Darmowa dostawa od 199 zł
Błyskawiczna wysyłka
365 dni na zwrot

Rzemieślnicza kawa prosto od Braci Ziółkowskich to gwarancja dobrego przelewu i espresso. Jarosław i Włodzimierz z kawą są dosłownie za pan brat - od ponad 15 lat pracują z ziarnami, na początku amatorsko, a od kilku lat po mistrzowsku we własnej palarni. Kawę trzeba pić świeżo paloną - tylko taka może dać prawdziwą radość i przyjemność picia. Zamawiajcie, przelewajcie i pijcie przyjemnie jak mówią bracia!

Filtrowanie i sortowanie
1 - 26 produktów z 26 dostępnych
Nowość
DARMOWA DOSTAWA
Bracia Ziółkowscy - Kostaryka Palmichal Natural Espresso 1kg

Producent: Bracia Ziółkowscy

Data palenia: 19.03.2024

Kawa ziarnista jakości specialty pochodząca z Kostaryki, wypalona przez palarnię Bracia Ziółkowscy. Palona w średnim stopniu, idealna do ekspresu ciśnieniowego i kawiarki. W jej smaku pojawiają się nuty zbliżone do marcepanu, suszonych owoców i pieczonego jabłka. Kraj pochodzenia ziaren: Kostaryka Region: Los Santos Farma: Cerro Aserri Producent: Paul Cascante Uren Odmiana: Caturra, Catuai Metoda obróbki: Natural Położenie upraw: 1500 - 1600 m n.p.m. Ocena w cuppingu: 88 / 100 pkt. FARMA Ziarno pochodzi z należącej do rodziny Ureña farmy Cerro Asseri leżącej w pobliżu miasta Palimichal w regionie Los Santos. Obecnie zarządza nią 32-letni Paul Cascante Ureña, który praktyczną wiedzę o uprawie kawy wzbogacił o studia agronomiczne. Obecnie wdraża na farmie liczne innowacje, na czele z uprawą nowych odmian. Obróbka owoców odbywała się w młynie Palmichal – zbudowanym w 2015 roku i korzystającym z najnowszych technologicznych rozwiązań. W paczce znajdziecie ziarno w obróbce naturalnej. Na nasze oko jest to doskonały przykład przeprowadzenia tej konkretnej obróbki – ziarna są regularne, w jednolitym kolorze, z minimalną liczbą odchyleń od normy. To przekłada się na filiżankę – smak jest czysty, nie ma tu żadnego „brudku” właściwego niektórym naturalom. Kawa jest intensywna, wyrazista, ale nie wdzierają się w nią nuty fermentacyjne.  To potwierdzenie doskonałej jakości obróbki w Palmichal. OPINIA ROASTERA Kiedy próbowaliśmy tę kawę w cuppingu, czuliśmy ekscytację, bo od razu czuło się, że będzie nieprzeciętna. Kiedy zaczęliśmy testować wypał pod espresso zrobiło się jeszcze lepiej. W suchym aromacie migdały, czekolada, marcepan. W filiżance nuty marcepanowe zyskują piękną otoczkę nugatowo-owocową. Różnie to było opisywane przez testerów – pieczony ananas, papaja, świeża szarlotka. Kwasowość wyraźna, ale nie przytłaczająca, wysoka słodycz. O kawach często się mówi, że zasmakują wszystkim – to oczywista nieprawda, bo nie ma uniwersalnego smaku.  To też wyświechtany slogan. Niemniej jednak myślę, że w tym wypadku udało nam się trafić w espresso, które zadowoli zarówno miłośników żywych, wibrujących szotów, jak i zwolenników cappuccino zaparzonego w domowym automacie. Chcielibyśmy także zwrócić Waszą uwagę na Paulę Gwarek z Bero, importera tej kawy. To we współpracy z nią wybraliśmy to ziarno, to ona wierzyła w nie od początku, a my jesteśmy pod nieustającym wrażeniem jej talentu i umiejętności. PRZEPIS Espresso: 17g kawy, 36g uzysku, 28-29 sekund.
Nowość
DARMOWA DOSTAWA
Bracia Ziółkowscy - Kostaryka Palmichal Natural Espresso 250g

