukka (39)
    • Puqpress (11)
    • Rancilio (2)
    • Rebel Kitchen (1)
    • Rekrow (1)
    • Rhinowares (41)
    • Rocket Bean (27)
    • Saeco (3)
    • Sage (36)
    • Savage Coffees (6)
    • Sencotel (2)
    • SIMPLo (4)
    • Sloane (11)
    • Smeg (9)
    • Solberg & Hansen (59)
    • Sproud (4)
    • Story Coffee Roasters (40)
    • T-TE (17)
    • Tastea Heaven (3)
    • Teabag (3)
    • teapigs (92)
    • Teasome (22)
    • Teministeriet (82)
    • The Barn (8)
    • The Coffee Collective (4)
    • The Rinser (6)
    • Tim Wendelboe (2)
    • Timemore (37)
    • Toddy (18)
    • Urnex (28)
    • Vintage Teas (59)
    • VST inc. (10)
    • WildPower (17)
    • Wilfa (17)
    • Willie's Cacao (35)
    • Wunda (1)
    • YOGI TEA (31)
    • KINTO (42)
  • Kawa
    • Odkryj
      • Kawa Miesiąca (3)
      • Świeżo palona (257)
      • Hi! Coffeedesk
      • Outlet (22)
    • Rodzaj
      • Ziarnista (990)
      • Mielona (74)
      • Kapsułki (43)
      • W puszce (38)
    • Typ
      • Speciality (900)
      • Single origin (718)
      • Bezkofeinowa (37)
      • Cascara (7)
    • Metoda parzenia
      • Espresso (621)
      • Przelewowe metody parzenia (556)
    • Pochodzenie
      • Afryka (242)
      • Ameryka Południowa (293)
      • Ameryka Środkowa (179)
      • Azja (29)
    • Palarnia
      • Włochy (229)
      • Szwecja (38)
      • Niemcy (33)
      • Polska (599)
    • Marka
      • Johan & Nystrom (3)
      • HAYB (18)
      • Coffeelab (4)
      • COFFEE PLANT
      • Audun Coffee (2)
      • Hard Beans (10)
      • Heresy
      • Arcaffe
      • Illy (1)
      • Lavazza (18)
      • Le Piantagioni del Caffe (16)
  • Herbata
    • Odkryj
      • Zestawy herbat (11)
      • Herbata Miesiąca (2)
      • Herbata specialty
      • Outlet (9)
    • Rodzaj
      • W saszetkach (326)
      • Sypana (430)
    • Typ
      • Biała (36)
      • Chai tea (20)
      • Czarna (190)
      • Earl Grey (41)
      • English Breakfast (17)
      • Jaśminowa (20)
      • Matcha (20)
      • Miętowa (22)
      • Oolong (22)
      • Owocowa (58)
      • Rooibos (61)
      • Yerba Mate (41)
      • Zielona (185)
      • Ziołowa (200)
  • Ekspresy
    • Rodzaj
      • Automatyczne (75)
      • Ciśnieniowe (137)
      • Kolbowe (63)
      • Przelewowe (68)
      • Kapsułkowe (2)
    • Przeznaczenie
      • Do domu (170)
      • Do biura (99)
      • Do gastronomii (46)
    • Marka
      • Moccamaster (3)
      • Gaggia (1)
      • Melitta (3)
      • Jura (6)
      • La Marzocco
    • Outlet
  • Młynki
    • Rodzaj
      • Młynki ręczne (41)
      • Młynki automatyczne (100)
    • Przeznaczenie
      • Do domu (116)
      • Do biura (12)
      • Do gastronomii (39)
    • Marka
      • Comandante (2)
      • Fellow
      • Eureka (2)
      • Baratza (1)
      • Hario (12)
      • Wilfa (2)
    • Bestsellery
      • Comandante Nitro Blade Black
      • Fellow Ode
      • Hario Mini Mill Slim Plus
      • Baratza Sette 270
      • Wilfa Svart
    • Outlet
  • Zaparzacze
    • Zaparzacze
      • Drippery (106)
      • Chemex (4)
      • Kawiarki (90)
      • French Pressy (31)
      • AeroPress (3)
      • Zaparzacze do herbaty (96)
      • Cold Brew (29)
      • Inne (6)
      • Outlet (8)
  • Akcesoria
    • Akcesoria
      • Czajniki (73)
      • Wagi do kawy (20)
      • Filtry do kawy (74)
      • Tampery (83)
      • Dzbanki do mleka (102)
      • Spieniacze do mleka (18)
      • Filtracja wody (53)
      • Higiena i konserwacja (47)
    • Naczynia
      • Serwery (58)
      • Kubki (391)
      • Filiżanki (137)
      • Talerze (11)
      • Szklanki (32)
      • Kubki termiczne (187)
      • Butelki termiczne (42)
      • Kubki na wynos (3)
    • Pozostałe
      • Książki (31)
      • Gadżety (11)
      • Koszulki (32)
    • Outlet
  • Dodatki
    • Dodatki
      • Napoje roślinne (46)
      • Napoje orzeźwiające (29)
      • Syropy (36)
      • Pomysły na prezent
      • Warsztaty kawowe (25)
  • Outlet %
  • Blog
    • Akademia Coffeedesk: porady na start
    • Świat specialty
    • Porady herbaciane
    • Zaparzacze i akcesoria pod lupą
    • Testy i recenzje
    • Wydarzenia
    • Kawowy słownik pojęć

