Darmowa dostawa od 199 zł
Błyskawiczna wysyłka
365 dni na zwrot
Filtrowanie i sortowanie
1 - 31 produktów z 31 dostępnych
DARMOWA DOSTAWA
Hard Beans - Polska Parzucha - Kawa mielona 250g

Producent: Hard Beans

Data palenia: 09.07.2024

Kawa mielona, klasyk gatunku, powrót do narodowych korzeni - wyrafinowana kawa dedykowana zagorzałym entuzjastom konwencjonalnych smaków. Starannie wyselekcjonowana mieszanka arabik pochodzących z Ameryki Środkowej i Południowej zadowoli nawet najbardziej wymagające podniebienia. Mielona w średnim stopniu, sprawdzi się jako klasyczna parzucha, uda się ją zaparzyć w dripie, da radę także w kawiarce. Połączenie niebanalnej słodyczy czekolady i orzechów włoskich oraz nadzwyczajnej cielistości, dopełnione subtelnym muśnięciem kwasowości to cechy, które wyróżniają ją na tle kawowej przeciętności. Znakomity wybór dla kawowych tradycjonalistów.
DARMOWA DOSTAWA
Hard Beans - Toucan Blend 3.0 Espresso 1kg

Producent: Hard Beans

Data palenia: 19.06.2024

Toucan Blend to mieszanka kaw ziarnistych stworzona przez polską palarnię Hard Beans. Ziarno jest palone w średnim stopniu pod espresso - doskonała do ekspresów ciśnieniowych i kawiarek. Blend składa się z 50% Arabiki i 50% Robusty. W filiżance pojawiają się nuty czekolady, orzechów i kakao. Doskonale komponuje się z mlekiem.
DARMOWA DOSTAWA
Hard Beans - Brazylia Samambaia Espresso - Kawa ziarnista 250g

Producent: Hard Beans

Data palenia: 26.04.2024

Kawa ziarnista jakości speciality z Brazylii, wypalona przez Hard Beans. Palona w jasnym stopniu w standardzie espresso, sprawdzi się w ekspresach ciśnieniowych i kawiarkach. W filiżance można oczekiwać nut nugatu, orzechów oraz czerwonych jabłek. Doskonała jako kawa czarna, jednak sprawdzi się również w połączeniu z mlekiem. Kraj pochodzenia ziarna: Brazylia Region: Sul de Minas Metoda obróbki: Pulped natural Odmiana: Yellow Bourbon Położenie upraw: 1200 m n.p.m.
DARMOWA DOSTAWA
Hard Beans - Brazylia Samambaia Espresso 1kg

Producent: Hard Beans

Data palenia: 18.06.2024

Kawa ziarnista jakości specialty z Brazylii, wypalona przez Hard Beans. Palona w jasnym stopniu w standardzie espresso, sprawdzi się w ekspresach ciśnieniowych i kawiarkach. W filiżance można oczekiwać nut czerwonych jabłek, orzechowych ciastek i krówek. Doskonała jako kawa czarna, jednak sprawdzi się również w połączeniu z mlekiem. Kraj pochodzenia ziarna: Brazylia Region: Campo das Vertentes Metoda obróbki: Pulped natural Odmiana: Yellow Bourbon Położenie upraw: 1200 m n.p.m.
DARMOWA DOSTAWA
Hard Beans - Gorilla Blend Peru + Gwatemala Espresso 1kg

Producent: Hard Beans

Data palenia: 18.04.2024

Gorilla Blend to mieszanka kaw jakości speciality stworzona przez polską palarnię Hard Beans. Ziarno jest palone w średnim stopniu pod espresso - doskonała do ekspresów ciśnieniowych i kawiarek. Składają się na nią ziarna z Peru i Gwatemali. Kawa o złożonym smaku przypominającym orzechy włoskie, żółte owoce oraz pomarańcze. Kraj pochodzenia ziaren: Peru / Gwatemala Region: Jaen, Cajamarca / Santa Barbara Obróbka: Washed Zbiór: 2019 - 2020 / 2020 Wysokość uprawy: 1600 - 2000 m n.p.m. / 1900 m n.p.m. Odmiana: Bourbon, Typica / Caturra
DARMOWA DOSTAWA
Hard Beans - Gorilla Blend Peru + Gwatemala Espresso 250g

