Przejdź do strony głównej
Twoja lista życzeń
Rozwiń
Brak produktów.
Porozmawiaj z nami
Jesteśmy do dyspozycji od poniedziałku do piątku od 8 do 16.
Zadzwoń! Uzyskasz odpowiedź od razu!+48 730 88 25 25Zadzwoń! Uzyskasz odpowiedź od razu!
+48 730 88 25 25
Wolisz pisać? Czekamy na maila!sklep@coffeedesk.plWolisz pisać? Czekamy na maila!
[email protected]
Odwiedź nasze kawiarnie:Kołobrzeg, ul. Mazowiecka 24Warszawa, ul. Wilcza 42Odwiedź nasze kawiarnie:
Kołobrzeg, ul. Mazowiecka 24
Warszawa, ul. Wilcza 42
Nowości
Nasze marki
Kawa
Herbata
Ekspresy
Młynki
Zaparzacze
Akcesoria
Dodatki
Promocje
Nowości
Najświeższe kawy Ziarna z polskich palarni Kawowe smaczki Kawowi ulubieńcy Nowa palarnia MAMAM
Najświeższe kawy
Najświeższe kawy
Ziarna z polskich palarni
Ziarna z polskich palarni
Kawowe smaczki
Kawowe smaczki
Kawowi ulubieńcy 2022
Kawowi ulubieńcy 2022
Palarnia MAMAM
Palarnia MAMAM
3fe Able Brewing Acaia AeroPress Alpro Althaus AOOMI Arcaffe Asobu Audun Coffee Bagdrip Baratza Barista & Co Barista Space Bean Bros
Bialetti Blend Tea Bonanza Coffee Brewista Brita Brown House & Tea Bunn BWT By.herbs Caffenation Cafflano Casino Mocca Chemex Cilia Clever
COFFEE PLANT Coffeedesk Coffeelab Colonna Coffee Comandante Contigo Craft Coffee Roasters Dafi Diemme Caffe Dobra Palarnia Kawy DomoBar Doubleshot Dr. Coffee Drink Me Chai Dutch Barista
Dworzysk Ecostrawz Espazzola Espresso Gear Etno Cafe Eureka Father's Coffee Fellow Fentimans Figa Coffee Five Elephant Full Circle Gaggia Gardelli Specialty Coffees GAT GBG
Glowbeans Good Coffee Graef Hard Beans Hario HAYB Heresy Hi! Coffeedesk Illy IMS Izzo Java Coffee Jean Lenoir Johan & Nystrom Jura Just T Kafar
Kalve KeepCup Kimbo Kofi Brand Krups Kruve Kusmi Tea KYOTO Coffee Roasters La Cabra La Marzocco LaCava Lavazza Le Piantagioni del Caffe Lelit Long Man Tea
Loveramics Lucaffe Lune Tea Lykke Mahlkonig MAMAM Melitta MiiR Moccamaster Monbana Monin Morning Motta Mount Caramel Mount Everest Tea Natumi New York Nivona
Nomad Coffee Oatly Or Tea? Paper & Tea Passalacqua Pellini Pizca del Mundo Planetary Design Porlex Promac Pukka Puqpress Rancilio Rebel Kitchen
Rekrow Rhinowares Rocket Bean RS5 Rude Health Saeco Sage Savage Coffees Sencotel SIMPLo Sloane Smeg Solberg & Hansen Sproud Story Coffee Roasters
T-TE Tastea Heaven Teabag teapigs Teasome Teministeriet The Barn The Coffee Collective The Rinser Tim Wendelboe Timemore Toddy Tregothnan Urnex Vintage Teas VST inc.
WildPower Wilfa Wunda YOGI TEA
Odkryj
Kawa Miesiąca Świeżo palona Co-Changers Outlet
Rodzaj
Ziarnista Mielona Kapsułki Speciality Single origin Fairtrade Bezkofeinowa
Metoda parzenia
Espresso Przelewowe metody parzenia
Pochodzenie
Afryka Ameryka Południowa Ameryka Środkowa Azja
Palarnia
Włochy Szwecja Niemcy Polska
Marka
Johan & Nystrom Audun Coffee HAYB Arcaffe Heresy Coffeelab Hard Beans Illy Lavazza Le Piantagioni del Caffe
Kawa miesiąca
Kawa miesiąca
Kawy specialty
Kawy specialty
Kawa pod espresso
Kawa pod espresso
Co-Changers vol. 2
Co-Changers vol. 2
Odkryj
Zestawy herbat Herbata Miesiąca Outlet
Rodzaj
W saszetkach Sypana
Typ
Biała Chai tea Czarna Earl Grey English Breakfast Jaśminowa Matcha Miętowa Oolong Owocowa Rooibos Yerba Mate Zielona
Herbata miesiąca
Herbata miesiąca
Akcesoria herbaciane
Akcesoria herbaciane
Teapigs
Teapigs
Paper and Tea
Paper and Tea
Teministeriet
Teministeriet
Rodzaj
Automatyczne Ciśnieniowe Kolbowe Przelewowe Kapsułkowe
Przeznaczenie
Do domu Do biura Do gastronomii
Marka
Moccamaster Gaggia Melitta Jura La Marzocco Outlet
Moccamaster
Moccamaster
Gaggia
Gaggia
Melitta
Melitta
Jura
Jura
La Marzocco
La Marzocco
Rodzaj
Młynki ręczne Młynki automatyczne
Przeznaczenie
Do domu Do biura Do gastronomii
Marka
Comandante Eureka Baratza Hario Wilfa Outlet
Młynki ręczne
Młynki ręczne
Comandante
Comandante
Fellow ODE
Fellow ODE
Eureka
Eureka
Baratza
Baratza
Zaparzacze
Drippery Chemex Kawiarki French Pressy AeroPress Zaparzacze do herbaty Cold Brew Inne Outlet
Drippery
Drippery
Chemex
Chemex
Kawiarki
Kawiarki
French Pressy
French Pressy
Aeropress
Aeropress
Akcesoria
Czajniki Wagi do kawy Dzbanki do mleka Spieniacze do mleka Tampery Filtry do kawy Higiena i konserwacja Filtracja wody
Naczynia Kubki Filiżanki Talerze Serwery Szklanki Kubki termiczne Butelki termiczne Kubki na wynos
Pozostałe
Koszulki Książki Gadżety Outlet
Czajniki
Czajniki
Wagi
Wagi
Kubki na wynos
Kubki na wynos
Filiżanki
Filiżanki
Książki
Książki
Dodatki
Naczynia Karty podarunkowe Napoje roślinne Napoje orzeźwiające Warsztaty kawowe
Naczynia
Naczynia
Karty podarunkowe
Karty podarunkowe
Napoje roślinne
Napoje roślinne
Napoje orzeźwiające
Napoje orzeźwiające
Warsztaty kawowe
Warsztaty kawowe
Coffeedesk

Zaloguj się na Coffeedesk

lub
Nie pamiętasz hasła?

Dołącz już teraz do klubu Coffeedesk

Unikalne produkty, promocje, program partnerski, obszerna baza wiedzy czekają na Ciebie!

