Produkty online
Nowości
- Nowości
-
Nasze marki
-
3fe
(18)
-
Able Brewing
(6)
-
Acaia
(19)
-
AeroPress
(12)
-
Alpro
(16)
-
Althaus
(33)
-
AOOMI
(97)
-
Arcaffe
(21)
-
Asobu
(31)
-
Audun Coffee
(33)
-
Bagdrip
(11)
-
Baratza
(45)
-
Barista & Co
(37)
-
Bean Bros
(4)
-
Bialetti
(175)
-
Blend Tea
(60)
-
Barista Space
(60)
-
Bonanza Coffee
(17)
-
Bracia Ziółkowscy
(12)
-
Brewista
(8)
-
Brita
(3)
-
Brown House & Tea
(49)
-
Bunn
(35)
-
BWT
(15)
-
By.herbs
(10)
-
Caffenation
(15)
-
Cafflano
(4)
-
Casino Mocca
(14)
-
Chemex
(29)
-
Cilia
(7)
-
Clever
(15)
-
COFFEE PLANT
(70)
-
Coffeedesk
(67)
-
Coffeelab
(39)
-
Colonna Coffee
(6)
-
Comandante
(68)
-
Contigo
(24)
-
Craft Coffee Roasters
(14)
-
Dafi
(45)
-
Diemme Caffe
(16)
-
Dobra Palarnia Kawy
(12)
-
DomoBar
(1)
-
Doubleshot
(12)
-
Dr. Coffee
(6)
-
Drink Me Chai
(6)
-
Dutch Barista
(12)
-
Dworzysk
(12)
-
Ecostrawz
(1)
-
Espresso Gear
(25)
-
Etno Cafe
(32)
-
Eureka
(62)
-
Father's Coffee
(15)
-
Fellow
(140)
-
Fentimans
(15)
-
Figa Coffee
(22)
-
Five Elephant
(10)
-
Full Circle
(3)
-
Gaggia
(13)
-
Gardelli Specialty Coffees
(23)
-
GAT
(1)
-
GBG
(3)
-
Glowbeans
(4)
-
Good Coffee
(8)
-
Graef
(30)
-
Hard Beans
(68)
-
Hario
(257)
-
HAYB
(85)
-
Heresy
(22)
-
Hi! Coffeedesk
(18)
-
Illy
(13)
-
IMS
(22)
-
Izzo
(7)
-
Java Coffee
(8)
-
Jean Lenoir
(2)
-
Johan & Nystrom
(19)
-
Jura
(48)
-
Kafar
(14)
-
Kalve
(14)
-
KawePale
(9)
-
KeepCup
(174)
-
Kimbo
(23)
-
Kofi Brand
(6)
-
Kruve
(39)
-
Kusmi Tea
(49)
-
KYOTO Coffee Roasters
(17)
-
La Cabra
(22)
-
La Marzocco
(17)
-
LaCava
(117)
-
Lavazza
(33)
-
Le Piantagioni del Caffe
(37)
-
Lelit
(19)
-
Long Man Tea
(33)
-
Loveramics
(303)
-
Lucaffe
(10)
-
Lune Tea
(17)
-
Lykke
(20)
-
Mahlkonig
(5)
-
MAMAM
(18)
-
Melitta
(57)
-
MiiR
(60)
-
Moccamaster
(69)
-
Monbana
(39)
-
Morning
(1)
-
Motta
(113)
-
Mount Caramel
(38)
-
Mount Everest Tea
(19)
-
Napar
(7)
-
Natumi
(15)
-
New York
(9)
-
Nivona
(14)
-
Nomad Coffee
(8)
-
Oatly
(7)
-
Or Tea?
(39)
-
Paper & Tea
(86)
-
Passalacqua
(13)
-
Pellini
(13)
-
Pizca del Mundo
(26)
-
Planetary Design
(4)
-
Porlex
(2)
-
Promac
(6)
-
Pukka
(39)
-
Puqpress
(11)
-
Rancilio
(2)
-
Rebel Kitchen
(1)
-
Rekrow
(1)
-
Rhinowares
(41)
-
Rocket Bean
(27)
-
Saeco
(3)
-
Sage
(36)
-
Savage Coffees
(6)
-
Sencotel
(2)
-
SIMPLo
(4)
-
Sloane
(11)
-
Smeg
(9)
-
Solberg & Hansen
(59)
-
Sproud
(4)
-
Story Coffee Roasters
(42)
-
T-TE
(17)
-
Tastea Heaven
(3)
-
Teabag
(3)
-
teapigs
(92)
-
Teasome
(22)
-
Teministeriet
(82)
-
The Barn
(8)
-
The Coffee Collective
(4)
-
The Rinser
(6)
-
Tim Wendelboe
(2)
-
Timemore
(37)
-
Toddy
(18)
-
Urnex
(28)
-
Vintage Teas
(59)
-
VST inc.