Producent: Hard Beans

Data palenia: 11.04.2024

Gorilla Blend to mieszanka kaw jakości specialty stworzona przez polską palarnię Hard Beans. Ziarno jest palone w średnim stopniu pod espresso - doskonała do ekspresów ciśnieniowych i kawiarek. Składają się na nią ziarna z Peru i Gwatemali. Kawa o złożonym smaku przypominającym orzechy włoskie, żółte owoce oraz pomarańcze. Kraj pochodzenia ziaren: Peru / Gwatemala Region: Cajamarca, San Martin Jilotepeque Obróbka: Washed Wysokość uprawy: 1600 - 2000 m n.p.m. / 1600 - 1800 m n.p.m. Odmiana: Bourbon, Caturra, Catuai, Typica
DARMOWA DOSTAWA
Hard Beans x Coffeedesk - Brazylia Campo das Vertentes Espresso 1kg

Producent: Hard Beans

Data palenia: 18.04.2024

Kawa ziarnista jakości speciality z Brazylii, wypalona w opolskiej palarni Hard Beans jako projekt przygotowany we współpracy z Coffeedesk. Kawa palona w średnim stopniu, przeznaczona do espresso - doskonale sprawdzi się w ekspresach ciśnieniowych i kawiarkach. W kawie dominuje słodycz, szczególnie zbliżona do suszonych fig, nugatu i czekolady.   Kraj pochodzenia ziarna: Brazylia Region: Campo das Vertentes Odmiana: Catuai, Mundo Novo, Acaia, Yellow Catuai Wysokość uprawy: 900 - 1300 m n.p.m. Metoda obróbki: Natural
Nowość
DARMOWA DOSTAWA
Hard Beans - Polska Parzucha - Kawa ziarnista 1kg

Producent: Hard Beans

Data palenia: 18.04.2024

Kawa ziarnista, klasyk gatunku, powrót do narodowych korzeni - wyrafinowana kawa dedykowana zagorzałym entuzjastom konwencjonalnych smaków. Starannie wyselekcjonowana mieszanka arabik pochodzących z Ameryki Środkowej i Południowej zadowoli nawet najbardziej wymagające podniebienia. Palona w średnim stopniu, sprawdzi się jako klasyczna parzucha, uda się ją zaparzyć w dripie, wszelkich akcesoriach przelewowych, french pressie, a także da radę w kawiarce. Połączenie niebanalnej słodyczy czekolady i orzechów włoskich oraz nadzwyczajnej cielistości, dopełnione subtelnym muśnięciem kwasowości to cechy, które wyróżniają ją na tle kawowej przeciętności. Znakomity wybór dla kawowych tradycjonalistów.
Nowość
DARMOWA DOSTAWA
Hard Beans - Brazylia Samambaia Natural in a Pile Filter 250g