Polskie palarnie kawy

Polska

O włoskiej kawie słyszał każdy. Jednak niemiecka kawa, norweska czy polska brzmią już co najmniej zaskakująco. Tymczasem palarnie kaw speciality znajdziemy niemalże w każdym państwie i coraz częściej mówi się także o polskiej kawie. Polskie palarnie kawy stają się coraz bardziej popularne, a to za sprawą wysokiej jakości wypałów i sukcesów polskich baristów.

Czytaj dalej
Rynek kawy wysokiej jakości rozkwita, a wraz z nim palarnie kawy w Polsce.

W naszej ofercie znajduje się szeroki wybór: polska palarnia kawy Audun prowadzona przez Mistrza Świata Roastingu 2015, Java Coffee Company, która jest jedną z pierwszych palarni powstałych w kraju nad Wisłą, wrocławskie Figa i Etno Cafe, opolska palarnia Hard Beans, płocka Autumn Coffee Roasters, warszawskie palarnie Kofi Brand, CoffeeLab, HAYB, Good Coffee, Story Coffee Roasters oraz SIMPLo.

Inny polski producent kawy, o którym warto wspomnieć to Craft Coffee Roasters, którzy produkują Bagdripy – idealne rozwiązanie w chwili gdy nie masz czasu lub możliwości zaparzenia kawy alternatywnymi metodami, a chcesz cieszyć się smakiem kawy speciality.

Polskie kawy są coraz częściej doceniane na międzynarodowym rynku w szczególności dzięki sukcesom polskich baristów na kawowych Mistrzostwach Świata. W ostatnich latach wszyscy reprezentanci naszego kraju decydowali się na zaparzenie polskiej kawy podczas światowych mistrzostw. To pokazuje, że mamy produkty najwyższej jakości, na światowym poziomie.

Filtry
–
1 - 30 produktów z 599 dostępnych
Sortuj według:
Nowość
Polecany
Wybór Coffeedesk
ESPRESSO MIESIĄCA: Coffeelab - Indie Karadykan Estate Anaerobic Natural 250g
ESPRESSO MIESIĄCA: Coffeelab - Indie Karadykan Estate Anaerobic Natural 250g

