Darmowa dostawa od 199 zł
Błyskawiczna wysyłka
365 dni na zwrot
Filtrowanie i sortowanie
1 - 36 produktów z 65 dostępnych
Promocja
Hard Beans - Meksyk Finca Otipan Washed Espresso 1kg (outlet)

Producent: Hard Beans

Data palenia: 14.11.2023

Kawa ziarnista jakości specialty z Meksyku, wypalona przez Hard Beans. Palona w jasnym stopniu w standardzie espresso, sprawdzi się w ekspresach ciśnieniowych i kawiarkach. W jej smaku pojawiają się nuty zbliżone do cytrynowego, maślanego biszkopta, czarnej herbaty i jogurtu kakaowego.   Kraj pochodzenia ziarna: Meksyk Region: Achtotipan, Teocelo, Veracruz Metoda obróbki: Washed Odmiana: Bourbon, Marseillaise Położenie upraw: 1200 m n.p.m.
Najniższa cena: 124,90 zł
189,00 zł
Hard Beans - Polska Parzucha - Kawa ziarnista 250g

Producent: Hard Beans

Data palenia: 27.03.2024

Kawa ziarnista, klasyk gatunku, powrót do narodowych korzeni - wyrafinowana kawa dedykowana zagorzałym entuzjastom konwencjonalnych smaków. Starannie wyselekcjonowana mieszanka arabik pochodzących z Ameryki Środkowej i Południowej zadowoli nawet najbardziej wymagające podniebienia. Palona w średnim stopniu, sprawdzi się jako klasyczna parzucha, uda się ją zaparzyć w dripie, wszelkich akcesoriach przelewowych, french pressie, a także da radę w kawiarce. Połączenie niebanalnej słodyczy czekolady i orzechów włoskich oraz nadzwyczajnej cielistości, dopełnione subtelnym muśnięciem kwasowości to cechy, które wyróżniają ją na tle kawowej przeciętności. Znakomity wybór dla kawowych tradycjonalistów.
Nowość
Promocja
Zestaw Hard Beans Meksyk ESP 1kg + Oatly Barista 500ml

Producent: Hard Beans

Data palenia: 14.11.2023

Kawa ziarnista jakości specialty z Meksyku, wypalona przez Hard Beans. Palona w jasnym stopniu w standardzie espresso, sprawdzi się w ekspresach ciśnieniowych i kawiarkach. W jej smaku pojawiają się nuty zbliżone do cytrynowego, maślanego biszkopta, czarnej herbaty i jogurtu kakaowego.   Kraj pochodzenia ziarna: Meksyk Region: Achtotipan, Teocelo, Veracruz Metoda obróbki: Washed Odmiana: Bourbon, Marseillaise Położenie upraw: 1200 m n.p.m. OATLY - Napój owsiany Barista Edition 500ml Oatly to seria napojów roślinnych stanowiących świetną alternatywę dla mleka krowiego. Są bogate w substancje odżywcze, witaminy oraz minerały. Napoje Oatly to produkty naturalne, przyjazne środowisku oraz zwierzętom, które są odpowiednie dla wegetarian i wegan, a także dla osób uczulonych na mleko. Nie zawierają nabiału, ani laktozy, dlatego są doskonałym wyborem również dla osób, które z przyczyn zdrowotnych muszą wykluczyć mleko krowie ze swojej diety.   Napój owsiany Oatly Barista Edition to świetny dodatek do porannego musli, owsianki i koktajli owocowych. Ma on wiele zastosowań – jest doskonałym składnikiem deserów, śniadań czy napojów (np. kakao, kawy)  oraz stanowi idealną bazę do zup i sosów. Dobrze sprawdzi się jako składnik ciast, naleśników oraz wszelkich innych przepisów wymagających wykorzystania mleka krowiego. Oatly Barista to produkt stworzony dla baristów, który jest w 100% roślinny. Doskonale się pieni, ma odpowiednią gęstość i sprawdza się w latte artach. Może być on wykorzystywany zarówno przez amatorów, jak i profesjonalnych baristów. Jego konsystencja oraz odpowiednia zawartość tłuszczu sprawia, że możliwe jest osiągnięcie idealnego stopnia spienienia zarówno do latte, jak i cappuccino. Napój jest przygotowany z owsa, dzięki czemu nie jest zbyt słodki, ani ciężki. Napój owsiany Oatly Barista ma prosty skład, nie zawiera zbędnych dodatków, ani konserwantów. Jest doskonałym źródłem błonnika, białka, a także witaminy D, B2 i B12.   Składniki: Baza owsiana (woda, owies 10%), olej rzepakowy, regulator kwasowości (fosforan dipotasowy), węglan wapnia, fosforany wapnia, sól jodowana, witaminy (D2, ryboflawina, B12). Wartości odżywcze (100ml): Wartość energetyczna: 247 kJ/59 kcal Tłuszcz: 3.0 g - w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0.3 g Węglowodany: 6.6 g - w tym cukry: 4.0 g Błonnik: 0.8 g Białko: 1.0 g Sól: 0.10 g
189,01 zł
Hard Beans - Brazylia Samambaia Espresso - Kawa ziarnista 250g

