Słodki prezent z półki Coffeedesk? Sprawdź naszą selekcję czekolad i czekoladek w wyjątkowych smakach: na słodko i wytrawnie. To idealny dodatek do kawy lub herbaty. Dobrej czekolady nigdy dość!
Gorzka czekolada z kawą od HAYB. Uważasz kawę z dodatkami za absolutne zbezczeszczenie świętego ziarna? Okej. Lubisz dolać syropu? Też w porządku.Tutaj mamy opcję, która nikogo nie rozdrażni – to są pyszne czekolady, do których to kawa jest dodatkiem, a pozostałe składniki tworzą złożoną filiżan- znaczy tabliczkę!
HAYB przeniósł profile sensoryczne znane z kaw Speciality Single Origin na tabliczki ciemnej czekolady. Delikatna gorycz balansuje z delikatnie chrupiącą tu kawą. To bardzo głębokie połączenie, jak w porządnej, czekoladowo-orzechowej Brazylii. Nutty/Chocolate jak należy!
Składniki: czekolada ciemna (miazga kakaowa, cukier, masło kakaowe, emulgator: lecytyna sojowa, ekstrakt waniliowy). Kawa mielona 1%,
masa kakaowa min. 70%.
Może zawierać orzechy, nie zawiera glutenu.
Wartości odżywcze w 100g produktu:
Wartość energetyczna 578 kcal
Tłuszcz 42g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 25g
Węglowodany 36,3g
w tym cukry 28,6g
Białko 9,1g
Sól 0,02g
Słodkie, idealnie zbalansowane połączenie kakao i mleka. Jeśli zastanawialiście się jak mogłaby smakować czekolada stworzona przez Azteków, odpowiedź kryje się w tej kwadratowej tabliczce.
Na rewelacyjny smak czekolady składa się kakao z hacjendy San Augustine, masło kakaowe z Barlovento, trzcina cukrowa z Gwadelupy i brytyjskie mleko.
Skład:
Zawartość kakao: minimum 44%. nierafinowany cukier trzcinowy, masa kakaowa: 25%, mleko w proszku: 21%, masło kakaowe: 19%
Pyszna, oryginalna, pięknie zapakowana, kwadratowa tabliczka czekolady mlecznej z płatkami soli morskiej.
Poprzez stworzenie tej czekolady Willie, założyciel marki, odwołał się do swoich wspomnień z dzieciństwa. Kiedy dorastał w południowej Irlandii, uwialbiał obserwować jak z parującej wody morskiej wytrąca się sól. Minerał ten jest źródłem życia, ale w tym przypadku jest także pewnym wspomnieniem zawartm w tabliczce czekolady.
Skład:
Zawartość kakao: minimum 44%. Nierafinowany cukier trzcinowy, masa kakaowa 25%, mleko w proszku 21%, masło kakaowe 19%, sól morska 0,6%. Zawiera mleko.
Czekolada mleczna z klementyną i migdałami 50g
Wyśmienita czekolada rzemieślnicza.
100% naturalne.
Miękkie, miodowe nuty klementynki wirują w pięknym śródziemnomorskim tańcu z migdałami.
Tylko naturalne składniki
Masa kakaowa: minimum 44%.
Surowy cukier trzcinowy, miazga kakaowa, MLEKO w proszku 17%, MIGDAŁY 16%, masło kakaowe, olej klementynowy 0,1%
Informacje dietetyczne:
Odpowiednie dla wegetarian
Zawiera orzechy
Nie zawiera alkoholu, glutenu i soi
Wartości odżywcze na 100g:
Energia 2404kj (578kcal)
Tłuszcz 40.1g
w tym nasycone kwasy tłuszczowe 19.6g
Węglowodany 40.2g
w tym cukry 36.6g
Białko 11.6g
Sól 0,2g
Mleczna czekolada zawierająca 54% kakao z Indonezji. Zbalansowana w smaku, o słodkich, karmelowych nutach.
Produkowana z kakao pochodzącego z największej indonezyjskiej wyspy - Jawy.
