Produkty online
Bonanza Coffee
- Nowości
-
Nasze marki
-
3fe
(10)
-
Able Brewing
(6)
-
Acaia
(20)
-
AeroPress
(11)
-
Alpro
(15)
-
Althaus
(35)
-
AOOMI
(97)
-
Arcaffe
(18)
-
Asobu
(38)
-
Audun Coffee
(27)
-
Bagdrip
(11)
-
Baratza
(40)
-
Barista & Co
(37)
-
Barista Space
(55)
-
Bean Bros
(4)
-
Bialetti
(158)
-
Blend Tea
(59)
-
Bonanza Coffee
(8)
-
Brewista
(8)
-
Brita
(2)
-
Brown House & Tea
(39)
-
Bunn
(36)
-
BWT
(15)
-
By.herbs
(6)
-
Caffenation
(14)
-
Cafflano
(6)
-
Casino Mocca
(7)
-
Chemex
(29)
-
Cilia
(7)
-
Clever
(1)
-
COFFEE PLANT
(48)
-
Coffeedesk
(66)
-
Coffeelab
(21)
-
Colonna Coffee
(6)
-
Comandante
(61)
-
Contigo
(24)
-
Craft Coffee Roasters
(10)
-
Dafi
(45)
-
Diemme Caffe
(16)
-
Dobra Palarnia Kawy
(9)
-
DomoBar
-
Doubleshot
(9)
-
Dr. Coffee
(6)
-
Drink Me Chai
(6)
-
Dutch Barista
(10)
-
Dworzysk
(6)
-
Ecostrawz
(1)
-
Espazzola
(3)
-
Espresso Gear
(23)
-
Etno Cafe
(24)
-
Eureka
(60)
-
Father's Coffee
(9)
-
Fellow
(115)
-
Fentimans
(15)
-
Figa Coffee
(10)
-
Five Elephant
(8)
-
Full Circle
(3)
-
Gaggia
(13)
-
Gardelli Specialty Coffees
(11)
-
GAT
(1)
-
GBG
(3)
-
Glowbeans
(4)
-
Good Coffee
(8)
-
Graef
(16)
-
Hard Beans
(46)
-
Hario
(234)
-
HAYB
(69)
-
Heresy
(22)
-
Hi! Coffeedesk
(18)
-
Illy
(12)
-
IMS
(22)
-
Izzo
(7)
-
Java Coffee
(8)
-
Jean Lenoir
(2)
-
Johan & Nystrom
(19)
-
Jura
(49)
-
Just T
(4)
-
Kafar
(9)
-
Kalve
(8)
-
KeepCup
(174)
-
Kimbo
(23)
-
Kofi Brand
(5)
-
Krups
-
Kruve
(38)
-
Kusmi Tea
(48)
-
KYOTO Coffee Roasters
(17)
-
La Cabra
(8)
-
La Marzocco
(13)
-
LaCava
(80)
-
Lavazza
(40)
-
Le Piantagioni del Caffe
(36)
-
Lelit
(19)
-
Long Man Tea
(30)
-
Loveramics
(296)
-
Lucaffe
(10)
-
Lune Tea
(10)
-
Lykke
(19)
-
Mahlkonig
(5)
-
MAMAM
(8)
-
Melitta
(55)
-
MiiR
(52)
-
Moccamaster
(57)
-
Monbana
(39)
-
Monin
(29)
-
Morning
(2)
-
Motta
(106)
-
Mount Caramel
(38)
-
Mount Everest Tea
(20)
-
Natumi
(15)
-
New York
(10)
-
Nivona
(15)
-
Nomad Coffee
(6)
-
Oatly
(7)
-
Or Tea?
(37)
-
Paper & Tea
(90)
-
Passalacqua
(13)
-
Pellini
(13)
-
Pizca del Mundo
(26)
-
Planetary Design
(5)
-
Porlex
(2)
-
Promac
(6)
-
Pukka
(39)
-
Puqpress
(8)
-
Rancilio
(2)
-
Rebel Kitchen
(1)
-
Rekrow
(1)
-
Rhinowares
(40)
-
Rocket Bean
(18)
-
RS5
(2)
-
Rude Health
(6)
-
Saeco
(3)
-
Sage
(21)
-
Savage Coffees
(17)
-
Sencotel
(2)
-
SIMPLo
(4)
-
Sloane
(10)
-
Smeg
(8)
-
Solberg & Hansen
(55)
-
Sproud
(4)
-
Story Coffee Roasters
(31)
-
T-TE
(17)
-
Tastea Heaven
(3)
-
Teabag
(3)
-
teapigs
(98)
-
Teasome
(22)
-
Teministeriet
(82)
-
The Barn
(8)
-
The Coffee Collective
(3)
-
The Rinser
(6)
-
Tim Wendelboe
(2)
-
Timemore
(36)
-
Toddy
(17)
-
Tregothnan
(2)
-
Urnex
(28)
-
Vintage Teas
(61)
-
VST inc.
