Kawa z palarni 3fe
3fe (Third Floor Espresso) to marka założona przez Colina Harmona - czterokrotnego zdobywcę tytułu Mistrza Irlandii Barista. Colin ma do czynienia z kawą od wielu lat, a jego doświadczenie i pełne poświęcenie pozwoliło mu zdobyć renomę w świecie związanym z kawą jakości speciality. 3fe to właśnie palarnia kaw najwyższej jakości, skierowana do miłośników jaśniejszego palenia. Jednak projekt wykracza poza samą sprzedaż ziarna - 3fe to także kawiarnia oraz innowacyjne centrum szkoleniowe. Wszystko to mieści się w sercu Irlandii - Dublinie.
-
- 3fe (10)
- Able Brewing (6)
- Acaia (23)
- AeroPress (19)
- Alpro (16)
- Althaus (34)
- AOOMI (97)
- Arcaffe (18)
- Asobu (30)
- Audun Coffee (33)
- Bagdrip (12)
- Baratza (44)
- Barista & Co (37)
- Barista Space (61)
- Bean Bros (4)
- Bialetti (188)
- Bialetti Dolce&Gabbana
- Blend Tea (57)
- Bonanza Coffee (10)
- Bracia Ziółkowscy (16)
- Brewista (9)
- Brita (3)
- Brown House & Tea (56)
- Bunn (35)
- BWT (14)
- By.herbs (12)
- Caffenation (22)
- Cafflano (1)
- Casino Mocca (10)
- Chemex (29)
- Cilia (7)
- Clever (15)
- Coffeedesk (64)
- Coffeelab (40)
- COFFEE PLANT (57)
- Colonna Coffee (6)
- Comandante (74)
- Contigo (24)
- Craft Coffee Roasters (6)
- Dafi (36)
- Dear Tea Society (6)
- Diemme Caffe (16)
- Dobra Palarnia Kawy (10)
- DomoBar (1)
- Doubleshot (16)
- Dr. Coffee (9)
- Drink Me Chai (6)
- DRYK (2)
- Dutch Barista (13)
- Dworzysk (14)
- Espresso Gear (25)
- Etno Cafe (26)
- Eureka (82)
- Father's Coffee (13)
- Fellow (161)
- Fentimans (16)
- Figa Coffee (17)
- Five Elephant (9)
- FLAMQA (1)
- Full Circle (3)
- Gaggia (14)
- Gardelli Specialty Coffees (21)
- GAT (1)
- GBG (3)
- Glowbeans (4)
- Good Coffee (7)
- Graef (30)
- Happa to Mame (2)
- Hard Beans (76)
- Hario (269)
- HAYB (94)
- Heresy (27)
- Hi! Coffeedesk (19)
- Illy (12)
- IMS (22)
- Izzo (7)
- Java Coffee (8)
- Jean Lenoir (2)
- Johan & Nystrom (25)
- Jura (49)
- Kafar (12)
- Kalve (7)
- KawePale (12)
- KeepCup (203)
- Kimbo (21)
- KINTO (42)
- Knock (1)
- Kofi Brand (5)
- Kruve (39)
- Kusmi Tea (51)
- KYOTO Coffee Roasters (30)
- La Cabra (15)
- LaCava (100)
- La Marzocco (20)
- Lavazza (32)
- Lazy Legs (5)
- Leaf Liturgy (5)
- Lelit (32)
- Le Piantagioni del Caffe (41)
- Long Man Tea (50)
- Loveramics (223)
- Lucaffe (15)
- Lune Tea (17)
- Lykke (22)
- Mahlkonig (5)
- MAMAM (16)
- Melitta (62)
- MiiR (60)
- Minor Figures (2)
- Moccamaster (73)
- Monbana (39)
- Morning (1)
- Motta (113)
- Mount Caramel (38)
- Mount Everest Tea (19)
- Napar (6)
- Natumi (15)
- New York (9)
- Nivona (17)
- Nomad Coffee (14)
- Oatly (8)
- ORIGAMI (55)
- Or Tea? (44)
- Paper & Tea (84)
- Passalacqua (13)
- Pellini (14)
- PIXEL (8)
- Pizca del Mundo (26)
- Planetary Design (1)
- Porlex (2)
- Promac (5)
- Pukka (40)
- Puqpress (16)
- Rancilio (2)
- Rebel Kitchen (1)
- Rekrow (1)
- Rhinowares (42)
- Rocket Bean (26)
- Saeco (3)
- Sage (40)
- Savage Coffees (6)
- Sencotel (2)
- SIMPLo (4)
- Sloane (4)
- Smeg (9)
- Solberg & Hansen (49)
- Sproud (4)
- Story Coffee Roasters (39)
- Tastea Heaven (3)
- Teabag (3)
- teapigs (91)
- Teasome (25)
- Teministeriet (95)
- The Barn (9)
- The Coffee Collective (4)
- The Rinser (6)
- Timemore (39)
- Tim Wendelboe (6)
- Toddy (18)
- Trigger (7)
- Urnex (28)
- Vintage Teas (59)
- VST inc. (10)
- WildPower (17)
- Wilfa (18)
- Willie's Cacao (35)
- Wunda (1)
- YOGI TEA (35)
-
-
Odkryj
-
Rodzaj
-
Metoda parzenia
-
Pochodzenie
-
Palarnia
-
Marka
-
-
-
Odkryj
-
Rodzaj
-
Typ
-
-
-
Akcesoria
-
Pozostałe
-
Filtrowanie i sortowanie
1 - 10 produktów z 10 dostępnych
3fe - Boliwia Las Alasitas Natural Gesha Omniroast 125g
Producent: 3fe
Data palenia: 10.11.2023
Kawa ziarnista jakości specialty pochodząca z Boliwii, wypalona w irlandzkiej palarni 3fe (Third Floor Espresso). Palona w średnim stopniu, przeznaczona zarówno do przelewowych metod parzenia, jak i do espresso. W smaku wyczuwalne są nuty brzoskwini, liczi i dżemu jagodowego.
