Darmowa dostawa od 199 zł
Błyskawiczna wysyłka
365 dni na zwrot
Filtrowanie i sortowanie
1 - 36 produktów z 103 dostępnych
Nowość
HAYB - Kawa Kundelkowa - Brazylia Jorge Naimeg Pulped Natural Espresso 250g

Producent: HAYB

Świętujemy Dzień Kundelka już po raz 5! Kupując ten produkt wspierasz schronisko i pomagasz psiakom znaleźć kochający dom - cały zysk ze sprzedaży zostanie przekazany schronisku VIVA! w Korabiewicach. Dołącz do HAYB, Schroniska VIVA! w Korabiewicach, Piesotto, SOIL i Coffeedesk! Teraz i Ty możesz pomóc! Poza słuszną sprawą, pojawia się tu pierwszorzędna kawa ziarnista jakości specialty z Brazylii wypalona przez HAYB. Palona w średnim stopniu, idealna do ekspresu ciśnieniowego lub kawiarki. Kawa o dominujących nutach przywodzących na myśl mleczną czekoladę, krem orzechowy i brzoskwinię. Kraj pochodzenia ziarna: Brazylia Region: Cerrado Mineiro Producent: Jorge Naimeg Odmiana: Mundo Novo Obróbka: Pulped Natural Położenie upraw: 1200 m n.p.m. Ocena w cuppingu: 85,5 / 100 pkt
Nowość
HAYB - Kawa Kundelkowa - Kolumbia El Refugio Natural Filter 250g

Producent: HAYB

Świętujemy Dzień Kundelka już po raz 5! Kupując ten produkt wspierasz schronisko i pomagasz psiakom znaleźć kochający dom - cały zysk ze sprzedaży zostanie przekazany schronisku VIVA! w Korabiewicach. Dołącz do HAYB, Schroniska VIVA! w Korabiewicach, Piesotto, SOIL i Coffeedesk! Teraz i Ty możesz pomóc! Poza słuszną sprawą, pojawia się tu pierwszorzędna kawa ziarnista jakości specialty z Kolumbii wypalona przez HAYB. Palona jasno, idealna do ekspresu przelewowego, dripa, Chemexa, AeroPressa, French Pressa, oraz innych alternatywnych metod parzenia. Owocowa, słodka i soczysta, o dominujących nutach przywodzących na myśl mango, guawę i melasę. Kraj pochodzenia ziarna: Kolumbia Region: Huila Obróbka: Natural Odmiana: Tabi, Castillo Ocena w cuppingu: 86,75 / 100 pkt
Nowość
HAYB - Indonezja Team Pegasing Carbonic Maceration Filter 250g

Producent: HAYB

Data palenia: 25.09.2024

Kawa ziarnista jakości specialty pochodząca z Indonezji, wypalona w warszawskiej palarni HAYB. Palona jasno, idealna do ekspresu przelewowego, dripa, Chemexa, AeroPressa, French Pressa, oraz innych alternatywnych metod parzenia. W smaku pojawiają się nuty zbliżone do malin, mandarynki i czekolady. Kraj pochodzenia ziarna: Indonezja Region: Panta Musara, Pegasing Odmiana: Tim Tim & Gayo 1 Metoda obróbki: Carbonic Maceration Wynik w cuppingu: 87 / 100 punktów Położenie upraw: 1300 - 1500 m n.p.m. OPINIA ROASTERA Karboniczna maceracja, nudnej kawy masakracja Tutaj proces wyglądał w następujący sposób: Wiśnie umieszcza się w plastikowych zbiornikach fermentacyjnych, do których wprowadzane jest CO2 w celu wyparcia całego tlenu. W beztlenowej atmosferze wiśnie fermentują przez 70 – 80 godzin. Następnie kawę umieszcza się na podniesionych łóżkach i suszy przez 20–25 dni, regularnie obracając. Całość odbywa się w wybudowanym do tego celu pomieszczeniu w którym monitorowana jest temperatura. Efekt tutaj wypada niezwykle słodko! 
Nowość
HAYB - Indonezja Team Pegasing Washed Filter 250g

Producent: HAYB

Data palenia: 25.09.2024

Kawa ziarnista jakości specialty pochodząca z Indonezji, wypalona w warszawskiej palarni HAYB. Palona jasno, idealna do ekspresu przelewowego, dripa, Chemexa, AeroPressa, French Pressa, oraz innych alternatywnych metod parzenia. W smaku pojawiają się nuty zbliżone do brzoskwini, brązowego cukru i grejpfruta. Kraj pochodzenia ziarna: Indonezja Region: Panta Musara, Pegasing Odmiana: Tim Tim & Gayo 1 Metoda obróbki: Washed Wynik w cuppingu: 86,5 / 100 punktów Położenie upraw: 1300 - 1500 m n.p.m. OPINIA ROASTERA Washed, czyli kawa myta, klasyczek! Jak do tego doszło? Wiem, już tłumaczę: Wiśnie trafiają do betonowej wanny. Te które unoszą się na powierzchni wody, farmerzy odławiają i oznaczają jako produkt niższej jakości. Do nas trafia ta kawa, która opadła na dno wanienki z wodą - te wiśnie były bardziej dojrzałe, dlatego dostały bilet, aby polecieć z Indonezji na drugi koniec świata. Za nim jednak kawa wyleci z farmy prosto do HAYBowego pieca, fermentuje przez 12–18 godzin w betonowym zbiorniku wypełnionym wodą. Następnie pozostawia się ją do wyschnięcia na podwyższonych łóżkach. Ten okres trwa od 8 do 14 dni, w zależności od pogody w danym sezonie. Kawcie z obróbki washed najcześciej są najbardziej delikatne w smaku. Nie inaczej jest tutaj! 
Nowość
HAYB - Etiopia Bette Buna Megadu Natural Anaerobic 96h Filter 250g

Producent: HAYB

Data palenia: 25.09.2024

Kawa ziarnista jakości specialty pochodząca z Etiopii, wypalona w warszawskiej palarni HAYB. Palona jasno, idealna do ekspresu przelewowego, dripa, Chemexa, AeroPressa, French Pressa, oraz innych alternatywnych metod parzenia. W smaku pojawiają się nuty zbliżone do dżemu truskawkowego, czereśni i rumu. Kraj pochodzenia ziarna: Etiopia Region: Guji Odmiana: 74112, 74110 Metoda obróbki: Natural Anaerobic 96h Wynik w cuppingu: 87,25 / 100 punktów Położenie upraw: 1900 - 2200 m n.p.m. OPINIA ROASTERA Z pierwszej ręki Lubie takie historie, zwłaszcza, gdy mogę ich doświadczyć bezpośrednio.

 Z Hester Westerveld Syoum poznałem się w Amsterdamie, gdzie wygraliśmy Roast Masters, a już wcześniej nasz serdeczny kolega z palarni A.M.O.C polecił nam jej firmę, rekomendując super jakość ziaren które Hester dostarcza. POTWIERDZAM, JEST DOBRZE. A teraz głos do studia. O swoim biznesie Hester opowiadała tak - ""Jesteśmy rodziną holendersko-etiopską, uprawiającą kawę speciality i oferującą możliwości rozwoju na naszych farmach dla lokalnej społeczności.  Wiemy, że przyszłość produkcji kawy nie jest pewna, więc dokładamy wszelkich starań, aby była spokojniejsza. Razem (z Dawitem Syoum) założyliśmy Bette Buna w 2019 r. Nasze doświadczenie w organizacjach pozarządowych i praca rozwojowa wiele nas nauczyły, a nasza praca z Fundacją Joni, której jesteśmy współzałożycielami, nauczyła nas, jak ważna jest przedsiębiorczość i pomaganie ludziom poprzez budowanie ram dla potencjału. Nie chcemy po prostu „nauczyć kogoś łowić ryby”, chcemy go nauczyć budować fabrykę produkującą wędki"" Także w tym odcinku kawowych historii, opowieść o podejściu firmy, z którą działamy, a nie o tym czy kawa suszyła się tyle czy tyle godzin na słońcu. To rzeczy ważne, ale czasem nie najważniejsze. Istotne jest to, że wysuszyła się idealnie i produkt naszej wspólnej pracy (Ethiopia - Holandia - Polska) stoi właśnie przed Wami, smacznego!
Nowość
HAYB - Kenia Kiri Washed Filter 250g

