-
- 3fe (19)
- Able Brewing (7)
- Acaia (22)
- AeroPress (18)
- Alpro (16)
- Althaus (33)
- AOOMI (97)
- Arcaffe (22)
- Asobu (30)
- Audun Coffee (26)
- Bagdrip (11)
- Baratza (44)
- Barista & Co (37)
- Barista Space (59)
- Bean Bros (3)
- Bialetti (174)
- Bialetti Dolce&Gabbana
- Blend Tea (59)
- Bonanza Coffee (12)
- Bracia Ziółkowscy (24)
- Brewista (8)
- Brita (3)
- Brown House & Tea (55)
- Bunn (35)
- BWT (15)
- By.herbs (12)
- Caffenation (19)
- Cafflano (3)
- Casino Mocca (16)
- Chemex (30)
- Clever (15)
- COFFEE PLANT (52)
- Coffeedesk (64)
- Coffeelab (30)
- Comandante (76)
- Contigo (24)
- Craft Coffee Roasters (17)
- Dafi (45)
- Diemme Caffe (16)
- Dobra Palarnia Kawy (10)
- DomoBar (1)
- Doubleshot (11)
- Dr. Coffee (8)
- Drink Me Chai (7)
- DRYK (2)
- Dutch Barista (13)
- Dworzysk (12)
- Ecostrawz (1)
- Espresso Gear (25)
- Etno Cafe (31)
- Eureka (83)
- Father's Coffee (8)
- Fellow (156)
- Fentimans (16)
- Figa Coffee (17)
- Five Elephant (11)
- Gaggia (13)
- Gardelli Specialty Coffees (23)
- GAT (1)
- Glowbeans (4)
- Good Coffee (6)
- Graef (30)
- Hard Beans (72)
- Hario (271)
- HAYB (75)
- Heresy (27)
- Hi! Coffeedesk (19)
- Illy (13)
- IMS (22)
- Izzo (7)
- Java Coffee (8)
- Jean Lenoir (2)
- Johan & Nystrom (17)
- Jura (48)
- Kafar (12)
- Kalve (12)
- KawePale (9)
- KeepCup (198)
- Kimbo (23)
- KINTO (42)
- Knock (1)
- Kofi Brand (6)
- Kruve (39)
- Kusmi Tea (50)
- KYOTO Coffee Roasters (26)
- La Cabra (4)
- La Marzocco (20)
- LaCava (125)
- Lavazza (33)
- Lazy Legs (4)
- Le Piantagioni del Caffe (40)
- Lelit (34)
- Long Man Tea (36)
- Loveramics (340)
- Lucaffe (15)
- Lune Tea (17)
- Lykke (22)
- Mahlkonig (5)
- MAMAM (14)
- Melitta (60)
- MiiR (60)
- Moccamaster (73)
- Monbana (41)
- Morning (2)
- Motta (114)
- Mount Caramel (38)
- Mount Everest Tea (19)
- Napar (4)
- Natumi (17)
- New York (9)
- Nivona (19)
- Nomad Coffee (8)
- Oatly (10)
- Or Tea? (45)
- Paper & Tea (86)
- Passalacqua (13)
- Pellini (14)
- Planetary Design (1)
- Porlex (2)
- Promac (5)
- Pukka (39)
- Puqpress (11)
- Rancilio (2)
- Rebel Kitchen (1)
- Rekrow (1)
- Rhinowares (42)
- Rocket Bean (34)
- Saeco (3)
- Sage (37)
- Sencotel (2)
- SIMPLo (4)
- Sloane (14)
- Smeg (9)
- Solberg & Hansen (63)
- Sproud (4)
- Story Coffee Roasters (42)
- T-TE (17)
- Tastea Heaven (3)
- Teabag (3)
- teapigs (92)
- Teasome (23)
- Teministeriet (84)
- The Barn (11)
- The Coffee Collective (4)
- The Rinser (7)
- Tim Wendelboe (2)
- Timemore (39)
- Toddy (18)
- Urnex (28)
- Vintage Teas (59)
- VST inc. (10)
- WildPower (17)
- Wilfa (17)
- Willie's Cacao (35)
- Wunda (1)
- YOGI TEA (31)
-
-
Odkryj
-
Rodzaj
-
Typ
-
Metoda parzenia
-
Pochodzenie
-
Palarnia
-
Marka
-
-
-
Akcesoria
-
Pozostałe
-
Audun Coffee
Audun Coffee
Audun Coffee to palarnia kawy z segmentu speciality, utworzona w 2014 roku w Bydgoszczy przez Auduna Sørbottena. Rewelacyjne kawy, których można obecnie spróbować w najlepszych polskich kawiarniach, są wynikiem pasji oraz bogatego doświadczenia zdobytego przez Auduna na norweskim rynku kawowym.