Data palenia: 17.05.2023

Producent: Coffeelab

Oto nowe Espresso Miesiąca! Kawa ziarnista jakości specialty pochodząca z Indii, wypalona w warszawskiej palarni Coffeelab. Palona w średnim stopniu, idealna do ekspresu ciśnieniowego i kawiarki. W smaku są wyczuwalne nuty żurawiny, suszonych śliwek i pralin. ZIARNO Kraj pochodzenia kawy: Indie Region: Baba Budan Giri Hills, Karnataka Metoda obróbki: Anaerobic Natural Odmiana: Catimor     Indie Karadykan to dość znane miejsce na rynku kawowym. Uprawiany catimor na wzgórzach Baba Budan Giri obrobiony został metodą beztlenową, co jest bardzo wyjątkowe dla tego regionu jak i całych Indii. PARZENIE Espresso: 18,4g / 7 klik Comandante 38g uzysku/ 28 sekund Bardzo wysokie body, również wysoki balans. Czujemy dużo słodyczy, a także idącej z nią w parze kwasowości. Teksturowane espresso, przypominające jogurt. W profilu: dużo żurawiny, suszonych fig i wiśni, a jednocześnie nuty marcepanu, czekolady rubi i pralin. Finisz  wydaje się głównie owocowy. Ta kawa doskonale sprawdzi się w formie tonic espresso, zwłaszcza z tonikiem o wiśniowych nutach. Co ciekawe, nadaje się (i chyba najbardziej zaskoczy) w postaci zimnego flat white’a. Zmiel 20g kawy na 7. kliku, wrzuć kostkę lodu do filiżanki i zrób 20-gramowe ristretto. Pokręć trochę kostką lodu, a następnie wyciągnij ją po około 15 sekundach po zaparzeniu. Spień zimne mleko we french-pressie i gotowe!                                                                                                                                                                               Kawa miesiąca Na każdy miesiąc wybieramy dla Was specjalne ziarna i oznaczamy je kawą miesiąca, w wersji dedykowanej do espresso lub do metod przelewowych. Wybierając kawę miesiąca bezpośrednio współpracujemy z palarniami, by dostarczyć Wam ziarna o najwyższej jakości, ciekawym smaku, świeżym wypale, no i w wyjątkowej cenie. Każdą kawę dokładnie testujemy w różnych metodach parzenia i we współpracy opisujemy jak najbardziej szczegółowo, dostarczając Wam polecane przepisy i dogłębną historię ziaren. Pragniemy w ten sposób przybliżyć Wam ziarna jakości speciality i sprawić, że poznacie różne naturalne smaki kawy. A tym samym kawa wysokiej jakości zagości w Waszych domach na stałe. Przekonajcie się sami co przygotowaliśmy dla Was w tym miesiącu!
Najniższa cena: 40,00 zł
Hard Beans x Coffeedesk - Brazylia Campo das Vertentes Espresso 1kg
Hard Beans x Coffeedesk - Brazylia Campo das Vertentes Espresso 1kg

Producent: Hard Beans

Kawa ziarnista jakości speciality z Brazylii, wypalona w opolskiej palarni Hard Beans jako projekt przygotowany we współpracy z Coffeedesk. Kawa palona w średnim stopniu, przeznaczona do espresso - doskonale sprawdzi się w ekspresach ciśnieniowych i kawiarkach. W kawie dominuje słodycz, szczególnie zbliżona do suszonych fig, nugatu i czekolady.   Kraj pochodzenia ziarna: Brazylia Region: Campo das Vertentes Odmiana: Catuai, Mundo Novo, Acaia, Yellow Catuai Wysokość uprawy: 900 - 1300 m n.p.m. Metoda obróbki: Natural
Nowość
Polecany
Wybór Coffeedesk
ESPRESSO MIESIĄCA: Coffeelab - Indie Karadykan Estate Anaerobic Natural 1kg
ESPRESSO MIESIĄCA: Coffeelab - Indie Karadykan Estate Anaerobic Natural 1kg