Producent: Hard Beans

Data palenia: 18.06.2024

Kawa ziarnista jakości specialty pochodząca z Brazylii, wypalana przez polską palarnię Hard Beans. Palona jasno, sprawdzi się do ekspresu przelewowego, dripa, Chemexa, AeroPressa, French Pressa, oraz innych alternatywnych metod parzenia. W jej smaku można wyczuć nuty pieczonej brzoskwini, karmelu i czereśni.   Kraj pochodzenia ziarna: Brazylia Region: Campo das Vertentes Farma: Fazenda Samambaia Producent: Cambraia Metoda obróbki: Natural in a pile Odmiana: Yellow Catucai Położenie upraw: 1200 m n.p.m. O FARMIE Fazenda Samambaia od ponad stu lat należy do rodziny Cambraia. Jej początki sięgają wczesnych etapów uprawy kawy w regionie Campo das Vertentes w stanie Minas Gerais. Oprócz nietuzinkowych kaw, Samambaia stawia na zrównoważony rozwój oraz odpowiedzialność społeczną i środowiskową. Nieustannie inwestuje w szkolenia dla zespołu oraz innowacje w rolnictwie. Plantacja jest inspiracją dla innych producentów kawy w regionie. Odmiana Catucai jest krzyżówką Catuai i Icatu. Catucai może być zarówno żółta, jak i czerwona i jest dobrze znana ze swojej wysokiej produktywności i plonów. Proces ten jest bardzo prosty i polega na ułożeniu wiśni kawowca w stosy (wysokość 30-40 cm) na podwyższonych stołach. Stos spowalnia proces suszenia, ponieważ ziarna mają mniejszy kontakt ze światłem słonecznym, to z kolei  zwiększa prędkość fermentacji. Cały proces może zająć od 24 do 48 godzin, aż do momentu, gdy temperatura wiśni osiąga około 38oC. Po zakończeniu fermentacji, wiśnie ponownie równomiernie rozprowadza się cienkimi warstwami, aby dokończyć suszenie. PRZEPIS 65 g kawy na 1 litr wody Temperatura: 93 °C Mielenie: średnio-grube Czas parzenia: 3:45 minut Metoda: Ekspres przelewowy: - przepłucz filtr wodą przed wsypaniem kawy - zamieszaj kawę w dzbanku przed przelaniem do filiżanki Ekspres ciśnieniowy: - ustaw młynek na drobne mielenie - czas ekstrakcji powinien wynosić 20-30 sekund  
DARMOWA DOSTAWA
Hard Beans - Toucan Blend 3.0 Espresso 500g

Producent: Hard Beans

Data palenia: 08.05.2024

Toucan Blend to mieszanka kaw ziarnistych stworzona przez polską palarnię Hard Beans. Ziarno jest palone w średnim stopniu pod espresso - doskonała do ekspresów ciśnieniowych i kawiarek. Blend składa się z 50% Arabiki i 50% Robusty. W filiżance pojawiają się nuty czekolady, orzechów i kakao. Doskonale komponuje się z mlekiem.
DARMOWA DOSTAWA
Hard Beans - Brazylia Samambaia Filter - Kawa ziarnista 250g

Producent: Hard Beans

Data palenia: 10.07.2024

Kawa ziarnista jakości specialty pochodząca z Brazylii, wypalana przez polską palarnię Hard Beans. Palona jasno, idealna do ekspresu przelewowego, dripa, Chemexa, AeroPressa, French Pressa, oraz innych alternatywnych metod parzenia. W smaku kawy pojawiają się naturalne nuty zbliżone do herbatników, toffi, mlecznej czekolady i czerwonych jabłek. Kraj pochodzenia ziarna: Brazylia Region: Sul de Minas Metoda obróbki: Pulped natural Odmiana: Yellow Bourbon Położenie upraw: 1200 m n.p.m.
DARMOWA DOSTAWA
Hard Beans - Polska Parzucha - Kawa ziarnista 250g

Producent: Hard Beans

Data palenia: 18.04.2024

Kawa ziarnista, klasyk gatunku, powrót do narodowych korzeni - wyrafinowana kawa dedykowana zagorzałym entuzjastom konwencjonalnych smaków. Starannie wyselekcjonowana mieszanka arabik pochodzących z Ameryki Środkowej i Południowej zadowoli nawet najbardziej wymagające podniebienia. Palona w średnim stopniu, sprawdzi się jako klasyczna parzucha, uda się ją zaparzyć w dripie, wszelkich akcesoriach przelewowych, french pressie, a także da radę w kawiarce. Połączenie niebanalnej słodyczy czekolady i orzechów włoskich oraz nadzwyczajnej cielistości, dopełnione subtelnym muśnięciem kwasowości to cechy, które wyróżniają ją na tle kawowej przeciętności. Znakomity wybór dla kawowych tradycjonalistów.
DARMOWA DOSTAWA
Hard Beans - Alpaca Blend Espresso 250g

