Przejdź do strony głównej
Twoja lista życzeń
Rozwiń
Brak produktów.
Porozmawiaj z nami
Jesteśmy do dyspozycji od poniedziałku do piątku od 8 do 16.
Zadzwoń! Uzyskasz odpowiedź od razu!+48 730 88 25 25Zadzwoń! Uzyskasz odpowiedź od razu!
+48 730 88 25 25
Wolisz pisać? Czekamy na maila!sklep@coffeedesk.plWolisz pisać? Czekamy na maila!
[email protected]
Odwiedź nasze kawiarnie:Kołobrzeg, ul. Mazowiecka 24Warszawa, ul. Wilcza 42Odwiedź nasze kawiarnie:
Kołobrzeg, ul. Mazowiecka 24
Warszawa, ul. Wilcza 42
Nowości
Nasze marki
Kawa
Herbata
Ekspresy
Młynki
Zaparzacze
Akcesoria
Dodatki
Promocje
Nowości
Najświeższe kawy Ziarna z polskich palarni Kawowe smaczki Kawowi ulubieńcy Nowa palarnia MAMAM
Najświeższe kawy
Najświeższe kawy
Ziarna z polskich palarni
Ziarna z polskich palarni
Kawowe smaczki
Kawowe smaczki
Kawowi ulubieńcy 2022
Kawowi ulubieńcy 2022
Palarnia MAMAM
Palarnia MAMAM
3fe Able Brewing Acaia AeroPress Alpro Althaus AOOMI Arcaffe Asobu Audun Coffee Bagdrip Baratza Barista & Co Barista Space Bean Bros
Bialetti Blend Tea Bonanza Coffee Brewista Brita Brown House & Tea Bunn BWT By.herbs Caffenation Cafflano Casino Mocca Chemex Cilia Clever
COFFEE PLANT Coffeedesk Coffeelab Colonna Coffee Comandante Contigo Craft Coffee Roasters Dafi Diemme Caffe Dobra Palarnia Kawy DomoBar Doubleshot Dr. Coffee Drink Me Chai Dutch Barista
Dworzysk Ecostrawz Espazzola Espresso Gear Etno Cafe Eureka Father's Coffee Fellow Fentimans Figa Coffee Five Elephant Full Circle Gaggia Gardelli Specialty Coffees GAT GBG
Glowbeans Good Coffee Graef Hard Beans Hario HAYB Heresy Hi! Coffeedesk Illy IMS Izzo Java Coffee Jean Lenoir Johan & Nystrom Jura Just T Kafar
Kalve KeepCup Kimbo Kofi Brand Krups Kruve Kusmi Tea KYOTO Coffee Roasters La Cabra La Marzocco LaCava Lavazza Le Piantagioni del Caffe Lelit Long Man Tea
Loveramics Lucaffe Lune Tea Lykke Mahlkonig MAMAM Melitta MiiR Moccamaster Monbana Monin Morning Motta Mount Caramel Mount Everest Tea Natumi New York Nivona
Nomad Coffee Oatly Or Tea? Paper & Tea Passalacqua Pellini Pizca del Mundo Planetary Design Porlex Promac Pukka Puqpress Rancilio Rebel Kitchen
Rekrow Rhinowares Rocket Bean RS5 Rude Health Saeco Sage Savage Coffees Sencotel SIMPLo Sloane Smeg Solberg & Hansen Sproud Story Coffee Roasters
T-TE Tastea Heaven Teabag teapigs Teasome Teministeriet The Barn The Coffee Collective The Rinser Tim Wendelboe Timemore Toddy Tregothnan Urnex Vintage Teas VST inc.
WildPower Wilfa Wunda YOGI TEA
Odkryj
Kawa Miesiąca Świeżo palona Co-Changers Outlet
Rodzaj
Ziarnista Mielona Kapsułki Speciality Single origin Fairtrade Bezkofeinowa
Metoda parzenia
Espresso Przelewowe metody parzenia
Pochodzenie
Afryka Ameryka Południowa Ameryka Środkowa Azja
Palarnia
Włochy Szwecja Niemcy Polska
Marka
Johan & Nystrom Audun Coffee HAYB Arcaffe Heresy Coffeelab Hard Beans Illy Lavazza Le Piantagioni del Caffe
Kawa miesiąca
Kawa miesiąca
Kawy specialty
Kawy specialty
Kawa pod espresso
Kawa pod espresso
Co-Changers vol. 2
Co-Changers vol. 2
Odkryj
Zestawy herbat Herbata Miesiąca Outlet
Rodzaj
W saszetkach Sypana
Typ
Biała Chai tea Czarna Earl Grey English Breakfast Jaśminowa Matcha Miętowa Oolong Owocowa Rooibos Yerba Mate Zielona
Herbata miesiąca
Herbata miesiąca
Akcesoria herbaciane
Akcesoria herbaciane
Teapigs
Teapigs
Paper and Tea
Paper and Tea
Teministeriet
Teministeriet
Rodzaj
Automatyczne Ciśnieniowe Kolbowe Przelewowe Kapsułkowe
Przeznaczenie
Do domu Do biura Do gastronomii
Marka
Moccamaster Gaggia Melitta Jura La Marzocco Outlet
Moccamaster
Moccamaster
Gaggia
Gaggia
Melitta
Melitta
Jura
Jura
La Marzocco
La Marzocco
Rodzaj
Młynki ręczne Młynki automatyczne
Przeznaczenie
Do domu Do biura Do gastronomii
Marka
Comandante Eureka Baratza Hario Wilfa Outlet
Młynki ręczne
Młynki ręczne
Comandante
Comandante
Fellow ODE
Fellow ODE
Eureka
Eureka
Baratza
Baratza
Zaparzacze
Drippery Chemex Kawiarki French Pressy AeroPress Zaparzacze do herbaty Cold Brew Inne Outlet
Drippery
Drippery
Chemex
Chemex
Kawiarki
Kawiarki
French Pressy
French Pressy
Aeropress
Aeropress
Akcesoria
Czajniki Wagi do kawy Dzbanki do mleka Spieniacze do mleka Tampery Filtry do kawy Higiena i konserwacja Filtracja wody
Naczynia Kubki Filiżanki Talerze Serwery Szklanki Kubki termiczne Butelki termiczne Kubki na wynos
Pozostałe
Koszulki Książki Gadżety Outlet
Czajniki
Czajniki
Wagi
Wagi
Kubki na wynos
Kubki na wynos
Filiżanki
Filiżanki
Książki
Książki
Dodatki
Naczynia Karty podarunkowe Napoje roślinne Napoje orzeźwiające Warsztaty kawowe
Naczynia
Naczynia
Karty podarunkowe
Karty podarunkowe
Napoje roślinne
Napoje roślinne
Napoje orzeźwiające
Napoje orzeźwiające
Warsztaty kawowe
Warsztaty kawowe
Coffeedesk

