Darmowa dostawa od 199 zł
Błyskawiczna wysyłka
365 dni na zwrot

Outlet – kawy

Filtrowanie i sortowanie
1 - 35 produktów z 46 dostępnych
Promocja DARMOWA DOSTAWA
Heresy - Kostaryka El Higueron Natural Espresso 1001g (outlet)

Producent: Heresy

Data palenia: 15.04.2024

Kawa ziarnista jakości specialty pochodząca z Kostaryki, wypalona w palarni Heresy przez Wicemistrza Polski Roasting 2020. Palona średnio, przeznaczona do espresso, kawiarki lub zaparzania w kubku.  W jej smaku można wyczuć nuty owoców tropikalnych, wina i przypraw. Kraj pochodzenia ziarna: Kostaryka Region: Chirripó Farma: El Higueron Producent: Cafe Rivense / Ureña Rojas Family Odmiana: caturra, catuai Obróbka: natural Położenie upraw: 1600 - 1700 m n.p.m. O PRODUCENCIE    Rodzinny biznes państwa Ureña, w którym wszystko chodzi jak w szwajcarskim zegarku. Jeździmy tam już od czterech lat i jest to piękna sprawa. El Higueron to nazwa niezwykle oryginalnego drzewa, które wzrasta na innym, szybko oplatając je dziesiątkami swych rozgałęzień. Trochę straszne, trochę piękne. To nieopodal kilku Higueronów znajduje się część farmy, z której pochodzi ten lot. Najpierw wiśnie przechodzą proces wstępnej fermentacji, a potem suszą się na długich afrykańskich stołach pod czymś, co wygląda jak foliak dziadków na RODosie, no wiesz, tam gdzie rosną pomidorki, ogóreczki. Tylko jest to tak z siedem razy dłuższe.  OPINIA ROASTERA No słuchajcie, mamy tu do czynienia z typowym espresso z wyższej półki. El Higueron to typowy fensi-mikrolot, niecałe 50 worków zbioru rocznie i tyle! Kawy od Ricardo znamy od podszewki, pracujemy z rodzinką Ureña już kilka lat, jeździmy tam do nich rok w rok, więc wybór był nieprzypadkowy. To, z czego słyną najlepsze kawy z Kostaryki, to potężna słodycz, kompleksowość i intensywność. W tym idealnie przfermentowanym naturalu znajdziecie przede wszystkim przeplatające się nuty winne i karmelowe, z dojrzałą kwasowością, przywodzącą skojarzenia z owocami tropikalnymi. Do tego pieknego równania bez niewiadomych dodajmy trwający eony posmak, coś jakby zjeść tego cukierka z logo z dwoma dzbanami, a w tle kościółek. A w ogóle, to uważamy, że naturale są wręcz stworzone do espresso, a El Higueron jest tego książkowym przykładem! PRZEPIS Polecamy wyjść od klasycznej propocji 1:2, to znaczy dwa razy więcej płynu, niż kawy w sitku. Wagowo! Jeśli lubisz bardziej intensywne, skoncentrowane smaki - zmniejsz proporcje. Jeśli wolisz poświęcić gęstość i kompaktowość na rzecz bardziej rozciągniętej słodyczy i niższej kwasowości - zaparz dłuższe espresso. Nie podajemy czasu parzenia, bo w zależności od sprzętu (młynek, sitka, doza, sam ekspres, woda) Twój god shot może się parzyć 22, a i 33 sekundy i wszystko pomiędzy! Jeśli mimo podstawowej proporcji, espresso smakuje dość płasko i wodniście, to znak, by mielić drobniej, a tym samym wydłużyć czas ekstrakcji. I na odwrót - zbyt wysoka gorycz i suche odczucie w ustach? Być może trzeba trochę rozkręcić młynek :-) Zdróweczko!
Najniższa cena: 218,45 zł
257,00 zł
Promocja
COFFEE PLANT - Brazylia Lua Roxa Espresso 1kg (outlet)

Producent: COFFEE PLANT

Data palenia: 22.04.2024

Kawa ziarnista jakości specialty pochodząca z Brazylii, wypalona w polskiej palarni COFFEE PLANT. Palona w średnim stopniu, sprawdzi się w ekspresach ciśnieniowych i kawiarkach. W smaku wyczuwalne są nuty wanilii, orzechów i białej czekolady. Kraj pochodzenia kawy: Brazylia Region: Minas Gerais, Cerrado Odmiana: Bourbon, Mudo Nuovo Metoda obróbki: Natural Położenie upraw: 800 - 1300 m n.p.m.
Najniższa cena: 106,25 zł
125,00 zł
Promocja
COFFEE PLANT - Kolumbia Finca Los Robles Espresso 1kg (outlet)

