Produkty online
-
Nowości
-
Nasze marki
-
3fe
(10)
-
Able Brewing
(6)
-
Acaia
(25)
-
AeroPress
(15)
-
Alpro
(14)
-
Althaus
(32)
-
AOOMI
(98)
-
Arcaffe
(28)
-
Asobu
(37)
-
Audun Coffee
(26)
-
Autumn Coffee Roasters
(14)
-
Bagdrip
(11)
-
Baratza
(50)
-
Barista & Co
(38)
-
Barista Space
(57)
-
Bean Bros
(5)
-
Bialetti
(181)
-
Blend Tea
(1)
-
Bonanza Coffee
(6)
-
Bras
(1)
-
Brewista
(10)
-
Brita
(6)
-
Brown House & Tea
(32)
-
Bunn
(38)
-
BWT
(15)
-
Caffe Cannizzaro
(5)
-
Caffenation
(19)
-
Cafflano
(11)
-
Casino Mocca
(6)
-
Chemex
(39)
-
Cilia
(7)
-
Clever
(1)
-
COFFEE PLANT
(34)
-
Coffeedesk
(66)
-
Coffeelab
(36)
-
Colonna Coffee
(6)
-
Comandante
(60)
-
Contigo
(24)
-
Craft Coffee Roasters
(9)
-
Dafi
(45)
-
Deseo
(5)
-
Diemme Caffe
(16)
-
Dobra Palarnia Kawy
(10)
-
DomoBar
(1)
-
Doubleshot
(8)
-
Dr. Coffee
(6)
-
Drink Me Chai
(6)
-
Dutch Barista
(9)
-
Dworzysk
(7)
-
Ecostrawz
(2)
-
Espazzola
(3)
-
Espresso Gear
(23)
-
Etno Cafe
(31)
-
Eureka
(56)
-
Father's Coffee
(7)
-
Fellow
(115)
-
Fentimans
(15)
-
Fetco
-
Figa Coffee
(12)
-
Five Elephant
(9)
-
Full Circle
(3)
-
Gaggia
(21)
-
Gardelli Specialty Coffees
(7)
-
GAT
(3)
-
GBG
(3)
-
Glowbeans
(7)
-
Good Coffee
(7)
-
Graef
-
Hard Beans
(43)
-
Hario
(284)
-
HAYB
(114)
-
Heresy
(22)
-
Hi! Coffeedesk
(20)
-
Illy
(15)
-
IMS
(22)
-
Izzo
(7)
-
Java Coffee
(10)
-
Jean Lenoir
(2)
-
Johan & Nystrom
(42)
-
Jura
(54)
-
Just T
(40)
-
Kafar
(10)
-
Kalve
(11)
-
Kambukka
(35)
-
KeepCup
(205)
-
Kimbo
(23)
-
Kofi Brand
(9)
-
Krups
(2)
-
Kruve
(37)
-
Kusmi Tea
(23)
-
KYOTO Coffee Roasters
(10)
-
La Brasiliana
(3)
-
La Cabra
(6)
-
La Marzocco
(17)
-
LaCava
(61)
-
Lavazza
(40)
-
Le Piantagioni del Caffe
(44)
-
Lelit
(20)
-
Long Man Tea
(30)
-
Loveramics
(307)
-
Lucaffe
(10)
-
Lune Tea
(7)
-
Lykke
(18)
-
Mahlkonig
(5)
-
Manufaktura Czekolady
(31)
-
Many Mornings
(6)
-
Melitta
(58)
-
MiiR
(45)
-
Moccamaster
(102)
-
Monbana
(41)
-
Monin
(29)
-
Motta
(123)
-
Mount Caramel
(38)
-
Mount Everest Tea
(24)
-
Natumi
(17)
-
New York
(10)
-
Nivona
(15)
-
Nomad Coffee
(4)
-
Notes Crafters
(5)
-
Nucleus
(2)
-
Nuova Simonelli
(1)
-
Oatly
(8)
-
Odija
(1)
-
Or Tea?
(30)
-
Paper & Tea
(84)
-
Passalacqua
(13)
-
Pellini
(12)
-
Pizca del Mundo
(27)
-
Planetary Design
(6)
-
Porlex
(2)
-
Promac
(6)
-
Pukka
(34)
-
Puqpress
(9)
-
Rancilio
(2)
-
Rebel Kitchen
(1)
-
Rekrow
(1)
-
Rhinowares
(41)
-
Right Side Coffee
-
Rocket Bean
(18)
-
RS5
(2)
-
Rude Health
(7)
-
Saeco
(8)
-
Sage
(22)
-
Savage Coffees
(17)
-
Sencotel
-
SIMPLo
(8)
-
Sloane
(7)
-
Smeg
-
Solberg & Hansen
(62)
-
Sproud
(4)
-
Story Coffee Roasters
(28)
-
T-TE
(17)
-
Taragui
-
Tastea Heaven
(6)
-
Teabag
-
teapigs
(107)
-
Teministeriet
(82)
-
The Barn
(10)
-
The Coffee Collective
(3)
-
The Rinser
(6)
-
Tim Wendelboe
(2)
-
Timemore
(27)
-
Toddy
(18)
-
Tregothnan
(4)
-
Urnex
(35)
-
Vintage Teas
(59)
-
VSSL
(1)
-
VST inc.