Zaloguj się na Coffeedesk

lub
Nie pamiętasz hasła?

Dołącz już teraz do klubu Coffeedesk

Unikalne produkty, promocje, program partnerski, obszerna baza wiedzy czekają na Ciebie!

Ochrona danych

Jeszcze chwila

I będziesz mógł cieszyć się zakupami w Coffeedesk!

Imie jest za długie może mieć maksymalnie 30 znaków
Minimalna liczba znaków w haśle to 8.
Newsletter
Format: XXXXXXXXX

Pola oznaczone gwiazdką (*) są polami obowiązkowymi.

Świeżo palona
  • Pokaż wszystkie w kategorii
  1. Coffeedesk
  2. Kawa
  3. Odkryj
  4. Świeżo palona
Produkty online

Świeżo palona

  • Nowości
    • Nowości
      • Najświeższe kawy
      • Ziarna z polskich palarni
      • Kawowe smaczki
      • Kawowi ulubieńcy (17)
      • Nowa palarnia MAMAM
  • Nasze marki
    • 3fe (10)
    • Able Brewing (6)
    • Acaia (20)
    • AeroPress (11)
    • Alpro (15)
    • Althaus (34)
    • AOOMI (97)
    • Arcaffe (18)
    • Asobu (38)
    • Audun Coffee (26)
    • Bagdrip (11)
    • Baratza (40)
    • Barista & Co (37)
    • Barista Space (56)
    • Bean Bros (4)
    • Bialetti (161)
    • Blend Tea (59)
    • Bonanza Coffee (8)
    • Brewista (8)
    • Brita (2)
    • Brown House & Tea (38)
    • Bunn (36)
    • BWT (15)
    • By.herbs (7)
    • Caffenation (14)
    • Cafflano (6)
    • Casino Mocca (7)
    • Chemex (29)
    • Cilia (7)
    • Clever (1)
    • COFFEE PLANT (52)
    • Coffeedesk (67)
    • Coffeelab (21)
    • Colonna Coffee (6)
    • Comandante (61)
    • Contigo (25)
    • Craft Coffee Roasters (10)
    • Dafi (45)
    • Diemme Caffe (16)
    • Dobra Palarnia Kawy (9)
    • DomoBar
    • Doubleshot (9)
    • Dr. Coffee (6)
    • Drink Me Chai (6)
    • Dutch Barista (10)
    • Dworzysk (6)
    • Ecostrawz (1)
    • Espazzola (3)
    • Espresso Gear (23)
    • Etno Cafe (24)
    • Eureka (60)
    • Father's Coffee (11)
    • Fellow (115)
    • Fentimans (15)
    • Figa Coffee (10)
    • Five Elephant (8)
    • Full Circle (3)
    • Gaggia (13)
    • Gardelli Specialty Coffees (12)
    • GAT (1)
    • GBG (3)
    • Glowbeans (4)
    • Good Coffee (8)
    • Graef (16)
    • Hard Beans (47)
    • Hario (235)
    • HAYB (69)
    • Heresy (22)
    • Hi! Coffeedesk (18)
    • Illy (12)
    • IMS (22)
    • Izzo (7)
    • Java Coffee (8)
    • Jean Lenoir (2)
    • Johan & Nystrom (19)
    • Jura (49)
    • Just T (6)
    • Kafar (9)
    • Kalve (8)
    • KeepCup (174)
    • Kimbo (23)
    • Kofi Brand (5)
    • Krups
    • Kruve (39)
    • Kusmi Tea (48)
    • KYOTO Coffee Roasters (17)
    • La Cabra (8)
    • La Marzocco (13)
    • LaCava (75)
    • Lavazza (40)
    • Le Piantagioni del Caffe (36)
    • Lelit (19)
    • Long Man Tea (30)
    • Loveramics (296)
    • Lucaffe (10)
    • Lune Tea (10)
    • Lykke (20)
    • Mahlkonig (5)
    • MAMAM (8)
    • Melitta (55)
    • MiiR (51)
    • Moccamaster (57)
    • Monbana (39)
    • Monin (29)
    • Morning (2)
    • Motta (106)
    • Mount Caramel (38)
    • Mount Everest Tea (19)
    • Natumi (15)
    • New York (10)
    • Nivona (15)
    • Nomad Coffee (6)
    • Oatly (7)
    • Or Tea? (37)
    • Paper & Tea (91)
    • Passalacqua (13)
    • Pellini (13)
    • Pizca del Mundo (26)
    • Planetary Design (5)
    • Porlex (2)
    • Promac (6)
    • Pukka (39)
    • Puqpress (8)
    • Rancilio (2)
    • Rebel Kitchen (1)
    • Rekrow (1)
    • Rhinowares (40)
    • Rocket Bean (20)
    • RS5 (2)
    • Rude Health (6)
    • Saeco (3)
    • Sage (28)
    • Savage Coffees (17)
    • Sencotel (2)
