Darmowa dostawa od 199 zł Darmowa dostawa od 199 zł
Błyskawiczna wysyłka Błyskawiczna wysyłka
Pakujemy na prezent Pakujemy na prezent
Kontakt
730 88 25 25
Przejdź do strony głównej
Cześć, dobrze Cię widzieć!
Coffeedesk

Miłego dnia!

Zaloguj rejestracja
Twoja lista życzeń
Nie masz jeszcze ulubionych produktów.
Przejdz do listy życzeń
Promocje
Marki
NOWOŚCI
Kawa
Herbata
Młynki
Zaparzacze
Ekspresy
Akcesoria
Naczynia
Dodatki
Outlet
ZAPISZ SIĘ DO NEWSLETTERA
SPECIALTY CENY NA COFFEE PLANT
SAGE + Zestaw Baristy
JESIEŃ Z HARIO
POZNAJ AROMAFRESH
HOME BARISTA
Popularne
Aeropress
Arcaffe
Baratza
Bialetti
Comandante
Dryk
Eureka
Hario
HAYB
illy
Jura
Melitta
Oatly
teapigs
Timemore
A
B
C
D
E
F
G
H
I
J
K
L
M
N
O
P
R
S
T
U
V
W
Y
#
Acaia
AeroPress
Aloha
Althaus
Ander
AOOMI
April
Arcaffe
Asobu
Audun Coffee
B
Bagdrip
Baratza
Barista & Co
Barista Space
BARÚ
BeMyBean
Bergstrands Kafferosteri
Bialetti
Bialetti Dolce&Gabbana
Bonanza Coffee
Bracia Ziółkowscy
Brewista
Brown House & Tea
Bunn
BWT
C
Cafec
Cafetto
Caffenation
Casino Mocca
Ceramics 36
Chemex
Clever
Clipper
COFFEE PLANT
Coffeedesk
COFFEELAB
Comandante
Contigo
D
DAK Coffee Roasters
Dear Tea Society
Dig
Doubleshot
Dr. Coffee
Drink Me Chai
DRYK
Dworzysk
E
Edesia
Egg Back Home
Espresso Gear
Etno Cafe
Eureka
F
Father's Coffee
Fellow
Fentimans
Ferucci
Figa Coffee
Five Elephant
FLAMQA
G
Gardelli Specialty Coffees
GAT
Giovannacci Caffe
Good Coffee
Good Spirits Co.
H
Hard Beans
Hario
HAYB
Heresy
Hi! Coffeedesk
HKliving
Hygge
I
illy
IMS
Instytut Kawy
ISH Spirits
Izzo
J
Johan & Nystrom
Jura
K
Kafar
Kaizen
Kavoholik
Kimbo
KINTO
Klaro
Kofi Brand
Kolo Coffee
Kruve
Kusmi Tea
KYOTO
L
La Cabra
La Marzocco
LaCava
Lavazza
Lazy Legs
Le Piantagioni del Caffè
Leaf Liturgy
Lelit
Long Man Tea
Loveramics
Lucaffe
Lune Tea
Lykke
M
Mahlkonig
MAMAM
Manhattan Coffee Roasters
Matcha Bros
Matchasome
Melitta
Miga Coffee
MiiR
Moccamaster
Monbana
Moomin
Morning
Motta
Mount Caramel
Mount Everest Tea
Moya
N
Natur All
New York
Nivona
Nomad Coffee
O
Oatly
On Lemon
ORIGAMI
OROMATCHA
Outin
P
Paper & Tea
Passalacqua
Pellini
Porlex
Pukka
Puqpress
R
Rancilio
Rekrow
Rhinowares
Rocket
Rocket Bean
Runty Roaster
S
Sage
Samurai Shoelace
Sencotel
Shroom
SIMPLo
So Natural
Solberg & Hansen
Spojka
Sproud
Stone
Story Coffee Roasters
Subminimal
Swerl Coffee
T
teapigs
Teasome
Teministeriet
The Barn
The Coffee Collective
The Rinser
Tim Wendelboe
Timemore
Toddy
Trigger
U
Urnex
V
Varia
Vialli Design
Vintage Teas
VST inc.
W
Wilfa
Willie's Cacao
Y
YOCO
YOGI TEA
#
1883 Maison Routin
19grams
NOWE MARKI
Samurai Shoelace
Klaro
Kaizen
BIALETTI OCTAGONAL INDUCTION
