The Barn
The Barn Coffee Roasters powstała w 2010 roku w Berlinie. Ta niemiecka palarnia dzięki swojej wytrwałości i ogromnej pasji dostarcza niezwykłe doznania smakowe najbardziej wymagającym kawowym smakoszom.
Ich filozofią jest pozyskiwanie i palenie najlepszych kaw na świecie. Dążą do źródła zielonych kaw możliwie jak najprostszą i najkrótszą drogą, chcąc uzyskać bezpośredni, jakże wartościowy kontakt z plantacjami.
The Barn pozyskuje jedynie ziarna 100% Arabiki, ręcznie zbierane, które podlegają szczegółowej ocenie i sortowaniu. Palarnia współpracuje z mikrogospodarstwami, które kładą nacisk na detale i dążą do poprawy jakości swoich produktów. Zasada fair trade to dla palarni bardzo ważny aspekt. Unikają zbyt wielu pośredników między rolnikiem a palarnią tak, aby większość wartości wracała na farmę.
Ich styl palenia jest raczej lekki, aby wydobyć pełen profil smaku ziarna, a nie by go zmienić. Cel to przede wszystkim produkcja czystej i spójnej kawy o najwyższej jakości smaku.
Ich filozofią jest pozyskiwanie i palenie najlepszych kaw na świecie. Dążą do źródła zielonych kaw możliwie jak najprostszą i najkrótszą drogą, chcąc uzyskać bezpośredni, jakże wartościowy kontakt z plantacjami.
The Barn pozyskuje jedynie ziarna 100% Arabiki, ręcznie zbierane, które podlegają szczegółowej ocenie i sortowaniu. Palarnia współpracuje z mikrogospodarstwami, które kładą nacisk na detale i dążą do poprawy jakości swoich produktów. Zasada fair trade to dla palarni bardzo ważny aspekt. Unikają zbyt wielu pośredników między rolnikiem a palarnią tak, aby większość wartości wracała na farmę.
Ich styl palenia jest raczej lekki, aby wydobyć pełen profil smaku ziarna, a nie by go zmienić. Cel to przede wszystkim produkcja czystej i spójnej kawy o najwyższej jakości smaku.
-
-
- 3fe (10)
- 1883 Maison Routin (17)
- Able Brewing (8)
- Acaia (24)
- AeroPress (36)
- Alpro (9)
- Althaus (36)
- Ander
- AOOMI (97)
- April (15)
- Arcaffe (19)
- Asobu (60)
- Audun Coffee (19)
- Bagdrip (11)
- Baratza (43)
- Barista & Co (10)
- Barista Space (104)
- Bergstrands Kafferosteri (8)
- Bialetti (248)
- Bialetti Dolce&Gabbana
- Bonanza Coffee (8)
- Bracia Ziółkowscy (21)
- Brewista (13)
- Brita (3)
- Brown House & Tea (60)
- Bunn (36)
- Buntea (1)
- BWT (25)
- By.herbs (10)
- Caffenation (14)
- Casino Mocca (10)
- Ceado (4)
- Ceramics 36 (32)
- Cerapotta (2)
- Chemex (29)
- Clever (24)
- Clipper (15)
- Coffeelab (42)
- COFFEE PLANT (61)
- Comandante (86)
- Contigo (28)
- Corsini (5)
- DAK Coffee Roasters (10)
- Dear Tea Society (10)
- Diemme Caffe (15)
- Dig (8)
- Dobra Palarnia Kawy (7)
- Doubleshot (14)
- Dr. Coffee (18)
- Drink Me Chai (6)
- DRYK (2)
- Dutch Barista (10)
- Dworzysk (23)
- Edesia
- Espresso Gear (24)
- Etno Cafe (22)
- Eureka (110)
- Father's Coffee (10)
- Fellow (198)
- Fentimans (18)
- Ferucci (6)
- Figa Coffee (23)
- Five Elephant (8)
- FLAMQA (1)
- Gaggia (17)
- Gardelli Specialty Coffees (12)
- GAT (1)
- GBG (2)
- Giovannacci Caffe (17)
- Glowbeans (4)
- Good Coffee (11)
- Good Spirits Co. (2)
- Graef (30)
- Hard Beans (49)
- HAYB (101)
- Heresy (20)
- Hi! Coffeedesk (25)
- HKliving (48)
- illy (17)
- IMS (25)
- Instytut Kawy (22)
- ISH Spirits (5)
- Izzo (7)
- Jean Lenoir (2)
- Johan & Nystrom (17)
- Jura (59)
- Kafar (22)
- Kalve (9)
- Kavoholik (10)
- KawePale (11)
- KeepCup (212)
- Kimbo (23)
- KINTO (97)
- Knock (1)
- Kofi Brand (4)
- Kruve (42)
- Kusmi Tea
- KYOTO (20)
- La Cabra (4)
- LaCava (71)
- La Marzocco (30)
- Lavazza (34)
- Lazy Legs (8)
- Leaf Liturgy (6)
- Lelit (52)
- Le Piantagioni del Caffe (27)
- Long Man Tea (61)
- Loveramics (369)
- Lucaffe (15)
- Lune Tea (18)
- Lykke (27)
- Mahlkonig (28)
- MAMAM (7)
