Father's Coffee Roastery – kawa z palarni
Palarnia kawy speciality mieszcząca czeskiej Ostrawie. W ofercie tej marki znajdziesz jedynie najwyższej jakości arabiki pochodzące z różnych regionów świata, zarówno dla miłośników alternatywnych metod parzenia, jak i espresso. Produkcja na małą skalę pozwala na zachowanie doskonałych standardów - od wyszukania odpowiednich plantacji po odpowiedni wypał.
- Promocje
-
- 3fe (6)
- 1883 Maison Routin (17)
- Able Brewing (6)
- Acaia (24)
- AeroPress (36)
- Alpro (9)
- Althaus (35)
- AOOMI (97)
- April (15)
- Arcaffe (19)
- Asobu (57)
- Audun Coffee (20)
- Bagdrip (11)
- Baratza (45)
- Barista & Co (1)
- Barista Space (94)
- Bergstrands Kafferosteri (8)
- Bialetti (243)
- Bialetti Dolce&Gabbana
- Blend Tea (2)
- Bonanza Coffee (9)
- Bracia Ziółkowscy (28)
- Brewista (13)
- Brita (4)
- Brown House & Tea (60)
- Bunn (36)
- Buntea (1)
- BWT (25)
- By.herbs (10)
- Caffenation (14)
- Casino Mocca (10)
- Ceado (4)
- Ceramics 36 (32)
- Cerapotta (2)
- Chemex (29)
- Cilia
- Clever (24)
- Clipper (15)
- Coffeedesk (36)
- Coffeelab (38)
- COFFEE PLANT (56)
- Colonna Coffee (6)
- Comandante (88)
- Contigo (28)
- Corsini (5)
- Craft Coffee Roasters
- Dafi (37)
- DAK Coffee Roasters (9)
- Dear Tea Society (10)
- Diemme Caffe (15)
- Dig (8)
- Dobra Palarnia Kawy (7)
- DomoBar
- Doubleshot (11)
- Dr. Coffee (18)
- Drink Me Chai (6)
- DRYK (2)
- Dutch Barista (6)
- Dworzysk (23)
- Espresso Gear (24)
- Etno Cafe (22)
- Eureka (110)
- Father's Coffee (11)
- Fellow (196)
- Fentimans (18)
- Ferucci (6)
- Figa Coffee (23)
- Five Elephant (10)
- FLAMQA (1)
- Full Circle
- Gaggia (16)
- Gardelli Specialty Coffees (11)
- GAT (1)
- GBG (2)
- Giovannacci Caffe (17)
- Glowbeans (4)
- Good Coffee (11)
- Good Spirits Co. (2)
- Graef (30)
- Happa to Mame (4)
- Hard Beans (49)
- Hario (327)
- HAYB (101)
- Heresy (27)
- Hi! Coffeedesk (25)
- HKliving (48)
- illy (17)
- IMS (24)
- Instytut Kawy (20)
- ISH Spirits (5)
- Izzo (7)
- Java Coffee
- Jean Lenoir (2)
- Johan & Nystrom (29)
- Jura (58)
- Kafar (22)
- Kalve (10)
- Kavoholik (10)
- KawePale (11)
- KeepCup (213)
- Kimbo (23)
- KINTO (97)
- Knock (1)
- Kofi Brand (5)
- Kruve (42)
- KYOTO Coffee Roasters (19)
- La Cabra (4)
- LaCava (68)
- La Marzocco (29)
- Lavazza (33)
- Lazy Legs (8)
- Leaf Liturgy (6)
- Lelit (52)
- Le Piantagioni del Caffe (41)
- Long Man Tea (61)
- Loveramics (369)
- Lucaffe (15)
- Lune Tea (18)
- Lykke (27)
- Mahlkonig (27)
- MAMAM (7)
- Matcha Bros (6)
- Melitta (103)
- Miga Coffee (11)
- MiiR (93)
- Minor Figures (2)
- Moccamaster (80)
- Monbana (36)
- Morning (3)
- Motta (116)
- Mount Caramel (47)
- Mount Everest Tea (31)
- Napar (5)
- Natumi (15)
- New York (9)
- Nivona (17)
- Nomad Coffee (10)
- Oatly (19)
- On Lemon (12)
- Onyx Coffee Lab (9)
- ORIGAMI (97)
- Or Tea? (2)
- Outin (6)
- Paper & Tea (86)
- Passalacqua (13)
- Pellini (15)
- PIXEL (13)
- Pizca del Mundo
- Porlex (2)
- Promac (5)
- Pukka (39)
- Puqpress (20)
- Rancilio (4)
- Rekrow (1)
- Rhinowares (51)
- Rocket Bean (13)
- Saeco (3)
- Savage Coffees
- Sencotel (2)
- Shroom (2)
- SIMPLo (6)
- Sloane (4)
- Smeg (8)
- Solberg & Hansen (41)
- So Natural (1)
- Spojka (12)
- Sproud (4)
- Story Coffee Roasters (35)
- Subminimal (8)
- Tastea Heaven (2)
- Teabag (3)
- teapigs (86)
- Teasome (29)
- Teministeriet (103)
- The Barn (14)
- The Coffee Collective
- The Rinser (7)
- Timemore (56)
