Kawa z Afryki
Afryka to kontynent o żyznych glebach, zróżnicowanym klimacie i historii, a jego ziemia wydaje na świat drogocenne owoce kawowca, których ziarna podbiły Europę. Kawa afrykańska jest jedną z najpopularniejszych na świecie. Co tu dużo mówić, Afryka to prawdziwa kolebka kawy.
-
-
- 3fe (10)
- 1883 Maison Routin (17)
- Able Brewing (8)
- Acaia (24)
- AeroPress (36)
- Alpro (9)
- Althaus (36)
- Ander
- AOOMI (97)
- April (15)
- Arcaffe (19)
- Asobu (60)
- Audun Coffee (19)
- Bagdrip (11)
- Baratza (43)
- Barista & Co (10)
- Barista Space (104)
- Bergstrands Kafferosteri (8)
- Bialetti (248)
- Bialetti Dolce&Gabbana
- Bonanza Coffee (8)
- Bracia Ziółkowscy (21)
- Brewista (13)
- Brita (3)
- Brown House & Tea (60)
- Bunn (36)
- Buntea (1)
- BWT (25)
- By.herbs (10)
- Caffenation (14)
- Casino Mocca (10)
- Ceado (4)
- Ceramics 36 (32)
- Cerapotta (2)
- Chemex (29)
- Clever (24)
- Clipper (15)
- Coffeelab (42)
- COFFEE PLANT (61)
- Comandante (86)
- Contigo (28)
- Corsini (5)
- Dafi (37)
- DAK Coffee Roasters (10)
- Dear Tea Society (10)
- Diemme Caffe (15)
- Dig (8)
- Dobra Palarnia Kawy (7)
- Doubleshot (14)
- Dr. Coffee (18)
- Drink Me Chai (6)
- DRYK (2)
- Dutch Barista (10)
- Dworzysk (23)
- Edesia
- Espresso Gear (24)
- Etno Cafe (22)
- Eureka (110)
- Father's Coffee (10)
- Fellow (198)
- Fentimans (18)
- Ferucci (6)
- Figa Coffee (23)
- Five Elephant (8)
- FLAMQA (1)
- Gaggia (17)
- Gardelli Specialty Coffees (12)
- GAT (1)
- GBG (2)
- Giovannacci Caffe (17)
- Glowbeans (4)
- Good Coffee (11)
- Good Spirits Co. (2)
- Graef (30)
- Happa to Mame (4)
- Hard Beans (49)
- HAYB (101)
- Heresy (20)
- Hi! Coffeedesk (25)
- HKliving (48)
- illy (17)
- IMS (25)
- Instytut Kawy (22)
- ISH Spirits (5)
- Izzo (7)
- Jean Lenoir (2)
- Johan & Nystrom (17)
- Jura (59)
- Kafar (22)
- Kalve (9)
- Kavoholik (10)
- KawePale (11)
- KeepCup (212)
- Kimbo (23)
- KINTO (97)
- Knock (1)
- Kofi Brand (4)
- Kruve (42)
- Kusmi Tea
- KYOTO Coffee Roasters (20)
- La Cabra (4)
- LaCava (71)
- La Marzocco (30)
- Lavazza (34)
- Lazy Legs (8)
- Leaf Liturgy (6)
- Lelit (52)
- Le Piantagioni del Caffe (27)
- Long Man Tea (61)
- Loveramics (369)
- Lucaffe (15)
- Lune Tea (18)
- Lykke (27)
- Mahlkonig (28)
- MAMAM (7)
- Matcha Bros (6)
- Melitta (102)
- Miga Coffee (11)
- MiiR (111)
- Minor Figures (2)
- Moccamaster (79)
- Monbana (36)
- Moomin
- Morning (3)
- Motta (115)
- Mount Caramel (47)
- Mount Everest Tea (31)
- Moya Matcha
- Natumi (15)
- New York (9)
- Nivona (15)
- Nomad Coffee (11)
- Oatly (19)
- On Lemon (12)
- Onyx Coffee Lab (9)
- ORIGAMI (97)
- Or Tea? (2)
- Outin (9)
- Paper & Tea (86)
- Paso Paso
- Passalacqua (13)
- Pellini (15)
- PIXEL (13)
- Pizca del Mundo (1)
- Porlex (2)
- Promac (5)
- Pukka (39)
- Puqpress (21)
- Rancilio (4)
- Rekrow (1)
- Rhinowares (54)
- Rocket Bean (13)
- Sencotel (2)
- Shroom (2)
- SIMPLo (8)
- Sloane (6)
- Smeg (8)
- Solberg & Hansen (45)
- Spojka (12)
- Sproud (4)
- Story Coffee Roasters (38)
- Subminimal (9)
- Teabag (3)
- teapigs (86)
- Teasome (29)
- Teministeriet (103)
- The Barn (14)
- The Rinser (7)
- Timemore (59)
- Tim Wendelboe (7)
- Toddy (22)
- Trigger (18)
- Urnex (29)
- Varia (4)
- Vialli Design (4)
- Vintage Teas (64)
- VST inc. (10)
- WildPower (18)
- Wilfa (20)
- Willie's Cacao (44)
- YOCO (14)
- YOGI TEA (29)
-
-
Odkryj
-
Metoda parzenia
-
Rodzaj
-
Pochodzenie
-
Palarnia
-
Nuty smakowe
-
-
-
Rodzaj
-
Przeznaczenie
-
Marki
-
- Zestawy
- Promocje
Filtrowanie i sortowanie
1
- 20 produktów z 20 dostępnych
Giovannacci Caffe - Etiopia Yirgacheffe - 10 kapsułek
Producent: GIOVANNACCI CAFFE
Kawa jakości speciality w kapsułkach, pochodząca z Etiopii, wypalona we włoskiej palarni Giovannacci Caffe. W jej smaku można wyczuć nuty brzoskwini i owoców cytrusowych.
