Darmowa dostawa od 199 zł
Błyskawiczna wysyłka
365 dni na zwrot

Kawa z palarni Bracia Ziółkowscy

Kawa z palarni Bracia Ziółkowscy

Rzemieślnicza kawa prosto od Braci Ziółkowskich to gwarancja dobrego przelewu i espresso. Jarosław i Włodzimierz z kawą są dosłownie za pan brat - od ponad 15 lat pracują z ziarnami, na początku amatorsko, a od kilku lat po mistrzowsku we własnej palarni. Kawę trzeba pić świeżo paloną - tylko taka może dać prawdziwą radość i przyjemność picia. Zamawiajcie, przelewajcie i pijcie przyjemnie jak mówią bracia!

Filtrowanie i sortowanie
1 - 21 produktów z 21 dostępnych
Bracia Ziółkowscy - Brazylia Cerrado Natural Espresso 250g

Producent: Bracia Ziółkowscy

Data palenia: 11.01.2024

Kawa ziarnista jakości specialty pochodząca z Brazylii, wypalona przez palarnię Bracia Ziółkowscy. Palona w średnim stopniu, idealna do ekspresu ciśnieniowego i kawiarki. W jej smaku pojawiają się nuty zbliżone do czekolady, karmelu i trzciny cukrowej. Kraj pochodzenia ziaren: Brazylia Region: Cerrdo, Chapado de Ferro Odmiana: Mund Novo, Paraiso MG Metoda obróbki: Natural Ocena w cuppingu: 82 / 100 pkt
Bracia Ziółkowscy - Brazylia Szybki Przelew Filter 1kg

Producent: Bracia Ziółkowscy

Data palenia: 14.01.2024

Mieszanka kaw ziarnistych jakości specialty pochodzących z Brazylii, wypalona przez palarnię Bracia Ziółkowscy. Palona jasno, idealna do ekspresu przelewowego, dripa, Chemexa, AeroPressa, French Pressa, oraz innych alternatywnych metod parzenia. W jej smaku pojawiają się nuty zbliżone do czekolady, orzecha i karmelu. Kraj pochodzenia ziaren: Brazylia Region: Mogiana Odmiana: Catuai, Yellow Catuai Metoda obróbki: Natural Położenie upraw: 900 - 950 m n.p.m. Punkty w cuppingu: 83.5 / 100 punktów
Bracia Ziółkowscy - Brazylia Szybki Przelew Filter 250g

Producent: Bracia Ziółkowscy

Data palenia: 05.02.2024

Mieszanka dwóch kaw ziarnistych jakości specialty pochodzących z Brazylii, wypalona przez palarnię Bracia Ziółkowscy. Palona jasno, idealna do ekspresu przelewowego, dripa, Chemexa, AeroPressa, French Pressa, oraz innych alternatywnych metod parzenia. W jej smaku pojawiają się nuty zbliżone do czekolady, orzechów i karmelu. Kraj pochodzenia ziaren: Brazylia Region: Mogiana Farma: Fazenda Maracanã / Fazenda Pinheiro (50%/50%) Odmiana: Arabika Metoda obróbki: Natural Położenie upraw: 900 - 950 m n.p.m. Ocena w cuppingu: 83,5 / 100 pkt
Bracia Ziółkowscy - Etiopia Hambela Natural Espresso 250g

Producent: Bracia Ziółkowscy

Data palenia: 31.01.2024

Kawa ziarnista jakości specialty pochodząca z Etiopii, wypalona przez palarnię Bracia Ziółkowscy. Palona w średnim stopniu, idealna do ekspresu ciśnieniowego i kawiarki.  Kraj pochodzenia ziaren: Etiopia Region: Guji Odmiana: Heirloom Metoda obróbki: Natural Położenie upraw: 1950 - 2250 m n.p.m.
Nowość
Bracia Ziółkowscy - Etiopia Raro Washed Filter 250g

