Dobry przelew w dobrej cenie

Dobry przelew w dobrej cenie

Przelej w dobrej cenie! Oto sprawdzone paczki ziaren specialty na każdą kieszeń i do każdej alternatywnej metody parzenia. Hity z Coffeedeskowej półki idealne na start, do uzupełniania zapasów, a także na prezent.
Filtry
1 - 36 produktów z 152 dostępnych
Sortuj według:
Bestseller
Johan & Nyström - Brazil Fortaleza Filter 250g

Producent: Johan & Nyström

Kawa ziarnista jakości specialty pochodząca z Brazylii, wypalana przez szwedzką palarnie Johan & Nystrom. Palona jasno, sprawdzi się przede wszystkim w przelewowych metodach parzenia. Fortaleza jest doskonale zbalansowana, o naturalnych nutach czekolady, orzechów laskowych i wiśni - propozycja skierowana do tych, którzy w kawie poszukują naturalnej słodyczy. Ziarna pochodzą z brazylijskiej farmy Fazenda Ambiental Fortaleza, która od ponad stu lat jest własnością rodziny Croce. Kawa jest wynikiem lokalnej współpracy Marcusa Croce z sąsiednimi farmami. Dzięki temu produkcja przebiega w przyjacielskiej atmosferze, zachowując etyczny wymiar pracy przy najwyższej dbałości o jakość. Farma rozciąga się na wysokości pomiędzy 900 a 1400 metrami i uprawia się tam arabikę typu Bourbon, Mundo Novo oraz Catuai. Kraj pochodzenia ziarna: Brazylia Region: Mococa Producent: Croce Family Odmiana: Bourbon, Mundo Novo, Catuai Obróbka: Natural  
Bestseller
Audun Coffee - Brazylia Fazenda Rainha Miaki Filter 250g

Data palenia: 29.08.2023

Producent: Audun Coffee

Audun Coffee Brazylia Fazenda Rainha Miaki Filter jest to kawa ziarnista jakości specialty pochodząca z Brazylii, wypalona przez Mistrza Świata Roasterów 2015, Auduna Sorbottena. Palarnia Audun Coffee znajduje się w Bydgoszczy i produkuje kawy, które spotkać można w najlepszych kawiarniach w Polsce. Kawa Fazenda Rainha Miaki wypalana jest w jasnym stopniu i poddawana jest obróbce pulped natural. Metoda daje kawy o wysokiej słodyczy i niskiej kwasowości. Audun Fazenda Miaki sprawdzi się zatem idealnie w przelewowych metodach parzenia kawy, czyli w ekspresach przelewowych, pod dripa, Chemexa, AeroPressa, French Pressa. Jednak skłonni do eksperymentów kawosze mogą śmiało wypróbować ją w kawiarkach i ekspresach ciśnieniowych. Dzięki stopniowi palenia i metodzie obróbki, kawa Audun Brazylia Fazenda Rainha Miaki charakteryzuje się intensywną czekoladową słodyczą oraz niską kwasowością. Jest zatem idealna dla fanów klasycznych i czekoladowych kaw. Dzięki swojemu uniwersalnemu smakowi może być również dobrym pomysłem na prezent. Rodzina Miaki zajmuje się uprawą kawy już od ponad 40 lat. Pokolenie, które obecnie zajmuje się uprawami, czerpało wiedzę od swoich rodziców oraz posiłkowało się studiami w kierunku upraw. Plantacje są prowadzone z dbałością o środowisko naturalne, dzięki czemu część farm zdobyła certyfikację UTZ oraz Rainforest Alliance. Kraj: Brazylia Region: Minas Gerais Wysokość: 1050 - 1250 m n.p.m. Odmiana: Yellow Bourbon Metoda obróbki: Pulped natural
Nowość
Bonanza - Peru Cedros Natural Omniroast 250g (outlet)

Data palenia: 11.06.2023

Producent: Bonanza Coffee Roasters

Kawa ziarnista jakości specialty pochodząca z Peru, wypalona w niemieckiej palarni Bonanza. Palona w średnim stopniu (omniroast), idealna do ekspresu przelewowego, dripa, Chemexa, AeroPressa, oraz innych alternatywych metod parzenia, jak i pod espresso. W naparze wyczuwalne są nuty cydru, owoców granatu oraz rumianku. ZIARNO Kraj pochodzenia kawy: Peru Region: San Ignacio Producent: Farmerzy z Cedros Obróbka: Natural Odmiana: Caturra, Bourbon, Pache, Catimor Peru Pedros? Nie, Cedros. To projekt zrzeszający kilku naprawdę drobnych rolników, uprawiających kawy na 1 do 3 hektarów ziemi w centrum Peru. Miks odmian Cattura, Pache, Bourbon i Catimor obrabiany jest metodą naturalną, ale  ma bardzo złożony profil. PARZENIE Coldbrew: 60g/ 1litr wody 25k/ 12 godzin maceracji Protip: nie chowajcie podczas maceracji coldbrew do lodówki. W przypadku tego ziarna warto zmielić drobniej. Rewelacyjnie słodkie coldbrew, z dużą ilością białych kwiatów, soczystego jabłka i skórek cytrusów. Myślę też, że czuć też delikatną gruszkę. Efekt jest bardzo soczysty i orzeźwiający. V60: 18g/ 300ml wody 28klik/ 3:05 Super prosty przepis, który bardzo fajnie sprawdził się przy tym ziarnie. 75 g preinfuzji na 45 sekund, następnie dolanie kolejnych 75. Przy 1:35 dolanie kolejnych, a przy 2:15 dolewamy ostatnie 75g wody. W rezultacie przelew pełen jest białych kwiatów, rumianku, akacji (troszkę liliowy). W tle natomiast pojawia się morela oraz słodkie czerwone jabłko. Kawa ma lekkie body, delikatną, ale bardzo przyjemną kwasowość oraz krótki cukrowy finisz. Słowem: rewelacja.
Najniższa cena: 71,00 zł
Bracia Ziółkowscy - Rwanda Kivu Szybki Przelew Filter 250g

