Przejdź do strony głównej
Twoja lista życzeń
Rozwiń
Brak produktów.
Porozmawiaj z nami
Jesteśmy do dyspozycji od poniedziałku do piątku od 8 do 16.
Zadzwoń! Uzyskasz odpowiedź od razu!+48 730 88 25 25Zadzwoń! Uzyskasz odpowiedź od razu!
+48 730 88 25 25
Wolisz pisać? Czekamy na maila!sklep@coffeedesk.plWolisz pisać? Czekamy na maila!
[email protected]
Odwiedź nasze kawiarnie:Kołobrzeg, ul. Mazowiecka 24Warszawa, ul. Wilcza 42Odwiedź nasze kawiarnie:
Kołobrzeg, ul. Mazowiecka 24
Warszawa, ul. Wilcza 42
Nowości
Nasze marki
Kawa
Herbata
Ekspresy
Młynki
Zaparzacze
Akcesoria
Dodatki
Promocje
Nowości
Najświeższe kawy Ziarna z polskich palarni Kawowe smaczki Kawowi ulubieńcy Nowa palarnia MAMAM
Najświeższe kawy
Najświeższe kawy
Ziarna z polskich palarni
Ziarna z polskich palarni
Kawowe smaczki
Kawowe smaczki
Kawowi ulubieńcy 2022
Kawowi ulubieńcy 2022
Palarnia MAMAM
Palarnia MAMAM
3fe Able Brewing Acaia AeroPress Alpro Althaus AOOMI Arcaffe Asobu Audun Coffee Bagdrip Baratza Barista & Co Barista Space Bean Bros
Bialetti Blend Tea Bonanza Coffee Brewista Brita Brown House & Tea Bunn BWT By.herbs Caffenation Cafflano Casino Mocca Chemex Cilia Clever
COFFEE PLANT Coffeedesk Coffeelab Colonna Coffee Comandante Contigo Craft Coffee Roasters Dafi Diemme Caffe Dobra Palarnia Kawy DomoBar Doubleshot Dr. Coffee Drink Me Chai Dutch Barista
Dworzysk Ecostrawz Espazzola Espresso Gear Etno Cafe Eureka Father's Coffee Fellow Fentimans Figa Coffee Five Elephant Full Circle Gaggia Gardelli Specialty Coffees GAT GBG
Glowbeans Good Coffee Graef Hard Beans Hario HAYB Heresy Hi! Coffeedesk Illy IMS Izzo Java Coffee Jean Lenoir Johan & Nystrom Jura Just T Kafar
Kalve KeepCup Kimbo Kofi Brand Krups Kruve Kusmi Tea KYOTO Coffee Roasters La Cabra La Marzocco LaCava Lavazza Le Piantagioni del Caffe Lelit Long Man Tea
Loveramics Lucaffe Lune Tea Lykke Mahlkonig MAMAM Melitta MiiR Moccamaster Monbana Monin Morning Motta Mount Caramel Mount Everest Tea Natumi New York Nivona
Nomad Coffee Oatly Or Tea? Paper & Tea Passalacqua Pellini Pizca del Mundo Planetary Design Porlex Promac Pukka Puqpress Rancilio Rebel Kitchen
Rekrow Rhinowares Rocket Bean RS5 Rude Health Saeco Sage Savage Coffees Sencotel SIMPLo Sloane Smeg Solberg & Hansen Sproud Story Coffee Roasters
T-TE Tastea Heaven Teabag teapigs Teasome Teministeriet The Barn The Coffee Collective The Rinser Tim Wendelboe Timemore Toddy Tregothnan Urnex Vintage Teas VST inc.
WildPower Wilfa Wunda YOGI TEA
Odkryj
Kawa Miesiąca Świeżo palona Co-Changers Outlet
Rodzaj
Ziarnista Mielona Kapsułki Speciality Single origin Fairtrade Bezkofeinowa
Metoda parzenia
Espresso Przelewowe metody parzenia
Pochodzenie
Afryka Ameryka Południowa Ameryka Środkowa Azja
Palarnia
Włochy Szwecja Niemcy Polska
Marka
Johan & Nystrom Audun Coffee HAYB Arcaffe Heresy Coffeelab Hard Beans Illy Lavazza Le Piantagioni del Caffe
Kawa miesiąca
Kawa miesiąca
Kawy specialty
Kawy specialty
Kawa pod espresso
Kawa pod espresso
Co-Changers vol. 2
Co-Changers vol. 2
Odkryj
Zestawy herbat Herbata Miesiąca Outlet
Rodzaj
W saszetkach Sypana
Typ
Biała Chai tea Czarna Earl Grey English Breakfast Jaśminowa Matcha Miętowa Oolong Owocowa Rooibos Yerba Mate Zielona
Herbata miesiąca
Herbata miesiąca
Akcesoria herbaciane
Akcesoria herbaciane
Teapigs
Teapigs
Paper and Tea
Paper and Tea
Teministeriet
Teministeriet
Rodzaj
Automatyczne Ciśnieniowe Kolbowe Przelewowe Kapsułkowe
Przeznaczenie
Do domu Do biura Do gastronomii
Marka
Moccamaster Gaggia Melitta Jura La Marzocco Outlet
Moccamaster
Moccamaster
Gaggia
Gaggia
Melitta
Melitta
Jura
Jura
La Marzocco
La Marzocco
Rodzaj
Młynki ręczne Młynki automatyczne
Przeznaczenie
Do domu Do biura Do gastronomii
Marka
Comandante Eureka Baratza Hario Wilfa Outlet
Młynki ręczne
Młynki ręczne
Comandante
Comandante
Fellow ODE
Fellow ODE
Eureka
Eureka
Baratza
Baratza
Zaparzacze
Drippery Chemex Kawiarki French Pressy AeroPress Zaparzacze do herbaty Cold Brew Inne Outlet
Drippery
Drippery
Chemex
Chemex
Kawiarki
Kawiarki
French Pressy
French Pressy
Aeropress
Aeropress
Akcesoria
Czajniki Wagi do kawy Dzbanki do mleka Spieniacze do mleka Tampery Filtry do kawy Higiena i konserwacja Filtracja wody
Naczynia Kubki Filiżanki Talerze Serwery Szklanki Kubki termiczne Butelki termiczne Kubki na wynos
Pozostałe
Koszulki Książki Gadżety Outlet
Czajniki
Czajniki
Wagi
Wagi
Kubki na wynos
Kubki na wynos
Filiżanki
Filiżanki
Książki
Książki
Dodatki
Naczynia Karty podarunkowe Napoje roślinne Napoje orzeźwiające Warsztaty kawowe
Naczynia
Naczynia
Karty podarunkowe
Karty podarunkowe
Napoje roślinne
Napoje roślinne
Napoje orzeźwiające
Napoje orzeźwiające
Warsztaty kawowe
Warsztaty kawowe
Coffeedesk

Zaloguj się na Coffeedesk

lub
Nie pamiętasz hasła?

Dołącz już teraz do klubu Coffeedesk

Unikalne produkty, promocje, program partnerski, obszerna baza wiedzy czekają na Ciebie!

Ochrona danych

Jeszcze chwila

I będziesz mógł cieszyć się zakupami w Coffeedesk!

Imie jest za długie może mieć maksymalnie 30 znaków
Minimalna liczba znaków w haśle to 8.
Newsletter
Format: XXXXXXXXX

Pola oznaczone gwiazdką (*) są polami obowiązkowymi.

Menu
  • Nowości
  • Nasze marki
  • Kawa
  • Herbata
  • Ekspresy
  • Młynki
  • Zaparzacze
  • Akcesoria
  • Dodatki
  • Promocje
  1. Coffeedesk
  2. Wyszukiwanie
Produkty online