(10)
-
WildPower
(17)
-
Wilfa
(17)
-
Willie's Cacao
(35)
-
Wunda
(1)
-
YOGI TEA
(31)
-
KINTO
(42)
-
3fe
(18)
-
Kawa
-
Odkryj
-
Rodzaj
- Typ
-
Metoda parzenia
-
Pochodzenie
-
Palarnia
-
Marka
-
-
Herbata
-
Odkryj
-
Rodzaj
-
Typ
-
- Ekspresy
-
Młynki
-
Rodzaj
-
Przeznaczenie
-
Marka
- Bestsellery
-
Outlet
-
- Zaparzacze
- Akcesoria
- Dodatki
-
Outlet %
- Blog
Nowości
Nowości
W zakładce kawowe nowości znajdziecie produkty, które przed chwilą pojawiły się na stronie internetowej. Zaglądając tu regularnie nie przegapicie powrotu swojej ulubionej kawy czy herbaty. Nie przeoczycie też pojawienia się kawowych nowości — ceramika, napoje, produkty do konserwacji ekspresów oraz najnowsze zaparzacze do kawy i herbaty. Najświeższe wypały i wielkie powroty klasyków, a wszystko to w jednym miejscu!
Czytaj dalej
Kawa
Dobra kawa znika szybko, a dobre palarnie wypuszczają ograniczoną ilość wypalonych przez siebie kawek. Dlatego aby zdobyć najświeższe i najbardziej porządane kawy trzeba trzymać rękę na pulsie i wykazać się refleksem! Najbardziej kultowe pozycje kawowe często są przez palarnie powtarzane, dlatego jeśli śni się Wam po nocach pewna Kenia czy Rwanda, warto sprawdzać czy nie pojawia się ponownie w sklepie. Warto zaglądać tu również w poszukiwaniu najnowszych mieszanek i wypałów, a może odkryjecie swoją nową ulubioną kawę!
Herbata
Herbata to najpopularniejszy napój na świecie, w swojej sławie wyprzedza nawet kawę. Herbata dostępna u nas, podobnie jak kawa, jest najwyższej jakości. Za tą jakością idzie oczywiście popularność. Nasze herbaty znikają szybko, a ich ilość nie jest nieskończona, dlatego czasami na nową dostawę herbaty trzeba chwilę poczekać. Nowe herbaty pojawiają się regularnie, dlatego zawsze warto sprawdzać czy nie pojawi się nowa mieszkanka, która podbije Wasze serca. Herbata to również doskonały prezent nie tylko dla zapalonego herbaciarza, miło obdarować herbatą każdą osobę, o której myślicie ciepło!
Napoje
Napoje takie jak Fentimans cieszą się dużą popularnością zarówno w kawiarniach jak i jako opcja zamawiana do domu. Jeśli jesteś fanem któregoś z naszych napojów lub zamawiasz je do kawiarni z pewnością wiesz, że warto jest na nie czekać ponieważ ich jakość nie ma sobie równych. W zakładce kawowe nowości pojawią się najnowsze napoje jak i klasyczne smaki, które były niedostępne.
Do kawiarni
Wyposażając kawiarnię trzeba pamiętać o wielu rzeczach. Ceramika, produkty do konserwacji ekspresów, kawa to niezbędne rzeczy do prowadzenia kawiarni. Zaglądając do kawowych nowości możecie mieć pewność, że ceramika którą tu zobaczycie nie stoi jeszcze w sąsiednich kawiarniach i możecie zabłysnąć nową i elegancką zastawą.
Najnowsze środki do czyszczenia pomogą Wam utrzymać ekspresy w czystości i zdrowiu, a świeżo palona kawa będzie gwarancją dobrego smaku.
Do domu
Poszukując kawy lub herbaty do domu warto zajrzeć w kawowe nowości, pojawią się tu najświeższe propozycje. Szukacie nowego ulubionego kubeczka? Może znajdziecie tu swoją nową ulubioną ceramikę, o której nikt jeszcze nie usłyszał!
