Darmowa dostawa od 199 zł
Błyskawiczna wysyłka
365 dni na zwrot
Przelej w dobrej cenie! Oto sprawdzone paczki ziaren specialty na każdą kieszeń i do każdej alternatywnej metody parzenia. Hity z Coffeedeskowej półki idealne na start, do uzupełniania zapasów, a także na prezent.
Filtrowanie i sortowanie
1 - 35 produktów z 56 dostępnych
COFFEE PLANT - FLOW Very Berry Filter 250g

Producent: COFFEE PLANT

Data palenia: 24.05.2024

Mieszanka kaw ziarnistych jakości specialty z Rwandy i Etiopii, wypalona w polskiej palarni COFFEE PLANT. Jasno palona, idealna do ekspresu przelewowego, dripa, Chemexa, AeroPressa, French Pressa, oraz innych alternatywnych metod parzenia. FLOW Very Berry jest bardzo słodka i jednocześnie bardzo owocowa. Łączy w sobie nuty pestkowych i czerwonych owoców. Kawa o wysokiej słodyczy z nutą czerwonych owoców takich jak wiśnie, porzeczki i śliwki. Kraj pochodzenia ziarna: Rwanda / Etiopia Metoda obróbki: Natural Ocena w cuppingu: 84,5 / 87 pkt.
Audun Coffee - Brazylia Fazenda Rainha Miaki Filter 250g

Producent: Audun Coffee

Data palenia: 14.05.2024

Audun Coffee Brazylia Fazenda Rainha Miaki Filter jest to kawa ziarnista jakości specialty pochodząca z Brazylii, wypalona przez Mistrza Świata Roasterów 2015, Auduna Sorbottena. Palarnia Audun Coffee znajduje się w Bydgoszczy i produkuje kawy, które spotkać można w najlepszych kawiarniach w Polsce. Kawa Fazenda Rainha Miaki wypalana jest w jasnym stopniu i poddawana jest obróbce pulped natural. Metoda daje kawy o wysokiej słodyczy i niskiej kwasowości. Audun Fazenda Miaki sprawdzi się zatem idealnie w przelewowych metodach parzenia kawy, czyli w ekspresach przelewowych, pod dripa, Chemexa, AeroPressa, French Pressa. Jednak skłonni do eksperymentów kawosze mogą śmiało wypróbować ją w kawiarkach i ekspresach ciśnieniowych. Dzięki stopniowi palenia i metodzie obróbki, kawa Audun Brazylia Fazenda Rainha Miaki charakteryzuje się intensywną czekoladową słodyczą oraz niską kwasowością. Jest zatem idealna dla fanów klasycznych i czekoladowych kaw. Dzięki swojemu uniwersalnemu smakowi może być również dobrym pomysłem na prezent. Rodzina Miaki zajmuje się uprawą kawy już od ponad 40 lat. Pokolenie, które obecnie zajmuje się uprawami, czerpało wiedzę od swoich rodziców oraz posiłkowało się studiami w kierunku upraw. Plantacje są prowadzone z dbałością o środowisko naturalne, dzięki czemu część farm zdobyła certyfikację UTZ oraz Rainforest Alliance. Kraj: Brazylia Region: Minas Gerais Wysokość: 1050 - 1250 m n.p.m. Odmiana: Yellow Bourbon Metoda obróbki: Pulped natural
COFFEE PLANT - FLOW Juicy Fruit Filter 250g

Producent: COFFEE PLANT

Data palenia: 17.05.2024

Mieszanka kaw ziarnistych jakości specialty pochodzących z Tanzanii i Etiopii, wypalona w polskiej palarni COFFEE PLANT. Jasno palona, idealna do ekspresu przelewowego, dripa, Chemexa, AeroPressa, French Pressa, oraz innych alternatywnych metod parzenia. FLOW Juicy Fruit łączy w sobie orzeźwiające smaki soczystych owoców z kwiatową nutą. Można w niej wyróżnić nuty akacji, brzoskwini, jaśminu, moreli i cytrusów. Kraj pochodzenia ziarna: Tanzana / Etiopia Metoda obróbki: Washed Ocena w cuppingu: 84,5 / 81 pkt.
HAYB - Się Przelewa Tropik Filter 250g

Producent: HAYB

Data palenia: 04.07.2024

Kawa ziarnista jakości speciality z Kolumbii, wypalona w warszawskiej palarni HAYB. Palona jasno, polecana szczególnie do kawiarni  jako ziarno do gastronomicznych ekspresów przelewowych. Sprawdzi się również do dripa, Chemexa, AeroPressa, French Pressa, oraz innych alternatywnych metod parzenia. W filiżance można odnaleźć nuty dojrzałych owoców, karmelu oraz rumu. Mieszanka składa się z kaw: - 100% Kolumbia Opinia roastera: ŻAR TROPIKÓW! To nie przelewki – Się Przelewa Tropik to czwarty (i najnowszy) przelewik z serii, taki owocowy, ale inaczej niż Owoc. Tej kawy potrzebowaliśmy wszyscy – i w końcu ją mamy. Domknęliśmy kwartet tropikalnie owocową Kolumbią w wydaniu daily – a jej atrakcyjna cena zachęca do wypicia jeszcze jednej kawki i kolejnej! Seria SIĘ PRZELEWA to w ogóle proste sytuacje. Kawka nie wymaga od Ciebie skrupulatnego liczenia klików, będzie dobra, możesz wsypać ją do ekspresu przelewowego bez wyrzutów sumienia – po prostu Effortless Speciality. Jej supermoce (poza przystępnością i niską ceną) to łagodny smak i niska kwasowość, możesz stosować ją we wszystkich metodach przelewowych: wrzuć ją do swojego ekspresu – nieważne czy to Melitta, czy Moccamasster – strzel sobie Chemex, Aeropress, V60, french press czy co tam sobie zażyczysz. Będzie pysznie! Metody parzenia: O palarni: HAYB to warszawska palarnia kawy speciality, która robi swoją robotę porządnie i z uśmiechem - lubią kawę, coś o niej wiedzą, robią ją - wyobrażacie sobie lepszy układ? Chodzi o to, żeby smakowało bez czarów, dlatego ich motto to Effortless Speciality. Wśród kaw HAYB znajdziesz jedynie ziarno jakości speciality, zarówno pod przelewowe metody parzenia, jak i pod espresso, single oraz blendy.
COFFEE PLANT - Flow Brownie Filter 250g