Skład:
Zawartość kakao: minimum 54%. Masa kakaowa, nierafinowany cukier trzcinowy, masło kakaowe, mleko w proszku 18%.
Słodkie, idealnie zbalansowane połączenie kakao i mleka. Jeśli zastanawialiście się jak mogłaby smakować czekolada stworzona przez Azteków, odpowiedź kryje się w tej kwadratowej tabliczce.
Na rewelacyjny smak czekolady składa się kakao z hacjendy San Augustine, masło kakaowe z Barlovento, trzcina cukrowa z Gwadelupy i brytyjskie mleko.
Skład:
Zawartość kakao: minimum 44%. nierafinowany cukier trzcinowy, masa kakaowa: 25%, mleko w proszku: 21%, masło kakaowe: 19%.
Delikatna biała czekolada z dodatkiem zielonej herbaty matcha - to właśnie ona nadaje czekoladzie zielonego koloru. Matcha to najwyższej jakości japońska zielona herbata w postaci pyłu. Jest produkowana z całych liści, które są mielone. Matcha słynie z rewelacyjnych właściwości zdrowotnych - zawiera do 15 razy więcej związków odżywczych i 100 razy więcej antyoksydantów niż tradycyjne herbaty.
Inspiracją do stworzenia tej czekolady była podróż Williego do Kyoto. To właśnie tam spróbował zielonej herbaty Kotabuki Matcha. Oczami wyobraźni połączył jej smak z białą czekoladą, co wkrótce zrealizował. Tak powstała w 100% naturalna tabliczka czekolady, która poza oryginalnym smakiem zaskakuje zielonym kolorem.
Składniki:
Masło kakaowe minimum. 38%, mleko w proszku 39%, nierafinowany cukier trzcinowy, matcha 0,1%. ZAWIERA MLEKO
Rewelacyjna czekolada zawierająca 65% kakao z Peru. Połączenie smaku gorzkiej czekolady z pomarańczą.
Wystarczy raz spróbować czekolady z ziaren Baracoa żeby się w nich zakochać. Jednak ich połączenie z czekoladą jest jeszcze lepsze!
Skład:
Zawartość kakao: minimum 65%. Masa kakaowa, nierafinowany cukier trzcinowy, masło kakaowe, olejek z pomarańczy 0,1%.
Biała czekolada pełna kremowości i malinowego smaku! Świetna jako mała przyjemność dla siebie, lub do podzielenia się z innymi miłośnikami najlepszych łakoci!
Produkowana wyłącznie z naturalnych składnikow w brytyjskim Devon.
Składniki:
Zawartość kakao: minimum 36%. Masło kakaowe 36%, mleko w proszku 34%, nierafinowany cukier trzcinowy, maliny 1,7%.
Pyszna, ciemna czekolada o zawartości kakao 72% z Wenezueli. Swoim smakiem delikatnie przywodzi nuty kawy i orzechów.
W tej czekoladzie odnajdziesz smak kakao pochodzącego z niewielkiej wioski Rio Caribe, położonej na Wybrzeżu Karaibskim.
Składniki:
Zawartość kakao: minimum 72%. Masa kakaowa, masło kakaowe, nierafinowany cukier trzcinowy.
Naturalna przekąska złożona z soku z cytryny połączonego z masłem z różnych orzechów, płatków owsianych, nektaru kokosowego i wanilii. Całość została posypana szczyptą surowych migdałów, aby uzyskać chrupiący efekt. Tak jak wszystkie produkty Dig, ta przekąska jest organiczna, wegańska i bezglutenowa.
Smakuje jak:
Orzechowe ciastko cytrynowe.
Doskonałe na:
Popołudniową herbatkę z przyjaciółmi.
Zastrzyk energii w ciągu dnia.
Pracę w ogrodzie.
Składniki:
Nektar kokosowy*, gluten-free owsianka*, migdały*, masło migdałowe*, masło z nerkowca*, masło kakaowe*, liofilizowany sok z cytryny* 2%, olejek eteryczny z cytryny* 0,4%, sól morska, ekstrakt z wanilii*.