Producent: Hard Beans

Data palenia: 08.05.2024

Alpaca Blend to mieszanka kaw jakości specialty stworzona przez polską palarnię Hard Beans. Ziarno jest palone w średnim stopniu pod espresso - doskonała do ekspresów ciśnieniowych i kawiarek. Blend skłąda się z ziarna z Brazylii, Gwatemali i Etiopii. Owocowa i słodka, o wyróżniających się nutach czarnej herbaty, migdałów i grejpfruta. Kraj pochodzenia ziarna: Brazylia, Gwatemala, Etiopia Region: Campo das Vertentes, Santa Barbara Mario Recinos, Sidama Daye Bensa Obróbka: Natural, Washed Zbiór: 2021 Odmiana: Caturra, Catuai, Heirloom, Acaia, Mundo Novo, Yellow Catucai
DARMOWA DOSTAWA
Hard Beans - Kolumbia La Primavera Washed Filter 250g

Producent: Hard Beans

Data palenia: 09.07.2024

Kawa ziarnista jakości specialty pochodząca z Kolumbii, wypalana przez polską palarnię Hard Beans. Palona jasno, sprawdzi się do ekspresu przelewowego, dripa, Chemexa, AeroPressa, French Pressa, oraz innych alternatywnych metod parzenia. W jej smaku wyczujesz nuty przypominające czerwone jabłko, pomarańcze i migdały. Kraj pochodzenia ziarna: Kolumbia Region: Huila Metoda obróbki: Semi - washed Odmiana: Pink Bourbon Położenie upraw: 1800 m n.p.m.
DARMOWA DOSTAWA
Hard Beans - Kolumbia Guava Banana Natural Anaerobic Filter 250g

Producent: Hard Beans

Data palenia: 03.06.2024

Kawa ziarnista jakości specialty pochodząca z Kolumbii, wypalana przez polską palarnię Hard Beans. Palona jasno, sprawdzi się do ekspresu przelewowego, dripa, Chemexa, AeroPressa, French Pressa, oraz innych alternatywnych metod parzenia. W filiżance można wyczuć nuty czerwonych owoców i czekolady. Kraj pochodzenia ziarna: Kolumbia Region: Tolima Farma: El Vergel Producent: Bayter Metoda obróbki: Natural Anaerobic Odmiana: Red & Yellow Caturra Położenie upraw: 1350 m n.p.m. PRZEPIS 60 g kawy na 1 litr wody Temperatura: 93 °C Mielenie: średnio-grube Czas parzenia: 3:30 minuty Metoda: Zalewaj kawę równymi częściami (np. 5× 60g) w odstępach 30 sekund. Woda pomiędzy zalaniami powinna całkowicie przesączyć się przez kawę. Jeśli woda przepływa za wolno lub za szybko, zmień stopień mielenia na grubszy/drobniejszy. Pamiętaj, aby używać miękkiej, przefiltrowanej wody!
DARMOWA DOSTAWA
Hard Beans - Alpaca Blend Espresso 1kg

Producent: Hard Beans

Data palenia: 08.05.2024

Alpaca Blend to mieszanka kaw jakości specialty stworzona przez polską palarnię Hard Beans. Ziarno jest palone w średnim stopniu pod espresso - doskonała do ekspresów ciśnieniowych i kawiarek. Blend skłąda się z ziarna z Brazylii, Gwatemali i Etiopii. Owocowa i słodka, o wyróżniających się nutach czarnej herbaty, migdałów i grejpfruta. Kraj pochodzenia ziarna: Brazylia, Gwatemala, Etiopia Region: Campo das Vertentes, Santa Barbara Mario Recinos, Sidama Daye Bensa Obróbka: Natural, Washed Zbiór: 2021 Odmiana: Caturra, Catuai, Heirloom, Acaia, Mundo Novo, Yellow Catucai
Promocja DARMOWA DOSTAWA
Hard Beans - Gorilla Blend Peru + Gwatemala Espresso 500g