Producent: COFFEE PLANT

Data palenia: 27.05.2024

Mieszanka kaw ziarnistych jakości specialty pochodzących z Brazylii i Kenii, wypalona w polskiej palarni COFFEE PLANT. Jasno palona, idealna do ekspresu przelewowego, dripa, Chemexa, AeroPressa, French Pressa, oraz innych alternatywnych metod parzenia. Flow Brownie to klasyczna kawa pozbawiona kwasowości, która łączy w sobie nuty czekolady, orzechów, rodzynek i śliwki. Kraj pochodzenia ziarna: Brazylia / Kenia Metoda obróbki: Natural / Anaerobic Ocena w cuppingu: 84 / 86,5 pkt.
COFFEE PLANT - FLOW Cold Brew Filter 250g

Producent: COFFEE PLANT

Data palenia: 29.05.2024

Mieszanka kaw ziarnistych jakości specialty z Rwandy i Etiopii, wypalona w polskiej palarni COFFEE PLANT. Jasno palona, polecana szczególnie do cold brew, jednak doskonała również do ekspresu przelewowego, dripa, Chemexa, AeroPressa, French Pressa, oraz innych alternatywnych metod parzenia. Poczuj flow z letnią propozycją FLOW Cold Brew. Delektuj się smakiem kawy macerowanej na zimno, która orzeźwia i pobudza. W smaku paleta orzeźwiających owoców cytrusowych i słodkich owoców leśnych, muśniętych letnim słońcem. Kraj pochodzenia ziarna: Rwanda / Etiopia Metoda obróbki: Washed / Natural Ocena w cuppingu: 85 / 86 pkt.
COFFEE PLANT x Coffeedesk - FLOW Fruits Flowers Filter 250g

Producent: COFFEE PLANT

Data palenia: 19.06.2024

Poczuj flow ze specjalną edycją FLOW stworzonego dla Coffeedesk. FLOW Fruits • Flowers doskonale sprawdzi się w ekspresie przelewowym w domu czy w biurze, ale pozostawia także miejsce na własną recepturę w użyciem dripa, chemexa lub aeropressa.  FLOW Coffeedesk Edition to podróż w afrykańskie originy! W smaku spodziewaj się owoców typowych dla Kenii, zbalansowanych cytrusami i nutami kwiatowymi pochodzącymi z Tanzanii. Całość ma wysokie body, wysoką słodycz i wysoki balans. Kenijskie owoce długo pozostają w posmaku. FLOW Fruits • Flowers to szampańskie połączenie i wyjątkowa współpraca. FLOW Fruits • Flowers najprościej zaparzysz w ekspresie przelewowym – nieważne, czy to Moccamaster czy Melitta – kawa z nich będzie równie smaczna! Stosuj proporcję 7 g kawy na 100 ml niskozmineralizowanej wody i daj się ponieść flow. Jest tu również miejsce na pełny profesjonalizm, własną recepturę i drobne niuanse! Efekt będzie równie smaczny z aeropressu, chemexu czy dripa – go with the FLOW!
Hi! Coffeedesk - Juicy Monster Filter 250g

Producent: Coffeedesk

Data palenia: 20.05.2024

Jak w życiu! Gdy poznajesz szaloną i kapryśna osobowość, bez której nie wyobrażasz sobie letniego cold brew. Orzeźwiająco-cytrusowy rozmach dla prawdziwych koneserów. Ekscesy, fanaberie i soczysta rozkosz podniebienia dla odważnych entuzjastów. Profil smakowy: cytrusowo-owocowy. Kraj pochodzenia ziarna: Kenia Region: Nyeri Odmiana: Ruiru 11, Sl28, SL34 Obróbka: washed Wysokość upraw: 1600 - 1780 m n.p.m. Ocena w cuppingu: 86 SCA Kawy Hi! Coffeedesk są doskonałą propozycją dla tych, którzy szukają doskonałego i powtarzalnego smaku. Zawsze dostępne świeże ziarna są łatwe w przygotowaniu i nie wymagają aptecznej precyzji. Idealne do zaparzaczy takich jak: Clever, Hario V60, Chemex czy klasyczny Frenchpress. Selected, matched, freshly roasted. Powiedz Hi! kawie specialty idealnej na co dzień i od święta. Dla siebie, dla znajomych, dla rodziny i dla kawowych sceptyków. Pod esko i filtr, do tańca i tak jak tylko chcesz. Z kawami Hi! Coffeedesk odtworzysz najlepsze nuty z pięciolinii specialty. Wciągają, uwodzą, zaskakują, dodają kopa i poprawiają humor jak najlepsza piosenka. W końcu to Hi-Filtered od Coffeedesk.
Promocja
Arcaffe Capraia - Puszka 250g