(10)
-
WildPower
(17)
-
Wilfa
(23)
-
Wunda
(1)
-
YOGI TEA
(28)
-
3fe
(10)
-
Kawa
-
Odkryj
-
Rodzaj
-
Metoda parzenia
-
Pochodzenie
-
Palarnia
-
Marka
-
- Herbata
- Ekspresy
-
Młynki
-
Rodzaj
-
Przeznaczenie
-
Marka
-
Outlet
-
- Zaparzacze
- Akcesoria
- Dodatki
-
Promocje
(528)
Kawa Bonanza
Bonanza Coffee
Bonanza Coffee Roaster to niewielka palarnia o wielkich ambicjach. Bonanza Roastery znajduje się w Berlinie, kolebce kawy specialty, gdzie na każdym rogu znajdują się świetne kawiarnie i palarnie kawy. To stanowi doskonały grunt pod nieustanny rozwój i dążenie do doskonałości. Pragnienie wyniesienia kawy na jak najwyższy poziom to idea, która przyświeca ekipie Bonanza Coffee.
Czytaj dalej
Bonanza Coffee Shop to nie tylko palarnia kawy, ale również kawiarnia w której można spróbować kaw wypalanych przez Bonaznę i zjeść pyszne jedzenie.
"Niepotrzebnie dobrzy" – to dewiza Bonanza Coffee. To nie tylko pusta fraza, za nią stoi wspaniały smak wypalanych przez nich ziaren. Tam gdzie inni zatrzymaliby się i powiedzieli, że kawa jest wystarczająca, tam roasterzy z Bonazny zaryzykują i będą szukać jeszcze lepszego wypału, wyciągającego więcej smaku i aromatu z zielonych ziaren pochodzących z całego świata. Do ciągłego rozwoju pcha ich ciekawość świata i chęć serwowania kawy, która będzie smakowała najlepiej. Traktują kawę niezwykle poważnie, nieustannie poszukując doskonałego smaku. Niektórzy powiedzieliby może, że Bonanza traktuje kawę zbyt poważnie, ale właśnie to zaangażowanie i powaga zapewniają im naprawdę zniewalające efekty w filiżance.
Kawa Bonanza to tylko i wyłącznie ziarna najlepszej jakości z segmentu specialty – to kawa, która otrzymała minimum 80 punktów na 100 w skali Q-graderów, przeszła szereg testów, jest wolna od defektów i nie smakuje jak typowa kawa. W poszukiwaniu najlepszych zielonych ziarenek zaglądają w najdalsze zakątki świata, w ich ofercie znajdziecie kawę między innymi z Kolumbii, Etiopii, Kostaryki, Gwatemali i Kenii. Pyszna kawa zaczyna się już na etapie kwitnięcia kawowca, dlatego poszukiwanie najlepszych hodowców to pierwszy etap uzyskiwania najlepszej filiżanki kawy. Bonanza współpracuje z niewielkimi plantacjami na całym świecie, które dostarczają im ziaren najwyższej jakości.
Większość kaw wypalanych przez tę palarnię to ziarna palone jasno, które doskonale sprawdzą się w kawie przelewowej. Alternatywne metody zaparzania kawy to wszystkie te sposoby przygotowania kawy, które nie wymagają użycia ekspresu ciśnieniowego. Kawa przelewowa różni się znacznie od espresso, jest delikatniejsza, jej smak w niczym nie przypomina ciemno palonej włoskiej kawy, a kofeina którą zawiera pobudza na długie godziny. Ziarna wypalane jasno sprawdzą się dobrze w Chemexie, dripie, ekspresach przelewowych i Aeropressie.
Segment kawy specialty dotyczy również kawy palonej pod espresso. Mała czarna kawa nie musi być ciemno paloną mieszanką Arabiki z Robustą. Dzięki jaśniejszemu wypałowi nawet parząc espresso możemy wydobyć z ziaren całych ich owocowy potencjał i zaserwować niedowiarkom espresso o złożonym, zbalansowanym smaku.
Kawy z palarni Bonazna to doskonały wybór dla osób, które chcą pić kawę najlepszej jakości. Zarówno początkujący home bariści jak i zaawansowani kawosze docenią ziarna wypalane przez tę berlińską palarnię.
