Kawa ziarnista Pellini N°4 Crema Tradizionale to wspaniałe połączenie ziaren arabiki i robusty. Kawa jest starannie wypalona we włoskim klasycznym stylu. Idealna do kawiarki lub ekspresu. W jej smaku można wyczuć nuty ciemnej czekolady i lukrecji.Bardzo intensywny aromat i charakterystyczny wyrazisty smak.
Brown House & Tea Black Tea & Rose powstała w tradycyjny chiński sposób aromatyzowania herbaty świeżymi kwiatami. Liście herbaty leżakują ze świeżymi kwiatami róży i przejmują ich olejki eteryczne. Ponad to zarówna kwiaty jak i herbata rosną w tym samym bio ogrodzie, dlatego ich smaki tak idealnie się łączą i przenikają. Napar ma niesamowicie intensywny różany smak, nie do podrobienia.Zarówno herbata jak i kwiaty róży rosną w tym samym ogrodzie – Da Zhang Shan w Chinach. Liście herbaty poddawane są fermentacji w formie „mini sauny”, wtedy skrobia zamienia się w cukier, a herbata zyskuje delikatnie słodką nutę. Następnie liście herbaty okładane są świeżymi kwiatami róży i leżakują razem, by przejąć różane olejki eteryczne. Herbata zyskuje niesamowity różany smak i zapach.Zbiór: wiosna – lato 2022Liść: FOPHerbata: BIO Congou Superior / Qi Men Gong FuPłatki róży: róża chińska congouPochodzenie: ogród Da Zhang Shan / ChinyProdukcja: tradycyjna aromatyzacja świeżymi kwiatamiBadania potencjału antyoksydayjnego: polifenole (mg/L) 103, 7, ABTS(%) 99E ,1, witamina C (mg/100ml) 57,4.Składniki: czarna herbata congou superior*, płatki róży** z uprawy ekologicznejBEZ AROMATÓWWięcej o naturalnym aromatyzowaniu herbaty możesz przeczytać na naszym blogu: BLOG.
Gran Caffè to mieszanka kaw ziarnistych, w której skład wchodzą wyłącznie kawy odmiany Arabica z plantacji Ameryki Środkowej i Południowej, Afryki i Azji. Palona w średnim stopniu, sprawdzi się doskonale do ekspresów ciśnieniowych i kawiarek. W jej smaku można wyczuć nuty kakao, migdałów, rumu i wiśni.Obróbka: Natural / Washed
BIOLOGICO to organiczna kawa ziarnista o ciemnym profilu palenia od Caffe New York. Pozycja obowiązkowa dla każdego smakosza kawy, który ceni sobie jakość kawowych ziaren.Ziarna, które składają sie na to espresso były kultywowane przez rdzenne społeczności w Ameryce Środkowej i Południowej. Kawowiec uprawiany jest między 1000 a 2000 metrów nad poziomem morza. Nie wykorzystuje się przy tym żadnych substancji syntetycznych, jedynie naturalnego nawozu. Te praktyki przekazywane są z pokolenia na pokolenie, a cały proces odbywa się przy zachowaniu szacunku wobec przyrody.
Bordeaux to mieszanka 80% arabiki i 20% robusty pochodzących z Ameryki Południowej i Azji, Palona w średnim stopniu, sprawdzi się doskonale do ekspresów ciśnieniowych i kawiarek. W jej smaku można wyczuć nuty suszonych owoców, czekolady i amaretto.Obróbka: Natural / Washed
Pukka to seria organicznych herbat i ziół, stworzona w Wielkiej Brytanii. Każde opakowanie zawiera 20 oddzielnych saszetek, w których kryją się torebki z herbatą - biodegradowalne, wykonane z dbałością o środowisko.
Czas na detoks! To najlepsza organiczna mieszanka, która pozwoli twojemu ciału na pełną odnowę i oczyszczenie. Garść słodkiego anyżu i kruchego kopru zadziała na twoje zmysły jak pobudka, aromatyczny kardamon i korzeń lukrecji to najlepszy sposób na oczyszczenie.