  • Nowości
    • Nowości
      • Najświeższe kawy
      • Ziarna z polskich palarni
      • Kawowe smaczki
      • Kawowi ulubieńcy (17)
      • Nowa palarnia MAMAM
  • Nasze marki
    • 3fe (10)
    • Able Brewing (6)
    • Acaia (20)
    • AeroPress (11)
    • Alpro (15)
    • Althaus (34)
    • AOOMI (97)
    • Arcaffe (18)
    • Asobu (38)
    • Audun Coffee (26)
    • Bagdrip (11)
    • Baratza (40)
    • Barista & Co (37)
    • Barista Space (56)
    • Bean Bros (4)
    • Bialetti (161)
    • Blend Tea (59)
    • Bonanza Coffee (8)
    • Brewista (8)
    • Brita (2)
    • Brown House & Tea (38)
    • Bunn (36)
    • BWT (15)
    • By.herbs (7)
    • Caffenation (14)
    • Cafflano (6)
    • Casino Mocca (7)
    • Chemex (29)
    • Cilia (7)
    • Clever (1)
    • COFFEE PLANT (52)
    • Coffeedesk (67)
    • Coffeelab (21)
    • Colonna Coffee (6)
    • Comandante (61)
    • Contigo (25)
    • Craft Coffee Roasters (10)
    • Dafi (45)
    • Diemme Caffe (16)
    • Dobra Palarnia Kawy (9)
    • DomoBar
    • Doubleshot (9)
    • Dr. Coffee (6)
    • Drink Me Chai (6)
    • Dutch Barista (10)
    • Dworzysk (6)
    • Ecostrawz (1)
    • Espazzola (3)
    • Espresso Gear (23)
    • Etno Cafe (24)
    • Eureka (60)
    • Father's Coffee (11)
    • Fellow (115)
    • Fentimans (15)
    • Figa Coffee (10)
    • Five Elephant (8)
    • Full Circle (3)
    • Gaggia (13)
    • Gardelli Specialty Coffees (12)
    • GAT (1)
    • GBG (3)
    • Glowbeans (4)
    • Good Coffee (8)
    • Graef (16)
    • Hard Beans (47)
    • Hario (235)
    • HAYB (69)
    • Heresy (22)
    • Hi! Coffeedesk (18)
    • Illy (12)
    • IMS (22)
    • Izzo (7)
    • Java Coffee (8)
    • Jean Lenoir (2)
    • Johan & Nystrom (19)
    • Jura (49)
    • Just T (6)
    • Kafar (9)
    • Kalve (8)
    • KeepCup (174)
    • Kimbo (23)
    • Kofi Brand (5)
    • Krups
    • Kruve (39)
    • Kusmi Tea (48)
    • KYOTO Coffee Roasters (17)
    • La Cabra (8)
    • La Marzocco (13)
    • LaCava (75)
    • Lavazza (40)
    • Le Piantagioni del Caffe (36)
    • Lelit (19)
    • Long Man Tea (30)
    • Loveramics (296)
    • Lucaffe (10)
    • Lune Tea (10)
    • Lykke (20)
    • Mahlkonig (5)
    • MAMAM (8)
    • Melitta (55)
    • MiiR (51)
    • Moccamaster (57)
    • Monbana (39)
    • Monin (29)
    • Morning (2)
    • Motta (106)
    • Mount Caramel (38)
    • Mount Everest Tea (19)
    • Natumi (15)
    • New York (10)
    • Nivona (15)
    • Nomad Coffee (6)
    • Oatly (7)
    • Or Tea? (37)
    • Paper & Tea (91)
    • Passalacqua (13)
    • Pellini (13)
    • Pizca del Mundo (26)
    • Planetary Design (5)
    • Porlex (2)
    • Promac (6)
    • Pukka (39)
    • Puqpress (8)
    • Rancilio (2)
    • Rebel Kitchen (1)
    • Rekrow (1)
    • Rhinowares (40)
    • Rocket Bean (20)
    • RS5 (2)
    • Rude Health (6)
    • Saeco (3)
    • Sage (28)
    • Savage Coffees (17)
    • Sencotel (2)
    • SIMPLo (4)
    • Sloane (10)
    • Smeg (8)
    • Solberg & Hansen (56)
    • Sproud (4)
    • Story Coffee Roasters (31)
    • T-TE (17)
    • Tastea Heaven (3)
    • Teabag (3)
    • teapigs (94)
    • Teasome (22)
    • Teministeriet (85)
    • The Barn (4)
    • The Coffee Collective (3)
    • The Rinser (6)
    • Tim Wendelboe (2)
    • Timemore (36)
    • Toddy (17)
    • Tregothnan (2)
    • Urnex (28)
    • Vintage Teas (59)
    • VST inc. (10)
    • WildPower (17)
    • Wilfa (23)
    • Wunda (1)
    • YOGI TEA (28)
  • Kawa
    • Odkryj
      • Kawa Miesiąca (3)
      • Świeżo palona (259)
      • Co-Changers
      • Outlet (22)
    • Rodzaj
      • Ziarnista (795)
      • Mielona (72)
      • Kapsułki (45)
      • Speciality (694)
      • Single origin (540)
      • Fairtrade (8)
      • Bezkofeinowa (30)
    • Metoda parzenia
      • Espresso (522)
      • Przelewowe metody parzenia (415)
    • Pochodzenie
      • Afryka (170)
      • Ameryka Południowa (210)
      • Ameryka Środkowa (168)
      • Azja (21)
    • Palarnia
      • Włochy (225)
      • Szwecja (36)
      • Niemcy (21)
      • Polska (458)
    • Marka
      • Johan & Nystrom (3)
      • Audun Coffee (1)
      • HAYB (14)
      • Arcaffe
      • Heresy
      • Coffeelab (5)
      • Hard Beans (10)
      • Illy (1)
      • Lavazza (25)
      • Le Piantagioni del Caffe (18)
  • Herbata
    • Odkryj
      • Zestawy herbat (13)
      • Herbata Miesiąca (2)
      • Outlet (9)
    • Rodzaj
      • W saszetkach (331)
      • Sypana (412)
    • Typ
      • Biała (40)
      • Chai tea (22)
      • Czarna (185)
      • Earl Grey (42)
      • English Breakfast (17)
      • Jaśminowa (21)
      • Matcha (21)
      • Miętowa (22)
      • Oolong (20)
      • Owocowa (62)
      • Rooibos (61)
      • Yerba Mate (43)
      • Zielona (180)
  • Ekspresy
    • Rodzaj
      • Automatyczne (77)
      • Ciśnieniowe (131)
      • Kolbowe (55)
      • Przelewowe (60)
      • Kapsułkowe (4)
    • Przeznaczenie
      • Do domu (157)
      • Do biura (99)
      • Do gastronomii (47)
    • Marka
      • Moccamaster (3)
      • Gaggia (1)
      • Melitta (3)
      • Jura (6)
      • La Marzocco
    • Outlet
  • Młynki
    • Rodzaj
      • Młynki ręczne (35)
      • Młynki automatyczne (83)
    • Przeznaczenie
      • Do domu (93)
      • Do biura (12)
      • Do gastronomii (41)
    • Marka
      • Comandante (2)
      • Eureka (2)
      • Baratza (1)
      • Hario (12)
      • Wilfa (3)
    • Outlet
  • Zaparzacze
    • Zaparzacze
      • Drippery (105)
      • Chemex (4)
      • Kawiarki (78)
      • French Pressy (26)
      • AeroPress (1)
      • Zaparzacze do herbaty (70)
      • Cold Brew (28)
      • Inne (7)
      • Outlet (8)
  • Akcesoria
    • Akcesoria
      • Czajniki (68)
      • Wagi do kawy (21)
      • Dzbanki do mleka (102)
      • Spieniacze do mleka (16)
      • Tampery (82)
      • Filtry do kawy (67)
      • Higiena i konserwacja (44)
      • Filtracja wody (52)
    • Naczynia
      • Kubki (374)
      • Filiżanki (128)
      • Talerze (11)
      • Serwery (47)
      • Szklanki (30)
      • Kubki termiczne (156)
      • Butelki termiczne (46)
      • Kubki na wynos (3)
    • Pozostałe
      • Koszulki (32)
      • Książki (30)
      • Gadżety (12)
    • Outlet
  • Dodatki
    • Dodatki
      • Naczynia
      • Karty podarunkowe (1)
      • Napoje roślinne (51)
      • Napoje orzeźwiające (27)
      • Warsztaty kawowe (25)
  • Promocje (528)

Wyniki wyszukiwania

Wyniki wyszukiwania frazy ' savage'

  • Produkty (48)
  • Blog (1)
Filtry
–
1 - 30 produktów z 48 dostępnych
Sortuj według:
Hard Beans - Panama Savage Coffees Caturra Natural Filter 250g
Hard Beans - Panama Savage Coffees Caturra Natural Filter 250g

Data palenia: 02.11.2022

Producent: Hard Beans

Kawa ziarnista jakości specialty pochodząca z Panamy, wypalana przez polską palarnię Hard Beans. Palona jasno, sprawdzi się do ekspresu przelewowego, dripa, Chemexa, AeroPressa, French Pressa, oraz innych alternatywnych metod parzenia. W filiżance pojawia się sporo slodyczy i przyjemna kwasowość. Kraj pochodzenia ziarna: Panama Region: Boquete / Volcan Metoda obróbki: Natural Odmiana: Caturra Położenie upraw: 1700 - 1800 m n.p.m.
COFFEE PLANT - Etiopia Save the Wave Filter 250g
COFFEE PLANT - Etiopia Save the Wave Filter 250g