Producent: COFFEE PLANT

Data palenia: 22.04.2024

Kawa ziarnista jakości specialty pochodząca z Kolumbii, wypalona w polskiej palarni COFFEE PLANT. Palona w średnim stopniu, sprawdzi się w ekspresach ciśnieniowych i kawiarkach. W smaku wyczuwalne są nuty dojrzałych czereśni i mlecznej czekolady. Kraj pochodzenia kawy: Kolumbia Region: Huila Odmiana: Colombia, Caturra, Castillo Metoda obróbki: Washed Położenie upraw: 1600 m n.p.m.
Najniższa cena: 106,25 zł
125,00 zł
Promocja
LaCava - Kolumbia La Cinta Anaerobic Natural Filter 250g (outlet)

Producent: LaCava

Data palenia: 07.05.2024

Kawa ziarnista jakości specialty pochodząca z Kolumbii, wypalona w palarni LaCava. Palona jasno, idealna do ekspresu przelewowego, dripa, Chemexa, AeroPressa, French Pressa, oraz innych alternatywnych metod parzenia. W smaku wyczuwalne są nuty owoców tropikalnych, owoców suszonych i kakao. Kraj pochodzenia kawy: Kolumbia Region: Planadas, Tolima Metoda obróbki: Anaerobic Natural Odmiana: Caturra Położenie upraw: 1700 - 1800 m n.p.m. Punkty w cuppingu: 86 / 100 pkt  
Najniższa cena: 63,75 zł
75,00 zł
Promocja
Hi! Coffeedesk - Esko! Espresso 100g (outlet)

Producent: Coffeedesk

Data palenia: 20.05.2024

Esko! Co w środku? Intensywny i pobudzający smak perfekcyjnej mieszanki ziaren. Ty wiesz, co z tym zrobić! Dajesz do przodu! Meta czeka! Przecież w poniedziałki trzeba ostro do ataku. Podkręcamy wir i tempo aromatycznego espresso. Make some noise people! Profil smakowy: waniliowo-czekoladowy z delikatnym owocowym twistem Kraj pochodzenia ziarna: Brazylia / Tanzania Region: Minais Gerais, Cerrado / Arusha Odmiana: Bourbon, Mundo Nuovo / Blue Mountain, Kent, Bourbon Obróbka: natural / washed Wysokość upraw: 800 - 1300 / 1600 - 1765 m n.p.m. Ocena w cuppingu: 82 / 85,5 SCA Kawy Hi! Coffeedesk palone w stylu espresso doskonale sprawdzą się zarówno w ekspresach automatycznych, jak i kawiarce. Nieważne czy pijecie kawy czarne, czy z mlekiem, kawa Esko! będzie świetnym początkiem każdego dnia. Selected, matched, freshly roasted. Powiedz Hi! kawie specialty idealnej na co dzień i od święta. Dla siebie, dla znajomych, dla rodziny i dla kawowych sceptyków. Pod esko i filtr, do tańca i tak jak tylko chcesz. Z kawami Hi! Coffeedesk odtworzysz najlepsze nuty z pięciolinii specialty. Wciągają, uwodzą, zaskakują, dodają kopa i poprawiają humor jak najlepsza piosenka. W końcu to Hi-Filtered od Coffeedesk.
15,00 zł
Promocja
COFFEE PLANT - Brazylia Lua Roxa Espresso 250g (outlet)

Producent: COFFEE PLANT

Data palenia: 27.05.2024

Kawa ziarnista jakości specialty pochodząca z Brazylii, wypalona w polskiej palarni COFFEE PLANT. Palona w średnim stopniu, sprawdzi się w ekspresach ciśnieniowych i kawiarkach. W smaku wyczuwalne są nuty wanilii, orzechów i białej czekolady. Kraj pochodzenia kawy: Brazylia Region: Minas Gerais, Cerrado Odmiana: Bourbon, Mudo Nuovo Metoda obróbki: Natural Położenie upraw: 800 - 1300 m n.p.m.
Najniższa cena: 35,00 zł
35,00 zł
Promocja
COFFEE PLANT - Honduras La Paz Marcala Washed Espresso 250g (outlet)