Ulubiona marka
Jesteście fanami konkretnej marki? Uwielbiacie termosy z MiiR lub Asobu, albo szukacie kawy z konkretnej palarni? Wystarczy, że wybierzecie z dostępnych marek swoją ulubioną a pokażą Wam się najnowsze produkty Waszej ulubionej marki. To świetna opcja jeśli szukacie prezentu dla zapalonego kawosza, istnieje szansa, że nie zdąży sam sprawić sobie najnowszego gadżetu lub najnowszej kawy z ulubionej palarni.
Filtry
–
1 - 30 produktów z 363 dostępnych
Sortuj według:
Nowość
Hi! Coffeedesk - Kawa Nitro Cold Brew Chilled Black Panama 200 ml
Producent: Coffeedesk
Napój na bazie kawy Hi! Coffeedesk. Chilled Black to nitro cold brew o świeżym i owocowym smaku przygotowane z ziaren z regionu Volcan w Panamie. To orzeźwiający blend dwóch odmian kawy z obróbki naturalnej: Caturry i Catuai. Chilled black to kawa wysokich lotów - krzewy rosną na wysokościach powyżej 1500 m n.p.m. Serwować wstrząśnięte, nie mieszane!
Nitro Cold Brew - napój na bazie kawy cold brew stworzony przy użyciu technologii Hardtank. Pasteryzowany, pakowany w atmosferze ochronnej.
Składniki: woda, kawa arabika (Panama), inulina.
Wartość odżywcza w 100 ml:
Energia: 8 kJ/2 kcal
Tłuszcz: 0 g
- w tym nasycone kwasy tłuszczowe: 0 g
Węglowodany: 0,3 g
- w tym cukry: 0,3 g
Białko: 0,2 g
Sól: <0,1 g
Zawartość kofeiny 70 mg/100 ml
Nowość
Polecany
Wybór Coffeedesk
PRZELEW MIESIĄCA: Bonanza - Peru Cedros Natural Omniroast 250g
Data palenia: 11.05.2023
Producent: Bonanza Coffee Roasters
Oto nowy Przelew Miesiąca! Kawa ziarnista jakości specialty pochodząca z Peru, wypalona w niemieckiej palarni Bonanza. Palona w średnim stopniu (omniroast), idealna do ekspresu przelewowego, dripa, Chemexa, AeroPressa, oraz innych alternatywych metod parzenia, jak i pod espresso. W naparze wyczuwalne są nuty cydru, owoców granatu oraz rumianku.
ZIARNO
Kraj pochodzenia kawy: Peru
Region: San Ignacio
Producent: Farmerzy z Cedros
Obróbka: Natural
Odmiana: Caturra, Bourbon, Pache, Catimor
Peru Pedros? Nie, Cedros. To projekt zrzeszający kilku naprawdę drobnych rolników, uprawiających kawy na 1 do 3 hektarów ziemi w centrum Peru. Miks odmian Cattura, Pache, Bourbon i Catimor obrabiany jest metodą naturalną, ale ma bardzo złożony profil.
PARZENIE
Coldbrew:
60g/ 1litr wody
25k/ 12 godzin maceracji
Protip: nie chowajcie podczas maceracji coldbrew do lodówki. W przypadku tego ziarna warto zmielić drobniej.
Rewelacyjnie słodkie coldbrew, z dużą ilością białych kwiatów, soczystego jabłka i skórek cytrusów. Myślę też, że czuć też delikatną gruszkę. Efekt jest bardzo soczysty i orzeźwiający.
V60:
18g/ 300ml wody
28klik/ 3:05
Super prosty przepis, który bardzo fajnie sprawdził się przy tym ziarnie. 75 g preinfuzji na 45 sekund, następnie dolanie kolejnych 75. Przy 1:35 dolanie kolejnych, a przy 2:15 dolewamy ostatnie 75g wody. W rezultacie przelew pełen jest białych kwiatów, rumianku, akacji (troszkę liliowy). W tle natomiast pojawia się morela oraz słodkie czerwone jabłko. Kawa ma lekkie body, delikatną, ale bardzo przyjemną kwasowość oraz krótki cukrowy finisz. Słowem: rewelacja.