Data palenia: 13.11.2022

Producent: COFFEE PLANT

Palarnia COFFEE PLANT łączy siły z inicjatywą Save the Wave by wesprzeć działania fundacji MARE, która aktywnie działa na rzecz ochrony ekosystemów Morza Bałtyckiego. Z każdej sprzedanej paczki 10 PLN zostanie przekazane na rzecz fundacji – na realizację celów oczyszczania Bałtyku. Kawa palona w jasnym stopniu, idealna do ekspresu przelewowego, dripa, Chemexa, AeroPressa, French Pressa, oraz innych alternatywnych metod parzenia. W smaku wyczuwalne są nuty jagody i czekolady, z kwiatowym aromatem. ZIARNO Etiopski, słodko-owocowy klasyk w naturalnym wydaniu. Ziarna arabiki Heirloom trafiły z rąk plantatorów do stacji obróbki Gerba. Tam, po wstępnej selekcji, zostały poddane działaniu słońcu na kolejne 15-21 dni. Nad jakością ziaren od początku do końca czuwa kooperatywa Shonora. Kraj pochodzenia ziarna: Etiopia Region: Bulehore Metoda obróbki: Natural Odmiana: Heirloom Wysokość upraw: 2200 - 2300 m n.p.m. Ocena w cuppingu: 87,5 / 100 pkt. FUNDACJA Fundacja MARE została założona w 2016 roku, a od 2018 roku posiada status organizacji pożytku publicznego. Ich główną misją jest ochrona ekosystemów morskich, ze szczególnym naciskiem na ochronę ekosystemu naszego rodzimego Morza Bałtyckiego. Dla nas, jako palarni kawy jest to niezwykle istotne, gdyż kawa z krajów producenckich transportowana jest właśnie drogą morską. Ziarna z Etiopii zostały zamknięte w opakowania z materiałów, które bez konieczności separacji w 100% nadają się do recyklingu.
Nowość
Sage The Oracle Srebrny - Ekspres ciśnieniowy
Sage The Oracle Srebrny - Ekspres ciśnieniowy

Producent: Sage

Sage - The Oracle (BES980BSS) to zaawansowany ekspres kolbowy z młynkiem do użytku domowego. Największe zalety: - Wbudowany młynek stożkowy ze stalowymi żarnami. - Automatyczne mielenie i ubijanie kawy. - Niskociśnieniowe parzenie wstępne dla doskonałego rozwinięcia smaku. - Potrójny system podgrzewania – 2 nierdzewne bojlery i aktywnie podgrzewana głowica do piany. - Dwa oddzielne bojlery do przygotowania kawy i produkcji pary umożliwiają jednoczesne spienianie mleka i ekstrakcję kawy. - Komercyjna, aktywnie podgrzewana 58 mm głowica zaparzająca z wbudowaną grzałką utrzymuje stałą temperaturę podczas ekstrakcji kawy. - Elektroniczny system kontroli temperatury PID z tolerancją +/- 1°C. - Regulowane ciśnienie ekstrakcji kawy. Ekspres Oracle posiada funkcję automatycznego mielenia, porcjowania i ubijania kawy. Automatyzuje w ten sposób najtrudniejsze części ręcznego przygotowania wyśmienitego napoju. Ekspres umożliwia ekstrakcję espresso i przygotowanie mleka w tym samym czasie, dzięki temu Twoje ulubione latte lub cappuccino powstanie w przeciągu paru minut. Doskonała filiżanka kawy wymaga prawidłowo przygotowanej i właściwie zmielonej kawy, precyzyjnej temperatury i odpowiedniego ciśnienia podczas całego procesu ekstrakcji. Sercem profesjonalnego ekspresu the Oracle jest system grzewczy z dwoma nierdzewnymi bojlerami (oddzielny bojler do przygotowania kawy z precyzją +/-1°C oraz oddzielny bojler do produkcji pary zapewniający stałe jej podawanie).  Dzięki temu systemowi można jednocześnie przygotowywać kawę w optymalnej temperaturze, osiągając najlepszy smak, oraz spieniać mleko. Ponadto, głowica zaparzająca wyposażona jest w grzałkę, która zapewnia, że w czasie pełnego procesu ekstrakcji kawy temperatura w całym systemie nie będzie się wahać. Wbudowany młynek stożkowy z metalowymi kamieniami automatycznie mieli, porcjuje i ubija 22 gramów kawy dla uzyskania podwójnej eksplozji smaku. Sage BES980 należy do liderów w swojej kategorii dzięki specjalnie zaprojektowanym funkcjom. Szybko i łatwo możesz regulować temperaturę ekstrahowanej kawy, ciśnienie parzenia wstępnego oraz czas ekstrakcji kawy. Można także ustawić grubość mielenia lub temperaturę mleka. Dzięki wentylowi regulującemu z zapadką (OPV) urządzenie zapobiegnie maksymalnemu przeciążeniu ciśnienia podczas ekstrakcji, co zapobiegnie gorzkiemu posmakowi. Urządzenie posiada także prawdziwy niskociśnieniowy system parzenia wstępnego, który stopniowo zwiększa ciśnienie dla równomiernej ekstrakcji kawy. Na wyświetlaczu można wybrać rozmiar filiżanki ulubionej kawy. Szybkie ogrzewanie, napełnianie pojemnika wodą od przodu i od tyłu, ustawianie zegara, automatyczne włączanie, możliwość odkamieniania w warunkach domowych - to tylko niektóre z wielu funkcji, w które wyposażony jest profesjonalny ekspres kolbowy Sage BES980.   Funkcje dodatkowe: System dwóch oddzielnych pomp do przygotowania kawy i produkcji pary. Wbudowany młynek stożkowy z regulowaną grubością mielenia. Programowanie temperatury i struktury mleka. Duża filiżanka kawy poprzez wciśnięcie jednego przycisku. Ustawiona wstępnie ilość kawy 22 gramów na najlepsze espresso. Wskaźnik ciśnienia wewnątrz uchwytu filtra. Funkcja automatycznego uruchamiania. Bezpiecznik termiczny przeciw przegrzaniu. Włoska pompa 15-barowa. Natychmiastowe i ciągłe podawanie pary lub gorącej wody. Oddzielny przewód gorącej wody. Komercyjna obrotowa dysza parowa 360° z 3 otworami. Wyjmowane naczynie na wodę o pojemności 2,5 l z wbudowanym filtrem wodnm. Powierzchnia do podgrzewania filiżanek. System bezpieczeństwa z mechanizmem obrotowym. Wyjmowana taca ociekowa ze wskaźnikiem Empty Me! Programowanie temperatury ekstrakcji kawy w zakresie 86 – 96°C. Programowanie temperatury pary (mleka). Dokładna temperatura wody (PID). Optymalne ciśnienie wody (OPV). Programowanie czasu ekstrakcji lub pojemności ekstrakcji dla 1 lub 2 filiżanek. Funkcja ustawiania czasu i wydajności parzenia wstępnego. 3x wyświetlacz LCD – grubość mielenia ziaren kawy, ustawienia, informacja o przygotowaniu kawy i mleka. Funkcja automatycznego uruchamiania. Funkcja ustawiania zegara. Funkcja automatycznego wyłączania. Funkcja odkamieniania. Funkcja przywracania ustawień fabrycznych. Ręczne ustawianie pojemności kawy. Moc 2400 W. Wykorzystane materiały: szlifowana stal nierdzewna z połyskiem. Wymiary (wys. x szer. x gł.): 45,5 × 37 × 41 cm. W zestawie znajdziesz również: 58 mm nierdzewna kolba. Pojemnik na kawę mieloną. Naczynie nierdzewne do spieniania mleka. Filtry z prostym dnem dla 1 i 2 filiżanek. Filtry z podwójnym dnem dla 1 i 2 filiżanek. Imbus. Przetyczka do czyszczenia. Tester twardości wody. Wymienny filtr wody.  
Nowość
Sage - Bambino Plus Srebrny - Ekspres ciśnieniowy
Sage - Bambino Plus Srebrny - Ekspres ciśnieniowy