Data palenia: 04.09.2023

Producent: Bracia Ziółkowscy

Mieszanka kaw ziarnistych jakości specialty pochodzących z Rwandy, wypalona przez palarnię Bracia Ziółkowscy. Palona jasno, idealna do ekspresu przelewowego, dripa, Chemexa, AeroPressa, French Pressa, oraz innych alternatywnych metod parzenia. W jej smaku pojawiają się nuty zbliżone do truskawki, marcepanu i jaśminu. Kraj pochodzenia ziaren: Rwanda Region: Kivu Lake Odmiana: Bourbon Metoda obróbki: Natural Położenie upraw: 1600 - 1900 m n.p.m.
Bracia Ziółkowscy - Brazylia Szybki Przelew Filter 250g

Data palenia: 04.09.2023

Producent: Bracia Ziółkowscy

Mieszanka dwóch kaw ziarnistych jakości specialty pochodzących z Brazylii, wypalona przez palarnię Bracia Ziółkowscy. Palona jasno, idealna do ekspresu przelewowego, dripa, Chemexa, AeroPressa, French Pressa, oraz innych alternatywnych metod parzenia. W jej smaku pojawiają się nuty zbliżone do czekolady, orzechów i karmelu. Kraj pochodzenia ziaren: Brazylia Region: Mogiana Farma: Fazenda Maracanã / Fazenda Pinheiro (50%/50%) Odmiana: Arabika Metoda obróbki: Natural Położenie upraw: 900 - 950 m n.p.m. Ocena w cuppingu: 83,5 / 100 pkt
Bracia Ziółkowscy - Etiopia Szybki Przelew Filter 250g

Data palenia: 04.09.2023

Producent: Bracia Ziółkowscy

Mieszanka kaw ziarnistych jakości specialty pochodzących z Etiopii, wypalona przez palarnię Bracia Ziółkowscy. Palona jasno, idealna do ekspresu przelewowego, dripa, Chemexa, AeroPressa, French Pressa, oraz innych alternatywnych metod parzenia. W jej smaku pojawiają się nuty zbliżone do jagód i czarnej herbaty. Kraj pochodzenia ziaren: Etiopia Region: Guji Metoda obróbki: Natural
Bestseller
HAYB - Się Przelewa Owoc 1kg

Data palenia: 19.07.2023

Producent: HAYB

Kawa ziarnista jakości specialty wypalona w warszawskiej palarni HAYB. W opakowaniu znajdziesz ziarna o punktacji 86+ w 100% pochodzące z Rwandy. Kawa palona jasno, polecana szczególnie do kawiarni jako ziarno do gastronomicznych ekspresów przelewowych. Sprawdzi się również do dripa, Chemexa, AeroPressa, French Pressa, oraz innych alternatywnych metod parzenia. W filiżance można odnaleźć wysoką słodycz, która idzie ręka w rękę z przyjemną kwasowością – jak dojrzały, soczysty, letni owoc. Mieszanka składa się z kaw: - 100% Rwanda Opinia roastera: TO OWOC – NIE ZAKAZANY! To nie przelewki – Się Przelewa Owoc to przelewik, taki owocowy, lekki, zbalansowany, z dużą dawką słodyczy i rześką kwaskowością. To owocowa myta Afryka – Rwanda konkretnie – w wydaniu daily. Jej atrakcyjna cena zachęca do wypicia jeszcze jednej kawki i kolejnej! Seria SIĘ PRZELEWA to w ogóle proste sytuacje. Kawka nie wymaga od Ciebie skrupulatnego liczenia klików, będzie dobra, możesz wsypać ją do ekspresu przelewowego bez wyrzutów sumienia – po prostu Effortless Speciality. Jej supermoce (poza przystępnością i niską ceną) to łagodny smak i niska kwasowość, możesz stosować ją we wszystkich metodach przelewowych: wrzuć ją do swojego ekspresu – nieważne czy to Melitta, czy Moccamasster – strzel sobie Chemex, Aeropress, V60, french press czy co tam sobie zażyczysz. Będzie pysznie! Metody parzenia: O palarni: HAYB to warszawska palarnia kawy speciality, która robi swoją robotę porządnie i z uśmiechem - lubią kawę, coś o niej wiedzą, robią ją - wyobrażacie sobie lepszy układ? Chodzi o to, żeby smakowało bez czarów, dlatego ich motto to Effortless Speciality. Wśród kaw HAYB znajdziesz jedynie ziarno jakości speciality, zarówno pod przelewowe metody parzenia, jak i pod espresso, single oraz blendy.
Bestseller
HAYB - Się Przelewa Kwiat 250g

Data palenia: 29.08.2023

Producent: HAYB

Kawa ziarnista jakości speciality z Etiopii, wypalona w warszawskiej palarni HAYB. Palona jasno, polecana szczególnie do kawiarni  jako ziarno do gastronomicznych ekspresów przelewowych. Sprawdzi się również do dripa, Chemexa, AeroPressa, French Pressa, oraz innych alternatywnych metod parzenia. W filiżance można odnaleźć kwiatowy aromat oraz nuty owocowo-herbaciane. Pochodzenie: Etiopia Guji Opinia roastera: Jej supermoce (poza przystępnością i niską ceną) to łagodny smak i niska kwasowość, możesz stosować ją we wszystkich metodach przelewowych: wrzuć ją do swojego ekspresu – nieważne czy to Melitta, czy Moccamasster – strzel sobie Chemex, Aeropress, V60, french press czy co tam sobie zażyczysz. Będzie pysznie. Metody parzenia: O palarni: HAYB to warszawska palarnia kawy speciality, która robi swoją robotę porządnie i z uśmiechem - lubią kawę, coś o niej wiedzą, robią ją - wyobrażacie sobie lepszy układ? Chodzi o to, żeby smakowało bez czarów, dlatego ich motto to Effortless Speciality. Wśród kaw HAYB znajdziesz jedynie ziarno jakości speciality, zarówno pod przelewowe metody parzenia, jak i pod espresso, single oraz blendy.
Bestseller
HAYB - Się Przelewa Kwiat 1kg