Ochrona danych

Jeszcze chwila

I będziesz mógł cieszyć się zakupami w Coffeedesk!

Imie jest za długie może mieć maksymalnie 30 znaków
Minimalna liczba znaków w haśle to 8.
Newsletter
Format: XXXXXXXXX

Pola oznaczone gwiazdką (*) są polami obowiązkowymi.

Savage Coffees
  • Pokaż wszystkie w kategorii
  1. Coffeedesk
  2. Nasze marki
  3. Savage Coffees
Produkty online

Savage Coffees

  • Nowości
    • Nowości
      • Najświeższe kawy
      • Ziarna z polskich palarni
      • Kawowe smaczki
      • Kawowi ulubieńcy (17)
      • Nowa palarnia MAMAM
  • Nasze marki
    • 3fe (10)
    • Able Brewing (6)
    • Acaia (20)
    • AeroPress (11)
    • Alpro (15)
    • Althaus (34)
    • AOOMI (97)
    • Arcaffe (18)
    • Asobu (38)
    • Audun Coffee (26)
    • Bagdrip (11)
    • Baratza (40)
    • Barista & Co (37)
    • Barista Space (56)
    • Bean Bros (4)
    • Bialetti (161)
    • Blend Tea (59)
    • Bonanza Coffee (8)
    • Brewista (8)
    • Brita (2)
    • Brown House & Tea (38)
    • Bunn (36)
    • BWT (15)
    • By.herbs (7)
    • Caffenation (14)
    • Cafflano (6)
    • Casino Mocca (7)
    • Chemex (29)
    • Cilia (7)
    • Clever (1)
    • COFFEE PLANT (52)
    • Coffeedesk (67)
    • Coffeelab (21)
    • Colonna Coffee (6)
    • Comandante (61)
    • Contigo (25)
    • Craft Coffee Roasters (10)
    • Dafi (45)
    • Diemme Caffe (16)
    • Dobra Palarnia Kawy (9)
    • DomoBar
    • Doubleshot (9)
    • Dr. Coffee (6)
    • Drink Me Chai (6)
    • Dutch Barista (10)
    • Dworzysk (6)
    • Ecostrawz (1)
    • Espazzola (3)
    • Espresso Gear (23)
    • Etno Cafe (24)
    • Eureka (60)
    • Father's Coffee (11)
    • Fellow (115)
    • Fentimans (15)
    • Figa Coffee (10)
    • Five Elephant (8)
    • Full Circle (3)
    • Gaggia (13)
    • Gardelli Specialty Coffees (12)
    • GAT (1)
    • GBG (3)
    • Glowbeans (4)
    • Good Coffee (8)
    • Graef (16)
    • Hard Beans (47)
    • Hario (235)
    • HAYB (69)
    • Heresy (22)
    • Hi! Coffeedesk (18)
    • Illy (12)
    • IMS (22)
    • Izzo (7)
    • Java Coffee (8)
    • Jean Lenoir (2)
    • Johan & Nystrom (19)
    • Jura (49)
    • Just T (6)
    • Kafar (9)
    • Kalve (8)
    • KeepCup (174)
    • Kimbo (23)
    • Kofi Brand (5)
    • Krups
    • Kruve (39)
    • Kusmi Tea (48)
    • KYOTO Coffee Roasters (17)
    • La Cabra (8)
    • La Marzocco (13)
    • LaCava (75)
    • Lavazza (40)
    • Le Piantagioni del Caffe (36)
    • Lelit (19)
    • Long Man Tea (30)
    • Loveramics (296)
    • Lucaffe (10)
    • Lune Tea (10)
    • Lykke (20)
    • Mahlkonig (5)
    • MAMAM (8)
    • Melitta (55)
    • MiiR (51)
    • Moccamaster (57)
    • Monbana (39)
    • Monin (29)
    • Morning (2)
    • Motta (106)
    • Mount Caramel (38)
    • Mount Everest Tea (19)
    • Natumi (15)
    • New York (10)
    • Nivona (15)
    • Nomad Coffee (6)
    • Oatly (7)
    • Or Tea? (37)
    • Paper & Tea (91)
    • Passalacqua (13)
    • Pellini (13)
    • Pizca del Mundo (26)
    • Planetary Design (5)
    • Porlex (2)
    • Promac (6)
    • Pukka (39)
    • Puqpress (8)
    • Rancilio (2)
    • Rebel Kitchen (1)
    • Rekrow (1)
    • Rhinowares (40)
    • Rocket Bean (20)
    • RS5 (2)
    • Rude Health (6)
    • Saeco (3)
    • Sage (28)
    • Savage Coffees (17)
    • Sencotel (2)
    • SIMPLo (4)
    • Sloane (10)
    • Smeg (8)
    • Solberg & Hansen (56)
    • Sproud (4)
    • Story Coffee Roasters (31)
    • T-TE (17)
    • Tastea Heaven (3)
    • Teabag (3)
    • teapigs (94)
    • Teasome (22)
    • Teministeriet (85)
    • The Barn (4)
    • The Coffee Collective (3)
    • The Rinser (6)
    • Tim Wendelboe (2)
    • Timemore (36)
    • Toddy (17)
    • Tregothnan (2)
    • Urnex (28)
    • Vintage Teas (59)
    • VST inc. (10)
    • WildPower (17)
    • Wilfa (23)
    • Wunda (1)
    • YOGI TEA (28)
  • Kawa
    • Odkryj
      • Kawa Miesiąca (3)
      • Świeżo palona (261)
      • Co-Changers
      • Outlet (22)
    • Rodzaj
      • Ziarnista (795)
      • Mielona (72)
      • Kapsułki (45)
      • Speciality (694)
      • Single origin (540)
      • Fairtrade (8)
      • Bezkofeinowa (30)
    • Metoda parzenia
      • Espresso (522)
      • Przelewowe metody parzenia (415)
    • Pochodzenie
      • Afryka (170)
      • Ameryka Południowa (210)
      • Ameryka Środkowa (168)
      • Azja (21)
    • Palarnia
      • Włochy (225)
      • Szwecja (36)
      • Niemcy (21)
      • Polska (458)
    • Marka
      • Johan & Nystrom (3)
      • Audun Coffee (1)
      • HAYB (14)
      • Arcaffe
      • Heresy
      • Coffeelab (5)
      • Hard Beans (10)
      • Illy (1)
      • Lavazza (25)
      • Le Piantagioni del Caffe (18)
  • Herbata
    • Odkryj
      • Zestawy herbat (13)
      • Herbata Miesiąca (2)
      • Outlet (9)
    • Rodzaj
      • W saszetkach (331)
      • Sypana (412)
    • Typ
      • Biała (40)
      • Chai tea (22)
      • Czarna (185)
      • Earl Grey (42)
      • English Breakfast (17)
      • Jaśminowa (21)
      • Matcha (21)
      • Miętowa (22)
      • Oolong (20)
      • Owocowa (62)
      • Rooibos (61)
      • Yerba Mate (43)
      • Zielona (180)
  • Ekspresy
    • Rodzaj
      • Automatyczne (77)
      • Ciśnieniowe (131)
      • Kolbowe (55)
      • Przelewowe (60)
      • Kapsułkowe (4)
    • Przeznaczenie
      • Do domu (157)
      • Do biura (99)
      • Do gastronomii (47)
    • Marka
      • Moccamaster (3)
      • Gaggia (1)
      • Melitta (3)
      • Jura (6)
      • La Marzocco
    • Outlet
  • Młynki
    • Rodzaj
      • Młynki ręczne (35)
      • Młynki automatyczne (83)
    • Przeznaczenie
      • Do domu (93)
      • Do biura (12)
      • Do gastronomii (41)
    • Marka
      • Comandante (2)
      • Eureka (2)
      • Baratza (1)
      • Hario (12)
      • Wilfa (3)
    • Outlet
  • Zaparzacze
    • Zaparzacze
      • Drippery (105)
      • Chemex (4)
      • Kawiarki (78)
      • French Pressy (26)
      • AeroPress (1)
      • Zaparzacze do herbaty (70)
      • Cold Brew (28)
      • Inne (7)
      • Outlet (8)
  • Akcesoria
    • Akcesoria
      • Czajniki (68)
      • Wagi do kawy (21)
      • Dzbanki do mleka (102)
      • Spieniacze do mleka (16)
      • Tampery (82)
      • Filtry do kawy (67)
      • Higiena i konserwacja (44)
      • Filtracja wody (52)
    • Naczynia
      • Kubki (374)
      • Filiżanki (128)
      • Talerze (11)
      • Serwery (47)
      • Szklanki (30)
      • Kubki termiczne (156)
      • Butelki termiczne (46)
      • Kubki na wynos (3)
    • Pozostałe
      • Koszulki (32)
      • Książki (30)
      • Gadżety (12)
    • Outlet
  • Dodatki
    • Dodatki
      • Naczynia
      • Karty podarunkowe (1)
      • Napoje roślinne (51)
      • Napoje orzeźwiające (27)
      • Warsztaty kawowe (25)
  • Promocje (528)