(10)
-
WildPower
(17)
-
Wilfa
(26)
-
Willie's Cacao
(36)
-
Wroasters
-
Wunda
-
YOGI TEA
(29)
-
3fe
(10)
-
Kawa
-
Odkryj
-
Rodzaj
- Metoda parzenia
-
Pochodzenie
-
Palarnia
- Marka
-
-
Herbata
-
Odkryj
-
Rodzaj
- Typ
-
- Zaparzacze
- Ekspresy
- Młynki
- Akcesoria
- Dodatki
-
Outlet
Wyniki wyszukiwania
Wyniki wyszukiwania frazy 'bodum'
Filtry
–
1 - 6 produktów z 6 dostępnych
Sortuj według:
Nowość
Bodum BIASCA Ice green tea jug, 1.2l (outlet)
Producent: Bodum
Biasca to naczynie do przygotowywania herbaty na zimno od Bodum. Ten prosty zaparzacz jest doskonałym rozwiązaniem do przygotowania orzeźwiającego napoju na letnie dni!
Przygotowanie herbaty przebiega przy użyciu zimnej wody. Wystarczy wsypać ulubioną herbatę, zalać ją zimną wodą i wstawić butelkę do lodówki. Taki sposób przygotowania zapewnia łagodny i bogaty smak, bez nuty goryczy. Filtr w górnej części butelki zatrzymuje liście w jej wnętrzu, dzięki czemu otrzymujemy klarowny napar. Jednorazowo możesz przygotować około 1,2 litra naparu.
Świetnie sprawdza się także do przygotowywania smakowej wody, do której zamiast herbaty dodajemy ulubione owoce.
Blend Tea - Body & Mind - Herbata 15 torebek
Blend Tea Body & Mind to lekka i aromatyczna chińska zielona herbata z Yunnan, która idealnie komponuje się z pikantnymi aromatami indyjskiej trawy cytrynowej i skórki cytryny. To orzeźwiający blend bogaty w antyoksydanty, stworzony specjalnie po to, by pomóc Ci przywrócić harmonię ciała i umysłu.
AROMAT
Charakterystyczny aromat trawy cytrynowej i cytryny.
WYGLĄD
Charakterystyczne czarne liście herbaty, z żółtymi i niebieskimi płatkami. Czysty bursztynowy napar.
SMAK
Liście trawy cytrynowej i skórka cytryny, z płatkami chabru. Klarowny, żółto-zielony napar.
Składniki: Zielona herbata Chun Mee, skórka cytryny, trawa cytrynowa, chaber.
Blend Tea - Body & Mind - Herbata sypana - Puszka 70g
Blend Tea Body & Mind to lekka i aromatyczna chińska zielona herbata z Yunnan, która idealnie komponuje się z pikantnymi aromatami indyjskiej trawy cytrynowej i skórki cytryny. To orzeźwiający blend bogaty w antyoksydanty, stworzony specjalnie po to, by pomóc Ci przywrócić harmonię ciała i umysłu.
AROMAT
Charakterystyczny aromat trawy cytrynowej i cytryny.
WYGLĄD
Liście trawy cytrynowej i skórka cytryny, z płatkami chabru. Klarowny, żółto-zielony napar.
SMAK
Natychmiast uderza w podniebienie nutą cytryny, ale bez towarzyszącej jej kwasowości, po czym następuje żywa nuta zielonej herbaty. Czyste, zrównoważone, z czystym i orzeźwiającym finiszem.
Sposób parzenia: Łyżeczkę suszu zalej wodą (250 ml) w temperaturze 85°C i parz przez 5 minut.
Składniki: Zielona herbata Chun Mee, skórka cytryny, trawa cytrynowa, chaber
Polecany
Wybór Coffeedesk
PRZELEW MIESIĄCA: The Barn - Kenya Mbokam AA 250g
Data palenia: 19.07.2022
Producent: The Barn
Poznajcie nowy przelew miesiąca! Kawa ziarnista jakości specialty pochodząca z Kenii, wypalona w berlińskiej palarni The Barn. Palona jasno, idealna do ekspresu przelewowego, dripa, Chemexa, AeroPressa, French Pressa, oraz innych alternatywnych metod parzenia. Profil smakowy to nuty śliwek oraz hibiskusa.