COFFEE PLANT X COFFEEDESK
STONE
KOLO COFFEE
HARD BEANS X COFFEEDESK
Odkryj
Świeżo palona
Kawa miesiąca
Kawa specialty
Kawa bezkofeinowa
Kawy nitro w puszce
Royal Beans
Outlet
Metoda parzenia
Przelewowe metody
Espresso
Rodzaj kawy
Kawa ziarnista
Kawa mielona
Kawa w kapsułkach
Kawa ready to drink
Kawa w saszetkach
NUTY SMAKOWE
Czekoladowe
Orzechowe
Słodkie
Owoce cytrusowe
Owoce tropikalne
Owoce leśne
Czerwone owoce
Żółte owoce
Suszone owoce
Herbaciane
Kwiatowe
KRAJ PALARNI
Polska
Niemcy
Szwecja
Włochy
POPULARNE REGIONY
Brazylia
Kolumbia
Kenia
Etiopia
Gwatemala
POPULARNE PALARNIE
Arcaffe
COFFEELAB
COFFEE PLANT
DAK Coffee Roasters
Hard Beans
HAYB
Johan & Nyström
Kafar
Le Piantagioni del Caffè
Lykke
Kawa miesiąca
SZUKAJ KAWY DO:
ODKRYJ
Herbata miesiąca
Outlet
RODZAJ HERBATY
Biała
Czarna
Earl Grey
English Breakfast
Matcha
Oolong
Owocowa
Rooibos
Yerba mate
Ziołowa
Zielona
SPOSÓB PAKOWANIA
Herbaty w saszetkach
Herbaty sypane
POPULARNE MARKI
teapigs
Teministeriet
Leaf Liturgy
Teasome
HAYB
Dear Tea Society
HERBATA MIESIĄCA
HERBATY KUSMI
HERBATY MOOMIN
MATCHA
RODZAJ MŁYNKA
Młynki ręczne
Młynki automatyczne
PRZEZNACZENIE
Młynki do domu
Młynki do gastronomii
Młynki do biura
MŁYNKI RĘCZNE
MŁYNKI AUTOMATYCZNE
COMANDANTE
FELLOW
TIMEMORE
RODZAJ ZAPARZACZA
Aeropress
Drippery
Chemex
French press
Kawiarki
Zaparzacze do herbaty
Zaparzacze do cold brew
Syfony
AEROPRESS
KAWIARKI
FRENCH PRESSY
DRIPPERY CLEVER
CHEMEX
RODZAJ EKSPRESU
Ekspresy przelewowe
Ekspresy ciśnieniowe
Ekspresy kapsułkowe
Ekspresy kolbowe
PRZEZNACZENIE
Ekspresy do domu
Ekspresy do gastronomii
Ekspresy do biura
AKCESORIA DO EKSPRESÓW
Środki czystości
Części zamienne
POPULARNE MARKI
EKSPRESY MOCCAMASTER
EKSPRES FELLOW AIDEN
PRZENOŚNY EKSPRES OUTIN
EKSPRES MINIATURKA AROMABOY
AKCESORIA DO PARZENIA
Czajniki
Wagi
Spieniacze do mleka
Filtry
AKCESORIA BARISTY
Dzbanki do mleka
Tampery
Odbijaki do fusów
Termometry
Pojemniki na kawę
POZOSTAŁE AKCESORIA
Saturatory do wody
Higiena i konserwacja
Filtracja wody
Książki i gadżety
CZĘŚCI ZAMIENNE
Do ekspresów
Do kawiarek
Do młynków
CZAJNIKI
WAGI DO KAWY
SPIENIACZE DO MLEKA
FILTRY CAFEC
Domowe
Serwery i dzbanki
Kubki
Filiżanki
Szklanki
Talerze
Naczynia do cuppingu
Kubki i butelki na wynos
Kubki na wynos
Butelki na wynos
Serwery do kawy
Termosy
Kubki na wynos
Filiżanki
Kubki Moomin
Do kawy
Kawy nitro w puszce
Napoje roślinne
Napoje orzeźwiające
Syropy do kawy
Czekolada do picia
Czekolada i słodycze
Na prezent
Pomysły na prezent
Warsztaty kawowe
Zestawy
NAPOJE ROŚLINNE
CZEKOLADY DO PICIA
CZEKOLADA I SŁODKOŚCI
SYROPY DO KAWY
Cześć, dobrze Cię widzieć!
Coffeedesk