"Niepotrzebnie dobrzy" – to dewiza Bonanza Coffee. To nie tylko pusta fraza, za nią stoi wspaniały smak wypalanych przez nich ziaren. Tam gdzie inni zatrzymaliby się i powiedzieli, że kawa jest wystarczająca, tam roasterzy z Bonazny zaryzykują i będą szukać jeszcze lepszego wypału, wyciągającego więcej smaku i aromatu z zielonych ziaren pochodzących z całego świata. Do ciągłego rozwoju pcha ich ciekawość świata i chęć serwowania kawy, która będzie smakowała najlepiej. Traktują kawę niezwykle poważnie, nieustannie poszukując doskonałego smaku. Niektórzy powiedzieliby może, że Bonanza traktuje kawę zbyt poważnie, ale właśnie to zaangażowanie i powaga zapewniają im naprawdę zniewalające efekty w filiżance.
Kawa Bonanza to tylko i wyłącznie ziarna najlepszej jakości z segmentu specialty – to kawa, która otrzymała minimum 80 punktów na 100 w skali Q-graderów, przeszła szereg testów, jest wolna od defektów i nie smakuje jak typowa kawa. W poszukiwaniu najlepszych zielonych ziarenek zaglądają w najdalsze zakątki świata, w ich ofercie znajdziecie kawę między innymi z Kolumbii, Etiopii, Kostaryki, Gwatemali i Kenii. Pyszna kawa zaczyna się już na etapie kwitnięcia kawowca, dlatego poszukiwanie najlepszych hodowców to pierwszy etap uzyskiwania najlepszej filiżanki kawy. Bonanza współpracuje z niewielkimi plantacjami na całym świecie, które dostarczają im ziaren najwyższej jakości.
Większość kaw wypalanych przez tę palarnię to ziarna palone jasno, które doskonale sprawdzą się w kawie przelewowej. Alternatywne metody zaparzania kawy to wszystkie te sposoby przygotowania kawy, które nie wymagają użycia ekspresu ciśnieniowego. Kawa przelewowa różni się znacznie od espresso, jest delikatniejsza, jej smak w niczym nie przypomina ciemno palonej włoskiej kawy, a kofeina którą zawiera pobudza na długie godziny. Ziarna wypalane jasno sprawdzą się dobrze w Chemexie, dripie, ekspresach przelewowych i Aeropressie.
Segment kawy specialty dotyczy również kawy palonej pod espresso. Mała czarna kawa nie musi być ciemno paloną mieszanką Arabiki z Robustą. Dzięki jaśniejszemu wypałowi nawet parząc espresso możemy wydobyć z ziaren całych ich owocowy potencjał i zaserwować niedowiarkom espresso o złożonym, zbalansowanym smaku.
Kawy z palarni Bonazna to doskonały wybór dla osób, które chcą pić kawę najlepszej jakości. Zarówno początkujący home bariści jak i zaawansowani kawosze docenią ziarna wypalane przez tę berlińską palarnię.
Filtry
–
1 - 8 produktów z 8 dostępnych
Sortuj według:
Bonanza - Kostaryka Don Eli Reposado Natural Omniroast 250g
Data palenia: 13.11.2022
Producent: Bonanza Coffee Roasters
Kawa ziarnista jakości specialty pochodząca z Kostaryki, wypalona w niemieckiej palarni Bonanza. Palona w średnim stopniu (omniroast), idealna do ekspresu przelewowego, dripa, Chemexa, AeroPressa, oraz innych alternatywych metod parzenia, jak i pod espresso. W naparze wyczuwalne są nuty gujawy, czerwonej śliwki i melasy.
Kraj pochodzenia kawy: Kostaryka
Region: San Marcos, Tarrazu
Producent: Carlos Montero, Jacob Montero
Obróbka: Reposado
Odmiana: Catuai
Bonanza - Kostaryka La Laguna Anaerobic Omniroast 250g
Data palenia: 08.01.2023
Producent: Bonanza Coffee Roasters
Kawa ziarnista jakości specialty pochodząca z Kostaryki, wypalona w niemieckiej palarni Bonanza. Palona w średnim stopniu (omniroast), idealna do ekspresu przelewowego, dripa, Chemexa, AeroPressa, oraz innych alternatywych metod parzenia, jak i pod espresso. W naparze wyczuwalne są nuty malin, wiśniowej coli i ciasteczek korzennych.
