Kontrola jakości w kawiarni – jak to naprawdę wygląda?
Niedawno na naszym blogu opublikowaliśmy artykuł o technologii za barem kawiarni. Jak słusznie zauważa Dominik, autor artykułu, coraz więcej zadań baristów przejmują maszyny. Celem jest zarówno osiągnięcie większej powtarzalności, jak…
Podziel się
Aeropress lemonade
Lato to czas, kiedy kawa musi być szybka, zimna i prosta. Nie każdy ma ochotę bawić się w cold brew albo parzyć espresso, żeby potem je chłodzić. Czy da się…
Podziel się
Kawiarnia Coffeedesk w The Form na warszawskiej Woli
Nie zatrzymujemy się – właśnie otworzyliśmy szóstą kawiarnię w rodzinie Coffeedesk i piątą działającą na terenie Warszawy i nie jest to nasze ostatnie słowo na ten rok! Nowy lokal powstał…
Podziel się
Kulisy jakości – ciekawostki o najlepszych zagranicznych palarniach kawy!
Ile ludzi – tyle historii. Jedną z najbardziej fascynujących rzeczy związanych z kawą, która urzekła mnie od początku mojej baristycznej drogi, jest różnorodność. Na początku odkrywałem kawę przez sam produkt…
Podziel się
Let’s get dirty!
Ustalmy raz na zawsze – zimna kawa to nie tylko mleko z lodem i kawą lub czarna kawa z lodem. Świat mrożonych napojów kawowych otwiera przed nami wiele pól do…
Podziel się
Barista vs. sztuczna inteligencja
Ekspres sam mieli, tampuje, parzy i spienia mleko. Roboty robią latte art, a domowe maszyny dorównują kawiarniom. Skoro technologia umie już prawie wszystko – to po co nam jeszcze barista?…
Podziel się