Kawa miesiąca
Na każdy miesiąc wybieramy dla Was specjalne ziarna i oznaczamy je kawą miesiąca, w wersji dedykowanej do espresso lub do metod przelewowych. Wybierając kawę miesiąca bezpośrednio współpracujemy z palarniami, by dostarczyć Wam ziarna o najwyższej jakości, ciekawym smaku, świeżym wypale, no i w wyjątkowej cenie. Każdą kawę dokładnie testujemy w różnych metodach parzenia i we współpracy opisujemy jak najbardziej szczegółowo, dostarczając Wam polecane przepisy i dogłębną historię ziaren.
Pragniemy w ten sposób przybliżyć Wam ziarna jakości speciality i sprawić, że poznacie różne naturalne smaki kawy. A tym samym kawa wysokiej jakości zagości w Waszych domach na stałe. Przekonajcie się sami co przygotowaliśmy dla Was w tym miesiącu!
Najniższa cena: 66,00 zł
Nowość
Polecany
Wybór Coffeedesk
ESPRESSO MIESIĄCA: Coffeelab - Indie Karadykan Estate Anaerobic Natural 250g
Data palenia: 18.05.2023
Producent: Coffeelab
Oto nowe Espresso Miesiąca! Kawa ziarnista jakości specialty pochodząca z Indii, wypalona w warszawskiej palarni Coffeelab. Palona w średnim stopniu, idealna do ekspresu ciśnieniowego i kawiarki. W smaku są wyczuwalne nuty żurawiny, suszonych śliwek i pralin.
ZIARNO
Kraj pochodzenia kawy: Indie
Region: Baba Budan Giri Hills, Karnataka
Metoda obróbki: Anaerobic Natural
Odmiana: Catimor
Indie Karadykan to dość znane miejsce na rynku kawowym. Uprawiany catimor na wzgórzach Baba Budan Giri obrobiony został metodą beztlenową, co jest bardzo wyjątkowe dla tego regionu jak i całych Indii.
PARZENIE
Espresso:
18,4g / 7 klik Comandante
38g uzysku/ 28 sekund
Bardzo wysokie body, również wysoki balans. Czujemy dużo słodyczy, a także idącej z nią w parze kwasowości. Teksturowane espresso, przypominające jogurt. W profilu: dużo żurawiny, suszonych fig i wiśni, a jednocześnie nuty marcepanu, czekolady rubi i pralin. Finisz wydaje się głównie owocowy.
Ta kawa doskonale sprawdzi się w formie tonic espresso, zwłaszcza z tonikiem o wiśniowych nutach. Co ciekawe, nadaje się (i chyba najbardziej zaskoczy) w postaci zimnego flat white’a. Zmiel 20g kawy na 7. kliku, wrzuć kostkę lodu do filiżanki i zrób 20-gramowe ristretto. Pokręć trochę kostką lodu, a następnie wyciągnij ją po około 15 sekundach po zaparzeniu. Spień zimne mleko we french-pressie i gotowe!
Kawa miesiąca
Na każdy miesiąc wybieramy dla Was specjalne ziarna i oznaczamy je kawą miesiąca, w wersji dedykowanej do espresso lub do metod przelewowych. Wybierając kawę miesiąca bezpośrednio współpracujemy z palarniami, by dostarczyć Wam ziarna o najwyższej jakości, ciekawym smaku, świeżym wypale, no i w wyjątkowej cenie. Każdą kawę dokładnie testujemy w różnych metodach parzenia i we współpracy opisujemy jak najbardziej szczegółowo, dostarczając Wam polecane przepisy i dogłębną historię ziaren.
Pragniemy w ten sposób przybliżyć Wam ziarna jakości speciality i sprawić, że poznacie różne naturalne smaki kawy. A tym samym kawa wysokiej jakości zagości w Waszych domach na stałe. Przekonajcie się sami co przygotowaliśmy dla Was w tym miesiącu!
Najniższa cena: 40,00 zł
Nowość
Polecany
Wybór Coffeedesk
ESPRESSO MIESIĄCA: Coffeelab - Indie Karadykan Estate Anaerobic Natural 1kg
Data palenia: 18.05.2023
Producent: Coffeelab
Oto nowe Espresso Miesiąca! Kawa ziarnista jakości specialty pochodząca z Indii, wypalona w warszawskiej palarni Coffeelab. Palona w średnim stopniu, idealna do ekspresu ciśnieniowego i kawiarki. W smaku są wyczuwalne nuty żurawiny, suszonych śliwek i pralin.