Data palenia: 17.05.2023

Producent: Coffeelab

Oto nowe Espresso Miesiąca! Kawa ziarnista jakości specialty pochodząca z Indii, wypalona w warszawskiej palarni Coffeelab. Palona w średnim stopniu, idealna do ekspresu ciśnieniowego i kawiarki. W smaku są wyczuwalne nuty żurawiny, suszonych śliwek i pralin. ZIARNO Kraj pochodzenia kawy: Indie Region: Baba Budan Giri Hills, Karnataka Metoda obróbki: Anaerobic Natural Odmiana: Catimor     Indie Karadykan to dość znane miejsce na rynku kawowym. Uprawiany catimor na wzgórzach Baba Budan Giri obrobiony został metodą beztlenową, co jest bardzo wyjątkowe dla tego regionu jak i całych Indii. PARZENIE Espresso: 18,4g / 7 klik Comandante 38g uzysku/ 28 sekund Bardzo wysokie body, również wysoki balans. Czujemy dużo słodyczy, a także idącej z nią w parze kwasowości. Teksturowane espresso, przypominające jogurt. W profilu: dużo żurawiny, suszonych fig i wiśni, a jednocześnie nuty marcepanu, czekolady rubi i pralin. Finisz  wydaje się głównie owocowy. Ta kawa doskonale sprawdzi się w formie tonic espresso, zwłaszcza z tonikiem o wiśniowych nutach. Co ciekawe, nadaje się (i chyba najbardziej zaskoczy) w postaci zimnego flat white’a. Zmiel 20g kawy na 7. kliku, wrzuć kostkę lodu do filiżanki i zrób 20-gramowe ristretto. Pokręć trochę kostką lodu, a następnie wyciągnij ją po około 15 sekundach po zaparzeniu. Spień zimne mleko we french-pressie i gotowe!                                                                                                                                                                               Kawa miesiąca Na każdy miesiąc wybieramy dla Was specjalne ziarna i oznaczamy je kawą miesiąca, w wersji dedykowanej do espresso lub do metod przelewowych. Wybierając kawę miesiąca bezpośrednio współpracujemy z palarniami, by dostarczyć Wam ziarna o najwyższej jakości, ciekawym smaku, świeżym wypale, no i w wyjątkowej cenie. Każdą kawę dokładnie testujemy w różnych metodach parzenia i we współpracy opisujemy jak najbardziej szczegółowo, dostarczając Wam polecane przepisy i dogłębną historię ziaren. Pragniemy w ten sposób przybliżyć Wam ziarna jakości speciality i sprawić, że poznacie różne naturalne smaki kawy. A tym samym kawa wysokiej jakości zagości w Waszych domach na stałe. Przekonajcie się sami co przygotowaliśmy dla Was w tym miesiącu!
Najniższa cena: 139,00 zł
Bestseller
Audun Coffee - Brazylia Fazenda Rainha Miaki Filter 250g
Audun Coffee - Brazylia Fazenda Rainha Miaki Filter 250g

Data palenia: 08.05.2023

Producent: Audun Coffee

Audun Coffee Brazylia Fazenda Rainha Miaki Filter jest to kawa ziarnista jakości specialty pochodząca z Brazylii, wypalona przez Mistrza Świata Roasterów 2015, Auduna Sorbottena. Palarnia Audun Coffee znajduje się w Bydgoszczy i produkuje kawy, które spotkać można w najlepszych kawiarniach w Polsce. Kawa Fazenda Rainha Miaki wypalana jest w jasnym stopniu i poddawana jest obróbce pulped natural. Metoda daje kawy o wysokiej słodyczy i niskiej kwasowości. Audun Fazenda Miaki sprawdzi się zatem idealnie w przelewowych metodach parzenia kawy, czyli w ekspresach przelewowych, pod dripa, Chemexa, AeroPressa, French Pressa. Jednak skłonni do eksperymentów kawosze mogą śmiało wypróbować ją w kawiarkach i ekspresach ciśnieniowych. Dzięki stopniowi palenia i metodzie obróbki, kawa Audun Brazylia Fazenda Rainha Miaki charakteryzuje się intensywną czekoladową słodyczą oraz niską kwasowością. Jest zatem idealna dla fanów klasycznych i czekoladowych kaw. Dzięki swojemu uniwersalnemu smakowi może być również dobrym pomysłem na prezent. Rodzina Miaki zajmuje się uprawą kawy już od ponad 40 lat. Pokolenie, które obecnie zajmuje się uprawami, czerpało wiedzę od swoich rodziców oraz posiłkowało się studiami w kierunku upraw. Plantacje są prowadzone z dbałością o środowisko naturalne, dzięki czemu część farm zdobyła certyfikację UTZ oraz Rainforest Alliance. Kraj: Brazylia Region: Minas Gerais Wysokość: 1050 - 1250 m n.p.m. Odmiana: Yellow Bourbon Metoda obróbki: Pulped natural
Bagdrip - Kenia - 1 saszetka
Bagdrip - Kenia - 1 saszetka