Data palenia: 19.07.2023

Producent: HAYB

Kawa ziarnista jakości speciality z Etiopii, wypalona w warszawskiej palarni HAYB. Palona jasno, polecana szczególnie do kawiarni  jako ziarno do gastronomicznych ekspresów przelewowych. Sprawdzi się również do dripa, Chemexa, AeroPressa, French Pressa, oraz innych alternatywnych metod parzenia. W filiżance można odnaleźć kwiatowy aromat oraz nuty owocowo-herbaciane. Pochodzenie: Etiopia Guji Opinia roastera: Jej supermoce (poza przystępnością i niską ceną) to łagodny smak i niska kwasowość, możesz stosować ją we wszystkich metodach przelewowych: wrzuć ją do swojego ekspresu – nieważne czy to Melitta, czy Moccamasster – strzel sobie Chemex, Aeropress, V60, french press czy co tam sobie zażyczysz. Będzie pysznie. Metody parzenia: O palarni: HAYB to warszawska palarnia kawy speciality, która robi swoją robotę porządnie i z uśmiechem - lubią kawę, coś o niej wiedzą, robią ją - wyobrażacie sobie lepszy układ? Chodzi o to, żeby smakowało bez czarów, dlatego ich motto to Effortless Speciality. Wśród kaw HAYB znajdziesz jedynie ziarno jakości speciality, zarówno pod przelewowe metody parzenia, jak i pod espresso, single oraz blendy.
Hard Beans - Polska Parzucha - Kawa ziarnista 250g

Data palenia: 18.07.2023

Producent: Hard Beans

Kawa ziarnista, klasyk gatunku, powrót do narodowych korzeni - wyrafinowana kawa dedykowana zagorzałym entuzjastom konwencjonalnych smaków. Starannie wyselekcjonowana mieszanka arabik pochodzących z Ameryki Środkowej i Południowej zadowoli nawet najbardziej wymagające podniebienia. Palona w średnim stopniu, sprawdzi się jako klasyczna parzucha, uda się ją zaparzyć w dripie, wszelkich akcesoriach przelewowych, french pressie, a także da radę w kawiarce. Połączenie niebanalnej słodyczy czekolady i orzechów włoskich oraz nadzwyczajnej cielistości, dopełnione subtelnym muśnięciem kwasowości to cechy, które wyróżniają ją na tle kawowej przeciętności. Znakomity wybór dla kawowych tradycjonalistów.
HAYB - Się Przelewa Klasyk Filter Blend 1kg

Data palenia: 11.09.2023

Producent: HAYB

Mieszanka kaw ziarnistych jakości speciality wypalona w warszawskiej palarni HAYB. W opakowaniu znajdziesz minimum 85% ziaren z Brazylii i około 15% arabiki różnego pochodzenia. Kawa jest palona jasno, polecana szczególnie do kawiarni  jako ziarno do gastronomicznych ekspresów przelewowych. Sprawdzi się również do dripa, Chemexa, AeroPressa, French Pressa, oraz innych alternatywnych metod parzenia. Mieszanka składa się z kaw: - 85% Brazylia - 15% Arabica Opinia roastera: NA POCZĄTKU BYŁ KLASYK! To nie przelewki – Się Przelewa Klasyk to nasz pierwszy taki przelewik, blend, który sprawił, że zaczęło Się Przelewać. I przelewa do dziś. Tak zdaniem wielu smakuje wzorcowy przelew – niezobowiązująca kawa, oparta o Brazylię z niewielkimi domieszkami bardziej owocowej Afryki. To propozycja, która wręcz mówi „zapraszam do świata speciality” – i tak sobie grzecznie za nią wchodzisz, a potem zostajesz na dłużej! Seria SIĘ PRZELEWA to w ogóle proste sytuacje. Kawka nie wymaga od Ciebie skrupulatnego liczenia klików, będzie dobra, możesz wsypać ją do ekspresu przelewowego bez wyrzutów sumienia – po prostu Effortless Speciality. Jej supermoce (poza przystępnością i niską ceną) to łagodny smak i niska kwasowość, możesz stosować ją we wszystkich metodach przelewowych: wrzuć ją do swojego ekspresu – nieważne czy to Melitta, czy Moccamasster – strzel sobie Chemex, Aeropress, V60, french press czy co tam sobie zażyczysz. Będzie pysznie! Metody parzenia: O palarni: HAYB to warszawska palarnia kawy speciality, która robi swoją robotę porządnie i z uśmiechem - lubią kawę, coś o niej wiedzą, robią ją - wyobrażacie sobie lepszy układ? Chodzi o to, żeby smakowało bez czarów, dlatego ich motto to Effortless Speciality. Wśród kaw HAYB znajdziesz jedynie ziarno jakości speciality, zarówno pod przelewowe metody parzenia, jak i pod espresso, single oraz blendy.
COFFEE PLANT x Coffeedesk - FLOW Fruits Flowers Filter 250g

Data palenia: 31.08.2023

Producent: COFFEE PLANT

Poczuj flow ze specjalną edycją FLOW stworzonego dla Coffeedesk. FLOW Fruits • Flowers doskonale sprawdzi się w ekspresie przelewowym w domu czy w biurze, ale pozostawia także miejsce na własną recepturę w użyciem dripa, chemexa lub aeropressa.  FLOW Coffeedesk Edition to podróż w afrykańskie originy! W smaku spodziewaj się owoców typowych dla Kenii, zbalansowanych cytrusami i nutami kwiatowymi pochodzącymi z Tanzanii. Całość ma wysokie body, wysoką słodycz i wysoki balans. Kenijskie owoce długo pozostają w posmaku. FLOW Fruits • Flowers to szampańskie połączenie i wyjątkowa współpraca. FLOW Fruits • Flowers najprościej zaparzysz w ekspresie przelewowym – nieważne, czy to Moccamaster czy Melitta – kawa z nich będzie równie smaczna! Stosuj proporcję 7 g kawy na 100 ml niskozmineralizowanej wody i daj się ponieść flow. Jest tu również miejsce na pełny profesjonalizm, własną recepturę i drobne niuanse! Efekt będzie równie smaczny z aeropressu, chemexu czy dripa – go with the FLOW!
HAYB - Się Przelewa Tropik Filter 1kg