    • SIMPLo (4)
    • Sloane (10)
    • Smeg (8)
    • Solberg & Hansen (56)
    • Sproud (4)
    • Story Coffee Roasters (31)
    • T-TE (17)
    • Tastea Heaven (3)
    • Teabag (3)
    • teapigs (94)
    • Teasome (22)
    • Teministeriet (85)
    • The Barn (4)
    • The Coffee Collective (3)
    • The Rinser (6)
    • Tim Wendelboe (2)
    • Timemore (36)
    • Toddy (17)
    • Tregothnan (2)
    • Urnex (28)
    • Vintage Teas (59)
    • VST inc. (10)
    • WildPower (17)
    • Wilfa (23)
    • Wunda (1)
    • YOGI TEA (28)
  • Kawa
    • Odkryj
      • Kawa Miesiąca (3)
      • Świeżo palona (257)
      • Co-Changers
      • Outlet (22)
    • Rodzaj
      • Ziarnista (795)
      • Mielona (72)
      • Kapsułki (45)
      • Speciality (694)
      • Single origin (540)
      • Fairtrade (8)
      • Bezkofeinowa (30)
    • Metoda parzenia
      • Espresso (522)
      • Przelewowe metody parzenia (415)
    • Pochodzenie
      • Afryka (170)
      • Ameryka Południowa (210)
      • Ameryka Środkowa (168)
      • Azja (21)
    • Palarnia
      • Włochy (225)
      • Szwecja (36)
      • Niemcy (21)
      • Polska (458)
    • Marka
      • Johan & Nystrom (3)
      • Audun Coffee (1)
      • HAYB (14)
      • Arcaffe
      • Heresy
      • Coffeelab (5)
      • Hard Beans (10)
      • Illy (1)
      • Lavazza (25)
      • Le Piantagioni del Caffe (18)
  • Herbata
    • Odkryj
      • Zestawy herbat (13)
      • Herbata Miesiąca (2)
      • Outlet (9)
    • Rodzaj
      • W saszetkach (331)
      • Sypana (412)
    • Typ
      • Biała (40)
      • Chai tea (22)
      • Czarna (185)
      • Earl Grey (42)
      • English Breakfast (17)
      • Jaśminowa (21)
      • Matcha (21)
      • Miętowa (22)
      • Oolong (20)
      • Owocowa (62)
      • Rooibos (61)
      • Yerba Mate (43)
      • Zielona (180)
  • Ekspresy
    • Rodzaj
      • Automatyczne (77)
      • Ciśnieniowe (131)
      • Kolbowe (55)
      • Przelewowe (60)
      • Kapsułkowe (4)
    • Przeznaczenie
      • Do domu (157)
      • Do biura (99)
      • Do gastronomii (47)
    • Marka
      • Moccamaster (3)
      • Gaggia (1)
      • Melitta (3)
      • Jura (6)
      • La Marzocco
    • Outlet
  • Młynki
    • Rodzaj
      • Młynki ręczne (35)
      • Młynki automatyczne (83)
    • Przeznaczenie
      • Do domu (93)
      • Do biura (12)
      • Do gastronomii (41)
    • Marka
      • Comandante (2)
      • Eureka (2)
      • Baratza (1)
      • Hario (12)
      • Wilfa (3)
    • Outlet
  • Zaparzacze
    • Zaparzacze
      • Drippery (105)
      • Chemex (4)
      • Kawiarki (78)
      • French Pressy (26)
      • AeroPress (1)
      • Zaparzacze do herbaty (70)
      • Cold Brew (28)
      • Inne (7)
      • Outlet (8)
  • Akcesoria
    • Akcesoria
      • Czajniki (68)
      • Wagi do kawy (21)
      • Dzbanki do mleka (102)
      • Spieniacze do mleka (16)
      • Tampery (82)
      • Filtry do kawy (67)
      • Higiena i konserwacja (44)
      • Filtracja wody (52)
    • Naczynia
      • Kubki (374)
      • Filiżanki (128)
      • Talerze (11)
      • Serwery (47)
      • Szklanki (30)
      • Kubki termiczne (156)
      • Butelki termiczne (46)
      • Kubki na wynos (3)
    • Pozostałe
      • Koszulki (32)
      • Książki (30)
      • Gadżety (12)
    • Outlet
  • Dodatki
    • Dodatki
      • Naczynia
      • Karty podarunkowe (1)
      • Napoje roślinne (51)
      • Napoje orzeźwiające (27)
      • Warsztaty kawowe (25)
  • Promocje (528)