Czytaj dalej
Pomimo uzyskania wykształcenia w dziedzinie chemii, Audun postanowił rozwijać swoje zamiłowanie do kawy. Początki jego przygody sięgają roku 2006, kiedy został roadsterem i rozpoczął pracę w palarni Solberg&Hansen w Oslo. W tym miejscu przez prawie osiem lat zajmował się produkcją kawy na norweski rynek, gdzie wypijane są niesamowicie duże ilości kawy. Najważniejszymi wydarzeniami z okresu w tej pracy było zdobycie przez wspomnianą palarnię mistrzostwa w prestiżowych zawodach Nordic Roaster w 2011 i 2012 roku. Rok później, za sprawą miłości – jednak tym razem nie do kawy a do wybranki z Polski - Audun przeprowadził się do Bydgoszczy i założył tam małą palarnię kawy.
Pierwsze kawy wypalone pod jego własną marką pojawiły się na półkach pod koniec 2014 roku. Mimo, że od tego momentu nie upłynęło wiele czasu, kawy z Audun Coffee zyskały ogromną popularność, a sam roaster zdążył zdobyć tytuł mistrza świata w wypalaniu kawy w Gothenburgu.
Bogata oferta ziaren wypalonych przez mistrza świata Roasterów 2015 niewątpliwie pozwoli każdemu znaleźć smak idealny dla niego. Kawa Audun sprawdzi się idealnie do metod alternatywnych – drippa, Chemexa, AeroPressa, French Pressa. Palarnia wypala również kawy pod espresso – idealne do ekspresów ciśnieniowych oraz kawiarek. Audun kultywuje również skandynawską tradycję wypalania Julekaffee, czyli specjalnej kawy świątecznej.
Pierwsze kawy wypalone pod jego własną marką pojawiły się na półkach pod koniec 2014 roku. Mimo, że od tego momentu nie upłynęło wiele czasu, kawy z Audun Coffee zyskały ogromną popularność, a sam roaster zdążył zdobyć tytuł mistrza świata w wypalaniu kawy w Gothenburgu.
Bogata oferta ziaren wypalonych przez mistrza świata Roasterów 2015 niewątpliwie pozwoli każdemu znaleźć smak idealny dla niego. Kawa Audun sprawdzi się idealnie do metod alternatywnych – drippa, Chemexa, AeroPressa, French Pressa. Palarnia wypala również kawy pod espresso – idealne do ekspresów ciśnieniowych oraz kawiarek. Audun kultywuje również skandynawską tradycję wypalania Julekaffee, czyli specjalnej kawy świątecznej.
Filtry
–
1 - 26 produktów z 26 dostępnych
Sortuj według:
Bestseller
Audun Coffee - Brazylia Fazenda Rainha Miaki Filter 250g
Data palenia: 29.08.2023
Producent: Audun Coffee
Audun Coffee Brazylia Fazenda Rainha Miaki Filter jest to kawa ziarnista jakości specialty pochodząca z Brazylii, wypalona przez Mistrza Świata Roasterów 2015, Auduna Sorbottena. Palarnia Audun Coffee znajduje się w Bydgoszczy i produkuje kawy, które spotkać można w najlepszych kawiarniach w Polsce.