Producent: HAYB

Data palenia: 25.09.2024

Kawa ziarnista jakości specialty pochodząca z Kenii, wypalona w warszawskiej palarni HAYB. Palona jasno, idealna do ekspresu przelewowego, dripa, Chemexa, AeroPressa, French Pressa, oraz innych alternatywnych metod parzenia. W smaku pojawiają się nuty zbliżone do Earl Grey, malin i porzeczek. Kraj pochodzenia ziarna: Kenia Region: Kirinyaga Odmiana: SL28, SL34 Metoda obróbki: Washed Wynik w cuppingu: 87 / 100 punktów Położenie upraw: 2000 m n.p.m. OPINIA ROASTERA Świeźy lot niczym debiut Taco w 2015, niczym epka Tonfy, ale ile można pisać slogan: "świezynka z Kenii" ? Zamiast kolejnych sloganów kilka faktór z farmy: Założona w 1997 r. firma Kiri zajmuje powierzchnię 5 akrów ziemi i obsługuje wioski Gitambi, Kirunyuini, Kerere i Kaboia. Stacja myjąca Kiri zlokalizowana jest w prowincji centralnej, w okręgu Kirinyaga, w Njukiini, w oddziale Gichugu, w pobliżu miasta Kianyaga. Liczba członków wynosi 1400, przy czym 1200 rolników aktywnych zawodowo i 200 rolników nieaktywnych - to znaczy, że rolnicy zajmują się kawą jakby "przy okazji". Tak naprawdę cały szyk tej kawki zawdzięczamy doświadczeniu osób odpowiedzailnych za sortowanie i prrocessing. Takie kawki i takie ekpki przechodzą do historii.
Nowość
HAYB - Birma Ywangan Carbonic Maceration Washed Filter 250g

Producent: HAYB

Data palenia: 06.09.2024

Kawa ziarnista jakości specialty pochodząca z Birmy, wypalona w warszawskiej palarni HAYB. Palona jasno, idealna do ekspresu przelewowego, dripa, Chemexa, AeroPressa, French Pressa, oraz innych alternatywnych metod parzenia. W smaku pojawiają się nuty zbliżone do figi, czekolady i brązowego cukru. Kraj pochodzenia ziarna: Birma Region: Shan Odmiana: Red Catuai Metoda obróbki: Carbonic Maceration Washed Wynik w cuppingu: 85,75 / 100 punktów Położenie upraw: 1350 m n.p.m. OPIS Ta kawcia jest dla mnie tak ciekawa jeżeli chodzi o pochodzenie i obróbkę, więc pare słów o jednym i drugim. Mjanma - państwo położone w Azji Południowo-Wschodniej nad Zatoką Bengalską i Morzem Andamańskim, wzdłuż rzeki Irawadi. Graniczy z Chinami, Tajlandią, Indiami, Laosem oraz Bangladeszem. Klimat monsunowy, połowę powierzchni zajmują lasy. Dominującą religią jest buddyzm, a grupą etniczną – Bamarowie, którzy przybyli tu około IX wieku. Początkiem państwowości birmańskiej było powstałe w XI wieku Królestwo Paganu, którego tradycje kontynuowało Taungu, a następnie dynastia Konbaung, pokonana przez Brytyjczyków. Największym miastem jest Rangun, drugie miejsce zajmuje Mandalaj. Gospodarka Mjanmy jest oparta na uprawie ryżu oraz przemyśle spożywczym i drzewnym. To tylko początek historii, po więcej zapraszam do podkastu Dział zagraniczny, a teraz na druga nóżkę garśc informacji o obróbce i samej kawci ten lot zawdzięczamy dwóm innowatorkom sceny kaw speciality w Birmie: Su Nandar Linn i Thi Ha Gyawalie, które chciały poprawić warunki życia kobiet uprawiających kawę w Ywangan. Ich kawy produkowane są wyłącznie przez kobiety i obecnie współpracują z ponad 400 kobietami-producentkami w całym regionie. Kawa ta produkowana jest przy użyciu innowacyjnych technik tz Carbonic Maceration, wykorzystujących zarówno mokrą, jak i suchą fermentację przed suszeniem ziaren na podwyższonych złożach. W przypadku fermentacji na sucho wiśnie umieszcza się w szczelnych zbiornikach, aby podnieść poziom Brixa (stopień słodyczy), co pomaga zwiększyć treściwość i słodycz. W przypadku fermentacji mokrej wiśnie umieszcza się pod wodą w zamkniętych zbiornikach na określony czas, aż do osiągnięcia pożądanego poziomu pH. Do brzegu: mamy bardzo ciekawy napar, ale jednocześnie bardzo kawowy i klasyczny. Jaram się kawkami z Azjii, bo to troche inne smaki niż te, które znałęm dotychczas w kawie. Udało nam się poznać importera wyspecjalizowanego tylko w tych kawach, który regularnie lata na plantacje, więc możecie być pewni, że w krótce kolejne odsłony tej części kawowego światka.
Nowość
HAYB - Się Przelewa Kawa Bezkofeinowa Filter 250g

Producent: HAYB

Data palenia: 16.08.2024

Bezkofeinowa kawa ziarnista jakości specialty pochodząca z Kolumbii, wypalona w warszawskiej palarni HAYB. Palona jasno, idealna do ekspresu przelewowego, dripa, Chemexa, AeroPressa, French Pressa, oraz innych alternatywnych metod parzenia. W smaku pojawiają się nuty zbliżone do brzoskwini, malin i cukru trzcinowego.   Kraj pochodzenia ziaren: Kolumbia Region: Tolima Producent: Elias & Shady Bayter Odmiana: Red & Yellow Caturra Metoda obróbki: Sugar Cane Process Położenie upraw: 1450 m n.p.m. Słodkich przelewów…Możesz spać spokojnie. Teraz Sie Przelewa o każdej porze dnia i nocy, bo mamy w ekipie Decaf.Bezkompromisowo kompromisowa - taka jest ta kawka. Wilk syty, owca cała - przelew zrobiony, pora liczyć barany. Możesz wyrzec się w swojej codziennej rutynie kofeiny, równocześnie nie rezygnując ze smaku i jakości - to kawka speciality, bez lipy. W tych kolumbijskich ziarnach znajdziesz nuty znajome ze słodkich snów usłanych kwietnymi łąkami. Trochę jak u KWIATA, ale wiadomo - bez kofeiny.Seria SIĘ PRZELEWA to w ogóle proste sytuacje. Kawka nie wymaga od Ciebie skrupulatnego liczenia klików, będzie dobra, możesz wsypać ją do ekspresu przelewowego bez wyrzutów sumienia – po prostu Effortless Speciality.Jej supermoce (poza przystępnością i niską ceną) to łagodny smak i niska kwasowość, możesz stosować ją we wszystkich metodach przelewowych: wrzuć ją do swojego ekspresu – nieważne czy to Melitta, czy Moccamaster – strzel sobie Chemex, Aeropress, V60, french press czy co tam sobie zażyczysz. Będzie pysznie!  
HAYB - Kostaryka Las Lajas Perla Negra Filter 250g

