Produkty online
Savage Coffees
- Nowości
-
Nasze marki
-
3fe
(18)
-
Able Brewing
(6)
-
Acaia
(19)
-
AeroPress
(12)
-
Alpro
(16)
-
Althaus
(33)
-
AOOMI
(97)
-
Arcaffe
(21)
-
Asobu
(31)
-
Audun Coffee
(28)
-
Bagdrip
(11)
-
Baratza
(45)
-
Barista & Co
(37)
-
Bean Bros
(4)
-
Bialetti
(174)
-
Blend Tea
(60)
-
Barista Space
(58)
-
Bonanza Coffee
(15)
-
Bracia Ziółkowscy
(12)
-
Brewista
(8)
-
Brita
(3)
-
Brown House & Tea
(49)
-
Bunn
(35)
-
BWT
(15)
-
By.herbs
(10)
-
Caffenation
(14)
-
Cafflano
(4)
-
Casino Mocca
(12)
-
Chemex
(29)
-
Cilia
(7)
-
Clever
(15)
-
COFFEE PLANT
(60)
-
Coffeedesk
(64)
-
Coffeelab
(39)
-
Colonna Coffee
(6)
-
Comandante
(68)
-
Contigo
(24)
-
Craft Coffee Roasters
(14)
-
Dafi
(45)
-
Diemme Caffe
(16)
-
Dobra Palarnia Kawy
(13)
-
DomoBar
(1)
-
Doubleshot
(12)
-
Dr. Coffee
(6)
-
Drink Me Chai
(6)
-
Dutch Barista
(9)
-
Dworzysk
(12)
-
Ecostrawz
(1)
-
Espresso Gear
(25)
-
Etno Cafe
(32)
-
Eureka
(62)
-
Father's Coffee
(15)
-
Fellow
(137)
-
Fentimans
(15)
-
Figa Coffee
(19)
-
Five Elephant
(10)
-
Full Circle
(3)
-
Gaggia
(13)
-
Gardelli Specialty Coffees
(21)
-
GAT
(1)
-
GBG
(3)
-
Glowbeans
(4)
-
Good Coffee
(8)
-
Graef
(30)
-
Hard Beans
(66)
-
Hario
(257)
-
HAYB
(78)
-
Heresy
(20)
-
Hi! Coffeedesk
(19)
-
Illy
(13)
-
IMS
(22)
-
Izzo
(7)
-
Java Coffee
(8)
-
Jean Lenoir
(2)
-
Johan & Nystrom
(19)
-
Jura
(48)
-
Kafar
(12)
-
Kalve
(13)
-
KawePale
(9)
-
KeepCup
(174)
-
Kimbo
(23)
-
Kofi Brand
(6)
-
Kruve
(39)
-
Kusmi Tea
(49)
-
KYOTO Coffee Roasters
(17)
-
La Cabra
(22)
-
La Marzocco
(17)
-
LaCava
(102)
-
Lavazza
(33)
-
Le Piantagioni del Caffe
(36)
-
Lelit
(19)
-
Long Man Tea
(33)
-
Loveramics
(303)
-
Lucaffe
(10)
-
Lune Tea
(17)
-
Lykke
(22)
-
Mahlkonig
(5)
-
MAMAM
(12)
-
Melitta
(57)
-
MiiR
(60)
-
Moccamaster
(66)
-
Monbana
(39)
-
Morning
(1)
-
Motta
(113)
-
Mount Caramel
(38)
-
Mount Everest Tea
(19)
-
Napar
(7)
-
Natumi
(15)
-
New York
(9)
-
Nivona
(14)
-
Nomad Coffee
(8)
-
Oatly
(7)
-
Or Tea?