Producent: Bracia Ziółkowscy

Data palenia: 20.03.2024

Kawa ziarnista jakości specialty pochodząca z Kostaryki, wypalona przez palarnię Bracia Ziółkowscy. Palona w średnim stopniu, idealna do ekspresu ciśnieniowego i kawiarki. W jej smaku pojawiają się nuty zbliżone do marcepanu, suszonych owoców i pieczonego jabłka. Kraj pochodzenia ziaren: Kostaryka Region: Los Santos Farma: Cerro Aserri Producent: Paul Cascante Uren Odmiana: Caturra, Catuai Metoda obróbki: Natural Położenie upraw: 1500 - 1600 m n.p.m. Ocena w cuppingu: 88 / 100 pkt. FARMA Ziarno pochodzi z należącej do rodziny Ureña farmy Cerro Asseri leżącej w pobliżu miasta Palimichal w regionie Los Santos. Obecnie zarządza nią 32-letni Paul Cascante Ureña, który praktyczną wiedzę o uprawie kawy wzbogacił o studia agronomiczne. Obecnie wdraża na farmie liczne innowacje, na czele z uprawą nowych odmian. Obróbka owoców odbywała się w młynie Palmichal – zbudowanym w 2015 roku i korzystającym z najnowszych technologicznych rozwiązań. W paczce znajdziecie ziarno w obróbce naturalnej. Na nasze oko jest to doskonały przykład przeprowadzenia tej konkretnej obróbki – ziarna są regularne, w jednolitym kolorze, z minimalną liczbą odchyleń od normy. To przekłada się na filiżankę – smak jest czysty, nie ma tu żadnego „brudku” właściwego niektórym naturalom. Kawa jest intensywna, wyrazista, ale nie wdzierają się w nią nuty fermentacyjne.  To potwierdzenie doskonałej jakości obróbki w Palmichal. OPINIA ROASTERA Kiedy próbowaliśmy tę kawę w cuppingu, czuliśmy ekscytację, bo od razu czuło się, że będzie nieprzeciętna. Kiedy zaczęliśmy testować wypał pod espresso zrobiło się jeszcze lepiej. W suchym aromacie migdały, czekolada, marcepan. W filiżance nuty marcepanowe zyskują piękną otoczkę nugatowo-owocową. Różnie to było opisywane przez testerów – pieczony ananas, papaja, świeża szarlotka. Kwasowość wyraźna, ale nie przytłaczająca, wysoka słodycz. O kawach często się mówi, że zasmakują wszystkim – to oczywista nieprawda, bo nie ma uniwersalnego smaku.  To też wyświechtany slogan. Niemniej jednak myślę, że w tym wypadku udało nam się trafić w espresso, które zadowoli zarówno miłośników żywych, wibrujących szotów, jak i zwolenników cappuccino zaparzonego w domowym automacie. Chcielibyśmy także zwrócić Waszą uwagę na Paulę Gwarek z Bero, importera tej kawy. To we współpracy z nią wybraliśmy to ziarno, to ona wierzyła w nie od początku, a my jesteśmy pod nieustającym wrażeniem jej talentu i umiejętności. PRZEPIS Espresso: 17g kawy, 36g uzysku, 28-29 sekund.
Nowość
DARMOWA DOSTAWA
Bracia Ziółkowscy - Brazylia Sitio Sao Jose Natural Anaerobic Filter 250g