Producent: Hard Beans

Data palenia: 08.05.2024

Gorilla Blend to mieszanka kaw jakości specialty stworzona przez polską palarnię Hard Beans. Składają się na nią ziarna z Peru i Gwatemali. Ziarno jest palone w średnim stopniu pod espresso - jest doskonałe do ekspresów ciśnieniowych i kawiarek. Kawa o złożonym smaku przypominającym orzechy włoskie, żółte owoce oraz pomarańcze. Kraj pochodzenia ziaren: Peru 75% / Gwatemala 25% Region: Jaen, Cajamarca / Santa Barbara Obróbka: Washed Wysokość uprawy: 1600 - 2000 m n.p.m. / 1900 m n.p.m. Odmiana: Bourbon, Typica / Caturra
Najniższa cena: 49,90 zł
71,00 zł
DARMOWA DOSTAWA
Hard Beans - Peru Cajamarca SHB+ Filter - Kawa ziarnista 250g

Producent: Hard Beans

Data palenia: 09.07.2024

Kawa ziarnista jakości specialty pochodząca z Peru, wypalana przez polską palarnię Hard Beans. Palona w średnim stopniu, idealna do ekspresu przelewowego, dripa, Chemexa, AeroPressa, French Pressa, oraz innych alternatywnych metod parzenia. W filiżance możesz spodziewać się zbalansowanego body, delikatnej kwasowości cytrusów, owocowości czerwonych jabłek i słodyczy karmelu. Kraj pochodzenia ziarna: Peru Region: Cajamarca Metoda obróbki: Washed Odmiana: Bourbon, Typica Położenie upraw: 1600 - 2000 m n.p.m.
DARMOWA DOSTAWA
Hard Beans - Polska Parzucha - Kawa ziarnista 500g

Producent: Hard Beans

Data palenia: 19.06.2024

Kawa ziarnista, klasyk gatunku, powrót do narodowych korzeni - wyrafinowana kawa dedykowana zagorzałym entuzjastom konwencjonalnych smaków. Starannie wyselekcjonowana mieszanka arabik pochodzących z Ameryki Środkowej i Południowej zadowoli nawet najbardziej wymagające podniebienia. Palona w średnim stopniu, sprawdzi się jako klasyczna parzucha, uda się ją zaparzyć w dripie, wszelkich akcesoriach przelewowych, french pressie, a także da radę w kawiarce. Połączenie niebanalnej słodyczy czekolady i orzechów włoskich oraz nadzwyczajnej cielistości, dopełnione subtelnym muśnięciem kwasowości to cechy, które wyróżniają ją na tle kawowej przeciętności. Znakomity wybór dla kawowych tradycjonalistów.
DARMOWA DOSTAWA
Hard Beans - Alpaca Blend Espresso 500g

Producent: Hard Beans

Data palenia: 08.05.2024

Alpaca Blend to mieszanka kaw jakości specialty stworzona przez polską palarnię Hard Beans. Ziarno jest palone w średnim stopniu pod espresso - doskonała do ekspresów ciśnieniowych i kawiarek. Blend skłąda się z ziarna z Brazylii, Gwatemali i Etiopii. Owocowa i słodka, o wyróżniających się nutach czarnej herbaty, migdałów i grejpfruta. Kraj pochodzenia ziarna: Brazylia, Gwatemala, Etiopia Region: Campo das Vertentes, Santa Barbara Mario Recinos, Sidama Daye Bensa Obróbka: Natural, Washed Odmiana: Caturra, Catuai, Heirloom, Acaia, Mundo Novo, Yellow Catucai
DARMOWA DOSTAWA
Hard Beans - Kolumbia El Vergel Natural Decaf Filter - Kawa bezkofeinowa 250g