*Produkt organiczny
Wartość odżywcza w 100g:
Wartość energetyczna: 380kcal / 1550 kJ
Tłuszcz: 18 g
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 4,5 g
Węglowodany: 42 g
- w tym cukry: 24 g
Białko: 8,3 g
Błonnik: 5 g
Sól: 0,34 g
Delikatna, mleczna, biała czekolada z kakao z Wenezueli. Jedynie naturalne składniki!
Rewelacyjny smak tej czekolady tworzy połączenie najwyższej jakości składników z różnych części świata. Naturalne masło kakaowe z Wenezueli, trzcina cukrowa z Gwadelupy i brytyjskie mleko świetnie ze sobą współgrają. Jest to jedyny słuszny wybór jeśli chodzi o białą czekoladę!
Składniki:
Masło kakaowe: 36%, mleko w proszku: 34%, cukier trzcinowy.
Czekolada zawierająca aż 71% kakao z Madagaskaru - o naturalnych owocowych nutach.
Daj się wciągnąć w wir przygody i przenieś się na brzeg rzeki Sambriano. Nie jedz tej czekolady jeśli nie masz ochoty poczuć smaku lata i świeżych owoców zrywanych prosto z krzaczka!
Składniki:
Zawartość kakao: minimum 71%. Masa kakaowa, masło kakaowe, nierafinowany cukier trzcinowy.
Rewelacyjna czekolada zawierająca aż 65% kakao z Kuby. Połączenie ciemnej czekolady, słodyczy i smaku pomarańczy.
Wystarczy raz spróbować czekolady z ziaren Baracoa żeby się w nich zakochać. Jednak ich połączenie z czekoladą jest jeszcze lepsze!
Skład:
Zawartość kakao: minimum 65%. Masa kakaowa, nierafinowany cukier trzcinowy, masło kakaowe, olejek z pomarańczy 0,1%.
Czekoladowa przyjemność w szwedzkim stylu. Zdrowy, słodki przysmak z kakao, kawy, płatków owsianych i kokosa. Tak jak wszystkie produkty Dig, ta przekąska jest organiczna, wegańska i bezglutenowa.
Smakuje jak:
Klasyczna szwedzka fika.
Idealny na:
Fikę (inaczej przerwa na kawę) z przyjaciółmi.
Po pracy.
Podniesienie na duchu o dowolnej porze.
Składniki:
Płatki owsiane bezglutenowe*, nektar kokosowy*, masło kakaowe*, proszek kakaowy* 10%, olej słonecznikowy*, wiórki kokosowe*, kawa liofilizowana*, sól morska.
*Organiczny
Wartość odżywcza w 100g:
Wartość energetyczna: 480kcal / 2000 kJ
Tłuszcz: 33 g
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 16 g
Węglowodany: 35 g
- w tym cukry: 16 g
Białko: 7,4 g
Błonnik: 6,4 g
Sól: 0,57 g
Uwaga miłośnicy jagód, to coś dla Was! Ekologiczne jagody zebrane w najlepszym momencie są otulone pyszną, maślaną kruszonką z płatków owsianych i orzechów nerkowca. A jeśli to jeszcze za mało, to jest tam też biała czekolada. Tak jak wszystkie produkty Dig, ta przekąska jest organiczna, wegańska i bezglutenowa.
Smakuje jak:
Jagodowy raj.
Idealne na:
Przekąskę po jodze.
Podróż samolotem.
Błogie wędrówki po lesie.
Składniki:
Płatki owsiane bezglutenowe*, masło z orzechów nerkowca*, nektar kokosowy*, biała czekolada* 6% (masło kakaowe*, cukier kokosowy*, płatki owsiane bezglutenowe*, sól morska, ekstrakt waniliowy*, zawartość kakaowa 40%), masło kakaowe*, zamrożone jagody* 4%, sól morska.