Producent: Hard Beans

Data palenia: 10.04.2024

Kawa ziarnista jakości speciality z Brazylii, wypalona przez Hard Beans. Palona w jasnym stopniu w standardzie espresso, sprawdzi się w ekspresach ciśnieniowych i kawiarkach. W filiżance można oczekiwać nut nugatu, orzechów oraz czerwonych jabłek. Doskonała jako kawa czarna, jednak sprawdzi się również w połączeniu z mlekiem. Kraj pochodzenia ziarna: Brazylia Region: Sul de Minas Metoda obróbki: Pulped natural Odmiana: Yellow Bourbon Położenie upraw: 1200 m n.p.m.
Hard Beans - Brazylia Samambaia Filter - Kawa ziarnista 250g

Producent: Hard Beans

Data palenia: 09.04.2024

Kawa ziarnista jakości specialty pochodząca z Brazylii, wypalana przez polską palarnię Hard Beans. Palona jasno, idealna do ekspresu przelewowego, dripa, Chemexa, AeroPressa, French Pressa, oraz innych alternatywnych metod parzenia. W smaku kawy pojawiają się naturalne nuty zbliżone do herbatników, toffi, mlecznej czekolady i czerwonych jabłek. Kraj pochodzenia ziarna: Brazylia Region: Sul de Minas Metoda obróbki: Pulped natural Odmiana: Yellow Bourbon Położenie upraw: 1200 m n.p.m.
Hard Beans - Polska Parzucha - Kawa mielona 250g

Producent: Hard Beans

Data palenia: 10.04.2024

Kawa mielona, klasyk gatunku, powrót do narodowych korzeni - wyrafinowana kawa dedykowana zagorzałym entuzjastom konwencjonalnych smaków. Starannie wyselekcjonowana mieszanka arabik pochodzących z Ameryki Środkowej i Południowej zadowoli nawet najbardziej wymagające podniebienia. Mielona w średnim stopniu, sprawdzi się jako klasyczna parzucha, uda się ją zaparzyć w dripie, da radę także w kawiarce. Połączenie niebanalnej słodyczy czekolady i orzechów włoskich oraz nadzwyczajnej cielistości, dopełnione subtelnym muśnięciem kwasowości to cechy, które wyróżniają ją na tle kawowej przeciętności. Znakomity wybór dla kawowych tradycjonalistów.
Hard Beans - Gorilla Blend Peru + Gwatemala Espresso 1kg

Producent: Hard Beans

Data palenia: 05.03.2024

Gorilla Blend to mieszanka kaw jakości speciality stworzona przez polską palarnię Hard Beans. Ziarno jest palone w średnim stopniu pod espresso - doskonała do ekspresów ciśnieniowych i kawiarek. Składają się na nią ziarna z Peru i Gwatemali. Kawa o złożonym smaku przypominającym orzechy włoskie, żółte owoce oraz pomarańcze. Kraj pochodzenia ziaren: Peru / Gwatemala Region: Jaen, Cajamarca / Santa Barbara Obróbka: Washed Zbiór: 2019 - 2020 / 2020 Wysokość uprawy: 1600 - 2000 m n.p.m. / 1900 m n.p.m. Odmiana: Bourbon, Typica / Caturra
Hard Beans - Polska Parzucha - Kawa ziarnista 1kg