Producent: Hard Beans

Data palenia: 03.06.2024

Bezkofeinowa kawa ziarnista jakości specialty pochodząca z Kolumbii, wypalana przez polską palarnię Hard Beans. Palona jasno, sprawdzi się do ekspresu przelewowego, dripa, Chemexa, AeroPressa, French Pressa, oraz innych alternatywnych metod parzenia. W jej smaku wyczujesz nuty przypominające truskawkę, pomarańczę i marakuję. Kraj pochodzenia ziarna: Kolumbia Region: Tolima Metoda obróbki: Natural Sugarcane Decaf Producent: Bayter Odmiana: Red & Yellow Caturra Położenie upraw: 1450 m n.p.m. PRZEPIS    60 g kawy na 1 litr wody Temperatura: 94 °C Mielenie: grube Czas parzenia: 3 minuty Metoda: Zalewaj kawę równymi częściami (np. 5× 60g) w odstępach 30 sekund. Woda pomiędzy zalaniami powinna całkowicie przesączyć się przez kawę. Jeśli woda przepływa za wolno lub za szybko, zmień stopień mielenia na grubszy/drobniejszy. Pamiętaj, aby używać miękkiej, przefiltrowanej wody!
DARMOWA DOSTAWA
Hard Beans x Coffeedesk - Brazylia Campo das Vertentes Espresso 500g

Producent: Hard Beans

Data palenia: 18.06.2024

Kawa ziarnista jakości speciality z Brazylii, wypalona w opolskiej palarni Hard Beans jako projekt przygotowany we współpracy z Coffeedesk. Kawa palona w średnim stopniu, przeznaczona do espresso - doskonale sprawdzi się w ekspresach ciśnieniowych i kawiarkach. W kawie dominuje słodycz, szczególnie zbliżona do suszonych fig, nugatu i czekolady.   Kraj pochodzenia ziarna: Brazylia Region: Campo das Vertentes Odmiana: Catuai, Mundo Novo, Acaia, Yellow Catuai Wysokość uprawy: 900 - 1300 m n.p.m. Metoda obróbki: Natural
Nowość
DARMOWA DOSTAWA
Hard Beans - Kolumbia Finca Los Rosales - Taza Platino no.1 Washed Filter 250g

Producent: Hard Beans

Data palenia: 09.07.2024

Kawa ziarnista jakości specialty pochodząca z Kolumbii, wypalana przez polską palarnię Hard Beans. Palona jasno, sprawdzi się do ekspresu przelewowego, dripa, Chemexa, AeroPressa, French Pressa, oraz innych alternatywnych metod parzenia. W smaku można wyczuć nuty kajmaku, kwiatów i cytrusów.   Kraj pochodzenia ziarna: Kolumbia Region: Huila Farma: Rosales Metoda obróbki: Washed Odmiana: Pink Bourbon Położenie upraw: 1600 m n.p.m. Producent: Rosalba Jimenez Finca Los Rosales została założona piętnaście lat temu w regionie Huila, położonym w południowo-wschodniej części Kolumbii. Właścicielką farmy jest Rosalba Jimenez, która wychowywała się na tym terenie i od dziecka miała kontakt z uprawą kawy. Rodzice nauczyli ją podstaw uprawy i zaszczepili miłość do tego surowca. Rosalba poświęciła całe swoje zawodowe życie, by produkować kawę. Jej farma to obszar około 3 ha, dominuje na nim odmiana Pink Bourbon i Castillo. Kawa Kolumbia Los Rosales wygrała w 2024 roku prestiżowy konkurs Taza Platino organizowany przez kooperatywę Cafefihuila. Producenci zrzeszeni w kooperatywie wysyłali swoje najlepsze zbiory do oceny. Pierwsza selekcja odbywała się na poziomie regionalnym (kooperatywa zrzesza ponad 4000 producentów). Najlepszych 50 kaw przeszło do rundy finałowej ocenianej przez międzynarodowych sędziów. W ich gronie znalazł się Krzysztof Barabosz – współzałożyciel Hard Beans. Dzięki Krzysiowi mamy tę kawę jako pierwsi, prosto od producenta (direct trade). Pink Bourbon to wyjątkowa odmiana kawy, znana ze swojego nietypowego, różowego owocu. Jej bogaty profil smakowy cechują kwiatowość, nuty owocowe i soczysta kwasowość. Dojrzałe owoce kawowca zanurza się w wodzie w celu usunięcia tych, które się na niej unoszą. Następnie owoce są poddawane procesowi fermentacji w workach przez 24 godziny. Później rozciera się je w maszynie i fermentuje na sucho przez 12 godzin. Następnie ziarna w pergaminowej otoczce (parchment) są dwukrotnie płukane i na koniec suszone w cieniu pod markizą przez 20 dni. PRZEPIS 65 g kawy na 1 litr wody Temperatura: 93°C Mielenie: średnio-grube Czas parzenia: 3:45 minut Metoda: Zalewaj kawę równymi częściami (np. 5× 60g) w odstępach 30 sekund. Woda pomiędzy zalaniami powinna całkowicie przesączyć się przez kawę. Jeśli woda przepływa za wolno lub za szybko, zmień stopień mielenia na grubszy/drobniejszy. Pamiętaj, aby używać miękkiej, przefiltrowanej wody!  
DARMOWA DOSTAWA
Hard Beans - Gwatemala San Martin Jilotepeque Washed Espresso 500g