Producent: COFFEE PLANT

Data palenia: 20.05.2024

Kawa ziarnista jakości specialty pochodząca z Honduras, wypalona w polskiej palarni COFFEE PLANT. Palona w średnim stopniu, sprawdzi się w ekspresach ciśnieniowych i kawiarkach. W smaku wyczuwalne są nuty cukru trzcinowego, czekolady i orzechów.  Kraj pochodzenia kawy: Honduras Region: La Paz, Marcala Odmiana: Bourbon,Caturra, Typica Metoda obróbki: Washed Położenie upraw: 1100 - 1200 m n.p.m.
35,00 zł
Promocja
LaCava - Super Tuscan Espresso 350g (outlet)

Producent: LaCava

Data palenia: 13.05.2024

Mieszanka kaw ziarnistych jakości specialty pochodząca z Hondurasu, Kolumbii i Brazylii, wypalona w palarni LaCava. Palona w ciemnym stopniu, przeznaczona do espresso - doskonale sprawdzi się w ekspresach ciśnieniowych i kawiarkach. W smaku wyczuwalne są nuty prażonych orzechów, mlecznej czekolady i karmelu. Kraj pochodzenia ziarna: Honduras / Kolumbia / Brazylia Region: Los Lirios / Las Guzmanias / Monte Belo Odmiana:  Caturra, Typica, Ihcafe90, Pacas / Castillo / Mundo Novo, Red Catuai, Yellow Catuai, Yellow Bourbon Obróbka:  Washed / Natural Położenie upraw: 1100 / 1500 / 900 - 1200 m n.p.m. Punkty w cuppingu: 83 / 100 punktów Sezonowy blend po espresso W przypadku każdej edycji espresso dążymy z pasją do palenia wyłącznie ziaren pochodzących ze świeżych zbiorów. Choć każda edycja może różnić się originem, to zawsze zachowujemy unikalny charakter każdego produktu oraz ducha naszej marki. Nasz Head Coffee Roaster Aleksander Smęt pozyskuje tylko wyraziste, czyste i słodkie ziarna przepełnione owocowym potencjałem gwarantując złożoność i perfekcję sezonowego wyboru kaw. Włochy na nowo Zakochaj się w naszej interpretacji klasycznego, włoskiego espresso. Rzemieślniczo palona, zgodnie z najwyższymi standardami świata specialty, ta kompozycja jest dowodem naszego oddania idei doskonałości. Na pierwszym planie wyraziście czekoladowa z nutami prażonych orzechów. Dłuższy czas palenia ziaren owocuje pełnym niuansów espresso, oddając urok i klimat toskańskich wzgórz. Niska kwasowość zapewnia gładką, kremową i aksamitną teksturę tańczącego na podniebieniu naparu. Do stworzenia tej kompozycji wybraliśmy wyłącznie ziarna arabiki oraz paliliśmy je jaśniej, aby uwydatnić ich bogaty i pełny potencjał. Oddaj się celebracji mariażu tradycyjnego dziedzictwa oraz innowacji, uchwyconego w  bogactwie naszego espresso.
55,00 zł
Promocja
Coffeelab - Burundi Ubuto Washed Filter 250g (outlet)

Producent: Coffeelab

Data palenia: 04.06.2024

Kawa ziarnista jakości specialty pochodząca z Burundi, wypalona w warszawskiej palarni Coffeelab. Palona jasno, idealna do ekspresu przelewowego, dripa, Chemexa, AeroPressa, French Pressa oraz innych alternatywnych metod parzenia. W smaku są wyczuwalne nuty figi, czarnej porzeczki i róży. Kraj pochodzenia kawy: Burundi Region: Karuzi Metoda obróbki: Washed Odmiana: Bourbon
Najniższa cena: 58,00 zł
58,00 zł
Promocja
HAYB - Kostaryka Hacienda Sonora Natural Filter 250g (outlet)

Producent: HAYB

Data palenia: 22.05.2024

Kawa ziarnista jakości specialty pochodząca z Kostaryki, wypalona w warszawskiej palarni HAYB. Palona jasno, idealna do ekspresu przelewowego, dripa, Chemexa, AeroPressa, French Pressa, oraz innych alternatywnych metod parzenia. W smaku pojawiają się nuty zbliżone do hibiskusa, porzeczki i czerwonej pomarańczy. Kraj pochodzenia ziarna: Kostaryka Region: Alajuela,Central Valley Odmiana: SL28 Metoda obróbki: Natural  Wynik w cuppingu: 88 / 100 punktów Położenie upraw: 1300 m n.p.m.
75,01 zł
Promocja
LaCava - Salwador El Cocal Anaerobic Natural Espresso 250g (outlet)