Data palenia: 19.07.2023

Producent: HAYB

Kawa ziarnista jakości speciality z Kolumbii, wypalona w warszawskiej palarni HAYB. Palona jasno, polecana szczególnie do kawiarni  jako ziarno do gastronomicznych ekspresów przelewowych. Sprawdzi się również do dripa, Chemexa, AeroPressa, French Pressa, oraz innych alternatywnych metod parzenia. W filiżance można odnaleźć nuty dojrzałych owoców, karmelu oraz rumu. Mieszanka składa się z kaw: - 100% Kolumbia Opinia roastera: ŻAR TROPIKÓW! To nie przelewki – Się Przelewa Tropik to czwarty (i najnowszy) przelewik z serii, taki owocowy, ale inaczej niż Owoc. Tej kawy potrzebowaliśmy wszyscy – i w końcu ją mamy. Domknęliśmy kwartet tropikalnie owocową Kolumbią w wydaniu daily – a jej atrakcyjna cena zachęca do wypicia jeszcze jednej kawki i kolejnej! Seria SIĘ PRZELEWA to w ogóle proste sytuacje. Kawka nie wymaga od Ciebie skrupulatnego liczenia klików, będzie dobra, możesz wsypać ją do ekspresu przelewowego bez wyrzutów sumienia – po prostu Effortless Speciality. Jej supermoce (poza przystępnością i niską ceną) to łagodny smak i niska kwasowość, możesz stosować ją we wszystkich metodach przelewowych: wrzuć ją do swojego ekspresu – nieważne czy to Melitta, czy Moccamasster – strzel sobie Chemex, Aeropress, V60, french press czy co tam sobie zażyczysz. Będzie pysznie! Metody parzenia: O palarni: HAYB to warszawska palarnia kawy speciality, która robi swoją robotę porządnie i z uśmiechem - lubią kawę, coś o niej wiedzą, robią ją - wyobrażacie sobie lepszy układ? Chodzi o to, żeby smakowało bez czarów, dlatego ich motto to Effortless Speciality. Wśród kaw HAYB znajdziesz jedynie ziarno jakości speciality, zarówno pod przelewowe metody parzenia, jak i pod espresso, single oraz blendy.
LaCava - Shady BRU Nikaragua + Rwanda 250g

Data palenia: 30.07.2023

Producent: LaCava

Kawa ziarnista jakości speciality wypalona w palarni LaCava. Blend składa się w 70% z arabiki z Nikaragui oraz w 30% z robusty z Rwandy. Palona jasno, idealna jako kawa śniadaniowa - sprawdzi się do ekspresu przelewowego, dripa, Chemexa, AeroPressa, French Pressa, oraz innych alternatywnych metod parzenia. W smaku wyczuwalne są słodkie nuty kakao oraz aromat drzewa cedrowego i świeżego tytoniu.  Takich ziaren kawowy świat jeszcze nie cuppował! Nikaragua Las Mimosas z dodatkiem wysoko punktowanej, mytej robusty Twongere z Rwandy. Robusty przeżywają obecnie renesans. Oceniane rygorystycznie jak najlepsze arabiki, określane są jako „Fine Robusta” i często są od nich droższe w zakupie. Do projektu została wybrana organiczna robusta Fair Trade, certyfikowana przez Rain Forest Alliance.   Kraj pochodzenia kawy: Nikaragua 70% + Rwanda 30% Region: Las Mimosas, Coko Sector Metoda obróbki: Washed Odmiana: Caturra, Robusta Położenie upraw: 1000 - 1800 m n.p.m. Punkty w cuppingu: 84 pkt.
Nowość
Coffeelab - Brewlab Candy Filter 500g

Data palenia: 31.08.2023

Producent: Coffeelab

Kawa ziarnista jakości specialty wypalona w warszawskiej palarni Coffeelab. Palona jasno, idealna do ekspresu przelewowego, dripa, Chemexa, AeroPressa, French Pressa oraz innych alternatywnych metod parzenia. W smaku dominuje słodycz, pojawia się także delikatna owocowość. Kilka słów o kawie od Coffeelab: "Po ziarenka najczęściej sięgamy do Ameryki Centralnej i Południowej. Bazujemy na obróbce naturalnej - choć epizodycznie - dla lepszego balansu i urozmaicenia smaku, możemy dodać trochę mytej. Niewymagająca, łatwa w parzeniu i w przystępnej cenie – idealna na co dzień. Zostaje tylko zmielić, zaparzyć i cieszyć się smakiem!"
COFFEE PLANT - FLOW Mellow Kawa Bezkofeinowa Filter 250g

Data palenia: 06.09.2023

Producent: COFFEE PLANT

Bezkofeinowa kawa ziarnista jakości specialty pochodząca z Meksyku, wypalona w polskiej palarni COFFEE PLANT. Jasno palona, idealna do ekspresu przelewowego, dripa, Chemexa, AeroPressa, French Pressa, oraz innych alternatywnych metod parzenia. Doskonale sprawdzi się również na zimno do cold brew. FLOW Mellow to organiczne ziarna, które zostały pozbawione kofeiny w naturalnym procesie Mountain Water Process, wykorzystującym górską wodę. Łączy w sobie nuty pestkowych i czerwonych owoców. Można w niej wyróżnić nuty kakao, orzecha i żółtej śliwki. Kraj pochodzenia ziarna: Meksyk Metoda obróbki: Mountain Water Process Ocena w cuppingu: 83,5 pkt.
HAYB - Się Przelewa Klasyk Filter Blend 250g