Producent: Bagdrip

Jedna saszetka (11 g) Czym jest Bagdrip? Bagdrip to kawa i specjalny filtr, który możesz zawiesić na swój kubek. W środku najwyższej jakości, świeżo palone, zmielone ziarna z różnych zakątków świata. Pozwala to przygotować pojedynczą porcję około 185 ml naparu - wystarczy gorąca woda i kubek. Pyszna kawa w każdych warunkach, w podróży i w domu - szybko, łatwo i bez specjalnego sprzętu.   Smak i pochodzenie W tym opakowaniu znajdziesz kawę z Kenii, z okolic miasta Mukerwe-ini, położonego w okręgu Nyeri. Fabryka Nduma znajduje się około 1750 metrów n.p.m. i jest częścią Ruthaka Farmers Cooperative Society. Ziarna kawy przetwarzane są na mokro w typowym kenijskim stylu. Jeśli kochasz kawę o owocowym smaku, to Kenia jest właśnie dla Ciebie. Poczujesz smak czarnej i czerwonej porzeczki, jagód oraz agrestu. Sposób parzenia 1. Otwórz opakowanie zewnętrze i wyciągnij filtr ze środka. 2. Rozerwij filtr wzdłuż zaznaczenia. Rozłóż kartonowe skrzydełka i zawieś filtr na kubku. 3. Zalej filtr do połowy wysokości. Odczekaj 30 sekund. To była preinfuzja. Następnie trzykrotnie zalej filtr do pełna. Po każdym zalaniu poczekaj aż woda przesączy się przez filtr. 4. Wyciągnij Bagdripa z kubka. Gotowe! Każda z kaw Bagdrip jest dostępna w opakowaniach po 8 sztuk oraz w pojedynczych saszetkach. Wszystkie znajdziesz TUTAJ.
Bagdrip - Honduras - 1 saszetka
Bagdrip - Honduras - 1 saszetka

Producent: Bagdrip

Jedna saszetka (11 g) Czym jest Bagdrip? Bagdrip to kawa i specjalny filtr, który możesz zawiesić na swój kubek. W środku najwyższej jakości, świeżo palone, zmielone ziarna z różnych zakątków świata. Pozwala to przygotować pojedynczą porcję około 185 ml naparu - wystarczy gorąca woda i kubek. Pyszna kawa w każdych warunkach, w podróży i w domu - szybko, łatwo i bez specjalnego sprzętu.   Smak i pochodzenie W tym opakowaniu znajdziesz kawę z Hondurasu, z gór Santa Barbara na granicy z Gwatemalą. Góry oraz pobliskie jezioro Yojoa tworzą niepowtarzalny mikroklimat do produkcji kawy. Region ten nigdy nie doznał suszy, a łagodny klimat utrzymuje się przez cały rok i pozwala na bezstresową uprawę kawy. To wspaniała mieszanka kwasowości i słodyczy, a w kubku wyczujesz smak czerwonego jabłka, orzecha włoskiego i czekolady. Sposób parzenia 1. Otwórz opakowanie zewnętrze i wyciągnij filtr ze środka. 2. Rozerwij filtr wzdłuż zaznaczenia. Rozłóż kartonowe skrzydełka i zawieś filtr na kubku. 3. Zalej filtr do połowy wysokości. Odczekaj 30 sekund. To była preinfuzja. Następnie trzykrotnie zalej filtr do pełna. Po każdym zalaniu poczekaj aż woda przesączy się przez filtr. 4. Wyciągnij Bagdripa z kubka. Gotowe! Każda z kaw Bagdrip jest dostępna w opakowaniach po 8 sztuk oraz w pojedynczych saszetkach. Wszystkie znajdziesz TUTAJ.
Bagdrip - Etiopia - 1 saszetka
Bagdrip - Etiopia - 1 saszetka

Producent: Bagdrip

Jedna saszetka (11 g) Czym jest Bagdrip? Bagdrip to kawa i specjalny filtr, który możesz zawiesić na swój kubek. W środku najwyższej jakości, świeżo palone, zmielone ziarna z różnych zakątków świata. Pozwala to przygotować pojedynczą porcję około 185 ml naparu - wystarczy gorąca woda i kubek. Pyszna kawa w każdych warunkach, w podróży i w domu - szybko, łatwo i bez specjalnego sprzętu.   Smak i pochodzenie W tym opakowaniu znajdziesz kawę z Etiopii, z regionu Yirgacheffe położonego wysoko w górach. Ta myta kawa da Ci bardzo złożone wrażenia – poczujesz herbaciany aromat Earl Grey, limonkę, cytrynę, wanilię oraz kwiaty. Sposób parzenia 1. Otwórz opakowanie zewnętrze i wyciągnij filtr ze środka. 2. Rozerwij filtr wzdłuż zaznaczenia. Rozłóż kartonowe skrzydełka i zawieś filtr na kubku. 3. Zalej filtr do połowy wysokości. Odczekaj 30 sekund. To była preinfuzja. Następnie trzykrotnie zalej filtr do pełna. Po każdym zalaniu poczekaj aż woda przesączy się przez filtr. 4. Wyciągnij Bagdripa z kubka. Gotowe! Każda z kaw Bagdrip jest dostępna w opakowaniach po 8 sztuk oraz w pojedynczych saszetkach. Wszystkie znajdziesz TUTAJ.
Bagdrip - Kolumbia - 1 saszetka
Bagdrip - Kolumbia - 1 saszetka

