Latte na owsianym – sprawdzamy fakty i mity!
Na modnych (lub modowych) portalach, pojawiał się ostatnio informacja pod tytułem “Dlaczego dietetycy nie radzą dolewać mleka owsianego do porannej kawy?”. Sprawdzamy czy to piękny click-bait, czy wartościowe informacje! Czy…
Podziel się
Czy kawa bezkofeinowa jest zdrowa? Warto ją pić?
Kawa bezkofeinowa, znana również jako “decaf”, to rodzaj kawy, który został poddany procesowi usuwania lub zmniejszenia zawartości kofeiny. Ten napój staje się coraz bardziej dostępny i rozpoznawalny na rynku, przyciągając…
Podziel się
Herbata speciality – co to znaczy?
Herbata speciality to nie tylko kolejny fancy termin w świecie napojów. To prawdziwa rewolucja smaku, która idealnie wpisuje się w trendy kaw speciality. Tak, dobrze słyszycie – herbata idzie śladem…
Podziel się
Kawy i herbaty miesiąca – marzec!
Jesteśmy w marcu! Dłuższy o dzień luty minął z kosmiczną prędkością, ale dzięki temu już zapraszam wszystkich (wraz z marcowymi produktami miesiąca) na pierwszy powiew wiosny w filiżankach. Mistrzowskie wypały…
Podziel się
Hoop Coffee Brewer – porównanie z V60 i Clever
W ostatnim czasie coraz bardziej wzrasta popularność metod alternatywnych, a kawy przelewowe coraz częściej goszczą w kawiarniach, restauracjach i naszych domach. W tym nowym trendzie Hoop Coffee Brewer od Ceado…
Podziel się
Mazurek kawowy – przepis na pełne energii święta!
Kawa i święta idą ze sobą w parze, więc dlaczego nie połączyć tych dwóch rzeczy? Kawowy mazurek to wyjątkowa uczta dla miłośników kawy i słodkich wypieków, idealna na świąteczny stół.…
Podziel się