Data palenia: 05.09.2023

Producent: HAYB

Mieszanka kaw ziarnistych jakości speciality wypalona w warszawskiej palarni HAYB. W opakowaniu znajdziesz minimum 85% ziaren z Brazylii i około 15% arabiki różnego pochodzenia. Kawa jest palona jasno, polecana szczególnie do kawiarni  jako ziarno do gastronomicznych ekspresów przelewowych. Sprawdzi się również do dripa, Chemexa, AeroPressa, French Pressa oraz innych alternatywnych metod parzenia. Mieszanka składa się z kaw: - 85% Brazylia - 15% Arabica Opinia roastera: NA POCZĄTKU BYŁ KLASYK! To nie przelewki – Się Przelewa Klasyk to nasz pierwszy taki przelewik, blend, który sprawił, że zaczęło Się Przelewać. I przelewa do dziś. Tak zdaniem wielu smakuje wzorcowy przelew – niezobowiązująca kawa, oparta o Brazylię z niewielkimi domieszkami bardziej owocowej Afryki. To propozycja, która wręcz mówi „zapraszam do świata speciality” – i tak sobie grzecznie za nią wchodzisz, a potem zostajesz na dłużej! Seria SIĘ PRZELEWA to w ogóle proste sytuacje. Kawka nie wymaga od Ciebie skrupulatnego liczenia klików, będzie dobra, możesz wsypać ją do ekspresu przelewowego bez wyrzutów sumienia – po prostu Effortless Speciality. Jej supermoce (poza przystępnością i niską ceną) to łagodny smak i niska kwasowość, możesz stosować ją we wszystkich metodach przelewowych: wrzuć ją do swojego ekspresu – nieważne czy to Melitta, czy Moccamasster – strzel sobie Chemex, Aeropress, V60, french press czy co tam sobie zażyczysz. Będzie pysznie! Metody parzenia: O palarni: HAYB to warszawska palarnia kawy speciality, która robi swoją robotę porządnie i z uśmiechem - lubią kawę, coś o niej wiedzą, robią ją - wyobrażacie sobie lepszy układ? Chodzi o to, żeby smakowało bez czarów, dlatego ich motto to Effortless Speciality. Wśród kaw HAYB znajdziesz jedynie ziarno jakości speciality, zarówno pod przelewowe metody parzenia, jak i pod espresso, single oraz blendy.
Bestseller
HAYB - Się Przelewa Owoc 250g

Data palenia: 29.08.2023

Producent: HAYB

Kawa ziarnista jakości specialty wypalona w warszawskiej palarni HAYB. W opakowaniu znajdziesz ziarna o punktacji 86+ w 100% pochodzące z Rwandy. Kawa palona jasno, polecana szczególnie do kawiarni jako ziarno do gastronomicznych ekspresów przelewowych. Sprawdzi się również do dripa, Chemexa, AeroPressa, French Pressa, oraz innych alternatywnych metod parzenia. W filiżance można odnaleźć wysoką słodycz, która idzie ręka w rękę z przyjemną kwasowością – jak dojrzały, soczysty, letni owoc. Mieszanka składa się z kaw: - 100% Rwanda Opinia roastera: TO OWOC – NIE ZAKAZANY! To nie przelewki – Się Przelewa Owoc to przelewik, taki owocowy, lekki, zbalansowany, z dużą dawką słodyczy i rześką kwaskowością. To owocowa myta Afryka – Rwanda konkretnie – w wydaniu daily. Jej atrakcyjna cena zachęca do wypicia jeszcze jednej kawki i kolejnej! Seria SIĘ PRZELEWA to w ogóle proste sytuacje. Kawka nie wymaga od Ciebie skrupulatnego liczenia klików, będzie dobra, możesz wsypać ją do ekspresu przelewowego bez wyrzutów sumienia – po prostu Effortless Speciality. Jej supermoce (poza przystępnością i niską ceną) to łagodny smak i niska kwasowość, możesz stosować ją we wszystkich metodach przelewowych: wrzuć ją do swojego ekspresu – nieważne czy to Melitta, czy Moccamasster – strzel sobie Chemex, Aeropress, V60, french press czy co tam sobie zażyczysz. Będzie pysznie! Metody parzenia: O palarni: HAYB to warszawska palarnia kawy speciality, która robi swoją robotę porządnie i z uśmiechem - lubią kawę, coś o niej wiedzą, robią ją - wyobrażacie sobie lepszy układ? Chodzi o to, żeby smakowało bez czarów, dlatego ich motto to Effortless Speciality. Wśród kaw HAYB znajdziesz jedynie ziarno jakości speciality, zarówno pod przelewowe metody parzenia, jak i pod espresso, single oraz blendy.
HAYB - Się Przelewa Tropik Filter 500g

Data palenia: 05.09.2023

Producent: HAYB

Kawa ziarnista jakości speciality z Kolumbii, wypalona w warszawskiej palarni HAYB. Palona jasno, polecana szczególnie do kawiarni  jako ziarno do gastronomicznych ekspresów przelewowych. Sprawdzi się również do dripa, Chemexa, AeroPressa, French Pressa, oraz innych alternatywnych metod parzenia. W filiżance można odnaleźć nuty dojrzałych owoców, karmelu oraz rumu. Mieszanka składa się z kaw: - 100% Kolumbia Opinia roastera: ŻAR TROPIKÓW! To nie przelewki – Się Przelewa Tropik to czwarty (i najnowszy) przelewik z serii, taki owocowy, ale inaczej niż Owoc. Tej kawy potrzebowaliśmy wszyscy – i w końcu ją mamy. Domknęliśmy kwartet tropikalnie owocową Kolumbią w wydaniu daily – a jej atrakcyjna cena zachęca do wypicia jeszcze jednej kawki i kolejnej! Seria SIĘ PRZELEWA to w ogóle proste sytuacje. Kawka nie wymaga od Ciebie skrupulatnego liczenia klików, będzie dobra, możesz wsypać ją do ekspresu przelewowego bez wyrzutów sumienia – po prostu Effortless Speciality. Jej supermoce (poza przystępnością i niską ceną) to łagodny smak i niska kwasowość, możesz stosować ją we wszystkich metodach przelewowych: wrzuć ją do swojego ekspresu – nieważne czy to Melitta, czy Moccamasster – strzel sobie Chemex, Aeropress, V60, french press czy co tam sobie zażyczysz. Będzie pysznie! Metody parzenia: O palarni: HAYB to warszawska palarnia kawy speciality, która robi swoją robotę porządnie i z uśmiechem - lubią kawę, coś o niej wiedzą, robią ją - wyobrażacie sobie lepszy układ? Chodzi o to, żeby smakowało bez czarów, dlatego ich motto to Effortless Speciality. Wśród kaw HAYB znajdziesz jedynie ziarno jakości speciality, zarówno pod przelewowe metody parzenia, jak i pod espresso, single oraz blendy.
Bestseller
HAYB - Się Przelewa Kwiat 500g