Producent: Bracia Ziółkowscy

Data palenia: 05.02.2024

Mieszanka kaw ziarnistych jakości specialty pochodzących z Etiopii, wypalona przez palarnię Bracia Ziółkowscy. Palona jasno, idealna do ekspresu przelewowego, dripa, Chemexa, AeroPressa, French Pressa, oraz innych alternatywnych metod parzenia. W jej smaku pojawiają się nuty zbliżone do brzoskwini, czarnej herbaty i wanilli. Kraj pochodzenia ziaren: Etiopia Region: Guji Metoda obróbki: Washed Odmiana: 74110, 74112, Heirloom
Bracia Ziółkowscy - Etiopia Szybki Przelew Filter 1kg

Producent: Bracia Ziółkowscy

Data palenia: 14.01.2024

Kawa ziarnista jakości specialty pochodząca z Etiopii, wypalona przez palarnię Bracia Ziółkowscy. Palona jasno, idealna do ekspresu przelewowego, dripa, Chemexa, AeroPressa, French Pressa, oraz innych alternatywnych metod parzenia. W jej smaku pojawiają się nuty zbliżone do jagód i czarnej herbaty.  Kraj pochodzenia ziaren: Etiopia Region: Guji Metoda obróbki: Natural
Bracia Ziółkowscy - Etiopia Szybki Przelew Filter 250g

Producent: Bracia Ziółkowscy

Data palenia: 22.11.2023

Mieszanka kaw ziarnistych jakości specialty pochodzących z Etiopii, wypalona przez palarnię Bracia Ziółkowscy. Palona jasno, idealna do ekspresu przelewowego, dripa, Chemexa, AeroPressa, French Pressa, oraz innych alternatywnych metod parzenia. W jej smaku pojawiają się nuty zbliżone do jagód i czarnej herbaty. Kraj pochodzenia ziaren: Etiopia Region: Guji Metoda obróbki: Natural
Nowość
Bracia Ziółkowscy - Indonezja Frinsa Manis Natural Filter 200g

Producent: Bracia Ziółkowscy

Data palenia: 05.02.2024

Mieszanka kaw ziarnistych jakości specialty pochodzących z Indonezji, wypalona przez palarnię Bracia Ziółkowscy. Palona jasno, idealna do ekspresu przelewowego, dripa, Chemexa, AeroPressa, French Pressa, oraz innych alternatywnych metod parzenia. W jej smaku pojawiają się nuty zbliżone do śliwki, bourbonu, czekolady i przypraw. Kraj pochodzenia ziaren: Indonezja Region: Weninggalih Metoda obróbki: Natural Producent: Wildan Mustofa i Atieq Mustikaningtyas Odmiana: Sigarar Utang, Andung Sari Położenie upraw: 1400 m n.p.m.
Nowość
Bracia Ziółkowscy - Kenia Rung'eto Kii Washed Filter 250g

Producent: Bracia Ziółkowscy

Data palenia: 05.02.2024

Kawa ziarnista jakości specialty pochodząca z Kenii, wypalona przez palarnię Bracia Ziółkowscy. Palona jasno, idealna do ekspresu przelewowego, dripa, Chemexa, AeroPressa, French Pressa, oraz innych alternatywnych metod parzenia. W jej smaku pojawiają się nuty zbliżone do porzeczki, maliny i karmelu. Kraj pochodzenia ziaren: Kenia Region: Kirinyaga Odmiana: SL 28, SL 34, Ruiru 11, Batian Metoda obróbki: Washed
Nowość
Bracia Ziółkowscy - Kolumbia Monteblanco Citric Natural Filter 150g(outlet)

Producent: Bracia Ziółkowscy

Data palenia: 17.10.2023

Kawa ziarnista jakości specialty pochodząca z Kolumbii, wypalona przez palarnię Bracia Ziółkowscy. Palona jasno, idealna do ekspresu przelewowego, dripa, Chemexa, AeroPressa, French Pressa, oraz innych alternatywnych metod parzenia. W jej smaku pojawiają się nuty porzeczki, cytryny, brzoskwini i brązowego cukru, wraz z winną kwasowością. Kraj pochodzenia ziaren: Kolumbia Region: Huila Producent: Rodrigo Sanchez Odmiana: Purple Caturra Metoda obróbki: Citric Natural, Fake fermentation Położenie upraw: 1730 m n.p.m.
Najniższa cena: 63,00 zł
63,00 zł
Nowość
Bracia Ziółkowscy - Kolumbia Panorama Washed Filter 250g