Producent: LaCava

Data palenia: 13.05.2024

Kawa ziarnista jakości specialty pochodząca z Salwadoru, wypalona w palarni LaCava. Palona w średnim stopniu, sprawdzi się w ekspresach ciśnieniowych i kawiarkach. W smaku wyczuwalne są nuty wiśni, kakao, melona i ananasa. Kraj pochodzenia ziarna: Salwador Region: Planadas, Tolima Położenie upraw: 1250 - 1300 m n.p.m. Odmiana: Bourbon, Pacas Metoda obróbki: Anaerobic natural Punkty w cuppingu: 87 / 100 punktów Magia, zachwyt, delikatny owocowy twist – i to wszystko w jednej filiżance! El Cocal to salwadorski klasyk z malowniczego regionu Planadas, gdzie rodzina Castaneda już od czterech pokoleń z oddaniem pielęgnuje tradycję uprawy kawy. El Cocal kryje w sobie bogate nuty kakao, którym na finiszu towarzyszy orzeźwiające, nieco szalone trio: melon, ananas i wiśnia. Kawa obrabiana jest metodą anaerobic natural, która jeszcze bardziej podkreśla wyjątkowość ziaren. Efekt? Zachwyt i magia – już od pierwszego poznania. OPINIA ROASTERA Jak lato i wakacje to tropiki i słodycze. Tropikalne owoce wsparte goryczką kakao to idealny przepis na soczyste espresso.
69,00 zł
Promocja
Caffenation - Kenia Gatuga PB Peaberry Washed Filter 250g (outlet)

Producent: Caffenation

Data palenia: 21.05.2024

Kawa ziarnista jakości specialty pochodząca z Kenii, wypalona w belgijskiej palarni Caffenation. Palona jasno, idealna do ekspresu przelewowego, dripa, Chemexa, AeroPressa, French Pressa oraz innych alternatywnych metod parzenia. W jej smaku pojawiają się nuty wiśni i borówek. Kraj pochodzenia ziarna: Kenia Region: Muranga Metoda obróbki: Washed
65,00 zł
Promocja
Bracia Ziółkowscy - Brazylia Sitio Sao Jose Natural Anaerobic Filter 250g (outlet)

Producent: Bracia Ziółkowscy

Data palenia: 27.05.2024

Kawa ziarnista jakości specialty pochodzących z Brazylii, wypalona przez palarnię Bracia Ziółkowscy. Palona jasno, idealna do ekspresu przelewowego, dripa, Chemexa, AeroPressa, French Pressa, oraz innych alternatywnych metod parzenia. W jej smaku pojawiają się nuty zbliżone do jeżyn, karmelu, cynamonu i suszonej moreli. Kraj pochodzenia ziaren: Brazylia Region: Vulcânica Odmiana: Arara Metoda obróbki: Natural Anaerobic
56,00 zł
Promocja
LaCava - Honduras Javier Fernandez Natural Filter 250g (outlet)

Producent: LaCava

Data palenia: 07.05.2024

Kawa ziarnista jakości specialty pochodząca z Hondurasu, wypalona w palarni LaCava. Palona jasno, idealna do ekspresu przelewowego, dripa, Chemexa, AeroPressa, French Pressa, oraz innych alternatywnych metod parzenia. W smaku wyczuwalne są nuty orzechów laskowych i suszonej moreli. Kraj pochodzenia kawy: Honduras Region: Santa Barbara Metoda obróbki: Natural Odmiana: Catuai Położenie upraw: 1600 m n.p.m. Punkty w cuppingu: 87 / 100 pkt  
Najniższa cena: 63,75 zł
75,00 zł
Promocja
Dutch Barista - Kolumbia El Bombo Washed Filter 250g (outlet)

Producent: Dutch Barista

Data palenia: 27.05.2024

Kawa ziarnista jakości specialty z Kolumbii, wypalona w holenderskiej palarni Dutch Barista. Palona jasno, idealna do ekspresu przelewowego, dripa, Chemexa, AeroPressa, French Pressa, oraz innych alternatywnych metod parzenia. W smaku można wyczuć nuty kwiatów, pieczonego jabłka, orzechowej mlecznej czekolady i mandarynki. Kraj pochodzenia ziarna: Kolumbia Odmiana: Bourbon, Caturra, Colombia Metoda obróbki: Washed
52,00 zł
Promocja
COFFEE PLANT - Kolumbia Finca Los Robles Espresso 250g (outlet)