Producent: Bagdrip

Jedna saszetka (11 g) Czym jest Bagdrip? Bagdrip to kawa i specjalny filtr, który możesz zawiesić na swój kubek. W środku najwyższej jakości, świeżo palone, zmielone ziarna z różnych zakątków świata. Pozwala to przygotować pojedynczą porcję około 185 ml naparu - wystarczy gorąca woda i kubek. Pyszna kawa w każdych warunkach, w podróży i w domu - szybko, łatwo i bez specjalnego sprzętu.   Smak i pochodzenie W tym opakowaniu znajdziesz kawę z Kolumbii, Nazwa kawy Tolima pochodzi od regionu w centralnej części Andów – Tolima. Znajduje się tam plantacja Saint Peter’s Coffee zrzeszająca 58 członków. Tolima to trzeci co do wielkości region kawowy w Kolumbii. Jeśli lubisz owocowe aromaty: wiśni, czerwonej porzeczki, czy malin, ta kawa jest dla Ciebie. Sposób parzenia 1. Otwórz opakowanie zewnętrze i wyciągnij filtr ze środka. 2. Rozerwij filtr wzdłuż zaznaczenia. Rozłóż kartonowe skrzydełka i zawieś filtr na kubku. 3. Zalej filtr do połowy wysokości. Odczekaj 30 sekund. To była preinfuzja. Następnie trzykrotnie zalej filtr do pełna. Po każdym zalaniu poczekaj aż woda przesączy się przez filtr. 4. Wyciągnij Bagdripa z kubka. Gotowe! Każda z kaw Bagdrip jest dostępna w opakowaniach po 8 sztuk oraz w pojedynczych saszetkach. Wszystkie znajdziesz TUTAJ.
Audun Coffee - Brazylia Fazenda Rainha Miaki Espresso 250g
Audun Coffee - Brazylia Fazenda Rainha Miaki Espresso 250g

Data palenia: 03.04.2023

Producent: Audun Coffee

Kawa ziarnista jakości speciality pochodząca z Brazylii, wypalona przez Mistrza Świata Roasterów 2015, Auduna Sorbottena. Kawa palona w średnim stopniu, przeznaczona do espresso i kawiarek. Charakteryzuje się intensywną czekoladowo-orzechową słodyczą oraz niską kwasowością. Rodzina Miaki zajmuje się uprawą kawy już od ponad 40 lat. Pokolenie, które obecnie zajmuje się uprawami, czerpało wiedzę od swoich rodziców oraz posiłkowało się studiami w kierunku upraw. Plantacje są prowadzone z dbałością o środowisko naturalne, dzięki czemu część farm zdobyła certyfikację UTZ oraz Rainforest Alliance. Kraj: Brazylia Region: Minas Gerais Wysokość: 1050 - 1250 m n.p.m. Odmiana: Yellow Bourbon Proces: Pulped natural
Nowość
Figa - Rwanda Gishyta 108 Washed Filter 250g
Figa - Rwanda Gishyta 108 Washed Filter 250g

