
KawePale to rzemieślnicza palarnia założona przez dwóch doświadczonych pasjonatów kawy, Piotra Wilczewskiego i Piotra Mietelskiego. Sercem KawePale jest profesjonalny piec bębnowy marki Giesen. To właśnie na piecach od tego producenta odbywają się mistrzostwa świata w wypalaniu kawy. Proces produkcji to połączenie doświadczenia, pracy na klasycznym piecu oraz nowoczesnej technologii - program Cropster pozwalana pełną kontrolę parametrów podczas procesu palenia. Po wypaleniu, ziarna są poddawane kontroli jakości pod względem koloru, wilgotności i smaku. Wypalona kawa jest pakowana ręcznie do specjalnych opakowań, które pozwalają ziarnom oddychać, a jednocześnie niwelują ilość powietrza dostającego się z zewnątrz. Wynikiem całego procesu są kawy KawePale, których możecie spróbować już teraz!
Filtry
–
1 - 7 produktów z 7 dostępnych
Sortuj według:
Nowość
KawePale - Kenia MCCCU Washed Filter 250g
Data palenia: 19.02.2023
Producent: KawePale
Kawa ziarnista jakości specialty pochodząca z Kenii, wypalona przez KawePale. Palona jasno, idealna do ekspresu przelewowego, dripa, Chemexa, AeroPressa, French Pressa, oraz innych alternatywnych metod parzenia. W jej smaku pojawiają się nuty zbliżone do rabarbaru, żółtych winogron i agrestu.
Kraj pochodzenia ziaren: Kenia
Region: Meru
Producent: Meru Central Coffee Cooperative Union Limited (MCCCU)
Odmiana: SL, Ruiru 11
Metoda obróbki: Washed
Położenie upraw: 1280 - 1970 m n.p.m.
Ocena w cuppingu: 85,75 / 100 pkt.
Nowość
KawePale - Kostaryka Villa Sarchi Natural Filter 250g
Data palenia: 19.01.2023
Producent: KawePale
Kawa ziarnista jakości specialty pochodząca z Kostaryki, wypalona przez KawePale. Palona jasno, idealna do ekspresu przelewowego, dripa, Chemexa, AeroPressa, French Pressa, oraz innych alternatywnych metod parzenia. W jej smaku pojawiają się nuty zbliżone do jagód, czerwonych winogron i wanilii.
Kraj pochodzenia ziaren: Kostaryka
Region: Villa Sarchi
Odmiana: Villa Sarchi, Caturra
Metoda obróbki: Natural
Położenie upraw: 1700 m n.p.m.
Ocena w cuppingu: 87 / 100 pkt.
Nowość
KawePale - Peru La Despreciada Anaerobic Filter 250g
Data palenia: 19.01.2023
Producent: KawePale
Kawa ziarnista jakości specialty pochodząca z Peru, wypalona przez KawePale. Palona jasno, idealna do ekspresu przelewowego, dripa, Chemexa, AeroPressa, French Pressa, oraz innych alternatywnych metod parzenia. W jej smaku pojawiają się nuty zbliżone do likieru pomarańczowego, gruszki i grejpfruta.
Kraj pochodzenia ziaren: Peru
Region: Selva Central
Odmiana: Caturra
Metoda obróbki: Anaerobic Natural
Położenie upraw: 1650 m n.p.m.
Ocena w cuppingu: 88 / 100 pkt.
Nowość
KawePale - Brazylia Cerrado Mineiro Tucan Espresso 250g
Data palenia: 23.02.2023
Producent: KawePale
Kawa ziarnista jakości specialty pochodząca z Brazylii, wypalona przez KawePale. Palona w średnim stopniu, idealna do ekspresu ciśnieniowego i kawiarki. W jej smaku pojawiają się nuty zbliżone do karmelu, gorzkiej czekolady i orzechów laskowych.
Kraj pochodzenia ziaren: Brazylia
Region: Cerrado Mineiro, Minas Gerais
Odmiana: Mundo Novo, Catai, Caturra
Metoda obróbki: Natural
Położenie upraw: 1300 m n.p.m.
Ocena w cuppingu: 84 / 100 pkt.
Nowość
KawePale - Indie Monsooned Malabar AA Espresso 250g
Data palenia: 19.01.2023
Producent: KawePale
Kawa ziarnista jakości specialty pochodząca z Indii, wypalona przez KawePale. Palona w średnim stopniu, idealna do ekspresu ciśnieniowego i kawiarki. W jej smaku pojawiają się nuty zbliżone do brązowego cukru, tytoniu i prażonych orzechów ziemnych.
Kraj pochodzenia ziaren: Indie
Region: Chikmagalur
Odmiana: Catimor
Metoda obróbki: Monsunowa
Położenie upraw: 1100 m n.p.m.
Ocena w cuppingu: 83 / 100 pkt.
Nowość
KawePale - Etiopia Yirgacheffe Washed Filter 250g
Data palenia: 19.02.2023
Producent: KawePale
Kawa ziarnista jakości specialty pochodząca z Etiopii, wypalona przez KawePale. Palona jasno, idealna do ekspresu przelewowego, dripa, Chemexa, AeroPressa, French Pressa, oraz innych alternatywnych metod parzenia. W jej smaku pojawiają się nuty zbliżone do jaśminu, bergamotki i brzoskwini.
Kraj pochodzenia ziaren: Etiopia
Region: Yirgacheffe
Odmiana: Heirloom
Metoda obróbki: Washed
Położenie upraw: 1700 m n.p.m.
Ocena w cuppingu: 84,5 / 100 pkt.
Nowość
KawePale - Gwatemala Ademaya Washed Filter 250g
Data palenia: 19.01.2023
Producent: KawePale
Kawa ziarnista jakości specialty pochodząca z Gwatemali, wypalona przez KawePale. Palona jasno, idealna do ekspresu przelewowego, dripa, Chemexa, AeroPressa, French Pressa, oraz innych alternatywnych metod parzenia. W jej smaku pojawiają się nuty zbliżone do bergamotki, miodu, nugatu, prażonych migdałów i wanilii.
Kraj pochodzenia ziaren: Gwatemala
Region: Huehuetenango
Odmiana: Caturra, Catuai
Metoda obróbki: Washed
Położenie upraw: 1700 m n.p.m.
Ocena w cuppingu: 83,75 / 100 pkt.
Zostaw nam swojego maila, damy Ci znać jak tylko wybrany produkt pojawi się w ofercie!