(39)
-
Paper & Tea
(86)
-
Passalacqua
(13)
-
Pellini
(13)
-
Pizca del Mundo
(26)
-
Planetary Design
(4)
-
Porlex
(2)
-
Promac
(6)
-
Pukka
(39)
-
Puqpress
(11)
-
Rancilio
(2)
-
Rebel Kitchen
(1)
-
Rekrow
(1)
-
Rhinowares
(41)
-
Rocket Bean
(27)
-
Saeco
(3)
-
Sage
(36)
-
Savage Coffees
(6)
-
Sencotel
(2)
-
SIMPLo
(4)
-
Sloane
(11)
-
Smeg
(9)
-
Solberg & Hansen
(59)
-
Sproud
(4)
-
Story Coffee Roasters
(40)
-
T-TE
(17)
-
Tastea Heaven
(3)
-
Teabag
(3)
-
teapigs
(93)
-
Teasome
(22)
-
Teministeriet
(82)
-
The Barn
(8)
-
The Coffee Collective
(4)
-
The Rinser
(6)
-
Tim Wendelboe
(2)
-
Timemore
(37)
-
Toddy
(18)
-
Urnex
(28)
-
Vintage Teas
(59)
-
VST inc.
(10)
-
WildPower
(17)
-
Wilfa
(17)
-
Willie's Cacao
(35)
-
Wunda
(1)
-
YOGI TEA
(31)
-
KINTO
(42)
-
3fe
(18)
-
Kawa
-
Odkryj
-
Rodzaj
- Typ
-
Metoda parzenia
-
Pochodzenie
-
Palarnia
-
Marka
-
-
Herbata
-
Odkryj
-
Rodzaj
-
Typ
-
- Ekspresy
-
Młynki
-
Rodzaj
-
Przeznaczenie
-
Marka
- Bestsellery
-
Outlet
-
- Zaparzacze
- Akcesoria
- Dodatki
-
Outlet %
- Blog
Kawa z palarni Savage Coffees
Savage Coffees

Savage Coffees to kolektyw producentów kawy pracujący na wspólny cel, jakim jest podnoszenie jakości kawy od uprawy do samej filiżanki. Kawa Savage Coffees jest wyjątkowa i głęboko zakorzeniona w niezwykłym krajobrazie Panamy. Ziarno doskonale odzwierciedla położenie upraw i panujące tam warunki.
Savage Coffees to niepowtarzalne doznania smakowe, które udaje się osiągnąć dzięki zaawansowanym technikom przetwarzania i bezkompromisowym standardom jakości. Stosuje się tu unikalne metody obróbki, takie jak przedłużona fermentacja na zimno, proces chłodzenia, maceracja węglowa, oraz tradycyjna przedłużona obróbka naturalna i myta. Przy produkcji często używane sa metody rolnictwa biodynamicznego.
Savage Coffees to projekt zapoczątkowany przez Jamisona Savage, właściciela znanych farm Finca Deborah i Morgan Estate, w regionie Boquete w Panamie. Terroir, warunki środowiskowe, w których produkowana jest kawa Savage Coffees, są idealne do produkcji jej najszlachetniejszych odmian. Wszystkie kawy uprawiane są tam w cieniu, na bogatych w składniki odżywcze glebach wulkanicznych. Jamison Savage uważa, że kawowiec najlepiej rośnie w otoczeniu naturalnej flory i fauny. Nie używa pestycydów ani chemikaliów.
Jamison Savage od ponad dekady doskonali swoje techniki przetwarzania kawy i stał się jednym z najbardziej innowacyjnych producentów kawy na świecie. Jego farmy wygrywają prestiżowe konkursy kawowe na całym świecie. Savage Coffees angażuje się we współpracę z tymi, dla których istotny jest szacunek dla ekologii i podzielają wspólne wartości, takie jak zrównoważony rozwój, jakość i innowacyjność.
Filtry
–
1 - 6 produktów z 6 dostępnych
Sortuj według:
Savage Coffees - Bourbon - 10 Kapsułek
Data palenia: 07.02.2022
Producent: Savage Coffees
Kawa jakości specialty w kapsułkach, przygotowana przez palarnię Savage Coffees. Opakowanie zawiera 10 kapsułek. W jej smaku można wyczuć nuty truskawki, śmietanki i czekolady. Słodka i owocowa.
Kraj pochodzenia: Panama
Region: Chiriqui
Producent: Jamison Savage
Odmiana: Bourbon
Metoda obróbki: Natural
Położenie upraw: Las deszczowy, zacieniona uprawa, ponad 1900 m n.p.m., wulkaniczne gleby
Kapsułki Savage Coffees są wykonane z użyciem najnowszych technologii. Są biodegradowalne dzięki wykonaniu z materiałów pochodzenia roślinnego - trzciny cukrowej i zaprojektowane tak, aby mieć możliwie mały wpływ na środowisko. Kapsułki są kompatybilne z domowymi ekspresami Nespresso®.