ZIARNO
Kraj pochodzenia kawy: Indie
Region: Baba Budan Giri Hills, Karnataka
Metoda obróbki: Anaerobic Natural
Odmiana: Catimor
Indie Karadykan to dość znane miejsce na rynku kawowym. Uprawiany catimor na wzgórzach Baba Budan Giri obrobiony został metodą beztlenową, co jest bardzo wyjątkowe dla tego regionu jak i całych Indii.
PARZENIE
Espresso:
18,4g / 7 klik Comandante
38g uzysku/ 28 sekund
Bardzo wysokie body, również wysoki balans. Czujemy dużo słodyczy, a także idącej z nią w parze kwasowości. Teksturowane espresso, przypominające jogurt. W profilu: dużo żurawiny, suszonych fig i wiśni, a jednocześnie nuty marcepanu, czekolady rubi i pralin. Finisz wydaje się głównie owocowy.
Ta kawa doskonale sprawdzi się w formie tonic espresso, zwłaszcza z tonikiem o wiśniowych nutach. Co ciekawe, nadaje się (i chyba najbardziej zaskoczy) w postaci zimnego flat white’a. Zmiel 20g kawy na 7. kliku, wrzuć kostkę lodu do filiżanki i zrób 20-gramowe ristretto. Pokręć trochę kostką lodu, a następnie wyciągnij ją po około 15 sekundach po zaparzeniu. Spień zimne mleko we french-pressie i gotowe!
Kawa miesiąca
Na każdy miesiąc wybieramy dla Was specjalne ziarna i oznaczamy je kawą miesiąca, w wersji dedykowanej do espresso lub do metod przelewowych. Wybierając kawę miesiąca bezpośrednio współpracujemy z palarniami, by dostarczyć Wam ziarna o najwyższej jakości, ciekawym smaku, świeżym wypale, no i w wyjątkowej cenie. Każdą kawę dokładnie testujemy w różnych metodach parzenia i we współpracy opisujemy jak najbardziej szczegółowo, dostarczając Wam polecane przepisy i dogłębną historię ziaren.
Pragniemy w ten sposób przybliżyć Wam ziarna jakości speciality i sprawić, że poznacie różne naturalne smaki kawy. A tym samym kawa wysokiej jakości zagości w Waszych domach na stałe. Przekonajcie się sami co przygotowaliśmy dla Was w tym miesiącu!
Najniższa cena: 139,00 zł
Nowość
Arcaffe Capraia - Puszka 250g
Producent: Arcaffe
Mielona mieszanka kaw z Salwadoru i Etiopii wypalana przez włoskiego producenta Arcaffe. Palona w średnim stopniu, sprawdzi się doskonale kawiarek, ekspresów przelewowych i french pressów. Kawa jest gładka, o nutach karmelu.
Nazwa tej utworzonej w 2022 roku mieszanki nawiązuje do jedej z najmniejszych Wysp Toskańskich. To 100% Arabika rewelacyjna zarówno czarna, jak i z dodatkiem mleka.
Nowość
Hario - Craft Science Beaker Server - Dzbanek 600ml
Producent: Hario
Szklany dzbanek Hario z serii Craft Science, wyróżniającej się laboratoryjnym wzornictwem. Oryginalny wygląd, oznaczenia na ściance oraz duża pojemność 600 ml czynią go eleganckim i praktycznym naczyniem, które może posłużyć do serwowania kawy lub jako miarka w kuchni.
Dzbanek wyprodukowano w Japonii z zachowaniem najwyższych standardów. Jest wykonany ze szkła odpornego na wysokie temperatury. Szeroka rączka zapewnia dobry chwyt, a wyprofilowana wylewka pozwala na precyzyjne przelewanie zawartości. Miarka na ściance sprawdzi się podczas przygotowywania gorących napojów oraz do odmierzania składników podczas gotowania. Dzbanek doskonale sprawdzi się jako serwer do przygotowania kawy z drippera.
Nowość
Hario - Craft Science Beaker Server & Dripper Set - Zestaw Dripper + Serwer + Miarka + Filtry
Producent: Hario
Zestaw akcesoriów do parzenia kawy Hario Craft Science. Zestaw składa się z ceramicznego drippera, szklanego serwera, miarki do kawy oraz papierowych filtrów - w zestawie dostępne w bardziej korzystnej cenie niż przy zakupie oddzielnie. Ten zestaw z serii Craft Science wyróżnia się laboratoryjnym wzornictwem i jest doskonałym sposobem na przygotowywanie pysznej kawy dla jednej lub kilku osób w domowych warunkach.
