Kiedy herbata staje się Earl Greyem? Rozprawiamy się z mitami!
Herbata Earl Grey, z jej charakterystycznym aromatem i smakiem, jest jedną z najbardziej rozpoznawalnych i lubianych na świecie. Mimo to, wokół tej herbaty narosło wiele mitów i nieporozumień. Historia herbaty…
Podziel się
Herbaciany dripper: Jak proces parzenia wpływa na smak herbaty?
Czy zastanawialiście się kiedyś, jak proces parzenia herbaty wpływa na jej smak? Sposób przygotowania herbaty jest nie mniej ważny od jej jakości. Każda odmiana herbaty ma swoją idealną temperaturę parzenia.…
Podziel się
Latte na owsianym – sprawdzamy fakty i mity!
Na modnych (lub modowych) portalach, pojawiał się ostatnio informacja pod tytułem “Dlaczego dietetycy nie radzą dolewać mleka owsianego do porannej kawy?”. Sprawdzamy czy to piękny click-bait, czy wartościowe informacje! Czy…
Podziel się
Czy kawa bezkofeinowa jest zdrowa? Warto ją pić?
Kawa bezkofeinowa, znana również jako “decaf”, to rodzaj kawy, który został poddany procesowi usuwania lub zmniejszenia zawartości kofeiny. Ten napój staje się coraz bardziej dostępny i rozpoznawalny na rynku, przyciągając…
Podziel się
Herbata speciality – co to znaczy?
Herbata speciality to nie tylko kolejny fancy termin w świecie napojów. To prawdziwa rewolucja smaku, która idealnie wpisuje się w trendy kaw speciality. Tak, dobrze słyszycie – herbata idzie śladem…
Podziel się
Kawy i herbaty miesiąca – marzec!
Jesteśmy w marcu! Dłuższy o dzień luty minął z kosmiczną prędkością, ale dzięki temu już zapraszam wszystkich (wraz z marcowymi produktami miesiąca) na pierwszy powiew wiosny w filiżankach. Mistrzowskie wypały…
Podziel się