Wszystkie herbaty Pukka zawierają najwyższej jakości ekologiczne składniki. W połączeniu z wiedzą specjalistów z zespołu Pukka, przekłada się to na doskonałe kompozycje smaków i aromatów.
Sposób przygotowania: Zaparzaj co najmniej 5 minut świeżo zagotowaną wodą.
Składniki: nasiona anyżu (42,5%), nasiona kopru włoskiego (22,5%), nasiona kardamonu (15%), korzeń lukrecji, nasiona kolendry, korzeń kurkumy.
Kawa ziarnista jakości specialty z Etiopii, wypalana przez cenioną włoską palarnię Le Piantagioni del Caffè. Ciemno palona, sprawdzi się w ekspresach ciśnieniowych i kawiarkach. W jej smaku pojawiają się nuty czereśni j jagód.Kraj pochodzenia ziarna: EtiopiaRegion: SidamoMetoda obróbki: NaturalOdmiana: HeirloomWysokość upraw: 1950 m n.p.m.Ocena w cuppingu: 86 / 100 pkt.
Flagowa mieszanka kaw ziarnistych jakości specialty pochodzących z Brazylii i Kolumbii, wypalona przez łotewską palarnię Rocket Bean. Palona w średnim stopniu, przeznaczona do espresso - doskonale sprawdzi się w ekspresach ciśnieniowych i kawiarkach. W jej smaku pojawiają się naturalne nuty przypominające kakao, pomelo, słód, wanilię i karmelizowane jabłka.Kraj pochodzenia ziarna: Brazylia / KolumbiaRegion: Chalchamayo / El MangoMetoda obróbki: Natural / WashedPołożenie upraw: 1200 - 1800 m n.p.m.
Pukka to seria organicznych herbat i ziół, stworzona w Wielkiej Brytanii. Każde opakowanie zawiera 20 oddzielnych saszetek, w których kryją się torebki z herbatą - biodegradowalne, wykonane z dbałością o środowisko.Przedstawiamy szmaragdowy proszek Matcha – nasz magiczny składnik wymieszany z trzema herbatami, których pozyskane metodą Fair Trade całe liście znajdziesz w swojej herbacie: chińska Sencha, indyjska Oothu i Wietnamska Suoi Gang.Wszystkie herbaty Pukka zawierają najwyższej jakości ekologiczne składniki. W połączeniu z wiedzą specjalistów z zespołu Pukka, przekłada się to na doskonałe kompozycje smaków i aromatów.Sposób przygotowania: Zaparzaj do 3 minut świeżo zagotowaną wodą.Składniki: encha zielona herbata (34%), zielona herbata Oothu (32%), zielona herbata Suoi Gang (32%), sproszkowana Matcha (Jejo do Garucha) (2%)100% składników pochodzi z ekologicznych zrównoważonych upraw.
Kawa ziarnista jakości specialty pochodząca z Gwatemali, wypalona we włoskiej palarni Le Piantagioni del Caffè. Jasno palona, idealna do ekspresu przelewowego, dripa, Chemexa, AeroPressa, French Pressa, oraz innych alternatywnych metod parzenia. W jej smaku wyczuwalne są nuty czekolady, truskawki i cytryny.Kraj pochodzenia ziarna: GwatemalaRegion: AntiguaFarma: Finca GasconMetoda obróbki: AnaerobicOdmiana: BourbonWysokość upraw: 1700 - 2080 m n.p.m.Ocena w cuppingu: 87 / 100 pkt.
Bezkofeinowa kawa jakości speciality w kapsułkach, wypalona we włoskiej palarni Giovannacci Caffe. Doskonała dla miłośników bezkofeinowych kaw.Kapsułki są kompatybilne z domowymi ekspresami Nespresso®. Opakowanie zawiera 25 kapsułek.