Aby doświadczyć pełnego potencjału kaw Savage Coffees, mamy dla Was kilka rad:
Metoda parzenia:
- Przed parzeniem należy przepłukać ekspres w celu rozgrzania go i zapewnienia odpowiedniej temperatury ekstrakcji.
- Po zaparzeniu kawy należy przepłukać system w celu zachowania czystości.
- Grubość mielenia kawy w kapsułkach jest odpowiednio dostosowana w celu osiągnięcia oczekiwanego smaku. Czas ekstrakcji każdego typu kapsułek jest inny.
- Rekomendowany uzysk czarnej kawy: 55 gramów.
- Rekomendowany uzysk espresso: 40 gramów.
Woda:
90 - 98,5% naparu składa się z wody. W celu wydobycia oczekiwanego smaku, należy używać świeżej, filtrowanej i miękkiej wody. Proponujemy następujące parametry wody:
- TDS 70-120 ppm
- pH = 7.0
- twardość ogólna wody <4°dH
- temperatura parzenia 94 - 96°C
- woda filtrowana lub źródlana o niskiej zawartości minerałów
Savage Coffees - Fusion - 10 Kapsułek
Data palenia: 08.02.2022
Producent: Savage Coffees
Kawa jakości specialty w kapsułkach, przygotowana przez palarnię Savage Coffees. Opakowanie zawiera 10 kapsułek. W każdej z nich znajduje się najwyższej jakości kawa odmiany Geisha z Panamy. W jej smaku można wyczuć nuty banana, rumu, kakao i wiśni.
Kraj pochodzenia: Panama
Region: Chiriqui
Producent: Jamison Savage
Odmiana: Geisha blend
Metoda obróbki: Natural & Anaerobic
Położenie upraw: Las deszczowy, zacieniona uprawa, ponad 1700 m n.p.m., wulkaniczne gleby
Kapsułki Savage Coffees są wykonane z użyciem najnowszych technologii. Są biodegradowalne dzięki wykonaniu z materiałów pochodzenia roślinnego - trzciny cukrowej i zaprojektowane tak, aby mieć możliwie mały wpływ na środowisko. Kapsułki są kompatybilne z domowymi ekspresami Nespresso®.
Aby doświadczyć pełnego potencjału kaw Savage Coffees, mamy dla Was kilka rad:
Metoda parzenia:
- Przed parzeniem należy przepłukać ekspres w celu rozgrzania go i zapewnienia odpowiedniej temperatury ekstrakcji.
- Po zaparzeniu kawy należy przepłukać system w celu zachowania czystości.
- Grubość mielenia kawy w kapsułkach jest odpowiednio dostosowana w celu osiągnięcia oczekiwanego smaku. Czas ekstrakcji każdego typu kapsułek jest inny.
- Rekomendowany uzysk czarnej kawy: 55 gramów.
- Rekomendowany uzysk espresso: 40 gramów.
Woda:
90 - 98,5% naparu składa się z wody. W celu wydobycia oczekiwanego smaku, należy używać świeżej, filtrowanej i miękkiej wody. Proponujemy następujące parametry wody:
- TDS 70-120 ppm
- pH = 7.0
- twardość ogólna wody <4°dH
- temperatura parzenia 94 - 96°C
- woda filtrowana lub źródlana o niskiej zawartości minerałów
Savage Coffees - Nirvana - 10 Kapsułek
Data palenia: 07.02.2022
Producent: Savage Coffees
Kawa jakości specialty w kapsułkach, przygotowana przez palarnię Savage Coffees. Opakowanie zawiera 10 kapsułek. W każdej z nich znajduje się najwyższej jakości kawa odmiany Geisha z Panamy. W jej smaku można wyczuć nuty wiśni, bananów i owoców tropikalnych.