*Organiczne
Wartość odżywcza w 100g:
Wartość energetyczna: 500kcal / 2000 kJ
Tłuszcz: 25 g
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 4,1 g
Węglowodany: 52 g
- w tym cukry: 22 g
Białko: 10 g
Błonnik: 5,3 g
Sól: 0,76 g
Zdrowa przekąska o idealnie miękkiej teksturze. Płatki owsiane i kremowe masło z nerkowców zostały połączone z kawałkami czekolady i posłodzone nektarem kokosowym, bez pieczenia. Pasuje idealnie do szklanki mleka owsianego, ulubionej kawy lub herbaty. Tak jak wszystkie produkty Dig, ta przekąska jest organiczna, wegańska i bezglutenowa.
Smakuje jak:
Ciasto z kawałkami czekolady.
Idealny na:
Przekąskę do pociągu.
Podwieczorne przekąski.
Stoki narciarskie.
Składniki:
Owies bezglutenowy*, masło z nerkowców*, nektar kokosowy*, czekolada* 12% (masło kakaowe*, cukier kokosowy*, proszek kakaowy*, zawartość kakao 70%), masło kakaowe*, sól morska.
*Organiczny
Wartość odżywcza w 100g:
Wartość energetyczna: 450kcal / 1900 kJ
Tłuszcz: 27 g
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 6,7 g
Węglowodany: 43 g
- w tym cukry: 19 g
Białko: 9,2 g
Błonnik: 4,6 g
Sól: 0,83 g
Przekąska stworzona po to, aby zaspokoić największe czekoladowe zachcianki. Castko jest pełne ciemnego, aksamitnego kakao, połączonego z chrupkością orzechów laskowych oraz odrobiną wanilii i soli morskiej. Tak jak wszystkie produkty Dig, ta przekąska jest organiczna, wegańska i bezglutenowa.
Smakuje:
Mocno czekoladowo.
Idealne na:
Zaspokajanie pragnienia czekolady.
Po obiedzie.
Przerwę w operze.
Składniki:
Ciemna czekolada* 55% (masa kakaowa*, cukier kokosowy*, masło kakaowe*, sól morska, ekstrakt z wanilii*, masa kakaowa 65%), orzechy laskowe* 45%, sól morska.
*Produkt organiczny
Wartość odżywcza w 100g:
Wartość energetyczna: 630kcal / 2600 kJ
Tłuszcz: 52 g
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 16 g
Węglowodany: 26 g
- w tym cukry: 16 g
Białko: 10 g
Błonnik: 8,5 g
Sól: 0,41 g
Ciemna czekolada z dodatkiem orzechów laskowych i rodzynek. Poczuj moc 70% kakao z Peru!
Są dwa powody, dla których Peru zajmuje specjalne miejsce w sercu Williego. Po pierwsze, był to pierwszy odwiedzony przez niego kraj w Ameryce Południowej. Drugi powód, kakao z Chulucanas, ukryty jest w tabliczkach tej czekolady.
Składniki:
Zawartość kakao: minimum 70%. Masa kakaowa, nierafinowany cukier trzcinowy, rodzynki 15% (rodzynki, olej słonecznikowy), orzechy laskowe 10%, masło kakaowe. Produkt zawiera orzechy.
Ciemna czekolada wysokiej jakości, zawierająca aż 100% kakao z Wenezueli. Odnajdziesz w niej naturalne, gorzkie nuty oraz delikatną orzechowość. Pełnia smaku i aromatu!
Czekolada produkowana z kakao uprawianego na południu Wenezueli, w pobliżu jeziora Maracaibo.
Skład:
Zawartość kakao: 100%. Masa kakaowa, masło kakaowe.
Płatki śniadaniowe przemienione w ciastko? Czemu nie! Biała czekolada w akompaniamencie płatków kukurydzianych i malin. Tak jak wszystkie produkty Dig, ta przekąska jest organiczna, wegańska i bezglutenowa.
Smakuje jak:
Cukierkowa miska mleka i płatków.
Doskonałe na:
Przekąskę przed południem.