- Tim Wendelboe (10)
- Toddy (22)
- Trigger (15)
- Urnex (29)
- Varia (4)
- Vintage Teas (64)
- VST inc. (10)
- WildPower (18)
- Wilfa (21)
- Willie's Cacao (45)
- Wunda (1)
- YOCO (15)
- YOGI TEA (29)
-
-
Odkryj
-
Rodzaj
-
Metoda parzenia
-
Pochodzenie
-
Palarnia
-
Marka
-
-
-
Odkryj
-
Rodzaj
-
Typ
-
-
-
Akcesoria
-
Pozostałe
-
- Zestawy
Filtrowanie i sortowanie
1
- 11 produktów z 11 dostępnych
Father's Coffee - Peru Rioja Washed Filter 300g
Producent: Father's Coffee
Data palenia: 24.06.2024
Kawa ziarnista jakości specialty pochodząca z Peru, wypalona w czeskiej palarni Father's Coffee. Palona jasno, idealna do ekspresu przelewowego, dripa, Chemexa, AeroPressa oraz innych alternatywnych metod parzenia. W smaku wyczuwalne są nuty agrestu, kwiatu lipy i paneli.
Kraj pochodzenia ziarna: Peru
Region: Perlamayo, Huabal
Farma: El Perlamayo
Metoda obróbki: Washed
Odmiana: Caturra
Położenie upraw: 1800 - 1900 m n. p. m.
Father's Coffee - Rwanda Gitwe Honey Filter 300g
Producent: Father's Coffee
Data palenia: 22.08.2024
Kawa ziarnista jakości specialty pochodząca z Rwandy, wypalona w czeskiej palarni Father's Coffee. Palona jasno, idealna do ekspresu przelewowego, dripa, Chemexa, AeroPressa oraz innych alternatywnych metod parzenia. W smaku wyczuwalne są nuty herbaty Oolong, zielonego jabłka i lemoniady z kwiatów czarnego bzu.
Kraj pochodzenia ziarna: Rwanda
Region: Karambi, Western Province
Metoda obróbki: Honey
Odmiana: Red Bourbon
Położenie upraw: 1760 m n. p. m.
Nowość
Father's Coffee - Gwatemala Piedra Azul Washed Filter 300g
Producent: Father's Coffee
Data palenia: 22.08.2024
Kawa ziarnista jakości specialty pochodząca z Gwatemali, wypalona w czeskiej palarni Father's Coffee. Palona jasno, idealna do ekspresu przelewowego, dripa, Chemexa, AeroPressa oraz innych alternatywnych metod parzenia. W smaku wyczuwalne są nuty orzecha laskowego, hibiskusa i czarnego bzu.
Kraj pochodzenia ziarna: Gwatemala
Region: La Libertad, Huehuetenango
Farma: Piedra Azul
Metoda obróbki: Washed
Odmiana: Caturra, Bourbon
Położenie upraw: 1500 - 1800 m n. p. m.
Punkty w cuppingu: 86 / 100 punktów
Po 24 godzinach wstępnej fermentacji w workach zbiorczych kawa jest ważona, sortowana, pozbawiana miąższu i fermentowana przez 15 do 24 godzin, w zależności od warunków klimatycznych.
Suszenie trwa 15 do 18 dni, a kawa jest regularnie obracana, aby zapewnić równomierne suszenie. Po przetworzeniu kawa jest przechowywana w nylonowych workach. Każdy etap od uprawy do eksportu jest starannie rejestrowany w systemie informatycznym.
Gospodarowanie wodą na farmie odbywa się z myślą o efektywności i zrównoważonym rozwoju. Woda używana w procesie przetwarzania kawy jest ponownie wykorzystywana i oczyszczana przez filtry oraz naturalne bariery, zanim zostanie użyta ponownie na polach.
Father's Coffee - Brazylia Cafeina Natural - 10 kapsułek
Producent: Father's Coffee
Kawa jakości specialty w kapsułkach, pochodząca z Brazylii, wypalana w czeskiej palarni Father's Coffee Roastery. W smaku wyczuwalne są nuty czerwonych owoców, czekolady, orzechów i marcepanu. Opakowanie zawiera 10 kapsułek.
Kapsułki są kompatybilne z domowymi ekspresami Nespresso®. Są wykonane z materiałów pochodzenia roślinnego, celulozy i tłuszczów roślinnych. Są przyjazne dla środowiska, kompostowalne w warunkach domowych i nie wpływają na smak kawy. Kapsułki są oznaczone certyfikatem OK Compost Home.