Kraj pochodzenia: Panama
Region: Chiriqui
Producent: Jamison Savage
Odmiana: Geisha
Metoda obróbki: Nitroge infused (Macerated)
Położenie upraw: Las deszczowy, zacieniona uprawa, ponad 1900 m n.p.m., wulkaniczne gleby
Kapsułki Savage Coffees są wykonane z użyciem najnowszych technologii. Są biodegradowalne dzięki wykonaniu z materiałów pochodzenia roślinnego - trzciny cukrowej i zaprojektowane tak, aby mieć możliwie mały wpływ na środowisko. Kapsułki są kompatybilne z domowymi ekspresami Nespresso®.
Aby doświadczyć pełnego potencjału kaw Savage Coffees, mamy dla Was kilka rad:
Metoda parzenia:
- Przed parzeniem należy przepłukać ekspres w celu rozgrzania go i zapewnienia odpowiedniej temperatury ekstrakcji.
- Po zaparzeniu kawy należy przepłukać system w celu zachowania czystości.
- Grubość mielenia kawy w kapsułkach jest odpowiednio dostosowana w celu osiągnięcia oczekiwanego smaku. Czas ekstrakcji każdego typu kapsułek jest inny.
- Rekomendowany uzysk czarnej kawy: 55 gramów.
- Rekomendowany uzysk espresso: 40 gramów.
Woda:
90 - 98,5% naparu składa się z wody. W celu wydobycia oczekiwanego smaku, należy używać świeżej, filtrowanej i miękkiej wody. Proponujemy następujące parametry wody:
- TDS 70-120 ppm
- pH = 7.0
- twardość ogólna wody <4°dH
- temperatura parzenia 94 - 96°C
- woda filtrowana lub źródlana o niskiej zawartości minerałów
Savage Coffees - Apex - 10 Kapsułek
Producent: Savage Coffees
Kawa jakości specialty w kapsułkach, przygotowana przez palarnię Savage Coffees. Opakowanie zawiera 10 kapsułek. W każdej z nich znajduje się najwyższej jakości kawa odmiany Geisha z Panamy. W jej smaku można wyczuć nuty winogron, szampana, truskawek, śmietanki i czekolady. Dobrze zbalansowana.
Kraj pochodzenia: Panama
Region: Chiriqui
Producent: Jamison Savage
Odmiana: Geisha blend
Metoda obróbki: Natural & Washed
Położenie upraw: Las deszczowy, zacieniona uprawa, ponad 1900 m n.p.m., wulkaniczne gleby
Kapsułki Savage Coffees są wykonane z użyciem najnowszych technologii. Są biodegradowalne dzięki wykonaniu z materiałów pochodzenia roślinnego - trzciny cukrowej i zaprojektowane tak, aby mieć możliwie mały wpływ na środowisko. Kapsułki są kompatybilne z domowymi ekspresami Nespresso®.
Aby doświadczyć pełnego potencjału kaw Savage Coffees, mamy dla Was kilka rad:
Metoda parzenia:
- Przed parzeniem należy przepłukać ekspres w celu rozgrzania go i zapewnienia odpowiedniej temperatury ekstrakcji.
- Po zaparzeniu kawy należy przepłukać system w celu zachowania czystości.
- Grubość mielenia kawy w kapsułkach jest odpowiednio dostosowana w celu osiągnięcia oczekiwanego smaku. Czas ekstrakcji każdego typu kapsułek jest inny.
- Rekomendowany uzysk czarnej kawy: 55 gramów.
- Rekomendowany uzysk espresso: 40 gramów.
Woda:
90 - 98,5% naparu składa się z wody. W celu wydobycia oczekiwanego smaku, należy używać świeżej, filtrowanej i miękkiej wody. Proponujemy następujące parametry wody:
- TDS 70-120 ppm
- pH = 7.0
- twardość ogólna wody <4°dH
- temperatura parzenia 94 - 96°C
- woda filtrowana lub źródlana o niskiej zawartości minerałów
Savage Coffees - Afterglow - 10 Kapsułek
Producent: Savage Coffees
Kawa jakości speciality w kapsułkach, przygotowana przez palarnię Savage Coffees. Opakowanie zawiera 10 kapsułek. W każdej z nich znajduje się najwyższej jakości kawa odmiany Geisha z Panamy. W jej smaku można wyczuć nuty truskawek, kakao, mango i brzoskwini. Pojawia się złożona kwasowość i kremowa tekstura.