Zestaw zawiera:
- Hario ceramiczny Drip V60-02 Szary (VDC-02-GR-EX):
Dripper to ręczny zaparzacz do przygotowywania kawy metodą przelewową, wykonany z wysokiej jakości porcelany i prosty w obsłudze. Sprawdzi się dla każdego miłośnika dobrej kawy, pięknego wzornictwa i gadżetów.
Hario V60-02 pozwala na jednorazowe zaparzenie kawy dla jednej lub kilku osób. Wersja ceramiczna to stylowa konstrukcja dostępna w kilku kolorach, która z pewnością będzie ozdobą każdej kuchni. Ponadto, charakteryzuje się ona bardzo dobrym poziomem utrzymywania ciepła. Stożkowa forma oraz specjalne żłobienia po wewnętrznej stronie drippera zapewniają doskonały przepływ wody.
Do przygotowania wyśmienitej kawy potrzebujemy świeżo mielonej kawy wysokiej jakości, filtra, serwera, oraz wagi. Filtr umieszcza się w dripperze, który stawiamy na naczyniu do serwowania kawy. Przygotowanie naparu zajmuje jedynie 3 - 4 minuty.
- Hario - Craft Science Beaker Server - Dzbanek 600 ml (BV-600):
Oryginalny wygląd, oznaczenia na ściance oraz duża pojemność 600 ml czynią go eleganckim i praktycznym naczyniem, które może posłużyć do serwowania kawy lub jako miarka w kuchni. Dzbanek wyprodukowano w Japonii z zachowaniem najwyższych standardów. Jest wykonany ze szkła odpornego na wysokie temperatury. Szeroka rączka zapewnia dobry chwyt, a wyprofilowana wylewka pozwala na precyzyjne przelewanie zawartości. Miarka na ściance sprawdzi się podczas przygotowywania gorących napojów oraz do odmierzania składników podczas gotowania.
- Hario V60 Measuring Spoon - Miarka do Dripa (M-12W):
Miarka do drippera Hario V60. Wykonana z tworzywa sztucznego w kolorze białym. Miarka posiada oznaczenia 8, 10 i 12 gramów ziaren.
- Hario filtry papierowe do dripa V60-02 (VCF-02-40W+):
40 sztuk filtrów Hario, przeznaczonych dla stożkowych dripperów do kawy. Wyprodukowano w Japonii.
Nowość
Polecany
AeroPress Original - Zaparzacz do kawy
Producent: AeroPress, Inc.
AeroPress jest niesamowicie uniwersalnym gadżetem, który spełni oczekiwania zarówno początkujących, jak i zaawansowanych wielbicieli kawy. Produkt łączy w sobie zalety French Pressu, metody przelewowej oraz tradycyjnego ekspresu, dzięki czemu przygotowanie aromatycznej kawy jest niebywale proste i szybkie.
Ponadto, urządzenie pozwala na nieograniczone odkrywanie walorów smakowych kawy poprzez eksperymentowanie z czasem parzenia, temperaturą wody, czy grubością mielenia ziaren. Przy użyciu tej metody otrzymujemy jednorazowo do 250ml kawy, a cały proces zajmuje tylko kilka minut. AeroPress nie ma sobie równych w kwestii rozmiaru i wagi, więc przygotowanie naparu staje się możliwe w każdych warunkach. Dodatkowym atutem jest to, że sprzęt wykonany jest z wytrzymałego oraz łatwego w utrzymaniu tworzywa.
Obecnie AeroPress uznawany jest za jedną z najciekawszych alternatywnych metod przygotowywania kawy. Na całym świecie organizowane są mistrzostwa, które zwieńczone są zawodami World AeroPress Championships.
Jak przyrządzić kawę za pomocą Aeropressu? Odpowiedź znajdziesz w artykule na naszym blogu: Aeropress
Zawartość zestawu: Aeropress, 100 filtrów papierowych, mieszadło, miarka.
Świetny pomysł na prezent dla każdego miłośnika kawy!
Wyprodukowano w USA.