Producent: COFFEE PLANT

Data palenia: 20.05.2024

Kawa ziarnista jakości specialty pochodząca z Kolumbii, wypalona w polskiej palarni COFFEE PLANT. Palona w średnim stopniu, sprawdzi się w ekspresach ciśnieniowych i kawiarkach. W smaku wyczuwalne są nuty dojrzałych czereśni i mlecznej czekolady. Kraj pochodzenia kawy: Kolumbia Region: Huila Odmiana: Colombia, Caturra, Castillo Metoda obróbki: Washed Położenie upraw: 1600 m n.p.m.
35,00 zł
Promocja
Solberg & Hansen - Sommerkaffe - Papua Nowa Gwinea Washed Filter 250g (outlet)

Producent: Solberg & Hansen

Data palenia: 24.05.2024

Kawa ziarnista jakości specialty pochodząca z Papui - Nowej Gwinei, wypalona w norweskiej palarni Solberg & Hansen. Palona jasno, idealna do ekspresu przelewowego, dripa, Chemexa, AeroPressa, French Pressa, oraz innych alternatywnych metod parzenia. Można wyczuć w niej nuty śliwek i dojrzałych jagód. Kraj: Papua - Nowa Gwinea Region: Madan Village, Western Highlands Farma: Madan Estate Odmiana: Arusha, bourbon, typica Wysokość upraw: 1600 m n.p.m. Obróbka: Washed
69,00 zł
Promocja
Trigger - Rwanda Gicumbi Natural Filter 250g (outlet)

Producent: Trigger

Data palenia: 21.05.2024

Kawa ziarnista jakości specialty pochodząca z Rwandy, wypalona przez Trigger. Palona jasno, idealna do ekspresu przelewowego, dripa, Chemexa, AeroPressa, French Pressa, oraz innych alternatywnych metod parzenia. W jej smaku pojawiają się nuty zbliżone do truskawek, kwiatów, jagód i rabarbaru. Kraj: Rwanda Region: Gicumbi Odmiana: Red Bourbon Stacja: Nova Coffee Des Mamas Położenie upraw: 1450 - 1500 m n.p.m. Metoda obróbki: Natural Ocena w cuppingu: 86.75 / 100 punktów  
69,00 zł
Promocja
Story Coffee Roasters - Brazil Mogiana Espresso 1kg (outlet)

Producent: Story Coffee Roasters

Data palenia: 30.05.2024

Kawa ziarnista jakości specialty pochodząca z Brazylii, wypalona w warszawskiej palarni Story Coffee Roasters. Palona w średnim stopniu, doskonale sprawdzi się w ekspresach ciśnieniowych i kawiarkach. W filiżance odnajdziesz pełne, gładkie body o nutach karmelu, czekolady i delikatnej kwasowości. Kraj pochodzenia ziarna: Brazylia Region: Alta Mogiana Odmiana: Icatu, Catuai Metoda obróbki: Natural Wysokość upraw: 900 - 1200 m n.p.m. Ocena w cuppingu: 82+ / 100 pkt
109,00 zł
Promocja
LaCava - Ecstasy Espresso 350g (outlet)

Producent: LaCava

Data palenia: 13.05.2024

Mieszanka kaw ziarnistych jakości specialty pochodząca z Rwandy i Etiopii, wypalona w palarni LaCava. Palona w średnim stopniu, przeznaczona do espresso - doskonale sprawdzi się w ekspresach ciśnieniowych i kawiarkach. W smaku wyczuwalne są nuty truskawek, cytrusów, czarnej herbaty i śliwek. Kraj pochodzenia ziarna: Rwanda / Etiopia Region: Gicumbi / Nensebo Odmiana: Red Bourbon / Heirloom Obróbka:  Natural / Washed Położenie upraw: 1450 - 1500 / 1900 m n.p.m. Punkty w cuppingu: 86 / 100 punktów Sezonowy blend po espresso W przypadku każdej edycji espresso dążymy z pasją do palenia wyłącznie ziaren pochodzących ze świeżych zbiorów. Choć każda edycja może różnić się originem, to zawsze zachowujemy unikalny charakter każdego produktu oraz ducha naszej marki. Nasz Head Coffee Roaster Aleksander Smęt pozyskuje tylko wyraziste, czyste i słodkie ziarna przepełnione owocowym potencjałem gwarantując złożoność i perfekcję sezonowego wyboru kaw. Z innego wymiaru Ecstasy skupia w sobie najważniejsze wartości specialty, w które wierzymy: świeże i sezonowe zbiory ziaren, bardzo wysoka punktacja SCA oraz doskonały balans między owocowością a kwasowością. Ecstasy to nie jest zwykła kompozycja. To manifest naszej kawowej filozofii oraz ukłon w stronę afrykańskich tradycji i historii uprawy kawy. Idealna dla fanów specialty oraz kawiarni trzeciej fali, Ecstasy uwodzi tych, którzy doceniają jaskrawy i barwny smak. Jako że jest to najbardziej szokująca kompozycja naszego Mistrza, Ecstasy to fantastyczne i energetyczne doświadczenie, które na długo pozostawi na Twoim podniebieniu dzikie wrażenia.
79,00 zł
Promocja
LaCava - Kolumbia El Rubi Washed Espresso 250g (outlet)