Pukka to seria organicznych herbat i ziół, stworzona w Wielkiej Brytanii. Każde opakowanie zawiera 20 oddzielnych saszetek, w których kryją się torebki z herbatą - biodegradowalne, wykonane z dbałością o środowisko.
Cleanse to ekologiczna herbata, która oczyści twój organizm. Zawiera w sobie takie zioła jak liść pokrzywy Fair Wild, korzeń mniszka lekarskiego, nasiona kopru, jak i mięte oraz aloes.
Wszystkie herbaty Pukka zawierają najwyższej jakości ekologiczne składniki. W połączeniu z wiedzą specjalistów z zespołu Pukka, przekłada się to na doskonałe kompozycje smaków i aromatów.
Sposób przygotowania: Zaparzaj co najmniej 5 minut świeżo zagotowaną wodą.
Składniki: liść pokrzywy (40%),mięta pieprzowa (25%), nasiona kopru włoskiego (25%), korzeń mniszka lekarskiego, korzeń lukrecji, liść aloesu (skoncentrowany naturalny ekstrakt).
Pukka to seria organicznych herbat i ziół, stworzona w Wielkiej Brytanii. Każde opakowanie zawiera 20 oddzielnych saszetek, w których kryją się torebki z herbatą - biodegradowalne, wykonane z dbałością o środowisko.
Rozgrzewająca mieszanka złotego galangalu, kurkumy i imbiru. Filiżanka tej cudownie rozgrzewającej mieszanki pozwoli Ci odżyć na nowo.
Wszystkie herbaty Pukka zawierają najwyższej jakości ekologiczne składniki. W połączeniu z wiedzą specjalistów z zespołu Pukka, przekłada się to na doskonałe kompozycje smaków i aromatów.
Sposób przygotowania: Zaparzaj co najmniej 5 minut świeżo zagotowaną wodą.
Składniki: Korzeń imbiru (52%) korzeń galangal (28%), korzeń lukrecji, korzeń kurkumy (4%).
16% składników z certyfikatem FairWild.
20% składników z certyfikatem FairTrade.
Bez kofeiny, 100% składników pochodzi z ekologicznych zrównoważonych upraw.
Pukka to seria organicznych herbat i ziół, stworzona w Wielkiej Brytanii. Każde opakowanie zawiera 20 oddzielnych saszetek, w których kryją się torebki z herbatą - biodegradowalne, wykonane z dbałością o środowisko.
Naturalne połączenie dzikich jabłek, cynamonu, imbiru, ostrych goździków i słodkiej pomarańczy. Ten napar pomoe Ci się zrelaksować o każdej porze dnia.
Wszystkie herbaty Pukka zawierają najwyższej jakości ekologiczne składniki. W połączeniu z wiedzą specjalistów z zespołu Pukka, przekłada się to na doskonałe kompozycje smaków i aromatów.
Sposób przygotowania: Zaparzaj co najmniej 5 minut świeżo zagotowaną wodą.
Składniki: Kora cynamonu (28%), korzeń lukrecji, korzeń imbiru (14%), skórka pomarańczy, kwiat rumianku, dzikie jabłko (6%), kardamon, aromat olejku pomarańczowego, pąki kwiatów goździkowca.
16% składników z certyfikatem FairWild.
44% składników z certyfikatem FairTrade.
Bez kofeiny, 100% składników pochodzi z ekologicznych zrównoważonych upraw.
BIOLOGICO to organiczna mielona kawa o ciemnym profilu palenia od Caffe New York. Pozycja obowiązkowa dla każdego smakosza kawy, który ceni sobie jakość kawowych ziaren.Mielone kawowe ziarna, które składają sie na to espresso były kultywowane przez rdzenne społeczności w Ameryce Środkowej i Południowej. Kawowiec uprawiany jest między 1000 a 2000 metrów nad poziomem morza. Nie wykorzystuje się przy tym żadnych substancji syntetycznych, jedynie naturalnego nawozu. Te praktyki przekazywane są z pokolenia na pokolenie, a cały proces odbywa się przy zachowaniu szacunku wobec przyrody.