Producent: Hard Beans

Data palenia: 10.04.2024

Kawa ziarnista, klasyk gatunku, powrót do narodowych korzeni - wyrafinowana kawa dedykowana zagorzałym entuzjastom konwencjonalnych smaków. Starannie wyselekcjonowana mieszanka arabik pochodzących z Ameryki Środkowej i Południowej zadowoli nawet najbardziej wymagające podniebienia. Palona w średnim stopniu, sprawdzi się jako klasyczna parzucha, uda się ją zaparzyć w dripie, wszelkich akcesoriach przelewowych, french pressie, a także da radę w kawiarce. Połączenie niebanalnej słodyczy czekolady i orzechów włoskich oraz nadzwyczajnej cielistości, dopełnione subtelnym muśnięciem kwasowości to cechy, które wyróżniają ją na tle kawowej przeciętności. Znakomity wybór dla kawowych tradycjonalistów.
Hard Beans - Kawa Nitro Cold Brew Flat White Sweet 200 ml

Producent: Hard Beans

Hard Beans Nitro Flat White to kremowy napój na bazie kawy, który powstał dzięki ekstrakcji zimną wodą przy zastosowaniu opatentowanej technologii Hardtank i infuzji ciekłym azotem. Naturalnie doskonały, z najwyższej jakości ziaren pozyskanych w modelu direct trade od zaprzyjaźnionych farmerów. Wegańska alternatywa kultowego klasyka - intensywnie kawowa, delikatnie słodka, o długim i przyjemnym czekoladowym finiszu. Smakuje jak lody śmietankowe połączone z najlepszą kawą - kremowe, gęste, słodkie - po prostu idealne!   Napój powstał z ziaren kawowca odmiany Yellow Bourbon, pochodzących z Brazylii, z regionu Campo das Vertentes, z farmy Samambaia. Jakość kaw z tej plantacji była wielokrotnie wyróżniana, m.in. nagrodą Cup of Excellence. Najlepiej smakuje serwowany na zimno - spróbuj go także w wersji z lodem. JAK POWSTAŁO NITRO? Hard Beans: "Zaczęło się od marzenia. Od marzenia o tym, żeby wypić przepyszne, świeże, kremowe cold brew gdziekolwiek się zechce - zabrać je ze sobą na przejażdżkę rowerem w letni, słoneczny dzień, na spacer do parku czy odwiedzając znajomych w mieście. A potem... Chcielibyśmy powiedzieć, że potem zadziała się magia, ale nie - ten spektakularny napój to efekt intensywnych badań naukowych i wielu odkryć." Składniki: woda, napój owsiany (woda, owies, olej słonecznikowy, węglan wapnia, sól morska, witamina E, witamina B6, witamina B2, witamina A, kwas foliowy, witamina D, witamina B12), kawa arabika (Brazylia), cukier, inulina. Energia: 30kJ/ 125,5 kcal Tłuszcz: 0,37 g - w tym nasycone kwasy tłuszczowe: 0,1 g Węglowodany: 6,22 g - w tym cukry: 5,15 g Białko: 0,33 g Sól: <0,1 g Zawartość kofeiny 60 mg/100 ml
Hard Beans - Brazylia Samambaia Espresso 1kg

Producent: Hard Beans

Data palenia: 27.03.2024

Kawa ziarnista jakości specialty z Brazylii, wypalona przez Hard Beans. Palona w jasnym stopniu w standardzie espresso, sprawdzi się w ekspresach ciśnieniowych i kawiarkach. W filiżance można oczekiwać nut czerwonych jabłek, orzechowych ciastek i krówek. Doskonała jako kawa czarna, jednak sprawdzi się również w połączeniu z mlekiem. Kraj pochodzenia ziarna: Brazylia Region: Campo das Vertentes Metoda obróbki: Pulped natural Odmiana: Yellow Bourbon Położenie upraw: 1200 m n.p.m.
Promocja
Hard Beans - Meksyk Finca Otipan Washed Espresso 250g (outlet)