Producent: Bracia Ziółkowscy

Data palenia: 21.05.2024

Kawa ziarnista jakości specialty pochodzących z Brazylii, wypalona przez palarnię Bracia Ziółkowscy. Palona jasno, idealna do ekspresu przelewowego, dripa, Chemexa, AeroPressa, French Pressa, oraz innych alternatywnych metod parzenia. W jej smaku pojawiają się nuty zbliżone do jeżyn, karmelu, cynamonu i suszonej moreli. Kraj pochodzenia ziaren: Brazylia Region: Vulcânica Odmiana: Arara Metoda obróbki: Natural Anaerobic
Nowość
DARMOWA DOSTAWA
Bracia Ziółkowscy - Kolumbia La Esperanza Washed Filter 250g

Producent: Bracia Ziółkowscy

Data palenia: 21.05.2024

Kawa ziarnista jakości specialty pochodzących z Kolumbii, wypalona przez palarnię Bracia Ziółkowscy. Palona jasno, idealna do ekspresu przelewowego, dripa, Chemexa, AeroPressa, French Pressa, oraz innych alternatywnych metod parzenia. W jej smaku pojawiają się nuty zbliżone do owoców pestkowych, białego winogrona i ziół. Kraj pochodzenia ziaren: Kolumbia Region: Huila, Garzon Odmiana: Castillo, Caturra, Colombia Metoda obróbki: Washed
DARMOWA DOSTAWA
Bracia Ziółkowscy - Etiopia Szybki Przelew Filter 250g

Producent: Bracia Ziółkowscy

Data palenia: 23.05.2024

Mieszanka kaw ziarnistych jakości specialty pochodzących z Etiopii, wypalona przez palarnię Bracia Ziółkowscy. Palona jasno, idealna do ekspresu przelewowego, dripa, Chemexa, AeroPressa, French Pressa, oraz innych alternatywnych metod parzenia. W jej smaku pojawiają się nuty zbliżone do jagód i czarnej herbaty. Kraj pochodzenia ziaren: Etiopia Region: Guji Metoda obróbki: Natural
DARMOWA DOSTAWA
Bracia Ziółkowscy - Brazylia Szybki Przelew Filter 250g

Producent: Bracia Ziółkowscy

Data palenia: 22.05.2024

Mieszanka dwóch kaw ziarnistych jakości specialty pochodzących z Brazylii, wypalona przez palarnię Bracia Ziółkowscy. Palona jasno, idealna do ekspresu przelewowego, dripa, Chemexa, AeroPressa, French Pressa, oraz innych alternatywnych metod parzenia. W jej smaku pojawiają się nuty zbliżone do czekolady, orzechów i karmelu. Kraj pochodzenia ziaren: Brazylia Region: Mogiana Farma: Fazenda Maracanã / Fazenda Pinheiro (50%/50%) Odmiana: Arabika Metoda obróbki: Natural Położenie upraw: 900 - 950 m n.p.m. Ocena w cuppingu: 83,5 / 100 pkt
Nowość
Bracia Ziółkowscy - Kolumbia La Camelia Washed Filter 250g

