Outlet - akcesoria do kawy i herbaty - wyprzedaż
Outlet - akcesoria do kawy i herbaty - wyprzedaż

1 - 4 produktów z 4 dostępnych
Bunn Titan TF Server - Serwer termiczny 5,7l (outlet)
Producent: Bunn
Profesonalny serwer termiczny, wyprodukowany z wysokiej jakości stali nierdzewnej. Duża pojemność (5,7 l) czyni go świetnym wyborem do zastosowań w gastronomii. Kompatybilny z serią Bunn ThermoFresh oraz Infusion (tall).
Cechy:
Otwierana pokrywa do bezpośredniego wlewania parzonego naparu.
Kompatybilny z serią Bunn ThermoFresh oraz Infusion (tall).
Kran o dużej przepustowości.
Wytrzymała konstrukcja ze stali nierdzewnej.
Ekologiczna izolacja piankowa.
Uchwyty po obu stronach są umieszczone na innych wysokościach, co pozwala na ustawienie kilku serwerów obok siebie.
Najniższa cena: 3 499,00 zł
Nowość
Fellow Atmos - Pojemnik próżniowy 0,7l - Stal Czarny Mat (outlet)
Producent: Fellow
Fellow Atmos to próżniowy pojemnik do przechowywania kawy ziarnistej. Pojemnik jest wytrzymały i szczelny, a przechowywana w nim kawa dłużej zachowuje swoje walory smakowe. Dodatkową zaletą jest brak dodatkowych pompek - powietrze jest wypuszczane poprzez obracanie pokrywki.
Cechy:
- Pojemność: 700 ml (około 280 gramów kawy ziarnistej).
- Wykonany ze stali nierdzewnej i tworzywa sztucznego. Ta wersja oferuje dużą wytrzymałość i ochronę zawartości przed promieniami UV.
- Pozwala wydłużyć czas przydatności kawy do spożycia i jej świeżości nawet o 50%.
- Zintegrowana pompka - Próżnia jest wytwarzana poprzez przekręcanie pokrywki, dzięki czemu nie ma konieczności używania dodatkowych akcesoriów.
- Wskaźnik zamknięcia próżniowego - Zielony pierścień na wskaźniku informuje o poprawnym zamknięciu pojemnika.
- Przycisk zwalniający - Wystarczy nacisnąć przycisk aby wyrównać ciśnienie i otworzyć pojemnik.
- Silikonowa uszczelka - zatrzymuje powietrze, wilgoć i niechciane zapachy.
- Sprawdzi się także do przechowywania innych artykułów spożywczych. W pojemniku nie należy przechowywać substancji sypkich, jak kawa mielona, czy mąka - mogą one spowodować niepoprawne działanie uszczelki.
- Wymiary: średnica 11 cm, wysokość 12,5 cm.
- Pojmnik należy myć ręcznie - nie jest przystosowany do mycia w zmywarce.
Najniższa cena: 179,90 zł
Książka Less Waste Polska - Agnieszka Bukowska (outlet)
Przewodnik LESS WASTE Polska to solidna porcja wiedzy i inspiracji, która zmieni myślenie konsumentów, producentów oraz właścicieli gastronomii. Z wyrzucania na naprawianie lub ponowne wykorzystanie, z “a może słomka/siatka do tego?” na “czy to naprawdę jest niezbędne?”. Z “przecież wszyscy tak robią” na “razem możemy uratować świat”.
Na świecie marnuje się około 1,3 miliarda ton jedzenia rocznie. To oznacza, że 30% całej wyprodukowanej przez nas żywności trafia na śmietnik. W Polsce co roku wyrzucamy co najmniej 9 mln ton jedzenia, a statystyczny Polak produkuje w tym czasie około 283 kilogramów odpadów. Większość śmieci trafia do ekosystemu, który nie jest w stanie ich przetworzyć. Powierzchnia wyspy śmieci pływającej na Pacyfiku wynosi już około 1,6 miliona kilometrów kwadratowych - pięć razy więcej, niż powierzchnia Polski. Mamy dwie możliwości: pogrążyć się w defetyzmie, albo poszukać rozwiązań wokół siebie - jak Agnieszka Bukowska, autorka projektu LESS WASTE Polska.