Producent: Hard Beans

Data palenia: 14.11.2023

Kawa ziarnista jakości specialty z Meksyku, wypalona przez Hard Beans. Palona w jasnym stopniu w standardzie espresso, sprawdzi się w ekspresach ciśnieniowych i kawiarkach. W jej smaku pojawiają się nuty zbliżone do cytrynowego, maślanego biszkopta, czarnej herbaty i jogurtu kakaowego.   Kraj pochodzenia ziarna: Meksyk Region: Achtotipan, Teocelo, Veracruz Metoda obróbki: Washed Odmiana: Bourbon, Marseillaise Położenie upraw: 1200 m n.p.m.
Najniższa cena: 33,90 zł
51,00 zł
Hard Beans - Toucan Blend 3.0 Espresso 1kg

Producent: Hard Beans

Data palenia: 18.03.2024

Toucan Blend to mieszanka kaw ziarnistych stworzona przez polską palarnię Hard Beans. Ziarno jest palone w średnim stopniu pod espresso - doskonała do ekspresów ciśnieniowych i kawiarek. Blend składa się z 50% Arabiki i 50% Robusty. W filiżance pojawiają się nuty czekolady, orzechów i kakao. Doskonale komponuje się z mlekiem.
Hard Beans - Gwatemala San Martin Jilotepeque Washed Filter 250g

Producent: Hard Beans

Data palenia: 27.03.2024

Kawa ziarnista jakości specialty pochodząca z Gwatemali, wypalana przez polską palarnię Hard Beans. Palona jasno, sprawdzi się do ekspresu przelewowego, dripa, Chemexa, AeroPressa, French Pressa, oraz innych alternatywnych metod parzenia. W jej smaku wyczujesz nuty przypominające syrop klonowy, pistacje i jabłka Kraj pochodzenia ziarna: Gwatemala Region: San Martin, Jilotepeque Metoda obróbki: Washed Odmiana: Bourbon, Typica, Caturra, Catuai Położenie upraw: 1600 - 1800 m n.p.m.
Nowość
Hard Beans - Burundi Long Miles Gaharo 4 Washed Filter 250g

Producent: Hard Beans

Data palenia: 20.03.2024

Kawa ziarnista jakości specialty pochodząca z Burundi, wypalana przez polską palarnię Hard Beans. Palona jasno, sprawdzi się do ekspresu przelewowego, dripa, Chemexa, AeroPressa, French Pressa, oraz innych alternatywnych metod parzenia. W filiżance można wyczuć nuty zielonego jabłka, grejpfruta i cukru trzcinowego. Kraj pochodzenia ziarna: Burundi Region: Muramvya Farma: Long Miles Coffee Producent: Carlson Metoda obróbki: Washed Odmiana: Red Bourbon Położenie upraw: 1700 2100 m n.p.m. PRZEPIS 60-65 g kawy na 1 litr wody Temperatura: 96 °C Mielenie: średnie Czas parzenia: 2:50 minut Metoda: Zalewaj kawę równymi częściami (np. 5× 80g) w odstępach 30 sekund. Woda pomiędzy zalaniami powinna całkowicie przesączyć się przez kawę. Jeśli woda przepływa za wolno lub za szybko, zmień stopień mielenia na grubszy/drobniejszy. Dostosuj tym samym czas parzenia wedle własnych preferencji. Pamiętaj, że możesz eksperymentować i dostosować metodę do swoich preferencji!  
Hard Beans - Peru Cajamarca SHB+ Filter - Kawa ziarnista 250g

Producent: Hard Beans

Data palenia: 27.03.2024

Kawa ziarnista jakości specialty pochodząca z Peru, wypalana przez polską palarnię Hard Beans. Palona w średnim stopniu, idealna do ekspresu przelewowego, dripa, Chemexa, AeroPressa, French Pressa, oraz innych alternatywnych metod parzenia. W filiżance możesz spodziewać się zbalansowanego body, delikatnej kwasowości cytrusów, owocowości czerwonych jabłek i słodyczy karmelu. Kraj pochodzenia ziarna: Peru Region: Cajamarca Metoda obróbki: Washed Odmiana: Bourbon, Typica Położenie upraw: 1600 - 2000 m n.p.m.
Hard Beans - Alpaca Blend Espresso 250g