Kraj pochodzenia: Panama
Region: Chiriqui
Farma: Finca Deborah
Producent: Jamison Savage
Odmiana: Geisha
Metoda obróbki: Natural
Położenie upraw: Las deszczowy, zacieniona uprawa, ponad 1900 m n.p.m., wulkaniczne gleby
Kapsułki Savage Coffees są wykonane z użyciem najnowszych technologii. Są biodegradowalne dzięki wykonaniu z materiałów pochodzenia roślinnego - trzciny cukrowej i zaprojektowane tak, aby mieć możliwie mały wpływ na środowisko. Kapsułki są kompatybilne z domowymi ekspresami Nespresso®.
Aby doświadczyć pełnego potencjału kaw Savage Coffees, mamy dla Was kilka rad:
Metoda parzenia:
- Przed parzeniem należy przepłukać ekspres w celu rozgrzania go i zapewnienia odpowiedniej temperatury ekstrakcji.
- Po zaparzeniu kawy należy przepłukać system w celu zachowania czystości.
- Grubość mielenia kawy w kapsułkach jest odpowiednio dostosowana w celu osiągnięcia oczekiwanego smaku. Czas ekstrakcji każdego typu kapsułek jest inny.
- Rekomendowany uzysk czarnej kawy: 55 gramów.
- Rekomendowany uzysk espresso: 40 gramów.
Woda:
90 - 98,5% naparu składa się z wody. W celu wydobycia oczekiwanego smaku, należy używać świeżej, filtrowanej i miękkiej wody. Proponujemy następujące parametry wody:
- TDS 70-120 ppm
- pH = 7.0
- twardość ogólna wody <4°dH
- temperatura parzenia 94 - 96°C
- woda filtrowana lub źródlana o niskiej zawartości minerałów
Zostaw nam swojego maila, damy Ci znać jak tylko wybrany produkt pojawi się w ofercie!
Savage Coffees - Illumination - 10 Kapsułek
Producent: Savage Coffees
Kawa jakości speciality w kapsułkach, przygotowana przez palarnię Savage Coffees. Opakowanie zawiera 10 kapsułek. W każdej z nich znajduje się najwyższej jakości kawa odmiany Geisha z Panamy. W jej smaku można wyczuć nuty granatu, nektarynki, jaśminu i czarnej herbaty. Pojawia się soczysta kwasowość, kwiatowy aromat i delikatny finisz.
Kraj pochodzenia: Panama
Region: Chiriqui
Farma: Finca Deborah
Producent: Jamison Savage
Odmiana: Geisha
Metoda obróbki: Washed Carbonic Maceration
Położenie upraw: Las deszczowy, zacieniona uprawa, ponad 1900 m n.p.m., wulkaniczne gleby
Kapsułki Savage Coffees są wykonane z użyciem najnowszych technologii. Są biodegradowalne dzięki wykonaniu z materiałów pochodzenia roślinnego - trzciny cukrowej i zaprojektowane tak, aby mieć możliwie mały wpływ na środowisko. Kapsułki są kompatybilne z domowymi ekspresami Nespresso®.
Aby doświadczyć pełnego potencjału kaw Savage Coffees, mamy dla Was kilka rad:
Metoda parzenia:
- Przed parzeniem należy przepłukać ekspres w celu rozgrzania go i zapewnienia odpowiedniej temperatury ekstrakcji.
- Po zaparzeniu kawy należy przepłukać system w celu zachowania czystości.
- Grubość mielenia kawy w kapsułkach jest odpowiednio dostosowana w celu osiągnięcia oczekiwanego smaku. Czas ekstrakcji każdego typu kapsułek jest inny.
- Rekomendowany uzysk czarnej kawy: 55 gramów.
- Rekomendowany uzysk espresso: 40 gramów.
Woda:
90 - 98,5% naparu składa się z wody. W celu wydobycia oczekiwanego smaku, należy używać świeżej, filtrowanej i miękkiej wody. Proponujemy następujące parametry wody:
- TDS 70-120 ppm
- pH = 7.0
- twardość ogólna wody <4°dH
- temperatura parzenia 94 - 96°C
- woda filtrowana lub źródlana o niskiej zawartości minerałów
Zostaw nam swojego maila, damy Ci znać jak tylko wybrany produkt pojawi się w ofercie!