Kawa ziarnista jakości specialty pochodząca z Kenii, wypalona przez MAMAM. Palona w średnim stopniu, idealna do ekspresu ciśnieniowego i kawiarki. W jej smaku pojawiają się nuty zbliżone do pigwy, marakui i karmelu.Kraj pochodzenia ziaren: KeniaRegion: KirinyagaOdmiana: SL28, SL34, Ruiru 11Metoda obróbki: WashedPołożenie upraw: 1700 m n.p.m.
Kawa ziarnista jakości specialty pochodząca z Etiopii i Brazylii, wypalona w polskiej palarni COFFEE PLANT. Palona w średnim stopniu, sprawdzi się w ekspresach ciśnieniowych i kawiarkach. W smaku wyczuwalne są nuty słodkiej truskawki, czekolady, maliny i róży.Kraj pochodzenia ziarna: Brazylia, EtiopiaMetoda obróbki: NaturalOdmiana: Yellow Bourbon, JarcSMAKEspresso z owocowych ziaren często charakteryzuje się lekkim profilem, a jego gęstość pozostawia wiele do życzenia. Inaczej jest ze Smooth Sweet. Blend Brazylii i Etiopii doskonale harmonizuje w słodkim, czekoladowym smaku, przełamanym intensywnym aromatem. Gęstość i charakter pozostają na swoim miejscu, a aby poczuć naturę owocu kawowca, w nosie pojawia się delikatny aromat malinowy, z subtelnymi nutami różanymi. Na podniebieniu odczuwamy słodycz typową dla Brazylii, ale pojawia się także lekka kwasowość czerwonych owoców, która doskonale uzupełnia całość. Etiopska kawa o obróbce naturalnej nie pozbawia tej słodyczy, lecz pięknie ją podkreśla swoim konfiturowym charakterem.OBRÓBKAEtiopia w blendzie Smooth Sweet pochodzi z regionu Guji, gdzie kawa jest obrabiana metodą Natural. Podczas suszenia miąższ owoców fermentuje, co pozwala na wydobycie naturalnych cukrów i aromatów. Proces fermentacji znacząco wpływa na ostateczny profil smakowy kawy, nadając jej unikalne nuty owocowe. Produkcja kawy specialty w stacji myjącej w regionie Guji to skomplikowany i dokładny proces, łączący tradycję z nowoczesnymi technikami. Dzięki staranności na każdym etapie, kawa z Guji zyskuje uznanie na międzynarodowej scenie kawowej. Jej renoma i wyjątkowy smak sprawiają, że doskonale łączy się z brazylijską Arabiką w Smooth Sweet.PLANTACJALot A odnosi się do pierwszego i najlepszego zbioru kawy, w którym zbierane są tylko dojrzałe owoce. Zbieracze są odpowiednio szkoleni, aby wybierać wyłącznie te owoce, które są w idealnym stanie, co znacząco wpływa na jakość kawy. W Smooth Sweet obok brazylijskiej odmiany Yellow Bourbon znajduje się również etiopska kawa, pochodząca z odmiany botanicznej JARC. Odmiana ta jest efektem badań prowadzonych przez Centrum Badawcze Kawy w Jimma (JARC - Jimma Agricultural Research Center) w Etiopii. Badania, które rozpoczęły się w latach 70. i 80. XX wieku, miały na celu opracowanie odmian kawy o lepszej jakości oraz większej odporności na choroby.
Lykke Jooibos to organiczny rooibos z trawą cytrynową, werbeną i czerwoną pomarańczą. Jest jak kojący dotyk i trafiony komplement.
Bez kofeiny!