Relaks na kanapie.
Spacer w parku.
Składniki:
Biała czekolada* 75% (masło kakaowe*, cukier kokosowy*, płatki owsiane bezglutenowe*, sól morska, ekstrakt waniliowy*, miazga kakaowa 40%), płatki kukurydziane* 23% (mąka kukurydziana*), liofilizowane maliny*, sól morska.
*Produkt organiczny
Wartość odżywcza w 100g:
Wartość energetyczna: 530kcal / 2200 kJ
Tłuszcz: 31 g
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 19 g
Węglowodany: 57 g
- w tym cukry: 25 g
Białko: 3,6 g
Błonnik: 2,8 g
Sól: 0,66 g
Willie's Cacao przedstawia nową serię czekolad bez dodatku cukru. Orange & Almond to wysokiej jakości gorzka czekolada o smaku pomarańczy, z dodatkiem migdałów nadających naturalnej słodyczy. Wyprodukowana z kakao pochodzącego z Peru.
Składniki: masa kakaowa 70,2%, migdały 29,6%, esencja pomarańczowa 0,2%
Sucha masa kakaowa: 100%.
ZAWIERA ORZECHY
Jest w czekoladzie coś kojącego, a to ciasteczko przenosi to na jeszcze wyższy poziom. Rozpływające się i ciągnące jednocześnie. Kremowa czekolada ustępuje miejsca słodkiemu i chrupiącemu kokosowi. Odrobina soli morskiej i wanilii dopełniają całości. Tak jak wszystkie produkty Dig, ta przekąska jest organiczna, wegańska i bezglutenowa.
Smakuje jak:
Baton podczas wakacji.
Idealne na:
Przekąskę przy basenie.
Oglądanie filmów.
Codzienną porcję czekolady.
Składniki:
Lekka czekolada* 70% (cukier kokosowy*, masło kakaowe*, miazga kakaowa*, gluten-free oats*, sól morska, ekstrakt z wanilii*, masa kakaowa 50%), kokos* 30%, sól morska. *Organiczny
Wartość odżywcza w 100g:
Wartość energetyczna: 620kcal / 2600 kJ
Tłuszcz: 49 g
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 35 g
Węglowodany: 40 g
- w tym cukry: 23 g
Białko: 4,6 g
Błonnik: 3,8 g
Sól: 0,58 g
Gorzka czekolada zawierająca 88% kakao z Kolumbii. Intensywna w smaku, o słodkich nutach wiśni i śliwek lubaszek.
Produkowana z kakao pochodzącego ze starożytnego dystryktu San Agustin, położonego u podnóży kolumbijskich gór.
Skład:
Zawartość kakao: minimum 88%. Masa kakaowa, masło kakaowe, nierafinowany cukier trzcinowy.
Produkt wegański
Perły Surabaya 54% czekolada mleczna nadziewana roztopionym solonym karmelem 150g
Idealne, luksusowe pudełko czekoladek do powiedzenia „Dziękuję” lub „Wszystkiego najlepszego”. Luksusowe perły z bogatej kremowej mlecznej czekolady, z roztopionym, solonym karmelem.
Rozbij skorupę mlecznej czekolady Surabaya 54 na kaskady roztopionego karmelu, z delikatnymi płatkami kornwalijskiej soli morskiej unoszącymi się na falach.
Gdy czekolada się rozpuści, smaki delikatnie się przeplatają.
100% naturalnych składników
Czekolada mleczna zawiera minimum 54% masy kakaowej.
Surowy cukier trzcinowy, miazga kakaowa, śmietanka podwójna (MLEKO), masło kakaowe, MLEKO W PROSZKU, glukoza, masło (MLEKO), sól morska 0,3%.
Informacje dietetyczne
Odpowiedni dla wegetarian
Zawiera mleko
Nie zawiera alkoholu, glutenu i soi
Wartości odżywcze na 100g:
Energia 2213kj (532kcal)
Tłuszcz 36.4g
w tym nasycone kwasy tłuszczowe 22g
Węglowodany 43.7g
w tym cukry 39.5g
Białko 5.9g
Sól 0,5g
Idealny mały prezent czekoladowy.