Producent: HAYB

Data palenia: 07.08.2024

Kawa ziarnista jakości specialty pochodząca z Kostaryki, wypalona w warszawskiej palarni HAYB. Palona jasno, idealna do ekspresu przelewowego, dripa, Chemexa, AeroPressa, French Pressa, oraz innych alternatywnych metod parzenia. W smaku pojawiają się nuty zbliżone do ananasa, mango i dżemu porzeczkowego. Kraj pochodzenia ziarna: Kostaryka Region: Central Valley Odmiana: Caturra, Catuai Metoda obróbki: Perla Negra Wynik w cuppingu: 87,5 / 100 punktów Położenie upraw: 1300 - 1825 m n.p.m. Jeden rabin powie tak… Drugi rabin powie mu, że ma być cicho, bo plantacja wie lepiej niż przypadkowi internauci. Na forach internetowych trwała walka, czy obróbka Black Honey to to samo, co Perla Negra. Info prosto z plantacji - NIE, TO INNE PROCESY!!! Tu mamy właśnie Perla Negrę.  Sam proces to w sumie natural, z tym że Francisca suszy ziarna niebezpośrednio pod słońcem, tylko kładzie na kawkę taką plandekę, która ""chroni"" ją przed zbyt agresywnym suszeniem. Kawka zmienia kolor na czarny, stąd nazwa - czarna perła. Suszenie ok. 5 tygodni i przez te 5 tygodni kawa jest obracana kilkanaście razy na dobę! Pomimo kapelusika nie zabrakło w niej słonecznej dzikości - tu leżą mocne tropiki! PRZEPIS Aeropress - 16g kawy / 200 ml wody 96' Wlewasz 100ml wody, wsyoujesz kawe, mieszasz 5 razy, wlewasz 100ml, zakręcasz, czekasz do 1:30, przeciskasz do 2:00 / Drip - 18g kawy / 300 ml wody 96' 22 klik. 300ml wody wlewasz na 3 zalania. Co każde zalanie czekasz 40 sekund. Całośc parzenia powinna trwać ok 2:30-2:40
HAYB - Etiopia Kontoma Washed Filter 250g

Producent: HAYB

Data palenia: 30.07.2024

Kawa ziarnista jakości specialty pochodząca z Etiopii, wypalona w warszawskiej palarni HAYB. Palona jasno, idealna do ekspresu przelewowego, dripa, Chemexa, AeroPressa, French Pressa, oraz innych alternatywnych metod parzenia. W smaku pojawiają się nuty zbliżone do limonki, maliny i czarnej herbaty z miodem. Kraj pochodzenia ziarna: Etiopia Region: Sidama Odmiana: Variety 74158 Metoda obróbki: Washed Wynik w cuppingu: 86,75 / 100 punktów Położenie upraw: 2100 - 2300  m n.p.m.  
HAYB - Indonezja Ijen Highlands Washed Filter 250g

Producent: HAYB

Data palenia: 09.07.2024

Kawa ziarnista jakości specialty pochodząca z Indonezji, wypalona w warszawskiej palarni HAYB. Palona jasno, idealna do ekspresu przelewowego, dripa, Chemexa, AeroPressa, French Pressa, oraz innych alternatywnych metod parzenia. W smaku pojawiają się nuty zbliżone do czekolady, suszonej figi i orzechów włoskich. Kraj pochodzenia ziarna: Indonezja Region: East Java Odmiana: Bourbon, Kartika Metoda obróbki: Washed Wynik w cuppingu: 85,25 / 100 punktów Położenie upraw: 1100 - 1500 m n.p.m. Z natury, nie z komputera Wlikajcie sobie w wyszukiwarkę „indonesia ijen”. Bez kawy, bez niczego - patrzcie tylko na ten landszaft. Wygląda trochę AI-generated, nie? A tu popatrz, niespodzianka - matka natura stworzyła piękny teren, na którym rolnicy-prawdziwi profesjonaliści, mogli zajmować się naprawdę wybuchowymi ziarnami ziarnami.. Pestki kawowca przeszły tu przez obróbkę mytą - wpierw 24-godzinna fermentacja, następnie mycie do czysta, by pozbyć się resztek owoców. Następnie ziarna suszone były na słońcu, obracane nieustannie, by osiągnąć równy efekt. Wysłane do suchego młyna Driyorejo pozbyły się pergaminu, czyli naturalnej osłonki ziarna - a potem już tylko sortowanie, by zatrzymać tylko te najładniejsze egzemplarze. I bam - pyszna kawka o mocno czekoladowo-bakaliowym profilu u naszego importera, w naszym piecu - a już zaraz w Twoim kubku. Jest pięknie!
HAYB - Rwanda Mahembe Anaerobic Honey Filter 250g

Producent: HAYB

Data palenia: 09.07.2024

Kawa ziarnista jakości specialty pochodząca z Rwandy, wypalona w warszawskiej palarni HAYB. Palona jasno, idealna do ekspresu przelewowego, dripa, Chemexa, AeroPressa, French Pressa, oraz innych alternatywnych metod parzenia. W smaku pojawiają się nuty zbliżone do miodowego melona, jaśminowej herbaty i grejpfruta. Kraj pochodzenia ziarna: Rwanda Region: Western Province Farma: Mahembe Odmiana: Red Bourbon Metoda obróbki: Anaerobic Honey  Wynik w cuppingu: 87 / 100 punktów Położenie upraw: 1700 - 1900 m n.p.m. Łezka się w oku kręci! Poznalismy Williego - chłopaka odpowiedialnego za obróbkę i jakość kawy która przed Wami. Super gość, pełen zajawki, wiary i energii do testowania nowych sposobów uprawy kawy. Anaerobic charakteryzuje sie tym, że kawa fermentuje w beztlenowej atmosferze, w tym przypadku przez 96 godzin - przedłużona fermentacja dodaje kawie słodyczy i funku. Jednak Willy czówa nad wszystkim i w kawie nie znajdziemy nut cytrynowej lub octowej kwasowości. Kawa jest czysta, elegancka, z bardzo dlugim, przyjemnym, grejpfrutowym posmakiem! PRZEPIS Aeropress - 16g kawy / 200 ml wody 96' Wlewasz 100ml wody, wsyoujesz kawe, mieszasz 5 razy, wlewasz 100ml, zakręcasz, czekasz do 1:30, przeciskasz do 2:00 / Drip - 18g kawy / 300 ml wody 96' 22 klik. 300ml wody wlewasz na 3 zalania. Co każde zalanie czekasz 40 sekund. Całośc parzenia powinna trwać ok 2:30-2:40
HAYB - Kostaryka Las Lajas Alma Negra Filter 250g

Producent: HAYB

Data palenia: 09.07.2024

Kawa ziarnista jakości specialty pochodząca z Kostaryki, wypalona w warszawskiej palarni HAYB. Palona jasno, idealna do ekspresu przelewowego, dripa, Chemexa, AeroPressa, French Pressa, oraz innych alternatywnych metod parzenia. W smaku pojawiają się nuty zbliżone do jagód, dojrzałego agrestu i Cherry Coke. Kraj pochodzenia ziarna: Kostaryka Region: Central Valley Odmiana: Caturra, Catuai Metoda obróbki: Alma Negra (Special) Wynik w cuppingu: 87.5 / 100 punktów Położenie upraw: 1300 - 1825 m n.p.m.
HAYB - Yellow Espresso Blend DARK 1kg