Producent: Bracia Ziółkowscy

Data palenia: 05.02.2024

Kawa ziarnista jakości specialty pochodząca z Kolumbii, wypalona przez palarnię Bracia Ziółkowscy. Palona jasno, idealna do ekspresu przelewowego, dripa, Chemexa, AeroPressa, French Pressa, oraz innych alternatywnych metod parzenia. W jej smaku pojawiają się nuty zbliżone do czerwonych owoców, agrestu, karmelu i ziół. Kraj pochodzenia ziaren: Kolumbia Region: Huila Odmiana: Castillo Metoda obróbki: Washed
Nowość
Bracia Ziółkowscy - Kostaryka Hacienda Sonora Natural Filter 200g

Producent: Bracia Ziółkowscy

Data palenia: 05.02.2024

Kawa ziarnista jakości specialty pochodząca z Kostaryki, wypalona przez palarnię Bracia Ziółkowscy. Palona jasno, idealna do ekspresu przelewowego, dripa, Chemexa, AeroPressa, French Pressa, oraz innych alternatywnych metod parzenia. W jej smaku pojawiają się nuty zbliżone do porzeczki, krówki i pomarańczy. Kraj pochodzenia ziaren: Kostaryka Region: Valle Central, Sabanilla de Alajuela Odmiana: SL28 Metoda obróbki: Natural
Nowość
Bracia Ziółkowscy - Peru Estrella Divina Washed Filter 250g

Producent: Bracia Ziółkowscy

Mieszanka kaw ziarnistych jakości specialty pochodzących z Peru, wypalona przez palarnię Bracia Ziółkowscy. Palona jasno, idealna do ekspresu przelewowego, dripa, Chemexa, AeroPressa, French Pressa, oraz innych alternatywnych metod parzenia. W jej smaku pojawiają się nuty zbliżone do czerwonych owoców, karmelu i czekolady. Kraj pochodzenia ziaren: Peru Region: Cajamarca, San Ignacio Metoda obróbki: Washed Odmiana: Mixed
Bracia Ziółkowscy - Rwanda Kivu Szybki Przelew Filter 1kg

Producent: Bracia Ziółkowscy

Data palenia: 05.02.2024

Kawa ziarnista jakości specialty pochodząca z Rwandy, wypalona przez palarnię Bracia Ziółkowscy. Palona jasno, idealna do ekspresu przelewowego, dripa, Chemexa, AeroPressa, French Pressa, oraz innych alternatywnych metod parzenia. W jej smaku pojawiają się nuty zbliżone do truskawki, marcepanu i jaśminu. Kraj pochodzenia ziaren: Rwanda Region: Kivu Lake Odmiana: Bourbon Metoda obróbki: Natural Położenie upraw: 1600 - 1900 m n.p.m. Ocena w cuppingu: 86 / 100 pkt
Bracia Ziółkowscy - Rwanda Kivu Szybki Przelew Filter 250g

Producent: Bracia Ziółkowscy

Data palenia: 05.02.2024

Mieszanka kaw ziarnistych jakości specialty pochodzących z Rwandy, wypalona przez palarnię Bracia Ziółkowscy. Palona jasno, idealna do ekspresu przelewowego, dripa, Chemexa, AeroPressa, French Pressa, oraz innych alternatywnych metod parzenia. W jej smaku pojawiają się nuty zbliżone do truskawki, marcepanu i jaśminu. Kraj pochodzenia ziaren: Rwanda Region: Kivu Lake Odmiana: Bourbon Metoda obróbki: Natural Położenie upraw: 1600 - 1900 m n.p.m.
Bracia Ziółkowscy - Słodkie Espresso 1kg

Producent: Bracia Ziółkowscy

Data palenia: 15.01.2024

Mieszanka kaw ziarnistych jakości specialty pochodząca z Brazylii, Kolumbii i Kostaryki wypalona przez palarnię Bracia Ziółkowscy. Palona w średnim stopniu, idealna do ekspresu ciśnieniowego i kawiarki. W smaku można wyczuć orzechy, czekoladę i czerwone owoce. Kraj pochodzenia ziaren: Brazylia, Kolumbia, Kostaryka
Bracia Ziółkowscy - Słodkie Espresso 250g