- Matcha Bros (6)
- Melitta (102)
- Miga Coffee (11)
- MiiR (111)
- Minor Figures (2)
- Moccamaster (79)
- Monbana (36)
- Moomin
- Morning (3)
- Motta (115)
- Mount Caramel (47)
- Mount Everest Tea (31)
- Moya
- Natumi (15)
- New York (9)
- Nivona (15)
- Nomad Coffee (11)
- Oatly (19)
- On Lemon (12)
- Onyx Coffee Lab (9)
- ORIGAMI (97)
- Or Tea? (2)
- Outin (9)
- Paper & Tea (86)
- Paso Paso
- Passalacqua (13)
- Pellini (15)
- PIXEL (13)
- Pizca del Mundo (1)
- Porlex (2)
- Promac (5)
- Pukka (39)
- Puqpress (21)
- Rancilio (4)
- Rekrow (1)
- Rhinowares (54)
- Rocket Bean (13)
- Sencotel (2)
- Shroom (2)
- SIMPLo (8)
- Sloane (6)
- Smeg (8)
- Solberg & Hansen (45)
- Spojka (12)
- Sproud (4)
- Story Coffee Roasters (38)
- Subminimal (9)
- Teabag (3)
- teapigs (86)
- Teasome (29)
- Teministeriet (103)
- The Barn (14)
- The Rinser (7)
- Timemore (59)
- Tim Wendelboe (7)
- Toddy (22)
- Trigger (18)
- Urnex (29)
- Varia (4)
- Vialli Design (4)
- Vintage Teas (64)
- VST inc. (10)
- WildPower (18)
- Wilfa (20)
- Willie's Cacao (44)
- YOCO (14)
- YOGI TEA (29)
-
-
Odkryj
-
Metoda parzenia
-
Rodzaj
-
Pochodzenie
-
Palarnia
-
Nuty smakowe
-
-
-
Rodzaj
-
Przeznaczenie
-
Marki
-
- Zestawy
- Promocje
Filtrowanie i sortowanie
1
- 26 produktów z 26 dostępnych
Nowość
KAWA MIESIĄCA
PRZELEW MIESIĄCA: The Barn - Etiopia Nano Challa Washed 250g
Producent: THE BARN
Data palenia: 12.12.2024
Oto nowy Przelew Miesiąca! Kawa ziarnista jakości specialty pochodząca z Etiopii, wypalona w berlińskiej palarni The Barn. Palona jasno, idealna do ekspresu przelewowego, dripa, Chemexa, AeroPressa, French Pressa, oraz innych alternatywnych metod parzenia. W smaku wyczuwalne są nuty nektarynek, wanilii i jaśminu.Kraj pochodzenia ziarna: EtiopiaRegion: Gera, West OromiaProducent: Kooperatywa Nano ChallaMetoda obróbki: WashedOdmiana: HeirloomFARMANano Challa znajduje się w dystrykcie Gera w zachodniej Oromii, gdzie kawowce rosną dziko. Spółdzielnia została założona przy wsparciu organizacji pozarządowej Technoserve. Celem projektu było zwiększenie zrównoważonego rozwoju i jakości produkcji, przy jednoczesnym zapewnieniu transparentności i przyjazności dla środowiska. Dzięki pomocy Technoserve rolnicy uzyskali dostęp do międzynarodowego rynku kawy speciality, co pozwoliło im na uzyskiwanie znacznie wyższych, sprawiedliwych cen za swoją kawę.Obecnie spółdzielnia skupia ponad 100 rolników, którzy uprawiają ziemię korzystającą z wysokiego położenia oraz bogactwa otaczających lasów. Nano Challa posiada certyfikat ekologiczny i od lat jest jednym z naszych najważniejszych wyróżników kaw etiopskich.PRZEPISHario V60:18g kawyMielenie: Comandante 24 click / 5 na Ode 2Woda: 96C / 120 ppmWyrównujemy powierzchnię kawy i robimy dziurkę w środku, między zalaniami nie odstawiamy czajnika do ponownego zagrzania - parzymy kawę na spadającej temperaturze wody.Zalania:0:00 60 g0:30 180g1:00 300gMieszamy całym driperem trzy razy po ostatnim zalaniu.Kawa miesiącaNa każdy miesiąc wybieramy dla Was specjalne ziarna i oznaczamy je kawą miesiąca, w wersji dedykowanej do espresso lub do metod przelewowych. Wybierając kawę miesiąca bezpośrednio współpracujemy z palarniami, by dostarczyć Wam ziarna o najwyższej jakości, ciekawym smaku, świeżym wypale, no i w wyjątkowej cenie. Każdą kawę dokładnie testujemy w różnych metodach parzenia i we współpracy opisujemy jak najbardziej szczegółowo, dostarczając Wam polecane przepisy i dogłębną historię ziaren.Pragniemy w ten sposób przybliżyć Wam ziarna jakości speciality i sprawić, że poznacie różne naturalne smaki kawy. A tym samym kawa wysokiej jakości zagości w Waszych domach na stałe. Przekonajcie się sami co przygotowaliśmy dla Was w tym miesiącu!