Miłego dnia!

Zaloguj rejestracja
Menu
  • Image Nowości
  • Image Promocje
  • Image Marki
  • Image Kawa
  • Image Herbata
  • Image Młynki
  • Image Zaparzacze
  • Image Ekspresy
  • Image Akcesoria
  • Image Naczynia
  • Image Dodatki
  • Image Outlet
  1. Coffeedesk
  2. Wyszukiwanie
Strona główna
  • Nowości (14)
  • Nasze marki (19)
    • Figa Coffee (18)
    • Hard Beans (1)
  • Kawa (19)
    • Odkryj (18)
      • Świeżo palona kawa (18)
    • Metoda parzenia (18)
      • Espresso (6)
      • Przelewowe metody parzenia (12)
        • Single origin (10)
        • Blend (1)
    • Rodzaj (19)
      • Kawa ziarnista (18)
      • Cascara (1)
    • Pochodzenie (16)
      • Kawa z Afryki (4)
      • Kawa z Ameryki Południowej (9)
      • Kawa z Ameryki Środkowej (3)
    • Typ (19)
      • Kawa speciality (19)
      • Kawa bezkofeinowa (1)
    • Palarnia (19)
      • Polska (19)
    • Nuty smakowe (19)
      • Herbaciane (2)
      • Czekoladowe (13)
      • Orzechowe (7)
      • Słodkie (12)
      • Owoce cytrusowe (3)
      • Owoce suszone (4)
      • Owoce zielone (2)
      • Owoce żółte (4)
      • Owoce czerwone (4)
      • Przyprawy (2)

Wyniki wyszukiwania frazy 'figa'

Znalezione produkty: 19
Filtrowanie i sortowanie
–
Więcej filtrów Zwiń filtry
1 - 19 produktów z 19 dostępnych
Nowość
Figa Coffee - kawa ziarnista Rwanda Bukure Women’s Cooperative Washed Filter 250 g
Figa Coffee - kawa ziarnista Rwanda Bukure Women’s Cooperative Washed Filter 250 g

Producent: FIGA COFFEE

Data palenia: 30.09.2025

Kawa ziarnista jakości specialty pochodząca z Rwandy, wypalona w wrocławskiej palarni Figa Coffee. Palona jasno, idealna do ekspresu przelewowego, dripa, Chemexa, AeroPressa, French Pressa, oraz innych alternatywnych metod parzenia. W smaku wyczuwalne są nuty śliwek, cytrusów i zielonej herbaty.Kraj pochodzenia kawy: RwandaRegion: dystrykt Gicumbi, Prowincja PółnocnaProducent: Dukorere Kawa Bukure Women's CooperativeMetoda obróbki: WashedOdmiana: mixPołożenie upraw: 1800 - 2200 m n.p.m.ZIARNOZałożona w górach Gicumbi-Bukure spółdzielnia Dukorere Kawa Bukure Women’s Cooperative działa na wysokości 1800-2200 m n.p.m. W połączeniu z bogatymi glebami wulkanicznymi i klimatem tworzy to doskonałe warunki do produkcji kawy specialty. Nasza partia kawy - lot 54 - odzwierciedla ten terroir. Krzewy kawowe są starannie uprawiane, a rolnicy ze spółdzielni, w tym wiele kobiet, pracują niestrudzenie, aby każdy owoc kawy zebrać ręcznie w szczytowym momencie dojrzałości.Ciekawostka: Kawy z Dukorere Kawa Bukure to więcej niż tylko produkt — to symbol wzmocnienia pozycji kobiet. Spółdzielnia oferuje kobietom-rolnikom dostęp do zasobów i szkoleń, a ich praca podnosi poziom życia ich rodzin i społeczności.
Figa Coffee - kawa ziarnista Tutti Frutti 13 Blend Espresso 250 g
Figa Coffee - kawa ziarnista Tutti Frutti 13 Blend Espresso 250 g

Producent: FIGA COFFEE

Data palenia: 30.09.2025

Mieszanka kaw ziarnistych jakości specialty z Brazylii i Hondurasu, wypalona we wrocławskiej palarni Figa Coffee. Palona w ciemnym stopniu, idealna do ekspresu ciśnieniowego i kawiarki. W smaku wyczuwalne są nuty czekolady i owoców. Kawa o średniej kwasowości.Kraj pochodzenia kawy: Brazylia / HondurasRegion: Cerrado, Monte Carmelo, Chapadao de Ferro / Montecillos, La PazMetoda obróbki: natural Tutti Frutti to sezonowa mieszanka, która zmienia się w ciągu roku.Łączy klasyczną kawę o czekoladowo-orzechowych nutach z ziarnami bardziej owocowymi, często - egzotycznymi. Wynikiem jest unikatowa mieszanka smaków, za każdym razem inna. W trzynastej odsłonie połączyliśmy wysokiej jakości kawy z Brazylii i Hondurasu.Zawartość: 65% Brazylia Monte Carmelo / 35% Honduras El Jardin.
Nowość
Figa Coffee - kawa ziarnista Brazylia Essencia Natural Espresso 1 kg
Figa Coffee - kawa ziarnista Brazylia Essencia Natural Espresso 1 kg