Kawa z palarni Savage Coffees

Savage Coffees



Savage Coffees to kolektyw producentów kawy pracujący na wspólny cel, jakim jest podnoszenie jakości kawy od uprawy do samej filiżanki. Kawa Savage Coffees jest wyjątkowa i głęboko zakorzeniona w niezwykłym krajobrazie Panamy. Ziarno doskonale odzwierciedla położenie upraw i panujące tam warunki.

Savage Coffees to niepowtarzalne doznania smakowe, które udaje się osiągnąć dzięki zaawansowanym technikom przetwarzania i bezkompromisowym standardom jakości. Stosuje się tu unikalne metody obróbki, takie jak przedłużona fermentacja na zimno, proces chłodzenia, maceracja węglowa, oraz tradycyjna przedłużona obróbka naturalna i myta. Przy produkcji często używane sa metody rolnictwa biodynamicznego.

Savage Coffees to projekt zapoczątkowany przez Jamisona Savage, właściciela znanych farm Finca Deborah i Morgan Estate, w regionie Boquete w Panamie. Terroir, warunki środowiskowe, w których produkowana jest kawa Savage Coffees, są idealne do produkcji jej najszlachetniejszych odmian. Wszystkie kawy uprawiane są tam w cieniu, na bogatych w składniki odżywcze glebach wulkanicznych. Jamison Savage uważa, że ​​kawowiec najlepiej rośnie w otoczeniu naturalnej flory i fauny. Nie używa pestycydów ani chemikaliów.

Jamison Savage od ponad dekady doskonali swoje techniki przetwarzania kawy i stał się jednym z najbardziej innowacyjnych producentów kawy na świecie. Jego farmy wygrywają prestiżowe konkursy kawowe na całym świecie. Savage Coffees angażuje się we współpracę z tymi, dla których istotny jest szacunek dla ekologii i podzielają wspólne wartości, takie jak zrównoważony rozwój, jakość i innowacyjność.
Filtry
–
1 - 17 produktów z 17 dostępnych
Sortuj według:
Savage Coffees - Afterglow - 10 Kapsułek
Savage Coffees - Afterglow - 10 Kapsułek

Producent: Savage Coffees

Kawa jakości speciality w kapsułkach, przygotowana przez palarnię Savage Coffees. Opakowanie zawiera 10 kapsułek. W każdej z nich znajduje się najwyższej jakości kawa odmiany Geisha z Panamy. W jej smaku można wyczuć nuty truskawek, kakao, mango i brzoskwini. Pojawia się złożona kwasowość i kremowa tekstura. Kraj pochodzenia: Panama Region: Chiriqui Farma: Finca Deborah Producent: Jamison Savage Odmiana: Geisha Metoda obróbki: Natural Położenie upraw: Las deszczowy, zacieniona uprawa, ponad 1900 m n.p.m., wulkaniczne gleby Kapsułki Savage Coffees są wykonane z użyciem najnowszych technologii. Są biodegradowalne dzięki wykonaniu z materiałów pochodzenia roślinnego - trzciny cukrowej i zaprojektowane tak, aby mieć możliwie mały wpływ na środowisko. Kapsułki są kompatybilne z domowymi ekspresami Nespresso®. Aby doświadczyć pełnego potencjału kaw Savage Coffees, mamy dla Was kilka rad: Metoda parzenia: - Przed parzeniem należy przepłukać ekspres w celu rozgrzania go i zapewnienia odpowiedniej temperatury ekstrakcji. - Po zaparzeniu kawy należy przepłukać system w celu zachowania czystości. - Grubość mielenia kawy w kapsułkach jest odpowiednio dostosowana w celu osiągnięcia oczekiwanego smaku. Czas ekstrakcji każdego typu kapsułek jest inny. - Rekomendowany uzysk czarnej kawy: 55 gramów. - Rekomendowany uzysk espresso: 40 gramów.  Woda: 90 - 98,5% naparu składa się z wody. W celu wydobycia oczekiwanego smaku, należy używać świeżej, filtrowanej i miękkiej wody. Proponujemy następujące parametry wody: - TDS 70-120 ppm - pH = 7.0  - twardość ogólna wody <4°dH - temperatura parzenia 94 - 96°C - woda filtrowana lub źródlana o niskiej zawartości minerałów

Zostaw nam swojego maila, damy Ci znać jak tylko wybrany produkt pojawi się w ofercie!