Kawa świeżo palona

Świeżo palona

Pierwszą i najważniejszą zasadą poprawnego parzenia kawy jest stosowanie ziaren najwyższej jakości. Oprócz czynników takich jak kraj pochodzenia, wysokość uprawy i stopień wypalenia, ważne jest również, aby była to kawa świeżo palona. Świeżo palona kawa jest gwarancją, że zaparzone ziarna oddadzą z siebie wszystko to co najlepsze. Ziarenka kawy są higroskopijne, co oznacza, że łatwo przechodzą aromatami z otoczenia, chłonąc wilgoć, wraz z tym procesem kawa wietrzeje tracąc swoje smaki i aromaty. Dlatego tak ważne jest, aby pić kawę do kilku miesięcy po wypaleniu. Pamiętajmy również o przechowywaniu kawy w szczelnym opakowaniu, najlepiej zamkniętą w ciemnej szafce z dala od promieni słonecznych.
Czytaj dalej
Niezależnie od tego jak wspaniały sprzęt do parzenia kawy posiadamy, jeśli kawa jakiej używamy będzie niskiej jakości, daleko nie zajedziemy, a już na pewno możemy zapomnieć o złożonym smaku pełnym owoców i innych niuansów. Ostatecznie nawet najlepszy ekspres i najdoskonalszy młynek będą bezużyteczne w połączeniu ze starą, zwietrzałą kawą, która już swoje przeleżała na sklepowej półce. 
Jeśli chcemy jak najdłużej cieszyć się smaczną kawą najlepszą opcją będzie świeżo palona kawa ziarnista. Jeśli robicie zapasy kawy, zawsze starajcie się wybrać te paczki z najświeższą datą wypału. Data palenia kawy powinna znajdować się na każdej paczce oraz być podana w informacji na stronie internetowej. Jeśli nie możecie znaleźć tej informacji, istnieje duża szansa, że taka kawa może być średniej jakości. Jak długo kawa pozostaje świeża? Przyjmuje się, że kawa jest dobra do spożycia dwa lata po wypaleniu. Jednak idealnie jest pić kawę w tydzień po wypaleniu oraz do pół roku po dacie wypalenia. Zbyt świeża kawa dalej pracuje, oddając dwutlenek węgla i zmieniając smak. Kilkumiesięczna kawa nie straci na swoich właściwościach smakowych i możemy spokojnie kupić kawę, która opuściła palarnię 2-3 miesiące wstecz. Większość palarni specialty wypuszcza kawy, które rozchodzą się w szybkim tępie, dlatego w przypadku kawy specialty raczej nie natrafimy na dwuletnią kawę. 

Niezależnie od tego czy gustujesz w delikatnych przelewach czy preferujesz esencjonalne espresso rodem z włoskiej kawiarni, kawa ziarnista świeżo palona będzie zawsze najlepszym rozwiązaniem jeśli poszukujesz odpowiedniej dla siebie kawy. Ponadto kawa świeżo palona Arabica zawsze będzie bardziej złożona i bogatsza w aromaty niż kawa z dodatki Robusty. Dlatego jeśli szukasz w kawie nie tylko pobudzenia, ale również niezwykłego sensorycznego doświadczenia to kawy stuprocentowe Arabiki sprawdzą się doskonale. Nie bez przyczyny cały czas piszemy o kawie ziarnistej — pójście na skróty i kupowanie mielonych kaw być może oszczędzi nam trochę czasu podczas parzenia kawy, ale z całą pewnością pozbawi nas części doznań smakowych. Kawa bardzo szybko traci swój aromat, już kilka minut po zmieleniu. Jeśli chcesz pić kawę w najlepszym możliwym wydaniu, miel dokładnie wymierzone ziarno bezpośrednio przed zaparzeniem. Dzięki temu kawa zachowa wszystkie smaki i aromaty. 