Kawa Fazenda Rainha Miaki wypalana jest w jasnym stopniu i poddawana jest obróbce pulped natural. Metoda daje kawy o wysokiej słodyczy i niskiej kwasowości.
Audun Fazenda Miaki sprawdzi się zatem idealnie w przelewowych metodach parzenia kawy, czyli w ekspresach przelewowych, pod dripa, Chemexa, AeroPressa, French Pressa. Jednak skłonni do eksperymentów kawosze mogą śmiało wypróbować ją w kawiarkach i ekspresach ciśnieniowych.
Dzięki stopniowi palenia i metodzie obróbki, kawa Audun Brazylia Fazenda Rainha Miaki charakteryzuje się intensywną czekoladową słodyczą oraz niską kwasowością. Jest zatem idealna dla fanów klasycznych i czekoladowych kaw. Dzięki swojemu uniwersalnemu smakowi może być również dobrym pomysłem na prezent.
Rodzina Miaki zajmuje się uprawą kawy już od ponad 40 lat. Pokolenie, które obecnie zajmuje się uprawami, czerpało wiedzę od swoich rodziców oraz posiłkowało się studiami w kierunku upraw. Plantacje są prowadzone z dbałością o środowisko naturalne, dzięki czemu część farm zdobyła certyfikację UTZ oraz Rainforest Alliance.
Kraj: Brazylia
Region: Minas Gerais
Wysokość: 1050 - 1250 m n.p.m.
Odmiana: Yellow Bourbon
Metoda obróbki: Pulped natural
Audun Coffee - Brazylia Fazenda Rainha Miaki Espresso 500g
Data palenia: 29.08.2023
Producent: Audun Coffee
Ziarno jakości speciality pochodzące z Brazylii, wypalane przez Mistrza Świata Roasterów 2015, Auduna Sorbottena. Kawa palona w średnim stopniu, przeznaczona do espresso i kawiarek. Charakteryzuje się intensywną czekoladowo-orzechową słodyczą oraz niską kwasowością.
Rodzina Miaki zajmuje się uprawą kawy już od ponad 40 lat. Pokolenie, które obecnie zajmuje się uprawami, czerpało wiedzę od swoich rodziców oraz posiłkowało się studiami w kierunku upraw. Plantacje są prowadzone z dbałością o środowisko naturalne, dzięki czemu część farm zdobyła certyfikację UTZ oraz Rainforest Alliance.
Kraj: Brazylia
Region: Minas Gerais
Wysokość: 1050 - 1250 m n.p.m.
Odmiana: Yellow Bourbon
Proces: Pulped natural
Audun Coffee - Cuba Espresso Blend 500g
Data palenia: 29.08.2023
Producent: Audun Coffee
Cuba Espresso to mieszanka kaw ziarnistych z Kuby i z Afryki. Wypalana przez Auduna Sorbottena, Mistrza Świata Roasterów z 2015 roku. Gęsta i gładka, w smaku dużo czekoladowej słodyczy i niska kwasowość.
Oddzielnie wypala się ziarno kubańskie i afrykańskie, a następnie są one mieszane. Blend idealny do tradycyjnego zaparzania espresso, świetnie sprawdzi się także w kawiarce i w połączeniu z mlekiem.
Nowość
Audun Coffee - Kenia Tegu AB Washed Filter 250g
Producent: Audun Coffee
Kawa ziarnista jakości specialty pochodząca z Kenii, wypalona przez Mistrza Świata Roasterów 2015 - Auduna Sorbottena. Palona jasno, idealna do ekspresu przelewowego, dripa, Chemexa, AeroPressa, French Pressa, oraz innych alternatywnych metod parzenia.