Herbaty są pakowane w biodegradowalną siateczkę wykonaną z kukurydzy. Pudełko, w którym znajduje się torebka herbaty, wykonana jest z papieru z barierą na bazie laktozy, co sprawia, że całe opakowanie jest biodegradowalne.
Składniki: Rooibos* (chronione oznaczenie geograficzne), trawa cytrynowa, suszony miąższ pomarańczy*, liście werbeny cytrynowej* (5%), naturalny aromat pomarańczowy, olejek pomarańczowy*, olejek mandarynkowy*. *Organiczne.
Opakowanie 20 x 2,5g.
JKawa New York XXXX to doskonała kompozycja najlepszych ziaren arabiki pochodzących z Kostaryki, Kolumbii i Kenii.W skład blendu wchodzą ziarna jednej z najdroższych kaw na świecie czyli Jamaica Blue Mountain oraz indonezyjskiej robusty. Jest to kawa mocna w smaku i pięknej cremie.Skład 80% arabika (w tym 5% Jamaica Blue Mountain) i 20% ziaren robusty.Kawa ziarnista, o średniej zawartości kofeiny.
Leaf Liturgy The Sun Eternal to liściasta zielona herbata typu Sencha. Krzewy herbaciane wykorzystywane do produkcji tej herbaty uprawiane są na tzw. polach "Red En" (czyli ogród pod gołym niebem) i przez całą fazę wzrostu wystawione są na działanie promieni słonecznych. Wybór tej senchy jest wynikiem wielu testów.Ta herbata to samo zdrowie. Superfood, który pomaga nawodnić organizm, oczyszcza z toksyn, opóźnia procesy starzenia, pomaga walczyć ze skutkami stresu, wspiera odchudzanie, a nawet dodaje energii. Jest to świetny wybór dla osób szukających alternatywy dla kawy. Sencha o poranku obudzi Cię równie skutecznie. Jest także świetna do parzenia metodą cold brew.Charakter: świeży, wyrazisty, długotrwałyPołożenie upraw: 100 - 200 m n.p.m.Napar: Przezroczysty, żółtyLiście: Zielone, płaskie, wąskieSposób parzenia:1,5 łyżeczki na kubek13g na litr wodyTemperatura wody: 80°CCzas parzenia: I - 2 minuty, II - 3 minutySkładniki: zielona herbata Sencha.Leaf Liturgy to herbaty specialty z liści z wyższych części gałązek - bez goryczy, o szerokim wachlarzu niezwykłych smaków. Wszystkie pochodzą z upraw ekologicznych i są zamknięte w piękne opakowania wielorazowe.
Mieszanka kaw ziarnistych wypalana przez Corsini. Palona w średnim stopniu, sprawdzi się doskonale do ekspresów ciśnieniowych i kawiarek. Mieszanka chętnie podawana jako kawa śniadaniowa. W jej smaku można wyczuć nuty czekolady, wanilii i karmelu.