Filtry
–
1 - 30 produktów z 232 dostępnych
Sortuj według:
Polecany
Wybór Coffeedesk
ESPRESSO MIESIĄCA: Audun Coffee - Honduras Intibuca 250g
ESPRESSO MIESIĄCA: Audun Coffee - Honduras Intibuca 250g

Data palenia: 22.01.2023

Producent: Audun Coffee

Oto nowe espresso miesiąca! Kawa ziarnista jakości speciality pochodząca z Hondurasu, wypalona przez Mistrza Świata Roasterów 2015, Auduna Sorbottena. Kawa palona w średnim stopniu, przeznaczona do espresso i kawiarek. Charakteryzuje się słodyczą brązowego, ciemnej czekolady i jagód. Kraj pochodzenia ziarna: Honduras Region: Intbuca, Santa Barbara Wysokość: 1600 - 2000 m n.p.m. Odmiana: Bourbon Metoda obróbki: Washed                                                                                                                                                                               Kawa miesiąca Na każdy miesiąc wybieramy dla Was specjalne ziarna i oznaczamy je kawą miesiąca, w wersji dedykowanej do espresso lub do metod przelewowych. Wybierając kawę miesiąca bezpośrednio współpracujemy z palarniami, by dostarczyć Wam ziarna o najwyższej jakości, ciekawym smaku, świeżym wypale, no i w wyjątkowej cenie. Każdą kawę dokładnie testujemy w różnych metodach parzenia i we współpracy opisujemy jak najbardziej szczegółowo, dostarczając Wam polecane przepisy i dogłębną historię ziaren. Pragniemy w ten sposób przybliżyć Wam ziarna jakości speciality i sprawić, że poznacie różne naturalne smaki kawy. A tym samym kawa wysokiej jakości zagości w Waszych domach na stałe. Przekonajcie się sami co przygotowaliśmy dla Was w tym miesiącu!
Polecany
Wybór Coffeedesk
ESPRESSO MIESIĄCA: Audun Coffee - Honduras Intibuca 1kg
ESPRESSO MIESIĄCA: Audun Coffee - Honduras Intibuca 1kg

Data palenia: 22.01.2023

Producent: Audun Coffee

Oto nowe espresso miesiąca! Kawa ziarnista jakości speciality pochodząca z Hondurasu, wypalona przez Mistrza Świata Roasterów 2015, Auduna Sorbottena. Kawa palona w średnim stopniu, przeznaczona do espresso i kawiarek. Charakteryzuje się słodyczą brązowego, ciemnej czekolady i jagód. Kraj pochodzenia ziarna: Honduras Region: Intbuca, Santa Barbara Wysokość: 1600 - 2000 m n.p.m. Odmiana: Bourbon Metoda obróbki: Washed                                                                                                                                                                               Kawa miesiąca Na każdy miesiąc wybieramy dla Was specjalne ziarna i oznaczamy je kawą miesiąca, w wersji dedykowanej do espresso lub do metod przelewowych. Wybierając kawę miesiąca bezpośrednio współpracujemy z palarniami, by dostarczyć Wam ziarna o najwyższej jakości, ciekawym smaku, świeżym wypale, no i w wyjątkowej cenie. Każdą kawę dokładnie testujemy w różnych metodach parzenia i we współpracy opisujemy jak najbardziej szczegółowo, dostarczając Wam polecane przepisy i dogłębną historię ziaren. Pragniemy w ten sposób przybliżyć Wam ziarna jakości speciality i sprawić, że poznacie różne naturalne smaki kawy. A tym samym kawa wysokiej jakości zagości w Waszych domach na stałe. Przekonajcie się sami co przygotowaliśmy dla Was w tym miesiącu!
COFFEE PLANT - Gwatemala Piedra Azul Washed Filter 250g
COFFEE PLANT - Gwatemala Piedra Azul Washed Filter 250g

Data palenia: 18.01.2023

Producent: COFFEE PLANT

Kawa ziarnista jakości specialty pochodząca z Gwatemali, wypalana w polskiej palarni COFFEE PLANT. Jasno palona, idealna do ekspresu przelewowego, dripa, Chemexa, AeroPressa, French Pressa, oraz innych alternatywnych metod parzenia. W smaku wyczuwalne są nuty ciemnych owoców, żółtej śliwki, cukru trzcinowego i kakao. Kraj pochodzenia ziarna: Gwatemala Region: Huehuetenango Metoda obróbki: Washed Odmiana: Caturra, Bourbon Wysokość upraw: 1850 - 1900 m n.p.m. Ocena w cuppingu: 86,25 / 100 pkt.
COFFEE PLANT - Salwador Buenos Aires Natural Filter 250g
COFFEE PLANT - Salwador Buenos Aires Natural Filter 250g