Savage Coffees - Anthem - 10 Kapsułek
Savage Coffees - Anthem - 10 Kapsułek

Producent: Savage Coffees

Kawa jakości speciality w kapsułkach, przygotowana przez palarnię Savage Coffees. Opakowanie zawiera 10 kapsułek. W każdej z nich znajduje się najwyższej jakości kawa odmiany Geisha z Panamy. W jej smaku można wyczuć nuty pieczonych jabłek, cynamonu i owoców tropikalnych. Złożona, o soczystej kwasowości i karmelowym finiszu. Kraj pochodzenia: Panama Region: Chiriqui Farma: Finca Deborah Producent: Różni Odmiana: Geisha Metoda obróbki: Natural Położenie upraw: Las deszczowy, zacieniona uprawa, ponad 1700 m n.p.m., wulkaniczne gleby Kapsułki Savage Coffees są wykonane z użyciem najnowszych technologii. Są biodegradowalne dzięki wykonaniu z materiałów pochodzenia roślinnego - trzciny cukrowej i zaprojektowane tak, aby mieć możliwie mały wpływ na środowisko. Kapsułki są kompatybilne z domowymi ekspresami Nespresso®. Aby doświadczyć pełnego potencjału kaw Savage Coffees, mamy dla Was kilka rad: Metoda parzenia: - Przed parzeniem należy przepłukać ekspres w celu rozgrzania go i zapewnienia odpowiedniej temperatury ekstrakcji. - Po zaparzeniu kawy należy przepłukać system w celu zachowania czystości. - Grubość mielenia kawy w kapsułkach jest odpowiednio dostosowana w celu osiągnięcia oczekiwanego smaku. Czas ekstrakcji każdego typu kapsułek jest inny. - Rekomendowany uzysk czarnej kawy: 55 gramów. - Rekomendowany uzysk espresso: 40 gramów.  Woda: 90 - 98,5% naparu składa się z wody. W celu wydobycia oczekiwanego smaku, należy używać świeżej, filtrowanej i miękkiej wody. Proponujemy następujące parametry wody: - TDS 70-120 ppm - pH = 7.0  - twardość ogólna wody <4°dH - temperatura parzenia 94 - 96°C - woda filtrowana lub źródlana o niskiej zawartości minerałów

Zostaw nam swojego maila, damy Ci znać jak tylko wybrany produkt pojawi się w ofercie!

Savage Coffees - Anthem Instant Geisha - 7 saszetek
Savage Coffees - Anthem Instant Geisha - 7 saszetek

Producent: Savage Coffees

Kawa rozpuszczalna jakości speciality przygotowana przez palarnię Savage Coffees. Opakowanie zawiera 7 saszetek. W każdej z nich znajduje się najwyższej jakości kawa odmiany Geisha z Panamy. W jej smaku można wyczuć delikatną słodycz wina i cukru trzcinowego, zbalansowaną przyjemną kwasowością zielonych jabłek. Kraj pochodzenia: Panama Region: Chiriqui Farma: Finca Deborah Producent: Różni Odmiana: Geisha Metoda obróbki: Natural Położenie upraw: Las deszczowy, zacieniona uprawa, ponad 1700 m n.p.m., wulkaniczne gleby Kawy rozpuszczalne Savage Coffees są wykonane z użyciem najnowszych technologii. To nie jest zwykły produkt - to najlepsze odmiany kawy z Panamy przygotowane w najprostszej do przygotowania formie. Wystarczy dodać 175 ml wrzątku, aby cieszyć się doskonałym smakiem w każdych warunkach, w domu i w podróży, bez potrzeby użycia zaparzacza do kawy. Aby doświadczyć pełnego potencjału kaw Savage Coffees, użyj odpowiedniej wody. 90 - 98,5% naparu składa się z wody. W celu wydobycia oczekiwanego smaku, należy używać świeżej, filtrowanej i miękkiej wody.

Zostaw nam swojego maila, damy Ci znać jak tylko wybrany produkt pojawi się w ofercie!

Savage Coffees - Catuai Natural Instant - 7 saszetek
Savage Coffees - Catuai Natural Instant - 7 saszetek

Producent: Savage Coffees

Kawa rozpuszczalna jakości speciality przygotowana przez palarnię Savage Coffees. Opakowanie zawiera 7 saszetek. W każdej z nich znajduje się najwyższej jakości kawa z Panamy. W jej smaku można wyczuć nuty nektarynki, jeżyn i ciemnej czekolady. Napar jest zbalansowany, czysty, o długim posmaku. Kraj pochodzenia: Panama Region: Chiriqui Producent: Harold Sabin Odmiana: Catuai Metoda obróbki: Natural Położenie upraw: Las deszczowy, zacieniona uprawa, ponad 1800 m n.p.m., wulkaniczne gleby Kawy rozpuszczalne Savage Coffees są wykonane z użyciem najnowszych technologii. To nie jest zwykły produkt - to najlepsze odmiany kawy z Panamy przygotowane w najprostszej do przygotowania formie. Wystarczy dodać 175 ml wrzątku, aby cieszyć się doskonałym smakiem w każdych warunkach, w domu i w podróży, bez potrzeby użycia zaparzacza do kawy. Aby doświadczyć pełnego potencjału kaw Savage Coffees, użyj odpowiedniej wody. 90 - 98,5% naparu składa się z wody. W celu wydobycia oczekiwanego smaku, należy używać świeżej, filtrowanej i miękkiej wody.

Zostaw nam swojego maila, damy Ci znać jak tylko wybrany produkt pojawi się w ofercie!

Savage Coffees - Caturra Natural Instant - 7 saszetek
Savage Coffees - Caturra Natural Instant - 7 saszetek

Producent: Savage Coffees

Kawa rozpuszczalna jakości speciality przygotowana przez palarnię Savage Coffees. Opakowanie zawiera 7 saszetek. W każdej z nich znajduje się najwyższej jakości kawa z Panamy. W jej smaku można wyczuć nuty czereśni i śliwki, z kakaowym posmakiem. Kraj pochodzenia: Panama Region: Chiriqui Producent: Różni Odmiana: Caturra Metoda obróbki: Natural Położenie upraw: Las deszczowy, zacieniona uprawa, ponad 1600 m n.p.m., wulkaniczne gleby Kawy rozpuszczalne Savage Coffees są wykonane z użyciem najnowszych technologii. To nie jest zwykły produkt - to najlepsze odmiany kawy z Panamy przygotowane w najprostszej do przygotowania formie. Wystarczy dodać 175 ml wrzątku, aby cieszyć się doskonałym smakiem w każdych warunkach, w domu i w podróży, bez potrzeby użycia zaparzacza do kawy. Aby doświadczyć pełnego potencjału kaw Savage Coffees, użyj odpowiedniej wody. 90 - 98,5% naparu składa się z wody. W celu wydobycia oczekiwanego smaku, należy używać świeżej, filtrowanej i miękkiej wody.

Zostaw nam swojego maila, damy Ci znać jak tylko wybrany produkt pojawi się w ofercie!