Producent: HAYB

Data palenia: 30.08.2024

Mieszanka kaw ziarnistych jakości specialty wypalanych przez warszawską HAYB. W paczce znajdziesz ziarna z Brazylii i Gwatemali. Kawa palona w ciemnym stopniu, idealna do ekspresów ciśnieniowych i kawiarek. W jej smaku dominuje słodycz o nutach czekolady, migdałów i suszonych owoców. Świetnie sprawdzi się zarówno jako czarna kawa, jak i z dodatkiem mleka. Mieszanka składa się z kaw: - 50% Brazylia - 50% Gwatemala  Opinia roastera: CIEMNO/ZŁOTY ŚRODEK – BLEND NA SŁODKO, NA CIEMNO Wydłużony roast zwiększa odczucie słodyczy i pełni, a także jeszcze mocniej redukuje kwasowość. To DARK Yellow Espresso Blend! W profilu sensorycznym znajdziesz wciąż te same, dobrze znane Ci z klasyków smaki – ale nieco podkręcone, bardziej w stronę słodyczy i czekolady. My szczególnie polecamy ten wariant pod domowe ekspresy automatyczne. Espresso, Americano, kawa mleczna – każda z tych opcji wyjdzie super! Yellow Espresso Blend to kawa słodsza w smaku niż nasz Black, a w wersji DARK jeszcze obniżyliśmy jej kwasowość – ma też nieco mniej owoców, ale wyraźniejsze nuty czekolady i orzechów. Doskonały kompromis między soczystością a klasycznym espresso. To także połączenie dwóch naszych bestsellerowych kaw – espresso z Brazylii i espresso z Gwatemali, równo po połowie. Metody parzenia: O palarni: HAYB to warszawska palarnia kawy speciality, która robi swoją robotę porządnie i z uśmiechem - lubią kawę, coś o niej wiedzą, robią ją - wyobrażacie sobie lepszy układ? Chodzi o to, żeby smakowało bez czarów, dlatego ich motto to Effortless Speciality. Wśród kaw HAYB znajdziesz jedynie ziarno jakości speciality, zarówno pod przelewowe metody parzenia, jak i pod espresso, single oraz blendy.
Promocja
HAYB - Się Przelewa Tropik Filter 1kg

Producent: HAYB

Data palenia: 20.08.2024

Kawa ziarnista jakości speciality z Kolumbii, wypalona w warszawskiej palarni HAYB. Palona jasno, polecana szczególnie do kawiarni  jako ziarno do gastronomicznych ekspresów przelewowych. Sprawdzi się również do dripa, Chemexa, AeroPressa, French Pressa, oraz innych alternatywnych metod parzenia. W filiżance można odnaleźć nuty dojrzałych owoców, karmelu oraz rumu. Mieszanka składa się z kaw: - 100% Kolumbia Opinia roastera: ŻAR TROPIKÓW! To nie przelewki – Się Przelewa Tropik to czwarty (i najnowszy) przelewik z serii, taki owocowy, ale inaczej niż Owoc. Tej kawy potrzebowaliśmy wszyscy – i w końcu ją mamy. Domknęliśmy kwartet tropikalnie owocową Kolumbią w wydaniu daily – a jej atrakcyjna cena zachęca do wypicia jeszcze jednej kawki i kolejnej! Seria SIĘ PRZELEWA to w ogóle proste sytuacje. Kawka nie wymaga od Ciebie skrupulatnego liczenia klików, będzie dobra, możesz wsypać ją do ekspresu przelewowego bez wyrzutów sumienia – po prostu Effortless Speciality. Jej supermoce (poza przystępnością i niską ceną) to łagodny smak i niska kwasowość, możesz stosować ją we wszystkich metodach przelewowych: wrzuć ją do swojego ekspresu – nieważne czy to Melitta, czy Moccamasster – strzel sobie Chemex, Aeropress, V60, french press czy co tam sobie zażyczysz. Będzie pysznie! Metody parzenia: O palarni: HAYB to warszawska palarnia kawy speciality, która robi swoją robotę porządnie i z uśmiechem - lubią kawę, coś o niej wiedzą, robią ją - wyobrażacie sobie lepszy układ? Chodzi o to, żeby smakowało bez czarów, dlatego ich motto to Effortless Speciality. Wśród kaw HAYB znajdziesz jedynie ziarno jakości speciality, zarówno pod przelewowe metody parzenia, jak i pod espresso, single oraz blendy.
Najniższa cena: 142,90 zł
179,00 zł
HAYB - Kawa Tonic Cold Brew 200 ml

Producent: HAYB

Nitro już było… A HAYB znów dodaje gazu! I nie chodzi tylko o to, że kolejna nowość, że nie zwalniają, że lato trwa nadal – a i o to, że wypuścili gazowane (jak na tonik przystało) Tonic Cold Brew w puszce! To połączenie kawy z tonikiem, ale nie w formie szota espresso, a nieco większej dozy cold brew, zamknięte w przyjemnej na jeden raz objętości puszki 200ml. Nie musisz kupować lodu i siedzieć nad przepisem, bo wystarczy, że schłodzisz puszkę, otworzysz ją w dogodnym momencie i cyk, gotowe. Jeśli szukasz przyjemnie musującego, kwiatowego orzeźwienia, to jest to – Twoja alternatywa dla tonic espresso na wyciągnięcie ręki! Składniki: tonik (woda, syrop tonizujący [cukier karmelizowany, woda, sok z cytryny, chinina, miód, skórka z cytryny i limonki]), kawa cold brew (woda, kawa arabica [Brazylia]), regulator kwasowości – kwas cytrynowy. Wartość odżywcza w 100 ml: Energia:99 kJ / 24 kcal Tłuszcz: 0,1 g - w tym nasycone kwasy tłuszczowe: 0,1 g Węglowodany: 5,9 g - w tym cukry: 5,9 g Białko: 0,1 g Sól: <0,1 g Wysoka zawartość kofeiny. Nie zaleca się stosowania u dzieci, kobiet w ciąży i kobiet karmiących piersią (60mg/100ml).
Promocja
HAYB - Się Przelewa Kwiat 500g

Producent: HAYB

Data palenia: 20.08.2024

Kawa ziarnista jakości speciality z Etiopii, wypalona w warszawskiej palarni HAYB. Palona jasno, polecana szczególnie do kawiarni  jako ziarno do gastronomicznych ekspresów przelewowych. Sprawdzi się również do dripa, Chemexa, AeroPressa, French Pressa, oraz innych alternatywnych metod parzenia. W filiżance można odnaleźć kwiatowy aromat oraz nuty owocowo-herbaciane. Pochodzenie: Etiopia Guji Opinia roastera: Jej supermoce (poza przystępnością i niską ceną) to łagodny smak i niska kwasowość, możesz stosować ją we wszystkich metodach przelewowych: wrzuć ją do swojego ekspresu – nieważne czy to Melitta, czy Moccamasster – strzel sobie Chemex, Aeropress, V60, french press czy co tam sobie zażyczysz. Będzie pysznie. Metody parzenia: O palarni: HAYB to warszawska palarnia kawy speciality, która robi swoją robotę porządnie i z uśmiechem - lubią kawę, coś o niej wiedzą, robią ją - wyobrażacie sobie lepszy układ? Chodzi o to, żeby smakowało bez czarów, dlatego ich motto to Effortless Speciality. Wśród kaw HAYB znajdziesz jedynie ziarno jakości speciality, zarówno pod przelewowe metody parzenia, jak i pod espresso, single oraz blendy.
Najniższa cena: 69,90 zł
87,00 zł
HAYB - Etiopia Natural Espresso 1kg

Producent: HAYB

Data palenia: 20.08.2024

Kawa ziarnista jakości specialty pochodząca z Etiopii, wypalona w Warszawie przez HAYB. Palona w średnim stopniu, przeznaczona do espresso - sprawdzi się przede wszystkim w ekspresach ciśnieniowych i kawiarkach. W jej smaku dominuje słodycz - można tu wyczuć nuty mlecznej czekolady, truskawek i bergamotki. Kraj pochodzenia: Etiopia Region: Guji Metoda obróbki: Natural
HAYB - Etiopia Natural Espresso 250g

Producent: HAYB

Data palenia: 20.08.2024

Kawa ziarnista jakości specialty pochodząca z Etiopii, wypalona w Warszawie przez HAYB. Palona w średnim stopniu, przeznaczona do espresso - sprawdzi się przede wszystkim w ekspresach ciśnieniowych i kawiarkach. W jej smaku dominuje słodycz - można tu wyczuć nuty mlecznej czekolady, truskawek i bergamotki. Kraj pochodzenia: Etiopia Region: Guji Metoda obróbki: Natural
HAYB - Oolong Formosa - Herbata sypana 70g