Kraj pochodzenia ziarna: Brazylia
Region: Carmo da Cachoeira
Metoda obróbki: Natural
Father's Coffee - Kenia Embu Kii Washed Filter 300g
Producent: Father's Coffee
Data palenia: 24.06.2024
Kawa ziarnista jakości specialty pochodząca z Kenii, wypalona w czeskiej palarni Father's Coffee. Palona jasno, idealna do ekspresu przelewowego, dripa, Chemexa, AeroPressa oraz innych alternatywnych metod parzenia. W smaku wyczuwalne są nuty czarnej porzeczki, agrestu i czarnej herbaty.
Kraj pochodzenia ziarna: Kenia
Region: Kibugu, Embu
Metoda obróbki: Washed
Odmiana: SL34, SL28
Położenie upraw: 1800 m n. p. m.
Nowość
Father's Coffee - Kenia Thikagiki AB Washed Filter 300g
Producent: Father's Coffee
Data palenia: 22.08.2024
Kawa ziarnista jakości specialty pochodząca z Kenii, wypalona w czeskiej palarni Father's Coffee. Palona jasno, idealna do ekspresu przelewowego, dripa, Chemexa, AeroPressa oraz innych alternatywnych metod parzenia. W smaku wyczuwalne są nuty wanilii, limonki i kruszonki z rabarbarem.
Kraj pochodzenia ziarna: Kenia
Region: Kiriaini, Muranga County
Farma: Kariaini Coffee Washing Station
Metoda obróbki: Washed
Odmiana: SL34, SL28
Położenie upraw: 1700 m n. p. m.
Punkty w cuppingu: 86 / 100 punktów
Po usunięciu miąższu, owoce kawy są przenoszone do zbiorników fermentacyjnych, gdzie proces fermentacji trwa od 14 do 18 godzin, w zależności od panującej temperatury otoczenia. Następnie kawa jest dokładnie płukana wodą, aby usunąć pozostałości miąższu.
Nowość
Father's Coffee - Etiopia Halo Beriti Natural Filter 300g
Producent: Father's Coffee
Data palenia: 22.08.2024
Kawa ziarnista jakości specialty pochodząca z Etiopii, wypalona w czeskiej palarni Father's Coffee. Palona jasno, idealna do ekspresu przelewowego, dripa, Chemexa, AeroPressa oraz innych alternatywnych metod parzenia. W smaku wyczuwalne są nuty koktajlu jagodowego i limonki.
Kraj pochodzenia ziarna: Etiopia
Region: Lalesa, Gedeb
Farma: Lalesa
Metoda obróbki: Natural
Odmiana: Heirloom
Położenie upraw: 2150 - 2200 m n. p. m.
Punkty w cuppingu: 87,5 / 100 punktów
Owoce kawy są najpierw przetwarzane poprzez „flotację”. Proces flotacji polega na zanurzeniu owoców kawy w wodzie, gdzie niedojrzałe lub uszkodzone owoce wypływają na powierzchnię i są oddzielane od zdrowych owoców, które opadają na dno. Następnie owoce są umieszczane na łóżkach suszących na 12-15 dni. Zielone ziarna są ręcznie zbierane przez lokalne kobiety. Po suszeniu i przechowywaniu kawa jest transportowana do Moplaco w Gerji, Addis Abeba, a następnie pociągiem do Dżibuti na eksport.
Promocja
Father's Coffee - Etiopia Bombe Washed - 10 kapsułek
Producent: Father's Coffee
Kawa jakości specialty w kapsułkach, pochodząca z Etiopii, wypalana w czeskiej palarni Father's Coffee Roastery. W smaku wyczuwalne są nuty jaśminu, bergamotki, czarnej herbaty i miodownika. Opakowanie zawiera 10 kapsułek.
Kapsułki są kompatybilne z domowymi ekspresami Nespresso®. Są wykonane z materiałów pochodzenia roślinnego, celulozy i tłuszczów roślinnych. Są przyjazne dla środowiska, kompostowalne w warunkach domowych i nie wpływają na smak kawy. Kapsułki są oznaczone certyfikatem OK Compost Home.
Kraj pochodzenia ziarna: Etiopia
Region: Sidamo
Producent: Asefa Dukamo
Metoda obróbki: Washed
Najniższa cena: 38,00 zł
Father's Coffee - Brazylia Manga Larga Espresso 300g
Producent: Father's Coffee
Data palenia: 28.03.2024
Kawa ziarnista jakości specialty pochodząca z Brazylii, wypalona w czeskiej palarni Father's Coffee. Palona w średnim stopniu, idealna do ekspresu ciśnieniowego i kawiarki. W smaku wyczuwalne są nuty daktyli, likieru Baileys i trawy cytrynowej.
Kraj pochodzenia ziarna: Brazylia
Region: Sul de Minas
Farma: Rancho Grande
Metoda obróbki: Anaerobic Natural
Odmiana: Topazio
Położenie upraw: 950 m n.p.m.