Producent: Bracia Ziółkowscy

Data palenia: 17.06.2024

Kawa ziarnista jakości specialty pochodzących z Kolumbii, wypalona przez palarnię Bracia Ziółkowscy. Palona jasno, idealna do ekspresu przelewowego, dripa, Chemexa, AeroPressa, French Pressa, oraz innych alternatywnych metod parzenia. W jej smaku pojawiają się nuty zbliżone do ziół, owoców pestkowych i czekolady mlecznej. Kraj pochodzenia ziaren: Kolumbia Region: departament Antioquia, Ciudad Bolívar Farma: La Camelia Producent: Carlos Puerta Odmiana: Caturro, Castillo, Colombia Metoda obróbki: Washed Położenie upraw: 1200- 1600 m n.p.m. Punkty w cuppingu: 85 / 100 punktów O FARMIE Carlos Andrés Puerta Silva jest drugim pokoleniem, z dumą uprawiającym kawę na farmie swojego ojca, La Camelia. Położone w Ciudad Bolívar w departamencie Antioquia, gospodarstwo znajduje się na wysokości od 1200 do 1600 m n.p.m., z 9,38 hektarami kawy, na których rośnie 65 000 drzew. Carlos stale wprowadza na na farmie ulepszenia, w tym budowę obiektów dla pracowników, suszarni i środków zapewniających większą kontrolę nad poziomem wilgotności. Wszystko to przekłada się na wysoką jakość i ziaren, które sezon po sezonie osiągają wysokie punktacje. OPINIA ROASTERA Wszystkie kawowe originy są świetne, każdy ma coś do zaoferowania. Ale jest coś wyjątkowego w mytych kawach z Kolumbii, co powoduje, że można je pić bez przerwy i zupełnie się nie nudzą. A zwłaszcza tak jak w tym wypadku – to ziarno dopiero wylądowało w Europie. I niemal natychmiast po tym jak rozładowano statek w Bruggi, wzięliśmy się do palenia.  
Nowość
DARMOWA DOSTAWA
Bracia Ziółkowscy - Peru Aromas del Valle Washed Filter 250g

Producent: Bracia Ziółkowscy

Data palenia: 21.05.2024

Kawa ziarnista jakości specialty pochodzących z Peru, wypalona przez palarnię Bracia Ziółkowscy. Palona jasno, idealna do ekspresu przelewowego, dripa, Chemexa, AeroPressa, French Pressa, oraz innych alternatywnych metod parzenia. W jej smaku pojawiają się nuty zbliżone do czerwonych owoców, brązowego cukru i figi. Kraj pochodzenia ziaren: Peru Region: Cajamarca Odmiana: Mixed Metoda obróbki: Washed
DARMOWA DOSTAWA
Bracia Ziółkowscy - Słodkie Espresso 250g

Producent: Bracia Ziółkowscy

Data palenia: 23.05.2024

Mieszanka kaw ziarnistych jakości specialty pochodząca z Brazylii, Kolumbii i Kostaryki wypalona przez palarnię Bracia Ziółkowscy. Palona w średnim stopniu, idealna do ekspresu ciśnieniowego i kawiarki. W smaku można wyczuć orzechy, czekoladę i czerwone owoce. Kraj pochodzenia ziaren: Brazylia, Kolumbia, Kostaryka
Nowość
Bracia Ziółkowscy - Kenia Baragwi Guama Washed Filter 250g

Producent: Bracia Ziółkowscy

Data palenia: 14.06.2024

Kawa ziarnista jakości specialty pochodzących z Kenii, wypalona przez palarnię Bracia Ziółkowscy. Palona jasno, idealna do ekspresu przelewowego, dripa, Chemexa, AeroPressa, French Pressa, oraz innych alternatywnych metod parzenia. W jej smaku pojawiają się nuty zbliżone do czarnej porzeczki i maliny. Kraj pochodzenia ziaren: Kenia Region: hrabstwo Kirinyaga Farma: Stacja Myjąca Gachami Producent: Spółdzielnia Rolników Baragwi Odmiana: SL28, SL34 Metoda obróbki: Washed Położenie upraw: 1700 - 1800 m n.p.m. Punkty w cuppingu: 86,5 / 100 punktów O PRODUCENCIE Baragwi FCS jest dziś największą spółdzielnią w Kenii zarówno pod względem wielkości produkcji jak i liczbą członków – liczy niemal 2400 osób. Spółdzielnia posiada łącznie 12 stacji myjących. Gachami jest jedną z największych. Spółdzielnia wykorzystuje swój rozmiar i wynikające z niego zasoby do tego, by osiągać coraz większą powtarzalność. Managerowie stacji myjących rotują między lokalizacjami raz na dwa lata, co pomaga w zachowaniu wysokich standardów obróbki i pracy. Spółdzielnia ma też wśród swojego personelu agronomów, którzy pracują z rolnikami-członkami spółdzielni nad procedurami uprawy. OPINIA ROASTERA Co można powiedzieć – Kenia jak się patrzy. Wyraźnie kwasowa z nutami przypominającymi maliny na czele, w tle czarne porzeczki. Lekka karmelowość, ale tylko w roli towarzyszącej. Standard kawom z Kenii zawiesiliśmy wysoko, ale to ziarno spełnia go bez trudu.
Nowość
DARMOWA DOSTAWA ROYAL BEANS
Bracia Ziółkowscy - Kolumbia Santa Monica Strawberry Experimental Filter 150g