Producent: HAYB

Herbata Oolong od HAYB. To półfermentowana herbata, zwana czasem niebieską, w pół drogi pomiędzy herbatą zieloną, a czarną. Delikatna opcja na początek, o klasycznym smaku! Herbata oolong, inaczej nazywana jest herbatą turkusową, niebieską lub szmaragdową. W czasie obróbki jest częściowo utleniana (należy do herbat półfermentowanych). Susz niejednorodnej barwy, w odcieniach od oliwkowych zieleni po brąz; listki pozwijane. Napar jasny o słomkowej, delikatnie złotej barwie, przejrzysty. W aromacie wyczuwalne prażone nuty. Napar w smaku czysty, pełny, delikatny, lekki, słodki. Wyczuwalne nuty orzechów i delikatnie prażone. Polecamy kilkukrotne parzenie; najlepiej smakuje z dwóch, trzech ekstrakcji! Składniki: liściasta herbata oolong (100%).
HAYB - Sencha Fukujyu Zielona - Herbata sypana 35g

Producent: HAYB

Zielona herbata od HAYB. Japońska sencha jest nieco bardziej kompleksowa – dzieje się w niej więcej niż w chińskiej. A ta jeszcze jest BARDZIEJ, bo premium znaczy coś więcej, dlatego herbaty z tej serii mają większą złożoność i oferują więcej ciekawych doznań smakowych – częstuj się, poczujesz! Sencha Fukujyu to klasyczna japońska sencha – intensywna, i trawiasta, jak herbaciany rosół. Ta herbata rośnie na zboczach gór Fujiyama i jest zbierana jesienią mechanicznie ręcznie usuwa się łodyżki, by pozostały tylko liście. Jest starannie przetwarzana i lekko podgrzewana na parze przed walcowaniem i suszeniem. Liść uzyskuje bardzo gładką i delikatną strukturę. Jeśli lubisz japońską senchę, ta będzie dobrym wyborem. Napar ma mieniący się, jasno oliwkowozielony kolor. Smak wyrazisty z dominującą nutą zielonego posmaku – trawiastością, którą cenią wielbiciele senchy. Składniki: 100% liściasta herbata zielona.
HAYB - Mango Rozmaryn - Herbata sypana 70g

Producent: HAYB

Herbata owocowa od HAYB. Tropikalność mango ze słodko-wytrawnym aromatem rozmarynu, czyli rozmango i mangaryn. Mango to jest taki owoc, że jeszcze długo będzie się u nas kojarzył z tropikami – czytasz: “mango”, myślisz: “ciepłe kraje”. I tak jest, i tak to smakuje, ale jest tu znacznie więcej, bo to taka mieszanka turbolato w tropikach z dodatkiem przygody i szczyptą jeszcze czegoś fajnego. Słodycz mango przełamuje rozmarynowa nutka, która gra tu z kwiatowymi aromatami. Słuchaj, z taką herbatą to można być na wakacjach w tropikach nawet bez wakacji! Składniki: jabłka, biały hibiskus (5,8%), mango (5,8%), skórka pomarańczy, dzika róża, burak, aromat, kwiaty jaśminu, rozmaryn, kwiaty malwy. Może zawierać śladowe ilości orzechów
HAYB - Rumianek Lawenda - Herbata sypana 35g

Producent: HAYB

Herbata ziołowa od HAYB. Lekka i delikatna. Orzeźwiająco-miętowa, ale z rumiankową słodyczą i lawendowym aromatem. Składniki: kwiatki rumianku (55,5%), liście mięty nana, kwiaty lawendy (4,6%), kwiaty nagietka. Może zawierać śladowe ilości orzechów
Promocja
HAYB - Kolumbia San Sebastian Espresso 250g

Producent: HAYB

Data palenia: 20.08.2024

Kawa ziarnista jakości specialty pochodząca z Kolumbii, wypalona w palarni HAYB. Palona w średnim stopniu, przeznaczona do parzenia w ekspresie ciśnieniowym i kawiarce. W jej smaku wyczujesz owocowe nuty soczystej pomarańczy oraz słodycz dżemu morelowego i mlecznej czekolady. ZIARNO Kraj pochodzenia ziarna: Kolumbia Region: Cauca Metoda obróbki: Washed To Kolumbia z regionu Cauca, odmiany Cattura oraz Castillo, rosnąca dość wysoko, bo 1700-2000m. Sam projekt jest zbiorem rolników mikroplantacji, którzy produkują kawę w tym regionie. PARZENIE 70 mikronów (18g), w wersji z Comandante 6. klik (18,5g) Uzysk: 34g/25 sec Bardzo, bardzo, BARDZO zbalansowane espresso (HAYBpresso), w którym czuć słodycz oraz kwasowość na zbliżonym poziomie. Superfajne jedwabne body, dużo pomarańczy, karmelu i czekolady. Wraz ze spadkiem temperatury, na pierwszy plan wybijają się deserowe nuty, a w tle pojawia się brzoskwinia. Finisz natomiast jest bardzo słodki, długi, wyjątkowo przyjemny. Ta Kolumbia dobrze współgra z mlekiem. W takim połączeniu znika kwasowość, a zjawia się więcej nut mlecznej czekolady i łagodnego kakao. Gorąco polecamY wszystkim, którzy lubią tak zbalansowane kawy.
Najniższa cena: 34,90 zł
42,00 zł
HAYB - Cui Min Spring Biała - Herbata sypana 35g

Producent: HAYB

Organiczna biała herbata Cui Min Spring z serii Premium od HAYB. Najwyższej jakości biała herbata pochodząca z Qingshan z prowincji Hunnan (Chiny). Quingshan oznacza Świecącą Górę. Herbata uprawiana jest na wysokości maksymalnie 750 m.n.p.m. Uprawa ekologiczna pochłania około 140 hektarów i daje 300 ton najwyższej jakości herbaty białej podczas zbiorów. Ta herbata pochodzi ze zbioru wiosennego. Napar charakteryzuje się aksamitnym, słodkim smakiem i owocowym aromatem, przez który tej białej herbaty nie da się pomylić z żadną inną! Składniki: liściasta herbata biała (100%) pochodząca z ekologicznych upraw.
Promocja
HAYB - Kolumbia San Sebastian Espresso 1kg

Producent: HAYB

Data palenia: 20.08.2024

Kawa ziarnista jakości specialty pochodząca z Kolumbii, wypalona w palarni HAYB. Palona w średnim stopniu, przeznaczona do parzenia w ekspresie ciśnieniowym i kawiarce. W jej smaku wyczujesz owocowe nuty soczystej pomarańczy oraz słodycz dżemu morelowego i mlecznej czekolady. ZIARNO Kraj pochodzenia ziarna: Kolumbia Region: Cauca Metoda obróbki: Washed To Kolumbia z regionu Cauca, odmiany Cattura oraz Castillo, rosnąca dość wysoko, bo 1700-2000m. Sam projekt jest zbiorem rolników mikroplantacji, którzy produkują kawę w tym regionie. PARZENIE 70 mikronów (18g), w wersji z Comandante 6. klik (18,5g) Uzysk: 34g/25 sec Bardzo, bardzo, BARDZO zbalansowane espresso (HAYBpresso), w którym czuć słodycz oraz kwasowość na zbliżonym poziomie. Superfajne jedwabne body, dużo pomarańczy, karmelu i czekolady. Wraz ze spadkiem temperatury, na pierwszy plan wybijają się deserowe nuty, a w tle pojawia się brzoskwinia. Finisz natomiast jest bardzo słodki, długi, wyjątkowo przyjemny. Ta Kolumbia dobrze współgra z mlekiem. W takim połączeniu znika kwasowość, a zjawia się więcej nut mlecznej czekolady i łagodnego kakao. Gorąco polecamy wszystkim, którzy lubią tak zbalansowane kawy.
Najniższa cena: 35,48 zł
149,00 zł
Promocja
HAYB - Się Przelewa Owoc 1kg