Kraj pochodzenia: Etiopia
Region: Yirgacheffe
Kapsułki są kompatybilne z domowymi ekspresami Nespresso®.
Opakowanie zawiera 10 kapsułek.
Bonanza - Etiopia Samii Halo Washed Omniroast 250g
Producent: BONANZA COFFEE
Data palenia: 12.08.2024
Kawa ziarnista jakości specialty pochodząca z Etiopii, wypalona w niemieckiej palarni Bonanza. Palona w średnim stopniu (omniroast), idealna do ekspresu przelewowego, dripa, Chemexa, AeroPressa, oraz innych alternatywych metod parzenia, jak i pod espresso. W naparze wyczuwalne są nuty brzoskwini, miodu i owoców leśnych.
Kraj pochodzenia kawy: Etiopia
Region: Halo Beriti, Geed, Gedeb
Obróbka: Washed
Odmiana: Heirloom
Onyx Coffee Lab - Etiopia Banko Gotiti Omniroast 284g
Producent: ONYX COFFEE LAB
Data palenia: 27.08.2024
Kawa ziarnista jakości specialty pochodząca z Etiopii, wypalona w palarni Onyx Coffee Lab. Palona w średnim stopniu, odpowiednia do wszystkich metod parzenia. W smaku pojawiają się nuty zbliżone do moreli, surowego cukru, wiciokrzewu i melona.
Kraj pochodzenia ziarna: Etiopia
Odmiana: Heirloom
Metoda obróbki: Washed
Audun Coffee - Etiopia Bifdu Gudina Washed Filter 250g
Producent: Audun Coffee
Data palenia: 13.08.2024
Audun Coffee Etiopia Bifdu Gudina Filter jest to kawa ziarnista jakości specialty pochodząca z Brazylii, wypalona przez Mistrza Świata Roasterów 2015, Auduna Sorbottena. Palarnia Audun Coffee znajduje się w Bydgoszczy i produkuje kawy, które spotkać można w najlepszych kawiarniach w Polsce. W jej smaku można wyczuć nuty moreli, czarnej herbaty, cukierków jagodowych i orzechów laskowych.
Kraj: Etiopia
Region: Agaro
Farma: Bifdu Gudina Cooperative
Producent: Bifdu Gudina
Położenie upraw: 1910 - 1930 m n.p.m.
Odmiana: local heirloom
Metoda obróbki: Washed
Zostaw nam swojego maila, damy Ci znać jak tylko wybrany produkt pojawi się w ofercie!
Audun Coffee - Kenia Kiangoi AB Washed Filter 250g
Producent: Audun Coffee
Data palenia: 27.08.2024
Audun Coffee Kenia Kiangoi AB Filter jest to kawa ziarnista jakości specialty pochodząca z Etiopii, wypalona przez Mistrza Świata Roasterów 2015, Auduna Sorbottena. Palarnia Audun Coffee znajduje się w Bydgoszczy i produkuje kawy, które spotkać można w najlepszych kawiarniach w Polsce. W jej smaku można wyczuć nuty owoców pestkowych, czarnej porzeczki i cytryny.
Kraj: Kenia
Region: Kirinyaga
Farma: Kiangoi
Producent: Rung´eto Cooperative
Położenie upraw: 1600 - 1800 m n.p.m.
Odmiana: SL28, SL34, Batan, Ruiru 11
Metoda obróbki: Washed