Producent: Hard Beans

Data palenia: 27.03.2024

Alpaca Blend to mieszanka kaw jakości specialty stworzona przez polską palarnię Hard Beans. Ziarno jest palone w średnim stopniu pod espresso - doskonała do ekspresów ciśnieniowych i kawiarek. Blend skłąda się z ziarna z Brazylii, Gwatemali i Etiopii. Owocowa i słodka, o wyróżniających się nutach czarnej herbaty, migdałów i grejpfruta. Kraj pochodzenia ziarna: Brazylia, Gwatemala, Etiopia Region: Campo das Vertentes, Santa Barbara Mario Recinos, Sidama Daye Bensa Obróbka: Natural, Washed Zbiór: 2021 Odmiana: Caturra, Catuai, Heirloom, Acaia, Mundo Novo, Yellow Catucai
Nowość
Hard Beans - Kolumbia El Vergel Natural Decaf Espresso - Kawa Bezkofeinowa 250g

Producent: Hard Beans

Data palenia: 19.03.2024

Bezkofeinowa kawa ziarnista jakości specialty z Kolumbii, wypalona przez Hard Beans. Palona w średnim stopniu, sprawdzi się w ekspresach ciśnieniowych i kawiarkach. W filiżance można oczekiwać nut truskawki, pomarańczy i marakui. Kraj pochodzenia ziarna: Kolumbia Region: Tolima Metoda obróbki: Natural Sugarcane Decaf Odmiana: Red & Yellow Caturra Producent: Bayter Farma: El Vergel Położenie upraw: 1450 m n.p.m.
Nowość
Hard Beans - Kolumbia Guava Banana Anaerobic Filter 250g

Producent: Hard Beans

Data palenia: 06.05.2024

Kawa ziarnista jakości specialty pochodząca z Kolumbii, wypalana przez polską palarnię Hard Beans. Palona jasno, sprawdzi się do ekspresu przelewowego, dripa, Chemexa, AeroPressa, French Pressa, oraz innych alternatywnych metod parzenia. Kawa o słodyczy czerwonych owoców, z długotrwałym posmakiem gorzkiej czekolady i wysokim body..   Kraj pochodzenia ziarna: Kolumbia Region: Tolima Metoda obróbki: Natural Anaerobic Odmiana: Red & Yellow Caturra Położenie upraw: 1350 m n.p.m. Producent: EL Vergel Coffee Farm FARMA Rodzina Bayter z farmy El Vergel zajmuje się rolnictwem od 1995 roku. Na początku uprawiali awokado, a od 2009 roku eksperymentują z uprawą kawowca. Stopniowo, pod przewodnictwem Miguela Jimeneza, rozszerzyli swoją ofertę o odmiany kawy speciality. Farma przeszła w 2018 roku dużą modernizację. Wprowadzono procesy suszenia naturalnego, a także rozpoczęto badania nad bakteriami i drożdżami kontrolującymi fermentację Obecnie uprawia się na niej ponad 28 różnych odmian kawy. ZIARNO Caturra to odmiana kawy, która powstała jako naturalna mutacja odmiany Bourbon. Została odkryta na plantacji w stanie Minas Gerais w Brazylii między 1915 a 1918 rokiem. Nazwa "Caturra" pochodzi od słowa "Guarani", które oznacza "mała". Odmiana ta charakteryzuje się niewielkim wzrostem rośliny. Dzięki swojemu niewielkiemu rozmiarowi i gęsto rozmieszczonym gałęziom może być sadzona blisko siebie, co zwiększa plon na danej powierzchni. Caturra przyczyniła się do intensyfikacji uprawy kawy, szczególnie w Ameryce Środkowej, gdzie wprowadzono ją do uprawy w latach 40. XX wieku. Odmiana ta odegrała również istotną rolę w uprawie kawowców odpornych na rdzę liści kawowca, przyczyniając się do powstania rodziny odmian "Catimor". Odmianę Red Caturra charakteryzuje intensywny aromat i bogaty profil smakowy. Z kolei Yellow Caturra to subtelna odmiana kawy o jasnych, żółtych ziarnach. Charakteryzuje się ona łagodnym profilem smakowym. OBRÓBKA Natural Anaerobic to obróbka beztlenowa. Rozpoczyna się od precyzyjnie kontrolowanej fermentacji trwającej od 48 do 60 godzin. Odbywa się ona w zamkniętych pojemnikach, bez dostępu tlenu. W tych warunkach bakterie beztlenowe fermentują owoce kawowca tworząc unikalny profil smakowy. W zależności od temperatury i czasu trwania tego etapu, można osiągnąć różne poziomy intensywności oraz wydobyć odmienne nuty smakowe. Następny krok to suszenie ziaren, które odbywa się etapami na różnych poziomach wilgotności - dzięki temu kawa suszy się powoli i równomiernie, co jest niezbędne dla osiągnięcia odpowiedniej czystości smaku. Po procesie suszenia, ziarna trafiają do specjalnych silosów gdzie kawa jest stabilizowana przez 45 dni. Ten element nazywany jest reposo - ziarna “odpoczywają” stabilizując poziom wilgotności przed transportem na drugi koniec świata.
Hard Beans - Alpaca Blend Espresso 1kg