Producent: Arcaffe

Mielona mieszanka kaw z Salwadoru i Etiopii wypalana przez włoskiego producenta Arcaffe. Palona w średnim stopniu, sprawdzi się doskonale kawiarek, ekspresów przelewowych i french pressów. Kawa jest gładka, o nutach karmelu. Nazwa tej utworzonej w 2022 roku mieszanki nawiązuje do jedej z najmniejszych Wysp Toskańskich. To 100% Arabika rewelacyjna zarówno czarna, jak i z dodatkiem mleka.
Najniższa cena: 43,90 zł
43,90 zł
SIMPLo - Brazylia Aguas de Marco Filter

Producent: SIMPLo

Data palenia: 10.05.2024

Kawa ziarnista jakości speciality pochodząca z Brazylii, wypalona w warszawskiej palarni SIMPLo. Palona w średnio-jasnym stopniu, idealna do ekspresu przelewowego, dripa, Chemexa, AeroPressa, French Pressa oraz innych alternatywnych metod parzenia, jednak kawa jest również warta spróbowania z kawiarki i ekspresu ciśnieniowego. W smaku pojawia się sporo słodyczy, szczególnie nuty przypominające czekoladę, karmel, orzechy i owoce pestkowe, szczególnie śliwka i nektarynka. Spróbuj także z odrobiną mleka dla podbicia nut orzechowych. Kraj pochodzenia kawy: Brazylia Region: Minas Położenie upraw: 1150 - 1350 m n.p.m. Odmiana: Yellow Bourbon Metoda obróbki: Pulped natural
HAYB - Się Przelewa Owoc 1kg

Producent: HAYB

Data palenia: 04.07.2024

Kawa ziarnista jakości specialty wypalona w warszawskiej palarni HAYB. W opakowaniu znajdziesz ziarna o punktacji 86+ w 100% pochodzące z Rwandy. Kawa palona jasno, polecana szczególnie do kawiarni jako ziarno do gastronomicznych ekspresów przelewowych. Sprawdzi się również do dripa, Chemexa, AeroPressa, French Pressa, oraz innych alternatywnych metod parzenia. W filiżance można odnaleźć wysoką słodycz, która idzie ręka w rękę z przyjemną kwasowością – jak dojrzały, soczysty, letni owoc. Mieszanka składa się z kaw: - 100% Rwanda Opinia roastera: TO OWOC – NIE ZAKAZANY! To nie przelewki – Się Przelewa Owoc to przelewik, taki owocowy, lekki, zbalansowany, z dużą dawką słodyczy i rześką kwaskowością. To owocowa myta Afryka – Rwanda konkretnie – w wydaniu daily. Jej atrakcyjna cena zachęca do wypicia jeszcze jednej kawki i kolejnej! Seria SIĘ PRZELEWA to w ogóle proste sytuacje. Kawka nie wymaga od Ciebie skrupulatnego liczenia klików, będzie dobra, możesz wsypać ją do ekspresu przelewowego bez wyrzutów sumienia – po prostu Effortless Speciality. Jej supermoce (poza przystępnością i niską ceną) to łagodny smak i niska kwasowość, możesz stosować ją we wszystkich metodach przelewowych: wrzuć ją do swojego ekspresu – nieważne czy to Melitta, czy Moccamasster – strzel sobie Chemex, Aeropress, V60, french press czy co tam sobie zażyczysz. Będzie pysznie! Metody parzenia: O palarni: HAYB to warszawska palarnia kawy speciality, która robi swoją robotę porządnie i z uśmiechem - lubią kawę, coś o niej wiedzą, robią ją - wyobrażacie sobie lepszy układ? Chodzi o to, żeby smakowało bez czarów, dlatego ich motto to Effortless Speciality. Wśród kaw HAYB znajdziesz jedynie ziarno jakości speciality, zarówno pod przelewowe metody parzenia, jak i pod espresso, single oraz blendy.
Hi! Coffeedesk - Holy Cup Filter 250g

Producent: Coffeedesk

Data palenia: 19.06.2024

Oto subtelność w świecie kawy. Urocza i kusząca. Lubi białe kwiaty, pachnące róże i jaśmin. Delikatna i dyskretna, a jednak odważnie rozpęta burzę smaków. Nie daj się zwieść! Zaraz poznasz supermoce naszej kofeinowej ekscelencji. Profil smakowy: kwiatowo-herbaciany Kraj pochodzenia ziarna: Etiopia Region: Sidama Odmiana: Heirloom Obróbka: washed Wysokość upraw: 1800 - 2000 m n.p.m. Ocena w cuppingu: 86 SCA Kawy Hi! Coffeedesk są doskonałą propozycją dla tych, którzy szukają doskonałego i powtarzalnego smaku. Zawsze dostępne świeże ziarna są łatwe w przygotowaniu i nie wymagają aptecznej precyzji. Idealne do zaparzaczy takich jak: Clever, Hario V60, Chemex czy klasyczny Frenchpress. Selected, matched, freshly roasted. Powiedz Hi! kawie specialty idealnej na co dzień i od święta. Dla siebie, dla znajomych, dla rodziny i dla kawowych sceptyków. Pod esko i filtr, do tańca i tak jak tylko chcesz. Z kawami Hi! Coffeedesk odtworzysz najlepsze nuty z pięciolinii specialty. Wciągają, uwodzą, zaskakują, dodają kopa i poprawiają humor jak najlepsza piosenka. W końcu to Hi-Filtered od Coffeedesk.
SIMPLo - Etiopia Ora Filter