Wykonane ręcznie i głęboko luksusowe trufle Marc de Champagne.
Czekolada rzemieślnicza.
Wegańskie.
Miękka, orzechowa, jednoskładnikowa ciemna czekolada delikatnie splata się z gładkim Marc de Champagne i świeżo prażonymi orzechami laskowymi.
Wszystko robione samodzielnie. Orzechy laskowe są prażone, aby uchwycić ich smak.
Wszystko jest całkowicie naturalne.
Sur Del Lago 70% gorzka czekolada z prażonymi migdałami. 50g
Wysublimowana czekolada rzemieślnicza, wytwarzana od fasoli do tabliczki.
Świeżo prażone migdały zatopione w gładkiej ciemnej czekoladzie.
100% naturalne. Wegańskie.
Chrupnięcie migdałowo-czekoladowe to niezrównana przyjemność.
Migdały są królami świata orzechów i tutaj zagnieżdżono w gładkiej, orzechowej ciemnej czekoladzie Sur del Lago.
100% Naturalne. Czyste smaki. Czysta przyjemność.
Tylko naturalne składniki
Masa kakaowa: minimum 70%.
Miazga kakaowa, cukier puszkowy surowy, MIGDAŁY 20%, masło kakaowe
Informacje dietetyczne
Odpowiedni dla wegan
Zawiera orzechy
Nie zawiera nabiału, alkoholu, glutenu i soi
Wartości odżywcze na 100g:
Energia 2382kj (575kcal)
Tłuszcz 32.7g
w tym nasycone kwasy tłuszczowe 19.9g
Węglowodany 30.7g
w tym cukry 26.2g
Białko 11.3g
Sól 0,02g
Pyszna, ciemna czekolada o zawartości kakao 72%, która swoim smakiem przeniesie Cię do Wenezueli.
Willie doskonale pamięta kiedy ujrzał hacjendę Las Trincheras po raz pierwszy. Tak samo dobrze pamięta, kiedy spróbował ziarna Trinitario. Jego orzechowy smak porwał go do magicznego świata smaku, do którego Willie uwielbia wracać. Czekolada z Wenezueli to bilet, dzięki któremu każdy może wyruszyć w taką podróż.
Składniki:
Zawartość kakao: minimum 72%. Masa kakaowa, masło kakaowe, nierafinowany cukier trzcinowy. Może zawierać śladowe ilości orzechów.
Ciemna czekolada zawierająca 69% kakao z Indonezji. Połączenie gorzkiego smaku ze słodyczą karmelu.
Kakao użyte w tej czekoladzie pochodzi z największej indonezyjskiej wyspy - Jawy. Wysokie temperatury i żyzne wulkaniczne gleby składają się na świetne warunki do upraw. Charakterystyczną cechą tamtejszego kakao są naturalnie występujące nuty toffi.
Składniki:
Zawartość kakao: minimum 69%. Masa kakaowa, masło kakaowe, nierafinowany cukier trzcinowy.
Ciemna czekolada zawierająca aż 70% kakao z Peru. Kompozycja gorzkiego smaku i naturalnych nut rodzynek i śliwek.
Smak rodzynek i śliwek porywa do peruwiańskiej prowincji Morropon, skąd pochodzą ziarna Criollo. Celem Williego jest możliwość odbycia smakowej podróży do danego zakątka świata, dzięki tabliczce czekolady.
Skład:
Zawartość kakao: minimum 70%. Masa kakaowa, masło kakaowe, nierafinowany cukier trzcinowy.
Kilka świetnych składników zostało połączonych w jednym batonie. Słodkie i chrupiące migdały, orzechy nerkowca, karmelowe daktyle i garść malin. W wygodnej formie batona, gotowe do zabrania gdzie tylko chcesz. Tak jak wszystkie produkty Dig, ta przekąska jest organiczna, wegańska i bezglutenowa.