Producent: FIGA COFFEE

Data palenia: 06.10.2025

Kawa ziarnista jakości specialty pochodząca z Brazylii, wypalona we wrocławskiej palarni Figa Coffee. Ciemno palona, idealna do ekspresu ciśnieniowego i kawiarki. W smaku wyczuwalne są nuty czekolady, orzechów oraz karmelu.Kraj pochodzenia kawy: BrazyliaRegion: MococaMetoda obróbki: NaturalOdmiana: Catuai, Catucai, Acaia, Mundo Novo
Nowość
Figa Coffee - kawa ziarnista Kostaryka Las Lajas Red Honey Filter 250 g
Figa Coffee - kawa ziarnista Kostaryka Las Lajas Red Honey Filter 250 g

Producent: FIGA COFFEE

Data palenia: 06.10.2025

Kawa ziarnista jakości specialty pochodząca z Kostaryki, wypalona w wrocławskiej palarni Figa Coffee. Palona jasno, idealna do ekspresu przelewowego, dripa, Chemexa, AeroPressa, French Pressa, oraz innych alternatywnych metod parzenia. W smaku wyczuwalne są nuty przypominające suszone owoce i mleczną czekoladę.Kraj pochodzenia kawy: KostarykaRegion: Sabanilla de Alajuela, Central ValleyFarma: Finca Las LajasMetoda obróbki: red honeyOdmiana: Catuai, CaturraPołożenie upraw: 1400 - 1600 m n.p.m.O KAWIEOscar i Francisca Chacón są producentami kawy w trzecim pokoleniu, stawiają na jakość i innowacyjność - są jednymi z pierwszych rolników w Kostaryce, którzy produkują kawę Specialty w obróbkach honey i natural. Obecnie produkują szeroką gamę kaw przetwarzanych metodą honey, modyfikując czas suszenia ziarna w celu uzyskania różnych efektów w filiżance.Ciekawostka: podczas obróbki kawy metodą red honey po sklasyfikowaniu dojrzałych ziaren są one obierane, pozostawiając resztki miąższu, a następnie przenoszone na drewniane podesty. Pierwszego dnia suszenia ziarna nie są ruszane, dopiero drugiego dnia zaczyna się je mieszać dwa razy dziennie, aby zmniejszyć wilgotność kawy.
Figa Coffee - kawa ziarnista bezkofeinowa Kolumbia Huila de Caña Omniroast 250 g
Figa Coffee - kawa ziarnista bezkofeinowa Kolumbia Huila de Caña Omniroast 250 g

Producent: FIGA COFFEE

Data palenia: 10.09.2025

Bezkofeinowa kawa ziarnista jakości specialty, wypalona we wrocławskiej palarni Figa Coffee. Palona w średnim stopniu, sprawdzi się do espresso, ekspresu przelewowego, dripa, Chemexa, AeroPressa, French Pressa oraz innych alternatywnych metod parzenia. W kawie można wyczuć nuty gotowanego słodkiego jabłka i ciasteczka zbożowego.Kraj pochodzenia kawy: KolumbiaRegion: HuilaMetoda obróbki: washed / E.A. decafOdmiana: Castillo, Caturra, ColombiaPołożenie upraw: 1400 - 2000 m n.p.m.Punkty w cuppingu: 83 / 100 punktówRegion Huila w Kolumbii jest położony pomiędzy dwoma pasmami górskimi Andów. Rozległy teren znajduje się na dużych wysokościach, a żyzne wulkaniczne gleby oraz stałe źródło wody tworzą zróżnicowane pasma klimatyczne i ziemie uprawne. Wyjątkowe terroir zapewnia produkcję kawy o wysokiej jakości i bogatych walorach smakowych.Ciekawostka: octan etylu to naturalnie występujący ester, stosowany do wiązania i usuwania kofeiny z zielonej kawy. Kawa jest sortowana i poddawana działaniu pary przez 30 minut w celu otwarcia porów ziaren i przygotowania ich do dekofeinizacji. Następnie jest umieszczana w roztworze wody i octanu etylu, gdzie kwas E.A. zaczyna wiązać się z solami kwasów chlorogenowych wewnątrz nasion. Zbiornik jest opróżniany i znów napełniany, aż kofeina przestaje być wykrywalna. Nasiona są ponownie parowane w celu usunięcia śladów octanu etylu, następnie suszone.
Nowość
Figa Coffee - kawa ziarnista Brazylia Tarsila Natural Strong Espresso 250 g
Figa Coffee - kawa ziarnista Brazylia Tarsila Natural Strong Espresso 250 g