Nowość
The Barn - Mjanma PA-O Natural Filter 250g
Producent: THE BARN
Data palenia: 09.01.2025
Kawa ziarnista jakości specialty pochodząca z Mjanmy, wypalona w berlińskiej palarni The Barn. Palona jasno, idealna do ekspresu przelewowego, dripa, Chemexa, AeroPressa, French Pressa, oraz innych alternatywnych metod parzenia. W jej smaku można wyczuć nuty czerwonych owoców.Kraj pochodzenia ziarna: MjanmaRegion: Pa-O VillagesProducent: Behind The LeafMetoda obróbki: NaturalOdmiana: MixedPołożenie upraw: 1400 - 1500 m n.p.m.
The Barn Costa Rica West Valley Volcan Azul Laurina Low Caf OMNI Washed 250g, kawa ziarnista
Producent: THE BARN
Data palenia: 22.10.2024
Kawa ziarnista jakości specialtyo niskiej zawartości kofeiny z Kostaryki, wypalona w niemieckiej palarni The Barn. Średnio palona, sprawdzi się pod wszelkie przelewowe metody parzenia - od dripa, przez Chemex, AeroPress, French Press, inne alternatywne metody parzenia, aż po ekspresy przelewowe, jak i pod espresso! W smaku są wyczuwalne nuty gruszki i czekolady.Kraj pochodzenia ziarna: KostarykaRegion: West ValeyFarma: Volcan AzulProducent: Alejo Castro KahleMetoda obróbki: WashedOdmiana: LaurinaPołożenie upraw: 1500 m n.p.m.Punkty w cuppingu: 86 / 100 punktów
The Barn - Brazylia Daterra Reserve LOW-CAF Omniroast 250g
Producent: THE BARN
Data palenia: 28.11.2024
Kawa ziarnista jakości specialty o niskiej zawartości kofeiny z Brazylii, wypalona w niemieckiej palarni The Barn. Średnio palona, sprawdzi się pod wszelkie przelewowe metody parzenia - od dripa, przez Chemex, AeroPress, French Press, inne alternatywne metody parzenia, aż po ekspresy przelewowe, jak i pod espresso! W smaku są wyczuwalne nuty dżemu wiśniowego i nugatu.Kraj pochodzenia ziarna: BrazyliaRegion: CerradoMetoda obróbki: NaturalOdmiana: AramosaPołożenie upraw: 1200 m n.p.m.
Nowość
The Barn - Brazylia Cerrado Sundrop Natural Espresso 250g
Producent: THE BARN
Data palenia: 02.12.2024
Kawa ziarnista jakości specialty pochodząca z Brazylii, wypalona w berlińskiej palarni The Barn. Palona w średnim stopniu, idealna do ekspresu ciśnieniowego i kawiarki. W smaku wyczuwalne są nuty karmelu, śliwki i jaśminu.Kraj pochodzenia kawy: BrazyliaRegion: CerradoProducent: DaterraMetoda obróbki: NaturalOdmiana: Yellow BourbonPołożenie upraw: 1200 m n. p. m.
The Barn - Brazylia Fazenda da Mata Natural Espresso 250g
Producent: THE BARN
Data palenia: 09.01.2025
Kawa ziarnista jakości specialty pochodząca z Brazylii, wypalona w berlińskiej palarni The Barn. Palona w średnim stopniu, przeznaczona do espresso - doskonale sprawdzi się w ekspresach ciśnieniowych i kawiarkach. W smaku pojawiają się nuty przypominające orzechy makadamia i czekoladę.Kraj pochodzenia kawy: BrazyliaRegion: Sau PauloFarma: Fazenda da MataProducent: Adonis CerriMetoda obróbki: WashedOdmiana: ObataPołożenie upraw: 1200 - 1400 m n.p.m.Punkty w cuppingu: 87 / 100 punktów