Producent: Bracia Ziółkowscy

Data palenia: 21.05.2024

Kawa ziarnista jakości specialty pochodzących z Kolumbii, wypalona przez palarnię Bracia Ziółkowscy. Palona jasno, idealna do ekspresu przelewowego, dripa, Chemexa, AeroPressa, French Pressa, oraz innych alternatywnych metod parzenia. W jej smaku pojawiają się nuty zbliżone do truskawek, kakao i landrynek. Kraj pochodzenia ziaren: Kolumbia Region: Quindio Odmiana: Castillo Metoda obróbki: honey, strawberry experimental
Nowość
Bracia Ziółkowscy - Rwanda Rushashi Natural Filter 250g

Producent: Bracia Ziółkowscy

Data palenia: 17.06.2024

Kawa ziarnista jakości specialty pochodzących z Rwandy, wypalona przez palarnię Bracia Ziółkowscy. Palona jasno, idealna do ekspresu przelewowego, dripa, Chemexa, AeroPressa, French Pressa, oraz innych alternatywnych metod parzenia. W jej smaku pojawiają się nuty zbliżone do malin, truskawek i czekolady. Kraj pochodzenia ziaren: Rwanda Region: Prowincja Północna, dystrykt Gakenke Farma: Kooperatywa Rushashi Producent: Kooperatywa Rushashi Odmiana: Bourbon Metoda obróbki: Natural  Położenie upraw: 1750 - 2000 m n.p.m. Punkty w cuppingu: 86,5 / 100 punktów O FARMIE Rushashi to spółdzielnia kawowa, która została została założona w 2004 roku. Obecnie zrzesza prawie 2000 rolników. Główna nazwa spółdzielni brzmi ""Abakundakawa"", co w bezpośrednim tłumaczeniu tłumaczeniu oznacza ""tych, którzy kochają kawę"". Spółdzielnia jest znana z produkcji i przetwarzania bardzo wysokiej jakości kaw Bourbon, takich jak Red Bourbon, Jackson, Mbirizi i Pop 3303/21. Dojrzałe wiśnie zbierane są na wulkanicznych zboczach rwandyjskiego górzystej dystryktu Gakenke w Rwandzie. Specyficzny mikroklimat tego obszaru, wysokość nad poziomem morza i bogate gleby przyczyniają się do produkcji kawy o zbalansowanej, owocowej filiżance. Rushahsi jako spółdzielnia buduje lokalną infrastrukturę i wypłaca dywidendy swoim członkom. Wdraża różne projekty społeczne, takie jak dostarczanie świeżej wody do Abakundakawa zapewnia również swoim członkom ubezpieczenie zdrowotne i współpracuje z lokalnym szpitalem. OPINIA ROASTERA Kawy z Kooperatywy Rushashi palimy już piąty rok. Rushashi było pierwszym przelewem, który sprzedawaliśmy i – jeśli do tego dojdzie – mamy nadzieję, że będzie też ostatnim. Chociaż, wolelibyśmy nie mieć ostatniego i co roku jak Jerzy Owsiak odliczać, który to już sezon z Rwandą w menu. Co tu dużo mówić – słodka, owocowa, rześka. Dobra na ciepło, ale w sezonie letnim doskonale sprawdzi się na lodzie, w cold brew, czy jak jeszcze chcecie.
DARMOWA DOSTAWA
Bracia Ziółkowscy - Włoskie Espresso 250g