Alpaca Blend to mieszanka kaw jakości specialty stworzona przez polską palarnię Hard Beans. Ziarno jest palone w średnim stopniu pod espresso - doskonała do ekspresów ciśnieniowych i kawiarek. Blend skłąda się z ziarna z Brazylii,Gwatemali i Etiopii. Owocowa i słodka, o wyróżniających się nutach czarnej herbaty, migdałów i grejpfruta.Kraj pochodzenia ziarna: Brazylia, Gwatemala, EtiopiaRegion: Campo das Vertentes, Santa Barbara Mario Recinos, Sidama Daye BensaObróbka: Natural, WashedOdmiana: Caturra, Catuai, Heirloom, Acaia, Mundo Novo, Yellow Catucai
Kawa ziarnista jakości specialty pochodząca z Kolumbii, wypalona w polskiej palarni COFFEE PLANT. Palona w średnim stopniu, sprawdzi się w ekspresach ciśnieniowych i kawiarkach. W smaku wyczuwalne są nuty dojrzałych czereśni i mlecznej czekolady z winną kwasowością.Kraj pochodzenia kawy: KolumbiaRegion: HuilaOdmiana: CaturraMetoda obróbki: WashedPołożenie upraw: 1600 m n.p.m.SMAKEspresso słodkie, gęste, o zakręconym charakterze? Taka jest Kolumbia Finca Los Robles. Bogata kwasowość, przypominająca czerwone wino i dojrzałą czereśnię, jest wyrazista, ale nie dominująca. Ziarno jest arcysłodkie, a jego profil bardziej przypomina mleczną czekoladę niż wiele klasycznych słodkich ziaren. Ta laktozowa doskonałość i orzeźwiający charakter kawy przypominają nam, jak bogate potrafią być kawy kolumbijskie. Bogate na tyle, że ich profil jest satysfakcjonujący już w samym espresso, co sprawia, że można skusić się na użycie jego słodkiego charakteru w kawach mlecznych.OBRÓBKAObróbka kawy specialty w Kolumbii, zwłaszcza w regionie Huila, jest niezwykle staranna i oparta na tradycyjnych metodach, które podkreślają unikalne cechy ziaren. Huila jest znana z doskonałych warunków do uprawy kawy, dzięki wulkanicznej glebie i korzystnemu klimatowi. Owoce kawy Finca Los Robles są najpierw namaczane, a następnie miąższ jest usuwany, po czym ziarna fermentują w wodzie. Ten proces podkreśla czystość smaku i kwasowość, co jest charakterystyczne dla wielu kaw z tej metody obróbki.PLANTACJAStan Huila znajduje się w południowej części Kolumbii. To miejsce, w którym Andy tworzą węzeł. Tutaj trzy kordylery dzielą się na zachodnią, centralną i wschodnią, które sięgają północnej Kolumbii. Między wschodnią a centralną kordylery przepływa rzeka Magdalena, prowadząca w kierunku wybrzeża karaibskiego. Między centralnymi a zachodnimi łańcuchami górskimi znajduje się rzeka Cauca, która wpada do rzeki Magdalena na równinach karaibskich. Gleba w tym obszarze jest wulkaniczna, co czyni ją idealną do uprawy kawy wysokiej jakości. Dzięki lokalizacji geograficznej w pobliżu równika różnice między porami roku w Kolumbii są niewielkie.PARZENIEEspresso z Kolumbii Finca Los Robles posiada bardzo przyjemną, winną kwasowość. Warto je zaparzyć tak, aby główny, słodki profil dominował, a owoce tylko go dopełniały. 18 g kawy zaparz do finalnej objętości 39 g espresso. Minimalne zmniejszenie body i zwiększenie ekstrakcji dzięki większej proporcji pozwoli podkreślić smak kawy.
Kawa ziarnista jakości specialty pochodząca z Kolumbii, wypalona przez słowacką palarnię Kavoholik. Palona jasno, idealna do ekspresu przelewowego, dripa, Chemexa, AeroPressa, French Pressa, oraz innych alternatywnych metod parzenia. W smaku wyczuwalne są nuty trzciny cukrowej, czerwonych owoców i trawy cytrynowej.Kraj pochodzenia kawy: KolumbiaFarma: SatusMetoda obróbki: WashedOdmiana: GeshaPołożenie upraw: 1500 - 1600 m n.p.m.