Smakuje jak:
Letni miks do zabrania na szlak.
Idealne na:
Wędrówkę.
Przekąskę po treningu.
Dołek numer 9 na polu golfowym.
Składniki:
Orzechy nerkowca*, migdały* 25%, daktyle*, nektar kokosowy*, proszek z mrożonych malin* 9%, sól morska.
*Ekologiczne
Wartość odżywcza w 100g:
Wartość energetyczna: 451kcal / 1881 kJ
Tłuszcz: 24 g
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 3 g
Węglowodany: 43 g
- w tym cukry: 33 g
Białko: 10 g
Błonnik: 6,4 g
Sól: 0,57 g
Zestaw 5 gorzkich czekolad Willie's Cacao z różnych regionów świata:
- Las Trincheras 72% Venezuelan 50g
- Rio Caribe Gold 72% Venezuelan 50g
- Sambirano 71 Madagascan Gold 50g
- Indonesia Surabaya 69% 50g
- Peru Gold 70% Chulucanas 50g
Świetny na prezent, trafi w gusta każdego miłośnika słodkości!
- Las Trincheras 72% Venezuelan
Pyszna, ciemna czekolada o zawartości kakao 72%, która swoim smakiem przeniesie Cię do Wenezueli.
Willie doskonale pamięta kiedy ujrzał hacjendę Las Trincheras po raz pierwszy. Tak samo dobrze pamięta, kiedy spróbował ziarna Trinitario. Jego orzechowy smak porwał go do magicznego świata smaku, do którego Willie uwielbia wracać. Czekolada z Wenezueli to bilet, dzięki któremu każdy może wyruszyć w taką podróż.
Składniki:
Zawartość kakao: minimum 72%. Masa kakaowa, masło kakaowe, nierafinowany cukier trzcinowy. Może zawierać śladowe ilości orzechów.
Wartości odżywcze:
Wartość energetyczna (100g): 2220kJ / 535kcal
Tłuszcz (100g): 35,6g
W tym kwasy tłuszczowe nasycone (100g): 22,4g
Węglowodany (100g): 40,8g
W tym cukry (100g): 29,9g
Białko (100g): 9g
Sól (100g): <0,1g
- Rio Caribe Gold 72% Venezuelan
Pyszna, ciemna czekolada o zawartości kakao 72% z Wenezueli. Swoim smakiem delikatnie przywodzi nuty kawy i orzechów.
W tej czekoladzie odnajdziesz smak kakao pochodzącego z niewielkiej wioski Rio Caribe, położonej na Wybrzeżu Karaibskim.
Składniki:
Zawartość kakao: minimum 72%. Masa kakaowa, masło kakaowe, nierafinowany cukier trzcinowy. Może zawierać śladowe ilości orzechów.
Wartości odżywcze:
Wartość energetyczna (100g): 2230kJ / 537kcal
Tłuszcz (100g): 34,8g
W tym kwasy tłuszczowe nasycone (100g): 21,1g
Węglowodany (100g): 41,5g
W tym cukry (100g): 28,2g
Białko (100g): 9g
Sól (100g): <0,1g
- Sambirano Gold Madagaskar:
Czekolada zawierająca aż 71% kakao z Madagaskaru - o naturalnych owocowych nutach.
Daj się wciągnąć w wir przygody i przenieś się na brzeg rzeki Sambriano. Nie jedz tej czekolady jeśli nie masz ochoty poczuć smaku lata i świeżych owoców zrywanych prosto z krzaczka!
Składniki:
Zawartość kakao: minimum 71%. Masa kakaowa, masło kakaowe, nierafinowany cukier trzcinowy. Może zawierać śladowe ilości orzechów.
Wartości odżywcze:
Wartość energetyczna (100g): 2410kJ / 582kcal
Tłuszcz (100g): 43,2g
W tym kwasy tłuszczowe nasycone (100g): 25,9g
Węglowodany (100g): 35,5g
W tym cukry (100g): 29,4g
Białko (100g): 8,2g
Sól (100g): <0,1g
- Indonesia Surabaya 69%
Ciemna czekolada zawierająca 69% kakao z Indonezji. Połączenie gorzkiego smaku ze słodyczą karmelu.
