Kawa Miesiąca
Na każdy miesiąc wybieramy dla Was specjalne ziarna i oznaczamy je kawą miesiąca, w wersji dedykowanej do espresso lub jako kawa do metod przelewowych. Wybierając kawę miesiąca bezpośrednio współpracujemy z palarniami, by dostarczyć Wam ziarna o najwyższej jakości, ciekawym smaku, świeżym wypale. Każdą kawę dokładnie testujemy w różnych metodach parzenia i we współpracy opisujemy jak najbardziej szczegółowo, dostarczając Wam polecane przepisy i dogłębną historię ziaren.
Pragniemy w ten sposób przybliżyć Wam ziarna jakości speciality i sprawić, że poznacie różne naturalne smaki kawy. A tym samym kawa wysokiej jakości zagości w Waszych domach na stałe. Przekonajcie się sami co przygotowaliśmy dla Was w tym miesiącu!
-
-
- 3fe (10)
- 1883 Maison Routin (17)
- Able Brewing (8)
- Acaia (24)
- AeroPress (36)
- Alpro (9)
- Althaus (36)
- Ander
- AOOMI (97)
- April (15)
- Arcaffe (19)
- Asobu (60)
- Audun Coffee (19)
- Bagdrip (11)
- Baratza (43)
- Barista & Co (10)
- Barista Space (104)
- Bergstrands Kafferosteri (8)
- Bialetti (248)
- Bialetti Dolce&Gabbana
- Bonanza Coffee (8)
- Bracia Ziółkowscy (21)
- Brewista (13)
- Brita (3)
- Brown House & Tea (60)
- Bunn (36)
- Buntea (1)
- BWT (25)
- By.herbs (10)
- Caffenation (14)
- Casino Mocca (10)
- Ceado (4)
- Ceramics 36 (32)
- Cerapotta (2)
- Chemex (29)
- Clever (24)
- Clipper (15)
- Coffeelab (42)
- COFFEE PLANT (61)
- Comandante (86)
- Contigo (28)
- Corsini (5)
- DAK Coffee Roasters (10)
- Dear Tea Society (10)
- Diemme Caffe (15)
- Dig (8)
- Dobra Palarnia Kawy (7)
- Doubleshot (14)
- Dr. Coffee (18)
- Drink Me Chai (6)
- DRYK (2)
- Dutch Barista (10)
- Dworzysk (23)
- Edesia
- Espresso Gear (24)
- Etno Cafe (22)
- Eureka (110)
- Father's Coffee (10)
- Fellow (198)
- Fentimans (18)
- Ferucci (6)
- Figa Coffee (23)
- Five Elephant (8)
- FLAMQA (1)
- Gaggia (17)
- Gardelli Specialty Coffees (12)
- GAT (1)
- GBG (2)
- Giovannacci Caffe (17)
- Glowbeans (4)
- Good Coffee (11)
- Good Spirits Co. (2)
- Graef (30)
- Hard Beans (49)
- HAYB (101)
- Heresy (20)
- Hi! Coffeedesk (25)
- HKliving (48)
- illy (17)
- IMS (25)
- Instytut Kawy (22)
- ISH Spirits (5)
- Izzo (7)
- Jean Lenoir (2)
- Johan & Nystrom (17)
- Jura (59)
- Kafar (22)
- Kalve (9)
- Kavoholik (10)
- KawePale (11)
- KeepCup (212)
- Kimbo (23)
- KINTO (97)
- Knock (1)
- Kofi Brand (4)
- Kruve (42)
- Kusmi Tea
- KYOTO (20)
- La Cabra (4)
- LaCava (71)
- La Marzocco (30)
- Lavazza (34)
- Lazy Legs (8)
- Leaf Liturgy (6)
- Lelit (52)
- Le Piantagioni del Caffe (27)
- Long Man Tea (61)
- Loveramics (369)
- Lucaffe (15)
- Lune Tea (18)
- Lykke (27)
- Mahlkonig (28)
- MAMAM (7)
- Matcha Bros (6)
- Melitta (102)
- Miga Coffee (11)
- MiiR (111)
- Minor Figures (2)
- Moccamaster (79)
- Monbana (36)
- Moomin
- Morning (3)
- Motta (115)
- Mount Caramel (47)
- Mount Everest Tea (31)
- Moya
- Natumi (15)
- New York (9)
- Nivona (15)
- Nomad Coffee (11)
- Oatly (19)
- On Lemon (12)
- Onyx Coffee Lab (9)
- ORIGAMI (97)
- Or Tea? (2)
- Outin (9)
- Paper & Tea (86)
- Paso Paso
- Passalacqua (13)
- Pellini (15)
- PIXEL (13)
- Pizca del Mundo (1)
- Porlex (2)
- Promac (5)
- Pukka (39)
- Puqpress (21)
- Rancilio (4)
- Rekrow (1)
- Rhinowares (54)
- Rocket Bean (13)
- Sencotel (2)
- Shroom (2)
- SIMPLo (8)
- Sloane (6)
- Smeg (8)
- Solberg & Hansen (45)
- Spojka (12)
- Sproud (4)
- Story Coffee Roasters (38)
- Subminimal (9)
- Teabag (3)
- teapigs (86)
- Teasome (29)
- Teministeriet (103)
- The Barn (14)
- The Rinser (7)
- Timemore (59)
- Tim Wendelboe (7)
- Toddy (22)
- Trigger (18)
- Urnex (29)
- Varia (4)
- Vialli Design (4)
- Vintage Teas (64)
- VST inc. (10)
- WildPower (18)
- Wilfa (20)
- Willie's Cacao (44)
- YOCO (14)
- YOGI TEA (29)
-
-
Odkryj
-
Metoda parzenia
-
Rodzaj
-
Pochodzenie
-
Palarnia
-
Nuty smakowe
-
-
-
Rodzaj
-
Przeznaczenie
-
Marki
-
- Zestawy
- Promocje