Producent: SIMPLo

Data palenia: 10.05.2024

Kawa ziarnista jakości speciality pochodząca z Etiopii, wypalona w warszawskiej palarni SIMPLo. Palona jasno, idealna do ekspresu przelewowego, dripa, Chemexa, AeroPressa, French Pressa oraz innych alternatywnych metod parzenia. Kawa kryje się pod tajemniczą nazwą Ora. Taki jest pomysł palarni SIMPLo - nie znajdziemy na opakowaniach znanych z niemal wszystkich palarni specialty szerokiego spektrum informacji. Próżno szukać na opakowaniu nazwy producenta, regionu, metody obróbki, wysokości plantacji czy innych detali. Z przodu widnieje tylko nazwa, która ma być nawiązaniem do wielkich utworów muzycznych oraz profil smakowy kawy - suszone owoce, jagody oraz landrynki. Z tyłu można wyciągnąć z opisu informację o tym, że są to ziarna z Etiopii, które po prostu pokocha się, bo obfitują w smak i są bezproblemowe.   Parzymy Ziarna są ładne, drobne, wypalone w stopniu średnim. Z pewnością dobrze się sprawdzą także we french pressie, ekspresie przelewowym czy nawet w kawiarce i dadzą rześki, przyjemny napój. Po zmieleniu kawa pachnie słodko, z nutami cytrusowymi, niczym klasyczna, fajna Etiopia. Dripper V60: 18g ziaren, 300ml wody o temperaturze 90 stopni. Klasyk. Do tego około 60g wody na preinfuzję. Po wlaniu jej do kawy kręcimy lekko dripperem, żeby woda równomiernie się rozprowadziła. Po 30 sekundach pierwsze zalanie do około 150ml i potem w porcjach sukcesywnie dolawamy do 300ml, co powinno nastąpić w okolicach 2:00 minuty. Pozwalamy przelać się wodzie, kończąc całe parzenie w niecałe 3:00 minuty. Efekt? Czarna herbata, delikatne,  suszone, fioletowe owoce i słodki, cytrusowy finisz. W smaku, prócz czarnej herbaty i ponownie przyjemnych, suszonych owoców pojawia się silny posmak cytrynowych landrynek. Do tego niskie body, lekkość i orzeźwienie.  Chemex: Podobne efekty, ale jeszcze lżejsze, a landrynki przeszły nieco bardziej w stronę słodkiej cytryny, wyszły w chemeksie. Tutaj też, idąc za ideą prostoty, nie kombinujemy za dużo i stawiamy na klasyczne 30g kawy i 500ml wody, z 30-sekundową preinfuzją z 90g wody i czasem parzenia nieco powyżej 4:00 minut. Aeropress może tu dać duże pole do popisu, zarówno w metodzie odwróconej i klasycznej. Ta kawa jest prosta w obsłudze i przyjemna za każdym razem, stąd śmiało można sobie ją parzyć w aeropressie tak, jak lubicie najbardziej. Co proponujemy? Mielimy kawę (18g) ciut drobniej niż do v60, stawiamy aeropress na szklance i za jednym razem wlewamy silnym strumieniem 250g. Zatykamy tubę, czekamy do 1:30 i przeciskamy. Charakterystyczny, "brudny" charakter aeropressu, do tego słodycz owoców i cytrusowy finisz. Kraj pochodzenia kawy: Etiopia Region: Sidamo Położenie upraw: 1600 - 2000 m n.p.m. Odmiana: Heirloom (lokalne odmiany arabiki) Metoda obróbki: Washed
HAYB - Się Przelewa Tropik Filter 1kg

Producent: HAYB

Data palenia: 17.06.2024

Kawa ziarnista jakości speciality z Kolumbii, wypalona w warszawskiej palarni HAYB. Palona jasno, polecana szczególnie do kawiarni  jako ziarno do gastronomicznych ekspresów przelewowych. Sprawdzi się również do dripa, Chemexa, AeroPressa, French Pressa, oraz innych alternatywnych metod parzenia. W filiżance można odnaleźć nuty dojrzałych owoców, karmelu oraz rumu. Mieszanka składa się z kaw: - 100% Kolumbia Opinia roastera: ŻAR TROPIKÓW! To nie przelewki – Się Przelewa Tropik to czwarty (i najnowszy) przelewik z serii, taki owocowy, ale inaczej niż Owoc. Tej kawy potrzebowaliśmy wszyscy – i w końcu ją mamy. Domknęliśmy kwartet tropikalnie owocową Kolumbią w wydaniu daily – a jej atrakcyjna cena zachęca do wypicia jeszcze jednej kawki i kolejnej! Seria SIĘ PRZELEWA to w ogóle proste sytuacje. Kawka nie wymaga od Ciebie skrupulatnego liczenia klików, będzie dobra, możesz wsypać ją do ekspresu przelewowego bez wyrzutów sumienia – po prostu Effortless Speciality. Jej supermoce (poza przystępnością i niską ceną) to łagodny smak i niska kwasowość, możesz stosować ją we wszystkich metodach przelewowych: wrzuć ją do swojego ekspresu – nieważne czy to Melitta, czy Moccamasster – strzel sobie Chemex, Aeropress, V60, french press czy co tam sobie zażyczysz. Będzie pysznie! Metody parzenia: O palarni: HAYB to warszawska palarnia kawy speciality, która robi swoją robotę porządnie i z uśmiechem - lubią kawę, coś o niej wiedzą, robią ją - wyobrażacie sobie lepszy układ? Chodzi o to, żeby smakowało bez czarów, dlatego ich motto to Effortless Speciality. Wśród kaw HAYB znajdziesz jedynie ziarno jakości speciality, zarówno pod przelewowe metody parzenia, jak i pod espresso, single oraz blendy.
HAYB - Się Przelewa Tropik Filter 500g