Savage Coffees - Illumination - 10 Kapsułek
Savage Coffees - Illumination - 10 Kapsułek

Producent: Savage Coffees

Kawa jakości speciality w kapsułkach, przygotowana przez palarnię Savage Coffees. Opakowanie zawiera 10 kapsułek. W każdej z nich znajduje się najwyższej jakości kawa odmiany Geisha z Panamy. W jej smaku można wyczuć nuty granatu, nektarynki, jaśminu i czarnej herbaty. Pojawia się soczysta kwasowość, kwiatowy aromat i delikatny finisz. Kraj pochodzenia: Panama Region: Chiriqui Farma: Finca Deborah Producent: Jamison Savage Odmiana: Geisha Metoda obróbki: Washed Carbonic Maceration Położenie upraw: Las deszczowy, zacieniona uprawa, ponad 1900 m n.p.m., wulkaniczne gleby Kapsułki Savage Coffees są wykonane z użyciem najnowszych technologii. Są biodegradowalne dzięki wykonaniu z materiałów pochodzenia roślinnego - trzciny cukrowej i zaprojektowane tak, aby mieć możliwie mały wpływ na środowisko. Kapsułki są kompatybilne z domowymi ekspresami Nespresso®. Aby doświadczyć pełnego potencjału kaw Savage Coffees, mamy dla Was kilka rad: Metoda parzenia: - Przed parzeniem należy przepłukać ekspres w celu rozgrzania go i zapewnienia odpowiedniej temperatury ekstrakcji. - Po zaparzeniu kawy należy przepłukać system w celu zachowania czystości. - Grubość mielenia kawy w kapsułkach jest odpowiednio dostosowana w celu osiągnięcia oczekiwanego smaku. Czas ekstrakcji każdego typu kapsułek jest inny. - Rekomendowany uzysk czarnej kawy: 55 gramów. - Rekomendowany uzysk espresso: 40 gramów.  Woda: 90 - 98,5% naparu składa się z wody. W celu wydobycia oczekiwanego smaku, należy używać świeżej, filtrowanej i miękkiej wody. Proponujemy następujące parametry wody: - TDS 70-120 ppm - pH = 7.0  - twardość ogólna wody <4°dH - temperatura parzenia 94 - 96°C - woda filtrowana lub źródlana o niskiej zawartości minerałów

Zostaw nam swojego maila, damy Ci znać jak tylko wybrany produkt pojawi się w ofercie!

Savage Coffees - Iridescence - 10 Kapsułek
Savage Coffees - Iridescence - 10 Kapsułek

Data palenia: 05.10.2021

Producent: Savage Coffees

Kawa jakości speciality w kapsułkach, przygotowana przez palarnię Savage Coffees. Opakowanie zawiera 10 kapsułek. W każdej z nich znajduje się najwyższej jakości kawa odmiany Geisha z Panamy. W jej smaku można wyczuć nuty kwiatów pomarańczy, moreli i skórki grejpfruta. Soczysta kwasowość i gładka, herbaciana tekstura. Kraj pochodzenia: Panama Region: Chiriqui Farma: Finca Deborah Producent: Różni Odmiana: Geisha Metoda obróbki: Washed Carbonic Maceration Położenie upraw: Las deszczowy, zacieniona uprawa, ponad 1700 m n.p.m., wulkaniczne gleby Kapsułki Savage Coffees są wykonane z użyciem najnowszych technologii. Są biodegradowalne dzięki wykonaniu z materiałów pochodzenia roślinnego - trzciny cukrowej i zaprojektowane tak, aby mieć możliwie mały wpływ na środowisko. Kapsułki są kompatybilne z domowymi ekspresami Nespresso®. Aby doświadczyć pełnego potencjału kaw Savage Coffees, mamy dla Was kilka rad: Metoda parzenia: - Przed parzeniem należy przepłukać ekspres w celu rozgrzania go i zapewnienia odpowiedniej temperatury ekstrakcji. - Po zaparzeniu kawy należy przepłukać system w celu zachowania czystości. - Grubość mielenia kawy w kapsułkach jest odpowiednio dostosowana w celu osiągnięcia oczekiwanego smaku. Czas ekstrakcji każdego typu kapsułek jest inny. - Rekomendowany uzysk czarnej kawy: 55 gramów. - Rekomendowany uzysk espresso: 40 gramów.  Woda: 90 - 98,5% naparu składa się z wody. W celu wydobycia oczekiwanego smaku, należy używać świeżej, filtrowanej i miękkiej wody. Proponujemy następujące parametry wody: - TDS 70-120 ppm - pH = 7.0  - twardość ogólna wody <4°dH - temperatura parzenia 94 - 96°C - woda filtrowana lub źródlana o niskiej zawartości minerałów

Zostaw nam swojego maila, damy Ci znać jak tylko wybrany produkt pojawi się w ofercie!

Savage Coffees - Iridescence Instant Geisha - 7 saszetek
Savage Coffees - Iridescence Instant Geisha - 7 saszetek

Producent: Savage Coffees

Kawa rozpuszczalna Savage Coffees Iridescence Instant Geisha to produkt, który zadowoli nawet największych koneserów kawy. Luksusowa odmiana Geisha z Panamy gwarantuje najwyższą jakość oraz bogate doznania smakowe. Głęboki, wyśmienicie zbalansowany bukiet pozwala wyczuć nuty czarnej herbaty, delikatnego jaśminu oraz soczystej skórki grejpfruta, pozostawiając charakterystyczny, lekko słodki posmak. Kraj pochodzenia: Panama Region: Chiriqui Farma: Finca Deborah Producent: Różni Odmiana: Geisha Metoda obróbki: Washed Carbonic Maceration   Kawy rozpuszczalne Savage Coffees są wykonane z użyciem najnowszych technologii. To nie jest zwykły produkt - to najlepsze odmiany kawy z Panamy przygotowane w najprostszej do przygotowania formie. Wystarczy dodać 175 ml wrzątku, aby cieszyć się doskonałym smakiem w każdych warunkach, w domu i w podróży, bez potrzeby użycia zaparzacza do kawy. Dzięki praktycznej, rozpuszczalnej formie, kawa Iridescence Instant Geisha może być zaparzona zawsze wtedy, gdy mamy ochotę na odrobinę luksusowego naparu, bez konieczności używania zaparzarki bądź ekspresu. Do zaparzenia kawy wystarczy jedynie 175 ml wrzącej wody. W opakowaniu znajduje się 7 osobno zapakowanych saszetek. Opakowanie chroni zawartość przed wilgocią, dzięki czemu bez obaw można zabrać kawę w podróż lub służbowy wyjazd.Saszetki zapakowane zostały w eleganckie, czarne pudełko, są więc idealnym, gotowym pomysłem na upominek dla bliskiej osoby. Każdy koneser z pewnością doceni wyśmienity, oryginalny smak i zapach kawy najwyższej jakości.  Aby doświadczyć pełnego potencjału kaw Savage Coffees, użyj odpowiedniej wody. 90 - 98,5% naparu składa się z wody. W celu wydobycia oczekiwanego smaku, należy używać świeżej, filtrowanej i miękkiej wody.

Zostaw nam swojego maila, damy Ci znać jak tylko wybrany produkt pojawi się w ofercie!