Producent: Bracia Ziółkowscy

Data palenia: 22.05.2024

Mieszanka kaw ziarnistych jakości specialty pochodząca z Brazylii i Indii, wypalona przez palarnię Bracia Ziółkowscy. Palona w średnim stopniu, idealna do ekspresu ciśnieniowego i kawiarki. W smaku można wyczuć ciemną czekoladę i orzechy. Kraj pochodzenia ziaren: Brazylia (70%) / Indie (30%)
DARMOWA DOSTAWA
Bracia Ziółkowscy - Rwanda Kivu Szybki Przelew Filter 250g

Producent: Bracia Ziółkowscy

Data palenia: 29.04.2024

Mieszanka kaw ziarnistych jakości specialty pochodzących z Rwandy, wypalona przez palarnię Bracia Ziółkowscy. Palona jasno, idealna do ekspresu przelewowego, dripa, Chemexa, AeroPressa, French Pressa, oraz innych alternatywnych metod parzenia. W jej smaku pojawiają się nuty zbliżone do truskawki, marcepanu i jaśminu. Kraj pochodzenia ziaren: Rwanda Region: Kivu Lake Odmiana: Bourbon Metoda obróbki: Natural Położenie upraw: 1600 - 1900 m n.p.m.
DARMOWA DOSTAWA
Bracia Ziółkowscy - Brazylia Cerrado Natural Espresso 250g

Producent: Bracia Ziółkowscy

Data palenia: 21.05.2024

Kawa ziarnista jakości specialty pochodząca z Brazylii, wypalona przez palarnię Bracia Ziółkowscy. Palona w średnim stopniu, idealna do ekspresu ciśnieniowego i kawiarki. W jej smaku pojawiają się nuty zbliżone do czekolady, karmelu i trzciny cukrowej. Kraj pochodzenia ziaren: Brazylia Region: Cerrdo, Chapado de Ferro Odmiana: Mund Novo, Paraiso MG Metoda obróbki: Natural Ocena w cuppingu: 82 / 100 pkt
Nowość
DARMOWA DOSTAWA
Bracia Ziółkowscy - Etiopia Galano Natural Filter 250g

Producent: Bracia Ziółkowscy

Data palenia: 21.05.2024

Kawa ziarnista jakości specialty pochodzących z Etiopii, wypalona przez palarnię Bracia Ziółkowscy. Palona jasno, idealna do ekspresu przelewowego, dripa, Chemexa, AeroPressa, French Pressa, oraz innych alternatywnych metod parzenia. W jej smaku pojawiają się nuty zbliżone do mango, brązowego cukru, czarnej herbaty i ziół. Kraj pochodzenia ziaren: Etiopia Region: Guji Odmiana: Heirloom Metoda obróbki: Natural
Nowość
DARMOWA DOSTAWA
Bracia Ziółkowscy - Brazylia Sao Paulo Kawa Urodzinowa Natural Espresso 250g

Producent: Bracia Ziółkowscy

Data palenia: 23.05.2024

Kawa ziarnista jakości specialty pochodząca z Brazylii, wypalona przez palarnię Bracia Ziółkowscy. Palona w średnim stopniu, idealna do ekspresu ciśnieniowego i kawiarki. W jej smaku pojawiają się nuty zbliżone do gorzkiej czekolady i suszonych owoców. Z okazji 6. urodzin palarni mamy dla Was świetną kawę w wyjątkowej oprawie graficznej. W paczce ziarna z brazylijskiej farmy Pinheiro, a kocury na etykiecie od graficzki i malarki – Ani Libery. Kraj pochodzenia ziaren: Brazylia Region: São Paulo, Mococa Odmiana: Obatã Metoda obróbki: Natural  
DARMOWA DOSTAWA
Bracia Ziółkowscy - Włoskie Espresso 1kg