Data palenia: 05.09.2023

Producent: HAYB

Kawa ziarnista jakości speciality z Etiopii, wypalona w warszawskiej palarni HAYB. Palona jasno, polecana szczególnie do kawiarni  jako ziarno do gastronomicznych ekspresów przelewowych. Sprawdzi się również do dripa, Chemexa, AeroPressa, French Pressa, oraz innych alternatywnych metod parzenia. W filiżance można odnaleźć kwiatowy aromat oraz nuty owocowo-herbaciane. Pochodzenie: Etiopia Guji Opinia roastera: Jej supermoce (poza przystępnością i niską ceną) to łagodny smak i niska kwasowość, możesz stosować ją we wszystkich metodach przelewowych: wrzuć ją do swojego ekspresu – nieważne czy to Melitta, czy Moccamasster – strzel sobie Chemex, Aeropress, V60, french press czy co tam sobie zażyczysz. Będzie pysznie. Metody parzenia: O palarni: HAYB to warszawska palarnia kawy speciality, która robi swoją robotę porządnie i z uśmiechem - lubią kawę, coś o niej wiedzą, robią ją - wyobrażacie sobie lepszy układ? Chodzi o to, żeby smakowało bez czarów, dlatego ich motto to Effortless Speciality. Wśród kaw HAYB znajdziesz jedynie ziarno jakości speciality, zarówno pod przelewowe metody parzenia, jak i pod espresso, single oraz blendy.
LaCava - Limy BRU Etiopia Filter 1kg

Data palenia: 14.06.2023

Producent: LaCava

Kawa ziarnista jakości specialty wypalona w palarni LaCava, pochodząca z Etiopii. Palona jasno, idealna jako kawa śniadaniowa - sprawdzi się do ekspresu przelewowego, dripa, Chemexa, AeroPressa, French Pressa, oraz innych alternatywnych metod parzenia. W smaku wyczuwalne są nuty skórki cytryny, cukru trzcinowego oraz czarnej herbaty. Kraj pochodzenia kawy: Etiopia Region: Sidamo Metoda obróbki: Washed Odmiana: Heirloom Położenie upraw: 1900 - 2200 m n.p.m. Punkty w cuppingu: 86 pkt.
COFFEE PLANT - Kolumbia Blossom Washed Filter 250g

Data palenia: 24.08.2023

Producent: COFFEE PLANT

Kawa ziarnista jakości specialty pochodząca z Kolumbii, wypalona w polskiej palarni COFFEE PLANT. Jasno palona, idealna do ekspresu przelewowego, dripa, Chemexa, AeroPressa, French Pressa, oraz innych alternatywnych metod parzenia. W smaku wyczuwalne są nuty herbaty, maliny, owoców róży i kwiatów. Kraj pochodzenia ziarna: Kolumbia Region: Guayata, Boyaca Metoda obróbki: Washed Odmiana: Castillo, Colombia, Typica Polożenie upraw: 1200 m n.p.m. Ocena w cuppingu: 84,5 / 100 pkt.
LaCava - Shady BRU Nikaragua + Rwanda 1kg

Data palenia: 14.06.2023

Producent: LaCava

Kawa ziarnista jakości speciality wypalona w palarni LaCava. Blend składa się w 70% z arabiki z Nikaragui oraz w 30% z robusty z Rwandy. Palona jasno, idealna jako kawa śniadaniowa - sprawdzi się do ekspresu przelewowego, dripa, Chemexa, AeroPressa, French Pressa, oraz innych alternatywnych metod parzenia. W smaku wyczuwalne są słodkie nuty kakao oraz aromat drzewa cedrowego i świeżego tytoniu.  Takich ziaren kawowy świat jeszcze nie cuppował! Nikaragua Las Mimosas z dodatkiem wysoko punktowanej, mytej robusty Twongere z Rwandy. Robusty przeżywają obecnie renesans. Oceniane rygorystycznie jak najlepsze arabiki, określane są jako „Fine Robusta” i często są od nich droższe w zakupie. Do projektu została wybrana organiczna robusta Fair Trade, certyfikowana przez Rain Forest Alliance.   Kraj pochodzenia kawy: Nikaragua 70% + Rwanda 30% Region: Las Mimosas, Coko Sector Metoda obróbki: Washed Odmiana: Caturra, Robusta Położenie upraw: 1000 - 1800 m n.p.m. Punkty w cuppingu: 84 pkt.
Napar - Brazylia Santa Cecilia Natural Filter 250g

Data palenia: 05.07.2023

Producent: Napar

Kawa ziarnista jakości specialty pochodząca z Brazylii, wypalona w palarni Napar. Palona jasno, idealna do ekspresu przelewowego, dripa, Chemexa, AeroPressa, French Pressa, oraz innych alternatywnych metod parzenia. W smaku wyczuwalne są nuty wanilii, pomarańczy, trzciny cukrowej i kandyzowanych owoców. Kraj pochodzenia kawy: Brazylia Region: Carmo do Paranaiba Producent: Pedro Veloso Metoda obróbki: Natural Odmiana: Acauama Położenie upraw: 1130 m n.p.m.
Lazy Legs - Kolumbia Guayata Filter 250g

Data palenia: 18.06.2023

Producent: Lazy Legs

Kawa ziarnista jakości specialty z Kolumbii, wypalona w Warszawie przez Lazy Legs. Palona w jasnym stopniu, idealna do ekspresu przelewowego, dripa, Chemexa, AeroPressa, French Pressa, oraz innych alternatywnych metod parzenia. Kawa jest owocowa, o wyczuwalnych nutach malin, herbaty i kwiatów.   Kraj pochodzenia: Kolumbia Odmiana: Castillo, Colombia, Typica Metoda obróbki: Washed Opinia roastera: Kolumbia Guayata to kawa z serii Single Special. To kawa, która nam bardzo smakuje dosłownie w każdej formie. Na ciepło i na zimno, zaparzone w V60 i z Clevera. Nie ma znaczenia jak ją robisz, ważne byś robił tak jak będzie dla Ciebie najprościej. Nasze kawy z serii Single Special będą zawsze robione tak, by móc się na nich skupić, ale i zrobić je bez większej kontroli samego procesu. Metody parzenia: O palarni: Kilka słów od założycieli palarni, Piotrka i Dziewula: "Jesteśmy dwoma kumplami i wspólnie organizujemy między innymi eventy Coffee Race Poland, Coffee Race Europe i od tego roku jeszcze Coffee Race USA. Jaramy się kawą i robimy to, na co mamy ochotę. Stworzyliśmy kawy, które nam smakują, dają radość i są proste do zaparzenia. Chcesz ich spróbować, to fajnie - życzymy smacznego!"
Johan & Nyström - Perduras Peru Filter 500g