Savage Coffees - Panama Apex Blend Filter
Savage Coffees - Panama Apex Blend Filter

Data palenia: 17.12.2021

Producent: Savage Coffees

Kawa ziarnista jakości speciality pochodząca z Panamy, wypalona przez Savage Coffees. Palona jasno, idealna do ekspresu przelewowego, dripa, Chemexa, AeroPressa, French Pressa, oraz innych alternatywnych metod parzenia. To blend najwyższej jakości Geishy po obróbce maceracji węglowej i Bourbonu Natural. Aromatyczna, kremowa, słodka, o syropowatej konsystencji i długim posmaku. W naparze można wyczuć nuty truskawki, trufli, owoców tropikalnych, cukierków i brzoskwini. Kraj pochodzenia ziarna: Panama Producent: Jamison Savage Odmiana: Geisha, Bourbon Metoda obróbki: Maceracja węglowa, Naturalna Aby doświadczyć pełnego potencjału kaw Savage Coffees, mamy dla Was kilka rad: Zasady parzenia: - 60-65g kawy na 1 litr wody - proporcja kawy do wody 1:15 - czas parzenia w metodach przelewowych 2:45 - 3:45 min. - czas parzenia w gastronomicznych ekspresach przelewowych 3:30 - 4:30 Woda: 90 - 98,5% naparu składa się z wody. W celu wydobycia oczekiwanego smaku, należy używać świeżej, filtrowanej i miękkiej wody. Proponujemy następujące parametry wody: - TDS 70-120 ppm - pH = 7.0  - twardość ogólna wody <4°dH - temperatura parzenia 94 - 96°C - woda filtrowana lub źródlana o niskiej zawartości minerałów

Zostaw nam swojego maila, damy Ci znać jak tylko wybrany produkt pojawi się w ofercie!

Savage Coffees - Panama Finca Deborah Caturra Natural Espresso
Savage Coffees - Panama Finca Deborah Caturra Natural Espresso

Data palenia: 05.10.2021

Producent: Savage Coffees

Kawa ziarnista jakości speciality pochodząca z Panamy, wypalona przez Savage Coffees. Palona w średnim stopniu, idealna do espresso - sprawdzi się w ekspresach ciśnieniowych i kawiarkach. Caturra to jedna z najbardziej popularnych odmian Arabiki w Ameryce Środkowej. Jest mocno owocowa, intensywna i słodka. W naparze można wyczuć nuty owoców tropikalnych, truskawek i rumu, pojawia się dużo przyjemnej kwasowości i oblepiająca usta konsystencja. Wysoka jakość tej caturry jest wynikiem wielu kroków. Zbierane są jedynie dojrzałe wiśnie, w przypadku których odczyt BRIX wynosi powyżej 24. Po zbiorze wiśnie są selekcjonowane na specjalnych stołach przez Jamisona Savage. Po kilkudniowym leżakowaniu na słońcu, kawa jest przenoszona na zacienione stoły, gdzie suszy się do 30 dni. Tak długi proces sprawia, że ziarno absorbuje naturalny, złożony, owocowy smak.  W całym procesie istotna jest temperatura, przepływ powietrza i przekładanie ziarna. Kiedy ziarno osiągnie wilgotność na poziomie 10,5 - 11%, jest przenoszone do specjalnych worków i leżakuje do 90 dni w celu wyrównania wilgotności i stabilizacji. Następnie ziarno jest pozbawiane pergaminu, ponownie selekcjonowane i pakowane hermetycznie. Kraj pochodzenia ziarna: Panama Producent: Jamison Savage Odmiana: Caturra Metoda obróbki: Naturalna Aby doświadczyć pełnego potencjału kaw Savage Coffees, mamy dla Was kilka rad: Metoda parzenia: - Doza: 19 - 21 g - Uzysk: 50 - 55 g - Czas: 24 - 27 s Woda: 90 - 98,5% naparu składa się z wody. W celu wydobycia oczekiwanego smaku, należy używać świeżej, filtrowanej i miękkiej wody. Proponujemy następujące parametry wody: - TDS 70-120 ppm - pH = 7.0  - twardość ogólna wody <4°dH - temperatura parzenia 94 - 96°C - woda filtrowana lub źródlana o niskiej zawartości minerałów

Zostaw nam swojego maila, damy Ci znać jak tylko wybrany produkt pojawi się w ofercie!

Savage Coffees - Panama Finca Deborah Geisha Afterglow Filter
Savage Coffees - Panama Finca Deborah Geisha Afterglow Filter

Data palenia: 17.12.2021

Producent: Savage Coffees

Kawa ziarnista jakości speciality pochodząca z Panamy, wypalona przez Savage Coffees. Palona jasno, idealna do ekspresu przelewowego, dripa, Chemexa, AeroPressa, French Pressa, oraz innych alternatywnych metod parzenia. Naturalnie owocowa kawa o złożonym smaku, w którym można wyróżnić nuty mango, melona, kiwi, kakao, brzoskwini i truskawki. W paczce znajdziesz ziarno najwyższej jakości Geishy. Jej aromat odzwierciedla terroir, jest elegancki, czysty, zbalansowany, złożony, z wielowarstwową słodyczą i orzeźwiającą kwasowością. Afterglow to druga obok Terroir flagowa obróbka kaw z Finca Deborah. W całości opracowana przez Jamisona Savage, pozwala na odkrycie profilu smakowego Geishy z Panamy. Wielokrotnie zdobywała najwyższe miejsca w Mistrzostwach Świata Baristów i Brewers. Wysoka jakość tej geishy jest wynikiem wielu kroków - kawa suszona jest w 3 etapach, na trzypoziomowych łóżkach w pomieszczeniu. Najpierw wisienki trafiają na górny poziom, gdzie temperatura i promieniowanie UV są najwyższe. Dzięki temu zmniejsza się ryzyko niekontrolowanej fermentacji i pleśnienia. Trwa to 5 dni. W drugim etapie owoce trafiają na środkowy poziom gdzie suszą się w cieniu i niższej temperaturze przez około 10-14 dni. Fermentacja zwalnia, poziom cukrów wewnątrz ziarna rośnie, kwasowość staje się bardziej złożona. Ostatni etap na najniższym poziomie to wyhamowanie suszenia i kontrola poziomu wilgotności na poziomie 10,5%. Dzięki temu kawa zyskuje stabilność w czasie i wydłuża się jej okres trwałości. Kraj pochodzenia ziarna: Panama Producent: Jamison Savage Farma: Finca Deborah Odmiana: Geisha Metoda obróbki: Natural Położenie upraw: 1900+ m n.p.m. Aby doświadczyć pełnego potencjału kaw Savage Coffees, mamy dla Was kilka rad: Metoda parzenia: - 60-65g kawy na 1 litr wody - proporcja kawy do wody 1:15 - czas parzenia w metodach przelewowych 2:45 - 3:45 min. - czas parzenia w gastronomicznych ekspresach przelewowych 3:30 - 4:30 Woda: 90 - 98,5% naparu składa się z wody. W celu wydobycia oczekiwanego smaku, należy używać świeżej, filtrowanej i miękkiej wody. Proponujemy następujące parametry wody: - TDS 70-120 ppm - pH = 7.0  - twardość ogólna wody <4°dH - temperatura parzenia 94 - 96°C - woda filtrowana lub źródlana o niskiej zawartości minerałów

Zostaw nam swojego maila, damy Ci znać jak tylko wybrany produkt pojawi się w ofercie!