Producent: FIGA COFFEE

Data palenia: 30.09.2025

Kawa ziarnista jakości specialty pochodząca z Brazylii, wypalona we wrocławskiej palarni Figa Coffee. Ciemno palona, idealna do ekspresu ciśnieniowego i kawiarki. W smaku wyczuwalne są nuty czekolady, orzechów oraz karmelu. Dobrze zbalansowana, charakteryzuje się wysoką słodyczą i średnią kwasowością. Świetnie komponuje się z mlekiem.  Kraj pochodzenia kawy: BrazyliaRegion: São José do Rio PardoMetoda obróbki: NaturalOdmiana: różne
Nowość
Figa Coffee - kawa ziarnista Brazylia Essencia Natural Espresso 250 g
Figa Coffee - kawa ziarnista Brazylia Essencia Natural Espresso 250 g

Producent: FIGA COFFEE

Data palenia: 06.10.2025

Kawa ziarnista jakości specialty pochodząca z Brazylii, wypalona we wrocławskiej palarni Figa Coffee. Ciemno palona, idealna do ekspresu ciśnieniowego i kawiarki. W smaku wyczuwalne są nuty czekolady, orzechów oraz karmelu.Kraj pochodzenia kawy: BrazyliaRegion: MococaMetoda obróbki: NaturalOdmiana: Catuai, Catucai, Acaia, Mundo Novo
Nowość
Figa Coffee - kawa ziarnista Gwatemala San Pedro La Laguna Washed Filter 250 g
Figa Coffee - kawa ziarnista Gwatemala San Pedro La Laguna Washed Filter 250 g

Producent: FIGA COFFEE

Data palenia: 30.09.2025

Kawa ziarnista jakości specialty pochodząca z Gwatemali, wypalona w wrocławskiej palarni Figa Coffee. Palona jasno, idealna do ekspresu przelewowego, dripa, Chemexa, AeroPressa, French Pressa, oraz innych alternatywnych metod parzenia. W smaku wyczuwalne są nuty przypominające czekoladę z migdałami i nektarynkę.Kraj pochodzenia kawy: GwatemalaRegion: San Pedro La Laguna, SololáMetoda obróbki: WashedOdmiana: Typica, Bourbon, Caturra, CatuaiPołożenie upraw: 1500 - 1900 m n.p.m.O KAWIESan Pedro La Laguna to malowniczy region w południowo-zachodniej Gwatemali, położony nad brzegiem jeziora Atitlán, u podnóża wulkanu San Pedro. Kawa jest tu uprawiana na wysokości 1500-1900 m n.p.m. na żyznych glebach wulkanicznych o wysokiej wilgotności. Warunki te pozwalają owocom dojrzewać powoli, przyczyniając się do rozwoju wyrazistej kwasowości i głębokiej złożoności smaku kawy.Ciekawostka: Region jest znany z unikalnego mikroklimatu, ukształtowanego przez obecność trzech wulkanów – Atitlán, Tolimán i San Pedro – oraz codziennych chłodzących wiatrów zwanych „Xocomil”, które powodują dynamiczne zmiany temperatury wokół jeziora.
Nowość
Figa Coffee - kawa ziarnista Brazylia Essencia Natural Filter 1 kg
Figa Coffee - kawa ziarnista Brazylia Essencia Natural Filter 1 kg

Producent: FIGA COFFEE

Data palenia: 06.10.2025

Kawa ziarnista jakości specialty pochodząca z Brazylii, wypalona we wrocławskiej palarni Figa Coffee. Palona jasno, idealna do ekspresu przelewowego, dripa, Chemexa, AeroPressa, French Pressa, oraz innych alternatywnych metod parzenia. W smaku wyczuwalne są nuty czekolady, orzechów oraz karmelu.Kraj pochodzenia kawy: BrazyliaRegion: MococaMetoda obróbki: NaturalOdmiana: Catuai, Catucai, Acaia, Mundo Novo
Nowość
Figa Coffee - kawa ziarnista Kenia Gicherori AA Washed Filter 250 g
Figa Coffee - kawa ziarnista Kenia Gicherori AA Washed Filter 250 g