Producent: HAYB

Data palenia: 20.08.2024

Kawa ziarnista jakości specialty wypalona w warszawskiej palarni HAYB. W opakowaniu znajdziesz ziarna o punktacji 86+ w 100% pochodzące z Rwandy. Kawa palona jasno, polecana szczególnie do kawiarni jako ziarno do gastronomicznych ekspresów przelewowych. Sprawdzi się również do dripa, Chemexa, AeroPressa, French Pressa, oraz innych alternatywnych metod parzenia. W filiżance można odnaleźć wysoką słodycz, która idzie ręka w rękę z przyjemną kwasowością – jak dojrzały, soczysty, letni owoc. Mieszanka składa się z kaw: - 100% Rwanda Opinia roastera: TO OWOC – NIE ZAKAZANY! To nie przelewki – Się Przelewa Owoc to przelewik, taki owocowy, lekki, zbalansowany, z dużą dawką słodyczy i rześką kwaskowością. To owocowa myta Afryka – Rwanda konkretnie – w wydaniu daily. Jej atrakcyjna cena zachęca do wypicia jeszcze jednej kawki i kolejnej! Seria SIĘ PRZELEWA to w ogóle proste sytuacje. Kawka nie wymaga od Ciebie skrupulatnego liczenia klików, będzie dobra, możesz wsypać ją do ekspresu przelewowego bez wyrzutów sumienia – po prostu Effortless Speciality. Jej supermoce (poza przystępnością i niską ceną) to łagodny smak i niska kwasowość, możesz stosować ją we wszystkich metodach przelewowych: wrzuć ją do swojego ekspresu – nieważne czy to Melitta, czy Moccamasster – strzel sobie Chemex, Aeropress, V60, french press czy co tam sobie zażyczysz. Będzie pysznie! Metody parzenia: O palarni: HAYB to warszawska palarnia kawy speciality, która robi swoją robotę porządnie i z uśmiechem - lubią kawę, coś o niej wiedzą, robią ją - wyobrażacie sobie lepszy układ? Chodzi o to, żeby smakowało bez czarów, dlatego ich motto to Effortless Speciality. Wśród kaw HAYB znajdziesz jedynie ziarno jakości speciality, zarówno pod przelewowe metody parzenia, jak i pod espresso, single oraz blendy.
Najniższa cena: 149,90 zł
165,00 zł
Promocja
HAYB - Się Przelewa Kwiat 250g

Producent: HAYB

Data palenia: 20.08.2024

Kawa ziarnista jakości speciality z Etiopii, wypalona w warszawskiej palarni HAYB. Palona jasno, polecana szczególnie do kawiarni  jako ziarno do gastronomicznych ekspresów przelewowych. Sprawdzi się również do dripa, Chemexa, AeroPressa, French Pressa, oraz innych alternatywnych metod parzenia. W filiżance można odnaleźć kwiatowy aromat oraz nuty owocowo-herbaciane. Pochodzenie: Etiopia Guji Opinia roastera: Jej supermoce (poza przystępnością i niską ceną) to łagodny smak i niska kwasowość, możesz stosować ją we wszystkich metodach przelewowych: wrzuć ją do swojego ekspresu – nieważne czy to Melitta, czy Moccamasster – strzel sobie Chemex, Aeropress, V60, french press czy co tam sobie zażyczysz. Będzie pysznie. Metody parzenia: O palarni: HAYB to warszawska palarnia kawy speciality, która robi swoją robotę porządnie i z uśmiechem - lubią kawę, coś o niej wiedzą, robią ją - wyobrażacie sobie lepszy układ? Chodzi o to, żeby smakowało bez czarów, dlatego ich motto to Effortless Speciality. Wśród kaw HAYB znajdziesz jedynie ziarno jakości speciality, zarówno pod przelewowe metody parzenia, jak i pod espresso, single oraz blendy.
Najniższa cena: 39,90 zł
45,00 zł
Promocja
HAYB - Się Przelewa Owoc 250g

Producent: HAYB

Data palenia: 07.08.2024

Kawa ziarnista jakości specialty wypalona w warszawskiej palarni HAYB. W opakowaniu znajdziesz ziarna o punktacji 86+ w 100% pochodzące z Rwandy. Kawa palona jasno, polecana szczególnie do kawiarni jako ziarno do gastronomicznych ekspresów przelewowych. Sprawdzi się również do dripa, Chemexa, AeroPressa, French Pressa, oraz innych alternatywnych metod parzenia. W filiżance można odnaleźć wysoką słodycz, która idzie ręka w rękę z przyjemną kwasowością – jak dojrzały, soczysty, letni owoc. Mieszanka składa się z kaw: - 100% Rwanda Opinia roastera: TO OWOC – NIE ZAKAZANY! To nie przelewki – Się Przelewa Owoc to przelewik, taki owocowy, lekki, zbalansowany, z dużą dawką słodyczy i rześką kwaskowością. To owocowa myta Afryka – Rwanda konkretnie – w wydaniu daily. Jej atrakcyjna cena zachęca do wypicia jeszcze jednej kawki i kolejnej! Seria SIĘ PRZELEWA to w ogóle proste sytuacje. Kawka nie wymaga od Ciebie skrupulatnego liczenia klików, będzie dobra, możesz wsypać ją do ekspresu przelewowego bez wyrzutów sumienia – po prostu Effortless Speciality. Jej supermoce (poza przystępnością i niską ceną) to łagodny smak i niska kwasowość, możesz stosować ją we wszystkich metodach przelewowych: wrzuć ją do swojego ekspresu – nieważne czy to Melitta, czy Moccamasster – strzel sobie Chemex, Aeropress, V60, french press czy co tam sobie zażyczysz. Będzie pysznie! Metody parzenia: O palarni: HAYB to warszawska palarnia kawy speciality, która robi swoją robotę porządnie i z uśmiechem - lubią kawę, coś o niej wiedzą, robią ją - wyobrażacie sobie lepszy układ? Chodzi o to, żeby smakowało bez czarów, dlatego ich motto to Effortless Speciality. Wśród kaw HAYB znajdziesz jedynie ziarno jakości speciality, zarówno pod przelewowe metody parzenia, jak i pod espresso, single oraz blendy.
Najniższa cena: 38,90 zł
45,00 zł
Promocja
HAYB - Się Zalewa Dwa Filter 250g

Producent: HAYB

Data palenia: 20.08.2024

Mielona kawa jakości specialty, wypalona w warszawskiej palarni HAYB. W jej skład wchodzi głównie kawa z Brazylii, z dodatkiem innych ziaren jakości speciality z innych krajów. Palona jasno, stworzona jako kawa prosta w obsłudze - sparwdzi się jako klasyczna zalewajka i do wszelkich przelewowych metod parzenia. Mieszanka składa się z kaw: - głównie Brazylia (tyle, żeby smakowało jak kawa!) - trochę pysznej kawki Speciality Single Origin (żeby nie było nudy). Opinia roastera: SIĘ ZALEWA DWA – najbardziej EFFORTLESS jak się da! Klasyczna kawa mielona – zalewajka, która smakuje dobrze – bo tak ma być. Jest nieskomplikowana – bo tak chcieliśmy. Smakuje beztroską – bo nam wyszło. Są takie piosenki, które przychodzą Ci na myśl zawsze, kiedy wyruszasz w podróż. Ta kawa jest jak jedna z nich – prosta, przyjemna, zawsze wyjdzie i naprawdę trudno coś w niej zepsuć. Jest gotowa na każdą wyprawę. Nawet, jeśli to po prostu wyjście do rodziny albo znajomych. Byle mieć wrzącą wodę i jakiś kubek – będzie dobra! Się Zalewa jest jak wyjazdy pod namiot, kiedy życie jest proste i dobre, jak spotkania z bliskimi, kiedy po prostu cieszysz się chwilą. Możesz zabierać ją ze sobą, pozostawić po sobie komuś, kto dobrej kawy jeszcze nie zna, a potrzebuje mielonej – kawa pionierka – będzie dobra wszędzie, wszędzie da radę. Jest prosto, jest smacznie, jest miło. Tak Się Zalewa! Metody parzenia: O palarni: HAYB to warszawska palarnia kawy speciality, która robi swoją robotę porządnie i z uśmiechem - lubią kawę, coś o niej wiedzą, robią ją - wyobrażacie sobie lepszy układ? Chodzi o to, żeby smakowało bez czarów, dlatego ich motto to Effortless Speciality. Wśród kaw HAYB znajdziesz jedynie ziarno jakości speciality, zarówno pod przelewowe metody parzenia, jak i pod espresso, single oraz blendy.
Najniższa cena: 23,90 zł
29,00 zł
HAYB - Yellow Espresso Blend 250g