Producent: Bracia Ziółkowscy

Data palenia: 14.05.2024

Mieszanka kaw ziarnistych jakości specialty pochodząca z Brazylii i Indii, wypalona przez palarnię Bracia Ziółkowscy. Palona w średnim stopniu, idealna do ekspresu ciśnieniowego i kawiarki. W smaku można wyczuć ciemną czekoladę i orzechy. Kraj pochodzenia ziaren: Brazylia (70%) / Indie (30%)
DARMOWA DOSTAWA
Bracia Ziółkowscy - Słodkie Espresso 1kg

Producent: Bracia Ziółkowscy

Data palenia: 23.05.2024

Mieszanka kaw ziarnistych jakości specialty pochodząca z Brazylii, Kolumbii i Kostaryki wypalona przez palarnię Bracia Ziółkowscy. Palona w średnim stopniu, idealna do ekspresu ciśnieniowego i kawiarki. W smaku można wyczuć orzechy, czekoladę i czerwone owoce. Kraj pochodzenia ziaren: Brazylia, Kolumbia, Kostaryka
DARMOWA DOSTAWA
Bracia Ziółkowscy - Brazylia Szybki Przelew Filter 1kg

Producent: Bracia Ziółkowscy

Data palenia: 22.05.2024

Mieszanka kaw ziarnistych jakości specialty pochodzących z Brazylii, wypalona przez palarnię Bracia Ziółkowscy. Palona jasno, idealna do ekspresu przelewowego, dripa, Chemexa, AeroPressa, French Pressa, oraz innych alternatywnych metod parzenia. W jej smaku pojawiają się nuty zbliżone do czekolady, orzecha i karmelu. Kraj pochodzenia ziaren: Brazylia Region: Mogiana Odmiana: Catuai, Yellow Catuai Metoda obróbki: Natural Położenie upraw: 900 - 950 m n.p.m. Punkty w cuppingu: 83.5 / 100 punktów
Promocja
Bracia Ziółkowscy - Brazylia Szybki Przelew Filter 250g (outlet)

Producent: Bracia Ziółkowscy

Data palenia: 22.05.2024

Mieszanka dwóch kaw ziarnistych jakości specialty pochodzących z Brazylii, wypalona przez palarnię Bracia Ziółkowscy. Palona jasno, idealna do ekspresu przelewowego, dripa, Chemexa, AeroPressa, French Pressa, oraz innych alternatywnych metod parzenia. W jej smaku pojawiają się nuty zbliżone do czekolady, orzechów i karmelu. Kraj pochodzenia ziaren: Brazylia Region: Mogiana Farma: Fazenda Maracanã / Fazenda Pinheiro (50%/50%) Odmiana: Arabika Metoda obróbki: Natural Położenie upraw: 900 - 950 m n.p.m. Ocena w cuppingu: 83,5 / 100 pkt
35,00 zł

Zostaw nam swojego maila, damy Ci znać jak tylko wybrany produkt pojawi się w ofercie!

Nowość
DARMOWA DOSTAWA
Bracia Ziółkowscy - Burundi Gitwe Honey Filter 250g

Producent: Bracia Ziółkowscy

Data palenia: 29.04.2024

Kawa ziarnista jakości specialty pochodzących z Burundi, wypalona przez palarnię Bracia Ziółkowscy. Palona jasno, idealna do ekspresu przelewowego, dripa, Chemexa, AeroPressa, French Pressa, oraz innych alternatywnych metod parzenia. W jej smaku pojawiają się nuty zbliżone do porzeczki, mirabelki, ziół i czekolady. Kraj pochodzenia ziaren: Burundi Region: Kayanza Odmiana: Bourbon Metoda obróbki: Honey

Zostaw nam swojego maila, damy Ci znać jak tylko wybrany produkt pojawi się w ofercie!