Data palenia: 18.01.2023

Producent: COFFEE PLANT

Kawa ziarnista jakości specialty pochodząca z Salwadoru, wypalana w polskiej palarni COFFEE PLANT. Jasno palona, idealna do ekspresu przelewowego, dripa, Chemexa, AeroPressa, French Pressa, oraz innych alternatywnych metod parzenia. W smaku wyczuwalne są nuty dżemu z czerwonych owoców, wanilii i kakao. Kraj pochodzenia ziarna: Salwador Region: Apaneca Ilamatepec Metoda obróbki: Macerated Natural Odmiana: Bourbon, Kenia, Pacas Wysokość upraw: 1400 - 1600 m n.p.m. Ocena w cuppingu: 86,25 / 100 pkt.
COFFEE PLANT - Etiopia Abaya Washed Filter 250g
COFFEE PLANT - Etiopia Abaya Washed Filter 250g

Data palenia: 18.01.2023

Producent: COFFEE PLANT

Kawa ziarnista jakości specialty pochodząca z Etiopii, wypalana w polskiej palarni COFFEE PLANT. Jasno palona, idealna do ekspresu przelewowego, dripa, Chemexa, AeroPressa, French Pressa, oraz innych alternatywnych metod parzenia. W smaku wyczuwalne są nuty herbaty brzoskwiniowej i cytryny, wraz z lekkim aromatem kwiatów. Kraj pochodzenia ziarna: Etiopia Region: Oromia Metoda obróbki: Washed Odmiana: Heirloom Wysokość upraw: 1800 - 2100 m n.p.m. Ocena w cuppingu: 85 / 100 pkt.
COFFEE PLANT - Kenia Gakuyu Washed Filter 250g
COFFEE PLANT - Kenia Gakuyu Washed Filter 250g

Data palenia: 18.01.2023

Producent: COFFEE PLANT

Kawa ziarnista jakości specialty pochodząca z Kenii, wypalana w polskiej palarni COFFEE PLANT. Jasno palona, idealna do ekspresu przelewowego, dripa, Chemexa, AeroPressa, French Pressa, oraz innych alternatywnych metod parzenia. W smaku wyczuwalne są nuty czerwonej porzeczki, pomelo i karmelu. Kraj pochodzenia ziarna: Kenia Region: Kirinyaga, Thirigwa Metoda obróbki: Washed Odmiana: SL28, SL34 Wysokość upraw: 1650 m n.p.m. Ocena w cuppingu: 88 / 100 pkt.
COFFEE PLANT - Kolumbia Finca Los Robles Espresso 1kg
COFFEE PLANT - Kolumbia Finca Los Robles Espresso 1kg

Data palenia: 18.01.2023

Producent: COFFEE PLANT

Kawa ziarnista jakości specialty pochodząca z Kolumbii, wypalona w polskiej palarni COFFEE PLANT. Palona w średnim stopniu, sprawdzi się w ekspresach ciśnieniowych i kawiarkach. W smaku wyczuwalne są nuty dojrzałych czereśni i mlecznej czekolady. Kraj pochodzenia kawy: Kolumbia Region: Huila Odmiana: Colombia, Caturra, Castillo Metoda obróbki: Washed Położenie upraw: 1600 m n.p.m.
COFFEE PLANT - Kenia David Ndirangu Washed Filter 250g
COFFEE PLANT - Kenia David Ndirangu Washed Filter 250g

Data palenia: 18.01.2023

Producent: COFFEE PLANT

Kawa ziarnista jakości specialty pochodząca z Kenii, wypalana w polskiej palarni COFFEE PLANT. Jasno palona, idealna do ekspresu przelewowego, dripa, Chemexa, AeroPressa, French Pressa, oraz innych alternatywnych metod parzenia. W smaku wyczuwalne są nuty maliny, porzeczki i rabarbaru.  Kraj pochodzenia ziarna: Kenia Region: Nyeri Metoda obróbki: Washed Odmiana: Ruiru 11, SL28 Wysokość upraw: 1700 - 1750 m n.p.m. Ocena w cuppingu: 88 / 100 pkt.
The Barn - Kostaryka Cordillera Del Fuego Natural Filter 250g
The Barn - Kostaryka Cordillera Del Fuego Natural Filter 250g

Data palenia: 11.01.2023

Producent: The Barn

Kawa ziarnista jakości specialty pochodząca z Kostaryki, wypalona w berlińskiej palarni The Barn. Palona jasno, idealna do ekspresu przelewowego, dripa, Chemexa, AeroPressa, French Pressa, oraz innych alternatywnych metod parzenia. W smaku wyczuwalne są nuty malin i cynamonu. Kraj pochodzenia ziarna: Kostaryka Region: Tarrazu Metoda obróbki: Natural, Thermic Shock Odmiana: Caturra
MAMAM - Gwatemala El Oregano Natural Filter 250g
MAMAM - Gwatemala El Oregano Natural Filter 250g