Savage Coffees - Panama Finca Deborah Geisha Illumination Filter
Savage Coffees - Panama Finca Deborah Geisha Illumination Filter

Data palenia: 17.12.2021

Producent: Savage Coffees

Kawa ziarnista jakości speciality pochodząca z Panamy, wypalona przez Savage Coffees. Palona jasno, idealna do ekspresu przelewowego, dripa, Chemexa, AeroPressa, French Pressa, oraz innych alternatywnych metod parzenia. Naturalnie owocowa kawa o złożonym smaku, w którym można wyróżnić nuty winogron, czarnej herbaty, cytrusów, liczi, jaśminu i granatu. Kraj pochodzenia: Panama Region: Chiriqui Farma: Finca Deborah Producent: Jamison Savage Odmiana: Geisha Metoda obróbki: Washed Carbonic Maceration Położenie upraw: Las deszczowy, zacieniona uprawa, ponad 1900 m n.p.m., wulkaniczne gleby Aby doświadczyć pełnego potencjału kaw Savage Coffees, mamy dla Was kilka rad: Metoda parzenia: - 60-65g kawy na 1 litr wody - proporcja kawy do wody 1:15 - czas parzenia w metodach przelewowych 2:45 - 3:45 min. - czas parzenia w gastronomicznych ekspresach przelewowych 3:30 - 4:30 Woda: 90 - 98,5% naparu składa się z wody. W celu wydobycia oczekiwanego smaku, należy używać świeżej, filtrowanej i miękkiej wody. Proponujemy następujące parametry wody: - TDS 70-120 ppm - pH = 7.0  - twardość ogólna wody <4°dH - temperatura parzenia 94 - 96°C - woda filtrowana lub źródlana o niskiej zawartości minerałów

Zostaw nam swojego maila, damy Ci znać jak tylko wybrany produkt pojawi się w ofercie!

Savage Coffees - Panama Finca Deborah Geisha Terroir Filter
Savage Coffees - Panama Finca Deborah Geisha Terroir Filter

Data palenia: 05.10.2021

Producent: Savage Coffees

Kawa ziarnista jakości speciality pochodząca z Panamy, wypalona przez Savage Coffees. Palona jasno, idealna do ekspresu przelewowego, dripa, Chemexa, AeroPressa, French Pressa, oraz innych alternatywnych metod parzenia. Naturalnie owocowa kawa o złożonej kwasowości, gładkiej teksturze i silnym aromacie. W naparze można wyczuć nuty kwiatów, pomarańczy, brzoskwini, owoców tropikalnych i czarnej herbaty.  W paczce znajdziesz ziarno najwyższej jakości Geishy po mytej obróbce. Jej aromat odzwierciedla terroir, jest elegancki, czysty, zbalansowany, złożony, z wielowarstwową słodyczą i oreźwiającą kwasowością. Wysoka jakość tej geishy jest wynikiem wielu kroków. Zbierane są jedynie dojrzale wiśnie, w przypadku których odczyt BRIX wynosi powyżej 21. Po zbiorze wiśnie są przeonoszone do stacji obróbki i ziarno jest oddzielane od miąższu. Po kilkudniowym leżakowaniu na słońcu, kawa jest przenoszona na zacienione stoły, gdzie suszy się przez minimum 10 dni. Tak długi proces sprawia, że ziarno absorbuje naturalny, złożony, owocowy smak. W całym procesie istotna jest temperatura, przepływ powietrza i przekładanie ziarna. Kiedy ziarno osiągnie wilgotność na poziomie 10,5 - 11%, jest przenoszone do specjalnych worków i leżakuje do 90 dni w celu wyrównania wilgotności i stabilizacji. Następnie ziarno jest pozbawiane pergaminu, ponownie selekcjonowane i pakowane hermetycznie. Kraj pochodzenia ziarna: Panama Producent: Jamison Savage Odmiana: Geisha Metoda obróbki: Washed Aby doświadczyć pełnego potencjału kaw Savage Coffees, mamy dla Was kilka rad: Metoda parzenia: - 60-65g kawy na 1 litr wody - proporcja kawy do wody 1:15 - czas parzenia w metodach przelewowych 2:45 - 3:45 min. - czas parzenia w gastronomicznych ekspresach przelewowych 3:30 - 4:30 Woda: 90 - 98,5% naparu składa się z wody. W celu wydobycia oczekiwanego smaku, należy używać świeżej, filtrowanej i miękkiej wody. Proponujemy następujące parametry wody: - TDS 70-120 ppm - pH = 7.0  - twardość ogólna wody <4°dH - temperatura parzenia 94 - 96°C - woda filtrowana lub źródlana o niskiej zawartości minerałów

Zostaw nam swojego maila, damy Ci znać jak tylko wybrany produkt pojawi się w ofercie!

Savage Coffees - Panama Finca Iris Geisha Anaerobic Filter
Savage Coffees - Panama Finca Iris Geisha Anaerobic Filter

Data palenia: 06.11.2021

Producent: Savage Coffees

Kawa ziarnista jakości speciality pochodząca z Panamy, wypalona przez Savage Coffees. Palona jasno, idealna do ekspresu przelewowego, dripa, Chemexa, AeroPressa, French Pressa, oraz innych alternatywnych metod parzenia. Naturalnie owocowa kawa o złożonym smaku, w którym można wyróżnić nuty winogron, karmelu, owoców tropikalnych i nugatu. Kraj pochodzenia: Panama Region: Volcan Farma: Finca Iris Producent: Jamison Savage Odmiana: Geisha Metoda obróbki: Anaerobic Natural Położenie upraw: 2000 m n.p.m., wulkaniczne gleby Finca Iris to nowa farma w stajni Savage Coffees. Położona jest na wysokości powyżej 2000 m n.p.m. i tegoroczny zbiór jest jej pierwszym komercyjnym rokiem produkcji. Farma jest umiejscowiona w pobliżu wulkanu Baru w regionie Volcan w Panamie. Krzewy kawowca rosną w cieniu lasu deszczowego, na zróżnicowanej biologicznie glebie, co jest podstawą dla unikalnego terroir każdej z kaw Savage Coffees. Obróbka beztlenowa rozpoczyna się od umieszczenia owoców w szczelnych zbiornikach na ponad 100 godzin, gdzie tworzy się środowisko beztlenowe, a fermentacja przebiega w otoczeniu naturalnie powstającego CO2. Następnie owoce są suszone na 3-poziomowych łóżkach w pomieszczeniu o kontrolowanej wilgotności, temperaturze i przebiegu powietrza przez około 2 tygodnie. Aby doświadczyć pełnego potencjału kaw Savage Coffees, mamy dla Was kilka rad: Metoda parzenia: - 60-65g kawy na 1 litr wody - proporcja kawy do wody 1:15 - czas parzenia w metodach przelewowych 2:45 - 3:45 min. - czas parzenia w gastronomicznych ekspresach przelewowych 3:30 - 4:30 Woda: 90 - 98,5% naparu składa się z wody. W celu wydobycia oczekiwanego smaku, należy używać świeżej, filtrowanej i miękkiej wody. Proponujemy następujące parametry wody: - TDS 70-120 ppm - pH = 7.0  - twardość ogólna wody <4°dH - temperatura parzenia 94 - 96°C - woda filtrowana lub źródlana o niskiej zawartości minerałów

Zostaw nam swojego maila, damy Ci znać jak tylko wybrany produkt pojawi się w ofercie!