Nowość
Hario - Craft Science Beaker Server - Dzbanek 300ml
Producent: Hario
Szklany dzbanek Hario z serii Craft Science, wyróżniającej się laboratoryjnym wzornictwem. Oryginalny wygląd, oznaczenia na ściance oraz pojemność 300 ml czynią go eleganckim i praktycznym naczyniem, które może posłużyć do serwowania kawy lub jako miarka w kuchni.
Dzbanek wyprodukowano w Japonii z zachowaniem najwyższych standardów. Jest wykonany ze szkła odpornego na wysokie temperatury. Szeroka rączka zapewnia dobry chwyt, a wyprofilowana wylewka pozwala na precyzyjne przelewanie zawartości. Miarka na ściance sprawdzi się podczas przygotowywania gorących napojów oraz do odmierzania składników podczas gotowania. Dzbanek doskonale sprawdzi się jako serwer do przygotowania kawy z drippera.
Nowość
Arcaffe Elba 1kg
Producent: Arcaffe
Mieszanka kaw ziarnistych z Brazylii, Gwatemali i Meksyku wypalana przez włoskiego producenta Arcaffe. Palona w średnim stopniu, sprawdzi się doskonale do ekspresów ciśnieniowych i kawiarek. Kawa jest dobrze zbalansowana, o wyraźnej słodyczy mlecznej czekolady.
Nazwa tej utworzonej w 2023 roku mieszanki nawiązuje do najbardziej znanej z Wysp Toskańskich. To 100% Arabika rewelacyjna zarówno jako espresso, jak i cappuccino.
Najniższa cena: 124,90 zł
Nowość
Hario - Craft Science Conical Tea Pitcher - Zaparzacz do herbaty 500ml
Producent: Hario
Dzbanek z sitkiem do zaparzania herbaty Hario z serii Craft Science, wyróżniającej się laboratoryjnym wzornictwem. Oryginalny wygląd, oznaczenia na ściance oraz duża pojemność 500 ml czynią go eleganckim i praktycznym zaparzaczem, za pomocą którego przygotujesz herbatę nawet dla kilku osób.
Parzenie herbaty w tym dzbanku jest proste i wygodne: wsypujesz herbatę do środka i zalewasz ją gorącą ub zimną wodą, a sitko w pokrywce zatrzymuje liście herbaty w dzbanku podczas nalewania naparu do kubka. Jego szeroka forma pozwala liściom herbaty swobodnie się rozwinąć, a przezroczyste ścianki pozwalają na obserwowanie procesu zaparzania.
Dzbanek wyprodukowano w Japonii z zachowaniem najwyższych standardów. Jest wykonany ze szkła odpornego na wysokie temperatury, a sitko ze stali nierdzewnej z uszczelką zatrzymują liście herbaty w dzbanku, dzięki czemu przygotowany napar jest pozbawiony fusów. Miarka na ściance pozwala łatwo określić ilość zaparzanej herbaty.
Nowość
Polecany
Wybór Coffeedesk
HERBATA MIESIĄCA: Or Tea? - PomPomelo - Herbata sypana - Puszka 75g
Producent: Or Tea?
Oto nowa Herbata Miesiąca! Organiczna czarna herbata o smaku cytrusów stworzona przez Or Tea? Nowoczesna odsłona klasycznej herbaty - czarna herbata pachnąca pomelo, połączona z orzeźwiającymi ziołami, kwiatami i owocami. Pyszna, aromatyczna, cytrusowa kompozycja, która sprawdzi się zarówno jako gorąca herbata, jak i ice-tea. Do opakowania dołączone są dwie gumki do włosów z pomponami w kolorze grejpfruta!
Przygotowanie: 1 łyżeczka suszu na 200 ml wody; herbatę należy zalać wodą w temperaturze 100°C i parzyć przez 5 minut.
Certyfikat: Fairtrade, USDA Organic.
Składniki: czarna herbata, werbena cytrynowa, hibiskus, lukrecja, cykoria, liście słodkich jeżyn, mirt cytrynowy, skórka grejpfruta, naturalne aromaty.
Herbata miesiąca
Na każdy miesiąc wybieramy dla Was specjalne susze i oznaczamy je herbatami miesiąca. Wybierając je bezpośrednio współpracujemy z producentami, by dostarczyć Wam herbaty najwyższej jakości, ciekawym smaku i w wyjątkowej cenie. Każdą herbatę dokładnie testujemy i dostarczamy Wam polecane przepisy.