Producent: Johan & Nyström

Kawa ziarnista jakości specialty pochodząca z Peru, wypalona w szwedzkiej palarni Johan & Nystrom. Kawa dla miłośników ciemniejszego palenia pod przelewowe metody parzenia - sprawdzi się do ekspresu przelewowego, dripa, Chemexa, AeroPressa, French Pressa i innych alternatywnych metod parzenia. W jej smaku pojawiają się nuty przypominające karmel, nugat i czerwone jabłka.   Kraj pochodzenia: Peru Region: Incahuasi Położenie upraw: 1700 - 2300 m n.p.m.
COFFEE PLANT - FLOW Cold Brew Filter 250g

Data palenia: 09.07.2023

Producent: COFFEE PLANT

Mieszanka kaw ziarnistych jakości specialty z Kolumbii i Etiopii, wypalona w polskiej palarni COFFEE PLANT. Jasno palona, polecana szczególnie do cold brew, jednak doskonała również do ekspresu przelewowego, dripa, Chemexa, AeroPressa, French Pressa, oraz innych alternatywnych metod parzenia. Poczuj flow z letnią propozycją FLOW Cold Brew. Delektuj się smakiem kawy macerowanej na zimno, która orzeźwia i pobudza. W smaku wyczujesz dojrzałe owoce muśnięte słońcem. Szukaj truskawki, wiśni, papai z kakaowym posmakiem i winnej kwasowości. Kraj pochodzenia ziarna: Kolumbia / Etiopia Metoda obróbki: Natural Ocena w cuppingu: 86 / 87 pkt.
Etno Cafe - Dobry Przelew 250g

Data palenia: 26.07.2023

Producent: Etno Cafe

Kawa ziarnista pochodząca z Kolumbii oraz Brazylii, wypalana w polskiej palarni Etno Cafe. Jasno palona, idealna do ekspresu przelewowego, dripa, Chemexa, AeroPressa, French Pressa oraz innych alternatywnych metod parzenia. W kawie można wyczuć nuty orzechów, cytrusów oraz deserowej czekolady. Kraj pochodzenia ziarna: Kolumbia / Brazylia Metoda obróbki: Washed / Natural
HAYB - Się Przelewa Tropik Filter 250g

Data palenia: 05.09.2023

Producent: HAYB

Kawa ziarnista jakości speciality z Kolumbii, wypalona w warszawskiej palarni HAYB. Palona jasno, polecana szczególnie do kawiarni  jako ziarno do gastronomicznych ekspresów przelewowych. Sprawdzi się również do dripa, Chemexa, AeroPressa, French Pressa, oraz innych alternatywnych metod parzenia. W filiżance można odnaleźć nuty dojrzałych owoców, karmelu oraz rumu. Mieszanka składa się z kaw: - 100% Kolumbia Opinia roastera: ŻAR TROPIKÓW! To nie przelewki – Się Przelewa Tropik to czwarty (i najnowszy) przelewik z serii, taki owocowy, ale inaczej niż Owoc. Tej kawy potrzebowaliśmy wszyscy – i w końcu ją mamy. Domknęliśmy kwartet tropikalnie owocową Kolumbią w wydaniu daily – a jej atrakcyjna cena zachęca do wypicia jeszcze jednej kawki i kolejnej! Seria SIĘ PRZELEWA to w ogóle proste sytuacje. Kawka nie wymaga od Ciebie skrupulatnego liczenia klików, będzie dobra, możesz wsypać ją do ekspresu przelewowego bez wyrzutów sumienia – po prostu Effortless Speciality. Jej supermoce (poza przystępnością i niską ceną) to łagodny smak i niska kwasowość, możesz stosować ją we wszystkich metodach przelewowych: wrzuć ją do swojego ekspresu – nieważne czy to Melitta, czy Moccamasster – strzel sobie Chemex, Aeropress, V60, french press czy co tam sobie zażyczysz. Będzie pysznie! Metody parzenia: O palarni: HAYB to warszawska palarnia kawy speciality, która robi swoją robotę porządnie i z uśmiechem - lubią kawę, coś o niej wiedzą, robią ją - wyobrażacie sobie lepszy układ? Chodzi o to, żeby smakowało bez czarów, dlatego ich motto to Effortless Speciality. Wśród kaw HAYB znajdziesz jedynie ziarno jakości speciality, zarówno pod przelewowe metody parzenia, jak i pod espresso, single oraz blendy.
Bestseller
SIMPLo - Brazylia Aguas de Marco Filter

Data palenia: 23.07.2023

Producent: SIMPLo

Kawa ziarnista jakości speciality pochodząca z Brazylii, wypalona w warszawskiej palarni SIMPLo. Palona w średnio-jasnym stopniu, idealna do ekspresu przelewowego, dripa, Chemexa, AeroPressa, French Pressa oraz innych alternatywnych metod parzenia, jednak kawa jest również warta spróbowania z kawiarki i ekspresu ciśnieniowego. W smaku pojawia się sporo słodyczy, szczególnie nuty przypominające czekoladę, karmel, orzechy i owoce pestkowe, szczególnie śliwka i nektarynka. Spróbuj także z odrobiną mleka dla podbicia nut orzechowych. Kraj pochodzenia kawy: Brazylia Region: Minas Położenie upraw: 1150 - 1350 m n.p.m. Odmiana: Yellow Bourbon Metoda obróbki: Pulped natural
Lazy Legs - Funky Fruits Filter Blend 250g