Filtrowanie i sortowanie
–
1
- 3 produktów z 3 dostępnych
Nowość
KAWA MIESIĄCA
PRZELEW MIESIĄCA: The Barn - Etiopia Nano Challa Washed 250g
Producent: THE BARN
Data palenia: 12.12.2024
Oto nowy Przelew Miesiąca! Kawa ziarnista jakości specialty pochodząca z Etiopii, wypalona w berlińskiej palarni The Barn. Palona jasno, idealna do ekspresu przelewowego, dripa, Chemexa, AeroPressa, French Pressa, oraz innych alternatywnych metod parzenia. W smaku wyczuwalne są nuty nektarynek, wanilii i jaśminu.Kraj pochodzenia ziarna: EtiopiaRegion: Gera, West OromiaProducent: Kooperatywa Nano ChallaMetoda obróbki: WashedOdmiana: HeirloomFARMANano Challa znajduje się w dystrykcie Gera w zachodniej Oromii, gdzie kawowce rosną dziko. Spółdzielnia została założona przy wsparciu organizacji pozarządowej Technoserve. Celem projektu było zwiększenie zrównoważonego rozwoju i jakości produkcji, przy jednoczesnym zapewnieniu transparentności i przyjazności dla środowiska. Dzięki pomocy Technoserve rolnicy uzyskali dostęp do międzynarodowego rynku kawy speciality, co pozwoliło im na uzyskiwanie znacznie wyższych, sprawiedliwych cen za swoją kawę.Obecnie spółdzielnia skupia ponad 100 rolników, którzy uprawiają ziemię korzystającą z wysokiego położenia oraz bogactwa otaczających lasów. Nano Challa posiada certyfikat ekologiczny i od lat jest jednym z naszych najważniejszych wyróżników kaw etiopskich.PRZEPISHario V60:18g kawyMielenie: Comandante 24 click / 5 na Ode 2Woda: 96C / 120 ppmWyrównujemy powierzchnię kawy i robimy dziurkę w środku, między zalaniami nie odstawiamy czajnika do ponownego zagrzania - parzymy kawę na spadającej temperaturze wody.Zalania:0:00 60 g0:30 180g1:00 300gMieszamy całym driperem trzy razy po ostatnim zalaniu.Kawa miesiącaNa każdy miesiąc wybieramy dla Was specjalne ziarna i oznaczamy je kawą miesiąca, w wersji dedykowanej do espresso lub do metod przelewowych. Wybierając kawę miesiąca bezpośrednio współpracujemy z palarniami, by dostarczyć Wam ziarna o najwyższej jakości, ciekawym smaku, świeżym wypale, no i w wyjątkowej cenie. Każdą kawę dokładnie testujemy w różnych metodach parzenia i we współpracy opisujemy jak najbardziej szczegółowo, dostarczając Wam polecane przepisy i dogłębną historię ziaren.Pragniemy w ten sposób przybliżyć Wam ziarna jakości speciality i sprawić, że poznacie różne naturalne smaki kawy. A tym samym kawa wysokiej jakości zagości w Waszych domach na stałe. Przekonajcie się sami co przygotowaliśmy dla Was w tym miesiącu!
Nowość
KAWA MIESIĄCA
ESPRESSO MIESIĄCA: Doubleshot - Panama Emporium Natural 300g
Producent: DOUBLESHOT
Data palenia: 16.12.2024
Oto nowe Espresso Miesiąca! Kawa ziarnista jakości specialty pochodząca z Panamy, wypalona w czeskiej palarni Doubleshot. Średnio palona, sprawdzi się w espresso i ekspresach przelewowych. W smaku wyczuwalne są nuty mlecznej czekolady, owoców tropikalnych i Mon Cheri.Kraj pochodzenia kawy: PanamaRegion: BoqueteFarma: EmporiumProducent: Graciano CruzMetoda obróbki: Classic natural - African drying bedsOdmiana: Arabica catuaíPołożenie upraw: 1800 m n.p.m.Punkty w cuppingu: 86.5 / 100 punktówKawa miesiącaNa każdy miesiąc wybieramy dla Was specjalne ziarna i oznaczamy je kawą miesiąca, w wersji dedykowanej do espresso lub do metod przelewowych. Wybierając kawę miesiąca bezpośrednio współpracujemy z palarniami, by dostarczyć Wam ziarna o najwyższej jakości, ciekawym smaku, świeżym wypale, no i w wyjątkowej cenie. Każdą kawę dokładnie testujemy w różnych metodach parzenia i we współpracy opisujemy jak najbardziej szczegółowo, dostarczając Wam polecane przepisy i dogłębną historię ziaren.Pragniemy w ten sposób przybliżyć Wam ziarna jakości speciality i sprawić, że poznacie różne naturalne smaki kawy. A tym samym kawa wysokiej jakości zagości w Waszych domach na stałe. Przekonajcie się sami co przygotowaliśmy dla Was w tym miesiącu!