Producent: FIGA COFFEE

Data palenia: 10.09.2025

Kawa ziarnista jakości specialty pochodząca z Kenii, wypalona w wrocławskiej palarni Figa Coffee. Palona jasno, idealna do ekspresu przelewowego, dripa, Chemexa, AeroPressa, French Pressa, oraz innych alternatywnych metod parzenia. W smaku wyczuwalne są nuty słodkich pomidorów, śliwek i karmelu.Kraj pochodzenia kawy: KeniaRegion: Manyatta Divison, EmbuMetoda obróbki: WashedOdmiana: Batian, SL28, SL34, Ruiru 11Położenie upraw: 1500 m n.p.m.ZIARNOStacja obróbki Gicherori została otwarta w 1997 r. i jest prowadzona przez Kibugu Farmers Cooperative Society. Jej członkami jest około 1050 drobnych rolników, którzy dostarczają swoje owoce kawy do stacji tego samego dnia, w którym zostały zebrane. Większość z nich posiada niewielkie pola o wielkości ok. 1/8–1/4 ha.Ciekawostka: Embu znajduje się u podnóża Mount Kenya, na północny wschód od Nairobi. Obszar ten jest wysoko położony, doświadcza dwóch pór deszczowych i ma żyzną glebę nawadnianą przez sześć rzek. 80% gospodarstw domowych pracuje w rolnictwie. Tysiące drobnych producentów uprawia tu kawę i dostarcza ją do setek spółdzielni w celu przetworzenia. Region produkuje 600 000 kg kawy rocznie.
Figa Coffee - kawa ziarnista Etiopia Ocholo Bedecho Washed Filter 250 g
Figa Coffee - kawa ziarnista Etiopia Ocholo Bedecho Washed Filter 250 g

Producent: FIGA COFFEE

Data palenia: 10.09.2025

Kawa ziarnista jakości specialty pochodząca z Etiopii, wypalona w wrocławskiej palarni Figa Coffee. Palona jasno, idealna do ekspresu przelewowego, dripa, Chemexa, AeroPressa, French Pressa, oraz innych alternatywnych metod parzenia. W smaku wyczuwalne są nuty brzoskwini i mlecznej czekolady, z soczystą kwasowością.Kraj pochodzenia kawy: EtiopiaRegion: Haro Wachu, dystrykt Uraga, strefa GujiProducent: Ocholo BedechoMetoda obróbki: WashedOdmiana: Arusha, Bourbon, TypicaZIARNOOcholo Bedecho jest właścicielem 8 ha ziemi uprawnej kawy w strefie Guji. Jego farma znajduje się 12 km od miasteczka Haro Wachu. Większość jego dochodów pochodzi z produkcji kawy, rodzina również pracuje na farmie. Dzięki uprawie kawy farmer był w stanie posłać każde z ośmiorga swoich dzieci do szkoły. Bedecho jest uczestnikiem Single Farmer Project.Ciekawostka: program Single Farmer Project to efekt starań o wsparcie etiopskich producentów poprzez stworzenie rynku kawy z możliwością śledzenia pochodzenia. Polega na współpracy spółdzielni z eksporterami, którzy wspierają i wprowadzają na rynek partie kawy pochodzące od indywidualnych rolników, negocjując w ich imieniu akceptowane przez producentów ceny surowca oraz warunki umów.
Nowość
Figa Coffee - kawa ziarnista Kolumbia Aristides Guarnizo Cruz Anaerobic Washed Filter 250 g
Figa Coffee - kawa ziarnista Kolumbia Aristides Guarnizo Cruz Anaerobic Washed Filter 250 g

Producent: FIGA COFFEE

Data palenia: 06.10.2025

Kawa ziarnista jakości specialty pochodząca z Kolumbii, wypalona w wrocławskiej palarni Figa Coffee. Palona jasno, idealna do ekspresu przelewowego, dripa, Chemexa, AeroPressa, French Pressa, oraz innych alternatywnych metod parzenia. W smaku wyczuwalne są nuty goździków i grejpfruta, z cukierkową słodyczą.Kraj pochodzenia kawy: KolumbiaRegion: Tarqui, HuilaMetoda obróbki: Anaerobic WashedOdmiana: Pink BourbonPołożenie upraw: 1800 m n.p.m.ZIARNOAristides Guarnizo Cruz to plantator kawy w pierwszym pokoleniu, który wraz z rodziną jest właścicielem i zarządcą gospodarstwa Finca El Progresso. Po odziedziczeniu pastwiska po ojcu prawie 10 lat temu, Aristides i jego bracia postanowili zająć się kawą. Chociaż sąsiedzi twierdzili, że to niemożliwe ze względu na skalisty teren, dużą wysokość i ciągłe wiatry, bracia Guarnizo zapoczątkowali uprawę kawy w El Libano w prowincji Tarqui.Ciekawostka: Finca El Progresso, jak wskazuje nazwa, to miejsce, w którym stale udoskonala się praktyki rolnicze i technikę fermentacji. Właściciele m.in. skupili się na własnej produkcji kompostu, aby zastąpić stosowanie nawozów sztucznych i pestycydów.
Nowość
Figa Coffee - kawa ziarnista Brazylia Tarsila Natural Strong Espresso 1 kg
Figa Coffee - kawa ziarnista Brazylia Tarsila Natural Strong Espresso 1 kg