Producent: HAYB

Data palenia: 20.08.2024

Mieszanka kaw ziarnistych jakości specialty wypalanych przez warszawską HAYB. W paczce znajdziesz ziarna z Brazylii i Gwatemali. Kawa palona w średnim stopniu, idealna do ekspresów ciśnieniowych i kawiarek. W jej smaku dominuje słodycz o nutach czekolady, migdałów i suszonych owoców. Świetnie sprawdzi się zarówno jako czarna kawa, jak i z dodatkiem mleka. Opinia roastera: ZŁOTY ŚRODEK – BLEND NA SŁODKO, Z OWOCAMI Yellow Espresso Blend to kawa słodsza w smaku niż nasz Black, bardziej owocowa, z ciut wyższą kwasowością. Doskonały wybór dla kogoś, kto lubi szukać ciekawych smaków w swojej codziennej filiżance espresso! To także połączenie dwóch naszych bestsellerowych kaw – espresso z Brazylii i espresso z Gwatemali, równo po połowie. Jeżeli ta pierwsza jest dla Ciebie zbyt stereotypowo-orzechowa, a druga zbyt szalenie-owocowa, to właśnie Yellow Espresso Blend jest rozwiązaniem! Metody parzenia: O palarni: HAYB to warszawska palarnia kawy speciality, która robi swoją robotę porządnie i z uśmiechem - lubią kawę, coś o niej wiedzą, robią ją - wyobrażacie sobie lepszy układ? Chodzi o to, żeby smakowało bez czarów, dlatego ich motto to Effortless Speciality. Wśród kaw HAYB znajdziesz jedynie ziarno jakości speciality, zarówno pod przelewowe metody parzenia, jak i pod espresso, single oraz blendy.
Promocja
HAYB - Pink Espresso Blend WTF 250g

Producent: HAYB

Data palenia: 28.06.2024

Letnia, funkowa eksplozja owoców, kwiatów i słodyczy! To mieszanka dwóch rodzajów arabiki jakości speciality z Etiopii, wypalonych przez warszawską palarnię HAYB. Kawa palona w średnim stopniu, świetnie sprawdzi się do ekspresu ciśnieniowego i kawiarki. W jej smaku można wyczuć lekkie nuty czerwonych owoców,  jagód oraz czekoladową słodycz. Idealnie sprawdzi się w klasycznym espresso, kawach mlecznych oraz w espresso tonic i espresso affogato. Mieszanka składa się z kaw: - 50% Ethiopia Sidamo (washed) - 50% Etiopia Guji (natural) Opinia roastera: WTF? OWOCOWY BLEND POD ESPRESSO? Pink Espresso Blend to nadal dobrze znany funk i to z najlepszym groovem! Połączyliśmy ziarna z Etiopii – w obróbce mytej i naturalnej, żeby uzyskać szalone espresso, jak najbardziej owocowe, z wysoką słodyczą i rześką kwasowością. WHAT THE FUNK to eksplozja w każdym szocie! Wciąż zmieniamy kawę w FUNK – a to dalej to nasz najbardziej przebojowy blend, po którym możesz spodziewać się solidnego uderzenia wysokich owocowych tonów, podbitych głębokim czekoladowym basem. Metody parzenia: O palarni: HAYB to warszawska palarnia kawy speciality, która robi swoją robotę porządnie i z uśmiechem - lubią kawę, coś o niej wiedzą, robią ją - wyobrażacie sobie lepszy układ? Chodzi o to, żeby smakowało bez czarów, dlatego ich motto to Effortless Speciality. Wśród kaw HAYB znajdziesz jedynie ziarno jakości speciality, zarówno pod przelewowe metody parzenia, jak i pod espresso, single oraz blendy.
Najniższa cena: 38,90 zł
47,00 zł
Promocja
HAYB - Pink Espresso Blend WTF 1kg

Producent: HAYB

Data palenia: 20.08.2024

Letnia, funkowa eksplozja owoców, kwiatów i słodyczy! To mieszanka dwóch rodzajów arabiki jakości speciality z Etiopii, wypalonych przez warszawską palarnię HAYB. Kawa palona w średnim stopniu, świetnie sprawdzi się do ekspresu ciśnieniowego i kawiarki. W jej smaku można wyczuć lekkie nuty czerwonych owoców,  jagód oraz czekoladową słodycz. Idealnie sprawdzi się w klasycznym espresso, kawach mlecznych oraz w espresso tonic i espresso affogato. Mieszanka składa się z kaw: - 50% Ethiopia Sidamo (washed) - 50% Etiopia Guji (natural) Opinia roastera: WTF? OWOCOWY BLEND POD ESPRESSO? Pink Espresso Blend to nadal dobrze znany funk i to z najlepszym groovem! Połączyliśmy ziarna z Etiopii – w obróbce mytej i naturalnej, żeby uzyskać szalone espresso, jak najbardziej owocowe, z wysoką słodyczą i rześką kwasowością. WHAT THE FUNK to eksplozja w każdym szocie! Wciąż zmieniamy kawę w FUNK – a to dalej to nasz najbardziej przebojowy blend, po którym możesz spodziewać się solidnego uderzenia wysokich owocowych tonów, podbitych głębokim czekoladowym basem. Metody parzenia: O palarni: HAYB to warszawska palarnia kawy speciality, która robi swoją robotę porządnie i z uśmiechem - lubią kawę, coś o niej wiedzą, robią ją - wyobrażacie sobie lepszy układ? Chodzi o to, żeby smakowało bez czarów, dlatego ich motto to Effortless Speciality. Wśród kaw HAYB znajdziesz jedynie ziarno jakości speciality, zarówno pod przelewowe metody parzenia, jak i pod espresso, single oraz blendy.
Najniższa cena: 139,90 zł
165,00 zł
Promocja
HAYB - Się Przelewa Klasyk Filter Blend 500g

Producent: HAYB

Data palenia: 30.08.2024

Mieszanka kaw ziarnistych jakości speciality wypalona w warszawskiej palarni HAYB. W opakowaniu znajdziesz minimum 85% ziaren z Brazylii i około 15% arabiki różnego pochodzenia. Kawa jest palona jasno, polecana szczególnie do kawiarni  jako ziarno do gastronomicznych ekspresów przelewowych. Sprawdzi się również do dripa, Chemexa, AeroPressa, French Pressa, oraz innych alternatywnych metod parzenia. Mieszanka składa się z kaw: - 85% Brazylia - 15% Arabica Opinia roastera: NA POCZĄTKU BYŁ KLASYK! To nie przelewki – Się Przelewa Klasyk to nasz pierwszy taki przelewik, blend, który sprawił, że zaczęło Się Przelewać. I przelewa do dziś. Tak zdaniem wielu smakuje wzorcowy przelew – niezobowiązująca kawa, oparta o Brazylię z niewielkimi domieszkami bardziej owocowej Afryki. To propozycja, która wręcz mówi „zapraszam do świata speciality” – i tak sobie grzecznie za nią wchodzisz, a potem zostajesz na dłużej! Seria SIĘ PRZELEWA to w ogóle proste sytuacje. Kawka nie wymaga od Ciebie skrupulatnego liczenia klików, będzie dobra, możesz wsypać ją do ekspresu przelewowego bez wyrzutów sumienia – po prostu Effortless Speciality. Jej supermoce (poza przystępnością i niską ceną) to łagodny smak i niska kwasowość, możesz stosować ją we wszystkich metodach przelewowych: wrzuć ją do swojego ekspresu – nieważne czy to Melitta, czy Moccamasster – strzel sobie Chemex, Aeropress, V60, french press czy co tam sobie zażyczysz. Będzie pysznie! Metody parzenia: O palarni: HAYB to warszawska palarnia kawy speciality, która robi swoją robotę porządnie i z uśmiechem - lubią kawę, coś o niej wiedzą, robią ją - wyobrażacie sobie lepszy układ? Chodzi o to, żeby smakowało bez czarów, dlatego ich motto to Effortless Speciality. Wśród kaw HAYB znajdziesz jedynie ziarno jakości speciality, zarówno pod przelewowe metody parzenia, jak i pod espresso, single oraz blendy.
Najniższa cena: 61,90 zł
66,00 zł
HAYB - Black Espresso Blend 250g