Producent: HAYB

Data palenia: 17.06.2024

Kawa ziarnista jakości speciality z Kolumbii, wypalona w warszawskiej palarni HAYB. Palona jasno, polecana szczególnie do kawiarni  jako ziarno do gastronomicznych ekspresów przelewowych. Sprawdzi się również do dripa, Chemexa, AeroPressa, French Pressa, oraz innych alternatywnych metod parzenia. W filiżance można odnaleźć nuty dojrzałych owoców, karmelu oraz rumu. Mieszanka składa się z kaw: - 100% Kolumbia Opinia roastera: ŻAR TROPIKÓW! To nie przelewki – Się Przelewa Tropik to czwarty (i najnowszy) przelewik z serii, taki owocowy, ale inaczej niż Owoc. Tej kawy potrzebowaliśmy wszyscy – i w końcu ją mamy. Domknęliśmy kwartet tropikalnie owocową Kolumbią w wydaniu daily – a jej atrakcyjna cena zachęca do wypicia jeszcze jednej kawki i kolejnej! Seria SIĘ PRZELEWA to w ogóle proste sytuacje. Kawka nie wymaga od Ciebie skrupulatnego liczenia klików, będzie dobra, możesz wsypać ją do ekspresu przelewowego bez wyrzutów sumienia – po prostu Effortless Speciality. Jej supermoce (poza przystępnością i niską ceną) to łagodny smak i niska kwasowość, możesz stosować ją we wszystkich metodach przelewowych: wrzuć ją do swojego ekspresu – nieważne czy to Melitta, czy Moccamasster – strzel sobie Chemex, Aeropress, V60, french press czy co tam sobie zażyczysz. Będzie pysznie! Metody parzenia: O palarni: HAYB to warszawska palarnia kawy speciality, która robi swoją robotę porządnie i z uśmiechem - lubią kawę, coś o niej wiedzą, robią ją - wyobrażacie sobie lepszy układ? Chodzi o to, żeby smakowało bez czarów, dlatego ich motto to Effortless Speciality. Wśród kaw HAYB znajdziesz jedynie ziarno jakości speciality, zarówno pod przelewowe metody parzenia, jak i pod espresso, single oraz blendy.
DARMOWA DOSTAWA
Hard Beans - Brazylia Samambaia Filter - Kawa ziarnista 250g

Producent: Hard Beans

Data palenia: 10.07.2024

Kawa ziarnista jakości specialty pochodząca z Brazylii, wypalana przez polską palarnię Hard Beans. Palona jasno, idealna do ekspresu przelewowego, dripa, Chemexa, AeroPressa, French Pressa, oraz innych alternatywnych metod parzenia. W smaku kawy pojawiają się naturalne nuty zbliżone do herbatników, toffi, mlecznej czekolady i czerwonych jabłek. Kraj pochodzenia ziarna: Brazylia Region: Sul de Minas Metoda obróbki: Pulped natural Odmiana: Yellow Bourbon Położenie upraw: 1200 m n.p.m.
Hi! Coffeedesk - Good Chief Filter Kawa Ziarnista 250g

Producent: Coffeedesk

Data palenia: 20.05.2024

W tej paczce czeka szef wszystkich szefów: czekoladowo–orzechowe dobro, które sprawdzi się w każdej metodzie parzenia. Nigdy Cię nie zawiedzie! Nigdy nie opuści! Możemy śmiało i bezceremonialnie powiedzieć, że to najlepszy start w sztuce parzenia kawy. Profil smakowy: czekoladowo-orzechowy. Kraj pochodzenia ziarna: Kolumbia Region: Antioquia Odmiana: Bourbon, Typica, Caturra, Castillo, Colombia, Catuai Obróbka: washed Wysokość upraw: 1300 - 2200 m n.p.m. Ocena w cuppingu: 84 SCA Kawy Hi! Coffeedesk są doskonałą propozycją dla tych, którzy szukają doskonałego i powtarzalnego smaku. Zawsze dostępne świeże ziarna są łatwe w przygotowaniu i nie wymagają aptecznej precyzji. Idealne do zaparzaczy takich jak: Clever, Hario V60, Chemex czy klasyczny Frenchpress. Selected, matched, freshly roasted. Powiedz Hi! kawie specialty idealnej na co dzień i od święta. Dla siebie, dla znajomych, dla rodziny i dla kawowych sceptyków. Pod esko i filtr, do tańca i tak jak tylko chcesz. Z kawami Hi! Coffeedesk odtworzysz najlepsze nuty z pięciolinii specialty. Wciągają, uwodzą, zaskakują, dodają kopa i poprawiają humor jak najlepsza piosenka. W końcu to Hi-Filtered od Coffeedesk.
COFFEE PLANT - FLOW Mellow Kawa Bezkofeinowa Filter 250g

Producent: COFFEE PLANT

Data palenia: 17.05.2024

Bezkofeinowa kawa ziarnista jakości specialty pochodząca z Meksyku, wypalona w polskiej palarni COFFEE PLANT. Jasno palona, idealna do ekspresu przelewowego, dripa, Chemexa, AeroPressa, French Pressa, oraz innych alternatywnych metod parzenia. Doskonale sprawdzi się również na zimno do cold brew. FLOW Mellow to organiczne ziarna, które zostały pozbawione kofeiny w naturalnym procesie Mountain Water Process, wykorzystującym górską wodę. Łączy w sobie nuty pestkowych i czerwonych owoców. Można w niej wyróżnić nuty kakao, orzecha i żółtej śliwki. Kraj pochodzenia ziarna: Meksyk Metoda obróbki: Mountain Water Process Ocena w cuppingu: 83,5 pkt.
DARMOWA DOSTAWA
Hard Beans - Peru Cajamarca SHB+ Filter - Kawa ziarnista 250g