Data palenia: 11.01.2023

Kawa ziarnista jakości specialty pochodząca z Gwatemali, wypalona przez MAMAM. Palona jasno, idealna do ekspresu przelewowego, dripa, Chemexa, AeroPressa, French Pressa, oraz innych alternatywnych metod parzenia. W jej smaku pojawiają się nuty zbliżone do brzoskwini, czerwonej porzeczki i jeżyny. Kraj pochodzenia ziaren: Gwatemala Region: Huehuetenango Odmiana: Caturra Metoda obróbki: Natural Położenie upraw: 1700 m n.p.m.
MAMAM - The Fresh Prince Filter Blend 250g
MAMAM - The Fresh Prince Filter Blend 250g

Data palenia: 11.01.2023

Mieszanka kaw ziarnistych jakości specialty z Boliwii i Meksyku, wypalona przez MAMAM. Palona jasno, idealna do ekspresu przelewowego, dripa, Chemexa, AeroPressa, French Pressa, oraz innych alternatywnych metod parzenia. W jej smaku pojawiają się nuty zbliżone do toffi, czarnej herbaty i suszonej moreli. Kraj pochodzenia ziaren: Boliwia / Meksyk Region: Taipiplaya / Zongolica Odmiana: Caturra, Catuai, Sarchimor, Bourbon Metoda obróbki: Washed Położenie upraw: 1700 - 1900 m n.p.m.
La Cabra - Etiopia Banko Gotiti Natural Omniroast 250g
La Cabra - Etiopia Banko Gotiti Natural Omniroast 250g

Data palenia: 11.01.2023

Producent: La Cabra

Kawa ziarnista jakości specialty pochodząca z Etiopii, wypalona w duńskiej palarni La Cabra. Palona w średnim stopniu, idealna do ekspresu przelewowego, dripa, Chemexa, AeroPressa, oraz innych alternatywych metod parzenia, jak i pod espresso. Kawa o nutach owoców tropikalnych, z cytrusowo-kwiatowym aromatem. Kraj pochodzenia kawy: Etiopia Region: Yirgacheffe Producent: farmerzy z Banko Gotiti Metoda obróbki: Natural Odmiana: Heirloom
MAMAM - Gwatemala Finca El Llano Washed Filter 250g
MAMAM - Gwatemala Finca El Llano Washed Filter 250g

Data palenia: 11.01.2023

Kawa ziarnista jakości specialty pochodząca z Gwatemali, wypalona przez MAMAM. Palona jasno, idealna do ekspresu przelewowego, dripa, Chemexa, AeroPressa, French Pressa, oraz innych alternatywnych metod parzenia. W jej smaku pojawiają się nuty zbliżone do kakao, jagody i różowego grejpfruta. Kraj pochodzenia ziaren: Gwatemala Region: Acatenango, Chimaltenango Odmiana: Yellow Catuai Metoda obróbki: Washed Położenie upraw: 1700 m n.p.m.
La Cabra - Honduras Sagastume Washed Omnioast 250g
La Cabra - Honduras Sagastume Washed Omnioast 250g

Data palenia: 11.01.2023

Producent: La Cabra

Kawa ziarnista jakości specialty pochodząca z Hondurasu, wypalona w duńskiej palarni La Cabra. Palona w średnim stopniu, idealna do ekspresu przelewowego, dripa, Chemexa, AeroPressa, oraz innych alternatywych metod parzenia, jak i pod espresso. Kawa o nutach cytrusów, czerwonej porzeczki i karmelu. Kraj pochodzenia kawy: Honduras Region: Santa Barbara Producent: Yeltsin Sagastume Metoda obróbki: Washed Odmiana: Parainema Położenie upraw: 1500 m n.p.m.
La Cabra - Etiopia Benti Nenka Washed Omniroast 250g
La Cabra - Etiopia Benti Nenka Washed Omniroast 250g

Data palenia: 11.01.2023

Producent: La Cabra

Kawa ziarnista jakości specialty pochodząca z Etiopii, wypalona w duńskiej palarni La Cabra. Palona w średnim stopniu, idealna do ekspresu przelewowego, dripa, Chemexa, AeroPressa, oraz innych alternatywych metod parzenia, jak i pod espresso. Kawa o nutach owoców pestkowych i kwiatów. Kraj pochodzenia kawy: Etiopia Region: Guji Producent: farmerzy z Benti Nenka Metoda obróbki: Washed Odmiana: Heirloom Położenie upraw: 2100 m n.p.m.
MAMAM - Honduras La Montanita Anaerobic Filter 250g
MAMAM - Honduras La Montanita Anaerobic Filter 250g