Embu to centralne miasto w Kenii, gdzie plantacje prowadzą Arthur i Josephine Mbogoh, którzy od 2018 roku współpracują z The Barn. Produkują ziarno wysokiej jakości. Świadczy o tym nasz filtr miesiąca. Myta Kenia odmiany Sl 28 i Ruiru 11 jest bardzo pełna, ma mnóstwo czerwonych owoców ale o tym za chwilę.
Kraj pochodzenia ziarna: Kenia
Region: Embu
Metoda obróbki: Washed
Odmiana: SL28 & Ruiru 11
Wysokość upraw: 1600 m n.p.m.
PARZENIE:
V60:
19g kawy / 26. Klik Comandante
300g wody / temperatura 96 stopni
Dripper zalewamy na 4 razy. Na początek preinfuzja 70g na 45 sekund, następnie dolewamy 60g wody i czekam do 1:30, następnie dolewamy 70g i czekamy do 2 minut. Finalnie, dolewamy 100g i czekamy aż spadnie całość – ok. 3minut.
W profilu: bardzo gładko. Lekkie body, które z spadkiem temperatury wchodzi na wyższe piętro. Wysoka kwasowość dominująca nad słodyczą. Dżem śliwkowy, czerwona porzeczka, herbata, a w niższej temperaturze wybija się główna nuta hibiskusa.
Coldbrew:
60g kawy / 27. klik Comandante / 1l wody
Maceracja 10-12 godzin
Filtr miesiąca świetnie nadaje się do coldbrew. Nie ma tu większej filozofii, ale są protipy! Trzymaj coldbrew w temperaturze pokojowej, mielenie drobniejsze i krótsza maceracja dają ciekawe efekty. W smaku wyczuwalne przyjemne porzeczki, wiśnie oraz hibiskus.
Kawa miesiąca
Na każdy miesiąc wybieramy dla Was specjalne ziarna i oznaczamy je kawą miesiąca, w wersji dedykowanej do espresso lub do metod przelewowych. Wybierając kawę miesiąca bezpośrednio współpracujemy z palarniami, by dostarczyć Wam ziarna o najwyższej jakości, ciekawym smaku, świeżym wypale, no i w wyjątkowej cenie. Każdą kawę dokładnie testujemy w różnych metodach parzenia i we współpracy opisujemy jak najbardziej szczegółowo, dostarczając Wam polecane przepisy i dogłębną historię ziaren.
Pragniemy w ten sposób przybliżyć Wam ziarna jakości speciality i sprawić, że poznacie różne naturalne smaki kawy. A tym samym kawa wysokiej jakości zagości w Waszych domach na stałe. Przekonajcie się sami co przygotowaliśmy dla Was w tym miesiącu!
Five Elephant - Rwanda Gakenke Bumbogo Filter 250g
Data palenia: 06.07.2022
Producent: Five Elephant
Kawa ziarnista jakości specialty pochodząca z Rwandy, wypalona przez berlińską palarnię Five Elephant. Palona jasno, idealna do ekspresu przelewowego, dripa, Chemexa, AeroPressa, French Pressa, oraz innych alternatywnych metod parzenia. W smaku wyczuwalne są nuty marcepanu, kwiatów pomarańczy i kakao.
Kraj pochodzenia ziarna: Rwanda
Region: Gakenke
Farma: Bumbogo
Położenie uprawy: 1650 - 1850 m n.p.m.
Odmiana: Red Bourbon
Metoda obróbki: Natural
3fe - El Salvador Las Brumas Omniroast 250g
Data palenia: 29.04.2022
Producent: 3fe
Kawa ziarnista jakości specialty pochodząca z Salwadoru, wypalona w irlandzkiej palarni 3fe (Third Floor Espresso). Palona w średnim stopniu, przeznaczona zarówno do przelewowych metod parzenia, jak i do espresso. W smaku wyczuwalne są nuty grejpfruta, śliwki i ciemnej czekolady.
Kraj: Salwador
Region: Sonsonate
Producent: Ernesto Menendez
Odmiana: SL28
Metoda obróbki: Washed

French Press – parzenie kawy w zaparzaczu. Wciąż kochana klasyka.
Autor: Marcin Rzońca
Data publikacji:
22.05.2017
French Press – bardzo charakterystyczne i bardzo proste urządzenie do parzenia kawy. Mnóstwo osób, które szukają lepszego sposobu na czarny napój, wybierają właśnie tę metodę. Dlaczego i czy warto ją…

Test spieniaczy do mleka – jaki wybrać? Ręczny czy elektryczny? I jak ich używać?
Autor: Paweł Krysiński
Data publikacji:
17.06.2019
Delikatna pianka, a na niej piękny latte art… To marzenie każdego miłośnika cappuccino. Jak uraczyć się takim cudem w domu? Niezbędny będzie spieniacz do mleka! Jaki jednak wybrać i jak…