Producent: Hard Beans

Data palenia: 09.07.2024

Kawa ziarnista jakości specialty pochodząca z Peru, wypalana przez polską palarnię Hard Beans. Palona w średnim stopniu, idealna do ekspresu przelewowego, dripa, Chemexa, AeroPressa, French Pressa, oraz innych alternatywnych metod parzenia. W filiżance możesz spodziewać się zbalansowanego body, delikatnej kwasowości cytrusów, owocowości czerwonych jabłek i słodyczy karmelu. Kraj pochodzenia ziarna: Peru Region: Cajamarca Metoda obróbki: Washed Odmiana: Bourbon, Typica Położenie upraw: 1600 - 2000 m n.p.m.
Hi! Coffeedesk - Mad Jungle Filter 250g

Producent: Coffeedesk

Data palenia: 24.02.2024

Jak w życiu! Gdy poznajesz szaloną i kapryśna osobowość, bez której nie wyobrażasz sobie letniego cold brew. Orzeźwiająco-cytrusowy rozmach dla prawdziwych koneserów. Ekscesy, fanaberie i soczysta rozkosz podniebienia dla odważnych entuzjastów. Profil smakowy: cytrusowo-owocowy. Kraj pochodzenia ziarna: Rwanda / Indonezja Region: Nyamagabe / North Sumatra Odmiana: Red Bourbon / Abyssinia, Ateng, Gayo 1, Gayo 2, Timtim Obróbka: natural / anaerobic Wysokość upraw: 1600 / 1500 - 1700 m n.p.m. Ocena w cuppingu: 86 / 85,5 SCA Kawy Hi! Coffeedesk są doskonałą propozycją dla tych, którzy szukają doskonałego i powtarzalnego smaku. Zawsze dostępne świeże ziarna są łatwe w przygotowaniu i nie wymagają aptecznej precyzji. Idealne do zaparzaczy takich jak: Clever, Hario V60, Chemex czy klasyczny Frenchpress. Selected, matched, freshly roasted. Powiedz Hi! kawie specialty idealnej na co dzień i od święta. Dla siebie, dla znajomych, dla rodziny i dla kawowych sceptyków. Pod esko i filtr, do tańca i tak jak tylko chcesz. Z kawami Hi! Coffeedesk odtworzysz najlepsze nuty z pięciolinii specialty. Wciągają, uwodzą, zaskakują, dodają kopa i poprawiają humor jak najlepsza piosenka. W końcu to Hi-Filtered od Coffeedesk.
Bracia Ziółkowscy - Rwanda Kivu Szybki Przelew Filter 250g

Producent: Bracia Ziółkowscy

Data palenia: 03.07.2024

Mieszanka kaw ziarnistych jakości specialty pochodzących z Rwandy, wypalona przez palarnię Bracia Ziółkowscy. Palona jasno, idealna do ekspresu przelewowego, dripa, Chemexa, AeroPressa, French Pressa, oraz innych alternatywnych metod parzenia. W jej smaku pojawiają się nuty zbliżone do truskawki, marcepanu i jaśminu. Kraj pochodzenia ziaren: Rwanda Region: Kivu Lake Odmiana: Bourbon Metoda obróbki: Natural Położenie upraw: 1600 - 1900 m n.p.m.
HAYB - Się Przelewa Kwiat 1kg

Producent: HAYB

Data palenia: 23.05.2024

Kawa ziarnista jakości speciality z Etiopii, wypalona w warszawskiej palarni HAYB. Palona jasno, polecana szczególnie do kawiarni  jako ziarno do gastronomicznych ekspresów przelewowych. Sprawdzi się również do dripa, Chemexa, AeroPressa, French Pressa, oraz innych alternatywnych metod parzenia. W filiżance można odnaleźć kwiatowy aromat oraz nuty owocowo-herbaciane. Pochodzenie: Etiopia Guji Opinia roastera: Jej supermoce (poza przystępnością i niską ceną) to łagodny smak i niska kwasowość, możesz stosować ją we wszystkich metodach przelewowych: wrzuć ją do swojego ekspresu – nieważne czy to Melitta, czy Moccamasster – strzel sobie Chemex, Aeropress, V60, french press czy co tam sobie zażyczysz. Będzie pysznie. Metody parzenia: O palarni: HAYB to warszawska palarnia kawy speciality, która robi swoją robotę porządnie i z uśmiechem - lubią kawę, coś o niej wiedzą, robią ją - wyobrażacie sobie lepszy układ? Chodzi o to, żeby smakowało bez czarów, dlatego ich motto to Effortless Speciality. Wśród kaw HAYB znajdziesz jedynie ziarno jakości speciality, zarówno pod przelewowe metody parzenia, jak i pod espresso, single oraz blendy.
Hi! Coffeedesk - Esko! Espresso 250g