Mieszanka wysokiej jakości ziarna arabiki oraz indyjskiej robusty, wypalana w warszawskiej HAYB. W paczce znajdziesz ziarno z Brazylii i Indii. Kawa palona w ciemnym stopniu - we Włoskim stylu, sprawdzi się pod espresso i do kawiarek. Po zaparzeniu jest gęsta i kremowa, o nutach gorzkiej czekolady, orzechów i melasy. Doskonała zarówno dla miłośników czarnych kaw, jak i napojów mlecznych. Mieszanka składa się z kaw:- Brazylia Cerrado (80%)- Indie Parchment (20%)Opinia roastera:To klasyka w czystym wydaniu,we włoskim stylu, dla kawowych tradycjonalistów.Polecamy jako mocne espresso lub bazę do kaw mlecznych. Dużo ciemnej czekolady, prażonych orzechów, melasy. To gęsta, słodka, mocna i wyrazista kawa! Ideał dla tych, co nie lubią kwasowości w kawie.O palarni:HAYB to warszawska palarnia kawy speciality, która robi swoją robotę porządnie i z uśmiechem - lubią kawę, coś o niej wiedzą, robią ją - wyobrażacie sobie lepszy układ? Chodzi o to, żeby smakowało bez czarów, dlatego ich motto to Effortless Speciality. Wśród kaw HAYB znajdziesz jedynie ziarno jakości speciality, zarówno pod przelewowe metody parzenia, jak i pod espresso, single oraz blendy.
Mieszanka ziaren arabiki z Ameryki Środkowej i Południowej (Brazylia, Kostaryka, Salwador, Peru) oraz robusty z Wietnamu i Indii, wypalona we wrocławskiej palarni KYOTO Coffee Roasters. Palona w ciemnym stopniu, ideana do ekspresu ciśnieniowego i kawiarki. Kawa o niskiej kwasowości polecana wielbicielom klasycznego, włoskiego espresso obfitującego w bogatą cremę. Znajdziemy w niej wyraźne akcenty gorzkiej czekolady, orzechów włoskich, karmelu i marcepanu.
Bezkofeinowa kawa ziarnista jakości specialty pochodząca z Kolumbii, wypalona w polskiej palarni COFFEE PLANT. Palona w średnim stopniu, sprawdzi się w ekspresach ciśnieniowych i kawiarkach. W smaku wyczuwalne są nuty śliwki, czekolady i karmelu.Kraj pochodzenia kawy: KolumbiaRegion: TolimaOdmiana: Caturra, CastilloMetoda obróbki: Sugarcane WashedKolumbia Planadas została poddana procesowi Sugarcane, który polega na zmniejszeniu zawartości kofeiny. Ziarna najpierw poddawane są parowaniu pod niskim ciśnieniem, następnie nawilżają się gorącą wodą. Po nawilżeniu kawa jest myta rozpuszczalnikiem octanu etylu (EA), pozyskiwanym naturalnie z fermentacji trzciny cukrowej. Gdy zawartość kofeiny osiągnie pożądany poziom, ziarna są czyszczone i suszone do odpowiedniej wilgotności.
Kawa ziarnista jakości specialty pochodząca z Niakragui, wypalona w czeskiej palarni Father's Coffee. Palona jasno, idealna do ekspresu przelewowego, dripa, Chemexa, AeroPressa oraz innych alternatywnych metod parzenia. W smaku wyczuwalne sąnuty orzechów laskowych, śliwek, czarnej herbaty i czekolady.Kraj pochodzenia ziarna: NikaraguaRegion: Nueva SegoviaFarma: La EsperanzaProducent: Carlos Alexander López PastranaMetoda obróbki: WashedOdmiana: Red CatuaiPołożenie upraw: 1650 m n. p. m.
Kawa ziarnista jakości specialty pochodząca z Salwadoru, wypalona w czeskiej palarni Father's Coffee. Palona jasno, idealna do ekspresu przelewowego, dripa, Chemexa, AeroPressa oraz innych alternatywnych metod parzenia. W smaku wyczuwalne sąnuty żółtego kiwi, daktyli i kakao.Kraj pochodzenia ziarna: SalwadorRegion: Calzontes ArribaFarma: La ReformaProducent: Rodzina AlvarezMetoda obróbki: NaturalOdmiana: SL28Położenie upraw: 1300 - 1400 m n. p. m.