Producent: Sage

Sage Bambino Plus Srebrny (SES500BSS) to ekspres kolbowy do użytku domowego. Największe zalety: - System grzewczy ThermoJet® sprawia, że ekspres jest gotowy do pracy w 3 sekundy. - Elektroniczny system kontroli temperatury zapewnia stałą temperaturę w trakcie ekstrakcji kawy. - System niskociśnieniowego parzenia wstępnego. - Automatyczna dysza pary ze wskaźnikiem temperatury dla perfekcyjnie spienionego mleka. Nowy Ekspres Kolbowy Sage Bambino PLUS o kompaktowych wymiarach pomoże przygotować Ci kawę tak dobrą jak z Twojej ulubionej kawiarni. Wysokiej jakości kolba o średnicy 54 mm, mieszcząca 19 gramów zmielonej kawy, nada pełny smak przygotowywanemu espresso. System podgrzewania wody ThermoJet sprawia, że ekspres Bambino Plus jest gotowy do zaparzania kawy w 3 sekundy. Idealnie spienione mleko jest jednym z najważniejszych elementów w przygotowywaniu cappuccino lub latte.Ekspres Kolbowy Bambino Plus ma integrowaną automatyczną dyszę parową, która pomoże Ci stworzyć idealnie kremowe cappuccino. Funkcje: System grzewczy ThermoJet® sprawia, że ekspres jest gotowy do pracy w 3 sekundy Elektroniczny system kontroli temperatury zapewnia stałą temperaturę w trakcie ekstrakcji kawy System niskociśnieniowego parzenia wstępnego Automatyczna dysza pary ze wskaźnikiem temperatury dla perfekcyjnie spienionego mleka Automatyczne czyszczenie po każdej filiżance kawy, tak aby każde kolejne espresso miało odpowiednie parametry 3 typy ustawienia spieniania mleka 3 typy ustawienia mikropęcherzyków piany mlecznej Automatyczne usuwanie pozostałości wody z systemu grzewczego po użyciu funkcji para / gorąca woda Programowalny czas trwania ekstrakcji Opcja manualnego ustawienia czasu parzenia wstępnego Bardzo duża przestrzeń dla przygotowania „long coffee” 1,8 l pojemnik na wodę z systemem filtracji Powierzchnia do podgrzewania filiżanek Wyjmowana tacka odciekowa Napięcie: 220 – 240 V ~ 50 Hz Moc: 1600 W Wykorzystane materiały: stal nierdzewna, stopy metali, wysokiej jakości plastik Kompaktowe wymiary (wys. x szer. x dł.): 31 x 19.5 x 32 cm Waga: 4.9 kg W zestawie znajdziesz również: Filtry z podwójnym dnem dla 1 lub 2 filiżanek Dzbanek na mleko ze stali nierdzewnej Metalowa, solidna obudowa kolby z plastikowymi kanałami wewnątrz. Wbudowany tamper Narzędzie do wyrównania kawy - RazorTM Zestaw do czyszczenia dyszy parowej Wkładka czyszcząca Tabletki czyszczące (2 szt.) Filtr wody Claris do zmiękczania i filtrowania wody
Nowość
Sage The Oracle Touch Czarny - Ekspres ciśnieniowy
Sage The Oracle Touch Czarny - Ekspres ciśnieniowy

Producent: Sage

Sage - The Oracle Touch (SES990BTR) to zaawansowany ekspres kolbowy z młynkiem do użytku domowego. Największe zalety: - Duży dotykowy wyświetlacz zapewniający wygodną obsługę. - Możliwość zapisania do 8 napojów. - Szczegółow przewodnik po przyrządzaniu kawy. - Wbudowany młynek stożkowy ze stalowymi żarnami. - Automatyczne mielenie i ubijanie kawy. - Niskociśnieniowe parzenie wstępne dla doskonałego rozwinięcia smaku. - Potrójny system podgrzewania – 2 nierdzewne bojlery i aktywnie podgrzewana głowica do piany. - Dwa oddzielne bojlery do przygotowania kawy i produkcji pary umożliwiają jednoczesne spienianie mleka i ekstrakcję kawy. - Komercyjna, aktywnie podgrzewana 58 mm głowica zaparzająca z wbudowaną grzałką utrzymuje stałą temperaturę podczas ekstrakcji kawy. - Elektroniczny system kontroli temperatury PID z tolerancją +/- 1°C. - Regulowane ciśnienie ekstrakcji kawy. The Oracle ™ Touch to automatyczny kolbowy ekspres do kawy z wyświetlaczem dotykowym. Sage stworzył urządzenie, dzięki któremu przyrządzisz kawę tak samo jak barista z Twojej ulubionej kawiarni. W porównaniu z w pełni zautomatyzowanymi urządzeniami, wciąż masz bezpośredni kontakt z przygotowaniem kawy. System The Oracle ™ Touch posiada funkcję automatycznego mielenia, porcjowania i ubijania kawy. Automatyzuje w ten sposób najtrudniejsze części ręcznego przygotowania wyśmienitego espresso dobrej jakości. Dzięki profesjonalnej kolbie i dyszy parowej można jednocześnie ekstrahować espresso i przygotowywać mleko, co umożliwi Ci przyrządzenie ulubionego latte lub cappuccino w ciągu kilku minut.   Staranne przygotowanie Doskonała filiżanka kawy wymaga prawidłowo przygotowanej i właściwie zmielonej kawy, precyzyjnej temperatury i odpowiedniego ciśnienia podczas całego procesu ekstrakcji. Sercem profesjonalnego Ekspresu The Oracle ™ Touch jest system grzewczy z dwoma nierdzewnymi bojlerami (oddzielny bojler do przygotowania kawy z precyzją +/-1°C oraz oddzielny bojler do produkcji pary zapewniający stałe podawanie pary). Dzięki temu systemowi można jednocześnie przygotowywać kawę w optymalnej temperaturze, osiągając najlepszy smak, oraz spieniać mleko. Ponadto głowica zaparzająca wyposażona jest w grzałkę, która zapewnia że w czasie pełnego procesu ekstrakcji kawy temperatura w całym systemie nie będzie się wahać. Wbudowany młynek stożkowy z metalowymi kamieniami automatycznie mieli, porcjuje i ubija 22 gramów kawy dla uzyskania podwójnej eksplozji smaku. Można też użyć mniejszego sitka o pojemności 14 gramów kawy. Wszystko to obsługuje prosty wyświetlacz dotykowy.   Wyposażenie wewnętrzne Niemal wszystkie profesjonalne urządzenia do przygotowywania kawy są standardowo wyposażone w wentyl ciśnieniowy. Profesjonalny ekspres The Oracle ™ Touch nie jest wyjątkiem. Ten w pełni komercyjny element określa maksymalne ciśnienie podczas całego procesu ekstrakcji. W ten sposób zapobiega ewentualnemu gorzkiemu smakowi kawy, który może powstać właśnie przez brak wentyla ciśnieniowego, jeśli dojdzie do spalenia kawy w filtrze. Drugą jego funkcją jest tzw. niskociśnieniowe parzenie wstępne. Dzięki tej funkcji dochodzi do stopniowego zwiększania ciśnienia, które równomiernie rozkłada się po powierzchni kawy w filtrze, aby zagwarantować maksymalnie równomierną ekstrakcję. Doskonała filiżanka kawy jest efektem prawidłowego połączenia kilku czynników – świeżo mielonej kawy, odpowiednio ubitej kawy, właściwego ciśnienia, podgrzania filiżanki oraz temperatury wody. Przez wahania temperatury podczas ekstrakcji dochodzi do straty piany i w efekcie kawa traci swój piękny kawowy kolor w kilka sekund. Profesjonalny ekspres The Oracle ™ Touch zapewnia innowacyjną technologię kontroli temperatury podczas całego procesu ekstrakcji.   Funkcje specjalne Profesjonalny ekspres Sage należy do liderów w swojej kategorii także dzięki specjalnie zaprojektowanym funkcjom. Szybko i łatwo możesz regulować temperaturę ekstrahowanej kawy, ciśnienie parzenia wstępnego oraz czas ekstrakcji kawy. Można także ustawić grubość mielenia lub temperaturę mleka. Dzięki wentylowi regulującemu z zapadką (OPV) urządzenie zapobiegnie maksymalnemu przeciążeniu ciśnienia podczas ekstrakcji, co z kolei zapobiegnie gorzkiemu posmakowi. Urządzenie posiada także prawdziwy niskociśnieniowy system parzenia wstępnego, który stopniowo zwiększa ciśnienie dla równomiernej ekstrakcji kawy. Na wyświetlaczu można wybrać rozmiar filiżanki ulubionej kawy lub po prostu jednym dotknięciem wybrać rodzaj kawy. Szybkie ogrzewanie, napełnianie zasobnika wodą od przodu i od tyłu, ustawianie zegara, automatyczne włączenie, możliwość odkamieniania w warunkach domowych - to tylko niektóre z wielu funkcji, w które wyposażony jest profesjonalny ekspres Sage.   Funkcje dodatkowe: Dotykowy wyświetlacz. Możliwość zapamiętania do 8 napojów według preferencji użytkownika. Szczegółowy przewodnik po przyrządzaniu kawy System dwóch oddzielnych pomp do przygotowania kawy i produkcji pary. Wbudowany młynek stożkowy z regulowaną grubością mielenia. Programowanie temperatury i struktury mleka. Duża filiżanka kawy poprzez wciśnięcie jednego przycisku. Ustawiona wstępnie ilość kawy 22 gramów na najlepsze espresso. Wskaźnik ciśnienia wewnątrz uchwytu filtra. Funkcja automatycznego uruchamiania. Bezpiecznik termiczny przeciw przegrzaniu. Natychmiastowe i ciągłe podawanie pary lub gorącej wody. Oddzielny przewód gorącej wody. Komercyjna obrotowa dysza parowa 360° z 3 otworami. Wyjmowane naczynie na wodę o pojemności 2,5 l z wbudowanym filtrem wodnm. Powierzchnia do podgrzewania filiżanek. System bezpieczeństwa z mechanizmem obrotowym. Wyjmowana taca ociekowa ze wskaźnikiem Empty Me! Programowanie temperatury ekstrakcji kawy w zakresie 86 – 96°C. Programowanie temperatury pary (mleka). Dokładna temperatura wody (PID). Optymalne ciśnienie wody (OPV). Programowanie czasu ekstrakcji lub pojemności ekstrakcji dla 1 lub 2 filiżanek. Funkcja ustawiania czasu i wydajności parzenia wstępnego. Funkcja automatycznego uruchamiania. Funkcja ustawiania zegara. Funkcja automatycznego wyłączania. Funkcja odkamieniania. Funkcja przywracania ustawień fabrycznych. Ręczne ustawianie pojemności kawy. Moc 2400 W. Wykorzystane materiały: szlifowana stal nierdzewna z połyskiem. Wymiary (wys. x szer. x gł.): 45,5 × 37 × 41 cm. W zestawie znajdziesz również: 58 mm nierdzewna kolba Pojemnik na kawę mieloną Sitko na zmieloną kawę Naczynie nierdzewne do spieniania mleka Filtry z prostym dnem dla 1 i 2 filiżanek Filtry z podwójnym dnem dla 1 i 2 filiżanek Imbus Przetyczka do czyszczenia Tester twardości wody Wymienny filtr wody
Nowość
Sage - Duo-Temp Pro Szczotkowana stal - Ekspres ciśnieniowy
Sage - Duo-Temp Pro Szczotkowana stal - Ekspres ciśnieniowy