Producent: LaCava

Data palenia: 13.05.2024

Kawa ziarnista jakości specialty pochodząca z Kolumbii, wypalona w palarni LaCava. Palona w średnim stopniu, przeznaczona do espresso - doskonale sprawdzi się w ekspresach ciśnieniowych i kawiarkach. W jej smaku można wyczuć naturalne akcenty grejpfruta, wanilii, karmelu i czarnej herbaty. Kraj pochodzenia kawy: Kolumbia Region: Acevedo, Huila Metoda obróbki: Washed Odmiana: Pink Bourbon Położenie upraw: 1650 - 1800 m n.p.m. Punkty w cuppingu: 87 / 100 punktów Colombia El Rubi washed to kawa, która już po raz trzeci gości w naszej ofercie. Ziarna pochodzą z okolic miasta San Adolfo w regionie Huila, gdzie połączenie sprzyjającego klimatu, żyznej gleby i troski plantatorów stworzyło niepowtarzalne warunki dla osiągnięcia kawy doskonałej. W filiżance, El Rubi rozkwita wraz z zamkniętą w ziarnach energią grejpfruta i otula aksamitną słodyczą wanilii przeplatanej nutą karmelu. Całość uzupełniona jest subtelnym akcentem czarnej herbaty, który dodaje głębi i wyjątkowego charakteru każdemu łykowi. OPINIA ROASTERA Jedna z dwóch odsłon mojej ulubionej kawy. Tutaj klasyczny washed wypalony pod „esko”. Dzieje się. Spróbuj. Podziękujesz później.
69,00 zł
Promocja
Trigger - Salwador Villa Espana Anaerobic Filter 250g (outlet)

Producent: Trigger

Data palenia: 21.05.2024

Kawa ziarnista jakości specialty pochodząca z Salwadoru, wypalona przez Trigger. Palona jasno, idealna do ekspresu przelewowego, dripa, Chemexa, AeroPressa, French Pressa, oraz innych alternatywnych metod parzenia. W jej smaku pojawiają się nuty zbliżone do rodzynek, truskawek, kakao i rumu. Kraj: Salwador Region: Apaneca-Ilamatepec Farma: Villa Espana Producent: Hermanos Mena Odmiana: Bourbon Położenie upraw: 1300 m n.p.m. Metoda obróbki: Natural Anaerobic Ocena w cuppingu: 88,5 / 100 punktów OPINIA ROASTERA Smakuje, jakby w jażdym ziarenku ukryta była mała czekolada z rodzynkami, która rozpuszcza się w naparze podczas parzenia! Sztos! PRZEPIS French press. Mielenie średnie, średnio grube. Woda - wrzątek, doza 6 g kawy na 100 g wody. Zalewamy, zostawiamy. Po 4-6 minutach mieszamy korzuszek. Po kolejnych 2 minutach zakładamy franchpressowi czapeczke i wciskamy tłok. Pijemy.
73,00 zł
Promocja
Nomad Coffee - Tanzania Acacia Hills Kent Washed Filter 250g (outlet)

Producent: Nomad Coffee

Data palenia: 06.06.2024

Kawa ziarnista jakości specialty pochodząca z Tanzanii, wypalona przez hiszpańską palarnię Nomad Coffee. Palona jasno, idealna do ekspresu przelewowego, dripa, Chemexa, AeroPressa, French Pressa, oraz innych alternatywnych metod parzenia. W smaku wyczuwalne są nuty żółtej śliwki i syropu Candy Apple. Kraj pochodzenia ziarna: Tanzania Region: Oldeani Metoda obróbki: Washed Odmiana: Kent Położenie upraw: 1750 - 1950 m n.p.m.
Najniższa cena: 82,00 zł
82,00 zł
Promocja
3fe - Tajlandia Wiang Pa Pao Washed Omniroast 250g (outlet)