Producent: Coffeedesk

Data palenia: 24.02.2024

Esko! Co w środku? Intensywny i pobudzający smak perfekcyjnej mieszanki ziaren. Ty wiesz, co z tym zrobić! Dajesz do przodu! Meta czeka! Przecież w poniedziałki trzeba ostro do ataku. Podkręcamy wir i tempo aromatycznego espresso. Make some noise people! Profil smakowy: waniliowo-czekoladowy z delikatnym owocowym twistem Kraj pochodzenia ziarna: Brazylia / Tanzania Region: Minais Gerais, Cerrado / Arusha Odmiana: Bourbon, Mundo Nuovo / Blue Mountain, Kent, Bourbon Obróbka: natural / washed Wysokość upraw: 800 - 1300 / 1600 - 1765 m n.p.m. Ocena w cuppingu: 82 / 85,5 SCA Kawy Hi! Coffeedesk palone w stylu espresso doskonale sprawdzą się zarówno w ekspresach automatycznych, jak i kawiarce. Nieważne czy pijecie kawy czarne, czy z mlekiem, kawa Esko! będzie świetnym początkiem każdego dnia. Selected, matched, freshly roasted. Powiedz Hi! kawie specialty idealnej na co dzień i od święta. Dla siebie, dla znajomych, dla rodziny i dla kawowych sceptyków. Pod esko i filtr, do tańca i tak jak tylko chcesz. Z kawami Hi! Coffeedesk odtworzysz najlepsze nuty z pięciolinii specialty. Wciągają, uwodzą, zaskakują, dodają kopa i poprawiają humor jak najlepsza piosenka. W końcu to Hi-Filtered od Coffeedesk.
DARMOWA DOSTAWA
Hard Beans - Polska Parzucha - Kawa mielona 250g

Producent: Hard Beans

Data palenia: 09.07.2024

Kawa mielona, klasyk gatunku, powrót do narodowych korzeni - wyrafinowana kawa dedykowana zagorzałym entuzjastom konwencjonalnych smaków. Starannie wyselekcjonowana mieszanka arabik pochodzących z Ameryki Środkowej i Południowej zadowoli nawet najbardziej wymagające podniebienia. Mielona w średnim stopniu, sprawdzi się jako klasyczna parzucha, uda się ją zaparzyć w dripie, da radę także w kawiarce. Połączenie niebanalnej słodyczy czekolady i orzechów włoskich oraz nadzwyczajnej cielistości, dopełnione subtelnym muśnięciem kwasowości to cechy, które wyróżniają ją na tle kawowej przeciętności. Znakomity wybór dla kawowych tradycjonalistów.
Promocja
Bracia Ziółkowscy - Brazylia Szybki Przelew Filter 250g

Producent: Bracia Ziółkowscy

Data palenia: 14.06.2024

Mieszanka dwóch kaw ziarnistych jakości specialty pochodzących z Brazylii, wypalona przez palarnię Bracia Ziółkowscy. Palona jasno, idealna do ekspresu przelewowego, dripa, Chemexa, AeroPressa, French Pressa, oraz innych alternatywnych metod parzenia. W jej smaku pojawiają się nuty zbliżone do czekolady, orzechów i karmelu. Kraj pochodzenia ziaren: Brazylia Region: Mogiana Farma: Fazenda Maracanã / Fazenda Pinheiro (50%/50%) Odmiana: Arabika Metoda obróbki: Natural Położenie upraw: 900 - 950 m n.p.m. Ocena w cuppingu: 83,5 / 100 pkt
Najniższa cena: 28,99 zł
35,00 zł
Lykke - Darkness Blend Omniroast 500g

Producent: Lykke

Data palenia: 27.05.2024

Kawa ziarnista jakości specialty pochodząca z Brazylii, wypalona w szwedzkiej palarni Lykke. Palona w średnim stopniu, idealna do wszystkich metod parzenia. W smaku wyczuwalne są intensywne nuty kakao, orzechów pekan i masy ciasteczkowej. Kraj pochodzenia ziarna: Brazylia Region: Caparao Metoda obróbki: Cherry dried Wysokość upraw: 900 - 1500 m n.p.m.
Caffenation - DECAF Kolumbia Tumbaga Sugar Cane Omniroast - Kawa bezkofeinowa 250g

Producent: Caffenation

Data palenia: 17.05.2024

Bezkofeinowa kawa ziarnista jakości specialty pochodząca z Kolumbii, wypalona w belgijskiej palarni Caffenation. Palona w średnim stopniu, idealna do wszystkich metod parzenia. Dobrze zbalansowana kawa o czekoladowej słodyczy i pełnym body. Kraj pochodzenia ziarna: Kolumbia Region: Cauca Metoda obróbki: Washed Kawa bezkofeinowa produkowana bez użycia sztucznych substancji chemicznych. W celu pozbawienia kofeiny, ziarno jest płukane wodą wysokiej jakości z dodatkiem octanu etylu, naturalnej substancji pozyskiwanej z cukru.
Lykke - Ugly Cute Blend Omniroast 500g

Producent: Lykke

Data palenia: 16.05.2024

Sezonowa mieszanka kaw wypalana w szwedzkiej palarni Lykke. Palona w średnim stopniu, idealna do wszystkich metod parzenia. W smaku wyczuwalne są intensywne nuty tytoniu, kakao oraz migdałów.  Ugly Cute to sposób palarni Lykke na zmniejszenie ilości odpadów na etapie farmy i zwiększenie zrównoważonego rozwoju poprzez wykorzystanie w blendzie ziaren kawy, które w przeciwnym razie zostałyby odrzucone ze względu na nieodpowiedni kształt, kolor lub rozmiar.
Nowość
DARMOWA DOSTAWA
Hard Beans - Polska Parzucha - Kawa ziarnista 1kg