Producent: Sage

Sage Duo-Temp Pro (BES810BSS) to ekspres kolbowy do użytku domowego. Największe zalety: - System cieplny Thermocoil. - Elektroniczny system kontroli temperatury zapewnia stałą temperaturę podczas ekstrakcji kawy. - System niskociśnieniowego parzenia wstępnego. - Wyjmowany metalowy tamper do ubijania kawy mielonej. - Dysza spieniająca. - Wykonanie z materiałów wysokiej jakości. System niskociśnieniowego parzenia wstępnego dostarcza do sitka wodę o ciśnieniu od około 2 do 4 bar. W ten sposób pozwala kawie w sitku napęcznieć, nabrać aromatu i smaku, aby przy późniejszym pełnym ciśnieniu zagwarantować nie tylko maksymalnie równomierną ekstrakcję kawy, ale także to, by espresso dokładnie odpowiadało Twoim preferencjom. Ekspres Sage BES810 wyposażony jest w funkcję automatycznego wylewania gorącej wody zapewniający, że podczas ekstrakcji kawy woda będzie zawsze mieć ustawioną temperaturę, nawet jeśli przedtem spieniano mleko lub podawano gorącą wodę. Nadmiar wody po spienianiu mleka lub podawaniu wody zostaje automatycznie wylany do tacy ociekowej. Nigdy więc nie może dojść do spalenia kawy w sitku. Funkcje: System cieplny Thermocoil Elektroniczny system kontroli temperatury zapewnia stałą temperaturę podczas ekstrakcji kawy System niskociśnieniowego parzenia wstępnego Obrotowy regulator podawania pary lub wody Przycisk SELECT do wyboru podawania pary lub wody Automatyczne wypuszczanie nadmiaru wody z systemu grzewczego po użyciu funkcji pary / gorącej wody Wyjmowany metalowy tamper do ubijania kawy mielonej Superwysoka przestrzeń do przygotowania long coffee (dużej kawy) 360° obrotowa dysza na parę 1,8 l wyjmowane naczynie na wodę z systemem filtrowania Powierzchnia do podgrzewania filiżanek Schowek na kabel zasilający Szufladka na akcesoria Wyjmowana taca ociekowa Moc 1600 W W zestawie znajdziesz również: Sitko z prostym dnem dla 1 i 2 filiżanek dla zawodowych baristów Sitko z podwójnym dnem dla 1 i 2 filiżanek Nierdzewny dzbanek do spieniania mleka Wbudowany tamper Przyrząd do wyrównywania kawy Razor TM Czyścik
Nowość
Sage - Dual Boiler Czarny - Ekspres ciśnieniowy
Sage - Dual Boiler Czarny - Ekspres ciśnieniowy

Producent: Sage

Sage Dual Boiler (BES920BTR) to profesjonalny ekspres kolbowy do użytku domowego. Największe zalety: - Potrójny system podgrzewania – 2 nierdzewne bojlery i aktywnie podgrzewana głowica. - 2 oddzielne bojlery do jednoczesnego przygotowania kawy i produkcji pary. - Profesjonalna, aktywnie podgrzewana głowica zaparzająca 58 mm z wbudowaną grzałką utrzymuje stałą temperaturę podczas ekstrakcji kawy. - Dysza spieniająca. - Wykonanie z materiałów wysokiej jakości. - Programowanie temperatury i objętości napojów. - Precyzyjny system kontroli temperatury PID z dokładnością +/- 1°C. Profesjonalny automatyczny ekspres kolbowy Sage BES920 zapewnia innowacyjną technologię kontroli temperatury podczas całego procesu ekstrakcji. Doskonała filiżanka kawy jest efektem połączenia kilku czynników świeżo mielonej kawy, odpowiedniego ubicia kawy, podgrzania filiżanki, odpowiedniego ciśnienia i temperatury wody. Przez wahania temperatury podczas ekstrakcji dochodzi do straty piany i w efekcie kawa traci swój piękny kawowy kolor w kilka sekund.  Ekspres Sage BES920 należy do liderów w swojej kategorii dzięki specjalnie zaprojektowanym funkcjom. Szybko i łatwo możesz regulować temperaturę kawy, ciśnienie parzenia wstępnego oraz czas ekstrakcji kawy. Szybkie ogrzewanie, napełnianie zbiornika wody od przodu i od tyłu, programowanie porcjowania kawy i ustawienie zegara, automatyczne włączenie, możliwość odkamieniania w warunkach domowych, narzędzie do wyrównywania i odmierzania właściwej ilości kawy RazorTM itd., to tylko kilka właściwości i funkcji, w które wyposażone jest profesjonalny ekspres kolbowy Sage BES920.   Funkcje: Regulowane ciśnienie ekstrakcji kawy System dwóch oddzielnych pomp do przygotowania kawy i produkcji pary Wskaźnik ciśnienia wewnątrz uchwytu filtra Bezpiecznik termiczny przeciw przegrzaniu Włoska pompa 15-barowa Natychmiastowe i ciągłe podawanie pary lub gorącej wody System kontrolek ostrzegawczych Oddzielny przewód gorącej wody Komercyjna obrotowa dysza parowa 360° z 3 otworami Wyjmowane naczynie na wodę o pojemności 2,5 l z wbudowanym filtrem wodnym Możliwość napełniania także od góry Powierzchnia do podgrzewania filiżanek System bezpieczeństwa z mechanizmem obrotowym Wyjmowana taca ociekowa ze wskaźnikiem Empty Me! Programowanie temperatury ekstrakcji kawy w zakresie 86–96°C Programowanie temperatury pary Programowanie czasu ekstrakcji oraz pojemności ekstrakcji dla 1 lub 2 filiżanek Funkcja ustawienia czasu parzenia wstępnego Wyświetlacz LCD – 3 tryby wyświetlania: temperatura, czas ekstrakcji, zegar Funkcja automatycznego uruchamiania Timer Funkcja automatycznego wyłączania Funkcja odkamieniania Funkcja przywracania ustawień fabrycznych Ręczne ustawienie pojemności kawy Moc 2200 W   W zestawie znajdziesz również: 58 mm nierdzewna kolba 58 mm tamper – zdejmowany, praktyczne przechowywanie w urządzeniu Szuflada na akcesoria Naczynie nierdzewne do spieniania mleka Filtr z prostym dnem dla 1 i 2 filiżanek Filtr z podwójnym dnem dla 1 i 2 filiżanek Przetyczka do czyszczenia Przyrząd do porcjowania kawy Razor TM
Nowość
Sage - Środek do czyszczenia dysz parowych 10 x 10g
Sage - Środek do czyszczenia dysz parowych 10 x 10g

Producent: Sage

Środek w proszku do czyszczenia dysz parowych. Biodegradowalny, bez fosforanów. Opakowanie 10 x 10g.
Sage OracleTM ekspres do kawy BES980BSS srebrny (outlet)
Sage OracleTM ekspres do kawy BES980BSS srebrny (outlet)

