Kawa i święta idą ze sobą w parze, więc dlaczego nie połączyć tych dwóch rzeczy? Kawowy mazurek to wyjątkowa uczta dla miłośników kawy i słodkich wypieków, idealna na świąteczny stół. Ta wersja tego tradycyjnego ciasta zachwyca aromatycznym zapachem kawy i delikatnością kruchego, lekko orzechowego ciasta, które harmonijnie komponuje się z dobrym, aromatycznym espresso. Udekorowany orzechami lub suszonymi płatkami kwiatów będzie też piękną ozdobą każdego świątecznego stołu.
P.S. najlepiej smakuje z cappuccino z idealnie spienionym mlekiem!
Mazurek kawowy
Składniki
spód:
krem:
Przygotowanie:
Czarne latte (charcoal latte) szturmem podbija internet. Co to właściwie jest, jak działa, czym smakuje…
W świecie kawy zaskoczenia czyhają na każdym kroku. Kilka lat temu takim zaskoczeniem było mieszanie…
Ekspres, który obserwuję od dłuższego czasu i na którego pojawienie się w Polsce czekałem, wreszcie…
A gdyby tak połączyć dripper z French pressem? Poznaj Clever Dripper — innowacyjne narzędzie do…
Zima ma swój urok, ale pewnie zdecydowana większość z nas cieszy się na powrót długich…
Trafił do mnie nowy gadżet prosto z Japonii – Cerapotta. Wyobraźcie sobie: żadnych papierowych filtrów,…
Ta strona używa cookies.
Więcej