Data palenia: 11.01.2023

Kawa ziarnista jakości specialty pochodząca z Hondurasu, wypalona przez MAMAM. Palona jasno, idealna do ekspresu przelewowego, dripa, Chemexa, AeroPressa, French Pressa, oraz innych alternatywnych metod parzenia. W jej smaku pojawiają się nuty zbliżone do truskawki i jeżyny, wraz z kwiatowym aromatem. Kraj pochodzenia ziaren: Honduras Region: El Cedral, Santa Barbara Odmiana: Pacas Metoda obróbki: Anaerobic Washed Położenie upraw: 1620 m n.p.m.
Hard Beans - Brazylia Samambaia Espresso - Kawa ziarnista 500g
Hard Beans - Brazylia Samambaia Espresso - Kawa ziarnista 500g

Data palenia: 10.01.2023

Producent: Hard Beans

Kawa ziarnista jakości speciality z Brazylii, wypalona przez Hard Beans. Palona w jasnym stopniu w standardzie espresso, sprawdzi się w ekspresach ciśnieniowych i kawiarkach. W filiżance można oczekiwać nut orezchowych ciasteczek, krówek oraz czerwonych jabłek. Doskonała jako kawa czarna, jednak sprawdzi się również w połączeniu z mlekiem. Kraj pochodzenia ziarna: Brazylia Region: Campo das Vertentes Metoda obróbki: Pulped natural Odmiana: Yellow Bourbon Położenie upraw: 1200 m n.p.m.
Figa - Kenia Kiandu AB Washed Filter 250g
Figa - Kenia Kiandu AB Washed Filter 250g

Data palenia: 10.01.2023

Producent: Figa Coffee

Kawa ziarnista jakości specialty pochodząca z Kenii, wypalona we wrocławskiej palarni Figa Coffee. Palona jasno, idealna do ekspresu przelewowego, dripa, Chemexa, AeroPressa, French Pressa, oraz innych alternatywnych metod parzenia. W smaku wyczuwalne są nuty różowego grejpfruta, jagód, coli i syropu klonowego. Kraj pochodzenia kawy: Kenia Region: Tetu, Nyeri Producent: Wielu małych producentów Metoda obróbki: Washed Odmiana: SL28, SL34 Położenie upraw: 1600 - 1700 m n.p.m.
Hard Beans - Brazylia Samambaia Filter 500g
Hard Beans - Brazylia Samambaia Filter 500g

Data palenia: 10.01.2023

Producent: Hard Beans

Kawa ziarnista jakości specialty pochodząca z Brazylii, wypalana przez polską palarnię Hard Beans. Palona jasno, idealna do ekspresu przelewowego, dripa, Chemexa, AeroPressa, French Pressa, oraz innych alternatywnych metod parzenia. W smaku kawy pojawiają się naturalne nuty zbliżone do ciastek orzechowych, krówek i czerwonych jabłek. Kraj pochodzenia ziarna: Brazylia Region: Campo das Vertentes Metoda obróbki: Pulped natural Odmiana: Yellow Bourbon Położenie upraw: 1200 m n.p.m.
Hard Beans - Polska Parzucha - Kawa mielona 500g
Hard Beans - Polska Parzucha - Kawa mielona 500g

Data palenia: 10.01.2023

Producent: Hard Beans

Kawa mielona, klasyk gatunku, powrót do narodowych korzeni - wyrafinowana kawa dedykowana zagorzałym entuzjastom konwencjonalnych smaków. Starannie wyselekcjonowana mieszanka arabik pochodzących z Ameryki Środkowej i Południowej zadowoli nawet najbardziej wymagające podniebienia. Mielona w średnim stopniu, sprawdzi się jako klasyczna parzucha, uda się ją zaparzyć w dripie, da radę także w kawiarce. Połączenie niebanalnej słodyczy czekolady i orzechów włoskich oraz nadzwyczajnej cielistości, dopełnione subtelnym muśnięciem kwasowości to cechy, które wyróżniają ją na tle kawowej przeciętności. Znakomity wybór dla kawowych tradycjonalistów.
Figa - Etiopia Chelbesa Washed Filter 250g
Figa - Etiopia Chelbesa Washed Filter 250g

Data palenia: 10.01.2023

Producent: Figa Coffee

Kawa ziarnista jakości specialty pochodząca z Etiopii, wypalona we wrocławskiej palarni Figa Coffee. Palona jasno, idealna do ekspresu przelewowego, dripa, Chemexa, AeroPressa, French Pressa, oraz innych alternatywnych metod parzenia. W smaku wyczuwalne są nuty cytrusów, ananasa, miodu i brzoskwini. Kraj pochodzenia kawy: Etiopia Region: Gedeb, Gedeo Producent: Wielu małych producentów Metoda obróbki: Washed Odmiana: 74110, 74112, Heirloom Położenie upraw: 1950 - 2200 m n.p.m.