Producent: Sage

Sage - The Oracle (BES980BSS) to zaawansowany ekspres kolbowy z młynkiem do użytku domowego. Największe zalety: - Wbudowany młynek stożkowy ze stalowymi żarnami. - Automatyczne mielenie i ubijanie kawy. - Niskociśnieniowe parzenie wstępne dla doskonałego rozwinięcia smaku. - Potrójny system podgrzewania – 2 nierdzewne bojlery i aktywnie podgrzewana głowica do piany. - Dwa oddzielne bojlery do przygotowania kawy i produkcji pary umożliwiają jednoczesne spienianie mleka i ekstrakcję kawy. - Komercyjna, aktywnie podgrzewana 58 mm głowica zaparzająca z wbudowaną grzałką utrzymuje stałą temperaturę podczas ekstrakcji kawy. - Elektroniczny system kontroli temperatury PID z tolerancją +/- 1°C. - Regulowane ciśnienie ekstrakcji kawy. Ekspres Oracle posiada funkcję automatycznego mielenia, porcjowania i ubijania kawy. Automatyzuje w ten sposób najtrudniejsze części ręcznego przygotowania wyśmienitego napoju. Ekspres umożliwia ekstrakcję espresso i przygotowanie mleka w tym samym czasie, dzięki temu Twoje ulubione latte lub cappuccino powstanie w przeciągu paru minut. Doskonała filiżanka kawy wymaga prawidłowo przygotowanej i właściwie zmielonej kawy, precyzyjnej temperatury i odpowiedniego ciśnienia podczas całego procesu ekstrakcji. Sercem profesjonalnego ekspresu the Oracle jest system grzewczy z dwoma nierdzewnymi bojlerami (oddzielny bojler do przygotowania kawy z precyzją +/-1°C oraz oddzielny bojler do produkcji pary zapewniający stałe jej podawanie).  Dzięki temu systemowi można jednocześnie przygotowywać kawę w optymalnej temperaturze, osiągając najlepszy smak, oraz spieniać mleko. Ponadto, głowica zaparzająca wyposażona jest w grzałkę, która zapewnia, że w czasie pełnego procesu ekstrakcji kawy temperatura w całym systemie nie będzie się wahać. Wbudowany młynek stożkowy z metalowymi kamieniami automatycznie mieli, porcjuje i ubija 22 gramów kawy dla uzyskania podwójnej eksplozji smaku. Sage BES980 należy do liderów w swojej kategorii dzięki specjalnie zaprojektowanym funkcjom. Szybko i łatwo możesz regulować temperaturę ekstrahowanej kawy, ciśnienie parzenia wstępnego oraz czas ekstrakcji kawy. Można także ustawić grubość mielenia lub temperaturę mleka. Dzięki wentylowi regulującemu z zapadką (OPV) urządzenie zapobiegnie maksymalnemu przeciążeniu ciśnienia podczas ekstrakcji, co zapobiegnie gorzkiemu posmakowi. Urządzenie posiada także prawdziwy niskociśnieniowy system parzenia wstępnego, który stopniowo zwiększa ciśnienie dla równomiernej ekstrakcji kawy. Na wyświetlaczu można wybrać rozmiar filiżanki ulubionej kawy. Szybkie ogrzewanie, napełnianie pojemnika wodą od przodu i od tyłu, ustawianie zegara, automatyczne włączanie, możliwość odkamieniania w warunkach domowych - to tylko niektóre z wielu funkcji, w które wyposażony jest profesjonalny ekspres kolbowy Sage BES980.   Funkcje dodatkowe: System dwóch oddzielnych pomp do przygotowania kawy i produkcji pary. Wbudowany młynek stożkowy z regulowaną grubością mielenia. Programowanie temperatury i struktury mleka. Duża filiżanka kawy poprzez wciśnięcie jednego przycisku. Ustawiona wstępnie ilość kawy 22 gramów na najlepsze espresso. Wskaźnik ciśnienia wewnątrz uchwytu filtra. Funkcja automatycznego uruchamiania. Bezpiecznik termiczny przeciw przegrzaniu. Włoska pompa 15-barowa. Natychmiastowe i ciągłe podawanie pary lub gorącej wody. Oddzielny przewód gorącej wody. Komercyjna obrotowa dysza parowa 360° z 3 otworami. Wyjmowane naczynie na wodę o pojemności 2,5 l z wbudowanym filtrem wodnm. Powierzchnia do podgrzewania filiżanek. System bezpieczeństwa z mechanizmem obrotowym. Wyjmowana taca ociekowa ze wskaźnikiem Empty Me! Programowanie temperatury ekstrakcji kawy w zakresie 86 – 96°C. Programowanie temperatury pary (mleka). Dokładna temperatura wody (PID). Optymalne ciśnienie wody (OPV). Programowanie czasu ekstrakcji lub pojemności ekstrakcji dla 1 lub 2 filiżanek. Funkcja ustawiania czasu i wydajności parzenia wstępnego. 3x wyświetlacz LCD – grubość mielenia ziaren kawy, ustawienia, informacja o przygotowaniu kawy i mleka. Funkcja automatycznego uruchamiania. Funkcja ustawiania zegara. Funkcja automatycznego wyłączania. Funkcja odkamieniania. Funkcja przywracania ustawień fabrycznych. Ręczne ustawianie pojemności kawy. Moc 2400 W. Wykorzystane materiały: szlifowana stal nierdzewna z połyskiem. Wymiary (wys. x szer. x gł.): 45,5 × 37 × 41 cm. W zestawie znajdziesz również: 58 mm nierdzewna kolba. Pojemnik na kawę mieloną. Naczynie nierdzewne do spieniania mleka. Filtry z prostym dnem dla 1 i 2 filiżanek. Filtry z podwójnym dnem dla 1 i 2 filiżanek. Imbus. Przetyczka do czyszczenia. Tester twardości wody. Wymienny filtr wody.  
Nowość
Sage The Oracle Touch Srebrny - Ekspres ciśnieniowy
Sage The Oracle Touch Srebrny - Ekspres ciśnieniowy