Producent: Hard Beans

Data palenia: 27.03.2024

Alpaca Blend to mieszanka kaw jakości specialty stworzona przez polską palarnię Hard Beans. Ziarno jest palone w średnim stopniu pod espresso - doskonała do ekspresów ciśnieniowych i kawiarek. Blend skłąda się z ziarna z Brazylii, Gwatemali i Etiopii. Owocowa i słodka, o wyróżniających się nutach czarnej herbaty, migdałów i grejpfruta. Kraj pochodzenia ziarna: Brazylia, Gwatemala, Etiopia Region: Campo das Vertentes, Santa Barbara Mario Recinos, Sidama Daye Bensa Obróbka: Natural, Washed Zbiór: 2021 Odmiana: Caturra, Catuai, Heirloom, Acaia, Mundo Novo, Yellow Catucai
Hard Beans - Toucan Blend 3.0 Espresso 500g

Producent: Hard Beans

Data palenia: 18.03.2024

Toucan Blend to mieszanka kaw ziarnistych stworzona przez polską palarnię Hard Beans. Ziarno jest palone w średnim stopniu pod espresso - doskonała do ekspresów ciśnieniowych i kawiarek. Blend składa się z 50% Arabiki i 50% Robusty. W filiżance pojawiają się nuty czekolady, orzechów i kakao. Doskonale komponuje się z mlekiem.
Nowość
Hard Beans - Honduras Katia Duke San Isidro Natural Filter 250g

Producent: Hard Beans

Data palenia: 06.05.2024

Kawa ziarnista jakości specialty pochodząca z Hondurasu, wypalana przez polską palarnię Hard Beans. Palona jasno, sprawdzi się do ekspresu przelewowego, dripa, Chemexa, AeroPressa, French Pressa, oraz innych alternatywnych metod parzenia. W jej smaku wyczujesz nuty przypominające czekoladę, toffi, pomarańczę i czerwoną porzeczkę. Kraj pochodzenia ziarna: Honduras Region: Copan Metoda obróbki: Natural Odmiana: Catuai, Obata Położenie upraw: 1300 m n.p.m.
Hard Beans - Peru Cajamarca SHB+ Filter 500g

Producent: Hard Beans

Data palenia: 27.03.2024

Kawa ziarnista jakości specialty pochodząca z Peru, wypalana przez polską palarnię Hard Beans. Palona w średnim stopniu, idealna do ekspresu przelewowego, dripa, Chemexa, AeroPressa, French Pressa, oraz innych alternatywnych metod parzenia. W filiżance możesz spodziewać się zbalansowanego body, delikatnej kwasowości cytrusów, owocowości czerwonych jabłek i słodyczy karmelu. Kraj pochodzenia ziarna: Peru Region: Cajamarca Metoda obróbki: Washed Odmiana: Bourbon, Typica Położenie upraw: 1600 - 2000 m n.p.m.
Nowość
Hard Beans - Kolumbia La Primavera Washed Filter 250g