Producent: 3fe

Data palenia: 23.05.2024

Kawa ziarnista jakości specialty pochodząca z Tajlandii, wypalona w irlandzkiej palarni 3fe (Third Floor Espresso). Palona w średnim stopniu, przeznaczona zarówno do przelewowych metod parzenia, jak i do espresso. W smaku wyczuwalne są nuty gruszki, mlecznej czekolady i wanilii. Kraj pochodzenia ziarna: Tajlandia Producent: Jane Kittirattanapaiboon Farma: Wiang Pa Pao Położenie upraw: 1250 - 1400 m n.p.m. Odmiana: Catuai, Typica, Chiang Mai Metoda obróbki: Washed
69,00 zł
Promocja
KYOTO - Kolumbia Finca El Bosque Natural Anaerobic Filter 250g (outlet)

Producent: KYOTO Coffee Roasters

Data palenia: 21.05.2024

Kawa ziarnista jakości specialty pochodząca z Kolumbii, wypalona we wrocławskiej palarni KYOTO Coffee Roasters. Palona jasno, idealna do ekspresu przelewowego, dripa, Chemexa, AeroPressa, French Pressa, oraz innych alternatywnych metod parzenia. W smaku wyczuwalne są nuty dojrzałego mango, wina, ziół i marakui. Kraj pochodzenia kawy: Kolumbia Region: Huila Plantacja: Finca El Bosque Metoda obróbki: Anaerobic Natural Odmiana: Bourbon Sidra Położenie upraw: 1715 m n.p.m.
85,00 zł
Promocja
Instytut Kawy - Brazylia Pulped Natural Espresso 1kg (outlet)

Producent: Instytut Kawy

Data palenia: 10.06.2024

Kawa ziarnista jakości specialty z Brazylii wypalona przez Instytut Kawy. Palona w średnim stopniu, idealna do ekspresu ciśnieniowego i kawiarki. W jej smaku pojawiają się nuty zbliżone do orzechów i karmelu. Kraj pochodzenia: Brazylia Region: Cerrado Odmiana: Mundo Novo Metoda obróbki: Pulped Natural Położenie upraw: 800 - 1000 m n.p.m.
Najniższa cena: 119,00 zł
119,00 zł
Promocja
Bracia Ziółkowscy - Kolumbia La Esperanza Washed Filter 250g (outlet)

Producent: Bracia Ziółkowscy

Data palenia: 21.05.2024

Kawa ziarnista jakości specialty pochodzących z Kolumbii, wypalona przez palarnię Bracia Ziółkowscy. Palona jasno, idealna do ekspresu przelewowego, dripa, Chemexa, AeroPressa, French Pressa, oraz innych alternatywnych metod parzenia. W jej smaku pojawiają się nuty zbliżone do owoców pestkowych, białego winogrona i ziół. Kraj pochodzenia ziaren: Kolumbia Region: Huila, Garzon Odmiana: Castillo, Caturra, Colombia Metoda obróbki: Washed
57,00 zł
Promocja
Bracia Ziółkowscy - Peru Aromas del Valle Washed Filter 250g (outlet)

Producent: Bracia Ziółkowscy

Data palenia: 21.05.2024

Kawa ziarnista jakości specialty pochodzących z Peru, wypalona przez palarnię Bracia Ziółkowscy. Palona jasno, idealna do ekspresu przelewowego, dripa, Chemexa, AeroPressa, French Pressa, oraz innych alternatywnych metod parzenia. W jej smaku pojawiają się nuty zbliżone do czerwonych owoców, brązowego cukru i figi. Kraj pochodzenia ziaren: Peru Region: Cajamarca Odmiana: Mixed Metoda obróbki: Washed
56,00 zł
Promocja
YOCO - Kolumbia Castillo Peach Filter 250g (outlet)

Producent: YOCO

Data palenia: 01.05.2024

Kawa ziarnista jakości specialty pochodząca z Kolumbii, wypalona przez YOCO. Palona jasno, idealna do ekspresu przelewowego, dripa, Chemexa, AeroPressa, French Pressa, oraz innych alternatywnych metod parzenia. W jej smaku pojawiają się nuty zbliżone do moreli, brzoskwini, bergamotki, migdałów i mlecznej czekolady. Kraj pochodzenia ziarna: Kolumbia Region: Armenia Odmiana: Castillo Metoda obróbki: Natural Położenie upraw: 1400 - 1450 m n.p.m. Ocena w cuppingu: 88,25 / 100 pkt.
Najniższa cena: 94,35 zł
111,00 zł
Promocja
Coffeelab - Boliwia Asocafe Washed Filter 250g (outlet)