Producent: Sage

Sage - The Oracle Touch (SES990BSS) to zaawansowany ekspres kolbowy z młynkiem do użytku domowego. Największe zalety: - Duży dotykowy wyświetlacz zapewniający wygodną obsługę. - Możliwość zapisania do 8 napojów. - Szczegółow przewodnik po przyrządzaniu kawy. - Wbudowany młynek stożkowy ze stalowymi żarnami. - Automatyczne mielenie i ubijanie kawy. - Niskociśnieniowe parzenie wstępne dla doskonałego rozwinięcia smaku. - Potrójny system podgrzewania – 2 nierdzewne bojlery i aktywnie podgrzewana głowica do piany. - Dwa oddzielne bojlery do przygotowania kawy i produkcji pary umożliwiają jednoczesne spienianie mleka i ekstrakcję kawy. - Komercyjna, aktywnie podgrzewana 58 mm głowica zaparzająca z wbudowaną grzałką utrzymuje stałą temperaturę podczas ekstrakcji kawy. - Elektroniczny system kontroli temperatury PID z tolerancją +/- 1°C. - Regulowane ciśnienie ekstrakcji kawy. The Oracle ™ Touch to automatyczny kolbowy ekspres do kawy z wyświetlaczem dotykowym. Sage stworzył urządzenie, dzięki któremu przyrządzisz kawę tak samo jak barista z Twojej ulubionej kawiarni. W porównaniu z w pełni zautomatyzowanymi urządzeniami, wciąż masz bezpośredni kontakt z przygotowaniem kawy. System The Oracle ™ Touch posiada funkcję automatycznego mielenia, porcjowania i ubijania kawy. Automatyzuje w ten sposób najtrudniejsze części ręcznego przygotowania wyśmienitego espresso dobrej jakości. Dzięki profesjonalnej kolbie i dyszy parowej można jednocześnie ekstrahować espresso i przygotowywać mleko, co umożliwi Ci przyrządzenie ulubionego latte lub cappuccino w ciągu kilku minut.   Starane przygotowanie Doskonała filiżanka kawy wymaga prawidłowo przygotowanej i właściwie zmielonej kawy, precyzyjnej temperatury i odpowiedniego ciśnienia podczas całego procesu ekstrakcji. Sercem profesjonalnego Ekspresu The Oracle ™ Touch jest system grzewczy z dwoma nierdzewnymi bojlerami (oddzielny bojler do przygotowania kawy z precyzją +/-1°C oraz oddzielny bojler do produkcji pary zapewniający stałe podawanie pary). Dzięki temu systemowi można jednocześnie przygotowywać kawę w optymalnej temperaturze, osiągając najlepszy smak, oraz spieniać mleko. Ponadto głowica zaparzająca wyposażona jest w grzałkę, która zapewnia że w czasie pełnego procesu ekstrakcji kawy temperatura w całym systemie nie będzie się wahać. Wbudowany młynek stożkowy z metalowymi kamieniami automatycznie mieli, porcjuje i ubija 22 gramów kawy dla uzyskania podwójnej eksplozji smaku. Można też użyć mniejszego sitka o pojemności 14 gramów kawy. Wszystko to obsługuje prosty wyświetlacz dotykowy.   Wyposażenie wewnętrzne Niemal wszystkie profesjonalne urządzenia do przygotowywania kawy są standardowo wyposażone w wentyl ciśnieniowy. Profesjonalny ekspres The Oracle ™ Touch nie jest wyjątkiem. Ten w pełni komercyjny element określa maksymalne ciśnienie podczas całego procesu ekstrakcji. W ten sposób zapobiega ewentualnemu gorzkiemu smakowi kawy, który może powstać właśnie przez brak wentyla ciśnieniowego, jeśli dojdzie do spalenia kawy w filtrze. Drugą jego funkcją jest tzw. niskociśnieniowe parzenie wstępne. Dzięki tej funkcji dochodzi do stopniowego zwiększania ciśnienia, które równomiernie rozkłada się po powierzchni kawy w filtrze, aby zagwarantować maksymalnie równomierną ekstrakcję. Doskonała filiżanka kawy jest efektem prawidłowego połączenia kilku czynników – świeżo mielonej kawy, odpowiednio ubitej kawy, właściwego ciśnienia, podgrzania filiżanki oraz temperatury wody. Przez wahania temperatury podczas ekstrakcji dochodzi do straty piany i w efekcie kawa traci swój piękny kawowy kolor w kilka sekund. Profesjonalny ekspres The Oracle ™ Touch zapewnia innowacyjną technologię kontroli temperatury podczas całego procesu ekstrakcji.   Funkcje specjalne Profesjonalny ekspres Sage należy do liderów w swojej kategorii także dzięki specjalnie zaprojektowanym funkcjom. Szybko i łatwo możesz regulować temperaturę ekstrahowanej kawy, ciśnienie parzenia wstępnego oraz czas ekstrakcji kawy. Można także ustawić grubość mielenia lub temperaturę mleka. Dzięki wentylowi regulującemu z zapadką (OPV) urządzenie zapobiegnie maksymalnemu przeciążeniu ciśnienia podczas ekstrakcji, co z kolei zapobiegnie gorzkiemu posmakowi. Urządzenie posiada także prawdziwy niskociśnieniowy system parzenia wstępnego, który stopniowo zwiększa ciśnienie dla równomiernej ekstrakcji kawy. Na wyświetlaczu można wybrać rozmiar filiżanki ulubionej kawy lub po prostu jednym dotknięciem wybrać rodzaj kawy. Szybkie ogrzewanie, napełnianie zasobnika wodą od przodu i od tyłu, ustawianie zegara, automatyczne włączenie, możliwość odkamieniania w warunkach domowych - to tylko niektóre z wielu funkcji, w które wyposażony jest profesjonalny ekspres Sage.   Funkcje dodatkowe: Dotykowy wyświetlacz. Możliwość zapamiętania do 8 napojów według preferencji użytkownika. Szczegółowy przewodnik po przyrządzaniu kawy System dwóch oddzielnych pomp do przygotowania kawy i produkcji pary. Wbudowany młynek stożkowy z regulowaną grubością mielenia. Programowanie temperatury i struktury mleka. Duża filiżanka kawy poprzez wciśnięcie jednego przycisku. Ustawiona wstępnie ilość kawy 22 gramów na najlepsze espresso. Wskaźnik ciśnienia wewnątrz uchwytu filtra. Funkcja automatycznego uruchamiania. Bezpiecznik termiczny przeciw przegrzaniu. Natychmiastowe i ciągłe podawanie pary lub gorącej wody. Oddzielny przewód gorącej wody. Komercyjna obrotowa dysza parowa 360° z 3 otworami. Wyjmowane naczynie na wodę o pojemności 2,5 l z wbudowanym filtrem wodnm. Powierzchnia do podgrzewania filiżanek. System bezpieczeństwa z mechanizmem obrotowym. Wyjmowana taca ociekowa ze wskaźnikiem Empty Me! Programowanie temperatury ekstrakcji kawy w zakresie 86 – 96°C. Programowanie temperatury pary (mleka). Dokładna temperatura wody (PID). Optymalne ciśnienie wody (OPV). Programowanie czasu ekstrakcji lub pojemności ekstrakcji dla 1 lub 2 filiżanek. Funkcja ustawiania czasu i wydajności parzenia wstępnego. Funkcja automatycznego uruchamiania. Funkcja ustawiania zegara. Funkcja automatycznego wyłączania. Funkcja odkamieniania. Funkcja przywracania ustawień fabrycznych. Ręczne ustawianie pojemności kawy. Moc 2400 W. Wykorzystane materiały: szlifowana stal nierdzewna z połyskiem. Wymiary (wys. x szer. x gł.): 45,5 × 37 × 41 cm. W zestawie znajdziesz również: 58 mm nierdzewna kolba Pojemnik na kawę mieloną Sitko na zmieloną kawę Naczynie nierdzewne do spieniania mleka Filtry z prostym dnem dla 1 i 2 filiżanek Filtry z podwójnym dnem dla 1 i 2 filiżanek Imbus Przetyczka do czyszczenia Tester twardości wody Wymienny filtr wody
Hard Beans - Kawa Nitro Cold Brew Special Panama Savage 200 ml
Hard Beans - Kawa Nitro Cold Brew Special Panama Savage 200 ml

Producent: Hard Beans

Hard Beans Nitro Special to kremowy napój na bazie kawy, który powstał dzięki ekstrakcji zimną wodą przy zastosowaniu opatentowanej technologii Hardtank i infuzji ciekłym azotem. Naturalnie doskonały, z najwyższej jakości ziaren pozyskanych w modelu direct trade od zaprzyjaźnionych farmerów. Wegański, bez cukru, bezglutenowy. Owocowy, aksamitny, o złożonej kwasowości i przepięknym aromacie. Eksplozja smaku zamknięta w puszce. Napój powstał z ziaren Geishy z Panamy, jednej z najbardziej ekskluzywnych odmian kawowca. Został stworzony we współpracy z Jamisonem Savage, właścicielem Savage Coffees, który od ponad dekady doskonali swoje techniki obróbki ziaren, a jego kawy wygrywają prestiżowe konkursy na całym świecie. . Najlepiej smakuje serwowany na zimno - spróbuj go także w wersji z lodem. JAK POWSTAŁO NITRO? Hard Beans: "Zaczęło się od marzenia. Od marzenia o tym, żeby wypić przepyszne, świeże, kremowe cold brew gdziekolwiek się zechce - zabrać je ze sobą na przejażdżkę rowerem w letni, słoneczny dzień, na spacer do parku czy odwiedzając znajomych w mieście. A potem... Chcielibyśmy powiedzieć, że potem zadziała się magia, ale nie - ten spektakularny napój to efekt intensywnych badań naukowych i wielu odkryć." Składniki: woda, kawa arabika (Panama), inulina. Energia: 8,4kJ/ 2 kcal Tłuszcz: 0 g - w tym nasycone kwasy tłuszczowe: 0 g Węglowodany: 0,28 g - w tym cukry: 0,28 g Białko: 0,2 g Sól: <0,1 g Zawartość kofeiny 80 mg/100 ml

Zostaw nam swojego maila, damy Ci znać jak tylko wybrany produkt pojawi się w ofercie!

Savage Coffees - Parabolic Instant Geisha - 7 saszetek
Savage Coffees - Parabolic Instant Geisha - 7 saszetek

Producent: Savage Coffees

Kawa rozpuszczalna jakości speciality przygotowana przez palarnię Savage Coffees. Opakowanie zawiera 7 saszetek. W każdej z nich znajduje się najwyższej jakości kawa odmiany Geisha z Panamy. W jej smaku można wyczuć intensywną słodycz o nutach mango, owoców tropikalnych i jabłkowych cukierków. Kraj pochodzenia: Panama Region: Chiriqui Producent: Różni Odmiana: Geisha Metoda obróbki: Anaerobic Natural Położenie upraw: Las deszczowy, zacieniona uprawa, ponad 1600 m n.p.m., wulkaniczne gleby Kawy rozpuszczalne Savage Coffees są wykonane z użyciem najnowszych technologii. To nie jest zwykły produkt - to najlepsze odmiany kawy z Panamy przygotowane w najprostszej do przygotowania formie. Wystarczy dodać 175 ml wrzątku, aby cieszyć się doskonałym smakiem w każdych warunkach, w domu i w podróży, bez potrzeby użycia zaparzacza do kawy. Aby doświadczyć pełnego potencjału kaw Savage Coffees, użyj odpowiedniej wody. 90 - 98,5% naparu składa się z wody. W celu wydobycia oczekiwanego smaku, należy używać świeżej, filtrowanej i miękkiej wody.

Zostaw nam swojego maila, damy Ci znać jak tylko wybrany produkt pojawi się w ofercie!