Producent: HAYB

Data palenia: 19.08.2024

Mieszanka wysokiej jakości ziarna arabiki oraz indyjskiej robusty, wypalana w warszawskiej HAYB. W paczce znajdziesz ziarno z Brazylii i Indii. Kawa palona w ciemnym stopniu - we Włoskim stylu, sprawdzi się pod espresso i do kawiarek. Po zaparzeniu jest gęsta i kremowa, o nutach gorzkiej czekolady, orzechów i melasy. Doskonała zarówno dla miłośników czarnych kaw, jak i napojów mlecznych. Mieszanka składa się z kaw: - Brazylia Cerrado (80%) - Indie Parchment (20%) Opinia roastera: To klasyka w czystym wydaniu, we włoskim stylu, dla kawowych tradycjonalistów. Polecamy jako mocne espresso lub bazę do kaw mlecznych. Dużo ciemnej czekolady, prażonych orzechów, melasy. To gęsta, słodka, mocna i wyrazista kawa! Ideał dla tych, co nie lubią kwasowości w kawie. Metody parzenia: O palarni: HAYB to warszawska palarnia kawy speciality, która robi swoją robotę porządnie i z uśmiechem - lubią kawę, coś o niej wiedzą, robią ją - wyobrażacie sobie lepszy układ? Chodzi o to, żeby smakowało bez czarów, dlatego ich motto to Effortless Speciality. Wśród kaw HAYB znajdziesz jedynie ziarno jakości speciality, zarówno pod przelewowe metody parzenia, jak i pod espresso, single oraz blendy.
HAYB - Rooibos Zanzibar - Herbata sypana 70g

Producent: HAYB

Mieszanka na bazie zielonego rooibosa z HAYB. Rooibos jest to czerwonokrzew pochodzący z Afryki. Jego liście kształtem przypominają igły sosnowe. Rooibos nie jest spokrewniony z krzewem herbacianym, dlatego też napar z czerwonokrzewu nie zawiera kofeiny ani garbników. Rooibos zielony pochodzi z tej samej rośliny co rooibos czerwony, różni się jedynie sposobem obróbki liści po zbiorze. Rooibos zielony nie ulega fermentacji, dlatego jego napar jest lżejszy, w smaku wyczuwalne nuty cytrusów. Napar ma złotą barwę. Zapach bardzo wyrazisty, ostry. Dzięki obecności czerwonego i białego pieprzu oraz imbiru smak naparu jest lekko pikantny, ale pozostawia słodycz na języku. Można parzyć dwukrotnie ten sam susz, wydłużając następne parzenie. Smak kolejnego naparu łagodnieje, pojawiają się nuty wanilii, cytryny. Przez pikantny smak bardzo dobrze spisuje się jesienno-zimową porą. Na cieplejsze dni polecamy parzenie metodą cold brew – zalewanie suszu zimną wodą i wstawienie do lodówki na kilka godzin. Tak przygotowany napar będzie bardzo orzeźwiający! Składniki: zielony rooibos, cytryna, czerwony pieprz, biały pieprz, goździki, mango, imbir, cynamon, wanilia, kwiaty róży, kwiaty kaktusa. Może zawierać śladowe ilości orzechów.
HAYB - How Are You Brewing - to warszawska palarnia kawy speciality, która robi swoją robotę porządnie i z uśmiechem. Lubią kawę, coś o niej wiedzą i robią ją - wyobrażacie sobie lepszy układ?

Rodzaje Hayb coffee


Chodzi o to, żeby smakowało bez czarów, dlatego motto palarni Hayb to Effortless Speciality. Kawy Hayb to zawsze kawy jakości speciality, które zachwycą smakiem w domu i w kawiarni. Produkowana przez Hayb kawa jest traktowana z najwyższą starannością - zaczynając od wyboru plantacji, a kończąc na profilu palenia dostosowanym tak, aby wydobyć jak najciekawsze nuty smakowe.

Palarnia kawy Hayb produkuje kawy przeznaczone do metod przelewowych - np. drip, AeroPress, Chemex - a także do metod ciśnieniowych, takich jak kawiarka czy ekspresy ciśnieniowe. 

W ofercie Hayb coffee znajdziesz kawy z całego świata, poddawane różnym obróbkom, które potrafią znacznie różnić się od siebie smakami. Przykładowo kawy Hayb Kenia w smaku będą zazwyczaj bardzo owocowe i kwaskowe, a w nutach smakowych często znajdziemy czarne porzeczki, jerzyny itp. Z kolei kawy Hayb Guatemala będą bardziej klasyczne w smaku. W nutach smakowych pojawia się czekolada, kakao i mało kwasowości.

Hayb - sklep Coffedesk z ofertą palarni


Hayb sklep oferuje zarówno kawy jednorodne, dostępne do wyczerpania zapasów, jak i stałe serie przeznaczone do espresso i metod przelewowych.

Jedną z najbardziej znanych serii marki jest Hayb Się Przelewa. Są to mieszanki kaw, które wypalane są pod metody przelewowe. Sprawdzą się idealnie jako codzienna kawa. Dostępne są różne warianty, takie jak: 
- Hayb Się Przelewa Klasyk - mieszanka kaw z Brazylii i innych krajów - po prostu klasyk!
- Hayb Się Przelewa Kwiat - kawa, która w nutach smakowych ma kwiaty, herbatę i delikatne nuty owocowe - idealna dla fanów kwiecistych kaw z Etiopii.
- Hayb Się Przelewa Owoc - kawa z Rwandy o smaku dojrzałych, soczystych owoców.
- Hayb Się Przelewa Tropik - kawa o smaku dojrzałych owoców, karmelu i rumu - powiew tropikalnych smaków!

Jednak palarnia Hayb nie zapomniała o fanach dobrego espresso. W ofercie marki znaleźć można wiele serii kaw wypalonych tak, aby zachwycić smakiem fanów espresso i kaw mlecznych. Hayb Black Espresso - klasyczny smak mocnej, włoskiej kawy. Hayb Yellow - nadal klasycznie, ale w smaku znajdziemy suszone owoce. Hayb Blue - dużo słodyczy połączonej z jagodami. Hayb Pink Espresso Blend - najbardziej “szalona” kawa pod espresso Hayb, idealna dla fanów nowych, niecodziennych smaków!

Kawa Hayb zamknięta jest w ciekawych opakowaniach, które swoim designem przyciągają oko. Dzięki wysokiej jakości, która utrzymywana jest na każdym etapie produkcji, kawa Hayb opinie ma bardzo dobre i jest ulubioną kawą niejednego kawosza.

Hayb herbata


Nie samą kawą człowiek żyje! Dlatego marka oferuje również herbaty. Szeroki wybór najwyższej jakości herbat liściastych, które zadowolą smakiem nie tylko herbaciarzy. Ponadto herbata Hayb zamknięta jest w wygodnych słoiczkach, w których widzimy susz.