Producent: Coffeelab

Data palenia: 04.06.2024

Kawa ziarnista jakości specialty pochodząca z Boliwii, wypalona w warszawskiej palarni Coffeelab. Palona jasno, idealna do ekspresu przelewowego, dripa, Chemexa, AeroPressa, French Pressa, oraz innych alternatywnych metod parzenia. W smaku pojawiają się nuty zbliżone do dojrzałej cytryny, czarnej herbaty i czekolady. Kraj pochodzenia ziarna: Boliwia Region: Taipiplaya, Caranavi Odmiana: Catuai, Typica, Caturra Metoda obróbki: Washed Położenie upraw: 1500 - 1900  m n.p.m.
Najniższa cena: 58,00 zł
58,00 zł
Promocja
Story Coffee Roasters - Brazylia Mogiana DARK Espresso 1kg (outlet)

Producent: Story Coffee Roasters

Data palenia: 25.05.2024

Kawa ziarnista jakości specialty pochodząca z Brazylii, wypalona w warszawskiej palarni Story Coffee Roasters. Palona w ciemnym stopniu, doskonale sprawdzi się w ekspresach ciśnieniowych i kawiarkach. W filiżance odnajdziesz pełne, gładkie body o nutach karmelu i czekolady, z delikatną cytrusową kwasowością. Kraj pochodzenia ziarna: Brazylia Region: Alta Mogiana, Sao Paulo Odmiana: Icatu, Catuai Metoda obróbki: Natural Wysokość upraw: 900 - 1200 m n.p.m. Ocena w cuppingu: 82+ / 100 pkt
109,00 zł
Promocja
Doubleshot - Flirt Blend Filter 300g (outlet)

Producent: Doubleshot

Data palenia: 05.06.2024

Mieszanka kaw ziarnistych jakości specialty pochodząca z Etiopii i Kostaryki, wypalona w czeskiej palarni Doubleshot. Jasno palona, idealna do ekspresu przelewowego, dripa, Chemexa, AeroPressa, oraz innych alternatywych metod parzenia. W smaku wyczuwalne są nuty miodu i czekolady. Kraj pochodzenia kawy: Etiopia, Kostaryka Farma: Costa Rica Macho, Ethiopia Fero Metoda obróbki: Washed, Honey Odmiana: Catuai, Heirloom
Najniższa cena: 72,00 zł
72,00 zł
Promocja
Audun Coffee - Rwanda Muhondo Washed Filter 250g (outlet)

Producent: Audun Coffee

Data palenia: 14.05.2024

Audun Coffee Rwanda Muhondo Filter jest to kawa ziarnista jakości specialty pochodząca z Rwandy, wypalona przez Mistrza Świata Roasterów 2015, Auduna Sorbottena. Palarnia Audun Coffee znajduje się w Bydgoszczy i produkuje kawy, które spotkać można w najlepszych kawiarniach w Polsce. Kraj: Rwanda Region: Gakenke Położenie upraw: 1750 - 2200 m n.p.m. Odmiana: Red Bourbon Metoda obróbki: Washed
Najniższa cena: 69,00 zł
69,00 zł
Promocja
Doubleshot - Kolumbia Imbachi Caturra Filter 300g (outlet)

Producent: Doubleshot

Data palenia: 06.06.2024

Kawa ziarnista jakości specialty pochodząca z Kolumbii, wypalona w czeskiej palarni Doubleshot. Jasno palona, idealna do ekspresu przelewowego, dripa, Chemexa, AeroPressa, oraz innych alternatywych metod parzenia. W smaku wyczuwalne są nuty śliwek, trzciny cukrowej oraz trawy cytrynowej. Kraj pochodzenia kawy: Kolumbia Farma: Finca Buenavista Producent: Carlos Imbachi Metoda obróbki: Washed Odmiana: Caturra
Najniższa cena: 82,00 zł
82,00 zł
Promocja
Solberg & Hansen - Sommerespresso 250g (outlet)

Producent: Solberg & Hansen

Data palenia: 21.05.2024

Kawa ziarnista jakości specialty pochodząca z Etiopii i Kolumbii, wypalana w norweskiej palarni Solberg & Hansen. Palona w średnim stopniu, przeznaczona do espresso - doskonale sprawdzi się w ekspresach ciśnieniowych i kawiarkach. W jej smaku można wyczuć nuty wiśni, czekolady i owoców pestkowych. Kraj pochodzenia kawy: Etiopia / Kolumbia Region: Guji / Tolima Metoda obróbki: Washed Odmiana: Welisho, Kurume/Castillo, Caturra, Colombia Położenie upraw: 2000 / 1800 m n.p.m.
69,00 zł