Co jest w środku?
Książka składa się z kilku części. W pierwszej eksperci w dziedzinie less waste i gotowania dzielą się wiedzą. Areta Szpura dobitnie, ale przystępnie tłumaczy skalę problemu, a Grzesiek Łapanowski - działanie światowej gospodarki żywnościowej. Eliza Mórawska-Kmita (White Plate) dowodzi, że less waste to nie chwilowa mrzonka, a zestaw rozwiązań stosowanych przez nasze mamy i babcie. Alicja Rokicka (Wegan Nerd) wyjaśnia, jakie znaczenie dla planety ma wegetarianizm i zdradza, jak udało jej się nawrócić rzesze mięsożerców.
Kolejna część to przewodnik po pionierskich lokalach, które od lat dają przykład, jak marnować i wyrzucać mniej. Razem z Agnieszką Bukowską i Małgosią Mintą (Minta Eats) odwiedzimy miejsca w Polsce i na świecie, poznając ich właścicieli - ludzi o wielkich sercach, którzy chcą zostawić świat lepszym, niż go zastali.
Less Waste Polska podaje gotowe rozwiązania na tacy - w książce znajdziemy manual dla właścicieli gastronomii opracowany przez Krzysztofa Rzymana, właściciela zielonych warszawskich kawiarni Stor oraz zestaw porad dla konsumentów, stworzony przez Jagnę Niedzielską - kucharkę i propagatorkę idei zero waste, autorkę książki Bez resztek.
Książkę zamyka indeks producentów i dostawców zrównoważonych rozwiązań - przydatny każdemu, kto chciałby wprowadzić ekologiczne rozwiązania we własnej restauracji, w biurze, na evencie albo w domowej kuchni. W katalogu znajdziemy naprawdę zróżnicowane pozycje - od wytwórców biodegradowalnych opakowań wytwarzanych przez mikroorganizmy, po energetycznie samowystarczalne browary.
Autorzy:
Autorką książki jest Agnieszka Bukowska, która po sukcesie przewodnika Coffee Spots Polska (wyd. 2018), promującym kawę speciality w Polsce, postanowiła uwrażliwić Polaków na naprawdę palący temat - less waste.
Kolaż na okładkę przewodnik stworzyła Beata Śliwińska (Barrakuz), projektantka, ilustratorka i scenografka, odpowiadająca również za okładkę Coffee Spots Polska.
Za skład i dyrekcję artystyczną odpowiada Izabela Piotrowiak z Unwind studio. Autorką portretów i sesji zdjęciowej (koncepcja oraz wykonanie) jest Paula Patocka z Papaya Films. Scenografią zajęła się Zuzanna Mazurczak-Beska z Hart.
Agnieszka Bukowska we współpracy z:
Małgosia Minta,
Grzegorz Łapanowski,
Eliza Mórawska-Kmita,
Jagna Niedzielska,
Areta Szpura,
Alicja Rokicka,
Krzysztof Rzyman
300 stron, format 13,5 x 19 cm
wydawnictwo: Przebłysk (self-publishing)
Najniższa cena: 49,00 zł
Motta Leveling Tool 58,5mm - Dystrybutor do kawy czarny (outlet)
Producent: Motta
Narzędzie usprawniające pracę każdego baristy. To świetne uzupełnienie tampera, dzięki któremu kawa w sitku rozłożona jest równo, co przekłada się na równomierny przepływ wody i zrównoważoną ekstrakcję. W rezultacie łatwiej jest osiągnąć powtarzalność i oczekiwany smak w filiżance.
Jak działa dystrybutor?
Po wsypaniu do portafiltra odpowiedniej dozy zmielonej kawy, kładziemy dystrybutor na jej powierzchni. Następnie przekręcamy dystrybutor 2 - 4 razy nie używając przy tym nacisku - wyprofilowany spód narzędzia równomiernie rozkłada kawę na całej powierzchni sitka. Na koniec wystarczy użyć tamper.
Konstrukcja
Dystrybutor jest wykonany solidnie z wysokiej jakości stali nierdzewnej i tworzywa sztucznego.
Średnica: 58,5 mm
Najniższa cena: 120,00 zł