Fellow Aiden – przepisy!
Aiden to jedno z najciekawszych nowych urządzeń do parzenia kawy przelewowej: precyzyjny, automatyczny, a jednocześnie zaprojektowany tak, by odwzorowywać ręczne metody parzenia. Nic dziwnego, że szybko zyskał popularność ale razem…
Podziel się
Pecan oatmilk latte
Pekanowe latte, znane z popularnej sieciówkowej kawiarni, od dziś w waszych domach! To idealny, rozgrzewający napój na chłodne dni, który z łatwością przygotujecie w swojej kuchni. Domowy syrop pekanowy, o…
Podziel się
Wilfa Uniform Evo — single dose w nowej odsłonie
Wilfa Uniform Evo to ewolucja młynka, którego poprzednik – Wilfa Uniform+ – od swojej premiery dał się poznać i polubić wielu home baristom na całym świecie. Sześć lat temu James…
Podziel się
Matcha japońska i chińska – czym się różnią?
Coraz częściej obok japońskiej matchy stoi chińska. Czy naprawdę to, skąd pochodzi, ma aż takie znaczenie? I jak wybrać tę, która da kolor, umami i zero rozczarowań? Jeszcze kilka lat…
Podziel się
Muffiny hojicha z malinami i orzechami
A gdyby tak kuchnia tej jesieni pachniała hojichą? Pisaliśmy już trochę o hojicha latte, ale napój z mlekiem to zdecydowanie nie jedyne, co możecie zrobić z prażonej herbaty. Świetnie sprawdzi…
Podziel się
Raspberry mocha z białą czekoladą
Maliny i biała czekolada to wyjątkowo udane połączenie, które sprawdzi się zarówno w deserach, jak i w kubku z kawą. Ta malinowa „nie-mocha” – ponieważ zamiast kakao używamy tu białej…
Podziel się