Kakao użyte w tej czekoladzie pochodzi z największej indonezyjskiej wyspy - Jawy. Wysokie temperatury i żyzne wulkaniczne gleby składają się na świetne warunki do upraw. Charakterystyczną cechą tamtejszego kakao są naturalnie występujące nuty toffi.
Składniki:
Zawartość kakao: minimum 69%. Masa kakaowa, masło kakaowe, nierafinowany cukier trzcinowy. Może zawierać śladowe ilości orzechów.
Wartości odżywcze:
Wartość energetyczna (100g): 2320kJ / 559kcal
Tłuszcz (100g): 38,4g
W tym kwasy tłuszczowe nasycone (100g): 23,1g
Węglowodany (100g): 39,9g
W tym cukry (100g): 33,1g
Białko (100g): 8,8g
Sól (100g): <0,1g
- Peru Gold 70% Chulucanas
Ciemna czekolada zawierająca aż 70% kakao z Peru. Kompozycja gorzkiego smaku i naturalnych nut rodzynek i śliwek.
Smak rodzynek i śliwek porywa do peruwiańskiej prowincji Morropon, skąd pochodzą ziarna Criollo. Celem Williego jest możliwość odbycia smakowej podróży do danego zakątka świata, dzięki tabliczce czekolady.
Składniki:
Zawartość kakao: minimum 70%. Masa kakaowa, masło kakaowe, nierafinowany cukier trzcinowy. Może zawierać śladowe ilości orzechów.
Wartości odżywcze:
Wartość energetyczna (100g): 2270kJ / 547kcal
Tłuszcz (100g): 39,1g
W tym kwasy tłuszczowe nasycone (100g): 23,6g
Węglowodany (100g): 32,5g
W tym cukry (100g): 30,6g
Białko (100g): 9g
Sól (100g): <0,1g
Willie's Cacao przedstawia nową serię czekolad bez dodatku cukru. Raisin & Hazelnut to wysokiej jakości czekolada z dodatkiem migdałów, rodzynek i orzechów laskowych. Naturalna słodycz bez sztucznych dodatków! Czekolada została wyprodukowana z kakao pochodzącego z Peru.
Składniki: masa kakaowa 47%, rodzynki 27,5%, orzechy laskowe 13,7%, migdały 11,8%.
Sucha masa kakaowa: 100%.
ZAWIERA ORZECHY
Pyszna, ciemna czekolada zawierająca aż 72% kakao, która swoim smakiem przeniesie Cię do Wenezueli.
Willie doskonale pamięta kiedy ujrzał hacjendę Las Trincheras po raz pierwszy. Tak samo dobrze pamięta, kiedy spróbował ziarna Trinitario. Jego orzechowy smak porwał go do magicznego świata smaku, do którego Willie uwielbia wracać. Czekolada z Wenezueli to bilet, dzięki któremu każdy może wyruszyć w taką podróż.
Skład:
Zawartość kakao: minimum 72%. Masa kakaowa, masło kakaowe, nierafinowany cukier trzcinowy.
Pudełko pełne czekoladowych pralinek łączących w sobie orzechy laskowe i gorzką czekoladę najwyższej jakości z solą. Elegancki i smakowity pomysł na prezent!
Rewelacyjne zbalansowana kompozycja słodkich, gorzkich i słonych nut, składająca się wyłącznie z naturalnych składników.
Zawartość kakao w czekoladzie: minimum 70%.
Skład:
Orzechy laskowe 27%, masa kakaowa, nierafinowany cukier trzcinowy, masło kakaowe, kakao w proszku, olej z orzechów laskowych 1%, sól morska 0,1%. Może zawierać mleko. Zawiera orzechy.
Ta strona korzysta z plików cookie, aby zapewnić najlepszą możliwą obsługę. Więcej informacji...