Kraj pochodzenia kawy: Kenia
Region: Nyeri
Metoda obróbki: Washed
Odmiana: AB: Batian, Ruiru, SL28, SL34
Audun Coffee - Brazylia Fazenda Rainha Miaki Espresso 250g
Data palenia: 11.09.2023
Producent: Audun Coffee
Kawa ziarnista jakości speciality pochodząca z Brazylii, wypalona przez Mistrza Świata Roasterów 2015, Auduna Sorbottena. Kawa palona w średnim stopniu, przeznaczona do espresso i kawiarek. Charakteryzuje się intensywną czekoladowo-orzechową słodyczą oraz niską kwasowością.
Rodzina Miaki zajmuje się uprawą kawy już od ponad 40 lat. Pokolenie, które obecnie zajmuje się uprawami, czerpało wiedzę od swoich rodziców oraz posiłkowało się studiami w kierunku upraw. Plantacje są prowadzone z dbałością o środowisko naturalne, dzięki czemu część farm zdobyła certyfikację UTZ oraz Rainforest Alliance.
Kraj: Brazylia
Region: Minas Gerais
Wysokość: 1050 - 1250 m n.p.m.
Odmiana: Yellow Bourbon
Proces: Pulped natural
Nowość
Audun Coffee - Etiopia Mandoyea Natural Filter 250g
Producent: Audun Coffee
Kawa ziarnista jakości specialty pochodząca z Etiopii, wypalona przez Mistrza Świata Roasterów 2015 - Auduna Sorbottena. Palona jasno, idealna do ekspresu przelewowego, dripa, Chemexa, AeroPressa, French Pressa, oraz innych alternatywnych metod parzenia.
Kraj pochodzenia kawy: Etiopia
Region: West Arsi
Metoda obróbki: Natural
Odmiana: Heirloom
Audun Coffee - Peru La Colmena Washed Filter 250g
Data palenia: 03.07.2023
Producent: Audun Coffee
Kawa ziarnista jakości specialty pochodząca z Peru, wypalona przez Mistrza Świata Roasterów 2015 - Auduna Sorbottena. Palona jasno, idealna do ekspresu przelewowego, dripa, Chemexa, AeroPressa, French Pressa, oraz innych alternatywnych metod parzenia.
Kraj pochodzenia kawy: Peru
Region: Amazonas
Metoda obróbki: Washed
Odmiana: Caturra, Bourbon
Nowość
Audun Coffee - Kolumbia Campo Hermoso Mixed Process Filter 125g
Data palenia: 12.09.2023
Producent: Audun Coffee
Kawa ziarnista jakości specialty pochodząca z Kolumbii, wypalona przez Mistrza Świata Roasterów 2015 - Auduna Sorbottena. Palona jasno, idealna do ekspresu przelewowego, dripa, Chemexa, AeroPressa, French Pressa, oraz innych alternatywnych metod parzenia.
Kraj pochodzenia kawy: Kolumbia
Region: Quindio
Metoda obróbki: Honey Carbonic Maceratio and Fruit Infusion
Audun Coffee - Kolumbia Acevedo Collective Washed Filter 250g
Data palenia: 03.07.2023
Producent: Audun Coffee
Kawa ziarnista jakości specialty pochodząca z Kolumbii, wypalona przez Mistrza Świata Roasterów 2015 - Auduna Sorbottena. Palona jasno, idealna do ekspresu przelewowego, dripa, Chemexa, AeroPressa, French Pressa, oraz innych alternatywnych metod parzenia.
Kraj pochodzenia kawy: Kolumbia
Region: Huila
Metoda obróbki: Washed
Odmiana: Castillo, Tambo F6, Colombia
Audun Coffee - Uganda Zinule Washed Filter 250g
Producent: Audun Coffee
Kawa ziarnista jakości specialty pochodząca z Ugandy, wypalona przez Mistrza Świata Roasterów 2015 - Auduna Sorbottena. Palona jasno, idealna do ekspresu przelewowego, dripa, Chemexa, AeroPressa, French Pressa, oraz innych alternatywnych metod parzenia.