Producent: FIGA COFFEE

Data palenia: 30.09.2025

Kawa ziarnista jakości specialty pochodząca z Brazylii, wypalona we wrocławskiej palarni Figa Coffee. Ciemno palona, idealna do ekspresu ciśnieniowego i kawiarki. W smaku wyczuwalne są nuty czekolady, orzechów oraz karmelu. Dobrze zbalansowana, charakteryzuje się wysoką słodyczą i średnią kwasowością. Świetnie komponuje się z mlekiem.  Kraj pochodzenia kawy: BrazyliaRegion: São José do Rio PardoMetoda obróbki: NaturalOdmiana: różne
Nowość
Figa Coffee - kawa ziarnista Kostaryka Las Lajas Red Honey Espresso 250 g
Figa Coffee - kawa ziarnista Kostaryka Las Lajas Red Honey Espresso 250 g

Producent: FIGA COFFEE

Data palenia: 30.09.2025

Kawa ziarnista jakości specialty pochodząca z Kostaryki, wypalona we wrocławskiej palarni Figa Coffee. Ciemno palona, idealna do ekspresu ciśnieniowego i kawiarki. W smaku wyczuwalne są nuty mlecznej czekolady i suszonych owoców.Kraj pochodzenia kawy: KostarykaRegion: Sabanilla de Alajuela, Central ValleyMetoda obróbki: Red HoneyOdmiana: Catuai, CaturraPołożenie upraw: 1400 - 1600 m n.p.m.O KAWIEOscar i Francisca Chacón są producentami kawy w trzecim pokoleniu, prowadzą farmę z ponad 80-letnią tradycją. W 2000 r. Las Lajas została pierwszą ekologiczną farmą kawy w kraju. W 2005 roku, po latach dostarczania swojej kawy do spółdzielni, kupili własną maszynę do przetwarzania i rozpoczęli nowy etap eksperymentów.Ciekawostka: podczas obróbki kawy metodą red honey po sklasyfikowaniu dojrzałych ziaren są one obierane, pozostawiając resztki miąższu, a następnie przenoszone na drewniane podesty. Pierwszego dnia suszenia ziarna nie są ruszane, dopiero drugiego dnia zaczyna się je mieszać dwa razy dziennie, aby zmniejszyć wilgotność kawy.
Nowość
Figa Coffee - kawa ziarnista Brazylia Essencia Natural Filter 250 g
Figa Coffee - kawa ziarnista Brazylia Essencia Natural Filter 250 g

Producent: FIGA COFFEE

Data palenia: 06.10.2025

Kawa ziarnista jakości specialty pochodząca z Brazylii, wypalona we wrocławskiej palarni Figa Coffee. Palona jasno, idealna do ekspresu przelewowego, dripa, Chemexa, AeroPressa, French Pressa, oraz innych alternatywnych metod parzenia. W smaku wyczuwalne są nuty czekolady, orzechów oraz karmelu.Kraj pochodzenia kawy: BrazyliaRegion: MococaMetoda obróbki: NaturalOdmiana: Catuai, Catucai, Acaia, Mundo Novo
Nowość
DARMOWA DOSTAWA
Hard Beans - kawa ziarnista Pewniak Figa Natural Filter 250 g
Hard Beans - kawa ziarnista Pewniak Figa Natural Filter 250 g

Producent: HARD BEANS

Data palenia: 15.10.2025

Kawa ziarnista jakości specialty pochodząca z Brazylii, wypalana przez polską palarnię Hard Beans. Palona jasno, sprawdzi się do ekspresu przelewowego, dripa, Chemexa, AeroPressa, French Pressa, oraz innych alternatywnych metod parzenia. W filiżance można wyczuć nuty nugatu, czekolady i suszonej figi.  Kraj pochodzenia ziarna: BrazyliaRegion: Campo das VertentesMetoda obróbki: NaturalOdmiana: Catuai, Acaia, Mundo Novo, Yellow Catucai
Figa Coffee - kawa ziarnista Tutti Frutti 13 Blend Filter 250 g
Figa Coffee - kawa ziarnista Tutti Frutti 13 Blend Filter 250 g