Savage Coffees - Panama Fusion Geisha Filter
Savage Coffees - Panama Fusion Geisha Filter

Data palenia: 17.12.2021

Producent: Savage Coffees

Kawa ziarnista jakości speciality pochodząca z Panamy, wypalona przez Savage Coffees. Palona jasno, idealna do ekspresu przelewowego, dripa, Chemexa, AeroPressa, French Pressa, oraz innych alternatywnych metod parzenia. Naturalnie owocowa kawa o złożonej kwasowości i silnym aromacie. W naparze można wyczuć nuty winogron, owoców tropikalnych, czekolady i kwiatów. To blend najwyższej jakości Geishy po naturalnej obróbce. Wszystkie składniki mieszane są dopiero po wypaleniu każdego osobno. Intensywna, aromatyczna kawa łącząca dwa rodzaje obróbek beztlenowych - naturalną i z użyciem azotu. Kraj pochodzenia ziarna: Panama Producent: Jamison Savage Odmiana: Geisha Metoda obróbki: Anaerobic Natural Aby doświadczyć pełnego potencjału kaw Savage Coffees, mamy dla Was kilka rad: Metoda parzenia: - 60-65g kawy na 1 litr wody - proporcja kawy do wody 1:15 - czas parzenia w metodach przelewowych 2:45 - 3:45 min. - czas parzenia w gastronomicznych ekspresach przelewowych 3:30 - 4:30 Woda: 90 - 98,5% naparu składa się z wody. W celu wydobycia oczekiwanego smaku, należy używać świeżej, filtrowanej i miękkiej wody. Proponujemy następujące parametry wody: - TDS 70-120 ppm - pH = 7.0  - twardość ogólna wody <4°dH - temperatura parzenia 94 - 96°C - woda filtrowana lub źródlana o niskiej zawartości minerałów

Zostaw nam swojego maila, damy Ci znać jak tylko wybrany produkt pojawi się w ofercie!

Savage Coffees - Parabolic Instant Geisha - 7 saszetek
Savage Coffees - Parabolic Instant Geisha - 7 saszetek

Producent: Savage Coffees

Kawa rozpuszczalna jakości speciality przygotowana przez palarnię Savage Coffees. Opakowanie zawiera 7 saszetek. W każdej z nich znajduje się najwyższej jakości kawa odmiany Geisha z Panamy. W jej smaku można wyczuć intensywną słodycz o nutach mango, owoców tropikalnych i jabłkowych cukierków. Kraj pochodzenia: Panama Region: Chiriqui Producent: Różni Odmiana: Geisha Metoda obróbki: Anaerobic Natural Położenie upraw: Las deszczowy, zacieniona uprawa, ponad 1600 m n.p.m., wulkaniczne gleby Kawy rozpuszczalne Savage Coffees są wykonane z użyciem najnowszych technologii. To nie jest zwykły produkt - to najlepsze odmiany kawy z Panamy przygotowane w najprostszej do przygotowania formie. Wystarczy dodać 175 ml wrzątku, aby cieszyć się doskonałym smakiem w każdych warunkach, w domu i w podróży, bez potrzeby użycia zaparzacza do kawy. Aby doświadczyć pełnego potencjału kaw Savage Coffees, użyj odpowiedniej wody. 90 - 98,5% naparu składa się z wody. W celu wydobycia oczekiwanego smaku, należy używać świeżej, filtrowanej i miękkiej wody.

Zostaw nam swojego maila, damy Ci znać jak tylko wybrany produkt pojawi się w ofercie!

Savage Coffees - Volcan Pacamara Natural Filter
Savage Coffees - Volcan Pacamara Natural Filter

Data palenia: 05.10.2021

Producent: Savage Coffees

Kawa ziarnista jakości speciality pochodząca z Panamy, wypalona przez Savage Coffees. Palona jasno, idealna do ekspresu przelewowego, dripa, Chemexa, AeroPressa, French Pressa, oraz innych alternatywnych metod parzenia. Pacamara to jedna z odmian Arabiki wystpujących w Ameryce Środkowej. W naparze można wyczuć nuty rum, wanilii, brzoskwini i cukru muscovado. Kawa jest słodka, z intensywną kwasowością, o soczystej teksturze. Pacamara jest uprawiana w regionach Boquete i Volcan, na wysokościach powyżej 1600 m n.p.m. Savage Coffees pozyskuje ziarna tej odmiany od producentów oferującyc najwyższą jakość. Wysoka jakość tej pacamary jest także wynikiem wielu kroków obróbki. Zbierane są jedynie dojrzale wiśnie, w przypadku których odczyt BRIX wynosi powyżej 24. Po zbiorze wiśnie są selekcjonowane na specjalnych stołach przez Jamisona Savage. Po kilkudniowym leżakowaniu na słońcu, kawa jest przenoszona na zacienione stoły, gdzie suszy się do 20 dni. Tak długi proces sprawia, że ziarno absorbuje naturalny, złożony, owocowy smak.  W całym procesie istotna jest temperatura, przepływ powietrza i przekładanie ziarna. Kiedy ziarno osiągnie wilgotność na poziomie 10,5 - 11%, jest przenoszone do specjalnych worków i leżakuje do 90 dni w celu wyrównania wilgotności i stabilizacji. Następnie ziarno jest pozbawiane pergaminu, ponownie selekcjonowane i pakowane hermetycznie. Kraj pochodzenia ziarna: Panama Odmiana: Pacamara Metoda obróbki: Naturalna Aby doświadczyć pełnego potencjału kaw Savage Coffees, mamy dla Was kilka rad: Metoda parzenia: - 60-65g kawy na 1 litr wody - proporcja kawy do wody 1:15 - czas parzenia w metodach przelewowych 2:45 - 3:45 min. - czas parzenia w gastronomicznych ekspresach przelewowych 3:30 - 4:30 Woda: 90 - 98,5% naparu składa się z wody. W celu wydobycia oczekiwanego smaku, należy używać świeżej, filtrowanej i miękkiej wody. Proponujemy następujące parametry wody: - TDS 70-120 ppm - pH = 7.0  - twardość ogólna wody <4°dH - temperatura parzenia 94 - 96°C - woda filtrowana lub źródlana o niskiej zawartości minerałów

Zostaw nam swojego maila, damy Ci znać jak tylko wybrany produkt pojawi się w ofercie!

Coffeedesk
  • O nas
  • Sukcesy
  • Praca
  • Dla mediów
  • Regulamin zakupów
  • Regulamin Kart Podarunkowych
  • Regulamin kodów rabatowych
  • Polityka prywatności
  • Zapisz się do newslettera
  • Regulamin Newslettera
  • Warsztaty kawowe
  • Kontakt
Obsługa klienta
  • Dostawa i płatności