Producent: Hard Beans

Data palenia: 18.04.2024

Kawa ziarnista, klasyk gatunku, powrót do narodowych korzeni - wyrafinowana kawa dedykowana zagorzałym entuzjastom konwencjonalnych smaków. Starannie wyselekcjonowana mieszanka arabik pochodzących z Ameryki Środkowej i Południowej zadowoli nawet najbardziej wymagające podniebienia. Palona w średnim stopniu, sprawdzi się jako klasyczna parzucha, uda się ją zaparzyć w dripie, wszelkich akcesoriach przelewowych, french pressie, a także da radę w kawiarce. Połączenie niebanalnej słodyczy czekolady i orzechów włoskich oraz nadzwyczajnej cielistości, dopełnione subtelnym muśnięciem kwasowości to cechy, które wyróżniają ją na tle kawowej przeciętności. Znakomity wybór dla kawowych tradycjonalistów.
DARMOWA DOSTAWA
Hard Beans - Polska Parzucha - Kawa ziarnista 250g

Producent: Hard Beans

Data palenia: 18.04.2024

Kawa ziarnista, klasyk gatunku, powrót do narodowych korzeni - wyrafinowana kawa dedykowana zagorzałym entuzjastom konwencjonalnych smaków. Starannie wyselekcjonowana mieszanka arabik pochodzących z Ameryki Środkowej i Południowej zadowoli nawet najbardziej wymagające podniebienia. Palona w średnim stopniu, sprawdzi się jako klasyczna parzucha, uda się ją zaparzyć w dripie, wszelkich akcesoriach przelewowych, french pressie, a także da radę w kawiarce. Połączenie niebanalnej słodyczy czekolady i orzechów włoskich oraz nadzwyczajnej cielistości, dopełnione subtelnym muśnięciem kwasowości to cechy, które wyróżniają ją na tle kawowej przeciętności. Znakomity wybór dla kawowych tradycjonalistów.
Promocja
Johan & Nyström - Bourbon Jungle Omniroast 500g

Producent: Johan & Nyström

Data palenia: 26.06.2024

Tło dla tej mieszanki, pochodzi z tęsknoty za prawdziwym, ciemnym paleniem kawy o wysokiej jakości ziarnach. Mimo, że ziarna są ciemno palone, utrzymuje się ich wyraźny i intensywny aromat. Kawa ta posiada przyjemnie dymny posmak, z lekką nutą słodyczy, oraz ze sporą owocowością. Dzięki doświadczeniu w ciemnym  paleniu kawy,  ziarno nadal zachowuje większość swoich aromatów. Posmak jest wyraźny i pozostaje na długo. Kawa idealne pasuje do ekspresów przelewowych, ekspresów ciśnieniowych, kawiarek i french pressów. W obecnej mieszance znajdują się ziarna: - Brazylia Fazenda Dois Irmaos/Pantano - Etiopia Adreacha Gr. 2 - Salwador Menendez
Najniższa cena: 67,00 zł
67,00 zł
Bracia Ziółkowscy - Etiopia Szybki Przelew Filter 250g

Producent: Bracia Ziółkowscy

Data palenia: 03.07.2024

Mieszanka kaw ziarnistych jakości specialty pochodzących z Etiopii, wypalona przez palarnię Bracia Ziółkowscy. Palona jasno, idealna do ekspresu przelewowego, dripa, Chemexa, AeroPressa, French Pressa, oraz innych alternatywnych metod parzenia. W jej smaku pojawiają się nuty zbliżone do jagód i czarnej herbaty. Kraj pochodzenia ziaren: Etiopia Region: Guji Metoda obróbki: Natural
DARMOWA DOSTAWA
Hard Beans - Brazylia Samambaia Filter 500g

Producent: Hard Beans

Data palenia: 18.06.2024

Kawa ziarnista jakości specialty pochodząca z Brazylii, wypalana przez polską palarnię Hard Beans. Palona jasno, idealna do ekspresu przelewowego, dripa, Chemexa, AeroPressa, French Pressa, oraz innych alternatywnych metod parzenia. W smaku kawy pojawiają się naturalne nuty zbliżone do ciastek orzechowych, krówek i czerwonych jabłek. Kraj pochodzenia ziarna: Brazylia Region: Campo das Vertentes Metoda obróbki: Pulped natural Odmiana: Yellow Bourbon Położenie upraw: 1200 m n.p.m.
Promocja
Johan & Nyström - Perduras Peru Filter 500g

Producent: Johan & Nyström

Data palenia: 26.03.2024

Kawa ziarnista jakości specialty pochodząca z Peru, wypalona w szwedzkiej palarni Johan & Nystrom. Kawa dla miłośników ciemniejszego palenia pod przelewowe metody parzenia - sprawdzi się do ekspresu przelewowego, dripa, Chemexa, AeroPressa, French Pressa i innych alternatywnych metod parzenia. W jej smaku pojawiają się nuty przypominające karmel, nugat i czerwone jabłka.   Kraj pochodzenia: Peru Region: Incahuasi Położenie upraw: 1700 - 2300 m n.p.m.
Najniższa cena: 92,00 zł
92,00 zł
Lykke - Malin of Hokarangen Blend Filter 500g

Producent: Lykke

Data palenia: 06.05.2024

Mieszanka kaw ziarnistych jakości specialty z Brazylii i Peru, wypalona w szwedzkiej palarni Palona w średnim stopniu, idealna do ekspresu przelewowego, dripa, Chemexa, AeroPressa, French Pressa, oraz innych alternatywnych metod parzenia. Słodka, dla szukających prostych rozwiązań i miłośników nieco ciemniejszego wypału w przelewowych metodach parzenia. Kraj pochodzenia ziarna: Brazylia / Peru Region: Espirito Santo / Agua de Vieves, Monobamba Wysokość upraw: 900- 1500 / 1600 - 2100 m n.p.m.