Kraj pochodzenia kawy: Uganda
Region: Mount Elgon
Metoda obróbki: Washed
Odmiana: SL28, SL14
Audun Coffee - Kenia Muburi AA Washed Filter 250g
Data palenia: 03.07.2023
Producent: Audun Coffee
Kawa ziarnista jakości specialty pochodząca z Kenii, wypalona przez Mistrza Świata Roasterów 2015 - Auduna Sorbottena. Palona jasno, idealna do ekspresu przelewowego, dripa, Chemexa, AeroPressa, French Pressa, oraz innych alternatywnych metod parzenia.
Kraj pochodzenia kawy: Kenia
Region: Kirinyaga
Metoda obróbki: Washed
Odmiana: AA: SL28, SL34, Batian, Ruiru 11
Bestseller
Audun Coffee - Cuba Espresso Blend 1kg
Data palenia: 29.08.2023
Producent: Audun Coffee
Cuba Espresso to mieszanka kaw ziarnistych z Kuby i z Afryki. Wypalana przez Auduna Sorbottena, Mistrza Świata Roasterów z 2015 roku. Gęsta i gładka, w smaku dużo czekoladowej słodyczy i niska kwasowość.
Oddzielnie wypala się ziarno kubańskie i afrykańskie, a następnie są one mieszane. Blend idealny do tradycyjnego zaparzania espresso, świetnie sprawdzi się także w kawiarce i w połączeniu z mlekiem.
Audun Coffee - Etiopia Halo Washed Filter 250g
Data palenia: 03.07.2023
Producent: Audun Coffee
Kawa ziarnista jakości specialty pochodząca z Etiopii, wypalona przez Mistrza Świata Roasterów 2015 - Auduna Sorbottena. Palona jasno, idealna do ekspresu przelewowego, dripa, Chemexa, AeroPressa, French Pressa, oraz innych alternatywnych metod parzenia.
Kraj pochodzenia kawy: Etiopia
Region: Gedeb
Metoda obróbki: Washed
Odmiana: Heirloom
Nowość
Audun Coffee - Kolumbia La Pastora Washed Filter 250g (outlet)
Data palenia: 06.06.2023
Producent: Audun Coffee
Kawa ziarnista jakości specialty pochodząca z Kolumbii, wypalona przez Mistrza Świata Roasterów 2015 - Auduna Sorbottena. Palona jasno, idealna do ekspresu przelewowego, dripa, Chemexa, AeroPressa, French Pressa, oraz innych alternatywnych metod parzenia.
Kraj pochodzenia kawy: Kolumbia
Region: Antioquia
Odmiana: Colombia
Metoda obróbki: Washed
Audun Coffee - Kolumbia Recolectores Washed Filter 250g
Data palenia: 17.07.2023
Producent: Audun Coffee
Kawa ziarnista jakości specialty pochodząca z Kolumbii, wypalona przez Mistrza Świata Roasterów 2015 - Auduna Sorbottena. Palona jasno, idealna do ekspresu przelewowego, dripa, Chemexa, AeroPressa, French Pressa, oraz innych alternatywnych metod parzenia.
Kraj pochodzenia kawy: Kolumbia
Region: Huila
Metoda obróbki: Washed
Odmiana: różne odmiany Arabiki
Audun Coffee - Drip no. 1 Rwanda Rushashi 1kg
Data palenia: 29.08.2023
Producent: Audun Coffee
Mieszanka kaw ziarnistych jakości specialty wypalona przez Mistrza Świata Roasterów 2015, Auduna Sorbottena. W opakowaniu znajdziesz minimum 75% ziaren z Rwandy i około 25% arabiki różnego pochodzenia.
Kawa jest palona jasno, polecana szczególnie do kawiarni jako ziarno do gastronomicznych ekspresów przelewowych. Sprawdzi się również do dripa, Chemexa, AeroPressa, French Pressa oraz innych alternatywnych metod parzenia.
Kraj: >75% Rwanda, ok. 25% mieszanka arabiki
Region: Rushashi (Rwanda)
Metoda obróbki: Washed