Mieszanka wysokiej jakości ziarna arabiki oraz indyjskiej robusty, wypalana w warszawskiej HAYB. W paczce znajdziesz ziarno z Brazylii i Indii. Kawa palona w ciemnym stopniu - we Włoskim stylu, sprawdzi się pod espresso i do kawiarek. Po zaparzeniu jest gęsta i kremowa, o nutach gorzkiej czekolady, orzechów i melasy. Doskonała zarówno dla miłośników czarnych kaw, jak i napojów mlecznych. Mieszanka składa się z kaw:- Brazylia Cerrado (80%)- Indie Parchment (20%)Opinia roastera:To klasyka w czystym wydaniu,we włoskim stylu, dla kawowych tradycjonalistów.Polecamy jako mocne espresso lub bazę do kaw mlecznych. Dużo ciemnej czekolady, prażonych orzechów, melasy. To gęsta, słodka, mocna i wyrazista kawa! Ideał dla tych, co nie lubią kwasowości w kawie.O palarni:HAYB to warszawska palarnia kawy speciality, która robi swoją robotę porządnie i z uśmiechem - lubią kawę, coś o niej wiedzą, robią ją - wyobrażacie sobie lepszy układ? Chodzi o to, żeby smakowało bez czarów, dlatego ich motto to Effortless Speciality. Wśród kaw HAYB znajdziesz jedynie ziarno jakości speciality, zarówno pod przelewowe metody parzenia, jak i pod espresso, single oraz blendy.
Kawa ziarnista jakości specialty pochodząca z Kolumbii, wypalona przez Instytut Kawy. Palona jasno, idealna do ekspresu przelewowego, dripa, Chemexa, AeroPressa, French Pressa, oraz innych alternatywnych metod parzenia. W jej smaku pojawiają się nuty zbliżone do białego winogrona, wiśni, żurawiny i mlecznej czekolady.Kraj pochodzenia ziaren: KolumbiaRegion: Circasia, QuindioOdmiana: Tabi RoigoMetoda obróbki: Natural AnaerobicPołożenie upraw: 1570 m n.p.m.
Pukka to seria organicznych herbat i ziół, stworzona w Wielkiej Brytanii. Każde opakowanie zawiera 20 oddzielnych saszetek, w których kryją się torebki z herbatą - biodegradowalne, wykonane z dbałością o środowisko.Szmaragdowa matcha z zieloną senchą unoszona na skrzydłach czerwonego żeń-szenia a do tego odrobina magii limonkowej tulsi. Dodatek trawy cytrynowj, imbiru i lukrecji czyni ją jeszcze bardziej aromatyczną.Wszystkie herbaty Pukka zawierają najwyższej jakości ekologiczne składniki. W połączeniu z wiedzą specjalistów z zespołu Pukka, przekłada się to na doskonałe kompozycje smaków i aromatów.Sposób przygotowania: Zaparzaj do 15 minut świeżo zagotowaną wodą.Składniki: Liście koreańskiej zielonej herbaty Sencha (50%), trawa cytrynowa, korzeń imbiru, korzeń lukrecji, cytrynowy liść tulsi, olejek z trawy cytrynowej, sproszkowana matcha (Jejo do Garucha) (2%), korzeń żeń-szenia (2%).10% składników z certyfikatem FairWild.20% składników z certyfikatem FairTrade.100% składników pochodzi z ekologicznych zrównoważonych upraw.
Mieszanka kaw ziarnistych pochodzących z Brazylii, Peru i Hondurasu, wypalona w warszawskiej palarni SIMPLo. Palona w średnim stopniu, przeznaczona do espresso - doskonale sprawdzi się w ekspresach ciśnieniowych i kawiarkach. W smaku można wyczuć nuty żółtej śliwki, marcepanu i czekolady.Kraj pochodzenia kawy: Brazylia, Peru, HondurasMetoda obróbki: Natural/Washed
Najniższa cena: 154,00 zł
Ta strona korzysta z plików cookie, aby zapewnić najlepszą możliwą obsługę. Więcej informacji...