Producent: Hard Beans

Data palenia: 06.05.2024

Kawa ziarnista jakości specialty pochodząca z Kolumbii, wypalana przez polską palarnię Hard Beans. Palona jasno, sprawdzi się do ekspresu przelewowego, dripa, Chemexa, AeroPressa, French Pressa, oraz innych alternatywnych metod parzenia. W jej smaku wyczujesz nuty przypominające czerwone jabłko, pomarańcze i migdały. Kraj pochodzenia ziarna: Kolumbia Region: Huila Metoda obróbki: Semi - washed Odmiana: Pink Bourbon Położenie upraw: 1800 m n.p.m.
Hard Beans - Gorilla Blend Peru + Gwatemala Espresso 250g

Producent: Hard Beans

Data palenia: 10.04.2024

Gorilla Blend to mieszanka kaw jakości specialty stworzona przez polską palarnię Hard Beans. Ziarno jest palone w średnim stopniu pod espresso - doskonała do ekspresów ciśnieniowych i kawiarek. Składają się na nią ziarna z Peru i Gwatemali. Kawa o złożonym smaku przypominającym orzechy włoskie, żółte owoce oraz pomarańcze. Kraj pochodzenia ziaren: Peru / Gwatemala Region: Cajamarca, San Martin Jilotepeque Obróbka: Washed Wysokość uprawy: 1600 - 2000 m n.p.m. / 1600 - 1800 m n.p.m. Odmiana: Bourbon, Caturra, Catuai, Typica
Hard Beans - Alpaca Blend Espresso 500g

Producent: Hard Beans

Data palenia: 27.03.2024

Alpaca Blend to mieszanka kaw jakości specialty stworzona przez polską palarnię Hard Beans. Ziarno jest palone w średnim stopniu pod espresso - doskonała do ekspresów ciśnieniowych i kawiarek. Blend skłąda się z ziarna z Brazylii, Gwatemali i Etiopii. Owocowa i słodka, o wyróżniających się nutach czarnej herbaty, migdałów i grejpfruta. Kraj pochodzenia ziarna: Brazylia, Gwatemala, Etiopia Region: Campo das Vertentes, Santa Barbara Mario Recinos, Sidama Daye Bensa Obróbka: Natural, Washed Odmiana: Caturra, Catuai, Heirloom, Acaia, Mundo Novo, Yellow Catucai
Hard Beans - Polska Parzucha - Kawa ziarnista 500g

Producent: Hard Beans

Data palenia: 05.03.2024

Kawa ziarnista, klasyk gatunku, powrót do narodowych korzeni - wyrafinowana kawa dedykowana zagorzałym entuzjastom konwencjonalnych smaków. Starannie wyselekcjonowana mieszanka arabik pochodzących z Ameryki Środkowej i Południowej zadowoli nawet najbardziej wymagające podniebienia. Palona w średnim stopniu, sprawdzi się jako klasyczna parzucha, uda się ją zaparzyć w dripie, wszelkich akcesoriach przelewowych, french pressie, a także da radę w kawiarce. Połączenie niebanalnej słodyczy czekolady i orzechów włoskich oraz nadzwyczajnej cielistości, dopełnione subtelnym muśnięciem kwasowości to cechy, które wyróżniają ją na tle kawowej przeciętności. Znakomity wybór dla kawowych tradycjonalistów.
Hard Beans - Gwatemala El Oregano Washed Filter 250g

Producent: Hard Beans

Data palenia: 28.01.2024

Kawa ziarnista jakości specialty pochodząca z Gwatemali, wypalana przez polską palarnię Hard Beans. Palona jasno, sprawdzi się do ekspresu przelewowego, dripa, Chemexa, AeroPressa, French Pressa, oraz innych alternatywnych metod parzenia. W jej smaku wyczujesz nuty przypominające czerwone jabłko, jagody i kwiaty. Kraj pochodzenia ziarna: Gwatemala Region: Huehuetenango Metoda obróbki: Washed Odmiana: Pink Bourbon Położenie upraw: 1700 m n.p.m.
Hard Beans - Brazylia Samambaia Filter 500g