Data palenia: 10.04.2023

Producent: Figa Coffee

Kawa ziarnista jakości specialty pochodząca z Rwandy, wypalona w palarni Figa Coffee. Jasno palona, idealna do ekspresu przelewowego, dripa, Chemexa, AeroPressa, oraz innych alternatywnych metod parzenia. W smaku wyczuwalne są owocowe nuty jabłka, słodycz karmelu i przyjemna kwasowość czarnej porzeczki. ZIARNO We Wrocławiu już kilka dobrych lat działa Figa, za sterami której stoi król aeropressu – Filip Kucharczyk. Wszystkich turystów, poszukujących jednej z najsmaczniejszych kaw, zapraszam do wrocławskiej Hali Targowej, gdzie Figa sobie śmiga w swoim punkcie kawiarnianym. Rwanda Gishyta to projekt bardzo świeży, bo działający od 2010 roku jako stacja obróbki w regionie Kigarama. Następnie w 2018 roku rozwinął się na tyle, że zaczął obrabiać kawy pochodzące od 995 rolników (głównie bourbony). Kawa rośnie na wysokości 1640m i obrabiana jest metodą mytą.   Kraj pochodzenia: Rwanda Region: Kigarama, dystrykt Karongi Stacja obróbki: Gishyta Odmiana: Red Bourbon Położenie upraw: 1640 m n.p.m. Metoda obróbki: washed PARZENIE - V60: 19g (24 klik) 300ml wody / temp. 96 stopni Klasyczna metoda na 5 zalań: po 60 g z dolewaniem co 25-30 sekund z tym, że dorzucamy gram więcej dla zwiększenia minimalnie tdsu naparu. Efekt: bardzo gęsty, soczysty napój, pełen czarnej porzeczki, fig oraz jabłka, które nadaje całości dość wysoką i przyjazną kwasowość. Kawa jest rześka, tekstura bardzo jedwabna, a finisz krótki. - Aeropress: 19g (27 klik) 250g wody / temp. 97 stopni Na 60g wody wsypujemy kawę i mieszamy przez około 10 sekund. Następnie czekamy 40 sekund, po czym dolewamy do 250 i czekamy do 2 minut. Ich upływie zakręcamy i obracamy aeropress, przeciskamy około 20 sekund i dolewamy osobno 8g bypassu. W rezultacie otrzymamy bardzo tęgi napar, mocno porzeczkowy (przede wszystkim dżemowo-porzeczkowy) z fajnym, świeżym jabłkiem i pomarańczą w tle.
COFFEE PLANT - Flow Juicy Fruit Filter 250g
COFFEE PLANT - Flow Juicy Fruit Filter 250g

Data palenia: 18.04.2023

Producent: COFFEE PLANT

Mieszanka kaw ziarnistych jakości specialty pochodzących z Tanzanii i Etiopii, wypalona w polskiej palarni COFFEE PLANT. Jasno palona, idealna do ekspresu przelewowego, dripa, Chemexa, AeroPressa, French Pressa, oraz innych alternatywnych metod parzenia. FLOW Juicy Fruit łączy w sobie orzeźwiające smaki soczystych owoców z kwiatową nutą. Można w niej wyróżnić nuty akacji, brzoskwini, jaśminu, moreli i cytrusów. Kraj pochodzenia ziarna: Tanzana / Etiopia Metoda obróbki: Washed Ocena w cuppingu: 84,5 / 81 pkt.
HAYB - Się Przelewa Klasyk Filter Blend 250g
HAYB - Się Przelewa Klasyk Filter Blend 250g

Data palenia: 17.05.2023

Producent: HAYB

Mieszanka kaw ziarnistych jakości speciality wypalona w warszawskiej palarni HAYB. W opakowaniu znajdziesz minimum 85% ziaren z Brazylii i około 15% arabiki różnego pochodzenia. Kawa jest palona jasno, polecana szczególnie do kawiarni  jako ziarno do gastronomicznych ekspresów przelewowych. Sprawdzi się również do dripa, Chemexa, AeroPressa, French Pressa oraz innych alternatywnych metod parzenia. Kraj: >85% Brazylia, ok. 15% mieszanka arabiki.
Figa - Meksyk Altamirano Washed Filter 250g
Figa - Meksyk Altamirano Washed Filter 250g

Data palenia: 15.03.2023

Producent: Figa Coffee

Kawa ziarnista jakości specialty pochodząca z Meksyku, wypalona we wrocławskiej palarni Figa Coffee. Palona jasno, idealna do ekspresu przelewowego, dripa, Chemexa, AeroPressa, French Pressa, oraz innych alternatywnych metod parzenia. W smaku wyczuwalne są nuty cytrusów, malin i herbaty Earl Grey. Kraj pochodzenia kawy: Meksyk Region: Nepopoalco, Veracruz Farma: El Estribo Producent: Rodzina Altamirano Metoda obróbki: Washed Odmiana: Typica, Bourbon, Costa Rica 95 Położenie upraw: 1300 - 1500 m n.p.m.