Producent: Hard Beans

Data palenia: 08.07.2024

Kawa ziarnista jakości specialty pochodząca z Gwatemali, wypalana przez polską palarnię Hard Beans. Kawa palona w średnim stopniu, przeznaczona do espresso - doskonale sprawdzi się w ekspresach ciśnieniowych i kawiarkach. W jej smaku wyczujesz nuty przypominające syrop klonowy, pistacje i jabłka Kraj pochodzenia ziarna: Gwatemala Region: San Martin, Jilotepeque Metoda obróbki: Washed Odmiana: Bourbon, Typica, Caturra, Catuai Położenie upraw: 1600 - 1800 m n.p.m.
DARMOWA DOSTAWA
Hard Beans - Brazylia Samambaia Espresso - Kawa ziarnista 500g

Producent: Hard Beans

Data palenia: 18.06.2024

Kawa ziarnista jakości speciality z Brazylii, wypalona przez Hard Beans. Palona w jasnym stopniu w standardzie espresso, sprawdzi się w ekspresach ciśnieniowych i kawiarkach. W filiżance można oczekiwać nut orezchowych ciasteczek, krówek oraz czerwonych jabłek. Doskonała jako kawa czarna, jednak sprawdzi się również w połączeniu z mlekiem. Kraj pochodzenia ziarna: Brazylia Region: Campo das Vertentes Metoda obróbki: Pulped natural Odmiana: Yellow Bourbon Położenie upraw: 1200 m n.p.m.
DARMOWA DOSTAWA
Hard Beans - Burundi Long Miles Gaharo 4 Washed Filter 250g

Producent: Hard Beans

Data palenia: 04.07.2024

Kawa ziarnista jakości specialty pochodząca z Burundi, wypalana przez polską palarnię Hard Beans. Palona jasno, sprawdzi się do ekspresu przelewowego, dripa, Chemexa, AeroPressa, French Pressa, oraz innych alternatywnych metod parzenia. W filiżance można wyczuć nuty zielonego jabłka, grejpfruta i cukru trzcinowego. Kraj pochodzenia ziarna: Burundi Region: Muramvya Farma: Long Miles Coffee Producent: Carlson Metoda obróbki: Washed Odmiana: Red Bourbon Położenie upraw: 1700 2100 m n.p.m. PRZEPIS 60-65 g kawy na 1 litr wody Temperatura: 96 °C Mielenie: średnie Czas parzenia: 2:50 minut Metoda: Zalewaj kawę równymi częściami (np. 5× 80g) w odstępach 30 sekund. Woda pomiędzy zalaniami powinna całkowicie przesączyć się przez kawę. Jeśli woda przepływa za wolno lub za szybko, zmień stopień mielenia na grubszy/drobniejszy. Dostosuj tym samym czas parzenia wedle własnych preferencji. Pamiętaj, że możesz eksperymentować i dostosować metodę do swoich preferencji!  
DARMOWA DOSTAWA
Hard Beans - Kolumbia El Vergel Natural Decaf Espresso - Kawa Bezkofeinowa 250g