Kraj pochodzenia ziarna: Boliwia
Farma: Las Alasitas
Odmiana: Gesha
Metoda obróbki: Natural
Położenie upraw: 1550 - 1700 m n.p.m.
3fe - Kenia Mandela AA Omniroast 250g
Producent: 3fe
Data palenia: 12.09.2023
Kawa ziarnista jakości specialty pochodząca z Kenii, wypalona w irlandzkiej palarni 3fe (Third Floor Espresso). Palona w średnim stopniu, przeznaczona zarówno do przelewowych metod parzenia, jak i do espresso. W smaku wyczuwalne są nuty czarnej porzeczki, grejpfruta i rodzynek.
Kraj pochodzenia ziarna: Kenia
Region: Kiambu County
Farma: Mandela
Producent: Kiongo' wa Njuguna
Odmiana: SL28 & SL34
Metoda obróbki: Washed
Położenie upraw: 1595 m n.p.m.
3fe - Momentum Blend Espresso 250g
Producent: 3fe
Data palenia: 08.11.2023
Mieszanka kaw ziarnistych jakości specialty pochodzących z Hondurasu, Gwatemali iSalwadoru, wypalanych w irlandzkiej palarni 3fe (Third Floor Espresso). Kawa palona w średnim stopniu, przeznaczona do espresso, sprawdzi się zatem w ekspresach ciśnieniowych i kawiarkach. Dominuje w niej słodycz czekolady i orzechów. Gładka i gęsta!
Mieszanka składa się z ziaren:
- 50% Honduras - Cerro Azul: Washed, Red Catuai
- 30% Gwatemala - Calahuar Altares: Washed, Caturra
- 20% Salwador - Alaska: Natural, Red Bourbon.
3fe - Nikaragua Limoncillo Funky Natural Red Bourbon Omniroast 250g
Producent: 3fe
Data palenia: 09.09.2023
Kawa ziarnista jakości speciality pochodząca z Nikaragui, wypalona w irlandzkiej palarni 3fe (Third Floor Espresso). Palona w średnim stopniu, odpowiednia do wszystkich metod parzenia. W smaku wyczuwalne są nuty czereśni, wina sauvignon blanc oraz kakao.
Kraj pochodzenia ziarna: Nikaragua
Region: Yasica Norte
Farma: Limoncillo
Producent: Erwin Mierisch
Odmiana: Red Bourbon
Metoda obróbki: Natural
Położenie upraw: 1200 m n.p.m.
3fe - Etiopia Hunkute Washed Omniroast 250g
Producent: 3fe
Data palenia: 07.10.2023
Kawa ziarnista jakości specialty pochodząca z Etiopii, wypalona w irlandzkiej palarni 3fe (Third Floor Espresso). Palona w średnim stopniu, przeznaczona zarówno do przelewowych metod parzenia, jak i do espresso. W smaku tej kawy można wyczuć nuty moreli, kandyzowanej pomarańczy i herbaty sencha.
Kraj pochodzenia ziarna: Etiopia
Region: Dalle
Odmiana: Lokalne odmiany Arabiki
Wysokość upraw: 1950 m n.p.m.
Metoda obróbki: Washed
Zostaw nam swojego maila, damy Ci znać jak tylko wybrany produkt pojawi się w ofercie!
3fe - Kolumbia Los Trapiches Washed Omniroast 250g
Producent: 3fe
Data palenia: 11.09.2023
Kawa ziarnista jakości specialty pochodząca z Kolumbii, wypalona w irlandzkiej palarni 3fe (Third Floor Espresso). Palona w średnim stopniu, przeznaczona zarówno do przelewowych metod parzenia, jak i do espresso. W smaku wyczuwalne są nuty jabłek, suszonej żurawiny i karmelu.
Kraj pochodzenia ziarna: Kolumbia
Farma: Trapiches
Odmiana: Caturra
Metoda obróbki: Washed
Położenie upraw: 1300 - 1700 m n.p.m.
Zostaw nam swojego maila, damy Ci znać jak tylko wybrany produkt pojawi się w ofercie!