Producent: Hard Beans

Data palenia: 27.03.2024

Kawa ziarnista jakości specialty pochodząca z Brazylii, wypalana przez polską palarnię Hard Beans. Palona jasno, idealna do ekspresu przelewowego, dripa, Chemexa, AeroPressa, French Pressa, oraz innych alternatywnych metod parzenia. W smaku kawy pojawiają się naturalne nuty zbliżone do ciastek orzechowych, krówek i czerwonych jabłek. Kraj pochodzenia ziarna: Brazylia Region: Campo das Vertentes Metoda obróbki: Pulped natural Odmiana: Yellow Bourbon Położenie upraw: 1200 m n.p.m.
Hard Beans - Gwatemala La Soledad Washed Filter 250g

Producent: Hard Beans

Data palenia: 21.02.2024

Kawa ziarnista jakości specialty pochodząca z Gwatemali, wypalana przez polską palarnię Hard Beans. Palona jasno, sprawdzi się do ekspresu przelewowego, dripa, Chemexa, AeroPressa, French Pressa, oraz innych alternatywnych metod parzenia. W jej smaku wyczujesz nuty przypominające grejpfrut, kiwi i toffi. Kraj pochodzenia ziarna: Gwatemala Region: Acatenango Metoda obróbki: Washed Odmiana: Anacafe 14 Położenie upraw: 1650 m n.p.m.
Hard Beans - Gorilla Blend Peru + Gwatemala Espresso 500g

Producent: Hard Beans

Data palenia: 10.04.2024

Gorilla Blend to mieszanka kaw jakości specialty stworzona przez polską palarnię Hard Beans. Składają się na nią ziarna z Peru i Gwatemali. Ziarno jest palone w średnim stopniu pod espresso - jest doskonałe do ekspresów ciśnieniowych i kawiarek. Kawa o złożonym smaku przypominającym orzechy włoskie, żółte owoce oraz pomarańcze. Kraj pochodzenia ziaren: Peru 75% / Gwatemala 25% Region: Jaen, Cajamarca / Santa Barbara Obróbka: Washed Wysokość uprawy: 1600 - 2000 m n.p.m. / 1900 m n.p.m. Odmiana: Bourbon, Typica / Caturra
Hard Beans - Gwatemala San Martin Jilotepeque Washed Filter 500g

Producent: Hard Beans

Data palenia: 05.03.2024

Kawa ziarnista jakości specialty pochodząca z Gwatemali, wypalana przez polską palarnię Hard Beans. Palona jasno, sprawdzi się do ekspresu przelewowego, dripa, Chemexa, AeroPressa, French Pressa, oraz innych alternatywnych metod parzenia. W jej smaku wyczujesz nuty przypominające syrop klonowy, pistacje i jabłka Kraj pochodzenia ziarna: Gwatemala Region: San Martin, Jilotepeque Metoda obróbki: Washed Odmiana: Bourbon, Typica, Caturra, Catuai Położenie upraw: 1600 - 1800 m n.p.m.
Hard Beans - Peru Cajamarca SHB+ Espresso 1kg

Producent: Hard Beans

Data palenia: 05.03.2024

Kawa ziarnista jakości specialty z Peru, wypalona przez przez polską palarnię Hard Beans. Ziarno jest palone w średnim stopniu, pod espresso - doskonałe do ekspresów ciśnieniowych i kawiarek. W filiżance możesz spodziewać się zbalansowanego body, delikatnej kwasowości cytrusów i słodyczy karmelu oraz czerwonych jabłek. Kraj pochodzenia ziarna: Peru Region: Jaen, Cajamarca Metoda obróbki: Washed Odmiana: Bourbon, Typica, Bourbon Położenie upraw: 1600 - 2000 m n.p.m.
Hard Beans - Brazylia Samambaia Espresso - Kawa ziarnista 500g

Producent: Hard Beans

Data palenia: 10.04.2024

Kawa ziarnista jakości speciality z Brazylii, wypalona przez Hard Beans. Palona w jasnym stopniu w standardzie espresso, sprawdzi się w ekspresach ciśnieniowych i kawiarkach. W filiżance można oczekiwać nut orezchowych ciasteczek, krówek oraz czerwonych jabłek. Doskonała jako kawa czarna, jednak sprawdzi się również w połączeniu z mlekiem. Kraj pochodzenia ziarna: Brazylia Region: Campo das Vertentes Metoda obróbki: Pulped natural Odmiana: Yellow Bourbon Położenie upraw: 1200 m n.p.m.