Producent: Hard Beans

Data palenia: 08.05.2024

Bezkofeinowa kawa ziarnista jakości specialty z Kolumbii, wypalona przez Hard Beans. Palona w średnim stopniu, sprawdzi się w ekspresach ciśnieniowych i kawiarkach. W filiżance można oczekiwać nut truskawki, pomarańczy i marakui. Kraj pochodzenia ziarna: Kolumbia Region: Tolima Metoda obróbki: Natural Sugarcane Decaf Odmiana: Red & Yellow Caturra Producent: Bayter Farma: El Vergel Położenie upraw: 1450 m n.p.m.
DARMOWA DOSTAWA
Hard Beans - Gwatemala San Martin Jilotepeque Washed Espresso 250g

Producent: Hard Beans

Data palenia: 08.07.2024

Kawa ziarnista jakości specialty pochodząca z Gwatemali, wypalana przez polską palarnię Hard Beans. Kawa palona w średnim stopniu, przeznaczona do espresso - doskonale sprawdzi się w ekspresach ciśnieniowych i kawiarkach. W jej smaku wyczujesz nuty przypominające syrop klonowy, pistacje i jabłka Kraj pochodzenia ziarna: Gwatemala Region: San Martin, Jilotepeque Metoda obróbki: Washed Odmiana: Bourbon, Typica, Caturra, Catuai Położenie upraw: 1600 - 1800 m n.p.m.
DARMOWA DOSTAWA
Hard Beans - Brazylia Samambaia Filter 500g

Producent: Hard Beans

Data palenia: 18.06.2024

Kawa ziarnista jakości specialty pochodząca z Brazylii, wypalana przez polską palarnię Hard Beans. Palona jasno, idealna do ekspresu przelewowego, dripa, Chemexa, AeroPressa, French Pressa, oraz innych alternatywnych metod parzenia. W smaku kawy pojawiają się naturalne nuty zbliżone do ciastek orzechowych, krówek i czerwonych jabłek. Kraj pochodzenia ziarna: Brazylia Region: Campo das Vertentes Metoda obróbki: Pulped natural Odmiana: Yellow Bourbon Położenie upraw: 1200 m n.p.m.
DARMOWA DOSTAWA
Hard Beans - Gwatemala San Martin Jilotepeque Washed Espresso 1kg

Producent: Hard Beans

Data palenia: 19.06.2024

Kawa ziarnista jakości specialty pochodząca z Gwatemali, wypalana przez polską palarnię Hard Beans. Kawa palona w średnim stopniu, przeznaczona do espresso - doskonale sprawdzi się w ekspresach ciśnieniowych i kawiarkach. W jej smaku wyczujesz nuty przypominające syrop klonowy, pistacje i jabłka Kraj pochodzenia ziarna: Gwatemala Region: San Martin, Jilotepeque Metoda obróbki: Washed Odmiana: Bourbon, Typica, Caturra, Catuai Położenie upraw: 1600 - 1800 m n.p.m.
DARMOWA DOSTAWA
Hard Beans - Peru Cajamarca SHB+ Espresso 1kg

Producent: Hard Beans

Data palenia: 19.06.2024

Kawa ziarnista jakości specialty z Peru, wypalona przez przez polską palarnię Hard Beans. Ziarno jest palone w średnim stopniu, pod espresso - doskonałe do ekspresów ciśnieniowych i kawiarek. W filiżance możesz spodziewać się zbalansowanego body, delikatnej kwasowości cytrusów i słodyczy karmelu oraz czerwonych jabłek. Kraj pochodzenia ziarna: Peru Region: Jaen, Cajamarca Metoda obróbki: Washed Odmiana: Bourbon, Typica, Bourbon Położenie upraw: 1600 - 2000 m n.p.m.