Producent: Bracia Ziółkowscy

Data palenia: 15.01.2024

Mieszanka kaw ziarnistych jakości specialty pochodząca z Brazylii, Kolumbii i Kostaryki wypalona przez palarnię Bracia Ziółkowscy. Palona w średnim stopniu, idealna do ekspresu ciśnieniowego i kawiarki. W smaku można wyczuć orzechy, czekoladę i czerwone owoce. Kraj pochodzenia ziaren: Brazylia, Kolumbia, Kostaryka
Bracia Ziółkowscy - Włoskie Espresso 1kg

Producent: Bracia Ziółkowscy

Data palenia: 15.01.2024

Mieszanka kaw ziarnistych jakości specialty pochodząca z Brazylii i Indii, wypalona przez palarnię Bracia Ziółkowscy. Palona w średnim stopniu, idealna do ekspresu ciśnieniowego i kawiarki. W smaku można wyczuć ciemną czekoladę i orzechy. Kraj pochodzenia ziaren: Brazylia (70%) / Indie (30%)
Bracia Ziółkowscy - Włoskie Espresso 250g

Producent: Bracia Ziółkowscy

Data palenia: 11.01.2024

Mieszanka kaw ziarnistych jakości specialty pochodząca z Brazylii i Indii, wypalona przez palarnię Bracia Ziółkowscy. Palona w średnim stopniu, idealna do ekspresu ciśnieniowego i kawiarki. W smaku można wyczuć ciemną czekoladę i orzechy. Kraj pochodzenia ziaren: Brazylia (70%) / Indie (30%)
Bracia Ziółkowscy - Brazylia Cerrado Natural Espresso 250g (outlet)

Producent: Bracia Ziółkowscy

Data palenia: 27.07.2023

Kawa ziarnista jakości specialty pochodząca z Brazylii, wypalona przez palarnię Bracia Ziółkowscy. Palona w średnim stopniu, idealna do ekspresu ciśnieniowego i kawiarki. W jej smaku pojawiają się nuty zbliżone do czekolady, karmelu i trzciny cukrowej. Kraj pochodzenia ziaren: Brazylia Region: Cerrdo, Chapado de Ferro Odmiana: Mund Novo, Paraiso MG Metoda obróbki: Natural Ocena w cuppingu: 82 / 100 pkt
Najniższa cena: 29,00 zł
29,00 zł

Zostaw nam swojego maila, damy Ci znać jak tylko wybrany produkt pojawi się w ofercie!

Nowość
Bracia Ziółkowscy - Kolumbia Santa Monica Lychee Honey Filter 150g

Producent: Bracia Ziółkowscy

Data palenia: 05.02.2024

Kawa ziarnista jakości specialty pochodząca z Kolumbii, wypalona przez palarnię Bracia Ziółkowscy. Palona jasno, idealna do ekspresu przelewowego, dripa, Chemexa, AeroPressa, French Pressa, oraz innych alternatywnych metod parzenia. W jej smaku pojawiają się nuty zbliżone do truskawki, landrynki i kakao. Kraj pochodzenia ziaren: Kolumbia Region: Quindio Odmiana: Castillo Metoda obróbki: Honey

Zostaw nam swojego maila, damy Ci znać jak tylko wybrany produkt pojawi się w ofercie!

Bracia Ziółkowscy to rzemieślnicza palarnia kawy założona przez dwóch braci, Jaroslawa i Włodzimierza. Paleniem kawy zajmują się od 2002 roku, początkowo amatorsko i na własne potrzeby, by z czasem zając się tym profesjonalnie. To, co nie uległo zmianie, to ich przekonanie, że kawę trzeba pić świeżo paloną - tylko taka może dać prawdziwą radość i przyjemność picia. W ofercie palarni Braci Ziółkowskich znajdziesz kawy jakości specialty z różnych regionów świata, wypalane zarówno pod espresso, jak i pod przelewowe metody parzenia.