Kraj pochodzenia kawy: Kostaryka
Producent: William Mora
Obróbka: Natural Anaerobic
Odmiana: Caturra, Catuai
Bonanza - Etiopia Alemayehu Daniel Natural Omniroast 250g
Data palenia: 08.01.2023
Producent: Bonanza Coffee Roasters
Kawa ziarnista jakości specialty pochodząca z Etiopii, wypalona w niemieckiej palarni Bonanza. Palona w średnim stopniu (omniroast), idealna do ekspresu przelewowego, dripa, Chemexa, AeroPressa, oraz innych alternatywych metod parzenia, jak i pod espresso. W naparze wyczuwalne są nuty czereśni, brązowego cukru i żółtej śliwki.
Kraj pochodzenia kawy: Etiopia
Producent: Alemayehu Daniel
Obróbka: Natural
Odmiana: Mixed Heirloom
Bonanza - Rwanda Gitesi Washed Omniroast 250g
Data palenia: 13.11.2022
Producent: Bonanza Coffee Roasters
Kawa ziarnista jakości specialty pochodząca z Rwandy, wypalona w niemieckiej palarni Bonanza. Palona w średnim stopniu (omniroast), idealna do ekspresu przelewowego, dripa, Chemexa, AeroPressa, oraz innych alternatywych metod parzenia, jak i pod espresso. W naparze wyczuwalne są nuty miechunki, rumianku i fasoli tonka.
Kraj pochodzenia kawy: Rwanda
Region: Gitesi, Karongi
Obróbka: Washed
Odmiana: Red Bourbon
Bonanza - Etiopia Tessema Edima Omniroast 250g
Data palenia: 14.11.2021
Producent: Bonanza Coffee Roasters
Kawa ziarnista jakości speciality pochodząca z Etiopii, wypalona w niemieckiej palarni Bonanza. Palona w średnim stopniu (omniroast), idealna do ekspresu przelewowego, dripa, Chemexa, AeroPressa, oraz innych alternatywych metod parzenia, jak i pod espresso. W naparze wyczuwalne są nuty cytrynowej mrożonej herbaty, różowego grejpfruta oraz klementynek.
Kraj pochodzenia kawy: Etiopia
Region: Yirgacheffe
Stacja obróbki: Aricha
Producent: Tessema Edima
Obróbka: Washed
Odmiana: Kurume
Bonanza - Colombia El Carmen Decaf - Kawa bezkofeinowa
Data palenia: 13.11.2022
Producent: Bonanza Coffee Roasters
Bezkofeinowa kawa ziarnista jakości speciality z Kolumbii, wypalana w berlińskiej Bonanza Coffee. Średnio palona, idealna do ekspresu przelewowego, dripa, Chemexa, AeroPressa, French Pressa oraz innych alternatywnych metod parzenia, jak i do Espresso. W kawie wyczuwalne są nuty miodu, śliwki i gruszki.
Kraj pochodzenia ziarna: Kolumbia
Region: Pitalito, Huila
Metoda obróbki: Washed
Odmiana: Caturra, Castillo
Bonanza - Brazylia Sitio Vargem Grande Natural Omniroast 250g
Data palenia: 13.11.2022
Producent: Bonanza Coffee Roasters
Kawa ziarnista jakości specialty pochodząca z Brazylii, wypalona w niemieckiej palarni Bonanza. Palona w średnim stopniu (omniroast), idealna do ekspresu przelewowego, dripa, Chemexa, AeroPressa, oraz innych alternatywych metod parzenia, jak i pod espresso. W naparze wyczuwalne są nuty brązowego cukru, rodzynek i straciatelli.
Kraj pochodzenia kawy: Brazylia
Region: Lambari, Mantiqueira
Producent: Rosimeire Aparecida Guerra
Obróbka: Extended Fermentation Natural
Odmiana: Catuai, Yellow Catuai
Bonanza - Kostaryka Corazon de Jesus Honey Omniroast 250g
Data palenia: 13.11.2022
Producent: Bonanza Coffee Roasters
Kawa ziarnista jakości specialty pochodząca z Kostaryki, wypalona w niemieckiej palarni Bonanza. Palona w średnim stopniu (omniroast), idealna do ekspresu przelewowego, dripa, Chemexa, AeroPressa, oraz innych alternatywych metod parzenia, jak i pod espresso. W naparze wyczuwalne są nuty suszonej moreli, herbaty Assam i creme brulee.
Kraj pochodzenia kawy: Kostaryka
Region: Rivas, Brunca
Producent: Rodzina Alvarado
Obróbka: Reposado Honey
Odmiana: Catuai