Savage Coffees - Panama Apex Blend Filter
Savage Coffees - Panama Apex Blend Filter

Data palenia: 17.12.2021

Producent: Savage Coffees

Kawa ziarnista jakości speciality pochodząca z Panamy, wypalona przez Savage Coffees. Palona jasno, idealna do ekspresu przelewowego, dripa, Chemexa, AeroPressa, French Pressa, oraz innych alternatywnych metod parzenia. To blend najwyższej jakości Geishy po obróbce maceracji węglowej i Bourbonu Natural. Aromatyczna, kremowa, słodka, o syropowatej konsystencji i długim posmaku. W naparze można wyczuć nuty truskawki, trufli, owoców tropikalnych, cukierków i brzoskwini. Kraj pochodzenia ziarna: Panama Producent: Jamison Savage Odmiana: Geisha, Bourbon Metoda obróbki: Maceracja węglowa, Naturalna Aby doświadczyć pełnego potencjału kaw Savage Coffees, mamy dla Was kilka rad: Zasady parzenia: - 60-65g kawy na 1 litr wody - proporcja kawy do wody 1:15 - czas parzenia w metodach przelewowych 2:45 - 3:45 min. - czas parzenia w gastronomicznych ekspresach przelewowych 3:30 - 4:30 Woda: 90 - 98,5% naparu składa się z wody. W celu wydobycia oczekiwanego smaku, należy używać świeżej, filtrowanej i miękkiej wody. Proponujemy następujące parametry wody: - TDS 70-120 ppm - pH = 7.0  - twardość ogólna wody <4°dH - temperatura parzenia 94 - 96°C - woda filtrowana lub źródlana o niskiej zawartości minerałów

Zostaw nam swojego maila, damy Ci znać jak tylko wybrany produkt pojawi się w ofercie!

Savage Coffees - Panama Finca Deborah Geisha Afterglow Filter
Savage Coffees - Panama Finca Deborah Geisha Afterglow Filter

Data palenia: 17.12.2021

Producent: Savage Coffees

Kawa ziarnista jakości speciality pochodząca z Panamy, wypalona przez Savage Coffees. Palona jasno, idealna do ekspresu przelewowego, dripa, Chemexa, AeroPressa, French Pressa, oraz innych alternatywnych metod parzenia. Naturalnie owocowa kawa o złożonym smaku, w którym można wyróżnić nuty mango, melona, kiwi, kakao, brzoskwini i truskawki. W paczce znajdziesz ziarno najwyższej jakości Geishy. Jej aromat odzwierciedla terroir, jest elegancki, czysty, zbalansowany, złożony, z wielowarstwową słodyczą i orzeźwiającą kwasowością. Afterglow to druga obok Terroir flagowa obróbka kaw z Finca Deborah. W całości opracowana przez Jamisona Savage, pozwala na odkrycie profilu smakowego Geishy z Panamy. Wielokrotnie zdobywała najwyższe miejsca w Mistrzostwach Świata Baristów i Brewers. Wysoka jakość tej geishy jest wynikiem wielu kroków - kawa suszona jest w 3 etapach, na trzypoziomowych łóżkach w pomieszczeniu. Najpierw wisienki trafiają na górny poziom, gdzie temperatura i promieniowanie UV są najwyższe. Dzięki temu zmniejsza się ryzyko niekontrolowanej fermentacji i pleśnienia. Trwa to 5 dni. W drugim etapie owoce trafiają na środkowy poziom gdzie suszą się w cieniu i niższej temperaturze przez około 10-14 dni. Fermentacja zwalnia, poziom cukrów wewnątrz ziarna rośnie, kwasowość staje się bardziej złożona. Ostatni etap na najniższym poziomie to wyhamowanie suszenia i kontrola poziomu wilgotności na poziomie 10,5%. Dzięki temu kawa zyskuje stabilność w czasie i wydłuża się jej okres trwałości. Kraj pochodzenia ziarna: Panama Producent: Jamison Savage Farma: Finca Deborah Odmiana: Geisha Metoda obróbki: Natural Położenie upraw: 1900+ m n.p.m. Aby doświadczyć pełnego potencjału kaw Savage Coffees, mamy dla Was kilka rad: Metoda parzenia: - 60-65g kawy na 1 litr wody - proporcja kawy do wody 1:15 - czas parzenia w metodach przelewowych 2:45 - 3:45 min. - czas parzenia w gastronomicznych ekspresach przelewowych 3:30 - 4:30 Woda: 90 - 98,5% naparu składa się z wody. W celu wydobycia oczekiwanego smaku, należy używać świeżej, filtrowanej i miękkiej wody. Proponujemy następujące parametry wody: - TDS 70-120 ppm - pH = 7.0  - twardość ogólna wody <4°dH - temperatura parzenia 94 - 96°C - woda filtrowana lub źródlana o niskiej zawartości minerałów

Zostaw nam swojego maila, damy Ci znać jak tylko wybrany produkt pojawi się w ofercie!

Savage Coffees - Iridescence - 10 Kapsułek
Savage Coffees - Iridescence - 10 Kapsułek

Data palenia: 05.10.2021

Producent: Savage Coffees

Kawa jakości speciality w kapsułkach, przygotowana przez palarnię Savage Coffees. Opakowanie zawiera 10 kapsułek. W każdej z nich znajduje się najwyższej jakości kawa odmiany Geisha z Panamy. W jej smaku można wyczuć nuty kwiatów pomarańczy, moreli i skórki grejpfruta. Soczysta kwasowość i gładka, herbaciana tekstura. Kraj pochodzenia: Panama Region: Chiriqui Farma: Finca Deborah Producent: Różni Odmiana: Geisha Metoda obróbki: Washed Carbonic Maceration Położenie upraw: Las deszczowy, zacieniona uprawa, ponad 1700 m n.p.m., wulkaniczne gleby Kapsułki Savage Coffees są wykonane z użyciem najnowszych technologii. Są biodegradowalne dzięki wykonaniu z materiałów pochodzenia roślinnego - trzciny cukrowej i zaprojektowane tak, aby mieć możliwie mały wpływ na środowisko. Kapsułki są kompatybilne z domowymi ekspresami Nespresso®. Aby doświadczyć pełnego potencjału kaw Savage Coffees, mamy dla Was kilka rad: Metoda parzenia: - Przed parzeniem należy przepłukać ekspres w celu rozgrzania go i zapewnienia odpowiedniej temperatury ekstrakcji. - Po zaparzeniu kawy należy przepłukać system w celu zachowania czystości. - Grubość mielenia kawy w kapsułkach jest odpowiednio dostosowana w celu osiągnięcia oczekiwanego smaku. Czas ekstrakcji każdego typu kapsułek jest inny. - Rekomendowany uzysk czarnej kawy: 55 gramów. - Rekomendowany uzysk espresso: 40 gramów.  Woda: 90 - 98,5% naparu składa się z wody. W celu wydobycia oczekiwanego smaku, należy używać świeżej, filtrowanej i miękkiej wody. Proponujemy następujące parametry wody: - TDS 70-120 ppm - pH = 7.0  - twardość ogólna wody <4°dH - temperatura parzenia 94 - 96°C - woda filtrowana lub źródlana o niskiej zawartości minerałów

Zostaw nam swojego maila, damy Ci znać jak tylko wybrany produkt pojawi się w ofercie!

Savage Coffees - Iridescence Instant Geisha - 7 saszetek
Savage Coffees - Iridescence Instant Geisha - 7 saszetek

Producent: Savage Coffees

Kawa rozpuszczalna Savage Coffees Iridescence Instant Geisha to produkt, który zadowoli nawet największych koneserów kawy. Luksusowa odmiana Geisha z Panamy gwarantuje najwyższą jakość oraz bogate doznania smakowe. Głęboki, wyśmienicie zbalansowany bukiet pozwala wyczuć nuty czarnej herbaty, delikatnego jaśminu oraz soczystej skórki grejpfruta, pozostawiając charakterystyczny, lekko słodki posmak. Kraj pochodzenia: Panama Region: Chiriqui Farma: Finca Deborah Producent: Różni Odmiana: Geisha Metoda obróbki: Washed Carbonic Maceration   Kawy rozpuszczalne Savage Coffees są wykonane z użyciem najnowszych technologii. To nie jest zwykły produkt - to najlepsze odmiany kawy z Panamy przygotowane w najprostszej do przygotowania formie. Wystarczy dodać 175 ml wrzątku, aby cieszyć się doskonałym smakiem w każdych warunkach, w domu i w podróży, bez potrzeby użycia zaparzacza do kawy. Dzięki praktycznej, rozpuszczalnej formie, kawa Iridescence Instant Geisha może być zaparzona zawsze wtedy, gdy mamy ochotę na odrobinę luksusowego naparu, bez konieczności używania zaparzarki bądź ekspresu. Do zaparzenia kawy wystarczy jedynie 175 ml wrzącej wody. W opakowaniu znajduje się 7 osobno zapakowanych saszetek. Opakowanie chroni zawartość przed wilgocią, dzięki czemu bez obaw można zabrać kawę w podróż lub służbowy wyjazd.Saszetki zapakowane zostały w eleganckie, czarne pudełko, są więc idealnym, gotowym pomysłem na upominek dla bliskiej osoby. Każdy koneser z pewnością doceni wyśmienity, oryginalny smak i zapach kawy najwyższej jakości.  Aby doświadczyć pełnego potencjału kaw Savage Coffees, użyj odpowiedniej wody. 90 - 98,5% naparu składa się z wody. W celu wydobycia oczekiwanego smaku, należy używać świeżej, filtrowanej i miękkiej wody.