DARMOWA DOSTAWA
Bracia Ziółkowscy - Etiopia Szybki Przelew Filter 1kg

Producent: Bracia Ziółkowscy

Data palenia: 05.03.2024

Kawa ziarnista jakości specialty pochodząca z Etiopii, wypalona przez palarnię Bracia Ziółkowscy. Palona jasno, idealna do ekspresu przelewowego, dripa, Chemexa, AeroPressa, French Pressa, oraz innych alternatywnych metod parzenia. W jej smaku pojawiają się nuty zbliżone do jagód i czarnej herbaty.  Kraj pochodzenia ziaren: Etiopia Region: Guji Metoda obróbki: Natural

Zostaw nam swojego maila, damy Ci znać jak tylko wybrany produkt pojawi się w ofercie!

Nowość
DARMOWA DOSTAWA
Bracia Ziółkowscy - Indonezja Frinsa Manis #3 Extended Natural Filter 200g

Producent: Bracia Ziółkowscy

Data palenia: 21.05.2024

Kawa ziarnista jakości specialty pochodzących z Indonezji, wypalona przez palarnię Bracia Ziółkowscy. Palona jasno, idealna do ekspresu przelewowego, dripa, Chemexa, AeroPressa, French Pressa, oraz innych alternatywnych metod parzenia. W jej smaku pojawiają się nuty zbliżone do ananasa, czekolady i przypraw. Kraj pochodzenia ziaren: Indonezja Region: Weninggalih Odmiana: Sigarar Utang, Andung Sari Metoda obróbki: Natural

Zostaw nam swojego maila, damy Ci znać jak tylko wybrany produkt pojawi się w ofercie!

Nowość
DARMOWA DOSTAWA
Bracia Ziółkowscy - Kenia Thirikwa Gakuyuini Washed Filter 250g

Producent: Bracia Ziółkowscy

Data palenia: 21.05.2024

Kawa ziarnista jakości specialty pochodzących z Kenii, wypalona przez palarnię Bracia Ziółkowscy. Palona jasno, idealna do ekspresu przelewowego, dripa, Chemexa, AeroPressa, French Pressa, oraz innych alternatywnych metod parzenia.  Kraj pochodzenia ziaren: Kenia Region: Kirinyaga Producent: Spółdzielnia Thirikwa Odmiana: SL28, SL34, Ruiru 11 Metoda obróbki: Washed Położenie upraw: 1800 - 2050 m n.p.m.

Zostaw nam swojego maila, damy Ci znać jak tylko wybrany produkt pojawi się w ofercie!

Nowość
DARMOWA DOSTAWA
Bracia Ziółkowscy - Rwanda Muhondo Honey Filter 250g

Producent: Bracia Ziółkowscy

Data palenia: 25.04.2024

Kawa ziarnista jakości specialty pochodząca z Rwandy, wypalona przez palarnię Bracia Ziółkowscy. Palona jasno, idealna do wszelkich przelewowych metod parzenia. W jej smaku pojawiają się nuty zbliżone do wiśni, miodu kwiatowego i karmelu. Kraj pochodzenia ziaren: Rwanda Region: Prowincja Północna, Dystrykt Gakenke Producent: Muhondo CWS Odmiana: Bourbon Metoda obróbki: Honey Położenie upraw: 1750 - 2200 m n.p.m.

Zostaw nam swojego maila, damy Ci znać jak tylko wybrany produkt pojawi się w ofercie!

Bracia Ziółkowscy to rzemieślnicza palarnia kawy założona przez dwóch braci, Jaroslawa i Włodzimierza. Paleniem kawy zajmują się od 2002 roku, początkowo amatorsko i na własne potrzeby, by z czasem zając się tym profesjonalnie. To, co nie uległo zmianie, to ich przekonanie, że kawę trzeba pić świeżo paloną - tylko taka może dać prawdziwą radość i przyjemność picia. W ofercie palarni Braci Ziółkowskich znajdziesz kawy jakości specialty z różnych regionów świata, wypalane zarówno pod espresso, jak i pod przelewowe metody parzenia.