Pragniemy w ten sposób przybliżyć Wam herbatę wysokiej jakości, aby zagościła w Waszych domach na stałe. Przekonajcie się sami co przygotowaliśmy dla Was w tym miesiącu!
Najniższa cena: 65,00 zł
Nowość
Figa - Rwanda Gishyta 108 Washed Filter 250g
Data palenia: 11.04.2023
Producent: Figa Coffee
Kawa ziarnista jakości specialty pochodząca z Rwandy, wypalona w palarni Figa Coffee. Jasno palona, idealna do ekspresu przelewowego, dripa, Chemexa, AeroPressa, oraz innych alternatywnych metod parzenia. W smaku wyczuwalne są owocowe nuty jabłka, słodycz karmelu i przyjemna kwasowość czarnej porzeczki.
ZIARNO
We Wrocławiu już kilka dobrych lat działa Figa, za sterami której stoi król aeropressu – Filip Kucharczyk. Wszystkich turystów, poszukujących jednej z najsmaczniejszych kaw, zapraszam do wrocławskiej Hali Targowej, gdzie Figa sobie śmiga w swoim punkcie kawiarnianym.
Rwanda Gishyta to projekt bardzo świeży, bo działający od 2010 roku jako stacja obróbki w regionie Kigarama. Następnie w 2018 roku rozwinął się na tyle, że zaczął obrabiać kawy pochodzące od 995 rolników (głównie bourbony). Kawa rośnie na wysokości 1640m i obrabiana jest metodą mytą.
Kraj pochodzenia: Rwanda
Region: Kigarama, dystrykt Karongi
Stacja obróbki: Gishyta
Odmiana: Red Bourbon
Położenie upraw: 1640 m n.p.m.
Metoda obróbki: washed
PARZENIE
- V60:
19g (24 klik)
300ml wody / temp. 96 stopni
Klasyczna metoda na 5 zalań: po 60 g z dolewaniem co 25-30 sekund z tym, że dorzucamy gram więcej dla zwiększenia minimalnie tdsu naparu. Efekt: bardzo gęsty, soczysty napój, pełen czarnej porzeczki, fig oraz jabłka, które nadaje całości dość wysoką i przyjazną kwasowość. Kawa jest rześka, tekstura bardzo jedwabna, a finisz krótki.
- Aeropress:
19g (27 klik)
250g wody / temp. 97 stopni
Na 60g wody wsypujemy kawę i mieszamy przez około 10 sekund. Następnie czekamy 40 sekund, po czym dolewamy do 250 i czekamy do 2 minut. Ich upływie zakręcamy i obracamy aeropress, przeciskamy około 20 sekund i dolewamy osobno 8g bypassu. W rezultacie otrzymamy bardzo tęgi napar, mocno porzeczkowy (przede wszystkim dżemowo-porzeczkowy) z fajnym, świeżym jabłkiem i pomarańczą w tle.
Nowość
Hario - Craft Science Beaker Beer Mug - Kufel 500ml
Producent: Hario
Szklany kufel Hario z serii Craft Science, wyróżniającej się laboratoryjnym wzornictwem. Oryginalny wygląd, oznaczenia na ściance oraz duża pojemność 500 ml czynią go eleganckim i praktycznym naczyniem, które może posłużyć do serwowania ulubionych napojów.
Kufel wyprodukowano w Japonii z zachowaniem najwyższych standardów. Jest wykonany ze szkła odpornego na wysokie temperatury. Szeroka rączka zapewnia dobry chwyt, a wyprofilowana krawędź zapewnia wygodne picie. Miarka na ściance wyznacza 350 i 500ml. Pojemność całkowita to 620 ml.
Nowość
Kusmi Tea - Four Red Fruits Bio - Herbata 20 saszetek
Producent: Kusmi Tea
Herbata w saszetkach stworzona przez markę Kusmi Tea. Mnóstwo naturalnych składników, ogrom smaku i moc aromatu!
Four Red Fruits Bio jest organiczną mieszanką czarnej herbaty oraz nut czerwonych owoców, takich jak malina, truskawka, wiśnia oraz czerwona porzeczka. Klasyczny herbaciany smak połączony z owocową słodyczą.
Sposób parzenia:
Temperatura wody: 90 stopni Celsjusza
Czas: 3 - 4 minuty
Składniki:
Czarna herbata (94%), aromat.