Data palenia: 18.06.2023

Producent: Lazy Legs

Blend kaw ziarnistych jakości specialty z Kolumbii i Etiopii, wypalony w Warszawie przez Lazy Legs. Palona w jasnym stopniu, idealna do ekspresu przelewowego, dripa, Chemexa, AeroPressa, French Pressa, oraz innych alternatywnych metod parzenia. Kawa jest owocowa, o wyczuwalnych nutach kwiatów, malin, jagód i kakao.   Kraj pochodzenia: Kolumbia, Etiopia Metoda obróbki: Washed Opinia roastera: Dla nas ta kawa jest genialnym rozwiązaniem na letnie miesiące, kiedy dodamy do niej lodu bądź  zrobimy ją jako cold brew. Kiedy za oknem jest ciepło to ostatnią rzeczą jaką chce się robić to stać w kuchni i ważyć, mierzyć, czekać na wodę w idealnej temperaturze. Z tą kawą nie ma takiego problemu. Bez względu na to czy zrobicie ją z zachowaniem precyzji czy nie to efekt będzie nadal ten sam - będzie funky i będzie fruits. Jeśli szukacie kawy, która będzie zawsze smaczna i niewymagająca w procesie parzenia to jest propozycja właśnie dla Was. Metody parzenia: O palarni: Kilka słów od założycieli palarni, Piotrka i Dziewula: "Jesteśmy dwoma kumplami i wspólnie organizujemy między innymi eventy Coffee Race Poland, Coffee Race Europe i od tego roku jeszcze Coffee Race USA. Jaramy się kawą i robimy to, na co mamy ochotę. Stworzyliśmy kawy, które nam smakują, dają radość i są proste do zaparzenia. Chcesz ich spróbować, to fajnie - życzymy smacznego!"
Coffeelab - Coffee Dealer Brazylia Natural Omniroast 250g

Data palenia: 23.07.2023

Producent: Coffeelab

Kawa ziarnista jakości specialty pochodząca z Brazylii, wypalona w warszawskiej palarni Coffeelab. Palona w średnim stopniu, idealna do wszystkich metod parzenia. W smaku są wyczuwalne nuty toffi, dojrzałych cytryn i orzechów. Kraj pochodzenia kawy: Brazylia Region: Cerrado, Monte Carmelo, Chapado do Ferro Metoda obróbki: Natural Odmiana: Mundo Novo, Topazio
COFFEE PLANT - FLOW Juicy Fruit Filter 250g

Data palenia: 03.09.2023

Producent: COFFEE PLANT

Mieszanka kaw ziarnistych jakości specialty pochodzących z Tanzanii i Etiopii, wypalona w polskiej palarni COFFEE PLANT. Jasno palona, idealna do ekspresu przelewowego, dripa, Chemexa, AeroPressa, French Pressa, oraz innych alternatywnych metod parzenia. FLOW Juicy Fruit łączy w sobie orzeźwiające smaki soczystych owoców z kwiatową nutą. Można w niej wyróżnić nuty akacji, brzoskwini, jaśminu, moreli i cytrusów. Kraj pochodzenia ziarna: Tanzana / Etiopia Metoda obróbki: Washed Ocena w cuppingu: 84,5 / 81 pkt.
LaCava - Daily BRU Filter 1kg

Data palenia: 14.06.2023

Producent: LaCava

Kawa ziarnista jakości specialty wypalona w palarni LaCava, pochodząca w 90% z Gwatemali - pozostałe 10% to arabiki różnego rodzaju. Palona jasno, idealna jako kawa śniadaniowa - sprawdzi się do ekspresu przelewowego, dripa, Chemexa, AeroPressa, French Pressa, oraz innych alternatywnych metod parzenia. W smaku wyczuwalne są nuty mlecznej czekolady, karmelu oraz czerwonego jabłka. Daily Bru to kawa, którą możesz pić codziennie, a każda kolejna paczką zaskoczy Cię czymś nowym. W obecnej edycji jest to w 90% soczysta Gwatemala El Morito. Szukasz kawy, która będzie Twoim pewniakiem do śniadania? Masz ochotę na zaskakujący, owocowy twist, który wciągnie Cię w świat kaw przelewowych? Oto ona! Kraj pochodzenia kawy: Gwatemala 90% + różne odmiany arabiki 10% Region: El Morito Metoda obróbki: Washed Odmiana: Bourbon, Caturra, Pache Położenie upraw: 1800 - 2000 m n.p.m. Punkty w cuppingu: 84 pkt.
KYOTO - Drippin All Day Everyday Kenia Filter 250g

Data palenia: 12.07.2023

Producent: KYOTO

Kawa ziarnista jakości specialty pochodząca z Kenii, wypalona we wrocławskiej palarni KYOTO Coffee Roasters. Palona jasno, idealna do ekspresu przelewowego, dripa, Chemexa, AeroPressa, French Pressa, oraz innych alternatywnych metod parzenia. W smaku wyczuwalne są naturalne nuty przypominające czarną porzeczkę i pomidora. Kraj pochodzenia kawy: Kenia Region: Nyeri Plantacja: Małe gospodarstwa Metoda obróbki: Washed Odmiana: Sl28, SL34, Ruiru 11 Położenie upraw: 1600 - 2000 m n.p.m.
Nowość
LaCava - Kolumbia Las Petunias Washed Filter 250g

Data palenia: 30.07.2023

Producent: LaCava

Kawa ziarnista jakości specialty pochodząca z Kolumbii, wypalona z okazji urodzin palarni LaCava. Palona jasno, idealna do ekspresu przelewowego, dripa, Chemexa, AeroPressa, French Pressa, oraz innych alternatywnych metod parzenia. W smaku wyczuwalne są nuty pomarańczy, ciemnej czekolady i karmelu. Kraj pochodzenia kawy: Kolumbia Region: Antioquia Metoda obróbki: Washed Odmiana: Típica, Bourbon, Caturra, Castillo, Colombia & Catuaí Położenie upraw: 1200 - 2000 m n.p.m. Punkty w cuppingu: 84 / 100 pkt