Producent: FIGA COFFEE

Data palenia: 30.09.2025

Mieszanka kaw ziarnistych jakości specialty z Brazylii i Hondurasu, wypalona we wrocławskiej palarni Figa Coffee. Palona jasno, idealna pod przelewowe metody parzenia. W smaku wyczuwalne są nuty czekolady i owoców. Kawa o średniej kwasowości.Kraj pochodzenia kawy: Brazylia / HondurasRegion: Cerrado, Monte Carmelo, Chapadao de Ferro / Montecillos, La PazMetoda obróbki: natural Tutti Frutti to sezonowa mieszanka, która zmienia się w ciągu roku.Łączy klasyczną kawę o czekoladowo-orzechowych nutach z ziarnami bardziej owocowymi, często - egzotycznymi. Wynikiem jest unikatowa mieszanka smaków, za każdym razem inna. W trzynastej odsłonie połączyliśmy wysokiej jakości kawy z Brazylii i Hondurasu.Zawartość: 65% Brazylia Monte Carmelo / 35% Honduras El Jardin.
Nowość
Figa Coffee - kawa ziarnista Etiopia Chelchele Natural Filter 250 g
Figa Coffee - kawa ziarnista Etiopia Chelchele Natural Filter 250 g

Producent: FIGA COFFEE

Data palenia: 30.09.2025

Kawa ziarnista jakości specialty pochodząca z Etiopii, wypalona w wrocławskiej palarni Figa Coffee. Palona jasno, idealna do ekspresu przelewowego, dripa, Chemexa, AeroPressa, French Pressa, oraz innych alternatywnych metod parzenia. W smaku wyczuwalne są nuty przypominające czarną herbatę, suszoną lawendę i brązowy cukier.Kraj pochodzenia kawy: EtiopiaRegion: YirgacheffeMetoda obróbki: NaturalOdmiana: HeirloomPołożenie upraw: 1900 - 2400 m n.p.m.O KAWIEStacja obróbki Chelchele znajduje się w kebele o tej samej nazwie, w dystrykcie Kochere, w regionie Yirgacheffe. Kawy z tego regionu są znane z charakterystycznych kwiatowych i cytrusowych nut smakowych, a rolnicy zazwyczaj nie mają dostępu do nawozów sztucznych ani pestycydów i nie stosują ich w produkcji kawy. Mnogość mikroregionów tworzy złożone profile smakowe w zależności od stacji obróbki, z której pochodzi dana kawa.Ciekawostka: większość drobnych producentów w Etiopii dostarcza swoją kawę w owocach przez cały sezon zbiorów do pobliskiej stacji przetwórczej, gdzie kawa jest sortowana, ważona i opłacana, a następnie przetwarzana. Stacje obsługują od kilkuset do czasem nawet tysiąca lub więcej producentów.
Figa Coffee - cascara Kolumbia Finca Guacanas 200 g
Figa Coffee - cascara Kolumbia Finca Guacanas 200 g

Producent: FIGA COFFEE

  Cascara to wysuszona skórka owoców kawowca, z której można przygotować pyszny napar. W smaku przypomina suszone owoce, cytrusy i miód. W porównaniu do kawy, cascara zawiera niewiele kofeiny.  Kraj pochodzenia: KolumbiaRegion: San Adolfo, Acevedo, HuilaOdmiana: Pink BourbonObróbka: NaturalPołożenie upraw: 1600 - 1900 m n.p.m.Może być parzona tak jak herbata, we French Pressie, lub na zimno - jest świetnym sposobem na orzeźwiające napoje.
Coffeedesk
  • O nas
  • Praca
  • Warsztaty kawowe
  • Dla mediów
  • Polityka prywatności
  • Kontakt
  • Regulaminy i dokumenty prawne
  • Informacja o dostępności
  • Zapisz się do newslettera
  • Regulamin Newslettera
  • Poradnik
Obsługa klienta
  • Dostawa i płatności
  • Zwroty
  • FAQ - Produkty
  • Jak pakujemy prezenty
  • FAQ - Sklep
  • Odbiór zużytego sprzętu
Kawiarnie
  • Kawiarnie w Warszawie i Kołobrzegu
Oferta dla Firm

© 2025 Coffeedesk.pl - Korzystając z serwisu CoffeeDesk akceptujesz jego regulamin.

Poniedziałek - piątek

08:00 - 16:00

Zadzwoń, by uzyskać odpowiedź od razu!

Tel. 730 88 25 25

Wolisz pisać? Czekamy na maila!

[email protected]

Zostańmy w kontakcie

© 2025 Coffeedesk.pl - Korzystając z serwisu CoffeeDesk akceptujesz jego regulamin.

coffeedesk.pl

Ta strona korzysta z plików cookie, aby zapewnić najlepszą możliwą obsługę. Więcej informacji...