Nowość
KAWA MIESIĄCA
ESPRESSO MIESIĄCA: Doubleshot - Panama Emporium Natural 1kg
Producent: DOUBLESHOT
Data palenia: 06.01.2025
Oto nowe Espresso Miesiąca! Kawa ziarnista jakości specialty pochodząca z Panamy, wypalona w czeskiej palarni Doubleshot. Średnio palona, sprawdzi się w espresso i ekspresach przelewowych. W smaku wyczuwalne są nuty mlecznej czekolady, owoców tropikalnych i Mon Cheri.Kraj pochodzenia kawy: PanamaRegion: BoqueteFarma: EmporiumProducent: Graciano CruzMetoda obróbki: Classic natural - African drying bedsOdmiana: Arabica catuaíPołożenie upraw: 1800 m n.p.m.Punkty w cuppingu: 86.5 / 100 punktówZIARNOFinca Emporium to plantacja położona na niższych wysokościach, należąca do naszego przyjaciela Graciano Cruza. Wszystkie ziarna kawy zbierane na tej farmie są przetwarzane metodą beztlenową (anaerobic) lub tradycyjną metodą naturalną. Efekt połączenia unikalnego mikroklimatu, terroir i wybranych metod obróbki to zauważalnie soczysta i słodka kawa, przypominająca dojrzałe truskawki i wanilię.Finca Emporium jest również przykładem bioróżnorodności. Oprócz zdrowych krzewów kawowych różnych odmian (Yellow i Red Catuai, Caturra, Pacamara, Typica, a nawet rzadkiej Arabica Purpurascens), znajdziesz tu także liczne drzewa pomarańczowe, mandarynki, cytrusy, awokado, guawy i wiele innych roślin. Proces suszenia odbywa się w całości na afrykańskich łóżkach, wykonanych z lokalnie pozyskiwanego bambusa.Ostatnio Graciano przetwarza swoje kawy wyłącznie metodą beztlenową. Jednak na naszą prośbę przygotował tę partię Typica w klasycznej metodzie naturalnej. Po zbiorach owoce są umieszczane bezpośrednio na afrykańskich łóżkach i suszone na słońcu, aż osiągną wilgotność 11,5%. Proces suszenia trwa od 15 do 20 dni, w zależności od warunków pogodowych. Efektem tego procesu jest kawa o bardzo intensywnym, owocowym smaku oraz soczystej i gęstej strukturze.OPINIA ROASTERASoczyste, gęste espresso przypominające marmoladę z czystym kakaowym finiszem. Świetnie smakuje zarówno samo, jak i z dodatkiem mleka. To jedna z naszych ulubionych jednorodnych kaw espresso, pochodząca z plantacji, która jest nam szczególnie bliska – to tutaj w 2010 roku powstał doubleshot.PRZEPISDla VST / Unibasket 20 g: 20 g kawy / 46-48 g uzysku.Kawa miesiącaNa każdy miesiąc wybieramy dla Was specjalne ziarna i oznaczamy je kawą miesiąca, w wersji dedykowanej do espresso lub do metod przelewowych. Wybierając kawę miesiąca bezpośrednio współpracujemy z palarniami, by dostarczyć Wam ziarna o najwyższej jakości, ciekawym smaku, świeżym wypale, no i w wyjątkowej cenie. Każdą kawę dokładnie testujemy w różnych metodach parzenia i we współpracy opisujemy jak najbardziej szczegółowo, dostarczając Wam polecane przepisy i dogłębną historię ziaren.Pragniemy w ten sposób przybliżyć Wam ziarna jakości speciality i sprawić, że poznacie różne naturalne smaki kawy. A tym samym kawa wysokiej jakości zagości w Waszych domach na stałe. Przekonajcie się sami co przygotowaliśmy dla Was w tym miesiącu!
Zostaw nam swojego maila, damy Ci znać jak tylko wybrany produkt pojawi się w ofercie!
Odbierz 20 zł na pierwsze zakupy*
Zapisz się do newslettera, a otrzymasz kod rabatowy na swoje pierwsze kawowe zakupy w Coffeedesk. Nie przegap też wszystkich naszych nowości i najaktualniejszych artykułów na blogu!
Więcej informacji na temat przetwarzania danych znajdziesz w naszej Polityce Prywatności. Rabat przy zakupach za minimum 199 zł, zniżka jest jednorazowa.